Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • rena

    2013. április 22. hétfő

    azt szeretném kérdezni, hogy lehet az 2 nap rózsaszín vérzés és 1-2 nap barna folyás mitől van. van egy fiú gyermekem és ő császármetszéssel született meg 2009-ben ezzel azt szeretném tudni hogy a császármetszéstől lehet így a menstruációm!
    köszönettel rena

    • Gabi

      2013. május 01. szerda

      3-4 évvel ezelőtt végzett császármetszésnek nem valószínű, hogy hatása lenne a mostani vérzés lefolyására. Ha az utóbbi időben normálisan jelentkezett a menzesz, csak a legutóbbi zajlott ilyen módon, az utalhat terhességre is. Ha bizonytalan, érdemes terhességi tesztet csinálni.

  • Andrea

    2013. április 21. vasárnap

    Tisztelt Doktornő, a következő lenne a kérdésem: utolsó vérzésem március 18-án volt, kb 3 napig tartott, ezután nem volt viszonyom a párommal, mert 03.24-04.02-ig macmirror complex kúpot használtam. A következő együttlétünk április 13-án volt, ami a ciklusom 26. napja volt. Nem jött meg a vérzésem, 7, napja késik. A gyors teszt és a bHcg is negativ. Mi történhetett? Lézetik, hogy 26. nap létrejött a megtermékenyítés? Köszönöm válaszát

    • Gabi

      2013. május 01. szerda

      Ha egyébként pontosan szokott megjönni, akkor elsősorban mégis terhességre gyanakodhatunk. Bár a megtermékenyülés esélye kisebb a ciklus utolsó napjaiban, mint középidőben, teljesen nem zárható ki a terhesség. Ha továbbra is késik, néhány nap elteltével érdemes a terhességi tesztet megismételni.

  • veronika

    2013. április 20. szombat

    jonapot szeretnem meg tudni hogy terhes lehetek ha marciusban meg volt 8 napig es most aprilisban csak 3 napig volt meg szeretnenk kis babat

    • Gabi

      2013. május 01. szerda

      Ha az áprilisi rövidebb vérzés előtti időszakban is próbálkoztak, akkor előfordulhat, hogy terhességről van szó. Érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • András

    2013. április 18. csütörtök

    Tisztelt Dr.No parommal 2013.03.04.-en szeretkeztunk, ra ket hetre volt egy kisebb menstruacioja alitasa szerint nem teljes, most vagyunk a harmadik hetben tesztre meg nem kerult sor a tegnap volt nogyogyasznal es az ultrahang valamit kimutatott de az orvos nem mondott semmit kerte h egy het mulva terjen vissza mivel nem tudta megalapitani lehetseges ez hat het utan? kulso valtozas semmi,ingerek semmi, teljesen termeszetes kiveve h kesik ismet egy hetet a menstruacio. Valaszat elore is koszonom tisztelettel Andris.

    • Gabi

      2013. május 01. szerda

      Előfordulhat a terhesség ebben az esetben. A terhesség korai szakaszában még az ultrahangon sem látják teljes biztonsággal, hogy erről van-e szó, ezért is hívhatták vissza 1 hét múlva kontrollra. Valószínűleg ott már egyértelmű lesz, hogy terhességről van-e szó.

  • nincs

    2013. április 15. hétfő

    Tisztelt Dr nö Marcius 30 mult ell a mensctruaciom àprilis 6-àn .szeretkeztem a parommal nem vedekeztünk lehetek terhes?

    • Gabi

      2013. április 17. szerda

      Igen. Ha valaki nem védekezik, akkor esélyes a terhesség.

  • krisztina

    2013. április 12. péntek

    Tisztelt Doktornő ˘. Késet a menszeszem 4napot hányingerem van és a melbimboim is fálynak de a 4. nap délután kisebb vérzésem jelentkezett nyálkásan és nem igy szokot vérzés jelentkezni bár 42éves vagyok de szeretünk volna babát vajon mi lehet csináltam tesztett negativ lett de a vérzés se a normális . Várom mielöbbi válaszát . Tisztelettel Kardos Istvánné

    • Gabi

      2013. április 17. szerda

      Ha a vérzés nem erősödik, sőt 3 napon belül elmúlik, érdemes a tesztet megismételni.

  • Tina

    2013. április 12. péntek

    Üdvözlöm!
    Az lenne a kérdésem, hogy 03.29.-én voltam együtt a párommal, 04.02.-án kellett volna megjönnie, de 04.08-án jött meg. Nem csodálkozom, mert nekem általában vagy 2 napot vagy 1 hetet késik. Viszont mikor megjött, 04.08.-tól (hétfő) furcsán érzem magam. Reggelente általában mindig ugyanakkor hányingerem van, hétfői nap erős szívdobogás is volt, ma péntek van, ma és tegnap sem éreztem annyira rosszul magam mint előtte, pár másodpercig tartott a hányinger, viszont mostanában sokat idegeskedtem. Több ismerősöm is hányásra, hasmenésre panaszkodik. Ön szerint lehetek terhes vagy csak egy járványba estem bele? Egyébként nekem a 3.nap után nincs erős vérzésem már, de most az 5.napba is van még.

    • Gabi

      2013. április 17. szerda

      Mindkét verzió lehetséges. Ha még emiatt nem járt orvosnál, és továbbra is bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ditke

    2013. április 02. kedd

    Kedves Doktornő!

    Újra csak azt szeretném kérdezni, hogy az antiepileptikumok csökkentik-e a teherbeesés esélyét? Kérem segítsen nekem! Köszönettel:
    Ditke

  • Kriszti

    2013. március 28. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    A menstruációm előtt egy héttel voltunk együtt a párommal védekezés nélkül. Pont egy hét múlva 22.-én kellett volna megjönnie. Végül is 26.án jött meg de valahogy furcsán. Nekem az első reggelen mindig távozni szokott a nyálkahártya látványosan és majdnem egyben,vagy több nagy darabban. Ez most nem történt meg és nagyon kevés,bár élénkpiros vér távozott belőlem. Másnap már csak pár csepp és el is múlt a vérzésem. Lehetséges a terhesség? Válaszát köszönöm.

