Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

  • Rita

    Reply Reply 2015. július 03. péntek

    Üdvözlöm!

    Kb. 1 éve nem szedek fog.gátlót. Azóta a menzeszem többnyire rendszeresen (28-33 napos ciklussal) jött meg. Kétszer volt a kiugró 33-35 nap.
    Párommal nem védekezünk, bár sajnos ritkán tudunk együtt lenni.
    Ma 8-9 napot késik a menzeszem. Tesztelt a nemvárt utáni 7. napon reggel, negatív lett. Lehetséges, hogy babánk lesz ettől függetlenül? 🙂
    Tegnap este kb. 1-2 órán át kissé hányingerem volt, és 3 napja feszül a mellem, néha kicsi alhasi görcseim vannak. De a menzesznek semmi nyoma…
    Mennyit várjak, mielőtt orvoshoz fordulnék? Milyen vizsgálatokra lesz szükség, h kiderüljön terhesség miatt késik-e, vagy valamilyen probléma van?

    Nagyon várom válaszát!
    Köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. július 07. kedd

      Ha közben nem jelentkezett vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Ha már a 33-35 naphoz képest is késett a menzesz, érdemes bejelentkezni orvoshoz a teszt eredményétől függetlenül.

  • Bianka

    Reply Reply 2015. április 30. csütörtök

    Kedves dr no, nagyon orulok hogy ratalaltam ere a honlapra.a segitseget szeretnem kerni.ott kezdenem,hogy 20 Eves koromban eltavolitottak az egyik petefeszkemet egeszsegugyi problema miatt(a vakbelem kifakadt es szetterjedt az egesz hasamban ezert 2-szeres csaszarra volt szugseg mivel nem tisztitottak teljesen ezert az egyik petefeszek is el lett tavolitva).nagyon szeretnenK a parommal babat,eletem ertelme lenne. Aprilis 23.-an Kelett volna megjonnie,azota 8 Napi kesesben van..az addigi megszokott premenstruacios jelek sehol sem,( pl iszonyatos mellfajas, alhasi fajdalom kB 3-4 nappal elotte )e Helyett irtozatos faradekonysag,rengeteget jarok a wc-re,a mellbimboim erzekenyek es duzzadtak.mar volt olyan hogy 3napot kesett a menzeszem de ennyit meg sosem,altalaban napra pontos.2 tesztem lett negativ,nekem kicsit gyanus,mert a menzeszemnek meg csak 1%-ban sincs semmi jele,csak egy attetszo valadekot vettem Eszre a mai nap folyaman.on szerint lehetseges az ,hogy Terheș vagyok de a teszt meg nem tudja kimutatni? Es ha megsem varnak babat,tudna nekem segiteni abban ,hogy minnel elobb babam legyen(valamilyen gyogyszerek,vagy Barmi legyen is ) nagyon szeretnenK babat.,es elore is koszonom segitseget es elnezest a helyesirasi hibakert,az anyanyelvem Sajnos nem a magyar.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. május 06. szerda

      A negatív tesztek ellenére sem kizárt a terhesség. Ha időközben nem jön meg mégis, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha mégsem sikerült volna, akkor is érdemes nőgyógyászhoz fordulni, aki a vizsgálatok után személyre szabott tanácsot tudna adni.

  • Hajnal Edina

    Reply Reply 2015. április 29. szerda

    Hello.
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy az utolsó menzeszem valamikor január végén volt, mindig 7 napos. évente 4-5 alkalommal van csak menstruációm. mivel 5 éve próbálok teherbeesni így pár hónapja lemondtam róla. kb 3 hete elkezdett fájni és feszüülni a mellem, legfőképp a mellbimbóm körül és néha beszúrt a hasam. 3 napja csináltam tesztet pozitív lett. most várom a levelet h mehessek ultrahangra de még valahogy mindig nem hiszem el hogy várandós lennék. Ez lehetséges hogy tényleg terhes lennék? az orvos is megerősítette de nagyon félek az ultrahangtól hogy nem lesz ott a baba.(még nem voltam ultrahangon). mi a tanácsos ilyenkor? A választ előre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. május 06. szerda

      Ha ennyire hosszú a ciklus, valóban nehezebb a teherbeesés, de egyáltalán nem lehetetlen. A pozitív teszt 99%-ban terhességet jelez. Ha ehhez tipikus terhességi tünetek társulnak, szintén jó jel. Nem tudsz mit tenni, mint várni. Ultrahang vizsgálat előtt érdemes inni. Nem tudom pontosan miért, de azt szokták mondani. Drukkolok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd!

  • Lilla

    Reply Reply 2015. április 23. csütörtök

    Tisztelt Doktornő,
    több mint 9éve szedek fogamzásgátlót, egyszer volt váltásom. Minden hónapban napra pontosan jött meg a 7napban a köztes vérzésem.
    Az utóbbi néhány hónapban (január óta) több alkalommal kellett antibiotikumot szednem, volt hasmenésem, hányásom, és több alkalommal elfelejtettem bevenni a tablettám. Tudom, hogy növeli a teherbeesés kockázatát nem szeretnék mentséget keresni, de nem direkt történtek a tabletta kihagyások. Utolsó 21. szem tablettát március 28án vettem be, aznap együtt voltam a párommal.. vártam, hogy pár nap múlva jelentkezzen a köztes vérzés, de nem. Azóta sincsen semmi.. most várom, hogy lejárjon az egy hónap, és hátha bízom benne, hogy most már lesz.. Van esély így a terhességre, teszteljek, ha igen, mikor?
    Vannak fura „tünetek” de elképzelhetőnek tartom azt is, hogy egyszerűen csak nagyon félek a terhességtől, és emiatt csak beképzelem magamnak. Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. április 27. hétfő

      Mindkét verzió lehetséges. Előfordul, hogy a félelem, vagy éppen a vágyakozás generál alaptalan tüneteket. Viszont ha a legutóbbi hónapban is előfordult, hogy kimaradt tabletta, akkor valóban lehetséges a terhesség is. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet, de talán még biztosabb, ha egy nőgyógyászt keres fel.

  • Erika

    Reply Reply 2015. április 20. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    A párommal egy pár hónapja babát tervezünk, azóta szedem a clostilbegyt-et is. Az utolsó menzeszem március 25-én volt. Peteéréskor együtt voltunk a párommal. Ezután 11 nappal (április 18-án) pecsételő vérzésem volt. Pontosabban csak egy pici csepp vér és kb 1-1,5 napig volt barnás folyásom. Szóltam is a nőgyógyászomnak, aki azt mondta, hogy lehet terhes vagyok, de ezt biztosan csak 2 hét múlva tudhatom meg. Teszttel mikor próbálkozhatok? A menzeszem várható időpontja holnapután lenne.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. április 21. kedd

      A pecsételő vérzés, barnás folyás lehet a beágyazódás jele. Ha már eltelt kb. 12 nap az együttlét óta, esetleg lehet próbálkozni a teszttel. Ha már késik a menzesz, mindenképp! Drukkolok!

