Terhességi tünetek: állandóan pisilni kell

Az állandó vizelési inger a terhesség normális velejárója. A várandósság folyamán mindvégig megvan az oka, hogy éppen miért kell állandóam a mellékhelyiségbe járnod.

Terhességi tünetek: állandóan pisilni kellÖnmagában a gyakori vizelési inger nem specifikus terhességi jel, tehát csak azért, mert gyakran kell pisilned még nem biztos, hogy terhes vagy. Azonban már a koraterhességben gyakrabban érezheted az ingert, ami a hormonváltozásoknak tudható be. Tudnod kell azonban, hogy a rohamos hormonváltozások nagyjából az 5.-6. héten jelentkeznek, tehát a fogantatás után néhány nappal, de még a beágyazódás környékén(a fogantatás után 10-12 nappal)sem következtethetsz egyértelműen terhességre csak abból, hogy gyakrabban kell wc-re járnod.

A terhesség első harmadában az alhasi vérbőség miatt érezhetsz állandó vizelési ingert, de emellett arra is ügyelned kell, hogy ilyenkor könnyebb felfázni, ami tovább növelheti a vizelési problémákat.

A második harmadban valamelyest csökken a pisilések száma, ám a baba növekvő súlyával párhuzamosan megint egyre többet kell kijárnod.

A harmadik harmadra gyakran elviselhetetlenné válik a helyzet, a magzat már annyira nyomja a hólyagodat, hogy legszívesebben 5 percenként a WC-re járnál, ha tehetnéd. A terhesség végefelé gyakori az akaratlan vizeletcsurgás, ugyanis a baba súlya a záróizmot is nyomja. Nem egy esetről hallottam már, amikor az anyuka berohant a kórházba magzatvízre gyanakodva.

A szülés után a nyomás hirtelen eltűnik a hólyagodról, ilyenkor pedig az okoz nehézséget, hogy sikerüljön pisilni, amit tovább nehezít a gátseb fájdalma. Érdemes kitartóan próbálkozni a pisiléssel, mert ha nem sikerül, katétert vezetnek fel, ami sokkal rosszabb.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

38 Comments

  • Orsi

    2011. április 18. hétfő

    Kedves Ági!

    7 hetes terhes vagyok. Semmi tünetem sincs. Az baj lehet? Az 5.6. hétben volt mellfeszülés alhasi görcsölgetés, inkább fájdalom. Most viszont a mellem nem feszül olyan intenzíven, szinte alig, alig érzem. És a hasam sem fáj már. Lehet, hogy baj van a babámmal?
    Válaszod előre is köszönöm. Orsi

    • Gabi

      2011. április 23. szombat

      A tünetek enyhülése, megszűnése nem jelent feltétlenül rosszat. Ha ezt vizsgálatok is alátámasztják, megnyugodhatsz, és élvezheted a problémamentes terhességet.

  • Agica

    2011. február 18. péntek

    Kedves Agi!
    9 hetes terhes vagyok es NINCS vizelesi ingerem,csak plusz egy ejszakai vizeles.Ez jelenthet bajt?
    Valaszat elore is koszonom.

    • Vida Agi

      2011. február 18. péntek

      Nem. A terhesség alatt erősebb és gyakrabb lehet a vizelési inger, ez teljesen normális.

  • Chylluc

    2010. október 06. szerda

    Szia!A barátommal megszakítással védekeztünk, de történt egy kis baki…Szerinte egy picit belém ment, de nem nagyon.Még nem jött meg a menszeszem, de néha szédelgek,és kicsit hányingerem van, és elég sok hüvelyváladékom..Ezek utalhatnak terhességre??És mennyit késhet a mensturáció ha onnantól számolom a 28 napot mikor elment?Előre is köszi

    Válasz: Megszakításos védekezésnél kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha nem sikerült időben megszakítani, akkor 20% is lehet. A leírt tünetek nem egyértelműen terhességi tünetek, de utalhatnak rá. A normál 28 napos ciklust az előző menzesz első napjától kell számolni, tehát 28 naponként jön meg. Ha már késik, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • hajni

    2010. július 28. szerda

    Igen éltem szexuális életet.
    Volt egy olyn is hogy a párom azt mondta szex után hogy rosszat érzet.
    A másik meg ez már napok ota tart a hányinger, a fáradság, meg émejgés.
    És azt olvastam ha ezek elojonnek akkor ez a terhesség jele is lehet.
    Igaz ez???

