Folyás terhesség alatt

A terhesség alatt ijesztő lehet, ha bármilyen folyása van az embernek, de a legtöbb esetben ártalmatlan jelenségről van szó.

 Folyás terhesség alattHa a folyás színtelen, nagy mennyiségű és szagtalan, akkor nem kell aggódni, ez teljesen normális jelenség, a második harmadtól folyamatosan előfordulhat ilyen.

Ha a folyás fehér, és nagy mennyiségben egyik percről a másikra jelentkezik, nem akar múlni, akkor hüvelygyulladásról lehet szó, amit orvossal kell kezeltetni.

A különféle gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást, ilyen esetben színtelen vagy fehér, esetleg sárgás színezetű, és kellemetlen szagú a váladék. Ezt is minél hamarabb mutasd meg orvosnak, mert a terhesség alatt is gyorsan és hatékonyan kezelhető jelenségről van szó.

A barnás folyás terhesség alatt általában nem jelent jót. Az első harmadban hormonprobléma okozhatja, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz, ha a saját orvosod nem elérhető, akár az ügyeletre is, itt fel tudják írni azt a tablettát, ami megmentheti a babát.

A szülés előtti utolsó 1-2 hétben a barnás-véres folyás a nyákdugó távozását jelezheti, ami a szülés beindulásának első jele.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

568 Comments

  • FriC

    Reply Reply 2012. január 31. kedd

    Kedves Ági és szerkesztők!
    Bocsi,hogy nem a témához írok,de oda ahova szeretném írni az üzenetet,nem engedi.
    Először is remek az oldal,de már több mint 4 hónapja sokunknak gondjai akadtak vele.
    A „régebbi” TERHESSÉG ELSŐ JELEI” cikkedhez egyszerűen nem lehet írni,a hozzászólások sem jelennek meg,így sok mindenkiről nem tudjuk,hogy mi van velük…
    Ha olvasod ezt a levelet,akkor kérünk téged Ági,hogy javítsd meg,mert tényleg remek az oldal,és nem szeretnénk megválni tőle.

    Előre is köszönjük segítségedet.

  • Manna 2

    Reply Reply 2012. január 30. hétfő

    Sziasztok!

    22 hetes kismama vagyk és pár napja észleltem folyást sárgás színű, szaga az nincs, de meg rémít. Szerintetek mi lehet ez?

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. február 05. vasárnap

      A terhesség alatt normális a fehéres vagy átlátszó szagtalan folyás akár nagyobb mennyiségben is.

  • mártika

    Reply Reply 2012. január 21. szombat

    szi.én 13hetes kismama vagyok.tejszerű folyást észlelek,de nincs szaga.ez árta babanak?koros lehet?

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. január 22. vasárnap

      Ha fehér vagy színtelen és nincs szaga, akkor nem kell foglalkozni vele. Ha igen, akkor fordulj orvoshoz.

    • Erika

      Reply Reply 2012. január 24. kedd

      Sziasztok!
      Most várom a második babámat 8 hétben vagyok.
      pár napja barnás folyásom volt,minimális,el is múlt helyette sűrű sárgás szagtalan nem viszkető folyásom lett.Egyszerre orvoshoz mentem,mindent rendben talált a babánál,viszont van valami amit nem értek csekély erosió ez volt a leletemen.Semmi mást nem mondott csak hogy ágynyugalom. Ha volt valakinek ilyen panasz és tud tanácsot adni nagyon megnyugtatna.

      • Vida Agi

        Reply Reply 2012. január 28. szombat

        Ez egy enyhe sérülés a méhnyakon, ami miatt idő előtt kinyílhat a méhszáj, ezért szükséges az ágynyugalom.

        • Erika

          Reply Reply 2012. január 30. hétfő

          Nagyon szépen köszönöm válaszodat sokat segítettél.Szedek terhesvitamint,meg C vitamint napi 500mg így próbálom erősíteni az immunrendszeremet.Szerencsére semmi panaszom nincs azóta,remélem gyógyszeres kezelések nélkül elmúlik.

  • smifti

    Reply Reply 2012. január 21. szombat

    Sziasztok!
    Én egy 16 éves aggodó tini vagyok segitsetek kérlek h ezek mit jelentenek:
    2011.12.06-án kellet volna megjönnie..és nem jött meg helyette rózsaszines folyásom volt majd világos barana..és most pedig sötét barna folyásom..van….
    tüneteim:Megduzzadt, érzékenyek a melleim(a mellbimbóm is)
    Gyakori vizelés,
    Kimerültség, fáradtság,fejfájás(ritkán),Hátfájás(hát alsó részén fáj)….

    FONTOS LENNE,mert félek,hogy valami komoly bajom van ! Ezért szeretném a ti segitségetek,válaszotok !,hogy ez most mit jelent ? fertőzést…terhességet…vagy felfázást?
    válaszotokat e-mail cimemre várom: smifti16@citromail.hu

    válaszotokat elöre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. január 23. hétfő

      Mindhárom verzió lehetséges. Ha ez a folyás már hosszabb ideje tart, mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulnod. Viszont mivel fiatal vagy, érdemes lenne előtte beszélned az anyukáddal.

  • Vikóca

    Reply Reply 2012. január 19. csütörtök

    21 hetes kismama vagyok és tegnap voltam az orvosomnál mert a fehér folyásom át váltott sárgássá és a hasam aljába is nyilalhatott megvizsgált és közölte hogy egy felfázás és gombás fertőzésem van Írt gyogyszert is rá Semicillint 4×1 et és hüvelkúpot gyino pevaryl 3×1 ettől a babának lehet baja mert én ettől félek?
    Köszönöm válaszát.

