Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Marcsi

    2014. március 18. kedd

    Tisztelt Doktornő! A menstruáció helyett egy héten keresztül csak barna folyás volt, a 4. nap csináltam tesztet de negatív lett. Lehet hogy túl hamar teszteltem, vagy mitől lehet ez? (Nem tudom hogy befolyásolhatja-e a ciklust, de antibiotikumot szedtem egy hétig)

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      Ha a barnás folyás nem váltott vérzésbe, érdemes a tesztet megismételni.

      • Vivien

        2014. május 02. péntek

        Kedves Doktornő!

        Április 28-án kellett volna megjönnie a mensesemnek. A hasfájás stimmelt, mellé most egy kis mellfeszülés és mellfájdalom is társult. Április 30-án barnás icipici folyásom volt. A hasfájás még mindig játszik, és a mai napig kicsit barnásabb folyásom van 1 nap egyszer. Az elmúlt jó pár hónapban viszont, hamarabb jött meg a mensesem (kb 1 hét) és hosszabb ideig is kitartott. Ez a mostani annyira más és nem normális a számomra. Van egy 21 hónapos kislányom. Szeretnénk neki testvérkét. Viszont 2 hete elkezdtem egy alacsony szénhidrát tartalmú étkezést (semmi cukor, tészta, kenyér, krumpli). Nem tudom, hogy a diéta miatt van ez a nem igazán akar beindulni a mensesem állapot vagy érdemes lenne elvégezni egy testet így 4 nap után?
        Válaszát várom!
        Szép Napot 🙂

        • Gabi

          2014. május 06. kedd

          Bár a leírtak nem egyértelműen utalnak terhességre, ha időközben nem jelentkezett a megszokott intenzitású vérzés, én mindenképp csinálnék egy tesztet.

  • Anita

    2014. március 18. kedd

    Kedves Doktor Nő!

    Párommal 3éve próbálkozunk babával! Sajnos ideáig sikertelenül! Menzeszemnek 03.09-én kellet volna megjönnie 9nap után megjött 03.18.! Élénk piros, normális mennyiségben! Attól még lehetek terhes? Köszönöm válaszát! Anita

    • Gabi

      2014. március 20. csütörtök

      Sajnos így kicsi az esélye. Ha esetleg 3 napon belül elmúlik, akkor még szóba jöhet a terhesség, akkor érdemes tesztet csinálni. Viszont 3 év sikertelenség után már mindenképp érdemes lenne elindulni egy kivizsgálásra, hogy kiderüljön, mi lehet az oka. Célszerű nőgyógyásznál kezdeni az utánajárást.

  • Veres Noemi

    2014. március 18. kedd

    Tisztelt Doktorno,

    az én problémám az, hogy 2014.01.14. volt az utolsó menstuációm. Február 15-én teszteltem, a teszt pozitív lett. Másnap, vagyis február 16-n elkezdtem enyhén vérezni, orvoshoz mentem, ott korai terhességet állapítottak meg. A méhlepény látszott, 7mm volt, azon kívül semmi. Vérvizsgálara küldtek, 17-én és 19-én nézték a hcg szintet. Első alkalommal 2645 volt a hcg, míg második alkalommal 2700. Február 21-n kellett visszamennem kivizsgálásra, akkor is csak a méhlepényt látták, az embrió még nem fejlődött ki. Újabb vérvizsgálat március 1-én, eredmény 9970-as hcg volt. Orvoshoz csak március 14-én tudtam újbol menni, de az embrió azóta se fejlődött ki. A dr.-nő korházba küldött, tisztításra, ha lehet minél hamarabb… A korházban ismét megvizsgáltak, ott azt mondta egy másik dr.-nő, hogy még lehet nyugodtan 20 napot várni, mert induló vetélést lát, több mint valószínű, elmegy magától. Nekem a terhességi tüneteim még mindig megvannak: fáradékonyság, mell-fájás, derék fájás. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka, hogy nem alakult ki az embrió? Tényleg lehet várni még 20 napot, van esély, hogy elmegy magától? Én tehetek valamit annak érdekében, hogy ugymond siettessem ezt a folyamatot, vagyis a vetélést?
    Válaszait előre köszönöm!

    • Gabi

      2014. március 20. csütörtök

      Sajnos előfordulnak ilyen esetek. Előre nem lehet megmondani, hogy magától lezajlik-e majd a vetélés, lehetséges, hogy a várakozás után is végül műtétre kerül a sor. Nem tudom, mennyire bízik a fent említett nőgyógyászban, de a vizsgálatok alapján ő látja legegyértelműbben a helyzetet. Remélhetőleg az orvos segítségével sikerül meghozni a megfelelő döntést.

    • Zita

      2014. április 16. szerda

      Szia !Én át érzem a helyzeted, ugyan így jártam én is ,és képzel el nekem a 10-ig héten mutatta ki, az ultrahang ,hogy még is van benne embrió ami igaz 7 hetesnek felel meg ,aki most már 5 éves gyönyörű szép egészséges kislány 🙂 ,én a helyedbe a másik orvosra hallgatnék aki várnia akar 20 napot , mert soha nem lehet tudni én drukkolok neked!

  • Zita

    2014. március 17. hétfő

    Üdvözlöm!!!
    az lenne a kérdésem, hogy én Tri-Regolt szedek ,múlt hónapban beteg voltam és antibiotikumot írt az orvosom ,semicillint szedtem.A gyógyszert szedtem rendesen,volt is mensesem,de nekem 1 hete fáj a derekam ,meg iszonyatos hányinger kínoz!!Kell aggódnom, gyógyszer mellet teherbe lehet esni,ha igen lesz baja a babának az antibiotikumtól?Köszönöm a gyors választ!!

    • Gabi

      2014. március 20. csütörtök

      A Semicillin kapszula betegtájékoztatója alapján:
      – Az ampicillin csökkenti az ösztrogén tartalmú szájon át szedhető fogamzásgátlók hatását (feltehetően a felszívódásukat gátolja a béltraktusból).
      Terhességben csak az orvos kifejezett utasítására szedhető.
      Tehát a terhességet 100%-osan nem lehet kizárni. A terhesség ilyen korai szakaszában szedett antibiotikum viszont nem okoz problémát. Erről részletesebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/betegseg-terhesen/alkoholizalas-gyogyszerszedes

      • Sz. Éva

        2014. március 21. péntek

        Tisztelt Doktornő!

