Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

  • Bubi

    Reply Reply 2012. február 05. vasárnap

    Sziasztok legyszi segitsetek ! A Menstruaciom meg ket het mulva jön meg , es mar most faj a mellem es görcsöl a hasam.mitöl lehet? :S

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 07. kedd

      Ennyiből nehéz lenne megmondani, mitől lehet, de ha terhességre gyanakszol, érdemes csinálni egy tesztet.

  • Heni

    Reply Reply 2012. január 30. hétfő

    Szia!
    Babát szeretnénk a párommal. Átlagosan 34-35 naposak a ciklusaim, de az utolsó menstruációm az alábbiak szerint zajlott:28 napra megjött. Dec. 31-jan 2. barnáztam, majd 3 napig vérzésem volt majd megint 4 nap barnázás. Általában 8 napig tart a menstruációm, de barnázni az utolsó nap szoktam. Azóta minden nap fáj a derekam, alhasi görcseim vannak, a mellbimbóm érzékeny és az udvar kétszínű. A bőrhöz közelebbi rész eres, sötétebb, a bimbó körül pedig rózsaszínes, duzzadt. Testápolószerű folyásom van. Pár napja teszteltem, de az még negatív volt. Lehet belőle baba??? Köszönöm a válaszod!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 01. szerda

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha továbbra is érzed ezeket, néhány nap elteltével esetleg érdemes a tesztet megismételni.

  • Nita

    Reply Reply 2012. január 23. hétfő

    Sziasztok!

    Nekem december 8-án jött meg utoljára, általában 35 napos ciklusom van. Most semmit nem érzek, semmi mindjárt megjön érzés, csak kicsit érzékenyek a melleim, kerekebb a pocakom, de ennyi… Tegnap csináltam egy tesztet, reggel de negatív lett. Ma még mindig semmi, pedig már 46 nap telt el az utolsó mensim óta, tudom dokihoz kéne menni, de ha van baba, akkor még várnék egy keveset. Annyira szeretném, ha baba lenne. Már próbálkozunk, de eddig semmi néhány nap késés után mindig megjött, de most már azért többről van szó!Szerintetek

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. január 28. szombat

      Szerintem 46 nappal az utolsó mensid után most már el kéne menned orvoshoz, mert az UH megmutatja mi van odabent, még akkor is, ha korai a terhesség (de a 46 nap az már azt jelenti, hogy kb. 6 hetes terhes vagy, ilyenkor már a szívhang is látszik)

      • Nita

        Reply Reply 2012. január 31. kedd

        Szia Ági!

        Az 50. napon megjött, kicsit fájt, de nem volt vészes, kb. 3-4 napig volt meg, nem volt darabos, de nekem általában 5-7 napig szokott tartani. Ezek után irány a doki! Köszönöm a választ!
        Nita

  • Timcyca

    Reply Reply 2012. január 23. hétfő

    Sziasztok!

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy kb. 25-26 naposak a ciklusaim és az utolsó ciklusban nem tudom, hogy volt-e peteérésem, de a 21. ciklusnapon volt ilyen pecsételő vérzésem és az ki is tartott a 25.dik napig. Nem lehet összehasonlítani a menzesszel mert, se mennyiségre, se színre nem volt olyan. Viszont a 22. dik napon még negatív volt a teszt, lehet hogy korán csináltam? Viszont a pecsételés után nem volt semmilyen szünet azonnal megjött abban az időben ahogy vártam és 2 napig tartott… és olyan barnás volt. Holnap megyek dokihoz, de addig is kérlek segítsetek mert már kicsit kezdek begolyózni…

    • Timcyca

      Reply Reply 2012. január 23. hétfő

      Jah igen a lényeg kimaradt.. 🙂 Szeretnénk kisbabát és szeretném megtudni, hogy most van-e így még esély arra hogy összejött?
      Soha nem volt még ilyen pecsételő vérzésem, vagy megjött, vagy nem…

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. január 28. szombat

      Ilyen pecsételő vérzést okozhat maga a peteérés is, de menses előtt is jelentkezhet. Ebből azonban nem lehet megmondani, hogy babát vársz-e. Az is lehet, hogy csak a hidegebb idő miatt jött így meg, de nem lehet teljesen kizárni sem a terhességet, erről csak az orvosi vizsgálat tud neked bővebbet mondani.

  • Betti

    Reply Reply 2012. január 23. hétfő

    Sziasztok!

    Segítsetek! 🙁
    Utolsó menses: 12.18.
    azóta semmi
    vettem tesztet, és ha nagyon nézem, mintha lenne ott még egy csík….. de alig kivehető. melleim fájnak, hasam is fáj.Szerintetek …

    Köszi a írtok

    • Gabi

      Reply Reply 2012. január 23. hétfő

      Ha közben nem jelentkezik vérzés, pár nap elteltével érdemes lenne a tesztet megismételni. Talán erősebb lesz a második csík.

    • ibeszsu

      Reply Reply 2012. január 27. péntek

      Szia!
      Nekem az elso terhessegemnel kb 10 perc utan jelent meg egy nagyon halvany csik..annyira halvany, hogy a ferjem nem is latta. :)(Ra volt irva a tesztre, h 10 perc utan ne ertekelje…)..ezek utan meg ketto teszt lett negativ, ennek ellenere masfel eve megszuletett az en okos, ugyes kisfiam…. 🙂 🙂

  • Bianka

    Reply Reply 2012. január 17. kedd

    December 25-én jött meg utoljára a menstruációm! Január 4-én a barátommal pettingeltünk, nem tette be, csak simogatott ott lent! Rá 8 napra, január 11-én elkezdett fájni a hasam! Még a mai napig fáj 🙁 Bal oldalt a petefészkem és a gyomorszájam! Nagyon félek, hogy terhes lettem! Simogatás után felnyúlt, de nem volt szerinte előváladéka!
    18 éves vagyok.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. január 19. csütörtök

      Ha valóban nem történt konkrét behatolás, akkor nem lehetsz terhes.

      • Bianka

        Reply Reply 2012. január 25. szerda

        Köszönöm a válaszát! Negatív lett a terhességi teszt! De sajnos még nem jött meg, talán az idegeskedés miatt!

