Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

  • Judit

    Reply Reply 2016. február 26. péntek

    Kedves Doktornő!
    Babát szeretnénk a párommal. 28 napos ciklusaim vannak, 4 napja késik a menstruációm. Végeztem egy tesztet de negatív lett. Akkor most nem vagyok állapotos?

    • Gabi

      Reply Reply 2016. március 02. szerda

      Egyetlen negatív teszt még nem jelenti, hogy nem terhes. Ha a menzesz továbbra sem jelentkezik, érdemes a tesztet megismételni néhány nap elteltével, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Martin

    Reply Reply 2016. február 20. szombat

    Jó napot! Olyan kérdésem lenne, hogy barátnőmmel együtt nem voltunk…viszont ossze dorgolozes tortent…az aktus nem történt meg…a lényeg h a barátnőm lehet hogy kicsit túl reagálta…de nem jött meg neki 1 vagy talan 2 napja…és most nekem is piszkálja a fantáziámat, hogy ez lehet e terhesség? Ez úgy körübelül 2 hete történt..Másnap reggel mar hanyingerrel kelt…de ilyen problémáim , hogy hanyingerrel kelés nekem is vannak elég régóta plussz az eset előtt pont ebben a hányásos vìrusban voltam..Remélem érrhetően tudtam leìrni a problémámat.Válaszát köszönöm!

    • Vida Ágnes

      Reply Reply 2016. február 21. vasárnap

      Nem kell emiatt aggódnod. Ha nem volt aktus (nem kerülhetett semmilyen módon sperma a hüvelybe), nem lehet terhes a barátnőd. A hányinger kb. 5-6 héttel az együttlét után szokott jelentkezni, másnap még semmiképpen.

  • Doris

    Reply Reply 2016. február 19. péntek

    Kedves doktornő.Tegnap voltunk együtt a férjemmel óvszerrel védekeztünk de ejakuláció után amikor ki akarta húzni kb a fél gumi bennem maradt mert kicsúszott a nemi szerve.Gyorsan kirántottam magamból bepánikoltam,mivel már van 2gyermekem és a korom miatt sem szeretnék már szülni.Állva történt és Még volt enyhe barnás vérzésem mivel a mensesem utolsó napján volt a dolog.De -félek hogy baj lesz belőle.Ön szerint teherbe eshettem?

    • Gabi

      Reply Reply 2016. február 25. csütörtök

      Ha csak a kihúzáskor csúszott le az óvszer, kicsi az esélye, de 100%-osan nem lehet kizárni sajnos. Kb. két hét elteltével érdemes csinálni egy terhességi tesztet, de legkésőbb, ha esetleg késik a menzesz, vagy a megszokotthoz képest enyhébb, rövidebb ideig tartana.

  • Detti

    Reply Reply 2016. február 14. vasárnap

    Kedves dr.nő ha január 8.án menstruáció alatt voltunk együtt a párommal akkor lehet terhesség csináltam tesztet de negatív lett

    • Gabi

      Reply Reply 2016. február 16. kedd

      A ciklus első napjaiban (tehát menzesz alatt) kisebb a teherbeesés esélye, de 100%-osan nem lehet kizárni. Ha ezután a következő menzesz is pontosan jelentkezett és a teszt is negatív, minimális a terhesség esélye. Kivéve, ha azóta is előfordult, hogy védekezés nélkül voltak együtt.

  • Evelin

    Reply Reply 2016. január 23. szombat

    Kedves dr Nő!
    Egy olyan kérdéssel fordulok magához, hogy 5napja nem jött meg a menstruációm, és 3tesztet csináltam, mind negatív lett! Lehetek e terhes, és miért nem mutatja ki? Mi lehet az oka hogy nem jött meg?

    • Gabi

      Reply Reply 2016. január 26. kedd

      A negatív tesztek még nem zárják ki a terhesség lehetőségét. Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne újra tesztelni, esetleg másik féle tesztet kipróbálni, de mindenképp reggeli első vizeletből célszerű a tesztet megcsinálni.

  • Várkonyi Enikő

    Reply Reply 2016. január 18. hétfő

    Tiszteletem! Olyan kérdésem lenne hogy 2000. Augusztus 15-én lapotoszkopiás beavatkozás során sterilizációs beavatkozáson estem át. Oktober óta nincs mentruálciom. Fáradékonyság sokat eszek sokkal tobbet mint elotte. Elképzelhető az hogy terhes vagyok.?41-éves múltam

    • Gabi

      Reply Reply 2016. január 21. csütörtök

      Ilyen beavatkozás után ennek elég kicsi az esélye, de 100%-osan nem kizárható. Mivel menzesz nem jelentkezik, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Sajnos már a változó kor sem kizárható.

  • heni

    Reply Reply 2016. január 18. hétfő

    Joreggelt! Olyan kèrdèsem lenne az utolsò havim dec 9 volt meg. Pàrrommal szeretnènk kistesót most màr a 41 napon jàrok ès nem jött meg a kàvèt màr nem birom meginni a melleim is nagyobbak csinàltam tesztet 11 èn ès 7 dèlutàn ès negativ volt ja a hasam is viszket. Lehet ebböl kis tesó? A melleim is szoktak fàjni. Köszõnöm a vàlaszàt.

    • Gabi

      Reply Reply 2016. január 18. hétfő

      Ha továbbra sem jön meg, néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, de mindenképp reggeli első vizeletből. Olyankor van jelen legnagyobb koncentrációban a terhességi hormon, így legbiztosabban ilyenkor mutatható ki a terhesség.