        Fogamzásgátlót szedek több éve, legutóbb egy éve tartottam 3 hónapos szünetet. Januárban a menzeszem után 4 napig ment a hasam folyamatosan de a gyogyszert igy is(bár nem biztos hogy volt értelme így is) beszedtem és mikor elmult a virusos hasmenés 2 napra rá voltam együtt a párommal csak a fogamzásgátló és más kiegészitő védekezés nélkül. Izgultunk de ahogy elfogyott a havi gyogyszer levél, a haramadik napon megjött februárban. Menzesz előtt és után is teszteltem azért, és negatív volt mindig. Kevés barnás szokott lenni kevés vörössel a menzeszem amugy is és akkor is olyan volt mikor megjött.
        De a februári hónapban is volt probléma mivel antibiotikumot kellett influenza miatt szednem 3 napig de attól függetlenül is megjött most pontosan 3. napra ismét a levél elfogyása után. A második napnál járok bő, sötétvörös, még több is mint a megszokott menzeszem. Mielőtt megjött teszteltem ismét hogy ne érjen meglepetés és negativ is lett. De így a második nap estéjén hányinger jött rám a semmiből. Csinálni fogok még egy tesztet, bár a menzesz előtti is negativ lett és erősen vérzek is. Lehet hogy semmi köze a hányingernek ehhez az egészhez? Igazából más tünet nincs. Lenne okom aggódni hogy nem mutat igazat sokadjára a teszt? Ha meg is jött pontosan és a teszt is negativ nincs okom aggódni vagy így se zárható ki a terhesség?

        Válaszát előre is köszönöm!

        • Gabi

          2014. április 01. kedd

          100%-osan nem merném állítani, hogy nincs terhesség, mivel fogamzásgátló szedése során nem kimondottan menstruációs, hanem megvonásos vérzés jelentkezik. Hányinger ettől függetlenül is jelentkezhet a hányinger, de ha bizonytalan, lehetséges, hogy csak egy nőgyógyászati vizsgálat során derül ki, terhesség áll-e a háttérben.

  • Szandi

    2014. március 16. vasárnap

    Tisztelt Doktorno. Egy olyan problemam lenne hogy csinaltam egy terhessegi tesztet ami negativ lett aztan masna

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      A terhességi teszt a tájékoztatóban leírt idő elteltével kell, hogy a megfelelő eredményt mutassa. Ha bizonytalan a teszt eredménye, célszerű újra tesztelni.

  • Brigitta

    2014. március 16. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    Kicsit tapasztalatlan vagyok még, a menstruáciom múlt hónapba 8dikán jött meg, de úgye a hónap csak 28as volt. Elképzelhető hogy ez miatt késett 7napot a menstruáciom? Vagy pedig még nem állt be rendesen? Ebben a hónapban, 15én hajnalban jött meg. Nagyon fájt a hasam, görcsölt a hasam, nem nagyon tudtam aludni. De azóta sok van, általános a színe, nem pár csepp, nem barnás, nem élénk piros, úgy gondolom normális. A kérdésem az lenne hogy lehetek e terhes, együtt voltunk a baráttomal, de csak petting, nem nagyon volt benn, de félek, nem hányok, nincs semmi a melleimmel. lehetek terhes?
    Előre is köszönöm válasszát.

    • Brigitta

      2014. március 16. vasárnap

      a „nem elenk piros” helyett csak elenk pirosat akartam irni.

    • Gabi

      2014. március 20. csütörtök

      A menzesz nem nézi a naptárt, nem az a lényeg, hogy pl. mindig 8-án jön meg, hanem 28 naponként. Így ritkán jön ki ugyanarra a napra. Ha eddig pontos volt, Ha védekezés nélkül voltatok együtt, akkor nem lehet kizárni a terhességet. Ha a vérzés jellege a megszokott volt, nem múlt el 3 napon belül, mennyisége se volt kevesebb, mint általában, akkor viszont kicsi a terhesség esélye, de ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. És a későbbi aggodalom elkerülése érdekében célszerű minden alkalommal (például óvszerrel) védekezni.

  • Rebeka

    2014. március 11. kedd

    Kedves doktornő !
    Nagyon össze vagyok zavarodva és szeretném tudni, hogy mikor mutatna a teszt valós eredményt. Utoljára február 22-én jött meg a menstruációm de máshogy mint szokott. Fogamzásgátló tablettát szedek és az utolsó szemet február 20-án vettem be. A múltban mindig 2-3 tabletta mentes nap után jött meg utólag pedig 1 ( mintha csak elfelejtettem volna bevenni és másnap délutánra menstruáltam) Mindig is görcsöltem az első napokban utólag semmi görcs nem jelentkezett de ki tartott így is 5 napig enyhe vérzéssel.
    Február 28-án kellet volna megkezdeni az új havi levelet de
    elfelejtettem és emellett aznap együtt voltunk a barátommal. Másnap a szokásos késő esti időben elkezdtem szedni, gondoltam ebből nem lehet probléma. 3 napja nagyon feszül, fáj, duzzad a mellem és görcsöl a hasam,puffadok. Március 8-án múlthét szombaton vettem 2db-os tesztet és az egyiket aznap meg is csináltam a másikat meg ma reggel. Az első tesztnél még csak motoszkált a fejemben a gondolat, hogy esetleg terhes lehetek akkor még mellfeszülés nem jelentkezett. Mindkettő negatív lett és gondolom korán is teszteltem de az előző furcsa menstruációmra gondolva csak megcsináltam. Visszagondolva, hogy csak 1 tabit hagytam ki eléggé hihetetlennek tartom viszont volt gombás fertőzésem amit canesten kombival kezeltem és azt olvastam, hogy beleavatkozhat a fogamzásgátló hatásába. Ez igaz ? Mikor ajánlatos újabb tesztet csinálnom? Nem terveztünk babát de ha besikerül nem vetetném el. Bánthatja a magzatot az, hogy azóta is szedem a tablettát ? Köszönöm a türelmét.

    • Gabi

      2014. március 20. csütörtök

      Fogamzásgátló szedése mellett előfordul, hogy a teszt téves eredményt mutat. Ha továbbra is bizonytalan, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ahol egyértelműen kiderülne, terhességről van-e szó. A Canesten Kombi betegtájékoztatója a fogamzásgátló tabletta hatékonyságának csökkenésére nem tér ki, így nem valószínű, hogy az befolyásolta volna azt. Viszont az egyetlen kimaradt tabletta miatt már csökkenhetett a hatékonyság.

  • Györgyi

    2014. március 10. hétfő

    Tisztelt Doktornö!

    A párommal a 2. babát tervezzük 1 honapja már hogy nem védekezünk 6 napot késett a menstruáciom most márciusban máe keztünk örülni hogy van baba és most megjött elég erösen és fájdalmasan ez nem gond?