  • Szandi

    Reply Reply 2012. január 11. szerda

    Én egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, 1 napja késik a menstruàcióm és a mellemen kijöttek a zsirmirigdig sosem volt.ma csinàltam egy tesztet és negatìvnagyon kétségbe vagyok most esve. Szeretném a segìtségét kérni.Ezek a zsirmirigyek csak akkor jelenik meg ha terhes az ember? Vàlaszàt is előre köszönöm. Szandi

    • Gabi

      Reply Reply 2012. január 12. csütörtök

      Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. A zsírmirigyek nem csak terhesség során emelkedhetnek ki, de ez önmagában nem jelent problémát.

  • Anna

    Reply Reply 2012. január 09. hétfő

    Szia!

    Szeretném megkérdezni, hogy ha most szombaton csináltak nálam inszeminációt, kb. mennyi idő múlva jelez a terhességiteszt, és melyiket javaslod?
    Már hónapok óta próbálkozunk, szedek petesejtserkentőt, sárgatest homront, a páromnál is és nálam is minden rendben, -az orvosunk szerint-, de mégsem jön össze. Félek, mi van akkor ha egymástól nem lehet?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. január 12. csütörtök

      A beültetés után kb. 10-12 nappal már érdemes tesztelni.

      • Anna

        Reply Reply 2012. január 19. csütörtök

        Először is köszönöm a választ. Sajnos nagyon elkeseredtem, megcsináltam a terhességi tesztet és negatív. vagy 4 külön féle, és érzékenységűvel végeztem el, de mind ugyan azt mutatta, igaz majd csak most szombaton kellene megjönnie, de mi van akkor, ha ez valóban NEGATÍV? A párom szerint változik a testem, a melleim más tapintásúak és mintha kissé nagyobbak is lennének. Én ezt nem vettem észre, de lehet, hogy a stressz miatt nem is foglalkoztam vele. Lehetséges még az, hogy szombat reggel egy + jelet kapok? Nagyon várjuk!

        • Anna

          Reply Reply 2012. január 23. hétfő

          Hát sajnos megjött, így azt mondhatom nekem nem sikerült. Teljesen el vagyok keseredve, annyira biztam benne, és most a csalódás olyannyira fáj, hogy azt elmondnai nem lehet.

  • Kati

    Reply Reply 2012. január 05. csütörtök

    Szia!
    Az utolsó menstruációm első napja 2011. november 29.-e volt, a párommal 2011. dec. 16-án voltunk utoljára együtt.
    A ciklusaim általában 30-32 naposak,még mindig nem jött meg, már számtalan tesztet csináltam ( 10-es érzékenységűt is) , ma reggel is egyet.
    Szerinted van még esély arra, hogy terhes vagyok ennyi negatív teszt ellenére? És ha igen, ez ugye nagyon minimális? Olvastam, hogy már többen kérdeztek hasonló kérdéseket, de én a saját konkrét esetemre lennék kíváncsi és valójában a negatív teszt ellenére való terhesség százalékos esélyét sehol sem találom!
    Előre is nagyon szépen köszönöm a segitséget!
    Üdv.: Kati

    • Gabi

      Reply Reply 2012. január 09. hétfő

      Százalékos esélyt én sem tudok mondani, de ha egyébként pontos a ciklusod, és nem védekeztek, a negatív tesztek ellenére is van esély a terhességre. Én elmennék nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön, valóban terhességről van-e szó.

  • Virág

    Reply Reply 2011. december 12. hétfő

    Sziasztok,

    éppen 12 nappal ezelőtt volt az inszemináció. Olvastam a neten, hogy ovu teszttel lehet jósló tesztet végezni. Ez ma reggel pozitív lett. Azonnal vettem egy 10-es érzékenységű terhes tesztet, ami abszolút negatívat mutatot. Szerintetek van még esély?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. december 13. kedd

      Ha közben nem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével ismételd meg a tesztet! Szerintem még nincs minden veszve!

      • Karina

        Reply Reply 2011. december 13. kedd

        Tudom, hogy nem ide tartozik, de azt szeretnék kérdezni! Fogamzásgátlót szedek és az e havi menstruációm kimaradt! Teljesen, előtte volt barna folyásom egy-két napig! Közben szedtem egy terbiner nevű gyógyszert. Vettem teszteket, de azok negatívak lettek! Voltam ma orvosnál, de azt mondta, h szokjam le a cigarettáról és ha nem jön meg jövő hónapban sem, akkor menjek vissza hozzá! Valamint csinált egy rákszűrést! Nem tudom most mi lehet baba lehet, vagy vmi más! Esetleg keressek fel másik orvost? Köszönöm a választ!

        • Gabi

          Reply Reply 2011. december 18. vasárnap

          Ha terhességről lenne szó, azt az orvos mondta volna, és nem engedte volna tovább szedni a fogamzásgátlót. Lehetséges, hogy legközelebb másik tablettát fog ajánlani. Viszont ha nem vagy biztos az orvos véleményében, keress meg egy másikat, és tedd fel neki az összes kérdésedet!

  • Katalin

    Reply Reply 2011. december 09. péntek

    Jó napot!
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy rendszeresen szedem a fog.tablettát és már két napja gyengén vérzek. A 2. heti gyógyszert szedem, szóval még van két hetem, hogy megjöjjön. Ugye nem lehetek terhes. (szédülés, hányinger és reggeli kajálás van nálam is ::) köszönöm a választ

    • Gabi

      Reply Reply 2011. december 13. kedd

      Ha pontosan, kihagyás nélkül szedted a fogamzásgátlót, a szedés közben nem fordult elő hányás, hasmenés, nem szedtél antibiotikumot, tehát nem volt semmi, ami gyengítheti a fogamzásgátló hatékonyságát, akkor a teherbeesés esélye kevesebb, mint 1%. A leírt tünetek nem utalnak feltétlenül terhességre. De ha bizonytalan vagy, egy terhességi tesztet nem árt csinálni.

  • Petra

    Reply Reply 2011. november 26. szombat

    Sziasztok!
    Két napja nem jött meg.Csináltam két tesztet.A kontroll vonal erős piros a tesztvonal halványka.Másfél hete voltam nőgyógyásznál,de ő nem mondott semmit.Meg van a mindjárt megjön érzés,az alhasi nyomás és a mellfájdalom.
    Szerintetek?Terhes lennék?
    Köszi
    Petra

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 27. vasárnap

      Igen, lehetséges. Előfordulhat, hogy az orvos még azért nem tudott mit mondani, mert nagyon korai volt a vizsgálat. A teszt eredménye, a halvány második csík viszont 99%, hogy terhességet jelez!