    • Gabi

      2013. április 06. szombat

      Ha a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint általában, akkor előfordulhat, hogy terhességről van szó. Érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • noémi

    2013. március 27. szerda

    Kedves Doktornő!!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy Tegnap, azaz márc.26-án voltam a nőgyógyászomnál Uh-on, mert már 10 napot késett a mensesem. Igaz még szoptatom a másfél éves kislányomat, de már csak este, nem tudom,hogy ez befolyásolja-e a ciklusom. Az orvosom akkor azt mondta a hasi UH alapján, hogy megvan vastagodva a méhnyálkahártyám, és ez lehet egy korai terhesség jele, és menjek vissza hozzá 2 hét múlva. Ezt követően már másnap semmi előjel nélkül megjött a mensim. Előtte 1 hétig nagyon fáztam, ami elég furcsa volt,és nagyon fáradékony is voltam és volt egy két nap mikor jelentősen fel voltam puffadva. Vettem is két tesztet és mindkettő negatív lett. Ennek ellenére én úgy érzem, hogy terhes voltam. A férjemmel megszakítással védekezünk már másfél éve. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e vérzés után, tehát nem csak barnázás után, hogy esetleg terhes legyek még.

    válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2013. április 06. szombat

      Ha a vérzés piros és bőséges volt, és nem múlt el 2-3 napon belül, akkor a terhesség esélye elég kicsi.

      • K. Gabriella

        2013. április 15. hétfő

        Tisztelt Doktor Nő!
        Nem vagyok biztos benne, hogy jó helyen teszem fel a kérdést de remélem így is választ kapok.
        Március 7.én jött meg utoljára a menstruációm tehát ma 40.napja hogy nincs. Körülbelül márc. 11-12.e körül együtt voltunk a párommal…két napja csináltam egy tesztet negatív volt az eredménye.Ma délelőtt észre vettem egy nagyon kevés karammell színű folyást de nem viszket,nem éget semmi. Ha sikerült teherbe esnem akkor kb. két hetes körül lehetek ha jól számolom. Ön szerint mikor csináljam meg a következő tesztet?Sok ismerősöm mondta, hogy nekik csak 5-6-7 hetes korban mutatta ki a teszt a várandósságot. Különösebben nem érzem magam azt leszámítva, hogy néha szédülök, van amikor émelygek, sűrűn járok pisilni,és amióta meg volt az utolsó mens. azóta a melleim állandóan érzékenyek,fájnak. A bal méhem szurkálni szokott. A másik kérdésem az lenne, hogy mennyi az esélye, hogy sikerült teherbe esnem,mivel hogy közvetlenül a mens. utolsó napján voltunk együtt. Ön szerint reménykedhetek a negatív teszt ellenére?Mikor menjek orvoshoz?Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        • Gabi

          2013. április 17. szerda

          Ha egyébként pontos a ciklusa, és az ilyen késés, kimaradás egyébként nem jellemző, akkor valóban szó lehet terhességről a negatív teszt ellenére is. Ha időközben nem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével meg lehet ismételni a tesztet. Vagy akár a teszt eredményétől függetlenül már most is felkereshet egy nőgyógyászt, ott egyértelműen kiderül, valóban terhességről van-e szó.

  • Annamária

    2013. március 27. szerda

    Jó napot! Nekem 2 napos késéssel jött meg az amúgy mindig pontos menszeszem és kb. màsfél napig tartott ami azt jelenti, hogy az első nap rendes bár nem annyira bő vérzésem volt a második napon pedig fél napig barna és kevés mennyiségű volt. Csinàltam tesztet 2 alkalommal 1 hét alatt de nem a reggeli vizelettel és negatívak lettek. Ez a kései menszesz 1 hete volt. Folyásom azóta van, a hasam feszül de csak az alja mintha a petefészkeim környékén puffadnék. A melleim teljesen normálisak néha érzek fájdalmat bennük és ma émelyegtem először. A negatív tesztek ellenére lehet e terhesség? Csinàljak másik tesztet, vagy menjek inkább orvoshoz? Köszönöm válaszát! Szeretném ha baba lenne, már vágyunk rá egy ideje 🙂

    • Gabi

      2013. április 06. szombat

      Ha egyébként pontosan szokott jelentkezni a menzesz, és jelentősen hosszabb ideig tart, akkor még van esély a terhességre. Ha továbbra is bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy újabb terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Merszy

    2013. március 23. szombat

    Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni,hogy lehetséges-e hogy 2 orvos azt mondja,hogy tapintásos vizsgálatra érzik,hogy lehetséges a terhesség!Viszont uh-on nem látszik!6.napja késik,nekem nem szokott max 1-2 napot de az sem gyakori!A tüneteim megvannak:haspuffadás,kemény,mellfeszülés,kék eresedés,száraz mellbimbóudvar,szédülés reggelente,étvágyam inkább estére jön meg de akkor nagyon,érzek 2-3napja pici szúró érzéseket!Viszont pont ennyi ideje kb elkezdtem vérezni de nem olyan igazi vérzés ha nem rózsaszines volt az 1-2.napon ma már van egy kis vérdarabka is mikor pisilek. csináltam tesztet de negativ:( szeretném tudni,hogy most akkor lehetek terhes vagy ez valami más?! a doktor csak 2hét múlva rendelt vissza,viszont addig megőrülök,hogy mi lehet!!! Örülnénk a férjemmel a babának! Várom mielőbbi válaszát!

    • Gabi

      2013. április 06. szombat

      A vérzés nem csak terhesség miatt késhet/maradhat ki, de alap esetben erre gondol mindenki, ez a legkézenfekvőbb. A negatív teszt ellenére azonban nem kizárt a terhesség. Azóta már remélhetőleg kiderült, miről van szó, talán még korai volt az ultrahang, és a következő vizsgálaton már látszódott a petezsák is.