    Köszönöm a segítséget.

  • hajni

    2010. július 24. szombat

    Szia.

    Lenne még egy kérdésem, hogy két honapba késett a mestruáciom, mi lehet az oka?
    Csak azért kérdeztem mert azok a panaszok jonnek ki rajtam.

    Válasz:Ha késett, de végül megjött, az lehet a nagy melegtől is, vagy stressztől, utazástól pl.

  • hajni

    2010. július 24. szombat

    Szia.

    Az elsöt véletlen rosszul írtam nem jobbat írtam hanem balt, elnézést.
    Volna egy apro kérdésem.
    Nekem két napja hányingerem van, meg olyan nem jo a közérzetem. jobb oldalt meg olyan furcsa.
    Mire lehet ebben az esetben gondolni??
    Köszönöm elöre is válaszukat.

    Válasz: Gyomorrontásra, vírusfertőzésre is lehet gondolni. Terhességre akkor, ha nem jött meg a mensesed és védekezés nélkül éltél nemi életet az elmúlt 1 hónapban.

  • hajni

    2010. július 24. szombat

    Szia.

    Volna egy apro kérdésem.
    Nekem két napja hányingerem van, meg olyan nem jo a közérzetem. Bal oldalt meg olyan furcsa.
    Mire lehet ebben az esetben gondolni??
    Köszönöm elöre is válaszukat.

    Válasz: Ennyi információból nem igazán lehet megmondani, hogy mitől érzed így magad. Lehet, hogy csak egy enyhe gyomorrontás. Ha a hányinger miatt terhességre gyanakszol, akkor érdemes tesztet csinálni, ha már késik a menzeszed.

  • Dóri

    2010. július 20. kedd

    Szia!

    A tesztjeim egyelőre negatívak, 24-én kellene megjönnie.Csak megszakítással védekeztünk a párommal.de 2 napja kb napi 8szor kell pisilnem, ami nálam szokatlan. A vizelet reggel normális, napközben azonban víz színű és nem is fáj, nem véres. Plusz olyan mintha izomlázam lenne a hasamban. Van egy kis megfázásom , de az nem vészes.Ha terhes lennék kb 2 hetes lenne. Ezek a tüneteim már ilyen hamar jelentkezhetnek ha esteleg terhes lennék?

    Köszönöm a választ!

    Válasz: Korai terhességi tünetek már 10 nap elteltével jelentkezhetnek, és ez lehet a gyakori vizelési inger is. Viszont egy felfázás is okozhatja.

  • Vanessa

    2010. június 16. szerda

    Jó napot kivánók!

    Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz, ha tegyük fel hogy terhes vagyok,általában mennyi idövel késöbb jelenkezhet vizelési inger?
    Válaszát elöre is köszönöm!

    Válasz: A gyakori vizelési inger korai terhességi tünet lehet. Akár 2-3 hetesen is jelentkezhet, tehát az elmaradt menzesz idején már előfordul. De ez egyénenként változó lehet. Van, aki egyáltalán semmi tünetet nem vesz észre magán.

  • aggodo lany

    2010. május 19. szerda

    szia!máj 8.-án voltam együtt a barátommal! Pár nappal utána elkezdett fájni a hasam és azóta majdnem egyfolytában fáj,van amikor szúró,van amikor görcsölő fáhásokat érzek…néha szédülés is előfordul!Tegnap voltam orvosnal,megvizsgalt,de azt mondta h varjak meg hatha megjon a bajom,mert elvileg most 20 korul kene!nagyon félek,mert előtte közösülés után sose szokott igy fájni a hasam :S Szerinted van esély arra h ilyen hamar jelentkezzenek a tünetek és terhes legyek???