    • Gabi

      2014. március 12. szerda

      Ritkán fordul elő, hogy már a próbálkozás első hónapjában megfogan a baba. Ha az első csemete is hamar sikerült, nem kell elkeseredni, jó eséllyel most sem kell majd sokat várni.

      • Nikolett

        2014. március 19. szerda

        Tisztelt Doktorno!

        A menzeszemnek 1-e és 4-e kozott kellett volna megjonnie.Tobbszor furcsan ”fajdogalt a hasam”,de nem ugy mikor meg szokott jonni,majd 13-an az elso tesztem halvany pozitiv lett.A masnapi pedig negativ,majd par oraval kesobb megjott.
        Nem fajt ugy a hasam ahogy szokott,verzesem az elejen,elenk szinu volt,de nem tartott csak 2 napig,majd barnas lett.Azota is ”fajdogal” neha a hasam,reggelente illetve estenkent hanyingerem van.Neha zavarnak a szagok is.A testsulyom csokkent,(jarok december ota fitness terembe de ilyen rohamosan meg nem csokkent a sulyom 2 es fel het alatt 4 kg minusz es nem is dietazom.)a pulzus szamom is neha megemelkedik.
        Elofordulhat ,hogy baba?
        vagy lehet stressz?
        Illetve mennyire csalhat teszt pozitiv iranyba?
        Sosem szedtem gyogyszert,a ferjemmel megszakitasos modon vedekezunk.
        Valaszat elore is koszonom!Udvozlettel: Nikolett

        • Gabi

          2014. április 01. kedd

          A pozitív teszt 99%-ban valós terhességet jelez. Mivel a vérzés nem volt elhúzódó, így van esély rá, hogy jelenleg is fennáll a terhesség. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, hogy egyértelműen kiderüljön, mi a helyzet.

  • Flóra

    2014. március 09. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!
    Az lenne a kérdésem, hogy ha a menstruáció 3 napnál tovább tart és nem csak barnás folyás van, akkor 100%osan ki lehet zárni a terhességet? A barátommal hüvelyi spermicidekkel védekezünk és olvastam már pár helyen, hogy nem ez a legmegbízhatóbb módszer. Szóval gyakran szoktam aggódni amiatt, hogy terhes vagyok és ráadásul nekem mindig rendszertelenül jön meg, emiatt is nehezebb lenne észrevenni ha esetleg véletlenül terhes lennék

    • Gabi

      2014. március 12. szerda

      100%-osan ezt nem lehet kijelenteni. Ha nagyon nem szeretnének még babát, érdemes lenne valami hatékonyabb védekezési módszert alkalmazni.

  • Tóth Katalin

    2014. március 01. szombat

    Jónapot Doktor Nő!
    2014.01. 28.án jött meg pedig 3x is el ment
    bennem a barátom késset a mensim most jött
    meg de nem ugy mint szokott kisseb fájásal
    jelentkezet feb.28án ,és nem élénk piros . De
    nagyon félek hogy nincs baba ez normális
    hogy így jön meg vagy hogy egyáltalan megjön?
    Kérlek adjatok tanácsot mit tegyek , és attól
    vegyek-e tesztet ?! előre is köszönöm a
    válaszokat. Ja és olyan érzés amikor fáj mint ha
    késsel szurkálnák a hasamat . Puszi Kata!

    • Gabi

      2014. március 03. hétfő

      Ha a vérzés más, mint a megszokott, enyhébb, és 3 napnál nem tart tovább, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • D Éva

    2014. február 25. kedd

    Én azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,a párommal gyereket szeretnénk voltam nőgyógyásznál mindent rendben talált. Január 30-án jött meg minden hónapban időben meg jön de most kb 1 héttel hamarabb jött meg de csak 3 napig tartott lehetséges hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2014. március 03. hétfő

      Előfordulhat. Érdemes lenne tesztet csinálni.

  • Sári

    2014. február 23. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    A barátommal 2 napja voltunk együtt, de lecsúszott a gumi. (A ciklusom 18. napján) Valószínűleg csak a legvégén mikor vette ki, rögtön kérdezte, hogy hol van, és bennem volt. Nem ment el, tehát sperma nem volt benne. Kicsit fáj lent a hasam, ami lehet csak az aggodalomtól van. Lehetek terhes?

    • Gabi

      2014. március 03. hétfő

      Bár nem túl nagy a valószínűsége, de előfordulhat terhesség. Viszont a hasfájás biztosan nem emiatt volt. Ha esetleg késik a menzesz, de leghamarabb az eset után 10-12 nappal érdemes lehet csinálni egy tesztet.

  • szabo niki

    2014. február 23. vasárnap

    Tisztelt doktornö.
    Olyan kérdésem lenne hogy nekem minden honap 28.án szokot megjöni és most 1 hétel hamarabb jöt meg.és és kivánok dolgokat fály a mellem hányingerem szokot leni ritkán hányok ,és émelygek, 1 hétel a közösülés után csináltunk tesztet az negativ let..és most ezek a tüneteim vannak . lehetek terhes.? mert én nagyon szeretném ?

    • Gabi

      2014. március 03. hétfő

      Bár a leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, lehetséges, hogy erről van szó. Érdemes lenne a tesztet megismételni.

      • Szandi

        2014. március 05. szerda

        jó napot kivánok én azzal a kérdéssel fordulók önhözz 22 ikén kellett volna megjönnie de nem jött meg 2 tesztet csinálltam az elsó negativ utána a második pozitiv lett 28 án elkezdtem várezni nem fájt normális mennyiségü volt. 1 jén elmentem dokihoz de a babát nem látta de azt mondta hogy menstruálok nyugodjak meg
        és megnézte de méhen kivül sincs.
        lehet kicsi még azért nem látszik?

        • Gabi

          2014. március 12. szerda

          Lehetséges, hogy még nagyon korai volt a vizsgálat, viszont a vérzés miatt sajnos a vetélés is szóba jöhet. Ha elhúzódna a vérzés, mindenképp vissza kellene menni az orvoshoz.

  • niki

    2014. február 23. vasárnap

    Tisztelt doktornö.
    Olyan kérdésem lenne hogy nekem minden honap 28.án szokot megjöni és most 1 hétel hamarabb jöt meg.és és kivánok dolgokat fály a mellem hányingerem szokot leni ritkán hányok ,és émelygek, 1 hétel a közösülés után csináltunk tesztet az negativ let..és most ezek a tüneteim vannak . lehetek terhes.? mert én nagyon szeretném ?