  • Zsuzsa

    2013. március 13. szerda

    Tisztelt Doktorno!
    Azzal a kerdessel fordulok Onhoz, hogy lehetseges-e hogy terhes vagyok? A helyzet a kovetkezo: a menzeszem eleg rendszertelen mindig is az volt. Szoval nagyjabol 21-29napra szokott megjonni es kb. 4-5 napig tart. Most a legutobbi ami marc. 9-en jott meg nem egesz 2 napig tartott. Aztan jott egy nap szunet, viszont most egesz ejszaka nem aludtam mert olyan eros alhasi gorcseim voltak hogy neha mar levegot alig kaptam a fajdalomtol, ami reggelre alabb hagyott, viszont volt egy egesz kicsi verzesem. Azota semmi csak ugy erzem tovabbra is mintha kicsit fel lennek puffadva. Lehetseges hogy terhes vagyok? Regtol szerettunk volna babat, ugy dontottunk a veletlenre bizzuk soha nem vedekezunk.
    Varom mielobbi valaszat, elore is koszonom. Tisztelettel: Zsuzsa

    • Gabi

      2013. március 24. vasárnap

      Ha csak 1-2 napos vérzés jelentkezett, nem lehet kizárni a terhességet. Viszont az erős fájdalom nem normális, ha továbbra is jelentkezik, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni, ha még azóta nem került erre sor. Esetleg méhen kívüli terhességre is utalhat.

  • csöp

    2013. március 12. kedd

    Szia Ági!

    Csak pár gyors kérdésem lenne! 10 hónapos ikreim vannak, mikor adhatok nekik gombát? A vajat mikortól javasolod? Tejtermékek közül még csak joghurtot kaptak (doki szerint a túróval is várjunk még)..
    Köszönöm válaszod!

    • Vida Agi

      2013. április 01. hétfő

      10 hónaposan már lehet gombát adni, vajat és túrót is el lehet már kezdeni.

  • Ditke

    2013. március 11. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az antiepileptikumok csökkentik-e a teherbeesés esélyét?? 29 éves vagyok. 14 éves koromban diagnosztizáltak nálam epilepsziát, de gyógyszert nem kellett szednem. 21 és 23 évesen szültem két gyermeket, mindkettő szinte első alkalommal megfogant. A második terhességnek úgy lett vége, hogy 260/140 volt a vérnyomásom, 5 epilepsziás rohamom volt(3 órán belül) és császármetszés lett belőle. Akkor 5 napig semmire sem emlékszem, mert állandóan nyugtatókat kaptam. A lényeg, hogy a gyerkőcnek és nekem sincs azóta semmi bajunk. Nekem kell gyógyszert szednem(Neurotop retard napi 900 mg). 2012. június óta próbálkozunk a párommal a harmadik babán, de eddig mindhiába. Márc. 5-én azt mondta a neurológusom, hogy lassan elhagyjuk az antiepileptikumot(szabályzat szerint). Ennek nagyon örülök, de nem értem, hogy miért nem lettem még terhes. Utána kerestem sok oldalon, de semmit nem találtam ebben a témában. Válaszát előre is köszönöm.

  • Nikolett

    2013. február 28. csütörtök

    Kedves Ágnes!
    A fiam 19 hónapos.Nagyon megértő segítőkész kis legény.Sajnos a dédije nagyon beteg.Tüdőrákot diagnosztizáltak és már agyi áttéte is van.Szombaton romlott le hirtelen,teljesen a mama állapota.Közölték velünk,hogy hetek napok és el kell engedni őt.Fiam,Patrik nagyon szereti.Emlegeti.Ma már ahogy fent voltunk a dédi otthonába,már csak feküdt.Patrik segítőkész volt,meg hát sajnálta.Nem látta ő még így a dédit,mivel eddig „tünetmentes volt”.Csak hát már nem tudott vele játszani…Kórházba került,oda nem viszem a gyereket.De a fiam „felfogta”,hogy beteg a dédi.
    A gond a temetésnél lesz.Nem tudjuk senkire bízni a gyereket.Így ott kell lennie velünk.
    Mit mondjak neki?Hogyan készítsem erre fel,ha erre fel lehet?
    Idegen helyen zárkózott,és az idegenekkel szemben is kicsit nehezebben oldódik.
    Előre is köszönöm a választ!
    Tisztelettel:Nikolett

    • Vida Agi

      2013. március 02. szombat

      19 hónaposan a baba még nem igazán fogja fel mi az a temetés, sem azt, mit jelent egy rokon halála. Nyugodtan vidd el a temetésre, nem fogja zavarni a dolog.

  • gitta

    2013. február 26. kedd

    Tisztelt Doktorno.a parommal mar 7 honapja probaljuk osszehozni a babat.ebben a honapban a pete eresem eloltt nehany nappal szeretkeztunk,es eddig ugyereztem,hogy sikerult….de sajnos ma reggel(2 napos kesessel)megjott a menstruaciom.nagyon gorcsolt a hasam,de az eddigihez kepest nagyon enyhe a verzesem.delelott csak nehany csepp,delutan picit tobb.mar 2 hete szuro erzeseim vannak a mehemnel,ezert 1 hete voltam nogyogyasznal es aztmondta hogy semmi bajom nincs.lehetseges,hogy terhes vagyok csak az orvos meg nemlatta mert tul koran mentem?valaszat elore is koszonom.

  • Baba

    2013. február 25. hétfő

    Tisztelt doktorno.
    Kisse szokatlan ,vagy csak nekem az,de kicsit aggaszto az esetem..
    Tobb mint egy eve nem szedek fogamzasgatlot,es nem estem teherbe,van mar gyermekem,de ami aggodast valtott ki belolem az az ,hogy minden honapban rendszeresen megjon a verzesem,viszont 3-4 napja szo szerint mocorgast erzek a pocakomban,csinaltam tesztet minden honapban es negativ volt…a mocorgast a lanyomnak is megmutattam amikor erezni veltem es o is meglepetten nezett ram :/ elofordulhat hogy mindezek mellet en terhes vagyok?
    Elore is koszonom a valaszat..

