Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Réka

    2009. március 01. vasárnap

    Sziasztok!
    segítségre lenne szükségem! 6 hetes terhes vagyok,nagyon szeretnénk kisbabát a párommal. Tegnap estéről ma reggelre a tisztasági betétem véres volt,enyhén barnás,azóta figyelem és sajnos pecsételve,de vérezgetek. Ez mit jelent? El fogok vetélni?

    Válasz: Lehetséges, de nem feltétlenül vetélés, lehet hormonprobléma is, amit gyógyszeresen tudnak orvosolni. Menj el mielőbb orvoshoz.

  • Anikó

    2009. február 28. szombat

    Sziasztok!
    A Barátommal már egy ideje nem védekezünk minden hónapban csalódás a vége.De most a mellem megváltozott érzékeny és nagyon látszódnak az erek rajta már azt hittem hogy örülhetek.Tesztet nem csináltam mert nekem mindig pontosan megjön így lett ez most is elég erős .Lehetek terhes vagy az voltam csak nem maradt meg ?

    Válasz: Ha megjött, akkor nem lehetsz terhes, de az erős vérzés miatt lehet akár korai vetélés is, ez nagyon gyakori (20% körül fordul elő)

  • anyacska

    2009. február 27. péntek

    Sziasztok!
    5 hetes lenne a babám. 2 nappal ezelőtt azonban hirtelen nagy mennyiségű vércsomók távoztak, majd 48 órán keresztül változó intenzitással véreztem. Ma reggelre a dolgot mintha elvágták volna, majd a nap folyamán 2x jelentkezett nagyon gyenge, piros vérzés. Csináltam egy tesztet, negatív lett. Elképzelhető, hogy megvan még a baba, csak a hcg leesett a vérzés miatt? Vagy már ne reménykedjek? Ha elvesztettem, akkor miért szűnik a vérzés?
    A választ előre is köszönöm?

    Válasz: A HCG nem esik le a vérzés miatt, az csak jópár héttel később kezd el csökkenni. Ennek ellenére a negatív teszt nem feltétlenül jelent vetélést, szerintem mielőbb keress fel orvost, hogy megállapítsa vetélésről van-e szó, vagy valami másról. Mindkét esetben kezelésre lehet szükség.

  • xyz

    2009. február 27. péntek

    Sziasztok!
    Együtt voltunk barátommal ő is meg én is „fent voltunk a csúcson” de olyan féle testi érintkezésünk nem volt hogy „belém jöjön” ettől ugye nem lehetek terhes? Még nem szeretnénk gyereket! Nyugtassatok meg kérlek! Köszönöm szépen előre is!Szép napot sziasztok!

    Válasz: Így nem lehetsz terhes, ne aggódj.

  • petra

    2009. február 27. péntek

    sziasztok!!! van egy kérdésem lehetek ugy terhes ha a barátom belém ment menszesz után egy napal kérlek segitsetek

    Válasz: Igen.

  • dina

    2009. február 26. csütörtök

    Sziasztok!
    Fogamzásgátlóval védekezünk, több éve szedem. Néha egy órával később vagy előbb veszem be mint kellene, de ebből eddig nem származott probléma. Ettől még megmarad a hatása a gyógyszernek?
    Kb. 2-3 héttel ezelőtt egy-két hétig székrekedésem volt és gyakran volt vizelési ingerem, mostanra már nem jellemző ez annyira. Kétszer-háromszor hányingerem volt reggel, ekkor a szokásos reggelire nem volt időm. Most mintha nagyobb lenne egy kicsit a hasam. A menstruációm 1 napot késett, de olyan volt mint amilyen szokott lenni. A nőgyógyászommal az utlosó 3 havi tablettát és az az előtti 3 havit is csak kiírattam, nem voltam vizsgálaton. Vegyek tesztet? Ha megvizsgál majd az orvos, észreveszi akkor is, ha esetleg csak pár hetes?
    Köszönöm szépen előre is a választ!!!

    Válasz: Ha tablettát szedsz, nem lehetsz terhes, 1-2 óra csúszás nem számít, csak az 1-2 napos kihagyás. Az orvos a koraterhességet is észreveszi.

  • Lily

    2009. február 22. vasárnap

    Köszönöm a választ:)

  • Fifi

    2009. február 22. vasárnap

    Szia!

