Gyógyteák várandósoknak

Egyes teák (főként a vízhajtók) tilalmi listán vannak a várandósság alatt, másokat meg kifejezetten ajánlott fogyasztani. Az alábbiakat lehet inni terhesen is

Gyógyteák várandósoknakMálnalevél tea: vajúdás könnyítésére, a 36. héttől napi 2 csésze fogyasztása ajánlott

Hársfatea: a terhesség során gyakran előforduló álmatlanság ellen, lefekvés előtt ajánlott fogyasztani

Komló tea: csökkenti a terhességgel összefüggő reggeli hányingert

Borsmenta és fodormenta tea: hányinger ellen, segíti az emésztést, magas ásványi anyag és vitamin tartalmuk van

Csalántea: enyhíti a terhesség során kialakuló vashiányt (de rendszeresen nem fogyasztható, csak 1-1 alkalommal, mert vízhajtó hatása van)

Csipkebogyó tea: magas C-vitamin tartalma miatt növeli az immunrendszer ellenálló képességét

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

160 Comments

Comment navigation

  • Hanga

    2011. május 09. hétfő

    Kedves Ágnes

    5 hetes terhes vagyok és azt szeretném kérdezni mi a véleménye a palástfű teáról, lehet inni? Sok helyen olvastam, hogy jó a baba megtartásában.

    Köszönöm válaszát.

    • Vida Agi

      2011. május 18. szerda

      Igen, lehet.

  • Vicuska

    2011. május 03. kedd

    Kedves Ági!
    A terhességi tesztem pozitív lett április 27-én.
    A kérdésem az lenne normális e, hogy azóta folyamatosan minden nap jelentkezik egy alhasi fájdalom. Nem elviselhetetlen csak éppen nyugtalanít. Orvoshoz csak május 20-ra van időpontom. Ön mit javasol menjek el korábban vagy csak az esetleges fájdalmakkor pihenjek?
    Válaszát előre is köszönöm.

  • Vicuska

    2011. május 03. kedd

    Kedves Ági!
    A terhességi tesztem pozitív lett április 27-én.
    A kérdésem az lenne normális e, hogy azóta folyamatosan minden nap jelentkezik egy alhasi fájdalom. Nem elviselhetetlen csak éppen nyugtalanít. Orvoshoz csak május 20-ra van időpontom. Ön mit javasol menjek el korábban vagy csak az esetleges fájdalmakkor pihenjek?

    • Gabi

      2011. május 06. péntek

      Enyhe, szurkáló érzés jelentkezhet, ez nem gond. Ha viszont a fájdalom erős, görcsös, pihenésre sem enyhül, netán vérzés is kíséri, akkor mindenképp orvoshoz kell menni. Ha semmi más tünet nincs, és nem állandó a fájdalom, akkor valószínűleg nincs semmi gond. De ha nyugtalanít, és esetleg el tudod érni telefonon az orvosod, érdemes rákérdezni. Remélhetőleg megnyugtat.

  • Edit76

    2011. május 01. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!
    Kismama vagyok, de nagyon korai szakaszban, 4-5 hetes. Most olvastam viszont a cickafark hatásáról, hogy nem iható, így megijedtem. Régóta szeretnék babát és nagyon remélem, ha most abbahagyom, akkor nem okozok bajt. Körülbelül 2 hete iszogatok átlagosan 2 pohárral. Lehet valami károsító hatása így?
    Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel: Edit

    • Vida Agi

      2011. május 11. szerda

      A 6. hét előtt semmilyen gyógyszer nem káros hatású, de ha már tudod, hogy terhes vagy, akkor hagyd abba.

  • Szilvia

    2011. április 28. csütörtök

    Kedves Ági!

    29 hetes kismama vagyok. Az orvosom látván az aktuális vérképemet azt ajánlotta, hogy 10 napig igyak napi 1 liter cickafark teát. (magas volt a fehérvérsejt és a neutrophyl, valamint nyomokban genny a vizeletben)
    Olvasva a cikkeket, valami miatt kifejezetten nem ajánlatos ilyen teát inni terhesség alatt, főként nem ekkora mennyiségben. Mit tegyek? Ha valami gyulladásra utal a vérképem, milyen tea az ideális?

