Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Renata

    2015. augusztus 28. péntek

    Kedves Doktor ur(no). En azzal fordulok onhoz,hogy nekem 7napig tart a menstruaciom es 3-4napig nagyon eros es sok alvadek Jon nekem ez Es nagyon sok van rajtam 4napig utana pedig normalis. Ez azota van nekem igy miota eloszor megkaptam kis Lany Koromba a menzeszt. Orvoshoz nem voltam. Bevallom felek…a vagy a rosz hirtol vagy inkab hogy kellemetlen…stb szeretnem megkerdezni hogy ez normalis a menstruaciom? Mert szerintem nem 🙁 valaszat elore is koszonom.

  • Anonym

    2015. augusztus 27. csütörtök

    Tavaly decemberben abbahagytam a fog.gátlót.Az elmúlt 4 hónapban beállt 37 naposra a ciklusom.A vèrzès is normális.Ovu teszttel is próbálkoztam(patikában vásárolt) ès pozitìv is lett.De ebben a hónapban mensi elött 10 nappal minden nap volt egy pici barnázás,ès vègül tegnap megjött.Nem nagy vèrzès,de van.Akkor ebben az esetben gondolom nem jött össze a terhessèg?? 🙁 Csak 7-èn tudok dokihoz menni.De kicsit aggódom.Normális-e a fennt leìrtak.Köszönöm.

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      A leírtak miatt még nem biztos, hogy nincs terhesség. Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, és el is múlt 3 napon belül, akkor még érdemes lenne próbálkozni egy terhességi teszttel.

  • Lengyákné Farkas Anikó

    2015. augusztus 27. csütörtök

    Hello !
    A párommal probálkoztunk a 3. babával és most 31.-én kellett volna megjönnie …25.-én reggel megjött vagyis egy csepp rózsaszín aztán 26.-a reggelig semmi majd 26.-a reggel megjött rendesen piros nem túl sok de van folyamatosan …!( 12 éves koromtól soha nem volt ilyen ha megjött jött folyamatosan 4-5 napig ,2 er nem jött meg annak van is eredménye egy 4 és 2 éves gyermek ) Viszont ma reggel (27.-e) azt vettem észre hogy előtej jön mindkét cicimből …!A hasam fájdogál folyamatosan enyéhén ,tesztet csináltam ma délután az negatív lett !
    Ilyenkor mi lehet a helyzet ? Elvetéltem ?Köszönöm a választ !!!
    Anikó

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      A negatív teszt ellenére még nem zárnám ki a terhességet. Esetleg érdemes a tesztet megismételni, de mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Timi

    2015. augusztus 26. szerda

    Kedves Doktornő!

    Az előző menstruációm 07.08-án múlt el. 08.08-án pozítiv lett a terhességi tesz. Ma olyan mintha kezdenék menstruálni, de nem volt semmi előjel. 2 nap múlva van időpontom az orvoshoz. Mi lehet a gond? Még ma menjek orvoshoz?
    Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Terhesség során ha vérzés jelentkezik, érdemes minél előbb orvoshoz fordulni. Remélhetőleg azóta kiderült, hogy minden rendben.

  • szandi

    2015. augusztus 25. kedd

    jóestét! Én azt szeretném tudni,hogy mivel mostanában általában védekezés nélkül vagyunk együtt a párommal, lehetséges e terhesség? Megszakítással szokott történni..soha nem „ment be” úgymond. De kb egy hete 2 napig égett a gyomrom hiába vettem be savlekötőt,nem használt. És szédelgek picit meg elég sűrű a hán

    • szandi

      2015. augusztus 25. kedd

      hányinger.és ne el kezdtek töredezni a fogaim nemtudom hogy ez miért van..? Esetleg ha tudna választ adni nekem a kedves doktornő, azt megköszönném..

      • Gabi

        2015. augusztus 31. hétfő

        A terhesség során fokozottan figyelni kell a fogápolásra, de ettől függetlenül minél előbb fogorvoshoz kellene fordulni.

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      A megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer. Ebben az esetben kb. 5% a teherbeesés kockázata, és minél többször csak így védekeznek, az esély egyre nagyobb. Szóval igen, lehetséges a terhesség, bár a gyomorégés még önmagában nem egyértelmű tünet. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Enn

    2015. augusztus 25. kedd

    Üdvözlöm! 35 éves nő vagyok,(sajnos nem sikerül a baba,pedig nagyon várjuk)és érdeklődnék, „mitől” lehet,hogy már most kb.5-6 hónapja érdekes a menstruációm. Úgy néz ki,hogy 29-33 napos a ciklusom,megjön 1-2 napig megvan rendesen (normál tampon 3,5-5,5 órát bír),azután szinte semmi…(mini tampont is nehéz feltenni,és 5-6 óra múlva is alig van valami rajta),néha van 1-1 löket vér ha nem teszek fel,ilyenkor felrakom,de mikor cserélném megint szinte semmi… Ez normális? csak mert régen extra tampont használtam és 5-6 napos volt a mensim.Őszintén szólva korai klimaxtól tartok,vagy hormonproblémától. Válaszát előre is köszönöm!!!