    Nagyon köszönöm a válaszod,egy kicsit megnyugodtam!Én úgy gondoltam ezek a tünetek egyértelmü terhességi tünetek.Azt elfelejtettem írni,hogy hőemelkedésem is van már régóta,de ehhez nem nagyon tudok viszonyítani mert ezelőtt sohasem mértem!Ja,és az idegességtől 2 hét alatt kb.6kg-ot fogytam.Utána olvastam több dolognak:pl.hormonzavar,stressz.és ezeknek a tünetei szinte megegyeznek a terhességi tünetekkel!Ezért már nem tudom,hogy mi van.Lehet.hogy nagyon ráparáztam a dologra.Legalábbis remélem!A teszteknek meg azért nem tudok hinni,mert valahol olvastam,hogy valakinek nem,vagy csak nagyon későn mutatják ki a terhességet.Ha valaki válaszolna erre az üzire is nagyon megköszönném.Szerdán megyek nődokihoz,de az idegeim már teljesen kivannak.

  • Fifi

    2009. február 22. vasárnap

    Sziasztok!

    37napja voltam együtt a barátommal,gumival védekeztünk,szerintünk minden rendben volt vele.A mensim 1 nappal korábban,de megjött.Csak 2napig tartott,inkább barna volt,de azért volt benne piros is,meg valami nyúlós átlátszó is.Bocsi!A tesztek eddig mindig negativat mutattak,de én nagyon ideges vagyok,nem akarok terhes lenni.Lehet,hogy most nagyon figyelem magam,de mintha terhességi tüneteim lennének!(bimbófájdalom,hányinger,szédülés,alhasfájdalom,derékfájdalom)ezek a tünetek hol előjönnek,hol pedig teljesen elmúlnak.5 nap múlva kell hogy újra megjöjjön,és szerintem volt peteérésem is,mert jelentkezett a tojásfehérje szerű váladék.Jó lenne ha valaki valami megnyugtatót tudna nekem írni.

    Válasz: Nem vagy terhes (legalábbis az előző ciklusodból), mert:
    – megjött és volt benne piros is
    – volt peteérésed (észre is vetted)
    – mostanra már régen pozitívat kéne mutatnia tesztnek és
    – egy csomó egyértelmű tünetednek kellene lenned.
    De ha ezek ellenére most nem jönne meg 5 nap múlva, akkor tesztelj megint.

  • Lily

    2009. február 21. szombat

    Sziasztok!

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy a vizeletes laborvizsgálatot hogyan csinálják. 4 db terhességi tesztet csináltam (abból 2 volt reggeli első vizeletből, ami elvileg nagyon megbízható), és mind a 4 negatív lett. Egy kicsit tovább paráztam, nem nagyon bíztam még a 4 negatív terhességi tesztben sem, pedig szerintem 8-9 hetesen már tuti kimutatná. Mondtam az orvosnak, ezért mondta reggel vigyek vizeletet laborra. A labor viszont nem mutatott semmit, se negatívat se pozítivat ezért 1 hét mulva ismétlést kérnek. De az érdekes benne, h ogy abból a vizeletből amit elvittem, csináltam reggel egy tesztet és az is negatív. Már ott tartok, hogy közel 8 ezer ft-ot költöttem terhességi tesztekre, természetesen mind negatív, de jobban megnyugtatott volna a labor… Bízzak jobban a terhességi tesztekben? Vagy a labor azért nem mutatott ki semmit, mert használok ilyen jódos hüvelykúpot?

    Válasz: Az otthoni tesztekben is megbízhatsz, a 6. hét után már mindegyik kimutatja akár délután is, tehát nem érdemes erre tovább költened.

  • Eszti

    2009. február 20. péntek

    A kérdésem a következő lenne: fogamzásgátlót szedtem, ami ugye sosem biztos, akárcsak a többi védekezési forma. Most hagytam abba 3 hete körülbelül. Az adott időpontban vártam a menstruációt, ami természetesen azon a napon jelentkezett, viszont az eddigiekhez képest a legnormálatlanabbul. 2 napos barnás gyenge vérzésem volt. A közérzetem furcsa, telítettség érzése van a hasam aljában folyamatosan. Jelentkeznek ideiglenes hányingerek, de hamar el is múlnak. Elég változékony a hangulatom is, túlontúl erős lett a szagérzékem. Kérdésem, hogy érdemes orvoshoz fordulni még, vagy várjam meg a következő menstruációs időpontot? Köszönöm.

    Válasz: Várd meg a következő mensest. Valószínű most azért volt szokatlan, mert abbahagytad a tablettát.

  • Kicsi

    2009. február 18. szerda

    Szia!