  • annamari

    Reply Reply 2016. január 16. szombat

    Kedves dr. Nő lenne egy kérdésem. A barátom már dec. 15- január 3 is nem védekeztünk. Január 1. Csináltam tesztet ami negatív lett.majd most január 15. Csináltam megint és 2 mert a csomagolás annyi volt és mind a kettő pozitívat mutatott. Vannak alhasi fájdalmaim sokszor érzem úgy mintha még akarna jönni. Hányingerem főúton van és sokat hányok is. Van úgy h szédülés is. Maga szerint terhes vagyok?

    • Gabi

      Reply Reply 2016. január 18. hétfő

      Minden jel arra utal, hogy igen. Érdemes lenne bejelentkezni nőgyógyászhoz.

  • Judit78

    Reply Reply 2016. január 16. szombat

    Jonapot! Az utolso menstruaciom 2015.12.11 en volt meg. Pontosan 30 napra szokott m.jonni. dec.27 en 29 en voltunk egyutt a parommal.nem vedekeztunk. 2 nap mulva jelentkett bo atlatszo folyas majd elmult. Majd egy het mulva ereztem hogy nem vagyok egyedul.szedultem sokszor faj a fejem szekrekedesem van.vizelesi ingerem.ed puffad a hasam es ritkan kicsit faj de sokszor feszul. Majd 2016.jan 7 en nem jott meg igx teszteltem de negativ lett amazon teszt.volt. jan 12-23 an kicsi roszaszin maszat volt a wv pspiron fe elmult. majd tovabbra is terhesnek erzem magam.most 37 nap keses napjsn reggeli vizeletbol ujra tedztrltem amazonnal.de ismet negativ.mit csinaljak? Hatarozottan terhesenek erzem magam szinte az osszed korai terhessegi tuneteket produkalom. Az elso terhessegemnel nem volt ilyen. Egy 37 eves anyuka

    • Gabi

      Reply Reply 2016. január 18. hétfő

      Esetleg érdemes másik fajta tesztet kipróbálni. A negatív teszt önmagában nem jelenti, hogy nincs terhesség.

  • Zsani

    Reply Reply 2016. január 05. kedd

    Tisztelt Doktornő! A párommal 3 hónapja nem védekezünk(előtte sem szedtem tabit), tehát október óta. Az októberi menzeszem 10 napot késett, de megjött és el is tartott 7 napig, azóta rendszeresen a hónap 16- napján jön meg holott előtte mindig a hónap 6. napján szokott. 5 napja arra lettem figyelmes hogy mérhetetlenül fáj a derekam, szúr mind a két vesémnél, két oldalt is fáj meg középen is, és az alhasam néhol szúr néhol görcsöl, de folyamatosan fáj, és olyan érzésem van mintha megjönne,mintha tele lenne az alhasam. Ma reggel csináltam egy tesztet, de negatív eredményt mutatott, szúrkál néha a mellem is, hívtam annak ellenére 4 kilót,hogy nap nap után nem ettem egész nap mást csak 3 szem narancsot meg egy kis almát. Lehetek terhes?

    • Gabi

      Reply Reply 2016. január 13. szerda

      A negatív teszt ellenére nem lehet biztosan kizárni a terhességet. Ha a leírt tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes újra tesztelni, esetleg nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Reply Reply 2015. december 15. kedd

    Kedves Doktornő!

    Nem jött meg a hónapban a menstruációm már lassan a 40. ciklusnapomon fogok tartani így már kicsit azt érzem, hogy nem is fog.
    Előző menstruációm előtt egy héttel éltem utoljára nemi életet azóta nem. Miután megjött rá 3 napra volt egykis pecsételő vérzésem.
    Emiatt most kicsit megis ijedtem, de csináltam 3 terhességi teszet is így közel a 40. ciklusnapomhoz és mind a három negatív lett. Meg úgye mivel előzőleg megjött a menstruációm és azóta senkivel nemvoltam így remélem terhes tényleg nem vagyok.
    Ez normális, hogy most kimaradt a menszeszem?
    Semmi menszesz előtti tünet sem jelentkezett ami szokott.
    Sajnos február elejére kaptam időpontot a nőgyógyászhoz, addig mit tegyek?
    Régebben szedtem a Premens tablettát, hogy enyhüljenek a menszesz előtti panaszok, csak túl pattanásos lettem tőle és abbahagytam de a tüneteimen enyhített, olvastam, hogy sok nőnek arra írja fel az orvos, hogy meghozza a menszeszét ön szerint szedhetem énis erre? Hátha kövi hónapban meghozzná.
    Köszönöm válasszát előre is!

  • Timi

    Reply Reply 2015. december 11. péntek

    Kedves doktorno!
    Az en kerdesem az lenne hogy nagyon szeretnenk babat es mar egy honapja probalkozunk es semmi eredmenye. Az a kerdesem hogy mikor a leglehetsegesebb hogy terhes maradjak a menstruaciom 23 an volt. Es menyi ido utan csinalhatok tesztetbaz egyutlet utan? Koszonom

    • Gabi

      Reply Reply 2015. december 16. szerda

      1 hónap sikertelenség még egyáltalán nem jelent bajt. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy valaki rögtön az első hónapban teherbe esik. A teherbeesés legnagyobb valószínűséggel peteéréskor következik be, ami a ciklus középső időszakában van. Átlagos, 28 napos ciklus esetében ez a 13-15. nap körül esedékes. Az ovulációt pontosan ovulációs teszttel lehet megállapítani. De még ha pontosan a megfelelő időben sikerül is az aktus, a teherbeesés esélye akkor is „csak” 25%. Szóval inkább érdemes csak lazán próbálkozni, amikor csak jól esik. Tesztelni akkor érdemes, ha már késik a menzesz, de leghamarabb a feltételezett teherbeesés után kb. 12 nappal.