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Nehéz lenne megmondani, mi okozza a változást. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, kivizsgáltatni, mi okozza a tüneteket, és miért nem sikerül a baba.

  • Eszti

    2015. augusztus 25. kedd

    Üdvözlöm!
    Rendesen a szokott időbe menstruálok,van hogy kevesebb van hogy több.3 napja fura a gyomrom.Van hogy hányingerem van, van hogy telttségérzetem van.Tegnap a párommal észrevettük,h mintha nőne a pocakom…Ön szerint lehetséges a terhesség??
    Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Előfordulhat. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • enci

    2015. augusztus 21. péntek

    Minden hònap 17.én szokott megjönni. Most viszont csak pecsételgettem és görcsöltem, majd ma 21.-én megjött, bár színe sötétbarnás inkább. Tesztet 2 napja csináltam. Fél percig látható volt a pozitív; majd eltűnt. Fenn állhat îgy is aterhesség? Érdemes tesztelni vagy már nem? Köszönöm

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Mivel megjelent a második csík, valószínű a terhesség. A vérzés miatt azonban nem biztos. Ha nem tartott tovább 3 napnál, és enyhébb volt, mint egy szokványos menzesz, akkor érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • Lilla

    2015. augusztus 21. péntek

    Jó napot! Olyan kérdésemmel fordulnék Önhö,hogy párommal,előző hónaoban,voltunk együtt védekezés nélkül. Ám jelentkezett,a menstruációm most,másfél-két héttel később. Ám de,most csak 3-4 napig tartott az intenzív vérzés,ami hirtelen elmúlt,nem pecsétezve. Általában 7napig menstruálok,az utólsó napokban enyhébben,aztán megszűnik. De ez most nem így történt. Kérdésem lenne,hogy ez jelenthet terhességet? Köszönöm a választ.

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Mivel a vérzés enyhébb volt és rövidebb ideig tartott, ez utalhat terhességre. Érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • szabcsika

    2015. augusztus 20. csütörtök

    2015.agusztus.18.dikán. Meg jöt a bajom szeksz kőzven és a párom el ment szeksz közben akor amikor meg jöt a bajom.
    Nem volt meg anyira a bajom amikor öszebujtunk.
    19.dikén roszul léteim voltak
    Hányinger
    Szédülés
    Fejfájás
    Kivánatoság a kaja terén
    Ingerülteb letem
    20.dikán nagyoneg jöt a bajom,erös pirosnak lácik ,és ojan mintha egybe lene mint egy gumicukor ugy van egyben kb.
    Ojan fura a hasam mintha mocorogna,meg a hidegre nagyon érzékeny.
    Amikor a hidegen vagyok akor a haasam szur meg fáj ,adig nem nyukszik a hasam amig a melegen nem vsgyok.
    Kb 2-3honapja nem szedem a fogamzásgátlot ,meg kőzben se szedtem rendszeresen csak hube hoba.
    Meg néhány étel szagátol nem vagyok jol,ecerüen fel fordul a hasam töle.
    Ma szerint mi lehet ez doktornö?
    Lehetséges hogy anyuka letem?

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • szancsika

    2015. augusztus 20. csütörtök

    Menstruácio alat öszebujtunk a páromail ecer,meg volt az aktus.
    roszul léteim vanak.
    hányinger
    szédülés
    fejfájás
    az elején nagyon gyenge volt a vérzésem amikor öszebujtunk.
    azota ösze visza eszem minden édeséget és minden féle kaját amit nem etem meg edig.
    pl: a fasirt szagátol nem vagyok jol.
    A fogamzás gátlot kb 2-3honapja nem szedem.
    Maga szerint eböl lehet kisbaba??
    maga szerint más baj lehet???

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Elsősorban terhességre gyanakodnék. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • szancsika

    2015. augusztus 20. csütörtök

    2015.agusztus.18.dikán jöt meg.
    18.dikán jöt meg amikor a páromal öszebujtunk.
    szeksz közben jöt meg a bajom,amikor a párom el ment belém.
    nem vetük észre hogy meg jöt és fojtatuk továb,amikor el ment nem volt meg a bajom anyira,nagyon gyengén volt meg a bajom.
    19.dikén el keztem kiváni az édeséget nagyon,hányingerem volt,nagyon fájt a fejem,a derekam oda van,néhány ételnek az ilatátol roszul vagyok,nagyon meg jöt abajom.
    ez roszat jelent??
    Vagy valami mást jelent??
    köszönöm a válaszát.