    • Vass Zoltánné

      Reply Reply 2012. január 10. kedd

      Petra.
      Amikor én terhes lettem a fiammal,elvégeztem egy tesztet először mielőtt elmentem volna orvoshoz!
      A kontrollcsík nekem is erős volt,a tesztcsík meg halvány mint nálad.Ez egy drágább teszt volt.
      Vártam 1 hetet vettem egy olcsó tesztet,mondván ha az vagyok akkor ez is kimutatja.
      Így is volt,az olcsóbb teszten igencsak erős volt mind a két csík.
      Utána elmentem orvoshoz ahol megállapították,hogy terhes vagyok,csak annyira fiatal,hogy nem tudták megmondani,hány hetes,ezért vissza kellett mennem.Utána már minden rendben volt!
      Kívánom,hogy neked is sikerüljön!
      Most megint szeretnénk gyermeket,de mivel le vagyok kötve,mert annó tüdő embóliát kaptam,ezért csak lombikkal lehet.Jövőhéten megyek felírják a gyógyszert,remélem minden jól fog alakulni!
      Neked is minden jót kívánok!
      Üdvözlettel:Marianna

  • Zsófia

    Reply Reply 2011. november 08. kedd

    Sziasztok!
    Nekem az utolsó menstruációm szeptember 10-én volt, ált. 6-7 napos. Azóta a párommal elég sokat voltunk együtt, megszakításos módszerrel. A ciklusom ált. 30-31 napos, tehát még van elvileg kb. 3 napom a következő menstruációmig. Viszont az utóbbi pár napban enyhén szurkál a hasam lent, illetve barnás folyásom van (voltam már felfázva, de közel sem ilyen tünetekkel, illetve mensi előtt sem szokott folyásom lenni, max görcsölök), émelygek és a melleim is kifejezetten érzékenyebbek, mint máskor. Vajon teherbe estem, vagy más állhat a tünetek mögött? Csütörtök reggelre van időpontom nőgyógyászhoz, de már nem bírom ki addig, tudnom kell, hogy nincs-e esetleg komoly baj a dolog hátterében. Érdemes tesztelnem? Vagy még korai lenne? A választ előre is köszönöm szépen!

    • Zsófia

      Reply Reply 2011. november 08. kedd

      Bocsánat, elírtam, nem szept. 10., hanem október 10-én volt az utolsó menstruációm kezdete.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 09. szerda

      Én tesztelnék a helyedben.

      • Zsófia

        Reply Reply 2011. november 10. csütörtök

        Nem vagyok terhes. Mire tesztelhettem volna, megjött, hamarabb egy pár nappal korábban, mint kellett volna. És erősebb is, mint szokott… Pedig a ha teherbe estem volna, a karácsonyfa alá tehettem volna a leendő nagyszülőknek (akik már eléggé sokat kérdezgetik tőlünk, hogy mikor lesz már esküvő meg baba) és a páromnak is. Sebaj, majd legközelebb.

        • Erika

          Reply Reply 2011. november 30. szerda

          Ne haragudj, de attól,hogy megjött még lehetsz terhes! Van egy-két ismerősőm,akiknek megjött és mégis terhesek voltak!

          • Zsófia

            Reply Reply 2012. január 17. kedd

            Teszteltem is, ami negatív lett, és azóta már a nőgyógyásznál is jártam. Semmi. Most úgy vagyunk vele, hogy még várunk. Előbb szeretnénk esküvőt, és későbbre halasztottuk a babaprojektet.

    • Vass Zoltánné

      Reply Reply 2012. január 10. kedd

      Zsófi.
      Most már biztos tudod az eredményt,de azért hozzáteszem hogy amikor az embrió keresi a méhben a helyét,az olyan érzés,mintha szurkálna belül valami!
      Remélem,minden rendben veled,és ez az érzés azért volt mert babád lesz.
      Én is már nagyon várom,hogy ilyesmit érezzek,hamarosan meg lesz a lombik,ha minden jól megy.
      Vigyázz magadra,minden jót!
      Marianna

      • Zsófia

        Reply Reply 2012. január 17. kedd

        Szia Marianna!

        Igen, már tudom az eredményt, ami azóta is negatív. A beágyazódásos tünetekről én is olvastam, épp emiatt gondoltam, hogy esetleg ezek annak a jelei voltak, de nem. Most egy kicsit várunk és később beindítjuk a babaprojektet.

        Nektek pedig sok sikert kívánok!

        Üdv:
        Zsófia

  • Timi

    Reply Reply 2011. november 08. kedd

    Sziasztok!

    beteg vagyok, a fogamnál van egy góc és erős antibiotikumot szedek már 2 hete. Már 3 napja meg kellett volna jönnie meg is jött,de csak pecsételek vagy igen kevés vér jön. A fogamzásgátló rendesen szedem mindennap, mindig egy megadott időben.Most lenne a 7 gyógyszer mentes napom. Vajon a erős antibiotikumtól meg a fájdalomcsillapítók keverhettek be, vagy lehet, hogy terhes vagyok? szerintetek mit csináljak? vegyek tesztet? nagyon kétségbe vagy esve :(!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 09. szerda

      Én csinálnék egy tesztet. Az antibiotikum gyengítheti a fogamzásgátló hatékonyságát is, így lehetséges, hogy ha pontosan szeded is, nem vagy védve a terhességtől.

  • patri

    Reply Reply 2011. október 30. vasárnap

    Sziasztok!Nekem az a problémám hogy ezelött honapban a menstruáciom összezavarodott 4-edikén kellet volna megjönnie,de 7-edikén jött meg és valamiért egy és fél hétig tartott.Voltam akkor orvosnál de semmit nem látott és a vérzésemre is azt mondta hogy ez még jó!Most már Oktober végét irunk és nem volt menzeszem,de a mellem fáj nagyon,és néha émelygek is,tesztet csináltam a hónap elején de az negativ lett!Mi ilyenkor a teendöm?terhes lehetek?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 03. csütörtök

      Ha a tünetek nem szűntek meg és vérzés sem jelentkezett azóta, érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • mónika

    Reply Reply 2011. október 26. szerda

    Sziasztok!
    Szeptember 19-és 24 között volt meg,23-24 napos a ciklusom,és még nem jött meg,illetve nagyon kevés vérzés van, 24-én csináltam tesztet az negatív lett!Lehetséges,hogy terhes vagyok?Mikor csináljak újra tesztet?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. október 27. csütörtök

      Ha a vérzésed sokkal enyhébb, mint a megszokott, és 3 napon belül elmúlik, akkor érdemes a tesztet megismételni.