    • Gabi

      2014. március 03. hétfő

      Igen, lehetséges. Ha még mindig jelentkeznek a leírt tünetek, érdemes lenne a tesztet megismételni, talán az előző túl korai volt, azért lett negatív.

  • Farkas Erika

    2014. február 20. csütörtök

    Tisztelt Doktor Nő!

    Február 8.dikán múlt el a mezneszem és rá egy napra együtt voltunk a férjemmel nem védekeztünk. Rá 4 napig fájt a hasam kellemetlenül. 10.dik napon csináltam egy tesztet és negatív lett. 🙁
    Azóta amióta megcsináltam furcsán érzem magamat, megkívánok dolgokat, és fáj a mellem is.
    Csináljak még egy tesztet?
    Szeretnénk gyereket!

    Várom mielöbbi válaszát!

  • Erika

    2014. február 20. csütörtök

    Tisztelt Doktor Nő!

    Február 8.dikán múlt el a mezneszem és rá egy napra együtt voltunk a férjemmel nem védekeztünk. Rá 4 napig fájt a hasam kellemetlenül. 10.dik napon csináltam egy tesztet és negatív lett. 🙁
    Azóta amióta megcsináltam furcsán érzem magamat, megkívánok dolgokat, és fáj a mellem is.
    Csináljak még egy tesztet?
    Szeretnénk gyereket!

    Várom mielöbbi válaszát!

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      Ha bizonytalan, érdemes tesztelni, vagy megvárni, hogy pontosan jelentkezik-e a következő menzesz. Ha késik, akkor mindenképp érdemes tesztelni.

  • szandra

    2014. február 20. csütörtök

    Tisztelt Doktornő. Olyan kerdesem lenne hogy a menstruaciom 3 napot kesett de amikor megjott nem volt olyan eros mint szokott es csak 3 napig tartott a szokasos 5 helyett. Lehetseges hogy terhes vagyok? Valaszat koszonom!

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      Igen, lehetséges. Érdemes lenne tesztelni.

  • Nikolett

    2014. február 18. kedd

    Nikolett

    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. 

    2014. február 18. kedd – 18:26

    Kedves doktornő! A ciklusom 28. napos szokott lenni,mindig időben jön meg,most 2napot késet és ezt megelőzően 1hétig fàjt a hasam illetve a melleim feszültek és érzékenyek voltak ami előtte nem igazàn. Viszont mindig 5-6 napig tart a menstruàcióm,ma van a 3.nap és alig van meg, illetve fàj a hasam(ilyenkor màr nem szokott)és hànyingerem van. Az első két nap is gyengébb volt a szokottnál. Az lenne a kérdésem,lehetek e terhes?

  • pap ilona

    2014. február 18. kedd

    Tisztelt Doktornő nekem tavaly petefeszek ciszta műtétem volt és azzota 3napig menstruáltam január3-5ig utána január 31-február 1ig élénk piros vérzésel ilyen még nem volt rá adásul 1napot véreztem és január ota fáj a mellem és duzzadt ill nyilal a mell bimboba ez lehet terheseg elöre is köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      Bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha bizonytalan, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Krisztina

    2014. február 18. kedd

    Jo napot kivánok 🙂
    Én egy 22 éves lány vagyok,a párommal 1 éve járunk,rendszeres a sexualis életünk,és a menstruáciom is minden honapban megjön 2,3 napot késik,de ez mindig igy volt.Azonban most észrevettem,hogy annak ellenére,hogy ugyan ugy 2 napot késett mint máskor,az első napon csak barnás folyadék szerü vérzést észleltem,a második és a harmadik napon már normális szinu volt,de a negyedik napon már csak nagyon kevés vérzésem volt,most 3 nappal a menstruaciom után szédülök,és hányingerem van egész nap,és felmerült bennem,a kérdés,hogy talán terhes vagyok? mert olvastam,az előbbi komentelésekbol,hogy ha csak pár napig tart a menzesz akkor előfordulhat.Eléggé kétségbe vagyok esve,és szeretném megtudni,hogy lehetséges-e.De védekezünk mindig,csak hát természetes,hogy az ovszer nem 100% os védelem.Köszönöm a megértést és a választ is előre 🙂

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      Biztosan nem lehet kizárni a terhességet, ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • hencsike21

    2014. február 18. kedd

    Tisztelt Doktor nő!Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy minden hónap 19.-én kell megjönnie az az holnap viszont tegnap csináltam egy tesztet és elég szépen látszódott a 2.csík is viszont érzem hogy kicsit fájdogál a hasam és a melleim is eléggé fájnak:-(Nagyon szeretnénk babát ön szerint van egy kis esélyem hogy terhes vagyok?vagy túl hamar csináltam tesztet este csináltam a tesztet kérem szíves mielőbbi válaszát!!!!!

    • Gabi

      2014. február 18. kedd

      Ha a teszten két csík látszik, akkor az egyértelműen pozitív eredmény, vagyis 99%, hogy terhességről van szó.

      • Nikolett

        2014. február 18. kedd

        Kedves doktornő! A ciklusom 28. napos szokott lenni,mindig időben jön meg,most 2napot késet és ezt megelőzően 1hétig fàjt a hasam illetve a melleim feszültek és érzékenyek voltak ami előtte nem igazàn. Viszont mindig 5-6 napig tart a menstruàcióm,ma van a 3.nap és alig van meg, illetve fàj a hasam(ilyenkor màr nem szokott)és hànyingerem van. Az első két nap is gyengébb volt a szokottnál. Az lenne a kérdésem,lehetek e terhes?

        • Gabi

          2014. február 23. vasárnap

          Lehetséges. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet.

  • Bettina

    2014. február 17. hétfő

    Jó napot Doktornő!

    Nekem egy olyan bajom van,hogy decemberbe hagytam abba a fogamzásgátlót (cypromix) akkor meg is jött,de meg ijedtem mert a párommal voltunk együtt januárba úgy hogy nem védekeztünk,a január hónapi menstruációm kimaradt és csak most február 16.dikán jött meg de viszont a panaszaim nem múltak el,hányingerem van rosszul vagyok,sokat vagyok éhes van hogy éjszaka felkelek és eszek,a mellem fáj,a hasam puffad ,hangulatváltozásaim vannak ,és émelygek. csináltam egy tesztet januárba az negatív lett,voltam orvosnál de az csak annyit mondott ha nem jön meg februárba menjek vissza bunkó volt és alig vizsgált meg.! ez a februári menstruációm ellenére is érzek valami furcsát .. vajon lehetek terhes? vagy mi történik akkor? előre is köszönöm válaszát.!