    Előre is köszönöm a választ!

    • Vida Agi

      2011. május 02. hétfő

      A legtöbb gyógyszerre az van ráírva, hogy a terhesség alatt csak orvosi felügyelettel használható. Ugyanez vonatkozik erre is. Ha az orvosod szerint lehet inni és ő ezt kimondottan javasolja, akkor betarthatod az utasításait.

  • Judit

    2011. április 17. vasárnap

    Kedves Ági!
    Ihat-e cickafarkfű teát egy 6 hetes baba hasfájásra és megfázásra?

    • Vida Agi

      2011. április 24. vasárnap

      Nem. Ha beteg, akkor fordulj orvoshoz vele és ő írjon fel neki megfelelő szert.

  • Judit

    2011. április 04. hétfő

    Kedves Ágnes!

    A 12 hetes ultrahangos vizsgálaton kiderült, hogy nem él a magzatom,
    9 hétig fejlődött. A 7-9 hét között napi szinten fogyasztottam fahéjat, amiről csak utólag olvastam, hogy várandósoknak tilos a fogyasztása, mert vetélést okozhat. Elképzelhetőnek tartja, hogy ez állhatott a magzatelhalás hátterében. Azóta sem hagy nyugodni ez a dolog. Mit gondol erről, lehet ennek valós alapja? Mi az a mennyiség ami valóban abortív hatású? Várom a válaszát!
    Üdvözlettel:
    Judit

    • Vida Agi

      2011. április 12. kedd

      A fahéj konyhai mennyiségben nem, nagy mennyiségben azonban valóban vetélést okozhat. Többféle mennyiségi ajánlást találtam, a legfrissebb adat szerint napi 10 gramm még biztonsággal fogyasztható.

      • Judit

        2011. április 13. szerda

        Kedves Ágnes!
        Köszönöm válaszát. Megnyugtatott,már amennyire meg lehet nyugodni a történteket illetően. A leírt mennyiséget biztosan nem fogyasztottam el, hiszen csak megszórtam a reszelt alma tetejét. Egy zacskó pedig 20 g-os, és alig fogyott belőle.
        Üdvözlettel: Judit

  • Beus

    2011. március 30. szerda

    Kedves Ági!

    37 hetes kismama vagyok, a lábaim az utóbbi pár napban nagyon bevizesedtek, és nagyon fáj, már a kezemen az ujjaim is egyre jobban, alig tudom hajlítani. Próbálkozom a felpócolással, a masszírozással, de nem segít. És habár sokat kell mennem mosdóba, alig van vizeletem. A védőnőm azt mondta, hogy ez esetben ihatok napi 1/2l csalánteát, de itt láttam, hogy nem javasolt. 1-2 napja iszom, hatását még nem nagyon vettem észre 🙁
    Segítségét előre is köszönöm!
    Tisztelettel Beus

    • Vida Agi

      2011. április 08. péntek

      Próbálkozz tornával: a karodat tedd oldaltartásba és a kezeiddel lassan körözz, miközben a fejed fölé emeled őket, aztán a fejed felett körözz fél-1 percig, majd lassan körözés közben engedd vissza. Csökkentsd a sófogyasztásodat, ne ülj vagy állj hosszasan egy helyben, mozogj minden nap 20-30 percet legalább (séta) és igyál sok tiszta vizet. Az orvosodnak mindenképpen számolj be ezekről a tünetekről.

  • Ilona

    2011. március 27. vasárnap

    Kedves Doktornő! Én egy 8 hetes kismama vagyok,a vérnyomásom magas (már a terhesség ellőtt is)a háziorvosom már fel irt két fajta gyógyszert (cordaflex, depressan) csakhogy mind a kettőre rá van írva, hogy a terheséh első harmadába nem szedhető. Mos úgy döntöttem, hogy semmilyen gyógyszert nem szedek be megpróbálom természetes úton lefékezni a vérnyomásomat,5 napja nem szedek gyógyszert , fokhagymát eszek reggel is meg este is eddig még nem volt több 140/90. Kérem a segítségét a doktornőnek, ha van valamilyen javaslata, tea, élelmiszer, bármit betartok a gyerekem érdekében. Köszönöm, Ilona.