    Fürdés után pár csepp vízszerű átlátszó folyásom volt. Ha terhes lennék, most lennék 8-9 hetes. Az aktus óta 3 menstruációm volt, bát az utolsó rövidebb volt és gyengébb, de volt rendes vérzés 3 napig! Lehetséges, hogy az a kis víz a fürdésnél került bele? Kezeltek pár hete, elég csúnya gombás fertőzéssel, volt egy kis sárgás folyásom is, meg barnás is menzesz után. Lehet, hogy vissza fertőződtem? Vagy lehet terhes vagyok? Mellfeszülés meg mell érzékenységem egyáltalán nincs, csináltam 2 terhességi tesztet, mind a kettő negatív, bár az egyiket este csináltam. Válaszotokat köszönöm!

    Válasz: Ez nem terhesség, az átlátszó folyás lehet pl. a peteérés jele is (fertőzésé nem), de felfázás is okozhatja.

  • miri

    2009. február 15. vasárnap

    na, akkor már én is…
    közvetlenül a menses elmúlása után feküdtünk le a barátommal, de elszakadt a gumi. ilyenkor még ugye semmi nem tud bennem megtermékenyülni, nem lehetek terhes? vagy igen…?
    nem egészen látom át ezt a dolgot, a neten meg összevissza van minden. de ez jó, hogy itt választ kapunk. 🙂

    Válasz: Ezt sajnos nem jól tudod, az orgazmus ugyanis okozhat spontán peteérést akár a menses után is, ezért ilyenkor is teherbe lehet esni.

  • Szöszke

    2009. február 14. szombat

    Sziasztok!

    Remélem tudtok segíteni. A problémám 1 hete kezdődött, amikor ettem és az étel jól felpuffasztotta hasam. Onnantól kezdve állandoan beszélem be magamnak, hogy terhes vagyok. December első heteiben voltam a barátommal, megszakításos módszerrel. Eddig a menzeszemmel nem volt semmi probléma (se december,se január), viszont februárban, 10.-én megjött egy kis barnázással, utána rendes vérzés lett (csak kissé gyengébb), de 13.-ára már csak pár csepp volt, ami elég rövidnek tűnik. Létezik, hogy az idegeskedés miatt volt meg rövidebb ideig? Február elejéig szedtem valami antibiotikumot is gombás fertőzésre. Lehet attól volt ilyen rövid? Tegnap éjjel nagyon rosszul lettem, hányás + nagyon durva hasmenés, egész hajnalban is wc-n voltam, most se merek semmit enni, meg inni mert félek rögtön hányok, vagy hasmenés lesz belőle… Másik kérdésem az lenne, hogy én ezt bebeszélem már magamnak, vagy ez hasmenéses hányás nem terhességi jel, hanem valami vírussé ugye? Mert volt a családomban ilyen vírus a napokban csak én rögtön terhességre gondolok:S

    Válasz:Ez valami vírus lesz, nem terhesség. A fertőzés miatt általában más szokott lenni a menses, ez így normális.

  • gabi

    2009. február 12. csütörtök

    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne,hogy 2 hónapja hagytam abba a gyógyszert és először a 34. napra jött meg,most meg a 40-re.Az-az ma jött meg,de tegnap együtt voltunk a barátommal és belém is ment.Szóval azt szeretném megtudni, hogy lehetek-e terhes így?

  • Para

    2009. február 12. csütörtök

    Köszönöm a gyors választ! Az az igazság, hogy annyi hülyeséget lehet összeolvasni a neten, hogy az ember már nem tudja, mit higgyen, és csak teljesen összezavar! De itt korrekt és gyors választ lehet kapni, köszönöm!

  • Judit

    2009. február 12. csütörtök

    Sziasztok 🙂

    A kerdesem az lenne: A ferjemmel szeretnenk babat. Szabalyos 32 napos ciklusom van. A nogyogyasz szerint rendes meretu a mehem. Ma kellet volna megjonnie a havimnak de tegnap volt csak nagyon kis mennyisegu barnas folyas ami du.-ra szinte par cepp halvagy barna „folyas” valtotta fel. Ma sem jott meg csak par pici csepp halovany barna pecseteles van(halvanyabb mint tegnap). A melleim naprol napra erzekenyebbek. Ha ez a terhessegem elso jele akkor hetvegen lennek 3 hetes terhes. Azt olvastam ha ez a elso honapban jelentkezik a menstruacio idejeben akkor nem kell aggodni. Igaz ez? Terhes lennek? Tesztet csak szombaton csinalok vagy meg tul korai? Hetfonel hamarabb sajnos nem tudok orvoshoz menni. Nincsenek gorcseim vagy alhasi fajdalmaim. 3 hetesen korai meg orvoshoz mennem??
    A valaszt elore is koszonom. Szep napot mindenkinek 🙂

    Válasz: Lehetséges, hogy attól van. A szombati teszt teljesen időben van. Ha addig nem indul meg igazi vérzés, akkor mindenképpen csináld meg.