  • krisztina

    Reply Reply 2015. december 04. péntek

    Tisztelt doktornő!
    Már 10 napja késik a menstruációm november 24.en kellett volna megjönnie. a ciklusaim 26-30 naposak a leghosszab ciklusom eddig 38 napos volt. Voltam orvosnál november 25.én voltam ott azt mondta a doki hogy megvastagodott méhnyalkahártya 7,2mm
    A tüneteim: fáradtság, mellérzékenység,szédülés és hasszurkálást nyilalgatást érzek ahasamban.
    Már 3 tesztet csináltam és negativ lett mind, lehetek terhes?
    Válaszát előre is köszönöm!!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. december 09. szerda

      Lehetséges. A megvastagodott méhnyálkahártya is jó jel, utalhat terhességre. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes újra tesztelni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Niki

    Reply Reply 2015. november 26. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Arról szeretnék érdeklődni, hogy egy hónapja nem védekezünk a párommal (nagyon szeretnénk babát), és most 4 napja késik a menstruációm viszont a tesztek negatívak. A nem várt előtt azonban két hétig görcsölt az alhasam, érzékenyek voltak a melleim de most semmi tünet már. Lehetséges, hogy várandós vagyok, vagy a fogamzásgátló elhagyása az oka a késésnek? Deciorát szedtem 2 évig. Nagyon türelmetlen vagyok sajnos.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Szép napot!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. december 01. kedd

      Ha csak az elmúlt hónapban hagyta abba a fogamzásgátlót, lehetséges, hogy az okozza a késést. A terhességet sem lehet még kizárni, ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Reply Reply 2015. november 20. péntek

    Kedves Doktornő!

    Menstruációm elmúlása után pár nappal megint tapasztaltam kis vérzést, 2x wczésnél láttam utána elmúlt. A menstruációs ciklusom 8.napján, ez normális?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 25. szerda

      Ha csak néhány csepp, az nem gond. Ha a ciklus későbbi időszakában is jelentkezik, főleg ha erősebb vérzés, akkor viszont mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Marcell

    Reply Reply 2015. november 20. péntek

    Tisztelt Doktornő!
    Barátnőmmel múlthét hétfőn(november 9) voltunk együtt, védekeztünk. November 18.án kellett volna, hogy megjöjjön neki, eddig mindig pontosan 28 napra jött meg. De még most sem jött meg neki a menstruació. Mitől lehet? Okozhatja a terhesség?
    Előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 25. szerda

      Igen, okozhatja. Mivel 100%-os védekezési módszer igazából csak az önmegtartóztatás, így nem kizárt a terhesség. Ha továbbra sem jött meg, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Mónika

    Reply Reply 2015. november 17. kedd

    Tisztelt Doktornő! Kislányunk megszületése után aki már 2 éves szeretnék még egy kis tesót. Próbálkozunk, azonban a teszt negatív lett, úgy hogy még nem jött meg és az 50 nap telt el az utolsó menszesz óta. Van egy kis folyásom ami nem okoz gondot és furcsa enyhén fájdalmas érzésem van az alhasamban. Utalhat-e ez így terhességre van valami egyéb gond lehet? Az első kettő tesztem úgy lett pozitív hogy 2-3 órával a mintavétel után halvány második csík jelent meg. A harmadik teszt negatív lett és az is maradt. Köszönöm segítségét.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 18. szerda

      A negatív tesztek ellenére elsősorban terhességre gyanakodnék én is. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ott az is kiderülne, ha esetleg mégsem terhesség áll a vérzés kimaradása mögött.

  • Egy lány

    Reply Reply 2015. november 11. szerda

    Kedves Doktornő!

    Utóbbi 4 hónapban a menstruációm 25-26 napra pontosan megjött, most viszont már a 28. és még semmi, a szokásos mellfájás már egy és fél hete elkezdődőtt de már kezd egyre enyhülni, sosem fájt az alhasam de az előző 3-4 napban nagyon hirtelen mozdulatnál mégjobban fájt, csináltam tesztet ma is negatív lett.
    Kaptam hó végére időpontot nőgyógyászhoz, ön mire gondol mi lehet a baj?
    Félek, hogy nem fog megjönni mert sosem fájt az alhasam + a mellfájás is múlik el.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Ha időközben nem jön meg mégis, érdemes pár nap múlva a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Egy negatív teszt még nem jelenti, hogy biztosan nem terhes.

      • Egy lány

        Reply Reply 2015. november 14. szombat

        Kedves Doktornő!

        Idő közben megjött a 30. napra.
        Viszont lenne még egy kérdésem, állandóan pattanások jönnek ki a mellemen ez mitől lehet?
        Legelőszőr mikor kijöttek nem tudtam, hogy mi mert sosem rét meg piros volt és fájt, aztán elmentem bőrgyógyászhoz írt rá kenőcsőt de egyántalán nem hatott. Azóta dunsztolni szoktam ez legalább segít rajta, kisebb lesz nem fáj, de teljesen nem tünteti el mindegyiket. A nyakamon és az államon is sok szokott lenni, de azt még mindig normálisabbnak találom (persze azzal is voltam többször bőrgyógyásznál de arra is hiába ír akármit nem használ) de 21 éves vagyok már nem kamasz, hogy normális legyen a pattanás főleg a mellen.

