Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Timi

    2012. március 07. szerda

    Kedves Doktornő! 3 hónapja próbálkozunk a férjemmel. Nekem mindig megjön 27.-28. napra, de most késett, 32 napra jött meg. Előző napokban feszültek a melleim, enyhe hőemelkedésem volt, hőhullámok törtek rám, ami nállam nem szokott előfordulni, mint menstruáció előtti tünet. A 32. napon rosszul lettem, és nagy görcseim voltak, majd először barnás (furcsa darabos) folyás jelentkezett, alvadt vérrel, majd később rendesen elkezdtem vérezni. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges e, hogy terhes voltam, és vetélésem volt? Ha igen, lehet e ennek valami következménye? Mindenféleképp elmegyek a nőgyógyászomhoz, csak nem tudom, hogy el kellenne e mennem már most (még vérzek), vagy nyugodtan megvárhatom még elmúlik? Szinte biztos voltam benne, hogy állapotos vagyok. Lehet, hogy az okozhatta a tüneteket, hogy nagyon beleéltem magam (mert ilyenről is olvastam már)?Előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. március 15. csütörtök

      Ha a vérzés elhúzódik, tovább tart, mint egy szokványos menzesz, akkor célszerű orvoshoz menni azonnal.

  • Kikike

    2012. március 05. hétfő

    Tisztelt doktornő!2011 dec. 12-17 volt menzeszem,2012 januárban 5-10-ig és 23-28-ig volt 6 napos élénkpiros darabos és erős menzeszem.Februárban már csak 2 napig tartott 22- 23-ig de nagyon kevés és barna folyás.Ma teszteltem pozitív lett,kérdésem az lenne hogy lehettem már januárban terhes?Élénkpiros erős nagy darabos vérzés esetén is szóba kerülhet a terhesség?

    • Gabi

      2012. március 12. hétfő

      Nagyobb a valószínűsége, hogy január 28 után esett teherbe. De az első ultrahang vizsgálaton elég nagy pontossággal meg tudják állapítani a terhesség korát.

  • Timi

    2012. március 05. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    A menstruációm február 14-én jött meg, 5 napos volt. A párommal babát tervezünk, pete érés körül együtt is voltunk. Március 3-án(ha jól számoltam 17 napra) ismét vérezni kezdtem, mely erős sötét színű, és még most 3 nap után is tart. Augusztusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, eddig pontosan 27-28 napra volt menstruációm.
    Mire utalhat a korai időpont? Stressz, idegi gondjaim nem voltak, kiegyensúlyozott életet élünk. Esetleg valami szervi probléma, méhen kívüli terhesség, vagy ez ‘elő fordul néha’ ?
    Válaszát előre is köszönöm szépen!
    Üdvözlettel: Timi

    • Gabi

      2012. március 12. hétfő

      Ha a vérzés elhúzódott, esetleg még most is tart, akkor mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, hogy kiderüljön, mi okozhatta. Lehetett esetleg egy korai vetélés is.

  • Gina

    2012. február 28. kedd

    Kedves Doktornő! 6 hónapja próbálkozunk a párommal, hogy teherbe essek. e hónap másodikától nyolcadikáig megvolt a menzeszem. De nem úgy mint szokott,mert nekem sok alvattvér is szokott lenni. Viszont most nem volt. Ezután 18-án pecsételő vérzésem jelentkezett. Utána követő napokban csak rózsaszínű folyásom volt. De pár napja már vérzek, igaz hogy csk pecsételő, de akkor is… A mai nap már megerősödött a vérzés és feltünően sötét. A melleim már lassan egy hónapja iszonyatosan feszülnek és fehér folyadék jön az eggyikből. Az émelygésem is elég sűrű. voltam nőgyógyásznál de nem monta hogy terhes lennék, de viszont baba mama vitamint írt elő. Őn szerint terhes vagyok??? meret nagyon szeretném!!!

    • Gabi

      2012. február 29. szerda

      Szerintem érdemes lenne visszamenni az orvoshoz azzal, hogy terhességre gyanakszik, és rendszertelenül vérezget. Előfordulhat a terhesség, de ennyiből tényleg nehéz lenne megmondani.

      • Eva

        2012. február 29. szerda

        Szia!

        Most vagyok a 20.hetben,es ma voltam ultrahangon.Eddig minden rendben volt(nem volt hanyinger,verzes,stb),jol erzem magam a börömben.De miutan hazajöttem az orvostol,barnas verzesem volt,es nagyon megijedtem,ö viszont csak delig rendel.Fajdalmam tovabbra sincs.Erdemes mentöt hivnom? Lehet h csak a vizsgalat miatt vereztem?
        Valaszat elöre is köszönöm.

        • Gabi

          2012. március 04. vasárnap

          Lehetséges, hogy a vizsgálat okozta a barnás folyást. Remélhetőleg ez reggelre elmúlt. Remélhetőleg ez nem váltott vérzésbe, akkor mindenképp érdemes bemenni a kórházba.

      • Gina

        2012. február 29. szerda

        Köszönöm szépen!

        • Gina

          2012. március 13. kedd

          Tisztelt Doktornő! Ma elmentem nőgyógyászhoz mert a hasam feltünően kerekedi:) azok ellenére, hogy a múlt hónapban kétszer is menstruáltam és mér ráadásul a két menstruáció között pecsételő vérzéseim voltak. de sajnos ő nem lát terhességre utaló jelet. Mi okozhatja,ön szerint akkor ezeket a tüneteket?
          ui.: És a mellem is lassan 2 hónapja fáj és fehér folyadék jön az eggyikből.