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Az együttlét után egy nappal még biztosan nem a terhesség tüneteként jelentkezett a hányinger, a kívánósság meg a bizonyos ételektől való rosszullét. Ettől függetlenül nem lehet kizárni a terhességet, akár menzesz alatt is teherbe lehet esni. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zuzuu

    2015. augusztus 18. kedd

    Védekezés nélkül utána hány napra vagy hétre lehet terheségi tesztet csinalni??

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Leghamarabb kb. 12 nap múlva érdemes a teszttel próbálkozni, de mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Zoé

    2015. augusztus 18. kedd

    Udvozlom..Azzal fordulok onhoz hogy 3honapja nagyon furcsan jon meg a menszeszem eleinte halvany rozsaszin 4napig tarto majd ugyan abba a honapba megint megjott ami 3napig tartot 4nap semmi majd 5nap par poty szine atlagos de nem az eros voros most meg 2hetel hamarabb jott meg gorcsoles mell fajas volt.A paromal nem vedekezunk csinaltam mar 2 tesztet is ami negativ lett. Nem tudom mi lehet az oka kerem segitsen.

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Ha a teszt nem mutatja ki, attól még lehet szó terhességről. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Egy ultrahang vizsgálat során egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Noémi

    2015. augusztus 18. kedd

    kedves doktornő! !!! nekem 28 napos ciklusom van! !! a mensim 2 nappal hamarabb jőtt meg! 2 napig erős verzésem volt viszont 3 nap kis barnázás utána semmi! nekem 6 napig szokott tartani a mensim! neha hányingerem van . szedulni is szoktam! sokat jarok pisilni .. émelygek ! terheségi tesztet csináltam amin egy nagyon erős csík volt a masik alig latszott ! a barátommal nm vedekezunk! lehetek terhes? válaszát előre is nagyon köszönöm

  • Noémi

    2015. augusztus 18. kedd

    Kedves Doktor nő! !!!! én azzal az indokal fordulok önhöz hogy a mensim 2 nappal hamarabb jőtt meg! viszont 2 napig erős verzésem volt 3 nap barna folyás volt 4-5-6 nap semmi! !!! 28 napos a ciklusom! !!! 6 napig szokot tartani a mensim! ezért furcsalom! terhes lehetek? alhasi fajdalmam van pici hányinger! vizelési ingerem is van! fej fájás szédülés! viszont a melleim.nem fájnak! !! csináltam.tesztet de a másik csik nagyon halvàny volt alig volt észre vehető !!! a barátomal nem.védekezünk! babát szeretnénk válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Mivel a második csík is megjelent, még ha csak halványan is, 99%, hogy terhességről van szó. Minden jel erre utal. A rövidebb ideig tartó vérzés, a hányinger, a szédelgés, a hasi fájdalom, a gyakori vizelési inger is. Az, hogy mellfájdalom nem jelentkezik, nem jelent semmit. A tünetek nem egyformán jelentkeznek mindenkinél, van, aki egyáltalán semmi tünetet nem tapasztal a terhesség korai szakaszában.

  • rezmuves kazalin

    2015. augusztus 17. hétfő

    Jonapot kivanok egy igem erdekes tortenik most velem terhes vagyok tejesen ki visgaltatam magam testetis csinaltam ellsonap amikor meg csaltam a tesztet akor utana feloramulva jot ijen barnapiroszaz ver ezvolt egy hetik 2hetesvoltam most vagyok 4hetes tejes pirosas a verzes jon de ketoldat a labom es a derakam lesakat varatab vagyok a keletonel idegeseb mindenre az etvagyam nagyon ellmemt mondentol hagyingerem van a hasajam borzastoan faj rendesen mesrualok Nem ertem Ertem mitortenik velem 17evesen volt egy aburtusom 20eves koromba szulrem egy cspndalatos kisjagyt csasaral letmeg szeretnek most meg egyet csak nem ertem mintortenik velem Elloreis szpen koszonom a valast katalin vok

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Terhesség során a vérzés nem normális. Ilyenkor mindenképp orvoshoz kell fordulni, hogy kiderüljön, mi okozza. Sajnos utalhat vetélésre is.