    • Gabi

      2013. február 26. kedd

      Előfordulhat, de ha semmi más jel nem utal rá, akkor azért nem túl nagy a valószínűsége. Esélyesebb, hogy erőteljes bélmozgásról van szó. Ha továbbra is bizonytalan, egy nőgyógyászati vizsgálat nem árthat.

  • mathe melinda

    2013. február 22. péntek

    A tegnapelott 3 tesztet vegeztem el es mindharom pozitivat mutatott. A 3 tesztet 3 kulonbozo idoben csinaltam meg. A tegnap reggel bo verzesem lett, ami delutanra elmult.(vagyis csak alig folyik)a tegnap nagyobb alvadtver darabkakat lattam elfolyni. A kerdesem az hogy lehetseges, hogy meg terhes vagyok vagy lehetseges, hogy ikrek voltak es csak az egyiket vesztettem el mivel ferjem csaladjaban az apa eso az anya felol is vannak ikrek.

    • Gabi

      2013. február 22. péntek

      Ha a terhesség során vérzés jelentkezik, az utalhat vetélésre. Ilyenkor érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Nem érdemes tippelgetni, az orvos ultrahang vizsgálat alapján meg tudja mondani, hogy élő terhességről van-e szó, esetleg néhány nap múlva kontroll vizsgálatra visszarendelheti. Az ikerterhességet még nem biztos, hogy ilyen korai időszakban felismerik.

  • Mariann

    2013. február 20. szerda

    Tisztelt Doktornő!

    Olyan problémám van hogy febr.15.én mult el a havim renedesen megjött mint maskor.aztan 2 nap mulva észrevettem h megint van vmi menstruaciohoz hasonlo csak persze sokkal kevesebb.nem szedek gyogyszert.több mint egy éve.mi lehet ez ön szerint??

    • Gabi

      2013. február 22. péntek

      Ennyiből nehéz lenne megmondani, mi okozza az elhúzódó vérzést, vagy a közti vérzést. Leggyakrabban hormonális probléma áll ilyenkor a háttérben, de más is okozhatja. Ha aggódik emiatt, érdemes nőgyógyászhoz fordulni, hogy egyértelműen kiderüljön, mi is a kiváltó ok.

  • Zsuzsa

    2013. február 13. szerda

    Kedves doktornő!!
    Segítségét kérném!!a menszeszem két hét késés után,mgjöt február 2.án!nem a megszokott volt.4 napos helyett most 7 napig tartott,barnás színü és keves mennyiségü volt!hétfö ota alhasi fájdalmaim vannak,hol erosebb, hol semmi!Férjmmel nem védekezünk,de nem is eroltetjuk a baba projektet!ez lehetne terhesség is?
    válaszát elöre is köszönöm! zsuzsa

    • Gabi

      2013. február 18. hétfő

      Ennyiből nehéz lenne megmondani, hogy terhességről van-e szó, de nem lehet teljes biztonsággal kizárni sem. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Dóri

    2013. február 12. kedd

    Tiszelt Doktornő !

    19 éves vagyok és nem régóta élek nemi élete a barátommal. Még a hónap elején történt egy szeretkezés alkalmával, hogy lecsúszott az óvszer. Ez volt ferb. 6-án este 18:00 körül másnap reggel felírtak 72 órás tablettát amit bevettem 10 óra körül azóta várok és ma azaz febr 11-én egy kis vérzést tapasztaltam de ez inkább ilyen barnás volt nem normális és kevés mennyiségű . Januárban 12-től 17-ig tartott a menstruációm és ahogy számoltam olyan febr 14-e körül kellene megjönnie normálisan. Kb olyan 33-35 napos ciklusaim vannak. De nekem idáig is nagyon rendszertelen volt. Ez lehet a tabletta ,ami az escapelle volt, hatása ,vagy olvastam a neten a beágyazódási vérzésekről vagy az is lehetne ? És terhességi tesztet az esetemben mikor lehetne csinálni leghamarabb ? Egyéb terhességre utaló jelet nem tapasztaltam.
    Azóta tegnap azaz febr. 11-én este egy kis barnás vérzés volt nagyon kicsi este semmi ma délelőtt olyan 9 óra körül erős vérzésem lett ami most is tart. Olyan mint szokott élénkpiros és sok görcsökkel. Így fent áll a terhesség gyanúja ?

    • Gabi

      2013. február 18. hétfő

      Az esemény utáni tabletta bevétele utáni 7 napon belül vérzésnek kell jelentkeznie, akkor minimális a terhesség esélye. Ha a vérzés azonban 2-3 napon belül elmúlt, célszerű csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zsuzsi

    2013. február 11. hétfő

    Jo napot!
    Az lenne a kerdesem, hogy lehetek e terhes ha a baratommal a kadban szeretkeztunk gumival majd leszedte(nem szakadt ki mikozbrn bennem volt). A meleg vizben voltunk, es nemtudom teherbe eshettem e igy, a nemiszerven maradt sperma miatt?! Erzek emelygest hasfajast fejfajast, de azota megjott, ket nappal elotte mint ahogy szokott. Ez teljesen lehetetlen ugye? (A verzes ugyan olyan mint szokott lenni, allagra es szinre is)
    Varom valaszat!! Udv:)

    • Gabi

      2013. február 12. kedd

      Az mindegy, hogy kádban, vagy nem, ha utána gumi nélkül folytattátok az aktust, és történt konkrét behatolás is, akkor nem lehet 100%-osan kizárni a terhességet. Viszont ha a menzesz a megszokott módon zajlott, és nem múlt el 2-3 napon belül, akkor kisebb az esély. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Enikő