  • Ági

    Reply Reply 2011. október 07. péntek

    Sziasztok!
    Az a problémám hogy múlt hónapban azaz szept7.-én megvolt a mensim…peteéréskor együtt voltunk a férjemmel( többször is)..most okt 5-én kellett volna megjönnie..de semmi.terhesség jelei vannak: sokszor van hányingerem.csináltam tesztet 6.-án neg. lett.lehet hogy korán csináltam tesztet?vagy mástól lehet hányingerem?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. október 10. hétfő

      Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, mert lehetett korai az előző teszt.

    • Ildi

      Reply Reply 2011. október 13. csütörtök

      Nekem is szept.7-én jött meg, majd most 8-án kellett volna. Én csak ma, 13-án mertem tesztelni, de sajna negatív lett:(((. Még várok egy pár napot..:)))

  • Nasminaria

    Reply Reply 2011. október 01. szombat

    Kedves Doktornő!
    4évig szedtem Yasminelle tablettát,3hónapja úgy döntöttem abbahagyom.először túl korán jött meg azóta pedig már 2menstruációm is kimaradt.Végeztem már 2x is tervességi tesztet és mindkettő negatív lett.Ilyenkor mit csináljak?Forduljak nőgyógyászomhoz vagy mennyi az esélye,hogy mégis terhes vagyok?köszönöm

    • Gabi

      Reply Reply 2011. október 10. hétfő

      Igen, érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Gyakran előfordul fogamzásgátló szedése után, hogy hosszabb időbe telik míg a menstruációs ciklus újra rendeződik, de mivel ez a bizonytalanság elég kellemetlen, érdemes orvossal beszélni.

  • V

    Reply Reply 2011. szeptember 15. csütörtök

    Sziasztok.
    Van 1 kis problémám. 1 hete késik, de semmilyen menstruáció előtti és terhesség előtti tüneteim nincsenek. Semmi ilyen, hogy fáradékonyság, hányinger, fejfájás, sőt még a hasam sem görcsöl, nem is feszül a mellem. Nem tudom mi lehet ez. Kérlek segítsetek.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. szeptember 21. szerda

      Ha egyébként nem jellemző a késés, és azóta sem jött meg, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. A tünetek hiánya nem jelenti azt, hogy nem terhességről van szó.

    • Erika

      Reply Reply 2011. november 30. szerda

      Sziasztok! Köszönöm Kedves V, nálam most pont ugyanez a helyzet! Holnap veszek tesztet, de még sosem vettem tesztet, nem tudom milyet érdemes venni! Olcsóbbat vagy drágábbat? Esetleg tud valaki ajánlani megbízható tesztet írni!? Előre is köszönöm!

      • Gabi

        Reply Reply 2011. december 05. hétfő

        Nem biztos, hogy jobb a drágább.

  • Melinda

    Reply Reply 2011. augusztus 18. csütörtök

    Sziasztok!

    3 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót, mert kicsit meghíztam tőle. 🙁 Utoljára julius 20. án volt menstruációm, most kéne majd megjönnie valamikor. De a melleim érzékenyek, érintésre fájnak, a bal oldali petefészkem környékén szúrkál, szinte egész nap hányingerem van. Sokkal többet kívánom az ételt és hajnal fél6kor már ennem kell. Lehetséges , hogy terhes vagyok? kb: 10-13 napja volt peteérésem, érdemes tesztet csinálni?
    Válaszotokat köszönöm előre is 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2011. augusztus 21. vasárnap

      Ha bizonytalan vagy, és volt olyan együttlét, ami alapján terhességre gyanakodhatsz, érdemes tesztet csinálni.

  • Manócska86

    Reply Reply 2011. augusztus 10. szerda

    Sziasztok!

    Az én történetem úgy kezdődik hogy kb 2 évig szedtem fogamzásgátló tablettát majd negatív hatásai miatt (fej és lábgörcsök stb)abbahagytam.
    Ennek már 1,5 éve.Azóta megszakítással védekeztünk eredményesen azonban június óta babát szeretnénk tehát nem védekezünk egyáltalán.
    Utolsó vérzésem júli 12-17-ig tartott és a naptáram szerint nagyon pontosan jön meg egy ideje.Most azonban pár napja erős alhasi görcseim voltak (bal oldalon csípőtájékon) és a melleim is nagyon érzékenyek így tegnap (aug 9.-én) végeztem egy tesztet ami halványan ugyan de pozitív lett.A következő menstruációmat aug 17.-ére írja a naptár.Lehetséges hogy valóban sikerült és tényleg várandós vagyok?!
    Ami kicsit megijeszt hogy azóta nem érzem a görcsöket csak a melleim érzékenysége maradt meg de az is csak érintésre fáj egyébként nem.Lehetséges hogy mégis várandós vagyok?
    Nagyon várjuk már!
    Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. augusztus 14. vasárnap

      Igen, lehetséges. Ha bizonytalan vagy, és azóta nem jött meg, érdemes a tesztet megismételni.

      • Manócska86

        Reply Reply 2011. augusztus 18. csütörtök

        Kedves Gabi!

        Köszönöm a választ! Időközben voltam orvosnál és kiderült hogy valóban nem tévedett a teszt.Valóban volt hcg a vizeletemben és a véremben is de sajnos nem maradt meg a baba és megjött a vérzésem.Viszont az orvosom a bal oldali petefészek görcsök miatt (amelyek visszatértek az előző levelem óta)aggódik nehogy méhen kívüli terhességről legyen szó így további kivizsgáláson veszek részt, de ha minden úgy van ahogy remélem, akkor kitisztult a szervezetem és nem lesznek további gondjaim.Mégegyszer köszönöm a választ!