  • rati veronika

    Reply Reply 2015. november 09. hétfő

    Kedves doktornő az lenne a kérdésem hogy oktober 9 én volt az utolsó menszeszem már 4 napja késik szeretnénk babát de nem mertem még tesztet csinálni semmim nem fáj kicsit szurkál a hasamba és menszesz idején elsönap olyan érzésem vokt mintha megjönne de semmi idáig még sosem késet inkább hamarabv jött mikor lenne a megfelelő idő tesztet csinálni vagy várjak még?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Mikor már késik a menzesz, akkor érdemes tesztet csinálni. Lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Ildikó

    Reply Reply 2015. november 06. péntek

    Kedves Doktornő!

    Rendszeresen szedem a fogamzásgátlót legalább egy éve, és még sosem volt ilyen problémám. Éppen ezen a héten kellett volna menstruálnom, de igazából nem jött meg. Mintha halvány jele lett volna az első napon, de aztán mégsem jött meg. Pajzsmirigy alulműködésem van. Lehetséges, hogy emiatt nem jön meg? Úgy tudtam, hogy a fogamzásgátló ettől függetlenül pontosan „meghozza” a mensest. Ma szeretnék tesztet csinálni, de nem tudom, hogy ilyen esetben is kimutatná e a terhességet. Ön mit gondol?
    Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      A pajzsmirigy problémák mindig speciálisak, így főleg nehéz lenne megtippelni, hogy miért maradt ki a vérzés. A legbiztosabb, ha nőgyógyászhoz fordul.

  • Léna

    Reply Reply 2015. november 05. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    3 napja késik a menstruációm, ma reggel teszteltem első vizeletből ami negatív lett. Görcsölök hol jobban, hol kevésbe. Két napig pecsételtem, de tegnapra elmúlt. A melleim viszont szokatlanul érzékenyek a melltartó is borzasztóan zavar, és nagyon fáradt/álmos vagyok egy hete. Ön szerint lehet baba a dologban? Október 23.-án voltunk együtt útoljára a férjemmel. Mikor lenne érdemes újra tesztet csinálnom? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Pár nap elteltével esetleg érdemes a tesztet megismételni, főleg, ha az elbizonytalanító tünetek továbbra is jelentkeznek.

  • Dávid

    Reply Reply 2015. november 03. kedd

    Jónapot!!!
    Olyan kérdésem lenne, hogy a barátnömnek 27-28. Között szokott megjönni a menszesze. Nos bö egy hete voltunk együtt, de nem védekeztünk. Persze vigyáztam és mindig idö elött kiszálltam ne hogy baj történjen. Ha esetleg ismételtünk mindig alaposan megmostam a nemiszervem. Ma már november 3 van de még nem jött meg neki. Voltak arra utaló jelek azt mondta hogy ugy érezte mint ha megakarna jönni, de ez nem következett még mai napig be. Nos a lényeg hogy mindig joval elötte kiszálltam, de még is kezdünk aggódni.Ön szerint terhesség állhat a háttérben? Tesztet még nem vettünk, de már esedékes lesz ez lassan. Válaszát elöre is köszönöm

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Igen, lehetséges a terhesség. A megszakításos védekezés nem tartozik a biztonságos védekezési módok közé! Hiszen az aktus során (akár észrevétlenül) jelentkező előváladék is tartalmazhat spermiumot, így attól is teherbe lehet esni. Ennek esélye kb. 5%. Ha egy pár egy éven keresztül is csak ilyen módon védekezik, a teherbeesés kockázata már 35%! Ha egy tartós kapcsolatban még nem terveznek babát, mindenképp érdemes megegyezni valamilyen hatékonyabb védekezési módban! De jelen helyzetben mindenképp kellene csinálni egy terhességi tesztet!

  • Orsolya

    Reply Reply 2015. november 03. kedd

    Kedves Doktornő!

    Párommal fél éve próbálkozunk,utoljára félidőben,okt. közepén voltunk együtt. 3 nap késéssel,előtte görcsökkel,de megjött a mensim,de csak 2-3 napig véreztem,aztán csak barnás volt(normál esetben 4-5 napig vérzek) csináltam egy tesztet,ami halvány eredményt adott.Sűrűbben kell pisilnem és napközben enyhén émelygek.Kérdésem,jelenthet ez terhességet és,hogy vérezhetek terhesség ellenére is,valamint mennyit várjak a köv.tesztig?

    Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Ha a teszten halványan is, de megjelent a második csík, az pozitív eredménynek tekinthető.

  • Lili

    Reply Reply 2015. november 02. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy pàrommal október 17-én védekezés nélkül voltunk együtt.A menstruàciómnak október 18-àn kellett volna megjönnie tehàt màr 2 hete késik. Csinàltam ma tesztet délutàn de egyértelműen negagìv. Orvosommal beszéltem mult héten azt mondta, hogy még vàrjak kicsit.
    Ön szerint korai volt a teszt vagy esetleg nem àll fent terhesség?
    Vàlaszàt előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Igen, lehetett korai a teszt. Ha azóta nem jött meg mégis, mindenképp érdemes megismételni a tesztet, de lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Lili

    Reply Reply 2015. november 02. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy pàrommal október 17-én voltunk együtt védekezés nélkül és elvileg 18-àn kellett volna megjönnie van, hogy pàr napot késik a menstruàcium de màr két hete késik. Ma délutan csinàltam tesztet de negatív volt. Orvosommal beszéltem azt mondta vàrjak még. Ön szerint korai volt a tesztelés vagy esetleg ténylev nem àll fent terhesség?
    Vàlaszàt előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Ha általában pontosan jön meg, akkor lehetséges, hogy terhességről van szó. Ha azóta sem jött meg, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Niki

    Reply Reply 2015. október 30. péntek

    Jo napot dr nő èn múlt hónapban szedtem clostibegytet 5 napig napi 2 szem utolsó menstruálciom szeptember 28-oktober 02.ig volt. Ès mèg nem jött meg tegnap csináltam egy tesztet ami sajna negativ lett:( azt azt azeretnèm meg kèrdezni hogy lehetek terhes? Elöre ia köszönöm válaszát.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Ha azóta sem jött meg, lehetséges a terhesség a negatív teszt ellenére is.