    2013. február 07. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    Nekem olyan problémám van,hogy jan2. -án múlt el a menstruációm 21nap telik el a két menszesz között, 5napig tart, az első két nap intenziv vérzés a többi három enyhébb. (mindig így van). Most viszont megjött (feb. )1-én fél napig bő rózsaszínes vérzés. Aztán 2. a reggel egy csepp. 3. a semmi… Ez mitől lehet, ha védekezünk?
    Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2013. február 12. kedd

      Ezt ennyiből nehéz lenne megmondani. Nem tudom, milyen módon védekeztek, de sajnos 100%-os védekezési mód igazából nem létezik. Ha terhességre gyanakszik, érdemes lenne minél előbb terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Anyamaci

    2013. február 05. kedd

    Tisztelt Doktornő!
    Jan.1. jött meg a menszeszem,azóta voltunk a párommal védekezés nélkül vagyis megszakítással de amikor elment u tána folytattuk!Most szokatlan módon 30 napra jött meg pedig 34 vagy több napra szokott!Előtte csináltam egy tesztet ami negatív lett!De mostanában hányingerem van,éhségérzet,fáradékonyság,és mindenért sírok!A tesztet délután csináltam meg!Ettől lehetek még terhes?Azóta csináltam még tesztet medi-labot azon halványan látszódott a második csík is!
    Köszönöm előre is a válaszát

  • Brigi

    2013. február 04. hétfő

    Kedves Doktornő!
    8 napja késik a mezeszem. 2-3 napja a mellemből nyomásra fehér szerű folyadék jön és feszülnek , fehér folyásom van ( nem bűzös ), és szurkáló alhasi fájdogálás. Ma reggel amikor felkeltem volt egy kis vérzés de nem rendes menstruációs vér ( halványabb piros és nagyon kevés ) Nagyon szeretnénk babát a párommal. Lehetséges a terhesség? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2013. február 05. kedd

      Ha ez a mostani vérzés nem erősödött, nem váltott a megszokott menzesz jellegű vérzésbe, sőt inkább elmúlt, akkor még szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet! Drukkolok!

  • Anyamaci

    2013. február 03. vasárnap

    Jó reggelt!
    Jan.1. jött meg a menszeszem,azóta voltunk a párommal védekezés nélkül vagyis megszakítással de amikor elment u tána folytattuk!Most szokatlan módon 30 napra jött meg pedig 34 vagy több napra szokott!Előtte csináltam egy tesztet ami negatív lett!De mostanában hányingerem van,éhségérzet,fáradékonyság,és mindenért sírok!A tesztet délután csináltam meg!Ettől lehetek még terhes?
    Köszönöm előre is a válaszát

  • Ferenczi Zsanett

    2013. február 01. péntek

    Tisztelt Doktornő! olyan problémám van,oktoberbe novemberbe 2 napig volt meg, decemberbe 1,5 napig de elég kevés volt,és a hasam se fájt,csináltam tesztet kétszer, kijött a csík halványan, az utóbbi hetekben fura érzés volt a hasamba mint ha mozogna valami. Január 23-án kelet volna megjönni-e de ma jött meg február 1-jén, de a hasam se fáj, és nem sok van,a fura érzés viszont ugyan úgy megmaradt! voltam orvosnál de az nem tudta megállapítani hogy van-e baba vagy nincs! A kérdésem az lenne hogy lehetek terhes? vagy csak valami hormon zavar áll a hátérbe? Válaszát előre is köszönöm! Zsani

    • Gabi

      2013. február 05. kedd

      Ha a teszten a második csík is megjelent, még ha csak halványan is, az terhességre utal. Általában ennyi idő elteltével már a kézi vizsgálat során is ki tudja tapintani a megnagyobbodott méhet, ami terhességre utal. Ha bizonytalan az orvos, általában ultrahang vizsgálatot is végez, vagy ad rá egy beutalót. Ott egyértelműen kiderült volna, hogy terhességről van-e szó.

  • Timi

    2013. január 28. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    9 hónapja különböző terhességi tüneteim vannak, de terhes nem vagyok, nem élek még szexuális életet.Eleinte csak émelygés vol, étvágytalanság.Majd később fejfájás, hőhullámok, magas étvágy, hőemelkedés, most pedig a melleim nőttek,és néha fájnak.5 nőgyógyász vizsgált, egy azt mondta, nincs peteéérésem, de gyógyszert warfarin miatt nem szedhetek, másik cisztát állpított meg szerinte z okozza ezt, de a ciszta .felszívódott, tünetek maradtak.Kórházban már mindenre kivizsgáltak majdnem, de negatív lett.Menstruációm rendszeres.Lehet álterhesség?
    Tisztelettel:Timi

    • Vida Agi

      2013. február 03. vasárnap

      Sokféle hormonális probléma okozhat terhesség-szerű tüneteket, ezt kéne kivizsgáltatnod, lehet, hogy nem nőgyógyászati eredetű a probléma, hanem pl. pajzsmirigy.

  • Ditke

    2013. január 27. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    2012. június 5-én lett levéve a spirálom. Azóta „dolgozunk” a párommal egy kisbabán. Mindig pontosan jött a menstruációm, de október óta hol,ide hol oda 3-4 napot csúszik. 1-2 napig tart. Most januárban 9-én kellett volna jöjjön, de 14-én jött meg. Most pénteken(25-én) este mikor lefeküdtem éreztem mozgást a hasamban. Gondoltam, már annyira szeretnék babát, hogy csak beképzelem,ezért felköltöttem a páromat és odatette a kezét,ő is érezte. Január 14-én reggel csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Ön szerint most mi van velem??? Előre is köszönöm a válaszát ! Ditke

    • Gabi

      2013. január 31. csütörtök

      Kicsi a valószínűsége, hogy több alkalommal is a megszokott menstruációhoz nagyon hasonló vérzés jelentkezik. Előfordulhat, hogy a baba utáni vágy miatt akár egy erősebb bélmozgást is magzatmozgásként érzékelünk. Persze, ezek alapján a terhességet sem tudnám 100%-osan kizárni. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderül, miről van szó.