  • gigi

    Reply Reply 2015. április 08. szerda

    Szép napot! Olyan kérdésem lenne hogy januárba volt egy műszeres befejezésű Missed Ab műtétem. A doki 3 hónapot mondott ami letelt. Ma 10 napja hogy peteérésem volt és együtt is voltunk. 3 napja érzek a méhem környékén pici szúrkálást mintha megakarna jönni, ez reggelre elmúlt, de ma reggel meg a mellem fáj iszonyatosan. Ön szerint lehet terhesség? Ha igen mikor érdemes tesztet csinálni? Köszönöm

    • Gabi

      Reply Reply 2015. április 14. kedd

      Lehetséges. Tesztelni viszont akkor érdemes csak, ha már késik a menzesz.

  • Brigi

    Reply Reply 2015. április 07. kedd

    Kedves Doktornő!

    Január 23-án történt egy elhalt terhesség befejezése műszeresen. Akkor a terhességnek a szokásos tünetei megvoltak : álmosság, mellfeszülés, derékfájás. Most márciusban már nem védekeztünk a párommal. március 12-én volt az utolsó menzeszem. Már 1 hete érzek napközben többször hányingert, illetve fáj a hasam, mintha meg akarna jönni a menzeszem. Amennyiben „csak” ezek a tünetek jelentkeznek, bízhatok a terhességben? A tesztet még korainak tartom. Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Brigi

    • Gabi

      Reply Reply 2015. április 14. kedd

      A leírtak utalhatnak terhességre. Én is azt javaslom, hogy csak ha már késik a vérzés, akkor teszteljen.

  • Zita

    Reply Reply 2015. április 04. szombat

    Kedves Doktornő!

    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy április 1-jén volt peteérésem és akkor hajnalban is és este is együtt voltunk a férjemmel és rá két napra elkezdett fájogatni odalent és sokszor azóta is olyan zsibbadt/ bizsergő érzést érzek a köldököm és a méhem tájékán.. Ez vajon mi lehet? Mert azt olvastam, hogy nem érezhető ilyenkor még semmi!?
    Előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. április 07. kedd

      Előfordul, hogy annyira szeretnénk valamit érezni, hogy végül tényleg érezzük. Persze, nem biztos, hogy képzelt tünet, vannak, akik érzékenyebbek az ilyen apró jelekre is. Viszont a teszteléssel érdemes addig várni, amikor már késik a menzesz.

  • Szandra

    Reply Reply 2015. április 04. szombat

    Kedves Gabi!

    Hétfőn csináltam egy Gabriel tesztet negatív lett. Kedden megjött de ma(szombaton vége) átlagosan a 6 napon szokott vége lenni nem az 5. Lehetek terhes?

    Köszönöm a választ előre is!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. április 07. kedd

      Egy nap eltérés nem olyan jelentős. Általában ha 3 napon belül elmúlik a vérzés, akkor lehet terhességre gyanakodni. Viszont ebben az esetben sem lehet a terhességet 100%-osan kizárni. Ha bizonytalan, vagy valami mégis terhességre utal, érdemes a tesztet megismételni.

  • odett

    Reply Reply 2015. április 01. szerda

    Hello! Március 20 án kellet volna menstruálnom. Már 20 a körül is volt görcsölésem (olyan mindjárt megjönn)! De azóta is semmi. Amire figyelmes lettem a szexuális együttlét más, mert abszulút nem nedvesedtem és rettenetesen szük voltam. Tesztet csináltam „kék csik-ost és X-epilt”. Mind kettö negatív lett. A nögyogyászomhoz nem szívesen megyek. Ha negatív lett a teszt akkor nem lehetek terhes?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. április 01. szerda

      A negatív tesztek nem jelentik egyértelműen, hogy nincs terhesség. Ha eddig pontos volt a menzeszed, és most azóta sem jött meg, mindenképp érdemes lenne újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha nem jön meg, előbb-utóbb muszáj lesz felkeresni egy nőgyógyászt.

  • Barbi

    Reply Reply 2015. március 25. szerda

    Jó Napot!
    Nekem 9 napja késik a menstruációm.(Febr.16 utoljára). Mindig pontos volt. Decemberben volt egy spontán vetélésem 6 hetesen nem volt műszeres befejezés. Utána először februárban jött meg.Most úgye nem, és csináltam több tesztet is de negatívak. (utoljára 6.napon) Elképzelhető a terhesség vagy inkább csak felborult a hormonháztartásom vagy egyéb dolog áll a háttérben? Mikor érdemes már orvoshoz fordulni? Előre is köszönöm válaszát.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. március 26. csütörtök

      Lehetséges, hogy még a decemberben megszakadt terhesség után nem állt vissza a megszokott rend. Ez teljesen normális. Ettől függetlenül a terhességet sem lehet 100%-osan kizárni. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, de egy orvosi vizsgálat során egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • ancsa

    Reply Reply 2015. március 24. kedd

    Tisztelt Doktornő!
    A problémám a következő. Január 20-án abortuszom volt. Ezt követően kb. 3 hétre rá me is jött. Az első együttlétem a párommal február 26-án volt, megszakìtással védekeztünk. Én féltem, mert félidőben történt az együttlét, ezért 28-án esemény utáni tablettát vettem be. Kb. 5 napra rá pecsételő vérzésem lett, ez a menstruációmig, márc. 11-ig meg is maradt. A menszesz rendben volt a vérzés mennyisége szempintjából. A menszesz 3. napján együtt voltam a párommal, megszakìtással védekeztünk. Egy hétre rá szurkálni kezdett a hasam, érzékennyé vált a mellem, mindjárt megjön érzésem van. Tegnap óta szagérzékeny is vagyok. Ma reggel csináltam tesztet, az együttlét után 12 nappal, az negatìv lett. A történethez annyit, h endometriózisom van, 7 évig védekezés nélkül szeretkeztem, ìgy a decemberi terhességem is sokkolt. Most is rettegek tőle, h terhes vagyok. Ha nem vagyok terhes, mitől vannak a tünetek? Lehet, h PAS? Az együttléttől számìtott 12. napon már kellene mutatni, főleg ha tüneteket is produkálok. Lehet, h a tüneteket bebeszélem?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. március 26. csütörtök

      Az abortusz és az esemény utáni tabletta egyaránt összezavarhatja a hormonháztartást, ezek okozhatják a tüneteket is. Viszont a terhesség sem zárható ki teljesen, mivel a megszakításos védekezés egyáltalán nem tartozik a biztonságos módszerszerek közé. Ha a tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes a tesztet megismételni néhány nap elteltével, és mindenképp találni kellene valami hatékonyabb fogamzásgátló módszert.