    • Vida Agi

      2011. április 03. vasárnap

      Azt javaslom, hogy konzultálj az orvosoddal (a nőgyógyásszal) a szedhető szerek tekintetében, a legtöbb gyógyszer orvosi felügyelettel szedhető terhesség alatt. A magas vérnyomás komoly dolog terhesen, és a terhesség előrehaladtával egyre súlyosabb lehet, ezért fontos az orvosi utasítások betartása.
      Segíthet ak alciumban és magnéziumban, fehérjében gazdag étrend és a sófogyasztás mérséklése.

  • Judit

    2011. március 26. szombat

    Kedves Doktornő!
    Láttam a gyógyteákról szóló cikket, az oldalon, de nem olvastam benne róla egy bizonyos teáról. Remélem azt a cikket olvastam. Érdeklődni szeretnék, hogy terhesség alatt lehet-e fogyasztani ezt a teát: Gyümölcstea tőzegáfonyával és echinaceával, ez egy naturland termék. Felfázásra ajánlották nekem, de előtte szeretnék megbizonyosodni róla, hogy nem árthat a babának. 6 hónapos terhes vagyok.
    Köszönettel

    • Vida Agi

      2011. április 03. vasárnap

      Igen, ez fogyasztható terhesség alatt.

  • atoth47

    2011. március 24. csütörtök

    Szia !!!

    20 hetes kismama vagyok . Az én vérnyomásom alacsony , 95/70 ! Védőnő mondogatta sokat kell inni sok vizet ! Én sokat , hiába ! Tudod mitől van alacsony, és nem ártana babát ! Köszönöm !

    • Vida Agi

      2011. április 01. péntek

      Azt nem tudom, mitől alacsony, de ez alkati dolog is lehet. A babának nem árt.

  • Andi

    2011. március 21. hétfő

    Kedves Ági! 8 hetes terhes vagyok.Mindig éjszaka vagyok rosszul hányinger,gyötör és össze-vissza álmodok.Lehet,hogy azért mert délután5-6 órakor eszem utoljára?Napközben sokszor fulladok ezt sem tudom mitől lehet.Van valami tea,hogy ez a fulladás mulandó legyen,vagy szóljak az orvosomnak?Várom válaszát,tanácsát!Köszönettel:Andi

    • Vida Agi

      2011. március 25. péntek

      A fulladást jelezd az orvosodnak, ilyen korai terhességben még nem szokott előfordulni, a hányinger normális koraterhességben, homeopátiával sokat tudsz segíteni rajta.

  • Hancz Andrea

    2011. március 13. vasárnap

    Doktor nő!7hetes terhes vagyok.A magasvérnyomásomat már beállitották de sajnos a lábam már most vizesedik és sokszor fulladok is.Sokan javasolták a csalán teát és a zöld teát.Nem tudom mit tegyek melyiket ihatom és mikor?Mit tehetek azért,hogy ne fulladjak?

    • Vida Agi

      2011. március 24. csütörtök

      Csalán teát nem szabad inni terhesség alatt, zöld teát lehet inni.
      A fulladást az orvosoddal kéne megbeszélni.

  • Timi

    2011. március 08. kedd

    Kedves Ági,
    Köszönöm a válaszát a vesékre vonatkozóan. Végül még mindig előjön hol az egyik, hol a másik oldalon. A meleg nagyon jó rá, így a Kedvesem vagy én energiával kezeli, ha úgy alakul. Ez tűnik eddig a leghatásosabbnak rá. Éppen tegnap mondtam, hogy szerintem a szülésnél is ez lesz a megoldás, nem a masszírozás. Azt nem bírom annyira most.
    Ma voltam a védőnőnél és a vizeletemet teljesen rendben találta.