  • Mary

    2009. február 12. csütörtök

    Szia!

    Köszi a választ, ennek ellenére csináltam ma reggel egy tesztet… Jobb félni mint megijedni:)Gravi – HCG tesztet csináltam és nem mutatott semmi féle eredményt, elvileg a conrtroll vonalnak mindenképpen meg kellett volna jelennie egy csík formájában, ha másik vonal is megjelenik akkor pozítív ha csak a conrtroll vonal akkor negatív. Nekem egyik vonal sem jelent meg, csak az egyik széle kissé bekoszolodott az nem tudom jelent valamit ennél a tesztnél, de nem hiszem mert valami vonalnak kellett megjelenni. Most akkor szerintetek vegyek másikat, vagy bízzak abban, hogy valamennyire megjött terhes nem lehetek? Nem tudom mért nem mutatott eredményt..

  • Para

    2009. február 11. szerda

    Sziasztok!
    Ugyanúgy kezdeném a mondandómat, mint előttem Csanszi!Remélem nem fogtok hülyének nézni. A problémám Csansziéhoz nagyon hasonló, annyi különbséggel, hogy nálunk megtörtént a „baleset”. Ez december elején volt, két hónapja, közvetlenül menstruáció után. A melleim nem különösebben érzékenyek, a pisilési inger megvan, rosszullét nincs. A menstruációm harmadszor jött meg azóta, rendesen, kb. 4-5 napig, mint máskor. Nagyon figyelek most magamra, sokkal jobban mint máskor, ezért lehetségesnek tartom, hogy csak beképzelek magamnak tüneteket, vagy minden „tünet” miatt terhességre gyanakszom (pl. telítettségérzet,hasfeszülés). (És most jön a hülyének nézős rész) 4(!) 🙂 darab terhességi tesztet csináltam meg különböző időpontokban (a legutolsót kb. egy hete), mindegyik negatív lett. Bár az utolsót egy órával később is megnéztem, és ott volt a vonal, de elvileg 10 perc után nem szabad már leolvasni. Kérlek, segítsetek nekem! Lehetek e mégis terhes? Vagy csak beképzelem? Az a hormon, amit a teszt kimutat, mindenképpen jelentkezik? Nagyon várom a választ, és előre is köszönöm, hogy végigolvastátok.

    Válasz: Nem lehetsz terhes, mert már 3x megjött azóta. 1-1 barnázás előfordul terhesség esetén, de hónapokig egymás után nem jöhet meg. A HCG hormon mindenképpen jelentkezik, ha terhes vagy.

  • Mary

    2009. február 11. szerda

    Szia!
    Arról érdeklődnék, hogy a terhességi tesztet a menzesz alatt, meg lehet csinálni, illetve befolyásolja az eredményt? Gyengébb, nem túl erős vérzésről van szó.

    Válasz: Meg lehet csinálni és nem befolyásolja, de minek, ha úgyis megjött. A gyengébb vérzés nem jelent terhességet.

  • Anita

    2009. február 11. szerda

    Köszönöm a választ:)

  • Anita

    2009. február 10. kedd

    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy december elején voltam utoljára a volt barátommal, decemberben, januárban rendesen megjött! Január végén voltam nőgyógyásznál valamilyen fertőzést állapított meg, amire írt nekem Klion hüvelytablettát, és elvégezte a rákszűrést. Most februárban körülbelül megint időre jött meg, de először egy kis barna, majd utána barnás véres, most meg ugyahogy rendes vérzésem van csak kicsit gyengébb tán megszokottnál. Kérdésem az lenne, hogy terhes letehek – e, és, hogy a nőgyógyász azt nem e vette volna észre? Más tünetem nincs, hányinger, rosszullét vagy valami ilyesmi.

    Válasz: Koraterhességet, ha nem célzottan keresi, még a nőgyógyász sem feltétlenül vesz észre az 5.-6. hét előtt. Nálad viszont valószínűleg a fertőzés okozza a szokatlan vérzést, tehát ez nem a terhesség jele (mert ilyenkor legfeljebb barnás folyás szokott jelentkezni és általában nem időben, vérzés sosem)

  • csanszi

    2009. február 07. szombat

    Sziasztok!