  • Horvátné Judit

    2013. január 24. csütörtök

    Kedves Gabi!

    Nagyon szeretnénk már babát…
    Rendszeresen, 24-26 naponta menstruálok 5-6 napig tartó erős vérzéssel és fájdalmakkal. A mostani ciklusom barnás, a mennyisége nagyon kevés, alig pár csepp, 3 napja tart. (2 hónapja ugyanígy jött meg, majd rá egy 1 hónapra normálisan, negatív teszt mellett.) Lehetséges hogy terhes voltam pár napig és vagyok most is, csak vmi miatt nem tapad meg a petesejt? Vagy ne gondoljak ilyesmire, ez előfordul már idősebb korban (40 éves)? – köszönettel: Judit –

    • Gabi

      2013. január 31. csütörtök

      Korai vetélés esetén gyakran előfordul, hogy csak a vérzés jellege tér el a megszokottól, és a nők ezt a vérzést menzesznek tekintik. Ha már több, mint 6 hónapja nem sikerül a terhesség, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Maya

    2013. január 24. csütörtök

    Kedves D.nő,

    Olyan problémával szembesültem ,hogy nem tudom mit tegyek
    3,5honapos kisfiam 3-4 napja minden átmenet nélkül (szerintem)morgos hangulatban ébred de csak délután es napközben is iszonyú dühös lesz figyelem mi zokkentheti ki a komfort zonajabol de nincs ötlet nagyon sajnálom ilyenkor es mar ott tartok ,hogy magamban keresem a problémát
    Szervi baja nincs viszont dühös es morog…..nem értem ha valakinek volt ilyen problémája segítsen a megoldás megtalálásában
    Ez tartós lehet,ha igen miért?kovetkezmenyek?gyerekkorra milyen hatással lehet?
    Előre is koszonom

    • Vida Agi

      2013. január 28. hétfő

      Nehéz ennyiből megmondani, miért ébred rossz hangulatban a babád, de ebben a korban leggyakrabban az szokott lenni, hogy egyre többet érzékel a baba a környezetéből és néha már valamilyen zaj vagy hirtelen fény ébreszti fel, ezért megijed. Ráadásul, mivel a nappali alvás nem olyan mély, mint az éjszakai, ezért délutánra/estére már fáradtabb az idegrendszerük, ezért rosszabb lehet a kedvük, ez is normális. Ne magadban keresd a hibát, ez teljesen normális jelenség. Dédelgesd ilyenkor sokat, esetleg beiktathatsz egy plusz szoptatást is, játssz vele, tartsd testközelben, vagy menjetek ki egy nagyot sétálni, hogy ne nyűgösen töltse az estéket. Idővel kinövi majd ezt az időszakot is.

  • ibolya

    2013. január 24. csütörtök

    kedves doktornő
    azzal a kérdésel fordulnék ön hoz hogy fálynak a meleim de a tej mirigy nél meg a bimbom nál meg elég keményekis csináltam tesztet az negativlet mult honaban meg volt a mensim de nem ugy mint szokot kettö napig volt utána nem 1napi utána visza jöt 1 napra és enyi volt .nekem 5napig szokot meg leni a menszim .lehetek kismama

    • Gabi

      2013. január 31. csütörtök

      A negatív teszt ellenére nem lehet kizárni a terhességet. Ha továbbra is bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Lilla

    2013. január 23. szerda

    1 hónapja lefeküdtünk a barátommal. Védekeztünk, de az első gumit átcserélte egy másikra, és aztán azt is lehúzta, mert lecsúszhatott volna.. Nem élvezett el, de kézmosás nélkül húzta fel a másikat, aztán pedig kézzel kielégített… Mivel úgy tudom, hogy az előváladéktól is teherbe lehet esni, ezért félek, hogy mi van ha ráment a kezére, vagy a gumira…Igaz másodszor már nem volt szexuális kapcsolatunk de hozzám ért.Azóta elolvastam sok helyen,hogy milyen tünetei vannak a terhességnek, és elkezdett hányingerem lenni, szúrni a hasam, a mellem, de lehet, hogy csak beképzelem magamnak az idegességtől. Mennyi lehet az esélye, hogy terhes legyek?
    Azóta már megjött 4 napig tartott és 4 napos késéssel volt.. Nekem mindig szokott késni néhány napot, de csak az első, második nap volt sok vér benne ,aztán már csak barnás, még a harmadik napon is volt egy kis vér.

    • Gabi

      2013. január 23. szerda

      Ebben az esetben minimális a terhesség esélye, max. 1%. De ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Bencike

    2013. január 22. kedd

    Kedves Doktornő!
    En cilestet szedek, azonban kihagytam ket szemet. Azota megjott masfel napos kesessel a mensesem, ami megszokottnak tunt. Azota egyre kerekebbnek latom magam. Nem szokasos hizasnak tunik. Kilokban nem latszik es tipikus kismamas hasnak latom. Lehetseges hogy a gyogyszer szedese mellett, egy-ket kihagyott tablettaval megalapozott a meglatasom?
    Illetve a masik kerdesem az lenne, hogy valoban nem okoz problemat a folyamatos gyoyszer szedes ket levl kozott es igy a menstruacio kitolasa?

    Valaszat elore s koszono

    • Gabi

      2013. január 23. szerda

      1-2 kimaradt tabletta is csökkentheti a fogamzásgátló hatékonyságát. Ha az ezt követő néhány napban egyéb védekezés nélkül voltak együtt, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni. Elvileg ha gyógyszerszünet nélkül kezdi el a következő havi adag tablettát, az nem okoz gondot. De ezt semmiképp nem célszerű gyakran ismételni.