  • Vanessza vani

    Reply Reply 2015. március 21. szombat

    Joo napot kivanok !!
    Marcius 5-voltam a parommal persze vedekezes nelkul o 3-szor is elment de en nem !! ebben a honapba nem jott meg a mensesem fajnak a melleim ideges vagyok alandoan !! hanyinger stb nincs nekem ! gyakran ehes vagyok.es suruen megyek pisilni.. nem tudtam aludni anyiran gorcsoltem al hassi fajdalmaim vanak ..igy meg soha nem gorcsoltem egycersem !! ma reggel keltem fell megjott a mensesem halvany rozsaszin es sok van ! ara lenek kivancsi hogy esetleg terhes vagyok ???? elore is koszonom a valaszt !!!!!! 🙁

    • Gabi

      Reply Reply 2015. március 26. csütörtök

      Igen, lehetséges, mivel védekezés nélkül voltak együtt. Teherbe lehet esni a nő orgazmusa nélkül is! Ha a rózsaszínes folyás nem váltott át normál vérzésbe, és 3 napon belül el is múlt, én mindenképp terhességre gyanakodnék, és csinálnék egy terhességi tesztet.

  • Hanna

    Reply Reply 2015. március 14. szombat

    Tisztelt doktornő!

    A párommal védekeztünk, ám lecsúszott az óvszer, ezért Escapelle tablettát vettem be. Ezt követően vérzés jelentkezett, majd rendesen időben megjött a menstruációm, ám most, a következő menzeszem már 4. napja késik. Azóta voltunk együtt, ám mindig védekeztünk és semilyen probléma nem volt. Ma csináltam egy tesztet és negatív lett. Mekkora az esélyem a terhességre? Elképzelhető hogy még mindig a tabletta miatt borult fel a rendszeresség?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. március 17. kedd

      Ha a tabletta bevétele után 7 napon belül jelentkezett vérzés, az mindenképp jó. Viszont előfordulhat, hogy néhány hónapra felborítja az addig rendszeres és pontos ciklust.

  • Helena0430

    Reply Reply 2015. február 24. kedd

    Kedves Doktor nő !
    Nem tudom hogy mi tévő legyek , januárban késett 21 napot a mensim , de 3 tesztet csináltam és mindegyik negatív lett. Aztán megjött de furán. Megnyugodtam mivel megjött a tesztek negatívak mind a három különböző fajtájú volt . Elkezdtem hízni a hasamra hozzá teszem mindig feszes , kockás , lapos hasam volt . Ezért elkezdtem edzeni rá . Most meg megint késik egy hetet . Kezd bűntudatom lenni , hogy kisbabán lesz és nem vigyáztam rá eléggé. Csináljak még teszteket vagy forduljak a nőgyógyászomhoz . Esélyem van egyáltalán a terhességre mivel három különböző időpontban három különböző tesztel végeztem el az ön vizsgálatot ? De mintha a melleim is mások lennének . Most akarunk majd össze költözni a párommal igazából nem lenne olyan nagy baj a baba , de hát még is félek mert nem vigyáztam eléggé. Sőt előző hónapban még antibiotikumot is szedtem ( augmentin Duo 875mg/125 mg film tabletta) Ha fenn áll a terhesség, előfordulhat , hogy baja lesz a babámnak ezek miatt ? Előre is köszönöm válaszát . Üdvözlettel : Helena

    • Papp Kriszta

      Reply Reply 2015. március 17. kedd

      Szia ! terhes lettél? vagy vak lárma volt? Érdekelne,mert hasonló a helyzetem:/

  • Brigi

    Reply Reply 2015. február 17. kedd

    Kedves Gabi!
    A véleményére lennék kíváncsi. Tavaly augusztus óta nem szedek fogamzásgátlót. Októberben PCOS-t diagnosztizáltak, amit kezelnek is. Pajzsmirigy alulműködésre szedek Letroxot, valamint Meforalt az inzulinrezisztencia miatt. Azóta 28 napos ciklusaim voltak, most viszont már egy hete késik a menzeszem. Az elmúlt héten csináltam tesztet, de negatív. Ön szerint akár terhesség is lehet, vagy csak a PCOS-nek tudható be?
    Köszönöm a válaszát!
    Szép napot!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. február 23. hétfő

      Mindkét verzió lehetséges. Mivel a gyógyszer mellett pontos volt a ciklus, a terhességet sem lehet kizárni. Ha továbbra is késik a menzesz, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Veronika

    Reply Reply 2015. február 12. csütörtök

    Kedves Gabi!
    A problémám az lenne, hogy február 6-án kellett volna megjönnie, ma van a 6. napi késés. A párommal 7-én,tehát a késést követő 1. napon védekezés nélkül együtt voltunk. Azóta csináltam 4 tesztet, mindegyik negatív. Ma, az 5. nap késés reggelén Clearblue teszt reggeli első vizeletből negatív. Kérdésem az lenne, hogy hány százalék esély van, hogy terhes vagyok? Nagyon nem szeretnék még Babát!! Ha 2 nap múlva is megismételem a tesztet, már biztosat fog mutatni?
    Köszönettel : Veronika

    • Gabi

      Reply Reply 2015. február 17. kedd

      Ha továbbra is késik a vérzés, mindenképp érdemes a tesztet néhány nap elteltével megismételni. Százalékot nem tudok mondani, mivel sok tényező befolyásolja a helyzetet. Ha eddig pontosan jött meg, most pedig kimaradt, az terhességre utal. Főleg, ha ezt megelőzően is voltatok együtt védekezés nélkül. Ha továbbra sem jelentkezik menzesz, érdemes minél előbb nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Andi

    Reply Reply 2015. február 11. szerda

    Tisztelt Gabi!

    Férjemmel kisbabát szeretnénk vagy is kistestvért mert már van egy kislányunk. 3 napja (vasárnap) kellett volna megjönni a menstruációmnak, de nem jött meg vagy is egy-egy csepp van de annyi. Hétfőn 2 napja végeztem tesztet negatív lett. Előfordul hogy ettől még lehetek terhes. (Elég fáradékony vagyok, néha hányingerem is van, valamikor kívánom az ételt mikor neki állok enni akkor meg már egyel talán nem)
    Válaszát előre is köszönöm ! 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2015. február 17. kedd

      Igen, a negatív teszt nem jelenti egyértelműen, hogy nincs terhesség. Ha az erre utaló jelek továbbra is jelentkeznek, érdemes a tesztet megismételni.