  • Simon Bernadett

    2012. február 26. vasárnap

    Udv! Januar 6 an jott meg azutan 18 szeretkeztunk a parommal nem vedekeztunk 30a korul barnas folyas betettel inteztem el februar 6 an nem jott meg,csinaltam tesztet is negativ. csak ma jott meg 26an de nem olyan mint a rendes verzes mert ha nekem megjon akkor 10 tampon elso nap de ma ez meg csak a 2. a kerdesem lehetek terhes?koszonom

    • Gabi

      2012. február 29. szerda

      Ha eddig viszonylag pontos volt a ciklusod, most pedig január 6 óta csak az minimális folyás volt, akkor igen, lehetséges a terhesség. Érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • Roni

    2012. február 26. vasárnap

    Szia! Lenne egy olyan problémám, hogy 2012. január 20-25-ig megvolt, majd februárban 1 hetet késett és 2 napig volt meg. Inkább barnázás volt, mint vérzés és kevés is volt, valamint se görcsökkel, se fájdalommal nem járt. Egyszer csak jött és 2 nap múlva el is múlt. Mi lehet ez??? Midig pontos a menstruációm, 27-28naponta, ilyen még soha nem fordult elő! (23 éves vagyok) Párommal a február volt az első hónap, hogy próbálkoztunk!
    Köszönöm!

    • Gabi

      2012. február 29. szerda

      Ha a vérzés sokkal enyhébb volt, mint általában, nem tartott tovább 3 napnál, színe, állaga se volt a megszokott, akkor szóba jöhet a terhesség. Ezért ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Anikó

    2012. február 25. szombat

    Szia!

    Nekem késett pár napot a menstruációm és ez után másfél napig tartott (barnás színnel- kisebb intenzitással). Még előtte vettem egy terhességi tesztet és este megcsináltam, negatív lett :-(. Lehet, hogy várandós vagyok csak még nagyon korai szakaszban? Ha reggel végeztem volna el a tesztet az első vizeletből akkor kimutatta volna?
    Lehet, hogy más van a dolog hátterében, mert hányingerem, szédülés és fejfájás minden nap van, de akkor már a tesztnek is ki kellett volna mutatnia, ha ezek a terhesség jelei lennének, nem?
    Köszönöm előre is a választ.

    • Gabi

      2012. február 29. szerda

      Ha nagyon „fiatal” a terhesség, akkor előfordul, hogy még a reggeli első vizeletből végzett teszt sem mutatja ki. Ha a tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes néhány nap múlva megismételni a tesztet, lehetőleg reggel.

      • Anikó

        2012. február 29. szerda

        Köszönöm a választ. Majd akkor újra próbálkozom. 🙂

  • Andi

    2012. február 25. szombat

    Szia!

    A barátommal megszakítással védekezünk és legutóbb a menstruációm időben megjött, de csak 1 napig tartott. Azóta is feszül a mellem ( kb 1 hete). Enyhe émelygést szoktam érezni, de ez lehet a feszültségtől is. Lehetséges, hogy teres vagyok?

    • Gabi

      2012. február 29. szerda

      Mivel a megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer, kb. 5% a teherbeesés kockázata, és a menzesz is nagyon rövid ideig tartott, lehetséges a terhesség. Én csinálnék egy terhességi tesztet.

  • Tünde

    2012. február 23. csütörtök

    szia én 16 honapja szültem és azota mindig változo a menstruáciom

    most is meg volt februárban

    de ugy érzem mintha terhes lenék met görcsölgetek fáj a hasamaja és feszülni is szokot a hasam szerinted lehetséges

    • Gabi

      2012. február 29. szerda

      Hogy a szülés óta még nem rendeződött a ciklusod (főleg, ha még szoptatsz is) teljesen normális. De rendszertelen menzesz mellett is teherbe lehet esni. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Andi80

    2012. február 20. hétfő

    Szia!
    Párommal 7 hónapja ta próbálkozunk. Jan. 29.én volt peteérv ésem, együtt is voltunk akkor. Utána még febr. 4.én, majd 8.án. Elvileg 12.én kellett volna megjönnie, de késett. Szerdán reggel teszteltem, negativ lett, és sajnos véreztem is, de maga a vérzés teljesen más volt, mint egy normál mensi. Szerdán összesen 3 csütörtökön 2 betétet használtam csak el de nagyon kis mennyiség jött péntekre már semmi nem volt. Most hétvégén többször is szurkaló érzésem volt a hasam alsó részén, ugy kb a méhszáj környékén, ma pedig idonként olyan görcsöket érzek, mint mielőtt meg szokott jönni. Tervezem, hogy a héten még egyet tesztelek. Van rá esélyem hogy a fenti tünetek alapján kismama leszek/vagyok?

  • Andi80

    2012. február 20. hétfő

    Szia!
    Párommal 7 hónapja próbálkozunk. Jan. 29.én volt peteérésem, együtt is voltunk akkor. Utána még febr. 4.én, majd 8.án. Elvileg 12.én kellett volna megjönnie, de késett. Szerdán reggel teszteltem, negativ lett, és sajnos véreztem is, de maga a vérzés teljesen más volt, mint egy normál mensi. Szerdán összesen 3 csütörtökön 2 betétet használtam csak el de nagyon kis mennyiség jött péntekre már semmi nem volt. Most hétvégén többször is szurkaló érzésem volt a hasam alsó részén, ugy kb a méhszáj környékén, ma pedig idonként olyan görcsöket érzek, mint mielőtt meg szokott jönni. Tervezem, hogy a héten még egyet tesztelek.

    • Gabi

      2012. február 23. csütörtök

      Ha terhességre gyanakszol, érdemes a tesztet megismételni.

  • Moncsi

    2012. február 17. péntek

    December óta nagyon szeretnénk babát, de még nem jött össze. Minden hónap végén jön meg a menstruációm 31-én. Most februárba mértem a hőmérsékletem,s egeszen 15-ig alacsony volt 35,7 és mostmár normál 36,6. 14-en szeretkeztünk, reménykedhetünk e hogy összejött a baba? vagy ez a hőmérséklet mérés nem biztos…s lehet épp más napon van a peteérés. Válaszát előre is köszönöm…s ez a legszuperebb kismamablog 🙂

  • Liza

    2012. február 15. szerda

    Helló…nekem tavaly novemberben volt egy közösülésem amikor nem védekeztünk a párommal.Másnap hajnalban esemény utáni tablettát vettem be.December eleján megjött a menszeszem,nemsokára rá 2hét mulva december végén is és tartott 4napot.Aztán megjött januárban is szokásos időben,februárban ugy szintén…Na és ,hogy akkor mi a probléma,hát az,hogy folyton puffadok,s kiakartam zárni a terhességet ezért 2napja csináltam egy tesztet és negativ lett.Mindemellett csak ezt az egz jelet észleltem de zavaró,ráadásul tudva azt,hogz mindig jó étvagyú vagyok.Tanácsos lenne elmenni orvoshoz?Köszönöm a válazsát előre is!