  • Kata 37

    2015. augusztus 14. péntek

    Kedves Gabi! Babával próbálkozunk nem rég óta. Most késett a menstruációm 10 napot. Csináltam tesztet, de negatív. Tegnap megjött, maszatolásnál több, de gyenge egy rendes menstruávióhoz képest. Mi a véleménye? Csináljak esetleg még egy tesztet? Lehetséges mégis terhesség? Egyéb tüneteim nincsenek.

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Ha a vérzés nem erősödött, elmúlt 3 napon belül, akkor szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben megpróbálkoznék újra a teszttel.

  • Pisti89

    2015. augusztus 04. kedd

    Kedves Doktornő!
    A helyzet a következő.
    Barátnőmnek már 4 nappal tovább tart a menzesze es egyszer közben amikor kicsit elállt a vérzés megpróbáltuk és amint befejeztük elkezdett megint vérezni , ès utána folytatódott a vèrzèse ,folyamatosan jár wcre ő felfázásra gyanakszik.
    Egy ideje folyamatosan fájlalja a fejét , hányingere van ès szèdül ez lehet terhessèg vagy esetleg valami màs?
    Válaszát előlre is köszönöm 🙂

    • Gabi

      2015. augusztus 12. szerda

      A folyamatos, elhúzódó vérzés semmiképp nem természetes. A fejfájást, szédülést is okozhatja a vérveszteség is. Mindenképp minél előbb nőgyógyászhoz kellene fordulni!

  • Niki

    2015. augusztus 04. kedd

    Üdvözlöm,2 honapja szedek nuvaringet rendeltetes szerűen sosem vesszuk ki kivéve persze a gyürümentes hetet. Mindketszer pontosan a gyűrű kivétele utan 3 napra megjött. Kb 4 napig tartott de sokkal kevesebb verzesem volt mindket alkalommal mint a gyűrű hasznÁlata előtt. Van okom aggodni vagy ez természetes? előre is köszönöm!

    • Gabi

      2015. augusztus 12. szerda

      Igen, ez teljesen normális. De érdemes újra alaposan átolvasni a betegtájékoztatót.

  • Irèn

    2015. július 30. csütörtök

    Szia kèset a menszeszem 3napot utàna barnàztam 2napig .Lehetek terhes ? Kb 2hete fàradtab vagyok mint szoktam leni .fejem is gyomrom is furcsa meg nyàlazok.

    • Gabi

      2015. augusztus 03. hétfő

      Mivel sokkal enyhébb volt a vérzés, mint egy normál menzesz, és nem is tartott 3 napnál tovább, előfordulhat. Ha bizonytalan vagy, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Évi

    2015. július 29. szerda

    Kedves Doktornő!
    Az elmúlt hónapokban elég furcsa tüneteket sikerült produkálni. 2 hónapja próbálkozunk és természetesen az első hónapban már sikerült terhességi tüneteket produkálnak, de mivel nagyon szeretnék babát ezért némi sírással de megbeszéltem azzal, hogy álterhességet produkáltam. Ami feltűnt hogy az elmúlt 2 hónapban valamiért a peteérés jellemző 12-16.nap közti átlátszó nyálkás folyás elmaradt az előző havi ciklusom tökéletesen napra pontos volt de mennyiségileg kevesebb és a barna pecsételt vérzés nem teljes normál vérzésbe ment át barnás volt végig és a barnás pecsételés 2 napig majd utána 1,5 nap vérzés. Most 1 nappal előbb meglett, de előzmény házasélet után halvány rózsaszín váladék a 27. nap. 29. nap pecsételt vérzés minimális. Majd pehemre pont együttlét közben vérzés utána ma délelőtti semmi edzés közben sem volt normál vérzés, majd hányás és utána normál mennyiségű vérzés ami első napnak mondható. Orvosnál előzőleg voltam 2-nél is, de nem igazán érdemleges a számomra aggodalmas problémám nekik nem nagy ügy. ( van egy 9 éves gyönyörű okos különleges kislányom lombik baba, egy tönkrement házasságom 6 sikertelen lombik program után, és jelenleg egy boldog kapcsolatom amiben igen fontos pontra jutottunk az életünkben,közös gyermeket szeretnénk, de a véletlen, hogy pont most viselkedik a szervezetem furcsán.)
    Várom tanácsát. Tisztelettel :Évi

    • Gabi

      2015. július 30. csütörtök

      Nem teljesen világos, hogy mi is a kérdés. Ha a vérzés sokkal enyhébb, mint a megszokott, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • balazs

    2015. július 28. kedd

    Jo napot Doktor no! Azzal a kerdessel fordulnak onhoz hogy a baratommal egyut voltam de ugy meg volt a bajom de barnas folyadek volt el elvezett bennem es ra par ora.hosszara.ez el mut masnap megint volt.barnas folyadek de egyere.kevesebb a 4 dik nap csak 2 csepp volt masnap be lazosottam es be veszem a.gyogyszert es.semmit nem hasznal hozza kezdett a derakam is fajni meg hanyingerem is van Lehetseges a terheség ? Koszonom elore is válaszat

    • Gabi

      2015. július 30. csütörtök

      Mivel védekezés nélkül voltak együtt, igen, lehet terhesség. De a lázat egész biztosan nem ez okozza.