  • dora

    Reply Reply 2015. február 07. szombat

    Jónapot! Olyan kérdésem lenne hogy 31 én kellet volna megjönni de mivel nem jött meg együtt voltunk a párommal védekezés nélkül 31 én és 1 én! Rá 4 napra megjött szerdán de azóta étvagytalanság. Fáradekonyság hányingerem van.lehet terhesseg? Ha hnap reggel csinalok egy terhessegi textet kimutatja?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. február 09. hétfő

      Lehetséges. Ha már ilyen tünetek jelentkeznek, akkor a teszt is kimutathatja.

  • Andi

    Reply Reply 2015. február 04. szerda

    Jó napot!

    lassan 1éve hogy abba hagytam a gyógyszer szedését mert kis tesót szeretnénk de eddig sikertelenül. átlagosan 28-30napra szokott megjönni. tegnap kellett volna meg jönnie ha 30-nappal számolok de eddig semmi. tegnap teszteltem negatívot. de viszont a melleim fájnak és érzékenyebbek és úgy veszem észre hogy meg is vannak duzzadva, néha be görcsölök. ön szerint mikor teszteljek újból és milyen fajta tesztel? a mai napig nem jött meg és még mindig negatívot mutat a tesz.

    • Klaudia

      Reply Reply 2015. február 19. csütörtök

      Kedves Gabi!

      Szeretnék tanácsot kérni!
      Márciusban lesz 2 éve, a második gyerkőcért küzdünk. Sajnos ez idáig eredménytelenül.December 10.-én volt egy átjárhatósági vizsgálatom amin kiderült,hogy minden rendben van.A hormon vizsgálatok sem mutatnak el térést,de a baba csaknem sikerül.:(
      Járok aviva tornára. Most a Jónás naptárral is próbálkozunk.Január 4,-től volt 20,-ig menstruációm, nagyon sok volt voltam vele orvosnál kaptam antibiotikumot,meg vérzés csillapítót.
      Azóta nem jött meg.A Jónás naptár szerint február 7.-én volt pete érésem.
      Február 14.-én csináltam egy tesztet ami sajnos negatív lett.Ugyan akkor hányingerem van, fáradékony vagyok,hangulat ingadozásom van és a melleim is elkezdtek fájni a napokban, és néha görcsölök is.
      Ön szerint mikor ismételjem meg a tesztet?Ha a napokban megcsinálom mekkora eséllyel mutat tényleges eredményt?
      A válaszát előre is köszönöm!
      További szép napot!
      Üdvözlettel: Klaudia

      • Gabi

        Reply Reply 2015. február 23. hétfő

        Ha a menzesz késik, néhány elteltével érdemes a tesztet megismételni. Drukkolok!

  • Vizkeleti Viktoria

    Reply Reply 2015. február 03. kedd

    Tisztelt doktornö! Letezik az,hogy a terhessegi teszt a menstriacio kezdete elött 8-9 nappal mar kimutatja a terhesseget? En 4 terhessegi tesztet csinaltam a menszesz elötti 9-6 napon.Mind pozitiv.Es egyet a menszesz elötti 4.napon azis pozitiv.Szinte a napokat atalszom,borzaszto faradekony vagyok,erzekenyek a melleim,es nalam is jelentkezik napok ota ez az(ugyerzem meg fog jönni erzes) A kerdesem lenne,hogy normalis-e, hogy ilyen koran a tesztek kimutatjak a terhesseget? A valaszat elöre is köszönöm!Üdvözlettel

    • Gabi

      Reply Reply 2015. február 03. kedd

      Lehetséges. Ha esetleg nem középidőben, hanem korábban sikerült teherbe esni, akkor már kimutathatja. Vannak különböző érzékenységű tesztek, a tájékoztatóban mindig írják is, hogy mi az a legkorábbi idő, amikor kimutatják a terhességet. A pozitív teszt ritkán téved, főleg 3! Ha már tünetek jelentkeznek, akkor legalább 10-12 nap eltelt, ennyi a tesztek többségének is elég a megbízható eredményhez!

    • zsófi

      Reply Reply 2015. február 08. vasárnap

      Lehet, hogy ikrek 🙂 ebben az esetben dupla mennyiségű a hcg!

  • Andi

    Reply Reply 2015. január 29. csütörtök

    Jó napot!

    lassan 1éve hogy abba hagytam a gyógyszer szedését mert kis tesót szeretnénk de eddig sikertelenül. átlagosan 28-30napra szokott megjönni. tegnap kellett volna meg jönnie ha 30-nappal számolok de eddig semmi. tegnap teszteltem negatívot. de viszont a melleim fájnak és érzékenyebbek és úgy veszem észre hogy meg is vannak duzzadva, néha be görcsölök. ön szerint mikor teszteljek újból és milyen fajta tesztel?

  • Andrea

    Reply Reply 2015. január 22. csütörtök

    Kedves Gabi!
    Jelenleg Mercilon fogamzásgátló tablettát szedek, tavaly július óta, előtte 3 évig cerezattét, mert szoptattam 3 éves koráig a kislányomat. az utolsó időszakában volt 2 pecsételős vérzés, azonkívűl a 3 évben nem. Júliusban amikor nekiálltam a mercilonnak az első hónapban nem volt megvonásos vérzésem,utána lévő 2 hónapban igen, minimális egy két napig tartó. majd októberben az utolsó heti adagból elfelejtettem bevenni egyet, másnap pótóltam, és nem hagytam szünetet a következő gyógyszer csomagot elkezdtem szedni, ez volt a betegtájékoztatóban. de így is megjött a vérzésem, tovább is tartott 5 napos volt, de közben szedtem a gyógyszert. azóta rendesen szedem, de már 2-szer kimaradt a megvonásos vérzés. most a héten kell megjönnie, hétfőn vettem be az utolsó szemet. csináltam 3 terhességi tesztet különbözö időközökben, negatív lett mindhárom. semmi terhességre utaló tünetem nincs. frontint szedek még. gyomorpanaszaim miatt sokszor van hányingerem. lehetek terhes? vagy más okozza a vérzés kimaradást? köszönöm válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. január 27. kedd

      Nehéz lenne megállapítani. Mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ahol kiderül, ha esetleg terhességről van szó, de ha nem, akkor lehet, másik fajta tablettát kellene íratni, mert így azért elég nagy a bizonytalanság!