    Szeretném megkérdezni (bár tudom, hogy erre talán nehéz válaszolni), hogy a jóslósfájások milyen erősek és hogyan ismerem fel őket? Nekem január óta vannak gyenge alhasi görcsök, vagy fájdalmak, mióta ki akart bújni a Bébike. Azóta görcsoldót kell szednem, meg szedem a napi 3×2 db magnéziumot. Persze lehet, hogy néha jobban görcsölök lélekben is, az is hozzájátszik.
    Az lehet jóslófájás, hogy ugyanott fáj a hasam alján, csak erősebben és ritmikusabban, mint az eddigi görcsök?
    Olyat is hallottam valahol, hogy ha valakinek hosszabb ideje vannak jóslófájásai, akkor a vajúdás is rövidebb lesz? Ez lehet, hogy csak valami „népi hiedelem”, vagy „pletyka”?

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. március 18. péntek

      A jóslófájás nem állandó fájdalom, hanem periodikusan kb. 20-30 másodpercig tartó összehúzódás, ami 5-10-20 percenként megismétlődik. A jóslófájások számától semmi nem függ, van, akinek nincsenek és gyorsan szül és az ellenkezője is előfordul.

  • Timi

    2011. március 04. péntek

    Kedves Ági,

    34 hetes kismama vagyok és a vesékkel kapcsolatban szeretnék kérdezni. 2 hete be kellett menni a kórházba, mert begörcsölt a jobb vesém. Kaptam fájdalomcsillapítót, amitől azonnal el is múlt a fájdalom, szerencsére nem volt semmi gond a vesékkel, sem vizeletpangás, sem semmi.
    Aztán a héten elkezdett hasonló tüneteket produkálni a bal vesém, csak nem olyan fájdalommal, mint a jobb oldalnál. Bementünk a kórházba, ahonnan most minden nélkül hazaküldtek, mert mindent rendben találtak megint. Viszont ez az „érzés” vándorol, mert megint a jobb oldalamat érzem.
    Ez lehet attól, hogy a Bébike mozog és nő és nyom már bent mindent, amit ér? Nem mentem vissza a dokihoz, mert nem érzem vészesnek a dolgot. Csak nem tudom, hogy ebből lehet-e akármilyen vesegond, vagy ez el fog múlni és természetesnek mondható ez a dolog?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. március 06. vasárnap

      Lehetséges, hogy teljesen ártalmatlan dologról van szó, ebben a terhességi korban az is gyakori, hogy a baba napokig a húgyhólyagon „csücsül”, a veséket is nyomhatja. Ha erős fájdalmat, véres vizeletet, vagy vizelési problémákat tapasztalsz, fordulj orvoshoz.

  • Anita

    2011. március 01. kedd

    Kedves Doktornő!

    16 hetes kismama vagyok. Sokszor nagyon keveset alszom. A kérdésem az lenne, hogy milyen gyógynövény teát lehetne inni, és abból mennyit? A citromfű teát javasolták. Ezt lehet inni, vagy csak a hársfateát? Alacsony vérnyomásra javasolna valamit?
    A válaszait előre is köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. március 10. csütörtök

      Alacsony vérnyomásra zöld teát ihatsz terhesség alatt is, de csak akkor, ha az alacsony vérnyomás szédülést, ájulást okoz, mert a terhesség önmagában is növeli a vérnyomást.
      Citromfüvet naponta max. 2 csészével lehet inni.

  • Gabriella

    2011. február 25. péntek

    Kedves Vida Ágnes!

    Folyamatosan olvasok a cikkei között és nagyon sok segítséged adott már nekem.
    Én egy 31 hetes kismama vagyok és már a terhességem is túlsúllyal kezdtem.
    Nemrég vettük észre a védőnőmmel hogy vizes vagyok, mert 119 kg-ról fogytam 3kg, aztán egy hét alatt vissza jött az a 3 kg. Próbálok az étkezésen korrigálni de szeretném magától is megkérdezni hogy van-e vízhajtó tea kismamáknak amit nyugodtan ihatok, és nem árt sem nekem sem a babának.
    Előre is köszönöm válaszát.
    Gabriella

    • Vida Agi

      2011. március 06. vasárnap

      Terhesség alatt nem szabad vízhajtó teát inni, mert a magzatvíz mennyiségét is csökkenti. Ha vizesedsz, akkor sószegény diétát lehet folytatni, valamint rendszeresen mozogni (napi fél óra séta már elég).