    • Gabi

      2012. február 20. hétfő

      Ha azóta nem volt olyan együttlét, amikor nem megfelelően védekeztetek, akkor minimális a terhesség esélye. Én a háziorvoshoz mennék el a helyedben.

  • ani

    2012. február 15. szerda

    Hello, nekem kesni szokot mindig es most is keset 7 napot, megjott es most eloszor szedek tabbletat,2 nap utan elmult a verzes es mostamar semmi! mi lehet ennek az oka? aki tud legyszi irjon!

    • Gabi

      2012. február 20. hétfő

      Fogamzásgátló szedése során megváltozhat a menzesz. Előfordul, hogy sokkal rövidebb ideig tart, kevesebb a mennyisége. De ennek az ellenkezőjét is kiválthatja a tabletta. Viszont ezután késnie már nem szabad. Pontosan 28 naponként kellene vérzésnek jelentkeznie.

      • Vera

        2012. február 21. kedd

        Én csak két hónapig szedtem fogamzásgátlót, mert a mellékhatások miatt inkább abbahagytam. Az első hónapban kiegészítő fogamzásgátlást használtunk. Rendesen meg is jött a megvonásos. Aztán a második is a következő ciklusban. Úgy kb. 4-5 napig tartott, mint az előzőnél. Az első egy két napban volt a több aztán egyre kevesebb. És nem barnás vérzés volt, hanem rendesen piros. De mielőtt megjött volna pár napig szédültem, és enyhe hányingerem volt! De mikor megjött ez elmúlt! Ugye utána nem szedtem be több tablettát, és ennek már vagy négy hete!Azóta is óvszerrel csináljuk! Még nem jött a menstruációm, de emiatt nem aggódom, mivel a tabletta abbahagyása okozhatja valószínűleg. De azóta egyre több anyajegy jelenik meg rajtam, folyamatosan már vagy két hete! Ez mitől lehet? Olvastam, hogy a hormonváltozások okozhatnak ilyet, és ez terhességkor szokott előfordulni. Azt szeretném megkérdezni, hogy még is teherbe eshettem, mielőtt megjött volna a megvonásos? A tablettát rendesen beszedtem, és egyszersem szedtem olyat ami csökkentené a hatását.

        • Gabi

          2012. február 23. csütörtök

          Ilyenről még nem hallottam, hogy az újonnan megjelenő anyajegyek a terhesség tünetei lennének. Én inkább bőrgyógyászhoz fordulnék emiatt.

          • Vera

            2012. február 24. péntek

            Én is csak a neten utána olvasva tudtam meg, hogy a hormon szintet követve jelennek meg! Előtte én meg a fogamzásgátlóra gyanakodtam, hogy az okozhatja!

  • Marcsi

    2012. február 09. csütörtök

    Szeptember vége óta próbálkozunk a párommal, a lényeg, hogy január 2-án kellett volna megjönnie, már egy hetet késett, nagyon feszültek a melleim és csináltam tesztet a reggeli első vizeletből ahol a 2. csík elég halvány volt, majd csináltam 3 nap múlva egy másikat- ugyanez volt az eredmény, majd ezután 2 nappal megjött! a napok száma, a vérzés mennyisége és jellege mint mindig, mi történhetett velem?

    • Gabi

      2012. február 13. hétfő

      Nem tudom, mennyire pontos a ciklusa, előfordult-e máskor is ennyi késés, lehet, hogy most is erről van szó. Viszont lehetséges az is, hogy korai vetélés történt, ez sajnos elég gyakran előfordul. Ha a vérzés elmúlt, érdemes tovább próbálkozni.

  • Bartus Zsuzsanna

    2012. február 09. csütörtök

    Jónapot kivánok!Mi már 14hónapja próbálkozunk a 3.babával(az elsö 2 csemetém az elözö páromtól van)az utolsó mensim 25.én jött meg és 1nap barna,2nap vérzés aztán megint 1nap barnázás volt..ez kicsit furcsa volt nekem mert mindig 6-7napig küzdök a vérzésemmel..enyhe mellfájdalom is van már 1hete és sürübben járok pipilni is,a folyásom is erösödött egy kicsit és állandóan fázom(még a kandallóba bújva is):)Gyanakodhatok esetleg babára?érdemes lenne tesztelnem már?Köszönöm szépen,hogy idöt szakit rám!További jómunkát és szépnapot kivánok!

    • Gabi

      2012. február 13. hétfő

      Ha a vérzés jelentősen kevesebb volt, mint a megszokott, az utalhat terhességre. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet. De ha mégsem, ennyi idő elteltével már érdemes lenne elindulni egy kivizsgálásra, hogy kiderüljön, miért nem sikerül a baba.

  • Linda

    2012. február 07. kedd

    heló! januárban előbb jött meg a menzeszem 5 nappal. most február 3.án kellett volna megjönnie de nem jön semmi…. lehet hogy babát várok? olyan érzésem van mintha meg akarna jönni…. várjak még a tesztel?

    • Gabi

      2012. február 13. hétfő

      Ha azóta sem jött meg, mindenképp érdemes tesztelni!

  • Timi

    2012. február 06. hétfő

    Szia!