  • Anita

    Reply Reply 2015. január 21. szerda

    Már egyszer voltam terhes és elég sok tünete volt! Sajnos a második hónap után még halt a magzat! A próbálkozások után szoktam textelni de eddig negatív lett! Most már jó sok idő el telt és újra próbálkozunk már 3 napja késik semmi jele nincs a terhessegnek csak néha hányingerem van és fáj a hasam de nem úgy mint ha meg akarna jönni, kemény és néha görcsölök! ! Ez utalhat terhessegre? Szedek terhes vitaminokat lehet hogy az segít?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. január 27. kedd

      Utalhat terhességre, és mindenképp jó a vitamin. Ha még mindig késik, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Angelika

    Reply Reply 2015. január 08. csütörtök

    Helló… 4-5 tesztet vetünk a férjemet… és állandóan negatívot mutat de viszont elég furcsán értem magam a mellem érzékeny hányingerem van esénként nap közbe meg szédülök a hasam is kezd nöní… most ijenkor mi a tehendö vagy mivan ijenkor??

    • Gabi

      Reply Reply 2015. január 13. kedd

      A negatív tesztek ellenére nem kizárt a terhesség. Ha a menzeszed is késik, az is terhességre utal. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Gréta

    Reply Reply 2014. december 28. vasárnap

    Tisztelt Gabi!

    Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy fogamzásgátló tablettát szedek (Yasminelle), melyet november 24. én kellett volna elkezdenem szedni (az új levelet). Előtte természetesen rendesen megjött (november 19.). Akkor bizonyos okok miatt nem értem haza, csak 2 nappal később, a levél pedig itthon volt. Nem akartam 3 tablettát egyszerre bevenni, ezért utánajártam, és azt mondták, hogy várjam meg a következő menstruációt, és annak első napján kezdjem el szedni az új levéllel. így már meg kellett volna jönnie December 18.-19.-e körül. A párommal közben voltunk együtt, ebből körül-belül 3-4 alkalommal ment el bennem.
    Csináltam 2 tesztet, mindkettő negatív volt, de éreztem bizonyos tüneteket, konkrétan nagyon érzékeny volt a mellbimbóm, de már az is elmúlt, valamint fáradékonyabb voltam.
    Így már több, mint egy hete nem jött meg.

    Ön mit gondol? Nem terveztem még babát.
    Kitisztulhatott a szervezetemből a fogamzásgátló ennyi idő alatt? Teherbe eshettem?

    Köszönettel
    Gréta

    • Gabi

      Reply Reply 2014. december 28. vasárnap

      A fogamzásgátló hatékonysága már egyetlen kimaradt tabletta miatt is jelentősen csökkenhet, így a negatív tesztek ellenére sem lehet a terhességet kizárni. Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, mindenképp érdemes a tesztet néhány nap elteltével megismételni, vagy nőgyógyászhoz fordulni, ahol egy ultrahang vizsgálat során egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Mucus

    Reply Reply 2014. december 16. kedd

    Kedves Gabi!

    26 éves vagyok, gyermeket szeretnénk. Bromokriptint szedek, diétázom és inozitolt iszom. Van még mitől megszabadulnom, mozgok is. Inozitol előtt átlagosan 30 naposak voltak a ciklusaim, előtte 3-4 pecsételés – hormonokkal minden rendben, azt mondta a doki. Enyhe IR-em van, a Merckformint most kezdtem el szedni. Hőmérőzök, ha minden igaz, a 12. napon volt az ovum. A 21. napon pecsételő vérzés jelentkezett, amely már 5. napja tart. A hőm 25. napon ment lejjebb…
    Ennyire felborult volna minden az életmódváltás miatt? Mivel a hőm lement, tudom, hogy terhes nem lehetek…

    • Gabi

      Reply Reply 2014. december 28. vasárnap

      A fogyókúra befolyásolhatja a ciklust, hormonális változásokat is idézhet elő. A fenti gyógyszereket nem ismerem, de érdemes azok betegtájékoztatóját is alaposan átolvasni, mert lehet, hogy azoknak is van ilyen mellékhatása.

  • rigi

    Reply Reply 2014. december 09. kedd

    Segitségét szeretném kérni, azzal forulok magához hogy a menszeszem késik 13 napja és jönnek a terhesség tünetei pl: hányinger szédülès mellbimbó èsmell érzékenység , és olyan érzes hogy meg akarna jönni görcsök szurkálás feszülès !  Másfél hete voltam nőgyógyásznál azt mondta nem vagyok terhes nem látott semmit, azota a párommal nem is védekezünk egyáltalán sehogy sem… és egyre erösebbek a tünetek … teszteltem 3 negatív eredmény..! Terhesség ettől álhat háttérben ?

    • Gabi

      Reply Reply 2014. december 11. csütörtök

      Igen, lehet szó terhességről. Lehetséges, hogy még korai volt az orvosi vizsgálat, esetleg ez után sikerült teherbe esni. Ha közben nem jelentkezik vérzés, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, esetleg másik fajtát, de mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Fru

    Reply Reply 2014. november 25. kedd

    Kedves Gabi!

    21.én kellet volna menstruálnom de nem jött meg. Október 4.én mult el azóta semmi.Folyásom se nagyon van pedig eddig mindig sok volt. Tesztet csináltam ma reggel de negatív lett! Ön szerint lehetek terhes?!
    . Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. december 05. péntek

      A negatív teszt ellenére nem lehet biztosan kizárni a terhességet. Ha közben nem jelentkezett mégis vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Csilla

    Reply Reply 2014. november 24. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Babát szeretnék a párommal, és hát okt27 volt meg és most 26án kell de ma csináltam tetszet és negatív lett de a tünetek megvannak szédülök émejgek szur a hasam a hátam is fájdogál ami eddig nem volt. Most mit tegyek kétségbe vagyok esve kérem segitsen

    • Gabi

      Reply Reply 2014. december 05. péntek

      Lehetséges, hogy korai volt a teszt. Ha közben nem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Gabri

    Reply Reply 2014. november 23. vasárnap

    Kedves Gabi,

    Párommal 4 hónapja probálkozunk a családalapítással, és minden hónapban különböző tünetek jöttek elő. Éhség, ,ellfeszülés, érzelmi gondok, hőemelkedés, fáradékonyság… A novemberi hónapban a tünetek mellé jelentkezett egy candida fertőzés is. Orvos látott, gyógyszerrel meg is szünt, és hormon változás miatt jött létre. A menzesz napján rózsaszin, majd barna folyásom volt, és 1 nap csúszással megjött a menzesz is. Szereném megkérdezni, hogy tapasztala alapján, a teherbeesés a tünetek ellenére miért nem jön össze? Javasol esetleg valamit?