    Remélem nem néztek teljesen hulyének. Szóval Kétszer együtt voltam a barátommal decemberben védekezés nélkül, de elvileg nem ment belém. Egyszer rögtön a menstruációm után, másodjára a közvetlen a menzeszem előtt egy nappal. Szóval január 6.án megjött, utána meg február 3.án, mind kétszer 5 napig megvolt. Egy tesztet is csináltam ami negatív lett (jan 30). Csak mostanában nagyobb a hasam alul. De nem lehetek terhes elvileg. ugye?

    Válasz: Nem.

  • Panka

    2009. február 06. péntek

    Sziasztok, 1-ütt voltam a párommal:, miután elmúlt a mensim, és kis szünet után megint folytattuk… azután kimentem pisilni, és közben megint megjött…
    Csak itt annyi a bökkenő, hogy mikor még nem véreztem a (szünet közt) akkor 1 kevés ment belém is… Szerintetek ettől is lehetek terhes?? Köszi előre is a válaszotokat!

    Válasz: Nagyon kicsi rá az esély.

  • kati-bp

    2009. február 02. hétfő

    Sziasztok!
    Nem rég voltam nőgyógyászati vizsgálaton és csináltak citológiát is, mindegyik negatív lett. Ha terhes lennék azt észre vették volna a vizsgálat során?

    Válasz: Ha vizsgáltak kézzel is, akkor igen.

  • hanyadka

    2009. február 01. vasárnap

    sziasztok!nagyon bizonytalan vagyok hogy vegyek e tesztet vagy nem!mert a menszeszem 3napal hamarabb jött meg,és igazából barnás volt és nem a megszokottt píros!!csak4napig tartott pedig6napig szokott!és egyáltalán nem volt beene nyálkahártya!!nagyon idegesvagyok mert nem tudom hogy mitévő legyek!!kérlek segitcsetek!!

    Válasz: Attól, hogy más volt a menzeszed, még nem vagy terhes. Ezt felfázás is okozhatja vagy pl. gomba.

  • sabah

    2009. január 30. péntek

    Sziasztok.Tanácstalan vagyok. 3 napot késik a mensim ami eddig rendszes volt. Tervezzük a babát de két tesztet is elvégeztem amik negatívak lettek. (Igaz nem reggel teszteltem de „a nap bármely szakaszában ” jelzésüek voltak).Ma 1-2 csepp vérzésem jelentkezett és ennyi. Nem így szokott kezdődni a mensim. Lehetek vajon terhes vagy csak valami hormonális probléma lehet a háttérben? Nemrég hagytam abba a gyógyszert is de volt már erre példa és akkor is pontos volt…

    Válasz: Lehet, hogy ez a gyógyszer abbahagyása miatt jelentkezett. Javaslom, hogy várj pár napot, és ha nem jön meg, tesztelj.

  • zsófika

    2009. január 29. csütörtök

    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem felétek!Remélem okosabbak vagytok nálam és tudtok nekem segiteni!
    Arról lenne szó tehát, hogy nagyon kevés a menstruációs vérzésem, már második hónapja…november végén jött meg utoljára „rendesen” aztán december 31.én ismét megjött, de a akkor már kevés volt. január elején voltam nőgyógyászati vizsgálaton, ahol az orvos azt mondta, lehetséges-e hogy terhes legyek, bár ő nem érez terhességet de ha esetleg következő hónapban nem jönne meg vagy ugyanilyen kevés lenne menjek vissza hozzá és akkor megvizsgál megint. (a vizsgálat után egy héttel csináltam terhességi tesztet ami negativ lett)most ott tartunk hogy tegnap megjött de megint kevés. Szerintetek ez lehet terhesség? Vagy esetleg valami más áll a háttérben, semmiféle terhességi „tünetem” nincsen.
    Segitsetek ha tudtok.köszönöm

    Válasz: Valami más állhat a háttérben, vizsgáltasd ki magad (de önmagában a kevés vérzés nem gond, az is lehet, hogy nincs semmi bajod)

  • Edó

    2009. január 25. vasárnap

    Sziasztok!
    Nekem olyan problémám van,hogy december 12.-én jött meg utoljára(eddig mindig rendszeres volt)Múlt héten csináltam egy tesztet ami negatív lett.Tegnap az-az január 24.-én megjött először piros volt aztán két óra elteltével barna lett ma pedig már semmi.Szerintetek terhes vagyok?

    Válasz:Ennek kicsi az esélye, de csinálj még egy tesztet, mert a negatív teszt gyakran téved.

  • dina

    2009. január 21. szerda

    Sziasztok!

