Napozás terhesség alatt

Ebben a nagy kánikulában és a nyaralási idény kellős közepén sokunkban felmerülhet a kérdés, vajon szabad-e napozni a terhesség alatt?

Napozás terhesség alattA napozás komoly gondot nem okozhat a babánál, ő kellőképpen klimatizált helyen van odabent.

Valójában gondot nem a nap, hanem a nagy meleg okozhat és az sem a babánál, hanem a mamánál. A nagy melegben legalább 2, de inkább 3 liter folyadékra van szüksége a szervezetnek naponta, de ha pl. 1 órát napon tartózkodunk az további egy literrel növelheti a folyadékszükségletet. A folyadékfogyasztás azért fontos, mert ezzel biztosítjuk a vesék megfelelő működését és a szervezet ásványianyag-igényének kielégítését is.

Tűző napra nem tanácsos menni a napszúrás miatt, napozni inkább szűrt fényben, félárnyékban érdemes és a hasat lehetőleg ne érje közvetlen napsugárzás.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

6 Comments

  • Juccus

    2010. június 02. szerda

    sziasztok!nekem lenne egy pár kérdésem.
    én 22 éves vagyok és 12 hetes terhes. itt ahol mi lakunk nekem folyamatosan azt mondják a dokik(pedig 4 hetes terhes se voltam mikor először elmentem orvoshoz), hogy ezt a gyereket békén kellene hagyni, más gyerek is született már krumpliföldön. nem vizsgálnak meg és uh-t se csinálnak, pedig már lehetne.erre felénk a környék összes dokija ezt mondta. sajnos messzebbre nem tudunk járni. mit tehetnék ez ügyben?
    van olyan h az anya megérzi ha ikreket vagy hármasikreket vár? csak azért mert nekem van egy érzésem h hárman is vannak odabenn.
    előre is köszönöm

    Válasz: Sok országban valóban nem vizsgálgatják folyton a kismamákat, itthon azonban a kötelező vizsgálatokat azonban el kell végezniük (a terhesség elején, a 12. héten genetikai UH, a 18. héten AFP, 24. héten terheléses cukor, a 36. héten UH)
    Lehetséges, hogy megérzed, de ezt csak ultrahanggal lehet megállapítani biztosan.

  • Aranka

    2010. március 15. hétfő

    SZIASZTOK! UGY NEZ KI HOGY 2-3 HETES TERHES VAGYOK, VISZONT EDDIG ERROL NEM TUDTAM ES FOLYAMATOSSAN JARTAM SZOLARIUMBA. TEHEAT AZ LENNE A KERDESEM HOGY EZ ARTHAT E A BABANAK, MIVEL ERROL NEM TUDOK. JARHATOK E TOVABBRA IS VAGY INKABB MELLOZZEM MERT ART A BABANAK? ELORE IS KOSZONOM.

    Válasz:
    Inkább csak fokozottan ügyelj a higiéniára, nehogy pont a szoliban szedj össze valamit. Nem tudok róla, hogy ártana a szolárium.

  • Évi

    2009. november 06. péntek

    sziasztok!én fodrász vagyok és 6 hetes voltam mikor kontyot csináltam ami hajlakkal jár!nagyon aggodom,hogy baja lett a babámnak akit már tudom ,hogy kislány már 2-szer voltam 4d ultrahangon mindent rendben találtak most 28-dik hétben vagyok,de nem tudok megnyugodni!11 hetes voltam mikor abbahagytam a fodrászatot.nekem ö mindennél többet ér!

    Válasz: Nyugalom, a hajlakktól semmi baja nem lesz a babának.

  • Kriszta

    2009. július 22. szerda

    Szia Ägi!elöször is szeretnem megköszönni hogy az eddigi kerdeseimre välaszoltäl,sokat segitett!lenne meg egy kerdesem hozzäd,ugy döntöttem ide irom mert nem talältam ezzel kapcsolatban temät.szoval a kerdesem az lenne hogy lehet e a terhesseg alatt hajat festetni,es ha igen,milyen gyakran???amugy en is voltam 10 hetesen szoliba,2-szer 3-szor,de azota se.remelem ennek nem lesz semmilyen következmenye…!enis egy aggodo kismama vagyok,akiben mindig felmerülnek a kerdesek hogy „vajon ezt lehet vagy nem?”de häl’istennek töled kerdezhetek bärmit,välszolsz rä es megnyugtatsz 🙂 !köszi szepen megegyszer!

    Válasz: Nyugodtan festethetsz akár havonta is. 1-2 alkalom szolitól nem lesz baja a babának.

  • Vida Agi

    2009. január 09. péntek

    Elvileg nem, gyakorlatilag nincsenek erre vonatkozó konkrét adatok, hogy milyen hatása van. elvileg a 6. hétig se gyógyszer, se szoli, se alkohol nem okoz kárt.

  • Szilvy

    2009. január 09. péntek

    Mi tortenik akkor, ha a terhesseg elso heteiben, -amikor meg igazabol nem tudom, hogy terhes vagyok-, elmegyek szolizni egy parszor? befolyasolja a baba fejlodeset?