  • Nikoletta

    2013. január 20. vasárnap

    Szép estét!
    Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy október 8-án elmúlt a menstruációm, október 22-én együtt voltunk a párommal, és bennem ment el… november 24-én menstruáltam legközelebb azonban csak 2 napig volt vérzésem émelyegtem és érzékeny voltam a szagokra. Terhességi tesztet csináltam negatív lett. Ezután január 10-én(csütörtöki nap) felkerestem a nőgyógyászom ő azt mondta várjak még 2 hetet csináljak újra terhességi tesztet és menjek vissza, január 11-én azaz pénteken megjött a vérzésem normál színe volt és az állaga is rendben volt, azonban szombat estére megszűnt a vérzés hétfőn reggel újra véreztem de estére elmúlt. Ma azaz január 20-án mocorgást éreztem a hasamban nagyon megijedtem, még sosem éreztem ehhez hasonlót. Szeretném megkérdezni, hogy ezek tudatában Ön szerint lehetek-e terhes?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2013. január 21. hétfő

      Ha októberben teherbe esett, akkor azt január 10-én már mindenképp látnia kellett volna az orvosnak. Ha ezt megelőzően pontosan jelentkezett a menzesz, most pedig csak két alkalommal volt enyhe, rövid ideig tartó vérzés, én mindenképp megismételném a tesztet. A mocorgás érzés nem tudom mi lehetett, magzatmozgásnak még korai lenne a 15. héten, de teljesen nem lehet kizárni.

  • Beatrix

    2013. január 17. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a párommal szeretnénk egy kisbabát, de az a probléma merült fel, hogy a párom nem megy el látványosan, és jó ideje együtt vagyunk, de még egyszer sem sikerült neki,van hogy távozik váladék, mit tudnék tenni ennek érdekében, mi lehet a probléma?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Beatrix

    • Gabi

      2013. január 21. hétfő

      Nem tudom, próbálkoznak-e már élesben, de mindenképp érdemes lenne. Ha esetleg már több hónapja sikertelenül próbálkoznak a babával, akkor célszerű kivizsgáltatni ezt a problémát.

  • betti

    2013. január 10. csütörtök

    Tisztelt Doktor nö. szeretnék kárdezni egy dolgo.lehetséges az hogy menszesz allat terhes legyűnk ,

  • betti

    2013. január 10. csütörtök

    Tisztelt Doktor nö. szeretnék kárdezni egy dolgot. nekem már van két gyerekem ,de nekem is vannak ilyen fura érzések.pl. állando fejfájás haspufadás.amenszeszem pedig korában jelentkezet ,

  • betti

    2013. január 10. csütörtök

    Tisztelt Doktor nö. szeretnék kárdezni egy dolgot. nekem már van két gyerekem ,de nekem is vannak ilyen fura érzések.pl. állando fejfájás haspufadás.amenszeszem pedig korában jelentkezet amegszokotnál.3napig tartot utána már csak ilyen tisztulás jelei voltak,

    • Gabi

      2013. január 14. hétfő

      Egyértelműen nehéz lenne megmondani, terhességről van-e szó. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Dóra

    2013. január 08. kedd

    Kedves Doktornö!
    az elmult 2honapban 35 és 31napra menstruácio szerü vérzésem volt. az elsö napban kevesebb,másnap már semmi majd 1-2nap mulva barna folyás.A tüneteim:gyomor égés,gyengeség,fáradtság,mell viszketés,mell bimbóm érzékeny,nem kívánok semmit szinte,1-2 ételtöl megundorodtam.terhességi teszt negatív:( Ön szerint ezek minek a tünetei? Talán mégis terhesség?

    • Dóra

      2013. január 08. kedd

      Azt kifelejtettem,hogy szédülök és émelygek is!

    • Gabi

      2013. január 09. szerda

      A leírtak alapján nem egyértelmű, hogy terhességről van-e szó, de néhány nap elteltével én megismételném a tesztet!

  • fehér irénke

    2013. január 08. kedd

    azt szeretném kérdezni elmúltam 40-éves 2012.aug.volt meg a menszeszem,szept.semmi.okt-nov.ben megvolt de 2-3napig tartot barna menszesz dec.nem volt meg.most meg 2013írunk még idályig semi. vettem tesztett az se mutatta ki.a terheséget. de a derekam is fájogat. kérek rá választ. köszönöm türelmét. irénke

    • Gabi

      2013. január 14. hétfő

      Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. A terhességen kívül több dolog miatt is kimaradhat a menzesz, érdemes lenne utánajárni.

  • Danò Beatrix

    2013. január 06. vasárnap

    nekem2kán jött meg a menszeszem de nem egésznapig tartott 3kán volt erősebb vérzés másnap csak félnapig picit 5kén elmulott nem tom igy terhes lehetek e hányingerem az van és sokat eszek!”

    • Gabi

      2013. január 07. hétfő

      Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy tesztet. Nem teljesen kizárt a terhesség.

  • Anna

    2013. január 05. szombat

    Kedves Ági!

    Az lenne a problémám, hogy tegnap voltam 19.hetes UH vizsgálaton, ahol nem az én orvosom vizsgált. Ő nagyon erősen rányomta az UH-fejet a hasamra, és fájt, de nem törődött vele.
    Okozhat valami bajt a terhességemben? Az előző terhességem már koraszüléssel végződött, a méhnyakam is meg volt rövidülve a 14. héten.
    Azért aggaszt a dolog, mert még ma is fáj a hasam ott, ahol megnyomta, és a babát lentebb érzem, mint eddig. Mintha a hólyagomra ült volna.

    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:
    Anna

    • Vida Agi

      2013. január 13. vasárnap

      Nem kell aggódnod, a baba legalább 10 centi mélyen van odabent, nem lesz ettől semmi baja.

  • Laura

    2013. január 05. szombat

    Jó napot!
    Érdeklődni szeretnék mire gondolhatok!majdnem 1 hetet késett a menzeszem és 5 nap helyett 1 napot mondanék rendes menzesznek a 2.nap éppen csak volt,3.nap semmi sem!Minden 5-6 napig tart,ez most mit jelent?megszakítással védekezünk egyébként?lehet baba?vagy mi lehet még az oka?