    Kérdésem lenne:33.napon járok a ciklusban,ma reggel teszteltem egyet,de sajna negatív lett,rá pár percre jött egy kis piros vér,azóta kevés barna.Már kezdtünk reménykedni a párommal,hogy összejött a bébi,mert a mellem is feszül,gyakoran járok pisilni,a délelőtti órákban érzek hányigert,émelygést….meg a hasam sem görcsöl(t),az elmúlt napokban is csak szúrkált egy-két ponton.Szerintetek lehetek még terhes?Vagy a piros vérzés miatt nincs rá esély?!

    Köszi

    Válasz: Ha a vérzés erősödik, akkor nem hinném, ha csak barnás folyás marad és max. 2 napig tart, akkor van rá esély.

  • Pock

    2009. január 18. vasárnap

    Kihagytam 3-4 napig volt dec. 27.én!

  • Pock

    2009. január 18. vasárnap

    Sziasztok!

    Nagyon fontos kérdésem lenne!
    ( 17 éves vagyok, és elég rendszertelen a mensim, nem mindig ugyan abban az időpontban jön meg! Gyógyszert nem szedek.)

    Dec. 3-án jött meg . Dec. 11 .én voltam a párommal védekeztünk ovszerrel!dec. 27.én megjött piros volt, és görcsölt a hasam! Nincs hányingerem, nem fáj a mellem meg semmi ilyesmi! Ugye nem lehetek terhes??

    Válasz: Nem.

  • Sandy1989

    2009. január 17. szombat

    Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne,hogy lehetek-e terhes ha a menstruáciom eddig mindig normálisan és erően megjött,piros színű volt.Szedek fogamzásgátlót és 21napig szedema 7 nap szünetben pedig mindig megszokot jönni.Most viszont megjött,ám nem úgy mint eddig mindig.Megjött de ilyen sötét barnás feketés volt a színe,másnap picit színesebb volt most van 3 napja de ma egy csepp ha jött és az is barnás feketés színű.Lehetek terhes???Kérlek minnél hamarabb válaszoljon valaki,mert nagyon izgulok és holnap elkéne kezdenem a fogamzásgátlót de nem merem,mert ha terhes vagyok akkor nem lehet!!!Viszont kis falun lakunk messze van minden és nincs nyitva semmi,csak hétfőn tudok tesztet venni.
    Köszönöm.

    Válasz: Minimális az esélye, hogy ha rendesen szedted a tablettát, terhes legyél. Sok minden miatt lehet más a vérzés minősége, de a terhesség első tünete leggyakrabban az elmaradt menses és neked megjött, tehát nincs félnivalód.

  • pityó

    2009. január 16. péntek

    Szia Linus25!

    Nem akarlak ijesztgetni de én most voltam kórházba ilyen problémávaL, nekem mondjuk csak egy nagyon pici vérzés volt fél napig és abba maradt, de így is a kezdeti vetélésre gyanakodtak!
    Viszont volt ott egy olyen leányzó aki 6hetes terhes volt, és több napja menstruáció szerű vérzése volt! szegénykének ki is mutatta az ultrahang hétfőn, hogy nem él a magzat!! 🙁

    De azért remélem nálad ez nincs így! szorítok neked, hogy ne legyen semmi gond! puszi

  • Ursi

    2009. január 16. péntek

    Sziasztok!

    3 hete volt meg a mensim,de ugy 2 hete folyamatos görcsöket észleltem a hasam aljánvalamint a hasam oldalánál.egy hete a melleim szinte 1 méretet nőttek.a párom szerint pár napja megint nagyobbak lettek ,kemények és néha olyan érzés,mintha kövek húznák lefelé őket.szeretném ha terhess lennék,de még várok a hónap végéig,akkor kéne megint megjöjjön.
    Az lenne a kérdésem,ezek a jeke utalhatnak e terhességre?Köszi

    Válasz: Nem. 1 héttel menses után még nem lehetnek terhességi tüneteid. Mellfeszülés szokott jelentkezni az első tünetek között, de mellnövekedés nem.

  • linus25

    2009. január 14. szerda

    8 hetes terhesen először is barnás folyással most már 4. napja vérzek…teljesen menstruáció-szerű(színre, állagra). Orvosom azt mondta, pihenjek és várjak…ha a babának vmi rendellenessége volt, akkor kilöki a szervezetem, ezt észre fogom venni, szüléshez hasonló görcsök kísérik.. ilyesmim nem volt, viszont gyengének éreztem magam, egész nap csak feküdtem. Mára jobban érzem magam, a vérzés még tart, de újra erősnek érzem magam, jól vagyok…az orvosom azt mondta egy hét múlva vár vissza, addig megőrülök…lehetséges a fentiek ellenére, hogy a baba él és jól van???vagy ezek a jelek a nagy görcsölések meg nem léte ellnére is egyértelműen egy vetélést jelentenek???

