Új év, új élet, avagy hogyan is állunk a fürdőruhával?

Folytatódik Pataki Beáta sorozata a kismamákról és a fogyókúráról, ezúttal az újévi tervekről olvashattok.

Új év, új élet, avagy hogyan is állunk a fürdőruhával?Hurrá itt az új 2009-es év. Egyeseknek minden ugyanúgy folytatódik tovább, mint ahogyan, eddig. Azonban vannak olyanok – mint például én is – akik szeretnek, ha nem is fogadalmakat tenni, de új elhatározásokat körvonalazni, új tervekkel előállni, egy kicsit nagyobb lendülettel nekiiramodni az Életnek, csak úgy…

Az új év mégiscsak új, hátha ránk is ragad valami újdonság, ha más nem, a természet megújhodásának, az ígéretes tavasznak a bizsergető közelsége reménnyel tölt el: Idén biztos történik valami, váratlan meglepetés, új ismeretség, netán szerelem. Az Újév mindig huncutul kacsint felém, az egyre hosszabbodó nappalok kicsalogatnak bennünket jól fűtött kuckónkból, s mire elmúlik a január,a február, tettre készebbek vagyunk, s tán lelkünk is kivirágzik egy kicsit, utánozva az évszakváltást.

Lényeg a lényeg hamar itt a nyár. Sokakat nem érdekel a strand-téma, valaki már előre retteg a bikini-szezontól, hogy mire lekerül a szerkó, nem árt egy kis generál. 🙂

A megfontoltabbak már most elkezdenek tenni az áhított célért, esetleg beszereznek egy-két motivációs nadrágot (főleg a lányok), hogy ha csúcsformába kerül nyárra, addigra majd biztosan belefér a hátsó….. Vagy-vagy… Lehet most kinevettek, de biztos sokan azért kuncognak, mert magukra ismernek egy kicsit. Két éve én – bár kismamaként, nagy pocakkal – de sóvárgó szemekkel néztem egykori nadrágjaimat, gondolva, te jó ég, mikor fogom én ezt legközelebb felvenni?

Abban szeretnék nektek segíteni, hogy egy kicsit pozitívabban lássátok a jövőt, arra gondolok, hogy talán nem is olyan vészes a helyzet, talán még nincs veszve, minden, már csak azért is mert még egyenlőre csak a január múlt el. Hogyan is készülhetünk a bikini-szezonra, mi az a változtatás, ami már halaszthatatlan, és mi az ami még ráér egy kicsit.

Tehát rendszerezzünk. Állítsunk fontossági sorrendet közérzetünk, kinézetünk szerint. Azt javaslom mindenféleképpen akár tetszik akár nem azzal kell kezdeni, amitől a legjobban ódzkodik az ember, legalább hamarabb túl van rajta, és a végén kiderül nem is volt olyan nehéz. Esetleg a sikerélmény menet közben kicseréli a szemüveget, mellyel magadat nézed.

Persze itt azokhoz szólok legfőképp, akik nem kifogásokat és menekülési útvonalakat keresnek, hanem céljaikat örömükben, vagy elkeseredésükben meg szeretnék valósítani. Mindkét érzelem elég nagyot dob.

Tehát formába hozzuk magunkat tavaszra, nyárra.
De min is akarunk változtatni?

Még több hasznos tanácsot olvashattok Pataki Beáta blogjában: astoriafitness.blog.hu

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 Comments

  • Ildi

    2010. december 28. kedd

    Nem találtam megfelelő helyet a kérdésemhez, így remélem nem gond, hogy itt teszem fel!
    Régebben azt hallottam, hogy szülés után nem sokkal a csontkovács segíthet abban, hogy a medencecsontok visszarendeződjenek az eredeti formába. Sajnos azóta nem találtam semmi hasznos információt erről. Szerinted van ennek valós alapja?

    • Vida Agi

      2010. december 28. kedd

      Lehetséges, de teljesen felesleges, mert maguktól is visszarendeződnek

  • lazar andrea

    2009. február 21. szombat

    nyarara szuper lenne formaba jonni……..