    Már 5 hónapja próbálkozunk a párommal, akkor hagytam abba a gyógyszert. Nagyon szeretnénk babát, de nem akar összejönni. Általában mindig pontosan jön meg azóta is, 27-29 nap. De most 1 hetet késett, majdnem szét robbannak a melleim, hányingerem van 4 napja, de nagyon gyengén fájt az alhasam, mintha meg akarna jönni. Elmentem ma a patikába tesztért, de mire haza értem és elindultam, h megcsinálom a tesztet megjött. Nagyon halvány rózsaszín folyadék és utána elkezdett fájni a hasam is erősebben. Mérem a hőmet és elvileg 3 hete volt peteérésem, mert akkor ment fel 1 nap a hőm. Mi lehet? Megcsináljam azért a tesztet vagy vmi mástól történhet ez? Már nagyon kétségbe vagyok esve! Vagy lehet, h csak felfáztam mellé. Kérlek írj valami okosat, mert nagyon depressziós lettem…

    • Gabi

      2012. február 07. kedd

      Ha azóta a halvány rózsaszínes folyás nem váltott át vérzésbe, érdemes megcsinálni a tesztet.

  • Gabesz

    2012. február 05. vasárnap

    Szia Gabi,
    már másfél éve próbálok teherbe esni, már voltam petevezeték átjárhatósági vizsgálaton is, de semmi! Mindkettőnkkel minden rendben (a vizsgálatok szerint) Az utóbbi hónapokban 30-33 napra jön meg,mitől lehet ez?Így elég nehéz a peteérést is nyomon követni 🙁 Teljesen el vagyok keseredve, nem tudom mit tudnék még tenni…

    • Vida Agi

      2012. február 13. hétfő

      Próbáld meg ovulációs teszttel figyelni, mikor van a peteérésed és akkor együttlenni. Most a nagy hideg is megzavarhatja a ciklusodat.

  • Moncsi

    2012. február 02. csütörtök

    Mi a férjemmel két hónapja már, hogy nem védekezünk és még nem jött össze a baba. Én már kétségbe vagyok esve, ez normális vagy ajánlott lenne orvoshoz fordulni?

    • Gabi

      2012. február 05. vasárnap

      2 hónap sikertelenség teljesen normális. Ez egyáltalán nem ritka. Orvoshoz csak akkor érdemes fordulni, ha már több mint fél éve (egyes orvosok véleménye szerint több mint 1 éve) nem sikerül a baba.

  • Ági

    2012. február 01. szerda

    Szia!
    A párommal 4 hónapja próbálkozunk,mert már nagyon szeretnénk babát csak valahogy nem sikerül az elmúlt két vérzésem elég érdekes volt.Nekem mindig pontosan 24-28 napra jön meg már a januári sem volt olyan mint szokott ,mert először csak kis barnás pecsételés 2 napig utána 2 napig mondhatni normálisnak de nem soknak.Most 2 napig pecsételős barnás és ma egy komolyabb pirosas vérzés,de a mellem már több mint 1 hete eléggé fáj és 2 napja kicsi émelygés.Lehetséges-e a terhesség?Válaszodat előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. február 05. vasárnap

      Ha 3 napnál tovább tart a vérzés, akkor elég kicsi a terhesség esélye. De ha erre gyanakszol, egy tesztet nem árt csinálni.

  • Beja

    2012. január 31. kedd

    Szia!dec 28-29-én megvolt a mensim!30-án együtt voltunk a férjemmel,nem védekeztünk!pár napra rá csináltam tesztet negatív lett.jan 25-26-án barna vérzés volt,de alig pár csepp a piros vér helyett!30-án csináltam egy ujjabb tesztet ami szintén negatív lett!a hasam fájdogál néha,melleim is néha,az együttlét óta híztam is!lehetek terhes vagy valami más van a háttérbe?

  • Beja

    2012. január 31. kedd

    Szia!dec 28-29-én megvolt a mensim,30-án együtt voltunk a férjemmel,nem védekeztünk!pár napra rá csináltam tesztet negatív lett.jan 25-26-án barna vérzésem volt,de alig pár csepp,semmi piros vérzés,jan 28-án csináltam mégegy tesztet az is negatív lett!a hasam fájdogál,melleim is néha,az együttlét óta híztam is!lehetek terhes,vagy valami más probléma van a háttérbe?

    • Gabi

      2012. február 01. szerda

      A negatív tesztek ellenére lehetséges a terhesség, viszont más is okozhatja a leírtakat. Én a helyedben elmennék nőgyógyászhoz, ott a terhesség is egyértelműen kiderül, de ha más a gond, azt is jó eséllyel meg tudja mondani az orvos.

  • Szandra

    2012. január 29. vasárnap

    Szia megszeretném kérdezni mit csináljak…megjött az olyan 2 napja de csak egy picit és barnás volt aztán abbamarat és ma megjött megint és jobban de piros de nem értem az a tünetek megvannak hogy terhes vagyok és azt hittem az elején hogy igen az vagyok mert csak picit jött meg és barna volt meg a tünetek miatt hittem azt ma megjött és nem tudom hogy mi van!!!!terhes vagyok-e vagy nem?

    • Gabi

      2012. február 01. szerda

      Ha ez a vérzés tovább tartott, mint 2-3 nap, akkor sajnos kicsi a terhesség esélye. Ha azóta elmúlt, és még most is bizonytalan vagy, egy terhességi tesztet nem árt elvégezni.

      • Szandra

        2012. február 03. péntek

        Hello 2 napig tartott a barnás vérzés és utána megjött normálisan akkor már piros volt és 1hétig tarot….most nem értem..

  • zsani

    2012. január 29. vasárnap

    Szia nekem mindig meg jön van ojan h 1 honapba 2x 3x is minden este ugy alszok el hogy ojanokat nyilal a hasamba hogy nem bírom meg reggel is szokot kívános vok pl. valamejik nap meg kivántam a csokit es ugy meg bolondultam hogy muszály volt csinálni ! el szoktam szédülni,sokszor hanyingerem van de nem hányok ,fáj a hasam,Jön az elö tejem,érzek egy csomot a hasam alján,nőt is .talán terheség?