    Válasz: Az ilyen vérzéseknek sokféle oka lehet, nem csak a vetélés, általában hormonális oka van. Pihenj sokat és ne idegesítsd ezen magad.

  • Tündi

    2009. január 13. kedd

    Sziasztok!

    A kérdésem a következő lenne: Párommal szeretnénk babát, most kellene lennie a menstruációmnak, meg is jött a rendes időben, de a mennyisége minimális és az elején még kissé pirosas volt, most meg már csak barnás és pecsétel. Szerintetek lehetek terhes. Tesztet nem merek csinálni, mert félek a csalódástól.
    Köszönöm a választ!

    Válasz: Csinálhatsz egy tesztet, aztán vagy meglepődsz vagy nem 😉 Az élénk piros vérzés szinte biztos, hogy nem a terhesség jele sajnos… De ne add fel 🙂

  • Mesi

    2009. január 13. kedd

    Szia! Köszi szépen a gyors választ. Várok még. Aztán ha megint nem sikerült, próbálkozunk újra 🙂 Szép napot mindenkinek.

  • Ági

    2009. január 12. hétfő

    sziasztok!

    4 napja jött meg, de valahogy mitnha egy kcisit enyhébb lenne mint máskor. jó hát még így se mondanám, hogy enyhe, mert amúgy nekem midnig elég erős szokott lenni, mind vérmennyiség, mind pedig fájdalom szempontjából,de most jóval kevesebb a szokottnál. egyébként nem barnás színű, hanem piros, és darabos. szerintetek lehetek terhes? ha igen, most lennék kb 3 hetes…

    egyébként ebben a hónapban kezdtem el egy olyan gyógyszert szedni ,amit terhes nőknek tilos, úgyhogy arra is gondoltam hogy talán ez a gyógyszer miatt másabb most.

    légyszi ha valaki tud, akkor válaszoljon 🙂

    Válasz: Nem hinném, hogy terhes vagy. A nagy hideg és az új gyógyszer is okozhatja, hogy más, mint szokott.

  • Mesi

    2009. január 12. hétfő

    január 6-n voltam együtt a férjemmel utoljára, és jan. 9-től máig csak délelőtt néhány cseppet véreztem. Egyébként jan. 18-ra váram a következő mensest. A mellem érzékeny, a hasam alja enyhén feszül. Lehetséges, hogy ez a kis vérzés, a beágyazódással járt. Olvastam ilyesmiről, hogy első terhességnél ez előforul. Csináljak már tesztet? Bocs a túl egyszerű kérdésekért, csak annyira várom már, hátha valaki lesz ebből:-) Tehát mi a véleményetek?

    Válasz: Még korai lenne. A beágyazódás kb. 7-10 nap után van, a teszt legeslegkorábban a 12. napon mutathat eredményt (de inkább 14)

  • Ica

    2009. január 11. vasárnap

    Sziasztok! 2008.dec. 15-én volt az utolsó menstruációm,dec. 26-27-28-án együtt voltunk a párommal, az Lh teszt pozitívat mutatott,így hát próbálkoztunk. 2009.jan 10-11-ére számoltam a következő menstruációt,de jan.6-án volt 1-2 csepp nagyon halovány barnázás,vagy nem is tudom minek nevezzem, aztán 7-8-án szintén barnáztam,mennyiségileg kicsivel több volt mint legelőször. 9-10-én egészen besötétedett, szinte olyan fekete színe volt az egésznek, és volt benne kis darabka. Most vasárnap 11-én ugyanolyan sötét mint volt, mennyiségileg ugyanolyan. Nekem mindig rendesen megszokott jönni a menzim, de csak 1-2 nappal előtte szoktam pecsételni utána rögtön rendesen meg is indul, mennyiségileg jóval kevesebb a megszokottnál, a színe is más. Nem tudom hova tegyem a dolgot,kiváncsi vagyok meddig fog ez így tartani. Ti mit gondoltok? Ha tudtok segítsetek. Köszi.

    Válasz: Szerintem csinálj egy terhességi tesztet, ha terhes vagy, akkor már kimutatja. Ha nem, akkor meg vizsgáltasd ki magad, mert ezt a furcsa vérzést sok minden okozhatja.

  • pityó

    2009. január 10. szombat

    Sziasztok!
    én 5hetes terhes vagyok, de nem tudom msot mi történik!
    tegnap volt egy kis barnás folyásom, reggelre pedig megjött! ez mit jelent?

    Válasz: Lehet, hogy csak hormonális a dolog, de kezdődő vetélés jele is lehet. Pihenj sokat és mielőbb menj el orvoshoz.