  • Szivecske

    Reply Reply 2015. október 29. csütörtök

    Kedves Doktornő! A menstruacio cikusom hol rendszeresen van hol rendszertelun jonn meg. Voltam mar teljes kivasgalason minden negativ volt. Iden augusztus 26 – aig 28 napokra jott meg. Majd SZEPTEMBER 12 -14 rozsaszin pecsetelo vezesem volt majd 15 en annyira begorcsoltem es vereztem hogy bekellett mennem a korhazba. A doktor ur megvizsgalt terheseget nem talalt, normalis vezesem van.En itt meg is nyugodtam. De oktober honapban egyaltalan nem volt havi verzesem, 4 tesztet csinaltam a legutolsot oktober 25 en az is negativ. Annyit erzek olyan mintha megjonne, nyalkas folyas van enyhe mell erzekenyseg a menstruaciom elotti tuneteim ilyenek szoktak lenni.Huvelyi homet 1 hete folyamatosan merem reggel 37.2 37.3 kozott van. 6 honapja helyi fogamzasgatlot hasznalok. 34 eves vagyok. A kerdesem allhat fent terhesseg vagy a rendszertelen menstruacio zavart be?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. november 13. péntek

      Nem túl nagy a terhesség esélye, de 100%-osan kizárni sem lehet. Ha közben nem jön meg mégis, érdemes tesztet csinálni kb. 1 hét elteltével.

  • Bee

    Reply Reply 2015. október 26. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Legutóbbi menstruációm kicsivel több mint három hétre jött meg, mindössze másfél napig tartott. (2 héttel azután, hogy párommal együtt voltam). Azóta csináltam kétszer is tesztet, mindkétszer negatív lett az eredmény. Az alhasamban szinte folyamatosan szúró, feszítő érzést érzek. Elképzelhető, hogy a negatív tesztek ellenére terhesség van a háttérben? Éppen ma 4 hete volt az aktus, a teszteket múlt héten csináltam.

    Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. október 28. szerda

      Igen, lehetséges. Érdemes újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Esetleg másik fajta tesztet is érdemes megpróbálni. Ha ez a szúró, feszítő érzés erős, görcsös, akkor viszont a teszt eredményétől függetlenül érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Éva

    Reply Reply 2015. október 25. vasárnap

    Kedves Dr nő!Nekem olyan kérdésem lenne hogy agu.25-én volt meg utoljára menzeszem.Csináltam tesztet,de negatív lett.De előtte 1 hónapja hagytam abba a gyógyszer szedést.Lehet az véget késik ennyit a menzesz vagy lehetséges hogy terhes vagyok csak a teszt nem mutassa ki?Előre is nagyon szépen köszönöm a választ! 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2015. október 28. szerda

      Fogamzásgátló abbahagyása után előfordul, hogy rendszertelenné válik a ciklus. De ez azért nem jelenti azt, hogy teljesen elmarad. Azóta már másodszor is meg kellett volna jönnie. Érdemes lenne a tesztet megismételni, vagy akár attól függetlenül nőgyógyászhoz menni, mert – ha nem terhességről van szó – ez nem természetes.

  • Merci

    Reply Reply 2015. október 14. szerda

    Joestet! Egy olyan kerdesem lenne, hogy gyogyszert szedek, viszont egyik egyuttlet utan masnap nem lett beveve a gyogyszerem. Tobb, mint ket hete tortent ez. Azota a melleim erzekennye valtak,tobb,mint egy kosarmeretet nottek. Hanyok, alhasi fajdalmaim vannak neha, illetve eg a gyomrom es rengeteget jarok pisilni.Ma este nem birtam tovabb, tesztet csinaltam, de negativ lett az eredmeny. Esetleg ettol fuggetlenul fent allhat- e a terhesseg? Valaszat elore is koszonom 🙂

  • Merci

    Reply Reply 2015. október 14. szerda

    Joestet! Egy olyan kerdesem lenne, hogy gyogyszert szedek, viszont egyik egyuttlet utan masnap nem lett beveve a gyogyszerem. Tobb, mint ket hete tortent ez. Azota a melleim erzekennye valtak,tobb,mint egy kosarmeretet nottek. Hanyok, alhasi fajdalmaim vannak neha, illetve eg a gyomrom. Ma este nem birtam tovabb, tesztet csinaltam, de negativ lett az eredmeny. Esetleg ettol fuggetlenul fent allhat- e a terhesseg? Valaszat elore is koszonom 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2015. október 20. kedd

      Előfordulhat. Érdemes a tesztet megismételni, vagy akár nőgyógyászhoz fordulni, ahol biztosan kiderül, terhességről van-e szó.