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      Ha továbbra is bizonytalan, érdemes lenne a tesztet megismételni. A fogamzásgátló betegtájékoztatójában nem szerepelnek ilyen tünetek? Érdemes azt is újra átolvasni.

  • Szandra

    2014. február 13. csütörtök

    Tisztelt Doktor nö!6 hónapja probálkozunk a baba dologgal eddig semmi sajna…Ma kellett hogy meg jöjjön ugyan ugy meg voltak a tünetek mint minden honapba csak most lett változás mint minden hónapban mikor meg jön görcsöl a hasam fáj a derekam..ha még nem is vérzek de a napján már el kezd fájogatni a hasam onnan tudom hogy tuti meg jön…Ma kell hogy meg jöjjön de erdekes és feltünö hogy barna szinü és alig alig van pár csepp a hasam sem fáj mint ahogy szokott igy nem értem most mi lehet…Talán ez utalhat arra hogy össze jött a baba?

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      Lehetséges. Ha a vérzés 3 napon belül elmúlt, vagy a barnás folyás nem is váltott vérzésbe, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Klaudia

    2014. február 11. kedd

    Kedves Dokornő.
    Nekem Januárban teljesen kimaradt,és most jött meg 11-én,ami amúgy 7-dikén szokott meg jönni.
    Lehet szó ebben az esetben a terhességről ? Elöre is köszönöm
    .

  • Klaudia

    2014. február 11. kedd

    Kedves Dokornő.
    Nekem Januárban teljesen kimaradt,és most jött meg 11-én,ami amúgy 7-dikén szokott meg jönni.
    Lehet szó ebben az esetben a terhességről ? Elöre is köszönö
    .

    • Gabi

      2014. február 18. kedd

      Igen, lehetséges. Ha általában pontosan jelentkezik a menzesz, csak most maradt ki, akkor lehetséges, hogy terhesség az oka. Főleg, ha a mostani vérzés nem is a megszokott módon zajlott. Ha enyhébb volt, és nem tartott tovább 3 napnál, akkor érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Krisztina

    2014. február 11. kedd

    Tisztelt doktornő nekem február hatodikán jót meg de kis vérzés volt két napig tartot de harmadik napon sémi vasarnap kis pont vérzés fajhasam miez eszt szeretnem tudni

    • Gabi

      2014. február 13. csütörtök

      Ha ez a vérzés enyhébb, mint általában, akkor előfordulhat, hogy terhességről van szó. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • M. Anett

    2014. február 05. szerda

    Tisztelt Doktornő!
    Nagyon szeretnénk a párommal még egy babát a kisfiunk mellé,már hónapok óta próbálkozunk,de mindig megjön,napra pontosan.Viszont elkezdtem hízni,ami velem még nem fordult elő,bármennyit is ettem(kivéve terhesség alatt) de már 5 tesztet csináltam,ami mind negatív lett… Lehet e hogy mégis terhes vagyok,csak a teszt nem mutatja ki a vérzés miatt?
    Köszönettel: Anett

    • Gabi

      2014. február 13. csütörtök

      A hízás önmagában nem utal terhességre, de kizárni sem lehet biztosan. Érdemes lenne felkeresni egy nőgyógyászt, a vizsgálat során kiderülne, terhességről van-e szó, vagy ha mégsem, akkor a hízás okának is utána lehetne járni.

  • Tímea

    2014. február 03. hétfő

    és nekem se késet sosem egy hónapot való szinü h terhes vagyok?

  • Tímea

    2014. február 03. hétfő

    Tiszteletem!!! aszt szeretném kérdezni h lehetek e terhes mert nekem a januári hónap ki maradt teljesen és feb. 1-én meg jöt de már 2-3 nap már alig volt?

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Lehetséges. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet.

  • Cloe

    2014. január 29. szerda

    Tisztelt Doktornő!

    Tavaly márciusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta meglehetősen rendszertelen a ciklusom. Általában 38-45 nap hosszú. Az utolsó menstruációm december 26-án volt. Január 9-én egymás után többször együtt voltunk megszakításos közösüléssel. Utána többször émelyegtem, szédültem és volt hogy hánytam is. A tegnapi nap folyamán egy kis barnás folyást észleltem, ami el is múlt. Ma reggel szintén barnás folyásom volt, utána enyhébb vérzés hasgörcsökkel. Ez merőben más, mint amilyen szokott lenni (semmi barnás folyás, bő vérzés). Ez lehet a terhesség jele vagy előfordulhat a hétfői spinningeléstől? Most voltam először ilyen órán, azóta fáj az alhasam.
    Köszönettel: Klaudia

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      A terhességet sem lehet biztosan kizárni. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Bella

    2014. január 28. kedd

    Tísztelt Doktor nő 2013 11.28 betegetem meg időben meg szokot jönni de 2013 12.28 án nem jött meg szoval egy honapot késet!! Csináltunk tesztett a páromal de negatívot mutatot el mentünk nőgyogyázhoz semmi baj nem volt meg ultra hangoztak és nem látak semmit de azt mondta a doktor nincs kizárva hogy nem vagyok terhes csak még lehet hogy nagyon kicsi!!! február 4 re kaptam uj időpontot de most 28 ra pontosan meg jött de nem ugy ahogy szokot pár csepp maga szerint akkor milehet??? válaszát elöre is köszönöm

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Ha a vérzés azóta elmúlt, nem volt több annál a néhány cseppnél, akkor még szó lehet terhességről. Viszont ha rendes vérzésbe váltott, akkor a vetélés is okozhatja. Drukkolok! A következő vizsgálaton már egyértelműen kiderül, mi a helyzet.

    • Bella

      2014. augusztus 27. szerda

      Kedves Gabi nagyon el vagyunk keseredve a páromal nem akkar össze jönni a baba!!! A menszeszem is mostanába kéthavonta jönn meg 1 2 napig tart pár csep félek hogy nem lehet babánk!!! Amit még tudni kell hogy volt 3 éve egy abortuszom !! A párom szerint ö vele van próbléma nem velem mitt tegyek tegyünk mind ketten félünk el menni orvoshoz! várom a válaszod elöre is köszönöm!!!

  • Heni

    2014. január 28. kedd

    HElló !
    Azzal fordulok önhöz hogy utoljára 2013 december 10-én jött meg és 5 napig tartott azóta minden egyes szeretkezéskor be engedtük a spermát, mert nagyon szeretnénk babát, úgy hittük hogy sikerült mert nem jött meg 2014 január 10-én , pedig eddig rendszeres volt. 2014 január 27 én megjött és görcsölök a vérzés is sok de ilyen átlátszo nyálkával van ….Szerinte Lehetek terhes??