  • Amanda01

    2015. július 28. kedd

    Azzal fordulok onhoz hogy ebbe honapba megjott de 3nappal hamarabb 3napig volt meg es a 4nap semmi 5nap pedig parcsepp csinaltam tesztet de negativ lett.. A paromal egyutt voltunk es nem vedekeztunk most is megjott de alig gorcsolok nem eros piros verzés volt reggel ez miert van?

    • Gabi

      2015. július 30. csütörtök

      Ha bizonytalan, érdemes lenne a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha védekezés nélkül voltak együtt, akkor a negatív teszt ellenére is lehetséges a terhesség. És mivel a vérzés is enyhe volt, nem tartott a megszokott ideig, még szóba jöhet a terhesség.

  • manoka

    2015. július 28. kedd

    Jó napot ! Már 5 éve menstruálok és kb 2 éve fogamzásgátlót is szedek (tri-regol)és a gyógyszer be is állította 29 napra a menstruációmat , de viszont júliusban volt h elfelejtettem bevenni és kimaradt kb 3-4 szem gyógyszer meg elég rendszertelenül is szedtem és a 10. szem tablettánál megjött a vérzésem de csak 1 napig tartott , majd rá kb 2-3 napra szintén megjött és megint csak 1-2 napig tartott. Csináltam tesztet is negatív lett , de viszont 3-4 hete hányingerem van meg szédülgetek és szúrást érzek néha. Voltam nőgyógyásznál azt mondta hogy 3 hét múlva menjek vissza terhességi kivizsgálásra de az még sok idő. Ön szerint lehetséges a terhesség ?

    • Gabi

      2015. július 30. csütörtök

      Ha a kimaradt tabletták idején is volt szexuális kapcsolata, és más módon nem védekeztek, akkor igen, lehetséges a terhesség. A vérezgetések valószínűleg a kimaradt tabletták miatt jelentkeztek.

  • Bettike

    2015. július 27. hétfő

    Jónapot Doktornő! Köszönöm a válaszát hát sajnos nem 3 napon mult el hanem elsó nap semmi utána 1 és felnapig volt menzesz utána 2 napig csak a wc papiron volt kis valami.Székrekedésem is van amit nemtudom mitöl lehet eddig sose volt meg mindig 6 napig volt.Multhonapba voltam nőgyógyászhoz mondta minden rendben velem ugy hogy nem értem milehet ön szerint igyis lehetséges a terheség? még tesztet nem mertem csinálni.Nem védekezünk a barátomal babát szeretnénk.Várom válaszát előre köszönöm.

  • Melinda0777

    2015. július 27. hétfő

    Jó Napot!

    A július elején a menstruációm kb 3 napig volt, első nap szinte rendesen, másik kettőn meg szinte semmi. Múlthét vasárnap óta hányingerem van, fáradt vagyok nagyon, a melleim fájnak, főleg a mellbimbóm nagyon érzékeny. Végeztem 3 tesztet, abból az első halvány csíkot mutatott, rá 3 napjára megismételtem ott az egyik negatívot mutatott a másik ismét halványat. Szombaton kellett volna megjönnie, de helyette hánytam, főleg olyankor ha valami rossz illatot érzek. Ma azaz hétfő reggel pecsételő vérzésem volt, azóta meg csak akkor észlelek véreskés valamit, ha pisilek. Érdemes új tesztet végeznem vagy menjek el orvoshoz vele? Mennyi az esélye a terhességnek?

    • Gabi

      2015. július 27. hétfő

      A halvány csík is csík, így a teszt szerint terhességről van szó. Ha most csak néhány csepp vér jelentkezett, akkor még jó eséllyel nincs nagy gond, de érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, mert sajnos a vérzés vetélésre is utalhat. Remélhetőleg ezt ki tudja majd zárni az orvos.

  • Bettike

    2015. július 26. vasárnap

    Jónapot doktornő! Én azal fordulok önhöz hogy hamarabb megjöt a menzeszem első nap barnázás utána 2napig rendes vérzés és most semmi.Igy lehetek terhes ? Furán érzem magam és még ilyen nem volt.