    Válasz: Nem szoktak ilyen korán még tünetek jelentkezni, de azért nem kizárt a terhesség. Várd meg, hogy megjön-e és ha nem, akkor tesztelj.

  • Merci

    2010. május 02. vasárnap

    szia. azt szeretném megkérdezni h ha dobod a hasam az mindenképpen terhesség jele? nagyon félek, mert még szűz vagyok csak petting volt, de megjött rendesen minden hónapban és 3 teszt negatív lett. mégis lehetek terhes?

    Válasz: Ha csak petting volt, behatolás nem, akkor nem lehetsz terhes.

  • csajszi

    2010. március 17. szerda

    Sziasztok!
    Nekem az lenne a problémám hogy kb. 3 hónapja pettingeltünk a barátommal. Ekkor még nem gondoltam volna h ilyen úton is teherbe lehet esni.1 hónapra rá 1 hetet késett a menzeszem ezért vettem egy terhességi tesztet ami negatív lett.Azonban nem győzött meg úgyhogy elmentem dokihoz, aki azt mondta nem vagyok terhes (ultrahang nélkül, nyomkodással állapította meg), így hát következő hétre rá egy másik dokinál is voltam ultrahangos vizsgálatot kértem.(ekkor lehettem a 8. hétben). Gyógyszert írt fel h elősegítse a menstruációm ami ebben a hónapban elmaradt. Ez sem segített már 2 hetet késik, és én nem tudom mit csináljak. Létezik h egy orvos nem veszi észre a 8 hetes terhességet? Lehetek e most terhes? (azt elfeletettem hozzá tenni h bár a melleim nem nőttek az alhasam igen.)

    Válasz: Nem, a 8 hetes terhesség már jól észrevehető.

  • ági

    2010. március 11. csütörtök

    Sziasztok! a párommal 1 honapja probálkozunk,szeretnénk már babát!most állandoan pisilési ingerem van,fáj,görcsöl a hasam.végül is most van peteérésem,de ezekkel a tünetekkel lehetek terhes?a lábamon megjelentek lila erek és a bőröm kezd szakadozni.
    reggelente szokott hányingerem lenni de aztán elmulik.

    Válasz: Egyik dolog sem utal biztosan terhességre, de egy tesztet azért érdemes csinálni.

  • fobic23

    2010. február 23. kedd

    Sziasztok!
    Február 15.-én kaptam két embriót,most ott tartok,hogy szét akar szakadni a hasam,petefészkem,méhem sokat kell mennem pisilni szinte nem jön semmi,fáj a derekam már ülni is alig birok,a melleim le akarnak szakadni.
    Tesztet nem merek még csinálni a doki azt mondta csak hétfőn.
    Nekem mensi előtt soha nem voltak ennyire erősek ezek az érzések.
    Lesz vagy van e mostbabó?

    Válasz: A tünetek babá(k)ra utalnak, de sajnos ez sosem biztos. Szerintem csinálhatsz tesztet, csak ne keseredj el nagyon, ha negatív, akkor csak arra gondolj, hogy talán még korai volt.

  • csajszika

    2010. február 19. péntek

    Szia!
    Az lenne a kérdésem h lehetek e terhes,ha kb 2 hete megkellett volna jönnie(bár még nemigazán állt be…) csináltam egy tesztet rá 8 napra h megkellet volna jönnie.Negatív lett..nincs semmilyen tünet,ami arra utalna h terhes lennék.bár kb egy hete 37 °C körüli a hőmérsékletem…ami lehet h azért van mert pár napig nagyon beteg voltam,és még most is az vagyok egy kicsit. Nagyon félek,mert még csak 16 éves vagyok,és egy gyerek felnevelésére nem lennék még képes. Vagy lehet h szimplán csak azért késik,mert ennyire ideges vagyok miközbe lehet h nem is lenne rá okom..?