    Köszönöm
    Üdv Gabri

    • Gabi

      Reply Reply 2014. december 05. péntek

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre. 4 hónap sikertelen próbálkozás még teljesen normális lehet. Ha fél, egy éven belül sem sikerül a teherbeesés, akkor szokták az alapos kivizsgálást javasolni. Addig érdemes próbálkozni. Esetleg ovulációs teszttel meg lehet határozni a peteérés pontos időpontját, és ez alapján időzíteni az együttléteket.

  • Niki

    Reply Reply 2014. november 21. péntek

    Kedves Gabi!

    Kérdésem lenne hozzád!Utoljára 10.16.án volt meg a menstruacióm utoljara.11.8.àn és 13.án védekezés nélkül szeretkeztünk a pàrommal 16.àn meg kellett volna megjönnie de nem jött meg!Tegnap csinàltam egy tesztet!Negativ lett!Korai volt mèg?Elvileg mar ki kene hogy mutassa ha babat varok ugye!?

    Koszonom valaszod

    • Gabi

      Reply Reply 2014. november 21. péntek

      Lehetett korai a teszt, lehetett téves eredmény, és az is lehetséges, hogy valóban nincs terhesség. Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • beata

    Reply Reply 2014. november 19. szerda

    Kedves Gabi!
    Az en kerdesem az lenne,hogy a menstruaciom lejarata utan 10 nappal voltunk egyutt a parommal.esedekes az jogy teherbe essek?

    • Gabi

      Reply Reply 2014. november 21. péntek

      Igen, lehetséges, mivel ez kb. a ciklus középideje.

  • Erika 72

    Reply Reply 2014. november 17. hétfő

    Tisztelt Gabi! Az lenne a kérdésem, hogy 42 éves vagyok van egy 20 éves fiam.A férejmmel a menstruáció 5 napján védekezés nélkül voltunk együtt, de még jelentéktelen mennyiség volt. Körülbelül egy hete feszül oldalt a mellem, és nagyon sürün kell mennem pisilnem.Lehetek terhes? Mikor kellene vennem tesztet mert nem birok várni mig meg kellene jönnie a menstruációmnak?

    • Gabi

      Reply Reply 2014. november 21. péntek

      Előfordulhat a terhesség. Ha az együttlét óta eltelt már kb. 12 nap, akkor érdemes a teszttel próbálkozni.

  • Krisztina

    Reply Reply 2014. november 11. kedd

    Tisztelt doktorno a kerdesem az lenne hogy Oktober 3an volt meg a menstruaciom ma csinaltam tesztet reggeli vizelet bol es 1-2hetest Mutatott .akkor 1-2hetes terhes vagyok valaszat elore is koszonom

    • Gabi

      Reply Reply 2014. november 12. szerda

      Ha pozitív a teszt, akkor a terhesség korát az utolsó menzesz első napjától fogják számolni, tehát már a hatodik hétnek számít. Akkor is, ha valójában kb. 2 héttel később foganhatott.

  • Cs.Ági

    Reply Reply 2014. november 11. kedd

    Kedves Gabi!
    Pcos vagyok,mégis pontos menzeszel.Minden hónap 4.én jön meg,most viszont kimaradt.NOV.6.-án viszont a tisztasági betéten egy rózsaszines pont volt ami úgy egy 10 forintos érme nagyságú volt.csináltam tesztet vasárnap(9.-én)ami negatív lett.Ha a héten elmegyek orvoshoz lát esetleg valamit ha terhes lennék??köszönöm válaszod.

    • Gabi

      Reply Reply 2014. november 12. szerda

      Igen, már a méh méretéből is tud következtetni, egy jó ultrahanggal pedig már a petezsákot is meg lehet figyelni.

  • Éva

    Reply Reply 2014. november 06. csütörtök

    Szia most hagytam abba a fogamzásgátlót pénteken és péntek óta nem védekezünk lehetek terhes?csináljak tesztet?

    • Gabi

      Reply Reply 2014. november 12. szerda

      Előfordulhat. Viszont a teszttel várnék addig, mikor már késik a következő menstruáció.

  • Kriszti

    Reply Reply 2014. október 28. kedd

    Kedves Gabi!

    6 évnyi fogamzásgátló szedést követően márciusban abbahagytam a gyógyszert, majd az elmúlt fél évben óvszerrel védekeztünk a férjemmel (több helyen olvastam, hogy érdemes szünetet tartani, mielőtt nekiállunk próbálkozni). Amióta a gyógyszert nem szedem, hosszabb a ciklusom, az utóbbi 2 hónapban 33-34 napra jött meg.
    2 hete voltam orvosnál, hogy ez gond-e, és nekiállhatunk-e a próbálkozásnak. Az orvos szerint álljunk neki és ha nem sikerül egy darabig, akkor menjek vissza. Ultrahanggal megnézte a méhem és a petefészkeimet, azt mondta kisebb cisztákat lát, de ezek lehetnek hormonális alapon. Ez engem nem nyugtatott meg túlságosan. Ráadásul vérvételre sem küldött el, hogy a hormonjaimat ellenőrizzük.
    Lehet, én aggódom túl, de nem vagyok vele megelégedve. Nem szeretnék még fél évet várni arra, hogy kiderüljön, vmi baj van, amikor ezt akár most is ki lehetne deríteni. Vagy más orvos sem foglalkozna velem most még részletesebben?
    Egyébként 12 napja voltunk először együtt védekezés nélkül, akkor, ha minden igaz peteérésem is volt. Ma reggel teszteltem egyet és negatív lett. Lehet, ez is korai volt?

    Válaszod előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. október 28. kedd

      A cisztával kapcsolatban egy nőgyógyász mindenképp többet tud mondani, és ez tényleg esetenként változó, hogy mekkora, milyen fajta, hol helyezkedik el, stb. Általában fél, 1 év sikertelen próbálkozás szoktak az orvosok további kivizsgálást kérni, így ez nem egyedi eset. Egyetlen éles próbálkozás után, még ha pontosan a megfelelő időben történt is, kb. 25% a teherbeesés esélye. A teszt 12 nap után már nem volt korai, de ha esetleg késik a menzesz, pár nap elteltével érdemes megismételni.

  • Ancsa

    Reply Reply 2014. október 28. kedd

    Kedves Gabi!
    Egy olyan problëmám van hogy,2 hete megkellett volna jönni-e ,csináltam 2 tesztet negatív lett.Nekem 11 napig szokott meg lenni,de szeptemberben 13 napig volt meg(pcos vagyok)a párommal megszakitásos közösülëst vállasztottunk,pajzsmirigyem miatt nem írt ki gyógyszert a nődokim,a hasam állandóan feszűl,nagy,2 óránkënt ëhes vagyok.Terhes vagyok?