    • Gabi

      2015. július 27. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb, mint általában, 3 napnál nem tart tovább, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • vivien

    2015. július 24. péntek

    jo napot!! azzal a kerdessel fordulnak onhoz hogy a baratommal ugy voltam egyutt higy menstrualtam es belem is elvezet. lehetseges a terhesseg?

    • Gabi

      2015. július 27. hétfő

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, akkor nem lehet kizárni a terhességet. Bár ilyenkor kisebb az esélye, mint a ciklus középső időszakában, de egyáltalán nem lehetetlen.

  • loti

    2015. július 23. csütörtök

    Jonapot ..ma voltam a baratnomell.es meg volt a baja de nem nagyon verzet ..es en el mentem benne ..regelrol voltam vele es delutan mar nem verzet ez mert van ??? Koszonom valaszat eloreis 🙂

    • Gabi

      2015. július 27. hétfő

      Ha terhességre gyanakszanak, akkor az valószínűleg inkább egy korábbi alkalommal jöhetett össze. Ha a vérzés nem erősödött, nem tért vissza, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni. Egyébként a menzesz időszakában sem kizárt, hogy valaki teherbe essen.

  • Evelin

    2015. július 22. szerda

    Jó napot!
    Fogamzásgátló tablettát szedek, viszont eleg rendszertelenü, ha előző este elfelejtem bevenni, beveszem másnap este, nem tudom mennyi az esélye annak hogy teherbe eshettem. Július 9.-én volt a peteérésem, július 18.-án pecsételős vérzésem volt, előszőr barnás, utána volt benne kis pirosis (nem tartott egesznap, egyszer kétszer volt)
    Tegnapra el is múlt (21-re). Ezt végig kísérte egy kis hasszúrkálás is, enyhe görcsökkel!
    Köszönöm válaszát!
    Szép napot!

    • Gabi

      2015. július 23. csütörtök

      Elvileg fogamzásgátló tabletta mellett nincs peteérés. Viszont a rendszertelenül szedett tabletta mellett csökken a fogamzásgátló hatékonyság, így a terhességet sem lehet teljes biztonsággal kizárni. Érdemes mondjuk a telefonon beállítani minden napra egy emlékeztetőt, hogy ne maradjon ki a tabletta. De addig is egy terhességi tesztet nem árt csinálni.

  • Hajnalka

    2015. július 20. hétfő

    Kedves Doktornő,

    A mai nap folyamán két tesztemből kettő pozitiv lett, a teszt azt is mutatja, hogy a terhesseg 2-3 hetes lehet. Mivel nagyon regota szeretnek babat, elegge felkeszult vagyok a temaban, es rettegek az esetleges vetelestol, vagy alpozitiv eredmenytol. Sok helyen azt olvastam, hogy a nogyogyasz van, hogy csak a 10. Heten „latja” a tenyleges terhesseget, viszont en akkor lennek nyugodt, ha mihamarabb latna orvos. On mit javasol?
    Koszonettel, Hajnalka

    • Gabi

      2015. július 23. csütörtök

      Érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz. Ha már késik a menzesz, akkor a terhesség számított kora már olyan 4 hét körül van. A petezsákot már ilyenkor is lehet látni ultrahangon. Ezen kívül a méh megnagyobbodása már kézi vizsgálat során is utal a terhességre. Két pozitív teszt már szinte biztos terhességet jelent. Fő a nyugalom és az optimizmus! Drukkolok!

  • greta

    2015. július 13. hétfő

    joo napot mikor lehet tesztet csinalni.?

    • Gabi

      2015. július 14. kedd

      Ha valaki terhességre gyanakszik, bármikor. Ha már késik a menzesz, akkor mindenképp ajánlott tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Zojcsi

    2015. július 12. vasárnap

    jo napot..azt szeretnem kerdezni hogy mi van olyankor ha a baratom egy kicsit belem elvezet..es utanna ra 2 hetre el ment bennem rendesen es olyat ereztem mint ha szed tagitottak volna…az mit jelent?

    • Gabi

      2015. július 14. kedd

      Ha védekezés nélkül van együtt egy pár, könnyen előfordul, hogy terhesség lesz belőle.

  • zsolt

    2015. július 12. vasárnap

    Jonapot . a baratnomel voltam ketnapja es elmentem bene es azt minta hogy akor ijen egeto erzest erzet ..de elote voltam vele 2 hete is de akor csak kicsit mentem el bene ..ez mit jelent ezaz egeto erzes ?

