Frontérzékenység terhesség alatt

Itt a bolondos április és vele együtt csak úgy jönnek-mennek a frontok. Ez pedig megviseli a nem várandósokat és a várandósokat egyaránt. De mit tehet az ember, ha a terhesség alatt lép fel a frontérzékenysége a vele járó kellemetlen tünetekkel együtt?

Frontérzékenység terhesség alattKézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy Béres Antifront cseppet vagy kapszulát vásároljunk, ez ugyanis gyógynövényes, így biztosan nem árthat – gondolja a legtöbb kismama, ez azonban egyáltalán nem ajánlott, a csomagoláson fel is van tüntetve, hogy várandósság alatt nem szabad fogyasztani!

Helyette érdemes házi módszerekkel próbálkozni. Alkattól függően mindekinek más segíthet, van akinek egy pohár forró ital, van akinek egy pohár hideg ital. Lehet próbálkozni egy kis délutáni szunyókálással, homlokra helyezett langyos vagy hideg borogatással.

Van, aki ilyenkor több kávét kíván, ez sem gond, napi 3 csészéig nyugodtan kávézhatunk a terhesség alatt is.

Ha ezek a praktikák nem segítenek, érdemes homeopátiás szereket használni, amik a terhesség alatt is fogyaszthatóak.

Ha a frontérzékenység szédüléssel, általános gyengeséggel, kedvtelenséggel jár, a Phosphorus 9 CH segíthet. A front kezdetekor kell bevenni 1×5 szemet, valamint a tünetek jelentkezésekor 1×5 szemet. A homeopátiás golyókat mindig szopogassuk és ne rágjuk, ne tároljuk mobiltelefon és mikrosütő közelében és ne érintkezzen a felületük fémmel, ezektől ugyanis elveszítik hatékonyságukat.

Az Arsenicum album D12-D30 hidegfrontra érzékenyeknél segíthet, akiknél a hidegfront depressziót és állandó szomjúságot okoz, és friss levegőn enyhülnek a tünetek.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

4 Comments

  • Gál Péterné Bölcs Éva

    Reply Reply 2014. február 17. hétfő

    Kedves Ágnes!25-hetes kismama vagyok, elvan dugulva az orrom már a terhességem 16 hete óta.tengervizes spray nem segít csak ha Otrivin plusz-szal fújom az orrom,ez az 1-etlen amitől kitisztul max napi 1-szer fújok belőle,van aki azt mondta nem szabad,de akkor szenvedek miatta.Kérlek írd meg nekem árt a kislányomnak a pocakban ha használom?várom válaszod

  • Gál Péterné Bölcs Éva

    Reply Reply 2014. január 28. kedd

    Kedves Ági!Elég sokat fáj a fejem,vettem homoepátiás gyöngyöket de sajna nem hatnak ami jó és segít az a kék panadol!van úgy h 17-kor megfájdul beveszem és hajnal 02-kor ismét nagyon fáj a tarkomnál lüktetve,megint muszáj bevenni mert hányinger is kiséri,front érzékeny vagyok,22 hetes kismama vagyok és kislányom lesz,minden leletem jó remélem nem teszek rosszat azzal h beveszem a panadol-t de sokszor nem bírom tovább.kérlek nyugtass meg h szabad bevenni belőle és nem ártok a babának vele,és hogy lehet e szedni a terhesség végéig ha később is fájna?várom válaszod!üdv:Gálné Évike

    • Vida Ágnes

      Reply Reply 2014. január 29. szerda

      Ha rendszeresen kell szedned a Panadolt, akkor mindenképpen konzultálj orvossal is!

  • gigianyu

    Reply Reply 2010. május 16. vasárnap

    sziasztok!

    Azt szeretném kérdezni miért van az hogy hidegfrontkor mindig van pecsételő vérzésem:( mint pl most is. 14 hetes kismama vagyok.Nem élénkpiros hanem sötétbarna nem görcsölök max csak tompán.De csak hidegfrontkor.!!!!!
    Esetleg tudtok valamit ajánlani rá??
    Előre is köszönöm a válaszotokat.

    Válasz: Fogalmam sincs, miért lehet ez, inkább csak véletlen egybeesés lehet. Szerintem konzultálj orvossal, mert a vérzés terhesség alatt nem normális dolog.

Leave A Response

* Denotes Required Field