  • Némethné Rita

    Reply Reply 2011. augusztus 04. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    2010 márciusban szültem a második babámat,azóta 33 naposak voltak a ciklusaim.
    Nagyjából 1 év múlva lett rendszeres (28-29 napos)
    Júni 26.-án rendesen megvolt a mensim.Július 9.-én volt olyan aktusunk,amikor nem volt tökéletes a védekezés-megszakítással védekezünk.
    Rá 9-10 napra voltak terhes tüneteim,émelygés,aluszékonyság…
    Júli 26.-án,és 28.-án teszteltem,mert ekkor már késett pár napja,negatív lett.Tünetek még voltak,de 3 nap véres nyálka után 29.-én erősen kezdtem vérezni,semmi átmenet nélkül, 2napig tartott,utána szintén átmenet nélkül 2 napig megint véres nyálka,és ennyi.Ilyen ciklusom még soha nem volt,kicsit furcsállom.
    Augusztus 1.-én is teszteltem negatív lett.Ma 4.-e van,(40. nap)de még mindig érzem a tüneteket.
    Azt még szeretném leírni,hogy az előző 2 gyerekkel is későn 37-39. napon volt először pozitív a teszt.Lehet,hogy megint terhes vagyok?
    Válaszát előre is köszönöm,tisztelettel:Némethné Rita

  • Kati

    Reply Reply 2011. augusztus 03. szerda

    Kedves doktornő! A problémám az,hogy a barátommal rendszeresen óvszerrel védekezünk,azomban most picit stresszesek vagyunk amiatt,hogy 2 hetet késett a menszeszem,akkor teszteltem,negatív lett,majd rendesen megjött ahogy szokott,semmi változást nem vettem észre rajta.Amikor elmúlt a menszesz,egy hétig hányingerem volt reggelente.Orvosnál még nem voltam.Kicsit aggódom.Mi válthatja ki a menszesz késést illetve a reggeli rosszullétet? Úgy vettem észre a melleim is nagyobbak lettek,és a hasam puffadt! Lehet hogy terhes vagyok? Most nem jönne jól a baba,talán majd később.Válaszát előre is köszönöm.

  • alvajáró

    Reply Reply 2011. július 14. csütörtök

    Sziasztok!

    Én Jangee tablettát szedek lassan 2 hónapja. Amikor az ‘esemény’ történt akkor éppen az első ‘megvonásos’ időszakban voltunk. A nőgyógyász tanácsára még a 20. tabletta bevételekor is védekeztünk; ahogy az ominózus alkalommal is. Ám akkor hiba csúszott a rendszerbe, mert az óvszer elszakadt… Tesztet még nem csináltam, többek között azért is nem, mert az eset 12 napja történt, és nem tudom, hogy ekkor mennyire pontos az eredmény.
    A betegtájékoztató szerint már a 7. nap után védett voltam, de nekem mégis jelentkezett pár tünet, mint pl. émelygés és hányinger.
    Kérdés: megbízható-e az eredmény 12 nap után? Lehetek terhes 20db fogamzásgátló tabletta beszedése után?
    A választ előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. július 15. péntek

      Mivel már majdnem egy levél tablettát beszedtél, nagy valószínűséggel már védett a fogamzásgátló. Ettől függetlenül ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Azt viszont, ha negatív az eredmény, nem lehet 100%-osan biztosnak venni.

  • Edina

    Reply Reply 2011. július 10. vasárnap

    Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni vagy válaszokat kapni!
    Június 8-án volt meg utoljára de akkor is ugy hogy 2 napig tartott most ebben a hónapban harmadikán kellett volna megjönnie de semmi persze a 2ciklus között csináltam teszteket de semmi 🙁 Már most egy hete késik és még soha nem fordult elő ilyen.Lehetséges hogy terhes vagyok?Mellbimbóm fáj aluszékonysági tünetek vannak!
    Kérem válaszoljatok mihamarabb!!!

    szoljatok mihamarabb

    • Gabi

      Reply Reply 2011. július 12. kedd

      A negatív tesztek ellenére lehetséges a terhesség. Érdemes lenne újra tesztelni, vagy nőgyógyászhoz menni, ott azonnal kiderül, mi a helyzet.

  • Ziti

    Reply Reply 2011. június 07. kedd

    Sziasztok!

    Már több mint egy éve próbálkozunk a párommal, de semmi. A múlt hónapban kaptam egy ösztogén injekciót a dokitól, azt javasolta, hogy rá 3 napra szombaton próbálkozzunk délelőtt, majd hétfőtől kezdjem el szedni az Utrogestant. Ez mind meg is történt.

    Később alhasi görcsök jelentkeztek, enyhe hányinger, szorulás, fáradékonyság, furcsa szagok. Nem tudok a hasamon aludni, kellemetlen érzés. A melleim viszont egyáltalán nem érzékenyek, pedig ha megjön, mindig feszülnek. A lelkemmel éreztem, hogy nem vagyok „egyedül” a testemben. Sokszor teszem a hasamhoz a kezem önkéntelenül is.

    Május 29-én vasárnap kellett volna megjönnie. Csináltam tesztet szerdán és szombaton. Mindkettő negatív lett.

    Felhívtam az orvosom hétfőn, és azt mondta, hagyjam abba az Utrogestant, és meg fog jönni. Ez teljesen megijesztett. Létezik, hogy ennyire becsaptam volna magam? Pedig biztosra vettem, hogy terhes vagyok. A másfél év alatt ez még soha nem történt meg.
    Azóta is majd minden órában kell pisilnem.

    A választ előre is köszönöm.

    Ziti

    • Ziti

      Reply Reply 2011. június 14. kedd

      Sziasztok!

      Eltelt egy hét, hogy nem szedem az Utrogestant. Még mindig nem jött meg, de nagyon görcsöl a hasam szombat óta és rendszertelen időközönként van egy kis barna folyásom. A teszt még mindig negatív.
      Azt mondta egy barátnőm, hogy lehet, hogy meghalt bennem…
      Péntekre van időpontom a dokinál. Addig ki kell bírnom.
      Eléggé el vagyok keseredve.

      Ziti

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. június 17. péntek

      Igen, létezik, hogy ennyire becsaptad magad, de becsaphatott a hormontartalmú gyógyszer és az ösztrogénkezelés is. De persze az sem kizárt, hogy tényleg terhességről van szó, csak még túl korán teszteltél.

  • TIMCSIKE

    Reply Reply 2011. június 03. péntek

    TISZTELT DOKTORNÖ.ANYI LENNE A KÉRDÉSEM HOGY PÁROMMAL BABÁT SZERETNÉNK.MÁJUS 29ÉN EGYÜTT VOLTUNK.JUNIUS-2ÁN ALHASI GÖRCSÖK VANNAK MELLEIM FÁJNAK.DE VETTEM TERHESÉGI TESZTETT JUN3ÁN ÉS NEGATIV AKKOR NEM IS LEHETEK TERHES VAGY KORÁN CSINÁLTAM MEG A TESZTET:KÉRNÉM SEGITSÉGÉT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM

  • narcisz20

    Reply Reply 2011. május 03. kedd

    sziasztok

    sigitséget szeretnék kérni szombaton lesz hogy 3 hete késik a mensesem .
    tüneteim:alhasi fajdalom,enyhe hányinger,nagyfoku fáradtság.2 tesztem is negativ let.kérdés :lehetek terhes ????