    • Gabi

      2012. február 01. szerda

      Ha terhességre gyanakszol, érdemes terhességi tesztet csinálni. De mivel ilyen gyakran jelentkezik vérzés, akár terhes vagy, akár nem, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, mert ez semmiképp nem természetes.

  • Andrea

    2012. január 24. kedd

    Kedves Gabi,
    Nekem 16 éves koromtól 28 éves koromig (2004) nem volt menstruációm (elvileg PCO, de 4 éve ultrahangon és hormonvizsgálattal már nem láttak semmi erre utaló jelet), aztán 8 éve életvitelt változtattam és azóta magától megjön, 35-40 naponta. A vérzéseim erősek, alvadt vérdarabkák is leválnak menstruáció közben, általában 5-6 napig tart. Június óta nem védekezünk férjemmel, decembertől PG53-mal követtem a peteérésemet és pontosan peteéréskor (dec közepe) együtt voltunk többször is.És utána is természetesen. Aztán január 4-én megjött, a szokásos erős vérzés. Elmúltával két napig (jan 9-10) alhasi fájdalmaim voltak, melleim azóta feszülnek, 12-én alhasban enyhe szúró fájdalmat éreztem, 18-a környékétől tegnapig (jan 23) barnás váladékszerű, de nem folyás. Tegnap, 23-án tesztet csináltam, és pozitív lett. :)Elvileg pont ezekben a napokban van ismét peteérésem. A héten volt, hogy kicsit furán éreztem magam, de nincs erős hányingerem, szédülésem, ilyesmi. Voltam vérvételen is a menstruáció 3. napján, TSH-m 3,78mU/l, LH és FSH 3,5 -3,5 U/l, Progeszteron 7,1nmol/l, Ösztradiol 318 pmol/l.
    Szeretném megtudni, hogy ez most így normális vagy rohanjak orvoshoz..?
    Válaszát nagyon köszönöm!
    Üdvözlettel
    Andrea

    • Vida Agi

      2012. január 28. szombat

      Ez így normális. Várj néhány napot és menj el orvoshoz, hogy ő is megállapíthassa a terhességet. És gratulálunk hozzá 🙂

  • emese

    2012. január 24. kedd

    szia! november 21diken feküdtünk le mikor nem védekeztünk a barátommal és nekem december 11dikén megjött a menstruációm , 5napig tartott mint ahogy szokott, piros volt és elég sok jött.december 15dikán újból lefeküdtünk de akkor már védekeztünk és január 9dikén megjött a menstruációm ugyancsak 5napig tartott és piros volt és sok is volt. az aggaszt hogy nagyon gyakran kell vizeljek. lehet ez egy terhességi tünet ha normálisan eddig megjött a menstruációm ?

    • Vida Agi

      2012. január 28. szombat

      Ha megjött és erős volt, akkor szinte kizárt, hogy terhesség okozná a gyakori vizelést. De ha nagyon úgy érzed, csinálj egy tesztet és kiderül.

      • Ghina

        2012. február 11. szombat

        Szia. Nem tudom hogy jo helyre irok-e.. de ezt nagyon szerettem volna megkerdezni. Terhes vagyok.. de meg nem 100%os de a terhessegi teszt pozitiv volt. Furcsa hangokat hallok a hasamban ilyen morgó, puffadó, nyöszörgő hangok.. ez mit jelent? Baj van? Koszii elore is valaszod.

        Ghina

        • Gabi

          2012. február 13. hétfő

          Ez 99%, hogy bélmozgás. Ha a terhességi teszt pozitív, akkor viszont szinte biztos, hogy valóban babát vársz!

          • Ghina

            2012. február 13. hétfő

            es a belmozgas az miert van?

            • Ghina

              2012. február 17. péntek

              ??????

  • smifti

    2012. január 24. kedd

    ja és a hasam is nőtt,me ugy nem vagyok egy molett..viszont ha feküdtem látszodott minimálisan a bordám …viszonbt most meg nem látszik ha ölük akkor végkép nem!…

  • judit

    2012. január 24. kedd

    szia! november 21-én voltam védekezés nélkül a párommal,és utána kb 12 órára bevettem esemény utáni tablettát is,és utána december 1-én megjött rendesen,majd úgy szintén januárban is,de talán egy kicsit másabb volt ezek a menstruációk,mivel talán kevesebb napig tartott és kevesebb volt,meg egy kicsit furán érzem magam,meg fáradékony vagyok, nem tudom lehet csak túl képzelem, de amikor történt a dolog akörül lehetett a peteérésem is.. lehetséges,h terhes lennénk?

    • Vida Agi

      2012. január 28. szombat

      Azért volt más, mert az esemény utáni tabletta gyógyszeres úton váltja ki a vérzést, és gyakran több vér távozhat, mint egy rendes menses során, ezért lehetsz esetleg fáradékonyabb is.

  • smifti

    2012. január 24. kedd

    Szijja gabi!
    Segits kérlek..nekem kb. 2011.12.06-án kellet volna megjönnie helyett megjött 2012.01.21-én..és 23-án azaz tegnap voltam nő gyógyásznál..ultrahangon..azt mondta,6hetes vagyok,koraiszülés és hogy ikreim lesznek és 2hét mulva menjek vissza(ennek én örültem) de én félek addig várni me sokan azt mondják h a vérzés ienkor baj..vetélésre készül…vmi..viszont a vérzésem 2.-3.-napján darabosvéres vmi jött belöllem “börszinű drabok”
    ..de ugynézki az elmult csak szimplán vérzek..mit tegyek mindenki mond mindent és nemtudom.: tüneteim megvanak-melfeszülés(mellbimbóm nagyobb)..fáratság,és az ételeket is sósabnak érzem hol ott azt mondja a barátom h egyátalán nem sós.hányingerem nincs…fájdalmam nagyon nincs ritkán..a hasam görcsöl-szúró érzés!
    kérlek ha tudsz irj e-mailemre!
    smifti16@citromail.hu

