Kellemetlen terhességi tünetek: orrvérzés, orrdugulás

Az orrdugulás általában azért jelentkezik a terhesség alatt, mert az orrnyálkahártyába több vér jut, ezért megduzzad a nyálkahártya, Te pedig nem kapsz levegőt. Ha emellé orrvérzés is társul, még rosszabb a helyzet.

Kellemetlen terhességi tünetek: orrvérzés, orrdugulásAz orrvérzés inkább a téli hónapokban szokott kialakulni, amikor a fűtés miatt egyébként is jobban kiszárad az orrnyálkahártya. Nem szabad orrcseppet használni és gyógyszert szedni rá! Párologtatással és C-vitamin szedésével segíthetünk a tüneteken.

Az orrvérzés teljesen ártalmatlan terhességi tünet, de súlyosbodhat terhességi magas vérnyomás esetén. Ha már a terhesség vége felé járunk és egyre gyakrabbi orrvérzést tapasztalunk, érdemes beszámolni róla orvosunknak is.

Az orrdugulást terhesség alatt az öszrogén okozza, emiatt duzzadnak meg az orr nyálkahártyái, és emiatt jelentkezhet köhögés is. A legjobb megoldás a duzzanat csökkentésére az orrcsepp, de a terhesség alatt nem szerencsés a hagyományos orrcseppek (pl. Nasivin) használata, helyett érdemesebb homeopátiás orrcseppet használni: az Euphorbium nevű orrcsepp csak homeopátiás összetevőket tartalmaz, így biztosan nem károsítja a babát. Megtisztítja az orrnyálkahártyát a rászáradt váladéktól és megakadályozza a kiszáradást is, ezáltal elkerülhető az orrvérzés.

Jó megoldás lehet a tünetek enyhítésére a kamillás gőzölés is, de terhesség alatt nem tiltott az infralámpa és a Bioptron lámpa használata sem.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Leave A Response

* Denotes Required Field