    Válasz:
    Ha védekezés nélkül éltél nemi életet, akkor van okod gyanakodni, és gondolom, ezért is vagy bizonytalan. Az, hogy negatív lett a teszt és hogy nincsenek tüneteid, még nem zárják ki, hogy terhes légy, főleg, hogy 2 hét késés már elég hosszú. Nem tudom, eddig mi volt a leghosszabb idő, ami két menzesz között kimaradt, de ha ez most hosszabb, akkor érdemes lenne újra tesztelned.

  • márti

    2010. február 08. hétfő

    szia!nekem jan.6-10-ig volt menstruáciom azóta nemjött meg,de nagyon sokat görcsölök és nagyon sokat még éjjel is pisilok.szerinted terhes vagyok vagy egy honapot kimarad csak?köszi

    Válasz: Ha egyébként rendszeres a menzeszed, akkor az, hogy kimarad egy hónap, nem normális. Ha élsz nemi életet, van okod terhességre gyanakodni, még védekezés mellett is. Ha terhességre gyanakszol, egy tesztet mindenképp érdemes csinálni!

  • Timi

    2010. január 21. csütörtök

    Sziasztok!
    Terhességem 16.hetében vagyok. Újra kinoz a gyakori vizelés föleg éjszaka.
    Nem iszok annyit,mint amennyit üritek:)
    Van ugy,hogy fél ora alatt,2-szer vagy 3-szor is wc-re kell mennem,van ugy,hogy szinte alig jön valami,de gondolom ez betudhato annak is,hogy a baby nyomja a holyagot.
    Ez normális hogy ilyen hamar visszatért a gyakori vizelés? Nem az utolso honapokban kéne ujra jelentkeznie?
    A választ elöre is köszönöm 16 heteske:)

    Válasz: Ez attól függ, hol mozgolódik a baba. Lehet, hogy ő most pont azon a részen mozog többet, aztán 1-2 hét múlva talán már nem ott csücsül majd és megkönnyebbülhetsz, addig kitartás 😉

  • Zsanett

    2010. január 05. kedd

    Sziasztok!
    december 20-án kellett volna hogy megjöjjön aznap együtt voltunk a párommal és hát sajnos történt egy kis baleset…2hete nem jön meg azóta fájnak a melleim és sokat kell járnom a wc-re is,ma reggel kávézás közben még szédültem és volt egy kis hányingerem.(vettem be egy B6-ot elmult igaz) Első teszet 8napra rá csináltam hogy nem jött meg az negatív lett, a másodikat 11napra és ott már 2 csík volt igaz a második halvány.Ugy tudom már az is babára utal csak még lehet kevés a Hcg szint a szervezetben. Az lenne a kérdésem hogy mikortól tudják hüvelyi ultrahanggal kimutatni hogy valóban van e baba,mikortól dobog a szíve mert már a párommal nagyon kiváncsiak vagyunk… Köszönöm szépen előre is a választ!!!

    Válasz: 8. héten már van szívhang. Ez igazából 6 hét a teherbeeséstől számítva.

  • Timi

    2010. január 01. péntek

    Sziasztok!
    Elöször is megszeretném köszönni a vizelési problémámra kapott választ!
    Nos megint van egy kis problémám. Már 13 hetes 4 napos vagyok:) az alhasam szokott görcsölgetni, egy napom ugy néz ki, hogy 1 orát teszek veszek, utána fél ore pihi.
    Muiszáj vagyok lefeküdni,mert különben befeszül a hasam,és kicsit kellemetlen.
    A másik problémám az,hogy ennyi idösen fájhat a kismama dereka illetve a háta?
    Mert az enyém szokott, ez ilyenkor nem korai? Nagyon szépen köszönöm elöre is a választ kérdésemre.Üdv és Boldog Újévet!

    Válasz: Orvossal konzultálj a görcsölgetés miatt, lehet, hogy magnéziumot kéne szedned.
    A derék és hátfájás normális, nyúlnak a szalagok és a tartásod is megváltozik ilyenkor.