  • julia

    2009. január 08. csütörtök

    sziasztok!3 hete vérzem. de inkább csak barnás és kevés. kb 1honapja szedem a fogamzásgátlót. 2 hete feküdtem le utoljára barátommal,de nem védekeztünk. lehetek terhes?

    Válasz: Lehetséges. Mindenképp menj el orvoshoz, nem normális a 3 hétig tartó vérzés, ciszta vagy polip is okozhatja.

  • Ancsa

    2008. december 29. hétfő

    Sziasztok!
    dec 5-én együtt voltam a párommal védekezés nélkül. Dec8-án megjött, normális vérzésem volt. De már kb 1 hete érzem hogy szurdogál a hasam alja, és feszül, érzékeny a mellem. Lehetséges hogy terhes vagyok? Tesztet még nem csináltam.

    Köszi
    Ancsa

    Válasz: Lehetséges. 5-6 nap múlva csinálj tesztet, addigra biztosan kimutatja.

  • ercsu

    2008. december 26. péntek

    Sziasztok!Azt szeretnem megkerdezni,hogy eszre e lehet venni a terhesseget k.b.a 8 hetben orvosi vizsgalattal.Csak kezzel vizsgalt meg a noi orvos.Koszonom

    Válasz: Igen, észre lehet venni kézi vizsgálattal a 8. hétben.

  • Évi

    2008. december 19. péntek

    Szép napot!Olyan problémám van,hogy terhes lettem,de kb.a menstruáció utáni 7.nap egész nep véreztem.Másnap voltam dokinál,aki azt mondta,hogy 8mm-es a petezsákom és,hogy úgy néz ki nincs semmi gond,de kedd óta megint vérzek…egy az egyben olyan vérzés,mint amikor normálisan menstruálok.Persze tegnap is csináltam tesztet,ami pozitív lett,de félek…lehet,hogy elmegy a Babám?

    Válasz: Ha vérzel, menj el orvoshoz. Lehet, hogy nem lesz semmi baj, de a vérzés mindenképpen rendellenes dolog, pl. hormonális okok vagy ciszta is okozhatja.

  • Anett

    2008. december 09. kedd

    Sziasztok!
    Mi a véleményetek arról, hogy az utrahangon tegnap az látszott, hogy van ott valami, de azt mondta a doki, még nem biztos, várjunk vele még két hetet, de nem zárható ki a terhesség. nekem már 14 napja nem jött meg. És ma csináltam egy tesztet ami negatív lett………..akkor most ez mit jelent?

    Válasz: Lehet, hogy egészen a ciklus végén estél teherbe, ezért még nagyon korai a terhesség. A negatív teszt tévedhet, mert mindegyiknek más az érzékenysége és külső tényezők (pl. ha napközben tesztelsz, vagy ha sokat ittál) is befolyásolhatják a vizeletminta minőségét.

  • Timi

    2008. december 09. kedd

    Jó napot kívánok!Lenne kérdésem,a menstruációs kapcsolatban,hogy össze-vissza van nekem,férjemmel közösen szeretnék még egy babát.2.-án kellett volna megjönnie,de 5.-én jött meg,és 4 napig tartott,de nagyon gyenge vérzés volt,már az első naptól kezdve,tegnap 8.-a este óta megszűnt a vérzésem,10.-én lenne utolsó nap a menstruációnak,mi lehet az oka,bár terhes nem lehetek?ugyanígy volt,múlt hónapban is,meg azelőtt hónapban is.Csináltam is tesztet,2 hete,és nagyon-nagyon halványan megjelent a második csík is.Szerinted menjek vele nőgyógyászhoz?

  • Ildy

    2008. december 08. hétfő

    Üdv Mindenkinek! Nekem lenne egy kérdésem, bár lehet, hogy hülyén fog hangzani. Kb. 5 hetes terhes lehetek, ilyenkor már lehet érezni a baba szívdobogását. Amikor a szívemhez raktam a kezem, az máshogyan dobogott, tehát kétfélét éreztem. Remélem, érthető, amit írok. Légyszi válaszoljatok! Köszi!!!

    Válasz: 5 hetesen még ultrahanggal sem látják a baba szívdobogását, csak 6 hetes kortól, pláne nem a szíved környékén, hiszen ilyenkor még egészen lent van a baba.

  • Anchy

    2008. december 08. hétfő

    Kérdésem is lenne : ha nov 25.és 29.és dec 04. voltunk együtt, és mondjuk sierült a baba, akkor is megjön? mivel közeli a dátum a mensihez?
    Köszi előre is