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Lehetséges a terhesség, de az erős vérzés és a görcsök vetélésre is utalhatnak. Ha még tart a vérzés és a görcsölés, akkor mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Ildikó

    2014. január 27. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Gyermeket szeretnénk. December 21-én volt az utolsó menstruációm. 28 napos a ciklusom, de 1-2 nap +- ba elő szokott fordulni, de több nem. Január 17-én (10 napja)kellett volna megjönnie. Január 25-én volt egy cseppnyi halvány rózsaszín folt a tisztasági betétemen. 26-án egyszer egy folt barnám. Ma reggel azt hittem megjött, mert pisiléskor vér jött ki. Utána megint egy kevés barna folyás, de azóta is ha wc-re megyek nincs semmi a vizeletemben. Nem tudom mi lehet ennek az oka, de aggódom. Mondjuk épp köhögök és náthás vagyok, esetleg ez okozhat ilyen tüneteket? Vagy ettől még lehetek várandós is? Csináltam jan.26-án is (meg előtte napokban is)tesztet, de negatív volt. Mire gondoljak? Előző terhességemnél is elég későn lett pozitív a tesztem, sőt először nem is látta az orvos, csak 2 napra rá. De akkor az elején nem voltak ilyen tüneteim, akkor egyszer a 10 hétben barnáztam csak, de szerencsére nem volt semmi gond. Felhívtam az orvosomat, de csak pénteken tudok hozzá menni, addig pedig még sok idő van, ezért gondoltam megkérdezem Önt.
    Segítségét és válaszát előre is köszönöm! Ildikó

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Remélem, azóta már kiderült, mi a helyzet. A kis barnás folyás, enyhe vérezgetés még nem feltétlen jelent rosszat, sőt a negatív teszt ellenére is lehetséges a terhesség.

  • Kadarka

    2014. január 24. péntek

    Kedves doktornő!
    Dec.19.én kezdődött a menstruációm és jan.1-jén együtt voltunk a barátommal.Nem szakadt ki az óvszer,ellenőriztük és vigyáztunk.Jan.15én megjött a menstruáciom.Lehetséges-e igy terhesség?

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Ha a mostani menzesz a megszokott módon zajlott, akkor minimális a terhesség esélye.

  • Bianka

    2014. január 22. szerda

    Tisztelt Doktornő! Nekem olyan gondom van hogy szeptember 13 án voltunk együtt apárommal.F.gátlót szedek 4 éve /tri regol/ ,de meg is állt! Mégis azt éreztem hogy terhes vagyok.csináltam a 4,és a 6 héten is teszte negatív lett.Orvosnál voltam az aktus után 1 hónappal.azt mondta nem vagyok terhes ….de csak nem hagy nyugodni….most 15 héttel az aktus után is csináltam tesztet ami szintén negatív!! A menstruációm rendszeresen megjön…szedem a f.gátlót,de tüneteket produkálok: hasfeszülés,mellfeszülés ,mintha mozogna a baba,hányinger…. Vagy ezek már azért vannak mert bebeszélem magamnak??? Félek hogy terhes vagyok,és már nagyon rágörcsöltem?
    Pszihés gondjaim vannak,xanaxot is szedek….
    Mielőbbi válaszát köszönöm ! 🙂
    Tisztelettel Bianka

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      A leírtak alapján nagyobb az esélye annak, hogy a terhességtől való félelem generál tüneteket. Ha pontosan, kihagyás nélkül szedte a fogamzásgátlót, kicsi a terhesség esélye.

      • Tímea

        2014. február 03. hétfő

        nekem is mind hamarábbi választ szeretnék doktornő

  • Hajnalka

    2014. január 21. kedd

    3-szor szültem császármetszéssel 2012-ben szültem mikor a petevezetéket leköttettem! Történt olyan este hogy most december 19-kén megjött és 23-kán el mult rá 4-napra kicsi vérzésem volt félnapig utána semmi sem volt ! multhét szerdán is és pénteken is volt mind a két nap fél napig kicsi vérzés de varárnap 21-kén megjött persze 16-kán kellet volna meg jönnie ! Gyógyszert nem szedtem ami ki váltota volna a tüneteket sose volt igy meg! Persze hasra hiztam ugy 1-hét alat párkilot van mikor be keményedik a hasam ! Szerintetek fel állhate a terhesség vagy mitöl lehetnek ezek a tünetek? Sürgös lenne a válasz!! Elöre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. január 27. hétfő

      Petevezeték elkötés után nagyon kicsi a teherbeesés esélye, de sajnos 100%-osan ilyenkor sem lehet kizárni. Ha azóta is bizonytalan vagy, mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • nikii

    2014. január 18. szombat

    jónapot kívánok !

    nekem olyan problémám van 3 hónapja hogy novemberben idöben megjött meg minden,de csak egy napig volt és szinte alig volt vérzés se görcs semmi ,aztán utána meg reggel gyomor égés meg görcsök has növése pufadás sok vizelési inger aztán kövi honapban decemberben megjött 19 én de elötte egyhéti alhasi görcseim voltak) egy hét késésel meg is jött estére belázasodtam 2 napig igy szenvedtem ! szoval 19 én megjött 20dikán estére nem volt megint semmi 🙁 aztán jött a január semmi elöjel hogy megjön egy napig szenvedtem görcsöltem sötét barna (vérzés vagy nem tom minek nevezhetö ) volt másnapra lett egy kis gyenge vérzésem és azotta megint barna ez a 3 nap és ma nagyon be is görcsöltem mikor elmentem mosdoba 🙁 ez mi lehet ? van miért agodnom ? hétfön megyek dokihoz !

    • Gabi

      2014. január 21. kedd

      A legjobb ötlet tőlem is az lett volna, hogy orvoshoz kellene fordulni. Remélem, kiderült, mi a gond!

  • Helga

    2014. január 17. péntek

    Tiszteletem.
    Érdeklődni szeretnék,hogy a menstruáció felléphet a terhesség alatt végig?
    Több mint 1éve szedek fogamzásgátlót. Mikor meg kell hogy jöjjön,akkor nagyon minimális vérzésem van. Ez nyár óta kezdett jelentkezni. Azóta 4szer jött meg. Volt hogy pár csepp vérzés és mellette átlátszó ragacs,ami hasonlított a folyékon ragasztóra. Előfordúlt,hogy barnás színű ,de ink. csak általában olyan. De a vérzésem is csak 2-3napos. Most az utolsó vérzésem mellett azt vettem észre,hogy átlátszó folyadék folyt belőlem.Minimális vérzéssel. Csináltam terhességi tesztet az negatív lett. De viszont nyár óta felszedtem pár kg-ot. Sokszor előfordult ,hogy hajnalba is felkeltem mert hánynom kellet. Esetleg van javaslata? Úgy hogy nem mutatja ki a teszt?