  • smifti

    2012. január 24. kedd

    Szijja gabi!
    Segits kérlek..nekem kb. 2011.12.06-án kellet volna megjönnie helyett megjött 2012.21-én..és 23-án azaz tegnap voltam nő gyógyásznál..ultrahangon..azt mondta,koraiszülés és hogy ikreim lesznek és 2hét mulva menjek vissza(ennek én örültem) de én félek addig várni me sokan azt mondják h a vérzés ienkor baj..vetélésre készül…vmi..viszont a vérzésem 2.-3.-napján darabosvéres vmi jött belöllem “börszinű drabok”
    ..de ugynézki az elmult csak szimplán vérzek..mit tegyek mindenki mond mindent és nemtudom.: :’
    kérlek ha tudsz irj e-mailemre!
    smifti16@citromail.hu

  • Eszter

    2012. január 23. hétfő

    Szia!
    Nagyon szeretnék már babát… 🙁
    Decemberben két hetet késett, és most januárban is késett pár napot. Peteéréskor voltunk együtt a párommal. nem is védekeztünk, késett is, minden terhes tünetem megvolt, és mégis negatív lett minden teszt. ;( Most múlt el pár napja, de még a rosszullétek jelentkeznek. Nem lehet, hogy annak ellenére, hogy megjött mégis terhes vagyok? Barnázgatok is…
    Köszönöm a válaszod

  • Erzsike

    2012. január 23. hétfő

    Nekem olyan problémám lenne, hogy e hónap 12.-én megszakításos közösülés történt. 4 nappal később, a ciklusom 19. napján megjött a menstruációm, pedig nem akkorra vártam. Rendesen 3 napig tartott, ahogy szokott erős, élénkpiros vérzéssel. Mégsem hagy nyugodni a gondolat, hogy esetleg terhes lettem. Miért jött meg ilyen korán? Általában 24-28 napos a ciklusom. Érdemes lenne megvárni a következő menstruációm, és ha az kimarad, tesztet csinálni?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Erzsike

    • Gabi

      2012. január 23. hétfő

      Ha bizonytalan vagy, tesztelhetsz most is, de ha a megszakításos közösülés után jelentkezett menzesz, kicsi a terhesség valószínűsége.

  • Maráczi Lászlóné

    2012. január 21. szombat

    Jonapot.az volna a kérdésem hogy nagyon szeretnénk kis tesót lányunknak mar 2 éve ehonapba késett elötte lévő héten hanyinger jelentkezett mell fajas.de aztan 4nappal kevse megjött elso nap rendes menstruaci masnap mar enyhe vérzés volt aztan el is mult csak 2napig volt meg.lehet terhesség még?érdemes tesztelni?

    • Gabi

      2012. január 23. hétfő

      Ha a 4 napos késés nem szokott előfordulni, és egyébként jelentősen több és hosszabb ideig tartó menzesz a megszokott, akkor esetleg érdemes tesztelni.

  • Nettus

    2012. január 18. szerda

    Ja, annyit hagytam ki, hogy dohányzom és az elmúlt néhány napban már nem kívántam annyira. Ma pedig el kellett nyomnom és rá sem tudok gyújtani, mert elkap a hányinger. Érzem, hogy magasabb a testhőmérsékletem, de mégsem vagyok lázas. Valamint két napja izzadok, de nagyon, pedig soha nem voltam az a nagyon izzadós fajta, most pedig még a munkahelyemen is meg kellett ma mosakodnom.

    • Nettus

      2012. január 19. csütörtök

      Tegnap egész nap émelyegtem, éjszaka szinte semmit nem aludtam, tompa fájdalmat éreztem a méhemben, meg voltam győződve, hogy nem csak ketten vagyunk a szobában… Étvágyam nincs, semmit nem tudok enni. Ma reggel már a negyedik tesztet végeztem 4 nap alatt. 25-ös érzékenységű, hatalmas negatív lett. 🙁 Párom szerint ne teszteljek, majd meglátjuk, hogy mi lesz. Gabi, szerinted?

      • Nettus

        2012. január 19. csütörtök

        Az lehetséges lenne, hogy a ciklusom 6. napján essek teherbe? Január 15-én voltunk együtt párommal (vasárnap), hétfőn már furán éreztem magam, rögtön teszteltem, negatív lett. Kedden már nem kívántam annyira a cigit, szerdán már rá sem tudtam gyújtani, jött az émelygés és a hányinger, a hangulatingadozás, étvágytalanság. Lehetséges lenne, hogy valóban terhes vagyok?

        • Gabi

          2012. január 19. csütörtök

          A ciklus 6. napján is lehetséges a teherbeesés, bár kisebb az esélye, mint a középső időszakban. Viszont a terhességi tünetek leghamarabb kb. 10 nap elteltével jelentkeznek csak.

          • Nettus

            2012. január 20. péntek

            Kedves Gabi!

            Köszönöm a tanácsodat, meg is fogadtam és ellátogattam a nőgyógyászati ambulanciára. Semmilyen problémát nem találtak nálam és nem tudták megmondani, hogy mi okozza az alhasi fájdalmat. UH ezt írja: R.nagy uterus afv-ben, endometrium 9 mm. Jobb ovariumban egy 16 mm-es dom. foll. Bal ovarium az uterus mögé csapva, norm. szerkezetű. A Douglasban szabad folyadék nem látható. Leírás: has puha, betap, indirekt jelek negatívak, defense nincs, vesetájak szabadok.

            Az orvos nem mondott semmit, a terhességet nem zárta ki. Hétfőn kell egy tesztet végeznem. Ha pozitív, akkor vissza, ha negatív, akkor menses után vissza. Ennyit tudok most…

      • Gabi

        2012. január 19. csütörtök

        A leírt tünetek nem csak terhességre utalhatnak. Ha nem enyhülnek, érdemes lenne esetleg a háziorvost megkeresni.

  • Nettus

    2012. január 18. szerda

    Sziasztok!