  • szabdi

    Reply Reply 2015. október 11. vasárnap

    azt szeretném megkérdezni hogy késet 2 hetet és közben csináltam tesztet 3 negativ és egy halvány pozitiv lett! mára meg megjött! sttol lehet hogy terhes vagyok vagy elment a baba?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. október 14. szerda

      Ha a vérzés enyhe, 3 napon belül elmúlik, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes a tesztet megismételni. Ha a vérzés erős, normál menzesz jellegű, akkor sajnos kicsi a terhesség esélye.

    • Cili

      Reply Reply 2015. október 14. szerda

      Jó napot nekem a terhességi tesztem c az erös rozsaszin szinü viszont a t ott szinte fehér a csik most ez terhesseg? viszont 72 órásat is haszáltam tudom az nem 100 % védelem!

      Választ elöre is köszönöm!

      • Gabi

        Reply Reply 2015. október 20. kedd

        Ha nem egyértelmű a teszt eredménye, érdemes egy másikat csinálni, mindenképp reggeli első vizeletből. Ha látszik mindkét csík, csak az egyik halványabb, akkor az valószínűleg terhességet jelez. Ha a második csík helye tiszta fehér, akkor negatív.

  • Krisztina

    Reply Reply 2015. október 02. péntek

    Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem,hogy lehet e terhes ha nem jött meg a menszeszem csak kevés barnázás volt,puffadás,hányinger.Csináltam tesztet amin nagyon halvány volt a második csík.Ezért ma megint csináltam egy tesztet és az negatív lett.Lehetek terhes?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. október 09. péntek

      Igen! A halvány csík is csík, így az a teszt pozitívnak tekinthető. A pozitív teszt pedig 99%-ban terhességet jelent! A negatív teszt ugyanakkor tévedhet. Ha terhességre utaló tüneteket produkál továbbra is, akkor nagy valószínűséggel tényleg babát vár!

  • Livi

    Reply Reply 2015. október 01. csütörtök

    Jó estét doktornő!! Abban az ügyben írok hogy november-15.-én voltama párommal eggyütt de nem ment el bennem de 17.-én meg jött a menzeszem és 27.-én múlt el és tegnap mikor el mentem pisilni este ès ki tőrőltem akkor nyálkás véreses volt és azóta gőrvsöl a hasam de nekem hurkom van fel rakva ma csináltattam tesztet hátha terhes vagyok de az mutatta hogy nem maga szerint ez mi lehet? Előre is köszőnöm vàlaszàt!!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. október 09. péntek

      Köztes vérzést több dolog is okozhat. Ha emellett görcsök is jelentkeznek, kár lenne találgatni, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Dominika

    Reply Reply 2015. szeptember 30. szerda

    Kedves Doktornő!

    A menstruációmnak szeptember 9-én kellett volna megjönnie, de azóta se történt semmi. Ezután 5-6 nappal körülbelül 1 hétig tartó barna folyásom volt. Csináltam 3 terhességi tesztet is az elmúlt hetek folyamán reggeli vizelettel, azonban mind negatív lett. Mitől maradhatott ki a menstruációm? Hüvelyi fertőzésem volt augusztus vége felé, esetleg ez befolyásolhatta?

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. október 01. csütörtök

      A fertőzés miatt elvileg nem maradhat ki a menzesz. Viszont az enyhébb vérzés (barnás folyás) is lehetett akár a menzesz. Előfordul, hogy néha enyhébben zajlik, látszólag minden ok nélkül. Ha valami tünet még terhességre utal érdemes esetleg más fajta teszttel próbálkozni, vagy nőgyógyászhoz fordulni.

  • agota

    Reply Reply 2015. szeptember 28. hétfő

    Üdvözlöm.
    A párommal szeptember 13 án voltun együt védekezés nélkül. A múlt hónap 16-án voltam beteg utóljára azóta nm jött meg. Pár napja úgy érzem,hogy jön meg(ugyanaz az érzés)de semi. szept.28-án végeztem egy textett de negativ lett.Mi lehet a baj lehetek terhes?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. szeptember 30. szerda

      A negatív teszt ellenére én még nem zárnám ki a terhességet. Ha egyébként pontosan szokott megjönni, csak most késik, érdemes lenne a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Norcsi

    Reply Reply 2015. szeptember 07. hétfő

    Jónapot doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a párommal szeretnénk babát, az utolsó mensim aug.18án volt, azóta nem védekeztünk! Szept 9.én lenne a következő,ami még 2nap,de barna folyásom van,és nem görcsölök,hanem a bal petefészkemnél szúrkál.Lehetek terhes? És mikor csinálhatok tesztet,illetve milyet? Ha nem jönne meg! Köszönöm a válaszát előre is. Norcsi.

    • Gabi

      Reply Reply 2015. szeptember 11. péntek

      Ha a barnás folyás nem váltott át vérzésbe, és azóta sem jelentkezett vérzés, érdemes terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha netán mégis megjött, egy hónap után még nem szabad elkeseredni, ritkán sikerül első hónapban a baba.

  • Afrodite

    Reply Reply 2015. augusztus 25. kedd

    Üdvözlöm
    Az lenne a kérdésem Öntől hogy a vaginám napi szintem többször levegőt enged ki magából és hanggal távozik bar mien tevekenyseg közben sima fekvő helyzetbe amikor tevezem
    Meleg a hasfalam es szúró fajdalmat erzek neha

    Maga szerint mi okozhatja
    valaszat koszonom tovabbi szep napot

    üdvözletel Afrodite

    • Gabi

      Reply Reply 2015. augusztus 31. hétfő

      Nem tudok válaszolni a kérdésre. Ha kellemetlen a probléma, érdemes orvoshoz fordulni.