  • tímea

    2015. július 10. péntek

    Jo napot aszt szeretném kérdezni h menstrualok de egész nap hányingerem van es hanytam

  • Anna

    2015. július 10. péntek

    Jó napot. Azt szeretném kérdezni, hogy a vérzésem csak 2 napig tartott, utána csak kisebb pecsételés volt még 3 napig. Nagyon nagyon picit volt csak darabos.
    Mennyi az esélye h ez terhességet jelent? Nem várt mensi előtt 1 nappal negatív volt a terhességi teszt. Kis tesót szeretnénk, de még szoptatok lehetséges h csak ez miatt volt ilyen kevés? LH tesztet használtam és az alapján voltunk együtt. Fél éve próbálkozunk sikertelenül.

    Illetve, ha volt tüszőrepedés akkor darabos általában a vérzés?

    Köszönöm a válaszát.:)

    • Gabi

      2015. július 14. kedd

      Szoptatás mellett is teherbe lehet esni, főleg, ha már előzőleg több hónapja rendszeresen jött meg a menzesz. Ha még rendszertelen, és szülés óta nem volt még rendszeres, akkor lehetséges, hogy még a szoptatás miatt volt ilyen. Ha bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni, főleg ha esetleg már terhességre jellemző tünetek is jelentkeznek.

  • Alexandra

    2015. július 09. csütörtök

    Üdvözlöm. Érdeklődni szeretnék. Június 6 dikán volt menzeszem utoljára. és június 12 e óta a párommal egy folytában nemi életet létesétünk és nem védekezünk mivel babát szeretnénk. és Július 6 án reggel nem vérezni keztem de nem rendes vérzés hanem rózsaszínes. lehetek terhes?

    • Gabi

      2015. július 14. kedd

      Lehetséges. Ha a rózsaszínes folyás nem váltott át „rendes” vérzésbe, és azóta el is múlt, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Gina

    2015. július 08. szerda

    Jo napot Doktorno! Olyan kerdessrl fordulok Onhoz hogy terheseget slspitott meg a teszt is es utanna a dr ur is..6hetes vok de fellepet parnapja verzes nalam nem lattak semmi ytalast arra mitol van es aggodom nehogy a babat elveszem

    • Gabi

      2015. július 14. kedd

      Az aggodalom nem alaptalan, a vérzés terhesség során vetélésre is utalhat. Ezért ha vérzés jelentkezik, minél előbb orvoshoz kell fordulni. Más is okozhat vérzést terhesség során, de a vetélést csak orvosi vizsgálattal lehet kizárni. Remélhetőleg nem erről van szó!

  • izabella

    2015. július 08. szerda

    jo napot doktor no! aazal a kerdessel fordulnak onhoz hogy a baratommal egyut voltunk egy kicsit belem elvezett es ra 3 napra meg jott.4 napig volt meg de rozsaszines volt es ettol lehetseges h terhes vagyok?

    • Gabi

      2015. július 14. kedd

      Igen, lehetséges, mivel védekezés nélkül voltak együtt. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Julcsikaa

    2015. július 07. kedd

    Azzal fordulok magahoz hogy a parom belem engedte tobbszor is masikhonapba megjott 3nappal hamarabb es 3napig erosen gorcsoltem es vereztem is majd a 4nap semmi nem volt 5nap pedig parcsepp ez mit jelent?? Nem voltam meg igy.. Ez az jelenti,hogy terhes vagyok??

    • Gabi

      2015. július 14. kedd

      Mivel védekezés nélkül voltak együtt, és a vérzés sem a megszokott módon zajlott, elég nagy a terhesség esélye. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet!

  • SZANDI

    2015. július 07. kedd

    AZT SZERETNÉM MEGTUDIN HOGY MULTHONPBAN NEM JELENKEZET MENSZESZ EBBEN A HONAP 5TŐDIKÉÉIG 6.KÁTOL PEDIG VAN TERHESÉGI TESZTSZERINT TER HES VAGYOK MOST ILYENKOR MI A TEHENDŐ MEG KŐSZŐNÉM SZIVES VÁLASZÁT ELŐRE IS KŐSZŐNŐM

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Ha pozitív a teszt, 99%, hogy terhességről van szó. Ha ezután vérzés jelentkezik, mindenképp nőgyógyászhoz kell fordulni, mivel a vérzést vetélés is okozhatja.

      • SZANDI

        2015. július 08. szerda

        de ha nem emeltem meg magam akoris jelen kez het menszezszes vérzés és kiseb menszeszes görcs

    • Emikez

      2015. július 08. szerda

      Szia Szandi neked mikor volt meg utoljára?
      mert nálam most ugyan ez van mult hónapban nem volt menzeszem most meg 4 kén épp hogy valami egészen keddig.
      Köszönöm ha válaszolsz

  • elena

    2015. július 06. hétfő

    jonapot,,,,nekm nem egesz egy napot volt meg ..lehet terhes vayok

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Igen, lehetséges. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet!