  • Nika

    2011. február 08. kedd

    Tisztelt Doktornő!
    Gyermeket szeretnénk,csak sajnos magas vérnyomásban szenvedek (elsődleges,gyógyszert nem szedek rá átlag 140/85).Most kezdtem el inni a Luobuma teát,és szedem a fokhagyma kapszulát. Kérdésem ,hogy ezeket a terhesség alatt is lehet fogyasztani? Válaszát köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. február 13. vasárnap

      Fokhagyma kapszulát lehet fogyasztani, Luobuma teát nem. Ha magas a vérnyomásod, a terhesség során orvosi kezelésre lehet szükség a terhességi magas vérnyomás kialakulásának elkerülésére. Ha csak kis mértékben magas, akkor selyemfűmézet lehet enni napi 1 kiskanállal, ez is csökkenti a vérnyomást.

  • Zsóka

    2011. február 08. kedd

    Kedves Doktornő!
    Lúgosító filter teát / Joshi Bharat ajánlásával/ ihat-e kismama?
    /Összetevői: céklapor, lucernafű, bodzabogyó,fekete áfonyabogyó, petrezselyem levél,borsmenta, bojtorján gyökér, kardamommag, gyömbér…/
    Válaszát várva köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. február 13. vasárnap

      Nem.

  • Martina

    2010. december 08. szerda

    Kedves Ági!
    Az lenne a kérdésem, hogy Sir Morton erdei gyümölcs teakeveréket ihatom-e? 24 hetes kismama vagyok. Reggelente szoktam 1 csésze teát meginni.
    Előre is köszönöm válaszod!

    • Vida Agi

      2010. december 16. csütörtök

      Igen.

  • Andi

    2010. december 02. csütörtök

    Kedves Ági!
    9.hetes kismama vagyok és sajnos vagy nem sajnos imádom a teákat. Igazából úgy szeretem inni mintha szörp lenne, tehát egy csészéhez való teafüvet kb 1 liter vízhez adok majd cukrozom, citromozom és képes vagyok egész nap kb 3 litert inni igy. Ezt nem csak azért teszem mert szeretem a teát, hanem mert a víz minősége elég rossz nálunk. Utána néztem már milyen teát szabad inni,
    a kérdésem csak az lenne, nem árthatok ezzel a kölöknek, nem fogom túladagolni?
    Válaszát előlre is Köszönöm!
    És további kellemes napot!

    • Vida Agi

      2010. december 08. szerda

      Nem gond, ha sok teát iszol, igyad nyugodtan.

  • Zsuzsanna

    2010. december 02. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    Öt hét hat napos terhesen voltam ultrahangon, amikor láttuk a petezsákot, a szikhólyagot, de a szívdobogást (pulzálást) még nem. Ez normális? Nagyon aggódom…
    Köszönöm!

    • Vida Agi

      2010. december 08. szerda

      Ez normális, a 6. hét előtt nem lehet látni a szívhangot, illetve ha esetleg nem pont félidőben volt a fogantatás, akkor néha még később sem.

  • tamás timea

    2010. november 26. péntek

    kedves doktornö 35 hetes vagyok fogytam 1kg ot és a has tér fogatom 110 -röl 108 ra csökkent pedig ugyann annyit eszem ez baj? a vérnyomásom 100/80 rol120/100 ra felment elöre is köszönöm válaszát

    • Vida Agi

      2010. november 30. kedd

      A leírtak egyike sem szélsőséges tünet, ami miatt aggódni kellene. Ha tovább nő a vérnyomásod, akkor fordulj orvoshoz.

  • eszter

    2010. november 19. péntek

    Kedves Ágnes!
    azzal aproblémával fordulok hozzád,hogy babát szeretnék apárommal,deaugusztus 10.-én elvetéltem,szerncsére komplikáció nélkül mivel menstruációval eltávozott,és azt szeretném megkérdezni tőlled hogy nagy-e az esély.hogy ha ismét terhes vagyok az is elmehet tőllem,teszem hozzá a vetélésem magátul történt,és nem úgy,hogy emeltem volna stb!lehet hogy nem lehet babám tőbbé mert már 1 kisbabát egészségesen világra hoztam sima szüléssel,már lassan 5 éve.hozzá tenném azt is hogy 2007-ben is el vetéltem,de akkor nyugtatót is szedtem amit 4 hónapja abban is hagytam.a gyógyszer is befolyásolhatta?
    kérem válaszoljon,mert nagyon szeretnék egészséges kisbabát szülni!!! előre is kőszönö!! jakab eszter.