  • LIZZY

    Reply Reply 2015. augusztus 18. kedd

    Tisztelt Doktornő!
    Segítségét szeretném kérni abban hogy 1 hete meg kellett volna jönnie a menszeszemnek és még nem jött meg.Teszteket is csináltam sajnos mind negatívak lettek, vérvételen is voltam ott is azt mondták hogy negatív 🙁 Az utolsó első dátuma júli 17 volt.Kérdésem pedig az lenne hogy lehet hogy terhes vagyok csak még korai időszakban? Szept 1 én lesz az epeműtétem és akkor megcsinálják ha esetleg terhes vagyok? Mitől nem jön meg?
    Válaszát előrre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. augusztus 28. péntek

      Előfordulhat, hogy korai volt még a teszt, bár vérből már ki kellett volna tudni mutatni. A műtét terhesség alatt nem lenne célszerű, ezért ha még mindig nem jött meg, mindenképp érdemes megismételni a tesztet.

  • rita

    Reply Reply 2015. augusztus 06. csütörtök

    Üdvözlöm. az lenne a kérdésem ,hogy a nőgyógyász meg állapította hogy pco van és szeretnék már babát. A férjemmel már 8 éve együtt vagyok de eddig sajnos még nem estem teherbe.Az orvosom a provera 10mg-os tablettát írta fel hogy legyen menstruációm és az inofolicot ajánlotta ,hogy igyam.azt szeretném kérdezni hogy a provera szedése alatt teherbe eshetek. Már a férjemmel azon is gondolkoztunk ,hogy fel keresünk egy meddőségi központot ,hogy onnan kérjünk segítséget.válaszát várom kösszönöm további szép napot

    • Gabi

      Reply Reply 2015. augusztus 12. szerda

      A betegtájékoztató alapján ez a tabletta nem zárja ki a teherbeesést. Érdemes előbb a gyógyszert felíró orvossal átbeszélni a helyzetet, megvárni, hogy hoz-e eredményt a két készítmény, és esetleg utána tovább lépni.

  • Netti

    Reply Reply 2015. augusztus 04. kedd

    Kedves Doktornő!
    Június 18.a óta nem menstruálok,július 15-16.án volt egy nagyon minimális halvány barna folyásom,azóta semmi,az utolsó menstruációtól számított 35.napon csináltam tesztet,negativ lett,viszont azóta sem jött meg.A melleim nem duzzadtak,a derekam fáj és ma egy picit görcsölök bal oldalt. Hétfőn megyek orvoshoz,holnap reggel megcsinálok még 1 tesztet,lehetséges,hogy hormonzavar okozhatja vagy terhesség?
    Elöre is Köszönöm a választ!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. augusztus 12. szerda

      Azóta már valószínűleg kiderült, mi is a gond. Vérzéskimaradás esetén általában először terhességre lehet gondolni, de hormon problémák is állhatnak a háttérben. Orvosi vizsgálat nélkül nehéz lenne megtippelni.

  • Laura

    Reply Reply 2015. július 31. péntek

    Most már vérzem 🙁 de csak a wc papír olyan :/ nem tudom eldönteni hogy megjött vagy elvetéltem :/

  • Laura

    Reply Reply 2015. július 28. kedd

    Még annyi lenne Doktornő hogy nem vèrzem csak néha görcsölök.remélem nem lesz semmi baj.

  • Laura

    Reply Reply 2015. július 27. hétfő

    Még annyi lenne hogy nem vèrzem csak néha görcsölök.remélem nem lesz semmi baj.

  • Laura

    Reply Reply 2015. július 27. hétfő

    Jó napot Doktornő!
    Az lenne a kérdésem hogy Május 30-án volt meg legutóbb azóta nem jött meg de valamiért mindig ilyen rendszertelenül jött meg volt olyan hogy 1 hónap múlva jött meg voltam orvosnál is vele azt mondta a hormonok miatt van ez.
    De ma 1 hete hogy a párommal nem védekeztünk.Lehetek terhes? csináltam 2 tesztet is de negatív lett.vagy túl korai volt még tesztett csinálni?
    2 napig hányingerem volt néha megszédültem érzékeny volt a mellem de ezek a tünetek már elmúltak most inkább görcsöl a hasam fáj a derekam de nem mindig és ha terhes vagyok akkor az baj ha görcsöl a hasam? mert volt egy vetélésem sajnos 9 hónapja :/ És remélem nincs gond és megmarad a baba ha terhes vagyok.
    Kérem nyugtason meg doktornő
    Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. július 27. hétfő

      Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, az utalhat terhességre. Enyhe görcsök jelentkezhetnek, az még nem feltétlen a vetélés jele. Én megismételném a terhességi tesztet. Viszont mivel még csak kb. 1 hete jöhetett össze a terhesség, lehetséges, hogy csak ezért negatív a teszt, és még korai volt elvégezni. Kb. 12 nap elteltével már biztosabb az eredmény.

      • Laura

        Reply Reply 2015. július 28. kedd

        Még annyi lenne doktornő hogy nem vèrzem csak néha görcsölök.remélem nem lesz semmi baj.

  • Magdi

    Reply Reply 2015. július 27. hétfő

    Kedves doktornő ! Voltam azóta orvosnál nem látott semmit még de nem merte ki zárni a terhességet el küldött vér véltre a tüneteim miatt gyomor égés hányinger gyakran hányok is áltatásban reggelente fáradékonyság sokat alszom ,feszül a mellem .Ma reggel kellet volna mennem a vér vétel eredményért és azzal az orvoshoz de vala mi hiba folyamán nincs kész csak délután.Igy ujjab 2 hetet kell várnom az orvosra .Mikor reggel haza értem szúró fájdalmat éreztem bal oldalt a méhemben.Most ez mit jelenthet mert meg ilyedtem.