    • Gabi

      Reply Reply 2011. május 03. kedd

      Ha még nem fordult elő ilyen késés, a negatív tesztek ellenére is lehetséges a terhesség. Hogy ez kiderüljön, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz menni.

  • Elza

    Reply Reply 2011. április 27. szerda

    Sziasztok!

    Abban tud valaki segíteni, hogy a Qupido tesztet Budapesten hol lehet kapni?
    Előre is köszönöm!

  • Böbe

    Reply Reply 2011. április 26. kedd

    Sziasztok segítségeteket szeretném kérni!
    1 éve próbálkozunk már párommal,de eddig semmi siker.Most meg április 20.-án kellett volna megjönne,ma április 26.-a van de még semmi!Utolsó menstruálciós napom március28.Nem szokott késni,főleg meg annyit nem késett még soha.
    Ma csináltam napközben 1 tesztet de negatív lett!De terhességre utaló jeleim vannak.(Fáradékony vagyok,fáj a derekam,nyomásra érzékenyek a melleim és mensturálcióhoz hasonló görcseim vannak!)
    AZ lenne a kérdésem,hogy lehetek-e terhes és mikor érdemes elmenni dokihoz?
    Kissé félek,mert sokat hallottam már arról,hogy korai terhességnél elmentek az orvoshoz és aztán elvetéltek.
    Remélem,hogy baba van a dolgoban!!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. április 27. szerda

      Ha időközben nem jön meg, érdemes néhány nap múlva megismételni a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha nincsenek panaszaid, nem fontos a pozitív teszt után azonnal orvoshoz menni, várhatsz vele pár hetet.

  • Melinda

    Reply Reply 2011. április 15. péntek

    Tanacsot szeretnek kerni! a problemam a kovetkezo.Szoval van 3 pozitiv tesztem, megjeleny=t mind a harmon a masodik csik, de nem szurken hanem rozsaszinen,de az a baj hogy mind csak idon tul jelent meg,szoval csak 2-3 ora mulva jelentek meg a teszten a masodik csikok,de jol kiveheto rozsaszin tesztcsikok,es azt furcsalom hogy jo hogy az eggyik tesztel elo fordul,de mind a 3-al,az mar eleg furcsa!amugy a tesztek nem egy napon lettek csinalva! elore is koszonom a valaszat!

  • KKriszti

    Reply Reply 2011. április 15. péntek

    sziasztok!
    április 7én kellett volna megjönnie…. nem jött meg.(ez előtt márc.11-én jött meg, szokáshoz híven pontosan)
    kedden és csütörtökön is csináltam tesztet. Negatív lett…
    Lehetséges h terhes vagyok?
    Mikor csináljak tesztet még1szer?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. április 22. péntek

      A negatív tesztek ellenére lehetséges a terhesség. Ha azóta sem jött meg, érdemes a tesztet megismételni.

  • Gréta

    Reply Reply 2011. április 04. hétfő

    Sziasztok!

    Ne haragudjatok, még egészen új vagyok a témában, és igazából kis tanácsra lenne szükségem. Lassan 3 éve, hogy Nuvaringet használok, most márciusban hagytam abba. Gondoltam, még várunk 1-2 hónapot, utána pedig elkezdünk próbálkozni. Kb. a nyolcadik napon voltunk utoljára együtt a férjemmel, utána védekeztünk. De kb 4 napja elég furán érzem magam, feszít a méhem, fáj a mellem. Csináltam tesztet, negatív. Lehetséges, hogy a hormonmegvonástól „indult” így be a szervezetem? Vagy valami baj lehet? Sajna a dokimhoz csak két hét múlva tudok menni 🙁
    Köszönöm a segítséget 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2011. április 09. szombat

      Legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a fogamzásgátlás abbahagyásának van ilyen utóhatása. De érdemes mindenképp rákérdezni az orvosnál.

  • bakos zsoltné

    Reply Reply 2011. március 29. kedd

    Sziasztok!
    Febr.22-én volt az utolsó menszim, azóta nem jött meg.Görcsölgetek, de semmi.Mell feszülés, köldök fájdalom fáradság.Már lassan 1 hetet késik a teszt negatív. Segítsetek, lehetek terhes?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. április 05. kedd

      Ha időközben nem jött meg mégis, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Brigitta

    Reply Reply 2011. március 29. kedd

    Sziasztok!

    Engem is érdekelne pár praktika…
    Mi 8 hónapja próbálkozunk, eddig sajna hiába…:(Pedig használom az ovulációs mikroszkópot,E vitamint szedek,de nem jön a baba 🙁
    Ismerőseim ajánlották még az Aviva tornát,barátnőmnek bejött 🙂 3hónap után összejött a babájuk:)

    • Pizsi

      Reply Reply 2011. március 30. szerda

      SZia Brigitta!

      Próbáld ki a Jónás naptárat , sajnos angol nyelvű,de a poronty.hu egyik cikkében van segítség a kitöltéséhet. Nem csak a baba nemét lehet belőnni, hanem az akcós napokat is megjelöli. Nálunk a beágyazódás környékén 1-2 korty vörösbor segített, ha másra nem is, de kevésbé voltam ideges.( hónap próbálkozás nem olyan sok, tehát inkább úgy csináljátok, mintha azt szeretnétek , hogy ne legyen baba…:) akkor becsúszik meglátjátok!

    • Judit

      Reply Reply 2011. április 03. vasárnap

      Szia Brigi!
      Mi az az ovulációs mikroszkóp?
      Én ovulációs tesztről hallottam, csináltam is, de mikroszkóp?
      Ez érdekelne! Kérlek írd meg,
      Judit

  • Judit

    Reply Reply 2011. március 25. péntek

    Sziasztok!

    Engem is érdekelne pár praktika…
    Mi fél éve próbálkozunk, eddig sajna hiába… Első baba lenne.

    Köszi előre is!
    Judit

  • Kriszti

    Reply Reply 2011. március 22. kedd

    Sziasztok! Én két éve próbálkozom,és sajnos nem jön össze. Van már egy 6-éves kisfiam. Szeretnék segítséget kérni,hogy milyen gyógynövényes külső segítség létezik? Válaszokat köszönöm.

  • Anita

    Reply Reply 2011. március 18. péntek

    Sziasztok!