    • Gabi

      2013. január 07. hétfő

      Ebben az esetben mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Elsősorban én is terhességre gondolnék, mivel a megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer.

  • szalai beata

    2013. január 03. csütörtök

    Tisztelt Doktorno!
    Egy ève ès ket honapja nem szedek fogamzasgatlot.Pàrommal juliusban ugy dontottunk hogy babàt szeretnènk.Novemberben voltam nogyogyàsznàl,azt mondta minden rendben,vàrnom kell csak.(26 èves vagyok).adott egy vitamint(fertifol)(olaszorszagbol irok,nem tudom,ismeri e ezt a vitamint),amit azota is szedek.menstruàciom minden honapban jelentkezik,de kevesebb,es rovidebb ideig tart a megszokottnàl.Hasam egy jo honapja felfujodott,akkora mint kb a 2honapos terhesekè.nèhai èmelygèsem,fejfajasom is van azota,ès sokkal fàradèkonyabb vagyok.lehetsèges hogy menstruàciom ellenère terhes vagyok?vàlaszàt elore is koszonom!

    • Gabi

      2013. január 07. hétfő

      Ritkán, de előfordulhat, hogy a terhesség idején is még jelentkezik menzesz szerű vérzés. Ha bizonytalan, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Rita

    2012. december 29. szombat

    Tisztelt Doktor Nő! 4 éve szedek Belara fogamzásgátlót. A szedés alatt nem maradt ki egy tabletta sem, mindig este veszem be, nagyjából percre pontosan. A bevételt követõen nem lépett fel hasmenés, hányás, és más hatóanyagú gyógyszerrel sem szedtem egyidejûleg, nehogy a hatása csökkenjen. A ciklusom 28-29 napos szokott lenni. Októberben a 25. és 28. napon nemi életet éltem. Azóta háromszor pontosan megjött a megvonásos vérzésem (7 napig tartott, élénk piros, darabos vérzéssel, bár az utóbbi kicsit kevesebbnek tûnt mennyiségre, de akkor is ugyanaddig tartott, talán lehetett a mostani stresszes idõszaktól is), a tesztek is negatívak lettek (még az aktus utáni 44. napon is, reggeli elsõ vizeletbõl). De úgy tudom, hogy még a vérzés ellenére is lehet terhességrõl szó. Arra lennék kíváncsi, hogy Ön szerint a fent leírtak tekintetében lehetek-e terhes? A 44. nap már mindenképp kimutatná egy 25-ös érzékenységû teszt? A terhesség esetén jelentkező vérzésnél nincsenek szövetdarabok? Elnézést a kérdésekért, de ezekre pontosan sehol nem találtam még választ. Elõre is köszönöm szíves segítségét!

    • Gabi

      2013. január 07. hétfő

      Rendszeresen és pontosan szedett fogamzásgátló alkalmazása esetén a teherbeesés kockázata kevesebb, mint 1%. A negatív teszt nem jelenti egyértelműen, hogy valaki nem terhes, de ennyi idő elteltével már elég nagy a valószínűsége, hogy kimutatná az esetleges terhességet.

  • Nagy Katalin

    2012. december 25. kedd

    Üdvözletem!

    1 éve szedek fogamzásgátlót.Pontosan, mindig ugyanabban az időpontban veszem be. Az elmúlt 3 hónapban a menstruációm mindig pontosan megjött, de az első napjaiban mindig görcsölök és kevesebb is a vérzés, mint előtte. Nagyon félek a nem várt terhességtől. Előtte is voltam már nőgyógyászomnál párszor, mikor tapasztaltam émelygést, köztes vérzést. Ő mindig megnyugtatott, hogy ez normális. Nem szeretném megint felkeresni, mert mi van ha csak megint beképzelem? Eléggé stresszes most az életem és egy hónapja körülbelül hólyaghuruttal szenvedtem. Lehet, hogy ez a stressztől van? Köszönöm előre is a válaszát.

    • Gabi

      2012. december 26. szerda

      Ha az elmúlt hónapban is pontosan, kihagyás nélkül szedte a fogamzásgátlót, ha nem volt semmi, ami gyengíthette a hatékonyságát (pl. hányás, hasmenés, antibiotikum kúra), akkor a terhesség esélye minimális. De ha mégis bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt elvégezni.

  • Zsófia

    2012. december 24. hétfő

    Nekem álterhességet diagnosztizálta az orvosom, ami azt jelenti…hogy pszichés alapon mivel beteg vagyok és gyógyszereket is szedek, viszont az István KH. szerint amennyiben még fekvő beteg vagyok menjek vissza…láttam a négy hetes ultrahangot, ami szerintem mint első laikus babaváró nem tévedtem. mindezek szerint is nagyon szeretnék babát és még menstruációm is volt, de nem erős. Lehet hogy igaza van a „bölcs” pszichiáternek?
    Jó lenne orvoshoz fordulnom, viszont túl vagyok a 3 hónapon, ha igaz…

    • Gabi

      2012. december 26. szerda

      Ennyiből nehéz lenne megállapítani, miről is van szó pontosan. Ha bizonytalan, egy újabb nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang egyértelműen eldöntené a kérdést.

  • Zsófy

    2012. december 20. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    Azzal a kérdéssel szeretnék fordulni Önhöz hogy a párommal a menszeszem megjövetele előtt 2nappal szeretkeztünk,és nem tudom pontosan hogy elment e bennem vagy sem.És bár megjött a mensim,de csak 4napig tartott.Ugye nem vagyok terhes?
    Mielőbbi válaszát várom!!
    Tisztelettel:
    Zsófy

    • Gabi

      2012. december 26. szerda

      Ha a menzesz pontosan jött meg, színe, állaga, mennyisége nem tért el a megszokottól, akkor kicsi az esélye a terhességnek. De ha bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt csinálni.