  • anna

    2015. július 04. szombat

    hány napra rá lehetek terhes ha pl..ma menstruálok és a párpmal lefekszem?

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Ha védekezés nélkül vagytok együtt, akkor akár a menzesz napjaiban is előfordulhat, hogy teherbe esel. De ennek legnagyobb esélye a ciklus középső szakaszában van. (Átlagos 28 napos ciklus esetén, ahol az első nap a menzesz első napja, kb. 13-14. napon a legesélyesebb.)

  • Lídia

    2015. július 03. péntek

    Sziasztok!

    kerdesemire szeretnek valasztkapni mert nagyon ossze vagyok zavarodva.
    elozo honapba meg jott a menstruaciom edig mindig 7napig volt meg, de most ebben a honapba keset 7napot nem csinaltam tesztet de viszon terhesegre utalo jelek tuntel fel. hanyinger, faradekonysag, egyszer jo kedvem vam a masik percbe mar nem gyorsan valtozik a kedvem, a hasam is not kivanatos vagyok nagyon mindent kivanok mindenel. hasaon egyaltalan nem birok mar aludni olyan erzesem van ha hasra fekszem mintha lenne bennem valami… de visszont ugye 7napot keset a menstruacim de a 8napon megjott nagyon halvany szine van alig jott nem par csepp.
    Azt szeretnem megtudni hogy ez miert van??? lehet hogy terhes vagyok igy is???

    elore is koszonom a valaszt!!

  • Lídia

    2015. július 03. péntek

    Sziasztok!

    keresemire szeretnek valasztkapni mert nagyon ossze vagyok zavarodva.
    elozo honapba meg jott a menstruaciom edig mindig 7napig volt meg de most ebben a honapba keset 7napot nem csinaltam tesztet de viszon terhesegre utalo jelek tuntel fel. hanyinger, faradekonysag, egyszer jo kedvem vam a masik percbe mar nem gyorsan valtozik a kedvem, a hasam is not kivanatos vagyok nagyon mindent kivanok mindenel. hasaon egyaltalan nem birok mar aludni olyan erzesem van ha hasra fekszem mintha lenne bennem valami… de visszont ugye 7napot keset a menstruacim de a 8napon megjott nagyon halvany szine van alig jott nem par csepp.
    Azt szeretnem megtudni hogy ez miert van lehet hogy terhes vagyok igy is???

    elore is koszonom a valaszt!!

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Igen, lehetséges. Főleg, ha az enyhe vérzés nem erősödött, inkább elmúlt pár nap alatt. Ha ez a helyzet, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • zsolt

    2015. július 02. csütörtök

    üdv…. Ha a menstruacio 4 ora hoszaig tart az mit jelent ?

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Ha másnap sem folytatódott, akkor utalhat terhességre. Érdemes tesztet csinálni.

  • danyi zoe

    2015. július 02. csütörtök

    jo napot doktorur!!azt szeretnem kerdezni hohy a baratommal junius 30 adikan voltunk egyutt.de 2 dikan meg jott rozsaszines fojas es barna szinu is volt de 4 ora alatt ez el mult.lehetsegges a terhesseg?

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, lehetséges a terhesség. Mindenképp tesztet kellene csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Hajni

    2015. július 02. csütörtök

    Kedves Doktorno.
    Azzal fordulok magahoz hogy a baratomal egyutt voltunk elozo honapba es parszor belem elvezet.Masik honapba ugyan ugy megjott a menstruaciom ugyan ugy eros gorcsoles piros verzes.Tesztet nem csinaltam.. Ez mit jelent,hogy nem vagyok terhes??

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Ha pontosan jött meg, nem volt eltérés a vérzés színében, állagában, mennyiségében és nem múlt el 3 napon belül, kicsi a terhesség esélye. De biztosan nem lehet még így sem kizárni. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Dzsina

    2015. július 02. csütörtök

    Parommal egyutt voltunk junius 13tol es belem engedte.. Majd junius 1jen megjott ugyan ugy ahogy szokot eros piros verzes gorcsoles..Akkor ez azt jelenti nem vagyok terhes?? Tesztet meg nem csinaltam.

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Ha a vérzés pontos időben jelentkezett, nem volt enyhébb, mint általában, ha színében, állagában, mennyiségében nem volt eltérés és nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye. Egyetlen alkalommal is teherbe lehet esni, de vannak, akiknek ehhez több hónapra, évre van szükségük.