  • Timi

    2009. december 20. vasárnap

    Sziasztok!
    11 hetes terhes vagyok. Nemvárt terhesség az enyém, késöbb szerettünk volna gyermeket férjemmel,de ha Isten ilyen nagy ajándékkal lepett meg akkor:)
    Fél vesével élek,mellette magas vérnyomásom van. Jövöhéten kell mennem a nögyogyászomhoz,és az urologushoz, olyan problémám van,hogy görcsölök, és nemtudom eldönteni,hogy a hugyholyagomra valo nyomást érzem,vagy mi lehet ez.
    Olvastam hogy ilynkor lehetséges hogy baktérium támadja meg a vesét:( na még csak az hiányzik.Lehet felfáztam? Vagy ez bizonyulhat az esetemben természetesnek is? Gyakran járok wc-re,illetve görcsöl a holyagom közben. Kérlek adjatok tanácsot.
    Elöre is köszönöm.

    Válasz: Terhesség alatt magától is előfordul, hogy a húgyhólyag fájdogál, mert a növekvő méh, később pedig a baba nyomja, tehát ez akár lehet természetes is, vagy felfázás következménye.

  • andrea

    2009. november 27. péntek

    Sziasztok!
    Nekem egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy már több mint 2 hónapja leáltam a tabletákkal.
    A menszeszem gyógyszer után is normális időben jött meg 1-2nap csúszással, de nem volt semmi gond. De most nem tudom, hogy mi lett velem.. már 2 hete meg kellett volna jönnie, érzem is amikor ilyenkor szoktak, mellfeszülés, alhas fájás,néha görcsöket is.. de semmi…
    Már idegesít ez a helyzet egy kicsit… Lehetséges a terhesség? Nem tudom, hogy ilyenkor milyen tüneteket érez az ember, ezért vagyok tanácstalan.. Néha szédülök.. fáj a derekam.. de jelenleg egyébb tünetem nincs..
    Várom válaszod. köszönettel: Andi

    Válasz: A terhességi tünetek nem mindenkinél egyformán jelentkeznek, van, aki egyáltalán semmit nem érez. Tehát ha a menzesz késik, érdemes tesztelni akkor is, ha semmi más nem utal terhességre.

  • kata

    2009. november 11. szerda

    tehat a teszt mar akar 5 nap mulva is elvegezhetö?

    Válasz: Legkorábban az együttlét utáni 10. napon érdemes tesztet csinálni.

  • kata

    2009. november 10. kedd

    Szia!
    A menstruaciom 3.napjam nem vedekeztünk a baratommal.Igaz azonnal eszrevettem,de az elejen egy pici belement.7napig tartott most a verzes,egyebkent mindig 4-5 nap.Nagyon felek,hogy teherbe esnek.Lehetseges,hogy csak a stressztöl puffad a hasam vagy teherbe estem?mas tünetet nem erzek..ez egy hete törtent.
    Varom a valaszt!

    Válasz: Előfordulhat, hogy menzesz közben is kialakul terhesség. Mindenképp érdemes ilyenkor is védekezni. Viszont 7 nap elteltével még nem lehet terhességi tüneteket érezni, ezek inkább olyan tünetek, amiket mi magunk generálunk a félelmünkkel. De kb. 5 nap múlva érdemes lenne egy tesztet elvégezni, hogy biztosat tudj.

  • Anett

    2009. szeptember 19. szombat

    Még annyi, hogy sajnos vesekövem van, esetleg arra gondoltam, hogy az irritálhatja egy kicsit. naponta 10szer is megyek…

  • Anett

    2009. szeptember 19. szombat

    Szia.
    Lenne egy kérdésem. Kb 2 hete voltam együtt a barátommal, védekeztünk is, de egy kicsit hozzáért a hüvelyemhez gumi nélkül, semmi behatolás nem volt, max egy nagyon kicsi előnedv jöhetett rám, de azt nem tudom sajnos hogy bentebb került e a hüvelyembe. utána megtöröltük, de félek, nem szeretnénk még babát. És az aktus után, most 2 héttel, 3-4 napja nagyon sűrűn járok wcre. semmi más panasz nincs. Légyszi válaszolj hogy csak egy egyszerű felfázás lehet, vagy van ok aggódni?:S

    Válasz: Minimális az esélye, hogy így teherbe eshettél. Ha nem jön meg, akkor gyanakodhatsz, de önmagában a sűrűbb vizelési inger nem terhességi tünet, ha pedig igen, akkor sem a koraterhességre jellemző, hanem később jelentkezik.