    Nekem vasárnap (13.) kellett volna megjönnie, de nem jött. Kedden (15) csináltam tesztet, de negatív lett. A hasam folyamatosan szurkálgat, de semmi jele annak,hogy meg akarna jönni a mensim. Ma reggel (18.) csináltam ismét egy tesztet, de negatív. Később hányingerem volt, hánytam is, egész délelőtt liftezett a gyomrom, szédelegtem. Szerintetek mi lehet? Próbálkozunk babát összehozni és nagyon örülnék is neki… Ha nem jön meg jövő héten tuti megyek dokihoz, de addig is jó lenne tudni valami pozitívat!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. március 20. vasárnap

      A negatív tesztek ellenére is lehetséges, hogy terhes vagy.

    • Mézi

      Reply Reply 2011. március 22. kedd

      Szia! Lehet, hogy korai volt még a teszt…ha mostanában tesztelsz, akkor már bizti mutat valamit. Vagy csak álterhesség..hasonló cipőben vagyok és sajna nálam már sokszor voltak késések, konkrét tünetek, baba nélkül, lelki alapon. Van ilyen sajna. De kívánom, hogy nagyon+++++legyen Neked:)

  • Márti

    Reply Reply 2011. március 02. szerda

    Legutóbbi jelentkezésem(jan.25.)óta az én történetem gyakorlatilag a fellegekbe repített.
    Jan.25.–görcs,fájdalom,barnázás stb…
    Jan.26.megjött.Innentől kezdve olyan az egész,mint egy karrier ami folyamatosan ível felfelé.Az egy doboz Clostilbegyt megint csodát művelt.Febr.28-án reggel a tesztem elkezdett nagyon erősen pozitívan gondolkodni!!!!!!
    Délután orvos,aki már látta a kialakulóban lévő petezsákot!
    Menszesztől számítva(febr.28.hétfő)-n 4hetes 5napos terhességgel kalkulált,bár valójában „csak 3 hetesnek” mondta a terhességemet.A természet csodát művelt velem,mert valójában ez volt az első „aktív”hónapunk!!!!!Fellegekbe járok.Még kb.2 hetet „dolgozok” utána táppénz,mert bár a siker gyorsan jött,de a gyógyszer és egyéb más kockázati tényezők miatt veszélyeztetettnek vagyok nyilvánítva.Márc.21-én UH kontroll,mert csak betöltött 6 hetes terhesség esetén adható ki a kiskönyv.
    Mindenkinek szorítok aki e csodás érzés előtt áll,én már másodjára fogom végigcsinálni.Feladni soha nem szabad!!!!!

  • Judit

    Reply Reply 2011. február 13. vasárnap

    Sziasztok

    Kérdezni szeretnék…

    3 hónapja csináltam ovu tesztet, ami a ciklus 21. napján lett pozitív.

    Véleményetek szerint akkor ezen túl is kb (+- 1-2 nap) ekkorra várhatjuk a peteérésem, vagy ez változhat?

    Köszi, Judit

    • diamond

      Reply Reply 2011. február 27. vasárnap

      Sziasztok! Nekem február 23-án kellett volna megjönnie, de semmi :). Tegnap délután és ma reggel is csináltam egy tesztet de sajnos negatív lett. A kérdésem: Mikor teszteljek újra?

      • diamond

        Reply Reply 2011. február 27. vasárnap

        Illetve, hogy van-e arra esélyem, hogy babóca van?

        • Gabi

          Reply Reply 2011. március 03. csütörtök

          Igen, van rá esély.

      • Gabi

        Reply Reply 2011. március 03. csütörtök

        Ha azóta sem jött meg, érdemes újra tesztelni. Ha mégis negatív, és egyébként nem jellemző a késés, nem ártana nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön, mi a késés oka.

  • Nóra

    Reply Reply 2011. január 30. vasárnap

    Sziasztok!
    Babát szeretnénk a férjemmel ez a 4.próbálkozós hónap ,ovu teszttel hogy lehet az hogy ma már 3 napja pozitív a teszt. Egyértelműen látszik hogy erősebb ma van a 16 cn.Van már egy kisfiam ő egyből sikerült.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. február 05. szombat

      Ilyen esetben akkor van a peteérés, amikor a legerősebb a teszt.

  • Márti

    Reply Reply 2011. január 25. kedd

    Sziasztok!
    Tegnap reggel egy pici hólapátolásra kényszerültem délelőtt már éreztem,hogy sok volt.Fájni kezdett a hasam meg egy kicsit görcsöltem.Délután elmentem dolgozni és egyszer azzal szembesültem,hogy barnázok.Megijedtem,és elkérezkedtem haza,hogy még a délutáni rendelésre odaérjek.Az orvosom megvizsgált és ez lett belőle:
    Anamnaesis:Alhasi görcsös fájdalom,mellfeszülés,hányinger,kevés barnás folyás.
    Szakorvosi vizsgálat:STATUS:Rendes nagy ut.felpuhult uterus szabad környezetben.Douglas üres.A portio és uterus mozgatásra nem érzékeny.
    UH lelet:TVUH:endometrium 18mm-es.A fundusban 4*4mm-es cystikus képlet,mely lehet nagyon korai grav.is.Az uterus környezetében kóros nem látható.
    Jan.26-án így már csak a BHCG vérvételre kapok beutalót.
    Ezzel egy lehetséges méhen kívüli terhességet akar kizárni.Bár a petevezetékeket alaposabban szemügyre véve sem látott erre utaló jeleket.
    Elmosolyodtam mikor mondta,hogy ő csak egy orvos neki a bemondott adatokból a számítógép kiadja a lehetséges peteérés időpontját,de azt pontosan csak a Jó Isten tudja.Még tehát az orvosom sem zárja ki teljesen,hogy később ovuláltam és akkor az UH-n látott kép bőven belefér.
    Bocsi,bocsi már megint belemélyedtem.
    Sziasztok!!!!!!!!
    Majd jelentkezem.

  • Lili

    Reply Reply 2011. január 19. szerda

    Sziasztok!
    Én pcos vagyok,valamivel több,mint egy hónapja szedek inzulinrezisztenciára gyógyszert.Nagyon durva ciklusaim voltak.. (35-48-32-46)Legutóbb megjött a 24ik napra,de nem volt az igazi.. 4-5 napig csak vmi barnázás volt,utána meg nagyon világos piros és nem is indult be rendesen,csak csipp-csöpp volt végig,ráadásul összességében majdnem 2 hétig tartott.Most hétfőn múlt el teljesen.. Múlt héten csütörtökön csináltam egy negatív tesztet (a 32ik napon),mert anyunál én is így kezdődtem.. Azóta is hányingerem van,főleg reggel és este.Szerintetek érdemes csinálnom még egyet? Hátha mégis?