    Van egy problémám és azzal kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Január 8-án kellett volna megjönnie, de 10-én jött meg, pedig inkább hamarabb szokott két nappal. A vér feltűnően piros volt, görcsök kísérték, a leváló petesejttel nem találkoztam. Előtte fájt a mellem és megnőtt a mellbimbóm, pedig ez sem jellemző. A mensesem gyorsan elmúlt, kevés vérrel járt. A mellfájás szintén elmúlt, de pár napja szúródik a méhembe. Nem erősen, és nem egyfolytában. Furán érzem magam, szebbnek látom magam, mindenen sírnék, ma úgy éreztem, hogy nem vagyok egyedül és egész nap erősebb-gyengébb hányingerem van. Két napja (jan 16) két tesztet csináltam, mind2 nagyon erősen negatív lett. Nem tudom, mikor csináljak újat, vagy hogy egyáltalán menses volt e a menses. Kérlek segítsetek! Terhes lennék, beképzelem, vagy egyéb bajom lehet?

    • Gabi

      2012. január 19. csütörtök

      Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne nőgyógyászhoz menni. Ha a tünetek nem múlnak el, esetleg pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Brigi

    2012. január 17. kedd

    Halihó! Nem tudom,parázzak-e.. December 14.én kellett volna megjönnie, de szilveszter éjszaka jött meg.Durván 2 hetet késett. Nem mentek belém,csak nem védekeztünk..:S:/ attól,hogy megjött, lehetek még terhes? vagy pici az esélye? nem tudom,mit hidjek:)köszi a választ előre is!

    • Gabi

      2012. január 19. csütörtök

      Nem tudom, mennyire pontos egyébként a ciklusod, így nem tudom megmondani, hogy a két hét késés jelent-e gondot. Ha csak megszakításos módszerrel védekeztetek, akkor viszonylag nagy, kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha jelentkezett vérzés, az még nem jelenti egyértelműen, hogy nem vagy terhes. Ha a vérzés a megszokott módon zajlott, nem múlt el 3 napon belül, színe, állaga, mennyisége is szokásos volt, akkor kicsi az esélye, hogy terhes lennél. Ha mégis erre gyanakszol, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

      • smifti

        2012. január 24. kedd

        Szijja gabi!
        Segits kérlek..nekem kb. 2011.12.06-án kellet volna megjönnie helyett megjött 2012.21-én..és 23-án azaz tegnap voltam nő gyógyásznál..ultrahangon..azt mondta,koraiszülés és hogy ikreim lesznek és 2hét mulva menjek vissza(ennek én örültem) de én félek addig várni me sokan azt mondják h a vérzés ienkor baj..vetélésre készül…vmi..viszont a vérzésem 2.-3.-napján darabosvéres vmi jött belöllem „börszinű drabok”

        ..de ugynézki az elmult csak szimplán vérzek..mit tegyek mindenki mond mindent és nemtudom.: :’
        kérlek ha tudsz irj e-mailemre!
        smifti16@citromail.hu

  • Eszter

    2012. január 16. hétfő

    Jó estét!

    4hónapja nem menstruálok.Ez azért van,mert tüszők vannak a petefészkeimben.
    Az lenne a kérdésem,hogy előfordulhat e ez idő alatt is terhesség.
    Köszönöm
    Eszter

    • Gabi

      2012. január 17. kedd

      Előfordulhat, mivel a peteérés bármikor bekövetkezhet.

  • xaxa

    2012. január 14. szombat

    Szia,Gabi.Öt hónapja próbálkozunk a párommal,hogy végre áldott állapotba kerüljek,ami eddig sajnos nem sikerült.
    Most is meg volt a mensesem de nagyon csúnya barnás minimális mennyiségű.
    Van okom aggodalomra ja és hízok nem kicsit,viszont a tesztek negatívak!!
    Köszönöm válaszod.

    • Gabi

      2012. január 17. kedd

      Ennyiből nehéz lenne megmondani, mi az oka a tüneteknek. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Vanessza

    2012. január 11. szerda

    Tisztelt „Gabi”!

    A párommal 4éve vagyunk együtt. Ő már nagyon vágyik egy babára, de én még csak 20éves vagyok, és úgy érzem, hogy nem állok készen az anyaságra, és félek is…félek attől, hogy magamra maradok. A múlt héten nem volt megszakított közösülésünk. Az utóbbi napokban sokat eszem, vagyis helyesebb, ha úgy írom, hogy rengeteget. A mensziszem is késik pár napja, ma meg barna folyásom volt. Abortálni nem szeretnék. De létezik valami gyógyszer, amit ha a terhesség max.5hetéig beveszek,akkor az úgymond olyan tüneteket vált ki, mint a korai vetélés?? 🙁 Ez igaz? Kérem segítsen, nem tudok kihez fordulni. Előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      2012. január 17. kedd

      A legjobb, amit tehet, ha csinál egy terhességi tesztet. Vagy az eredménytől függetlenül érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ahol egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó, és a továbbiakban is személyre szabottan tud tanácsot adni. A másik fontos dolog: mindenképp meg kellene őszintén beszélni a párjával a témát. Az aggodalmakat is.

  • Fanni

    2012. január 10. kedd

    Szia fogamzásgátlót szedek(Gestomix 20at) bő 1 éve. Rendszeresen élünk nemi életet a párommal. Az elmúlt 2 hónapban a menstruációm ugyan ugy jött meg amelyik napon kelett de kevesebb ideig tartott ez lehet terhesség más tünetem nincs mindig vasárnap jön meg és mára vagy is keddre elmúlik, már most sem(ma este) tapelmasztaltam sok vért. Vagy csak ez szimplán ilyen? Volt már rá példa hogy igy jött meg.

    • Gabi

      2012. január 17. kedd

      Lehetséges, hogy a gyógyszer miatt lett kevesebb a vérzés. Ha pontosan szedted, nem maradt ki egy sem, a szedés során nem fordult elő hányás, hasmenés, antibiotikum kúra, akkor nem valószínű, hogy fogamzásgátló mellett terhes légy. Érdemes lenne beszélni erről a nőgyógyásszal, lehetséges, hogy másik gyógyszert fog felírni.