    • Gabi

      Reply Reply 2014. október 28. kedd

      Előfordulhat. Viszont ezt a késést a betegséged is okozhatja. Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Kitti

    Reply Reply 2014. október 20. hétfő

    Kedves Gabi!
    A problémám a következő lenne..Július végén éltem nemi életet utoljára..tudom nem éppen a legbiztonságosabb..sőt, de megszakításosan védekezzünk.
    Augusztusban 24, Szeptemberben 29 napra jött meg a menstruációm..igaz Szeptemberben a szokásos 3-4 nap helyett csak 2 napig volt meg.
    Most a 39. napnál járok és még mindig semmi azon kívül hogy nagyon fáj a bal mellem..csináltam 4 tesztet is, reggeli vizeletből a közepéből, ahogy kell..mindegyik negatív lett..mégis mindennap nézem, hogy miért nem jön meg a bajom..:(
    Ön szerint lehetek terhes??
    Válaszát előre is köszönöm! További szép napot!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. október 23. csütörtök

      A negatív tesztek ellenére sem lehet teljes bizonyossággal kizárni a terhességet. Így a legjobb, amit javasolhatok, hogy keressen fel egy nőgyógyászt, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Korvics Renáta

    Reply Reply 2014. október 18. szombat

    Kedves Gabi.
    3éve szedek fogamzásgátlót, de most abba hagytam mert babát szeretnénk. 30.dikán jött meg a menszeszem és utánna nem kezdtem el ujra szedni a gyógyszert. Nem volt megvonásos vérzésem. Lehetek terhes? A párommal nem védekeztünk.

    • Gabi

      Reply Reply 2014. október 23. csütörtök

      Igen, lehetséges a terhesség. De előfordulhat az is, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után még nem állt vissza a szabályos ciklus, és ez okozza a késést. Érdemes lenne tesztelni.

  • Szandi

    Reply Reply 2014. október 17. péntek

    Kedves Gabi!

    Az én problémám a következő: a párommal óvszerrel védekezünk szex közben, előzö menzeszem szeptember 9. Volt de azota eltelt 38 nap es altalaban 1-2 nap kesessel vagy elobb megszokott jonni. Ugy vettuk eszre hogy a kozosules soran nem volt semmilyen fajta problema. Lehetseges hogy az ovszer ugy szakadhatott ki hogy csak minimalis pontnyi lyuk keletkezhetett rajta ? Azt meg hozza kell tennem hogy a parom aktus kozben nem volt a ,,csucson” igy csak elovaladek volt. Lehetek terhes ?

    Valaszat elore is koszonom !

    • Gabi

      Reply Reply 2014. október 23. csütörtök

      Mivel sajnos 100%-os védekezési módszer nincs, így minimális esélye van a terhességnek. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • ati

    Reply Reply 2014. október 05. vasárnap

    Kedves Gabi az a kérdésem lenne a barátnőm 14 éves s rendszeres szexuális kapcsolatot élünk, s én herevíz servel születtem s heresorvadasom is van s valamikor sperma sincs annyi vagy nem is jön s már 10 napja késik neki. Vettem tesztet s negatív lett, mindig kiszallok az aktusnal, de mostanában sokat eszik, huvely valadek is több s a mellei nagyon kemények s fajnak, s elvileg nekem nem lehet gyerekem s ki is szallok mindig, jaj s neki nem is állt még be a havija. Lehet terhes?:/ (felis van fazva)

    • Gabi

      Reply Reply 2014. október 14. kedd

      Igen, lehet terhes. A megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer, ennek alkalmazása során kb. 5% a teherbeesés kockázata. Bár ez esetben ez az esély valószínűleg kisebb. Alacsony spermaszámnál sem lehetetlen, csak kisebb az esély. Ha továbbra sem jelentkezett a menzesz, akkor érdemes a tesztet megismételni.

      • Ákos

        Reply Reply 2014. október 21. kedd

        Szia

        /Nagyon fontos lenne Barátnömmel lefeküdtü6nk 11napja védekeztünk és nem jön meg neki vett terheségi tesztet megcsinálhatja már? tünetei szédül fáj a hasa ha megy és pecsételő vérzése van néha

        • Gabi

          Reply Reply 2014. október 23. csütörtök

          Igen, már érdemes tesztelni.

  • Dóri

    Reply Reply 2014. október 02. csütörtök

    Kedves Gabi!
    Lassan 1 éve probálkozunk a párommal, nagyon szeretnénk
    kisbabát.Sajnos június 2-án elvetéltem 5 hetes terhesen.
    Azóta szeptemberben újra elkezdtünk próbàlkozni. most október 9-én kellene megjönnie a menstruációmnak(ciklusaim elég hosszúak,34-35 nap) pár napja szédülök,gyakran van hányingerem,sűrűn járok pisilni és a mellbimbóm is érzékeny.
    mielött megjön a menszeszem már 2 héttel elötte görcsölgetek,de most ez is kimaradt.Ma a 27. napon csináltam egy Clearblue tesztet és negativ lett. Ugy érzem hogy korai volt de nagyon aggódos vagyok és türelmetlen mert nem akarom újra elvesziteni a babámat. Èrdemes lenne pár nap múlva megismételni a tesztelést?mekkora az esélye hogy terhes vagyok? elöre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. október 14. kedd

      Igen, valószínűleg korai volt a teszt. Azóta biztosan kiderült, mi a helyzet. Ha időközben nem jön meg, érdemes a tesztet néhány nap elteltével megismételni.

  • Derina

    Reply Reply 2014. szeptember 19. péntek

    Kedves Gabi!

    Coronelle tablettát szedek egy éve. eddig nem volt semmi gondom vele, a vérzésem is óramű pontosságára jött meg, és soha nem volt mellfájásom, és csak enyhén görcsölgettem. 4 hete (kb aug.22 óta) viszont fájnak a melleim, meg is nőttek rendesen, és a bimbóm is érzékeny és a közérzetem se valami jó, sűrűn szédelgek. A menzim egy nappal korábban jött meg (szept.01) de a szokásos 4 nap helyett csak 2,5 napig tartott, az állaga a szokásos volt, de a mennyisége kevesebb. Rá 2napra csináltam tesztet ami negatív lett. 1 hete meg állandóan fel vagyok fújódva, feszül a hasam és néha szúr egy picit az alhasam. A héten (szept.16)csináltam megint tesztet, az is negatív.
    Hozzá kell tenni, hogy a mellfájással voltam dokinál, de nem említettem neki, hogy terhességre gyanakszok. Ő megvizsgálta, és azt mondta, hogy valószínűleg az ösztrogénszintem nőtt meg valamiért, és ezért fáj, meg hogy kóros elváltozást nem észlelt, csak a mirigyek vannak megdagadva.
    Ön szerint ezek a tünetek utalhatnak terhességre? Vagy csak a gyógyszer kavart be a hormonháztartásomba. Lehetek e terhes, annak ellenére hogy gyógyszert szedek?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. október 02. csütörtök

      Gyógyszer mellett is van kb. 1% esély a terhességre. Biztosan nem lehet kizárni. Ha továbbra is vannak erre utaló jelek, érdemes lenne visszamenni az orvoshoz.