    • Judit

      Reply Reply 2011. január 20. csütörtök

      Szia

      Vesztenivalód nincs:-)
      De ha ilyen rendetlen a ciklusod akkor sajna nem biztos, hogy poz. lesz…
      De majd drukkolok! Egyébként ez a pcos- ez micsoda?
      judit

      • Lili

        Reply Reply 2011. január 25. kedd

        Szia! Policisztás ovarium szindroma a teljes neve. Sok csúnya tünete van,de nem mindegyik jelentkezik mindenkinél. Sok nő nem is tud róla,hogy pcos,csak nem akar jönni a baba és akkor derül ki. Ha érdekel nézz utána a pcos.hu oldalon. Amúgy csináltam tesztet de sajna negativ. Most egy héttel a mensi után meg megint problémám van.. Tegnap délután rózsaszínes,ma reggel óta barnás folyásom van. Nem sok,de zavaró,pláne,hogy a hasamat is érzem.. 🙁 Nődokihoz majd csak jövő pénteken érek el… 🙁

  • Márti

    Reply Reply 2011. január 18. kedd

    Sziasztok lányok!
    Én még csak most szeretnék csatlakozni hozzátok.Ugye megengeditek?
    Megpróbálok rövid lenni.
    Áprilisban abbahagytam a tabit,esetenként csak kúppal védekeztünk.Októberben kimaradt a mensim terhességi tüneteim voltak.Novemberben elmentem orvoshoz,aki tapintásra terhességet állapított meg,de UH-on nem látott semmit.Valószínűleg hormonálisan történt mindez.Ezt követően PREMENS, E-VITAMIN, FOLSAV szedését javasolta.Mensi megjött,elmúlt,majd 4 nap múlva ismét megjött(2010.dec.8.)Ismét orvos,közölte,hogy dec.5-től számolhatjuk a ciklust.Kontroll 20-án ovu ügyben.Félidőnek dec.24-25-t mondta.Ciklus hossz 30-31 napos.(baba ha akar,jöhet)Mensit 2011.jan.5-re vártam,de nem jött meg.Dec.27,30 nem védekeztünk.Jan.11.ismét orvos,aki hüvelyi UH-on korai terhességre suspect képet látott.Jan 4-én ml-ben mérhető rózsaszín folyásom volt és alhasi szurkálást is tapasztaltam.(Ugye ez nagy valószínűséggel a beágyazódás?)Sajnos a tesztjeim idáig nem érzékelték de minimális tüneteim vannak.A méhemet duzzadtnak érzem(vagy valami hasonló érzés),mellbimbók folyamatosan érzékenyek,vmint melltartó levételekor(tej belövell érzés).Ez utóbbit tudom milyen érzés,mert van már egy fiam.Jan.26. „újabb randi az orvosommal”,melyen remélhetőleg meg tudja állapítani a „terhességem korát”!!!!!!!
    Szerintetek terhes vagyok?Válaszotok sürgős és nagyon fontos számomra,mert megbolondulok jan.26-ig a bizonytalanságtól és a várakozástól!!!!!!!!!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. január 22. szombat

      Elég nagy esély van rá, hogy tényleg terhes vagy. Drukkolok!

      • Márti

        Reply Reply 2011. január 23. vasárnap

        Gabi,nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat bízom benne,hogy tényleg így lesz.Egy belső hang folyamatosan azt súgja,hogy siker van.Ha szerdán megjártam a dokit, közölni fogom az eredményt!!!!!

  • Szesz

    Reply Reply 2011. január 05. szerda

    Sziasztok!

    Érdekelne, hogy szerintetek a vérvétel kimutatja e a terhességet 2 hét után?!

    Köszi a választ!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. január 08. szombat

      Ha a hcg hormon jelenlétét is nézik, akkor valószínűleg igen. De nem vizsgálják ezt minden vérvételnél.

  • Bea

    Reply Reply 2010. december 21. kedd

    Sziasztok!
    Eltüntem igen és bocsánat!
    Elegem volt abból hogy egyfolytában ez a téma járt a fejemben.Tartottam kis szünetet.Nem tudom írtam e hogy szedem a barátcserjét?!Hát nagyon jó eddig.48 naposról 30 napra csökkent a ciklusom és volt peteérésem.Dec 28-án lesz a 12 ik napom ovuláció után és akkor tesztelek is!Remélem pozitívot!
    Szurkolok NEKTEK!

  • Judit

    Reply Reply 2010. december 20. hétfő

    Sziasztok!

    Mi történt? Nagyon eltűnt mindenki! Bea főleg Te! Melinda? Remélem ez úttal mindegyikünk örülni fog:)
    ÍRJATOK!!
    Szereztetek valami új tapasztalatot?
    Nekem pl segített az ovu. teszt, mert rájöttem, hogy 5-6 nappal később van a peteérésem mint képzeltem, nem pedig a 14 napon/körül…

  • Melinda

    Reply Reply 2010. december 13. hétfő

    Sziasztok!!!velem semmi kulonos!!!!varom a Pe-t!!!!!te hogy vagy JUDIT?na es te BEA hat te aztan mar nagyon el tuntel!!!!!!!!!!!!!!!

    • Judit

      Reply Reply 2010. december 13. hétfő

      Sziasztok!

      Kezdődik előről a mókuskerék.. csak késett másfél napot…:-(
      De 3 a magyar igazság! Most majd sikerülnie kell:)

      Jó próbálkozást nektek!
      Judit

  • Melinda

    Reply Reply 2010. december 11. szombat

    Sziasztok!!Judit na mi a helyzet?hogy alsz?

    • Judit

      Reply Reply 2010. december 11. szombat

      Szia
      Idegesen… Még semmi:-)
      De furi a hasam,mint menses előtt és a mellem is fáj…
      ha tudok vmit írok:-)..
      TI???

  • Melinda

    Reply Reply 2010. december 10. péntek

    Sziasztok!!!Bea na mi lett?megjott vagy sem?velem csak annyi,hogy most van a menszim utolso napja ugy hogy holnaptol mar megint kezdthetem ujra ez egeszet!!!de se baj nem szabad fel adni!!!Juditt te veled mi a helyzet?

    • Judit

      Reply Reply 2010. december 10. péntek

      Szia!

      Én tűkön ülök… Holnapra nem várom… De már fájnak a melleim:-(
      Fogalmam nincs…
      Izgulunk..

      BEA???

      Meli kellemes hajrát:-)

      Judit

Leave A Response

* Denotes Required Field