      • Fanni

        2012. január 17. kedd

        Köszönöm a választ még annyit szeretnék megtudni hogy azt mitől lehet hogy ma hasmenés és véres vizelet jelentkezett nálam? lehet valami összefüggés? Amugy rendessen szedem a gyógyszert nem volt kihagyott nap.

  • emese

    2012. január 09. hétfő

    Kedves Gabi!

    Minden jel arra mutat, hogy Szilveszter éjszaka, a ciklusom 3. hetében sikerült teherbe esnem. Tudom, hogy korainak tűnik a ténymegállapítás, mégis egészen biztosan éreztem…ma reggelig, amikor is megjött a menstruációm. Az időpontja szabályszerű, tehet lehetne a szervezet „hormonális emlékezete” is, amiatt aggódom mégis, mert klasszikus piros színű, ezért valódinak tűnik. Tesztet még nem csináltam (gondoltam, a beágyazódás úgysem kezdődött meg). Szerinted mit jelent ez most és mikor érdemes tesztet csinálnom? Menstruáció alatt felesleges? A választ előre is köszönöm! Üdv: Emese

    • Gabi

      2012. január 17. kedd

      Ha a vérzés enyhe volt, és 3 nap alatt elmúlt, akkor érdemes tesztet csinálni, ha teljesen megszokott módon zajlott, nem volt rövidebb, mint általában, színe, állaga, mennyisége sem tért el, akkor valószínűleg mégsem voltál terhes.

  • Nagyné Renáta

    2012. január 09. hétfő

    Én azt szeretném kérdezni,hogy november 18-án volt meg útóljára.A férjemmel december 14-20-22-én voltunk együtt.Január 7-én teszteltem,és pozitív lett.Mikor menjek az orvoshoz?Fájdogálni szokott a hasam alja természetes-e?

    • Gabi

      2012. január 09. hétfő

      Ha a hasfájás nem erős, vagy görcsös, akkor természetes. Viszont ha gyakori és erős, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Egyébként ha nincs panasz, az utolsó menzesz után 2 hónappal is ráérsz nőgyógyászhoz menni.

      • Nagyné Renáta

        2012. január 10. kedd

        Nagyon szépen köszönöm a válaszát.

  • leona

    2012. január 09. hétfő

    nov 24 menstruàltam utoljára voltam nőgyogyàsznàl és hasi ultra hangon is de azt mondtàk ha terhes is vagyok kis idős és nem làtszik menjen vissza 1 hónap mulva! most jan 6 megött de ugyan ugy hànyingerem van fàradékony vagyok,feszül a mellem,émelygek hirtelen àlok fel szédülök!!

    • Gabi

      2012. január 09. hétfő

      Mindenképp érdemes lenne visszamenni a nőgyógyászhoz. Remélhetőleg nem erős a vérzés.

  • Anikó

    2012. január 07. szombat

    Üdv.
    Lehetek terhes, ha lett 2 pozitív tesztem is, de aztán mégis megjött (ekkor már negatív lett a teszt), és szokványos, vörös menzeszem volt? Érdemes megismételnem a tesztet, vagy nem? A melleim feszesek, meg néha egy kicsit szédülök, de egyéb tünetem nincs.

    • Gabi

      2012. január 09. hétfő

      Ha a tesztek pozitívak voltak, akkor nagyon valószínű, hogy terhes volt. A korai vetélés gyakran a normális menzeszhez hasonló vérzéssel jár. Ha a terhességre utaló tünetek nem szűntek meg, lehetséges, hogy más okozta a vérzést, és a terhesség továbbra is fennáll. Hogy biztosan kiderüljön, mi a helyzet, érdemes lenne nőgyógyászhoz menni.

      • Anikó

        2012. január 09. hétfő

        Köszönöm!

  • Erika

    2012. január 04. szerda

    Szia:)
    kb 2 hete volt meg nekem még karácsony előtt… és most rá 2 hétre elkezdtem vérezni de csak pár csep ami élénk piros 2 napig aztán elmult aztán megint néha ilyen barnás … ez terheség lehet? 2 hét után ez lehet jel? csip ha pisilek de nagyon… és nekem a vesémel baj van és 1szer voltam ugy felfázva h véreztem azmiat és az is ilyesmi volt… de félek h teherbe estem de még nagyon korai…

    • Gabi

      2012. január 09. hétfő

      A leírtak inkább felfázásra utalnak, mint terhességre.

  • ivett

    2011. december 28. szerda

    mar 3 napja kesik es feszul a melem hanyingerem is van es szedulok is .Remenykethetek h terhes vagyok?

  • tókicsné váradi tünde

    2011. december 24. szombat

    november 17 én volt meg mikor fog megjöni

    • Gabi

      2011. december 27. kedd

      Az előző ciklusok hossza alapján többet tudnánk mondani. A ciklus (ideális esetben) 28 napos. Így – ha eddig pontosan jött meg – most is már december 15-én meg kellett volna jönnie. Ha terhességre gyanakszol, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • niki

    2011. december 15. csütörtök

    és nekem 26 -án szokot meg jöni de most 14-én de elsönap barnás jöt más nap élénk piros nagyon meg köszöném ha tudna nekem segiteni mert nagyon szeretnék babát

    • Gabi

      2011. december 18. vasárnap

      Ha előbb jön meg, az még nem utal terhességre. Ha legközelebb sem a várt időben jön meg, érdemes lenne nőgyógyászhoz menni, hogy kiderüljön, mi a rendszertelenség oka.

  • niki

    2011. december 15. csütörtök

    szia én a barátomal 6 honapja vagyok és ez idö alat nem védekeztünk és az szeretném megtudni miért nem estem teherbe

    • Gabi

      2011. december 18. vasárnap

      Ezt ennyiből nehéz lenne megmondani. Ha nem sikerül teherbe esni, első sorban nőgyógyászhoz lenne célszerű menni.