  • Bora

    Reply Reply 2015. július 09. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    Még négy nap van a „nemvárt ig”, persze nem bírtam magammal, csináltam egy tesztet, ami nagyon halvány, szinte csak fényben látható kétcsikos lett. De napok ora szurkál, néha tompán fáj a bal petefészkem(?), ezen kívül más bajom nincs. Ez mit jelent, ha eseteg terhes lennék? Rosszat? Sajnos 2honapja volt egy spontán vetélésem, azért aggódom. Szóval ez a tünet normális?
    Koszonom válaszát!
    Bora

    • Magdi

      Reply Reply 2015. július 23. csütörtök

      Kedves doktornö!
      A pàrommal nagyon szeretnénk egy kisbabát .6 hete próbálkozunk vele.Vetem egy terhességi tesztet ami nagyon halványan és alig láthatóan kimutatta hogy nem vagyok terhes.De viszont hányinger ingerlékenység a hasam fel fújódott gyakori vizelés olyan érzésem volt mint ha görcsölnénk mellem meg duzadt..Pár napja menstruációm volt de nem szokványos .Elég fáradékony vagyok.

      • Gabi

        Reply Reply 2015. július 23. csütörtök

        Ha a menzesz enyhébb volt, mint a megszokott, nem tartott 3 napnál tovább, akkor még szóba jöhet a terhesség. A teszten ha látszik egy csík, akkor negatív az eredmény. Ha a második csík látszódik (akár olyan erősen, mint a másik, akár nagyon halványan), akkor az a teszt pozitív. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes megismételni a tesztet!

        • Magdi

          Reply Reply 2015. július 27. hétfő

          Kedves doktornő ! Voltam azóta orvosnál nem látott semmit még de nem merte ki zárni a terhességet el küldött vér véltre a tüneteim miatt gyomor égés hányinger gyakran hányok is áltatásban reggelente fáradékonyság sokat alszom ,feszül a mellem .Ma reggel kellet volna mennem a vér vétel eredményért és azzal az orvoshoz de vala mi hiba folyamán nincs kész csak délután.Igy ujjab 2 hetet kell várnom az orvosra .Mikor reggel haza értem szúró fájdalmat éreztem bal oldalt a méhemben.Most ez mit jelenthet mert meg ilyedtem.

  • Ella

    Reply Reply 2015. július 08. szerda

    Kedves doktornö!
    A pàrommal nagyon szeretnénk egy kisbabàt es màr masfel eve nem vedekezunk . A mensesem majus 18.-a òta késik. Csinaltam 2szer is terhessegi tesztet es Az egyik negativ lett , a masodik pedig pozitiv. Felkerestem a nögyogyaszom aki Az ultrahang utan azt mondta nem vagyok terhes . Tuneteim es a hajfajast azzal magyarazta hogy Volt egy nagyobb cisztam ami kifakadt. Par nappal ezelött ujra teszteltem…mivel nagyon erös hanyinger,szedüles, gyengeseg lett urrà rajtam. 3 Szor elvegeztem a tesztet különbözö napszakokban es mind pozitiv lett. Mikortol lehet megallapitani Az ultrahangon hogy terhes vagyok? Felre diagnosztizalt Az orvosom? Vagy mehen kivüli terhes lennek?
    (Elnezest a gepelesi hibakert, sajnos nem magyar a billentyüzetem)

    • Gabi

      Reply Reply 2015. július 14. kedd

      A terhességi teszt elvégzésekor már szépen látszik az ultrahangon a petezsák. A régebbi gépeken is. A pozitív tesztek, a tünetek mind terhességre utalnak. Mindenképp érdemes lenne visszamenni az orvoshoz (akár másik orvoshoz is), és elmondani az előzményeket, az esetleges méhen kívüli terhességtől való aggodalmat is. (Erről itt olvashat bővebben: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-alatt/a-mehen-kivuli-terhesseg-jelei )

  • Vivien

    Reply Reply 2015. július 06. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Abban az ügyben érdeklődnék, hogy PCOS-em van és együtt voltam a párommal június 20-án, viszont május eleje óta nem volt menstruációm. Fogamzásgátlót nem szedek, gumit használtunk, de nem végig. Lehetek terhes?

    • Gabi

      Reply Reply 2015. július 07. kedd

      Ha juthatott spermium a hüvelybe, akkor nem kizárt a terhesség. PCOS mellett is teherbe lehet esni, bár valóban sokkal nehezebb. Egy tesztet nem árt csinálni.

  • Krisztina

    Reply Reply 2015. július 04. szombat

    Kedves dr nő! Az utolsó menzeszem május 28-án volt meg, most juniusba ugyan úgy kellett volna meg jönnie, eddig mindig pontosan meg jött!Már 7 napja hogy nem jött meg, csináltam tesztet,de 3 negatív eredményt kaptam,de vannak fájdalmaim is mint pl: olyan mintha mindjárt megjönne,szurkáló fájdalmaim vannak, a derakom nagyon fáj,mellem érzékeny duzzadt,rengeteget pisilek. Megszeretném kérdezni a dr nőt hogy mit lehetne még ez esetben tenni?

    Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2015. július 07. kedd

      Ha késik a menzesz továbbra is, érdemes a tesztet megismételni, reggeli első vizeletből.

Leave A Response

* Denotes Required Field