    • Gabi

      2014. január 21. kedd

      Fogamzásgátló szedése mellett előfordul, hogy más lesz a menzesz jellege, mint a tablettaszedés előtt. Van akinél enyhébb, van akinél erősebb lesz ilyenkor a vérzés. A hízás is lehet a fogamzásgátló mellékhatása. Viszont a hányás már nem tipikus tünet. Ha pontosan szedi valaki a fogamzásgátlót, nem marad ki egy szem sem, a szedés során nem jelentkezik hasmenés, hányás, vagy nem szed antibiotikumot, ami a fogamzásgátló hatását befolyásolná, akkor minimális a teherbeesés esélye, max. 1%. De biztosan nem lehet kizárni. Ha a negatív terhességi teszt ellenére is bizonytalan, érdemes nőgyógyászhoz fordulni, ahol egy ultrahang vizsgálat során egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Sárfyné Andi

    2014. január 17. péntek

    Tisztelt Doktornő!

    Legutolsó mensim 2013.12.12.jött meg,minden hónapban pontos.Most késett 6 napot így 2014.01.16.-án jött meg.Ha kiszámolom,hogy 30 naponként szokott megjönni perce pontosan akkor jan 11.én kellett volna.Minden mensis tünetem megvolt ahogy szokott,majd 12.én elmúlt.Babát szeretnénk a férjemmel.Ovulációs tesztet használok ami így jókor is voltunk együtt. Orvosi kivizsgálásokon mindketten voltunk teljesen rendben vagyunk.15.én volt egy kis barnázásom ami még soha nem volt majd 16.án megjött de nem rendesen azaz jóval kevesebb ami mára szinte el is múlt.16.án reggel még mielőtt megjött volna csináltam egy terhességi tesztet ami halványan de két csík volt rajta.Persze kíváncsiságból ma is csináltam de az negatív lett.Amúgy a mensim 5-7 napig szokott tartani.Szóval nem értem mi történhetett?Így még soha nem jártam.Nagyon bizakodtunk mikor megláttuk a halvány pozitív tesztet mert még eddig az sem sikerült. 🙁
    Válaszár előre is nagyon szépen köszönöm!

    • Gabi

      2014. január 21. kedd

      Mivel a halvány csík is számít, így én még nem kenődnék el. Ha a azóta nem jelentkezett a megszokott erősségű vérzés, érdemes lenne a tesztet megismételni, esetleg nőgyógyászhoz fordulni.

  • Nelli

    2014. január 15. szerda

    Tisztelt Doktornő!
    Ha esetleg előváladék, vagy sperma került belém, aminek kicsi az esélye, mert a barátom csak a kezével elégített ki, de előtte hozzáért magához is.
    Január 2-án pontosan jött meg mindig olyankor szokott. 4 napig tartott. Néhány napja hányingerem van, és rángásokat érzek a hasamban.. Lehet, hogy már az idegességtől van. Lehetek terhes?

    • Gabi

      2014. január 21. kedd

      Ha biztosan nem jutott be spermium, vagyis egyetlen alkalommal sem történt konkrét behatolás, vagy ha igen, akkor minden alkalommal megfelelően védekeztek, akkor lehet csak biztosan kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

      • Nelli

        2014. január 21. kedd

        Behatolás nem történt, és a vérzés mennyisége meg színe is a szokásos volt.

  • Érdeklődő

    2014. január 12. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy ön szerint normális-e, hogy a menzeszem körülbelül 5 nappal hamarabb jött, körülbelül 1 napig elég erős volt a vérzés és a második napon, mintha eltűnt volna, csak 1-2 nappal később jelentkezett barnás, pecsételő váladék. A menzeszem általában rendszeres, 4-6 napig tart.
    A férjemmel megszakítással védekezünk, és mielőtt mindez történt volna 3-4 nappal ezelőtt voltunk együtt. Van lehetőség arra, hogy babát várunk, vagy csak azért gondolom ezt mert már nagyon szeretném?
    (Tesztet még nem csináltam, kicsit félek a csalódástól)
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. január 21. kedd

      Ha csak megszakítással védekeztek, akkor kb. 5% a teherbeesés esélye. Szóval lehetséges. Ha tényleg más módon zajlott a mostani menzesz, enyhébb volt, mint a megszokott, érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • Adri

    2014. január 05. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    Én és élettársam arra a kérdésre szeretnénk kapni választ, hogy menni esély van a menstruáció alatti teherbeesésnek?
    Köszönöm a válaszát előre is.

    • Gabi

      2014. január 07. kedd

      Konkrét számot nehéz lenne mondani, de menzesz ideje alatt is teherbe lehet esni. Persze, kisebb eséllyel, mint a ciklus középső szakaszában, peteéréskor, de egyáltalán nem lehetetlen!

  • Blanka

    2014. január 01. szerda

    Kedves Doktor nő!

    December 8.-án megujjazott a barátom, de vigyázott, hogy „olyan” kézzel ne nyúljon hozzám. 11.-én megjött, viszont csak 4-5 napig tartott (mindig pontosan 7 napig szokott) és a 3. napon már megjelent a barnás folyás, miközben ez csak a 5 napon szokott. Tegnap már éreztem, hogy enyhén érzékenyek a melleim és fájdogál az alhasam, de elvileg nem kellene még megjönnie… Nagyon aggódok amiatt, hogy terhes lehetek! Ön szerint ez lehetséges? Kérem minél előbb válaszoljon, ha ez lehetséges.
    (16 éves vagyok)

    Üdvözlettel: Blanka

    • Gabi

      2014. január 07. kedd

      Ha valóban csak kézzel izgatott, akkor minimális a teherbeesés kockázata. Hiszen tiszta kézről ondó sem juthat be. De ha mégis történt konkrét behatolás, akkor nem lehet kizárni a terhességet. Ha bizonytalan vagy, mindenképp csinálj tesztet!

      • Blanka

        2014. január 08. szerda

        Kedves Doktor nő!

        Január 3.-án megcsináltam a tesztet és negatív lett! 🙂 A gyógyszertárban azt mondták, hogyha terhes lennék, akkor egy ennyi idős magzatot mindenképpen jelezne, hiszen akkor már 3 és fél hetes terhes lettem volna. (BENU vizeletsugaras teszt)
        Tudom, hogy vannak olyan terhességek, ahol a magzat „rejtőzködik” és maga az anyuka sem veszi észre, hogy terhes, mert megjön neki rendesen és a hasa is csak egy kicsit nő meg, de a teszt akkor is kimutatja ezeket ugye? Hiszen azok a hormonok akkor is megjelennek nem?