  • Jutka

    Reply Reply 2014. június 30. hétfő

    Kedves Gabi!
    Már 4 éve szedek yasminelle fogamzásgátlót. Múlt pénteken együtt voltunk a barátommal és sajnos a szombati tablettámat elfelejtettem bevenni (először fordul elő velem ilyen), csak vasárnap (kicsit több, mint 24 órával később tudtam pótolni). Azóta nem voltunk együtt. Ön szerint ha az együttlét utáni napi tablettát elfelejtettem bevenni lehet terhes? A levél 3. heténél tartok, a 16. tablettával csúsztam. A menstruációmnak egy hét múlva kéne megjönnie, de a betegtájékoztató szerint most nem szabad szünetet tartanom, hanem rögtön egy új levelet kell kezdenem.
    Mivel nem fog most megjönni, szeretnék majd tesztelni, hogy biztos legyek benne, hogy terhes vagyok e vagy nem. Mikortól tesztelhetek? Az együttlét után egy héttel már lehet? Vagy inkább két héttel utána?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Jutka

    • Gabi

      Reply Reply 2014. július 10. csütörtök

      Ha az együttlét után maradt ki egy tabletta, akkor elvileg nem lehetséges a terhesség.

  • Vivi

    Reply Reply 2014. június 25. szerda

    Kedves Gabi!
    Egy mások szerint tudatlanságra utaló problémával fordulok önhöz, ami számomra mégis nagyon komoly. A barátommal még nem történt meg közöttünk az aktus; csupán pettingelni szoktunk. Erre legutóbb 1 hete került sor. Ujjazás által, illetve a pénisze külső érintésével mennyi az esélye a teherbe esésnek? A menstruációm ugyanis rendszeres és kiszámítható (26-28 nap között jön meg mindig), ez azonban ebben a hónapban késik (ma van a 31. nap). A biztonság kedvéért tegnap előtt du., illetve tegnap kora reggel készítettem tesztet, amely mindkét estben negatív lett. Mennyire vehetem ezt biztosra? Köszönöm!

    • Vivi

      Reply Reply 2014. június 25. szerda

      Annyit még hozzátennék, hogy az ujjazás során mindig nagyon odafigyelünk rá, hogy kizárólag egymáshoz érjünk, ezzel elkerülve annak veszélyét, hogy esetleg az ő ujjára sperma kerüljön. Erre azt gondolom legutóbb sem kerülhetett sor.

      • Gabi

        Reply Reply 2014. június 30. hétfő

        Még ha véletlenül kerül is az ujjára, akkor sem valószínű, hogy így egészen a méhszájig jutna.

    • Gabi

      Reply Reply 2014. június 30. hétfő

      Ha nem volt konkrét behatolás, akkor spermium se kerülhetett a hüvelybe. Így a teherbeesés lehetősége nagyon minimális.

  • Kriszta

    Reply Reply 2014. május 25. vasárnap

    egy olyan problémám lenne h 3. hónapja szedek fogamzás gátlót.. a legutolsó levél 3. bogyóját elfelejtettem bevenni, de pótoltam, azonban 12óránál későbben. és rá 3 napra együttvoltam a barátommal, gumi nélkül de kivette mielott elment. rá egy órára megint együttvoltunk, de nemvolt rá relehőség h vízzel is megmossa magát.. most várok a 14 napig h tesztet csináljak.. ön szerint mekkora esély van rá hogy terhes legyek?

    • Gabi

      Reply Reply 2014. június 02. hétfő

      Kevesebb, mint 5% a terhesség esélye.

      • Kriszta

        Reply Reply 2014. június 09. hétfő

        15.napon negativ lett a rapidclear terhességi teszt. akkor valoszinuleg nemvagyok az ugye?

  • Adri

    Reply Reply 2014. május 10. szombat

    Kedves Ági!
    Most lett volna az első alkalom, hogy a gyógyszer abbahagyása után menstruálnom kellene. Utoljára ápr. 4-én voltam beteg most viszont ha ehhez tartom magam már 6 napja késik. Megszakításos módszerrel védekeztünk. Már van egy kislányom szeretnénk neki testvért, most lett volna a pihenő időszaka a gyógyszernek. Tesztet még nem csináltam, de holnap lehet sort kerítek rá, mert semminek semmi jele. Szerinted terhes lehetek?

    Válaszod előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. május 20. kedd

      A terhesség sem kizárt. Viszont gyakran előfordul, hogy a tabletta elhagyása után több hónapnak is el kell telnie, hogy újra pontosan jelentkezzen a menzesz. Ha továbbra is késik, és bizonytalan vagy, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Timi

    Reply Reply 2014. május 10. szombat

    Kedves Gabi!

    Egy elég bonyolult problémával fordulok Önhöz. Április 21-én jött meg utoljára a menzeszem, a megszokott 29-30 napnál most 4 nappal hamarabb. A menstruációm végén, pénteken együtt voltam a párommal, és közben vettük észre, hogy kiszakadt az óvszer, de nem ment el bennem. Mivel aggódtam, jónak láttam, hogy a biztonság kedvéért felirassak egy Escapelle-t. Az ápolónő azt mondta, hogy biztos nem lehetek terhes, mert ilyenkor nincs peteérés. Nos, ugyanez a probléma egy héttel később is megtörtént, és szintén elrohantam a sürgősségire feliratni egy esemény utáni tablettát. Soha életemben ilyen gond nem volt, nem tudom, hogy most miért történt így, pedig nagyon vigyáztunk. Mondták a női klinikán, hogy nagyon fel fogja borítani az a két tabletta, amit azon a 2 héten vettem be. Nos, pont ma van egy hete, hogy barnás folyásom van, amely minden nap végigkisér, igaz, hogy nem túl nagy mennyiségben, de van. Ez mitől lehet? Nem szeretnék most babát, ezért kicsit félek 🙁 Kérem, segítsen válaszával!

    Köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. május 20. kedd

      Nagy a valószínűsége, hogy a tabletta okozza.

Leave A Response

* Denotes Required Field