  • Anikó

    2009. szeptember 02. szerda

    Kedves Ági!

    13 és fél hetes terhes vagyok, és nekem is nagyon gyakran kell pisilni, de napközben ez egyelőre nem zavar. Éjszaka azonban ha 10 körül lefekszem, éjfél után biztosan fel kell kelnem wc-re, és akkor már annyira kell, hogy a hasam is nagyon fáj, feszül. Ez a hasfájás normális? Válaszodat előre is köszönöm.

    Válasz: Igen, a hormonok okozzák, nem kell aggódni miatta.

  • melitta

    2009. augusztus 02. vasárnap

    sziasztok!én 5 hetes terhes vagyok.fél óránként kell pisilnem, nagyon kellemetlen, de nem csíp, semmi különös.viszont bagyon fel vagyok puffadva, és ha nem kell pisilnem, is azt érzem, hogy kell.és fáj a hasam is. nem tudom, hogy ez természetes?köszi

    Válasz: Igen, ez természetes.

  • Judit

    2009. május 26. kedd

    Szia Agi!

    Ket hete derult ki, hogy kisbabat varok, aminek nagyon orulunk a parommal. Lenne azonban egy kerdesem…Mennyire normalis az, hogy folyton felfuvodast erzek, es egyfolytaban szelgorcsok vannak. Ez elegge kellemetlen, mivel a munkahelyemen elegge sok ember fordul meg, igy elegge szenvedtet ez a helyzet. Kerlek segits, adj tanacsot, mit tehetnek? Valaszodat elore is koszonom…

    Válasz: Ez teljesen normális, a koraterhesség szinte mindenkinél felfúvódást okoz. tenni nem igazán tudsz ellene, ne egyél puffasztó ételeket (de gondolom, eddig sem ettél), néhány hét alatt elmúlik.

  • R

    2009. március 26. csütörtök

    Nagyon szépen köszönöm a választ 🙂

  • R

    2009. március 25. szerda

    Szia Ági!

    28 hetes terhes vagyok és az a problémám hogy olyan gyakran kell járnom pisilni, hogy gyalog nem is nagyon merek elindulni sehová. Mindig azt érzem hogy mindjárt bepisilek, de amikor elmegyek wc-re akkor meg alig van pár csepp. Nem ég, nem csíp. Minden védőnői tanácsadásra vinni kell vizeletet eddig nem volt látszatra semmi, de a ma reggeli vizeletem teljesen átlátszatlan. Ez valami betegségre utalhat? Mert amennyit pisilni járok az már túlzás. Van úgy hogy ki sem jövök a wc-ről és már megyek is vissza. 🙁

    A másik kérdésem nem ehhez tartozik, de gondoltam itt megkérdem ha nem probléma. Hány hetesen kell elkezdeni az orvosnak a hüvelyi vizsgálatot?, mert én legutóbb 26 hetesen voltam dokinál és elvileg akkor vizsgálnia kellet volna, mert előtte egy hónappal mondta hogy már úgy készüljek hogy lesz vizsgálat meg ultrahang, de semmit nem csinált. annyit mondott menjek majd vissza egy hónap múlva, majd akkor lesz már vizsgálat meg UH, de akkor már 30 hetes leszek nem késő az?

    Válasz: Ez azért van, mert a baba súlya nyomja a hólyagodat és ezért állandóan vizelési ingered van, ez szinte mindenkinél elő szokott fordulni a 3. harmad felé közeledve. Egyszercsak a baba odébbmozdul majd és akkor javulni fog a helyzet.
    A sűrű vizelet annak a jele, hogy nem iszol eleget.
    Valóban a 26. héten szoktak először méhszájat nézni kézzel, de ez orvosonként változó. Ha minden rendben van és első terhesség, akkor nem kezdik el még nézni ilyenkor, csak később, ez egyáltalán nem gond.