    • Gabi

      2010. november 23. kedd

      Ha már többször is előfordult vetélés, érdemes lenne egy alapos nőgyógyászati kivizsgálást kérni, hogy mi lehet ennek az oka, mielőtt újra teherbe esne. Egy esetleges újabb vetélés semmiképp nem lenne jó, sem fizikailag, sem pszichésen. Jobb, ha van valamilyen oka, azt kezelik először. De az is lehetséges, hogy nem találnak kiváltó okot, jó eséllyel teljesen egészséges, de legalább megnyugodhatna.

  • Évi

    2010. november 19. péntek

    Kedves Ágens!
    25 hetes kismama vagyok! A terhesség elején a vérnyomásom 100/70 volt! Fokozatosan nőtt, ezen a héten 137/87 és 137/78 is volt! Az orvosom azt mondta,hogy 140 alatt még nincs teendő, csak ha feljebb megy! Egyetem miatt is lehet ,hogy magas a vérnyomásom a stressz miatt! Nem szeretném,hogy 140 fölé menjen a vérnyomásom, és olvastam,hogy a hibiszkusz tea vérnyomás csökkentő! Lehet hibiszkusz teát inni terhesen? Előre is köszönöm segítségét!

    • Vida Agi

      2010. november 28. vasárnap

      Igen, lehet inni.

  • Vera80

    2010. november 17. szerda

    Tisztelt Doktornő! Annyi helyen hallottam, hogy semmit nem szabad enni, inni, ami gyógynövényből van, hogy teljesen elbizonytalanodtam. A terhességem 7. hetében vagyok, tehát nagyon az elején. Régebben, ha menstruáltam cickafarkfű teát ittam, és gondoltam az most sem árthat, vagy igen? Válaszát köszönöm.

    • Vida Agi

      2010. november 20. szombat

      Bizonyos gyógynövényeket lehet inni, de cickafarkot nem.

  • csillag

    2010. november 16. kedd

    Kedves Doktornő!Normális a havi ciklusom, minden hónapban 31.napra jön meg, azonban 1 hónapja kezdtem el inni a cickafark ill. a palástfű teát, ahogyan azt kell. Létezik, hogy felborította a ciklusomat,ugyanis nov.11-én kellett volna megjönnie,azóta 5 nap telt el és jelét sem érzem annak, hogy meg kell jöjjön, illetve, annak se, hogy teherbe estem volna. Vagy ilyenkor még nem is lehet?Esetleg tényleg sikerült a babó, csak váratnak a tünetek?
    Köszönöm válaszát előre is!Csillag

    • Edit

      2011. február 27. vasárnap

      Kedves Ágnes!
      A menstruációm mindig is pontosan, 28 naponta jött meg, de legutóbb a vérzés ideje alatt napi egy pohár cickafarkfű teát ittam. Elmúlt a vérzésem, de 1 nappal később elkezdtem újból vérezni, hol erősebben, hol gyengébben és már kb. 2 hete folyamatosan tart ez a plusz „menstruáció”. Ön szerint mit tegyek? Várjam meg, míg magától elmúlik ez az állapot vagy forduljak orvoshoz? Lehet ez esetleg terhesség jele is?

      • Vida Agi

        2011. március 05. szombat

        Fordulj mihamarabb orvoshoz, ezt ciszta vagy más elváltozás is okozhatja.

  • Kiss

    2010. november 14. vasárnap

    Milyen teáktól vetélhet el egy terhes nő?
    Milyen teák ajánlottak?
    Milyen teát egyáltalán nem szabad inni?

    • Vida Agi

      2010. november 20. szombat

      Erre nincs pontos adat, hogy mitől lehet elvetélni. A többi kérdésre választ a cikkben talál.

Comment navigation