        Üdvözlettel: Blanka

        • Blanka

          2014. január 09. csütörtök

          Kedves Doktor nő!

          Tegnap (Január 8.-án) megjött, de nem rendesen, hanem csak az a bizonyos barna folyás jelentkezett. Mára már pirosabb sokkal, de nagyon gyenge. 🙁
          Még így is ki van zárva, hogy terhes vagyok?
          Ha elmúlik csinálok még egy tesztet!

          Üdvözlettel: Blanka

  • Éva

    2013. december 30. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Menstruáció előtt egy héttel együtt voltunk a barátommal, sajnos magamba engedtem olyan 2percre gumi nélkül. Aztán megjött 4nap késéssel (idegesség miatt, gondolom) és most megint várom 5.-ére. A menstruációm tök normális volt (normális mennyiség és a menstruáció hossza + menstruáció fájdalmakkal is). Eddig mindíg fájtak a melleim minimum 1héttel a menstruációm előtt, és most semmi. Lehetséges, hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2014. január 07. kedd

      Nem túl nagy az esélye, de lehetséges. Ha a következő menzesz is késik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Imre

    2013. december 28. szombat

    Tisztelt Doktornő!
    azzal szeretnek hozzá fürdeni ön huz hogy a párommal volt nemi aktus és nem nagyon net be a penis és nem is neten el lehet e terhes egy nö igy és most kesik neki a menzesze és igy azt higgyük hogy most terhes a párom keren öt minél hamarabb válaszoljon erre

    • Gabi

      2013. december 30. hétfő

      Nem túl nagy az esélye, de lehetséges. Ha késik a menzesz, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet!

      • Imre

        2013. december 30. hétfő

        igen keszik menzesz, de csimáltuk teste és nem terhes a páron mi lehet akkór és még mos se jött még neki kérem önt miel hamarabb válaszoljon rá

  • Margaréta

    2013. december 26. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Két éve szedek gyógyszert, a menstruációm az utolsó gyógyszer utáni harmadik nap jelentkezik. Ebben az időintervallumban, négy nappal ezelőtt közösültünk utoljára a párommal. Emellett két hónapja epilepszia miatt is szedek gyógyszert. A gyakori vizelési inger mellett nincs más tünetem. A kérdésem, hogy lehetséges-e a teherbe esés ezek által?

    • Gabi

      2013. december 30. hétfő

      Ha pontosan szedi a fogamzásgátlót, akkor annak hatékonysága a 7 napos gyógyszermentes időszakra is kiterjed. Azt nem tudom, az epilepsziára szedett gyógyszer módosíthatja-e a fogamzásgátló hatását, de ha igen, ez a betegtájékoztatóban is szerepel. A gyakori vizelési inger felfázásra is utalhat, de ha mégis terhességre gyanakszik, egy terhességi tesztet érdemes csinálni.

  • Borbély Erika Tünde

    2013. december 21. szombat

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy december 5-én megjött a menstruációm de csak 1 napig volt pár csepp vér de az is inkább nyálkás volt, az utána levő napokban már csak barnás folyásom volt de az is éppen hogy csak volt. Előtte 3 héttel szeretkeztünk párommal védekezés nélkül. Pár napja kemény és feszes az alhasam és állandó hányingerem van fejfájás kíséretével, és hangulatingadozásokkal. A kérdésem a következő lenne. Ön szerint lehetek terhes? Kérem válaszoljon válaszát előre is köszönöm.

  • ildikó

    2013. december 19. csütörtök

    Tisztelt Doktornő! Nekem olyan problémán van hogy 17-én kedden be kellet mennünk a nőgyógyászatra mert barnás vérzésem volt.hozzá teszem hogy nov.28-án csináltam tesztett es kétcsikom lett.és elmentünk orvoshoz nem birtam megnézzni hüvelyi utrahangon mivel hogy picike korai terheség.na es elmentünk kedden nőgyógyászhoz meg vizsgál mondta hogy épp petezsák minden csak nincs szivhang :(.elkeseredve nézzek hölgyek nem kell megilyedni pici a baba. szombaton 21-én vissza kell jönni uh-ra. szoval terhes vok menzeszelek és közbe nincs baba szivhang.normális??

    • Gabi

      2013. december 30. hétfő

      A vérzést más is okozhatja. Lehetséges, hogy azért nincs MÉG szívhang, mert a terhesség korai időszakában még nem tudják nézni ultrahangon. A következő vizsgálaton megnézik, nőtt-e a petezsák, és ha igen, akkor már lehet, hogy szívhang is lesz.

  • Rita

    2013. december 17. kedd

    Kedves Gabi!

    Egy olyan kérdéssel fordulok hozzád, hogy augusztus 26-n voltunk együtt a barátommal, 2 éve fogamzásgátlót szedek, szünetet nem tartottam, de ebben a hónapban többször előfordult, hogy fél nap késéssel szedtem be, illetve volt, hogy 1-2 tabletta kimaradt. Azóta minden hónapban volt vérzésem, nem tapasztaltam semmi szokatlanságot..eddig. Az utóbbi 1-2 hétben nagyobbnak keményebbnek érzem a hasam, és a napokban többször különös mozgást is éreztem benne..Az lenne a kérdésem, hogy a rendszeres menstruáció és e mellé párosuló alhasi görcsök ellenére fennállhat a terhesség?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2013. december 18. szerda

      Kicsi az esélye, de 100%-osan nem lehet kizárni. A kicsit később bevett tabletta nem valószínű, hogy gond, de ha 1 szem kimarad, és 12 órán belül nem pótolja, akkor már csökken a fogamzásgátló hatása, vagyis teherbe is lehet esni. De ha bizonytalan, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Melida:-)

    2013. december 07. szombat

    Tisztelt Doktornő!
    Hát Nekem elég fura megjött a menszesz 1 hétel korábban és már 8napja megvan de szinte semmi nincs és nem tudom hova rakni ezt a dolgot.Tinikorom ota normálisan megvan max 1 2 napal hamarabb vagy késöbb és mindig normális volt.Lehetséges hogy terhes vagyok??Fogamzásgátlot soha nem szedtem.Mi lenne a teendőm menjek orvoshoz vagy csináltasak egy tesztet nagyon szépen köszönöm ha segitene a kérdésembe ,köszönettel Melinda

    • Gabi

      2013. december 18. szerda

      Először csinálnék egy tesztet. De ez az elhúzódó vérzés semmiképp nem jó, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.