  • moncsi

    2009. március 09. hétfő

    Kedves Ági!

    Kérlek adj tanácsot, nekem kicsit bonyolult a problémám. 10 hetes kismama vagyok, de angliában élek, és itt nem igazán vizsgálnak meg a 3. hónap betöltése előtt. tehát még nőgyógyászhoz és ultrahangra sem jutottam. viszont 2 héttel ezelőttig mindent rendben éreztem. De akkor valahogyan húgyúti fertőzést kaptam. Adtak rá antibiotikumot egy hétig, ami segített, de amikor elfogyott a gyógyszer, újra előjött az a tünet, hogy sűrűn kell pisilnem, és egyáltalán nem tudom tartani a vizeletem. nagyon aggaszt, mert mindenki itt csak azt hajtja, hogy ez nem károsítja a babát, de senki nem nézi meg, hogy tényleg mi a helyzet, és amíg a vizeletvizsgálatom eredménye meg nem jön, addig gyógyszert sem adnak rá. Nekem sohasem voltak vizelettartási problémáim, de most egyszerűen ha azonnal nem jutok el a wc-re, akkor öltözhetek át.
    Eddig is aggódtam, hogy megvan-e kisbabámnak az összes keze, lába, és egészséges-e, mert még senki sem nézte meg, de most meg aztán nagyon. Mindíg vigyáztam magamra, nem tudom hogy történhetett.
    Köszönöm a válaszokat előre is!

    Válasz: Nyugodj meg, akinek soha nem voltak vizelettartási problémái, a terhesség alatt annak is lesznek 🙂 És ráadásul ilyenkor könnyebb fertőzéseket is elkapni. Nem fogja károsítani a babát a fertőzés, mert zárt a méhszáj, emiatt ne aggódj.

  • mcleod3

    2009. január 13. kedd

    Kedves Vida Ági!Segítséget szeretnék tőled kérni…kaptam egy elég csúnya megfázást nagyon köhögök és ilyenkor minden alkalommal szinte elcseppen a vizeletem.Kérdésem az lenne,hogy terhesség alatt lehet-e intimtornát végezni?Még csak a 23.héten járok 50dkg-os a bébim ha nem kezdek vele semmit mi lesz velem ha 2kgos lesz?Kérlek segíts!Köszönöm előrre is.És jó munkát kívánok 2009re is!

  • manna

    2009. január 06. kedd

    Sziasztok!
    Szerintetek a furcsa, kellemet íz a torokban, szájban, nyelven (talán ezt hívják fémes íznek) lehet terhességi tünet?

    Válasz: Ez nem kimondottan terhességi tünet.

  • mária

    2008. november 27. csütörtök

    sziaztok.én szeretnék mihamarabb teherbe esni.menyi az esély ha idö ellött kivezsi a párom.mit tegyek h teherbe esek?

    Válasz: Ha kiveszi, akkor kb. 1-2% közötti az esély. Ha teherbe akarsz esni, akkor peteéréskor érdemes együttlennetek, kb. a ciklus közepén, azaz ha 28 napos a ciklusod, akkor a menstruáció első napja után kb. 14 nappal.

  • Bea

    2008. október 16. csütörtök

    Sziasztok! 3 hetes kismama vagyok, sokszor járok pisilni de mindez nagyon nehezen indul meg és nehéz az egészet is kipisilnem. Tudja valaki mitől lehet? Előre is köszönöm!

    Válasz: Ez egyrészt attól lehet,hogy a méhed növekszik és a hólyagod elmozdult a helyéről (ez mindenkinél így van), de okozhatja felfázás is.

  • judit

    2008. augusztus 28. csütörtök

    Sziasztok!
    14 hetes terhes vagyok.Nagyon gyakran járok wc-re.Múlt héten voltam uh-on,ahol a doki megállapította hogy van egy miómám.Lehet-e ez az oka a sok pisilésnek.Egyébként volt már valaki ilyen helyzetbe terhes?Nem veszélyes ez a babára?Köszi a választ előre is!