  • szabina24

    Reply Reply 2012. január 17. kedd

    hello!
    én egy 29 hetes kismama vok. ma észrevettem kevés fehér folyást szagtalan de mégis félek nincs e valami gond.egy hete voltam orvosnál és mondtam neki hogy van átlátszos folyásom és azt mondta nincs gond semmi oan folyásom nincs amit kezelni kellene.válaszodat elöre is köszönöm!

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. január 22. vasárnap

      Tényleg nem kell aggódnod emiatt, ez terhesség alatt természetes, akár egészen nagy mennyiségű is lehet.

  • ZSani

    Reply Reply 2012. január 10. kedd

    Üdvözlöm doktornő.Én mindjárt elsírom magam annyira aggódok.Vetéltem már és minden különösebb ok nélkül.14hetes vagyok (ha a fogantatást veszem akkor ugye csak 12) a 8 héten volt egy vérlebenyem, ami egy hét kórház után elmúlt.A dokim szerint egy rossz lépés is okozhatta.Tegnap előtt éjjel kicsit megemeltem magam, és sirdogáltam is.Délután pedig arra ébredtem, hogy szúr a hasam egy bizonyos pontban,5-10 percenként egy nagyon erőset és csak bal oldalt.Gondoltam arra is, hogy a belek miatt, mert székelési problémáim vannak mostanság(nincs nagyon inger rá, igy keveset járok mellékhelységre) aztán ide erre az oldalra léptem ahol olvastam a folyásokról, azt hittem természetes „sárgás” jellegü folyás.Hiszen a terhességem elejétől velem van.Előtte nem volt fertőzésem, sem folyásom ezért hittem hogy ez a terhesség velejárója.Most viszont aggaszt lehet , hogy azért szúr a hasam mert nem foglalkoztam ezzel az intő jellel?Reggel orvoshoz fordulok mert nagyon kiborultam.Az országos meddőségi központban (János Korház) segítettek nekünk azért, hogy a pici megfoganhasson.Nem szeretném elveszíteni, de ilyen előzmények mellett talán nem csoda, hogy annyira aggódok hiszen 8 hetesen majdnem elveszitettem…Kérem segitsen nekem.

    • ZSani

      Reply Reply 2012. január 10. kedd

      Azt elfelejtettem mondani, hogy dawn szürésen is voltunk, és minden rendben volt ott is, 2 hetente uh-on nézegetjük, és már tüsző kora ota figyeljük.:)
      Terveztük és évek óta most jött össze…
      Esetleg van olyan gyógyszer ami segit neki abban hogy erősebb legyen és ne legyen vetélés esetleg késöbb kora szülés??
      Fiatal vagyok tehát ez sem lehet ok. Thiroxin tartalmú pajzsmirigy gyógyszert lehetséges hogy megint nem jó a TSH-m?? És ezért fáj? És mivel ennyire kiváncsi vagyok érdekelne, hogy ön szerint mennyi az ideális TSH érték terhesség alatt? Egy pajzsmirigy specialistához járok kezelésre, ő azt mondta, hogy 1-2 közt fogan meg a baba, és nincs vetélés. Ezt 5 hónapja mondta.Viszont nekem egy hónapja 0.25 volt.És azt mondta az még jó.Maga szerint? Kérem ne nézzen gyerekesnek és ne itéljen el amiért ennyi kérdésem lett hirtelen, csupán szeretném, ha minden rendben lenne most ennél a terhességnél.

      • Gabi

        Reply Reply 2012. január 17. kedd

        Mivel a baba megfogant, valószínűleg tényleg jó volt a TSH is. Remélhetőleg azóta is minden rendben. Esetleg valamilyen terhességi vitamint érdemes szedni, de én erről is inkább megkérdezném a nőgyógyászt.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. január 17. kedd

      Remélhetőleg azóta már jártál orvosnál, és főleg azt, hogy mindent rendben talált!

  • Böbe

    Reply Reply 2012. január 07. szombat

    Kedves Ági!

    Én 9hetes kismama vagyok és kb 1hete jelentkezett nálam sárga folyás ami viszont szagtalan.
    Valamint olyan kérdésem is lenne ,mivel nagyon jól viselem a terheségem dolgozom, sebészeten ahol viszont gyakran fordulnak elő szeptikus dolgok, gondolom célszerűbb lenne táppénzre mennem?!
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. január 08. vasárnap

      Ezügyben konzultálj az orvosoddal, elvileg az egészségügyi dolgozóknál a munkából kifolyólag tényleg érdemes lehet hamarabb táppénzre menni a terhesség során, de az, hogy ez mikor legyen, ezt az orvossal kéne megbeszélned.

  • Gaba

    Reply Reply 2011. december 23. péntek

    Jo napot kivanok!
    14 hetes kismama vagyok. kb. 2 hete voltam a genetikai vizsgalaton, ahol mindent rendben talaltak. szokott lenni huvelyfertozesem amit klotrimazol huvelytablettaval kezelek, az orvos utasitasara. 9 db-ot hasznaltam el, es utolso nap reggelre egy picit pirosas nagyon minimalis valami volt a fehernemumon, de ez csak reggel volt, utana normalis szinu es szagu folyasom volt. Ezt kovetoen enyhe, menstruaciohoz hasonlo alhasi es medencetaji fajdalmaim voltak. A gorcsok masnapra sem multak el, ezert felhivtam a nogyogyaszom aki azt mondta, hogy aggodalomra semmi ok, a terhesseg soran ezek termeszetes tunetek.
    Kerdesem az lenne, ha esetleg valami problema volna, akkor a verzes tovabb erosodott volna ket nap alatt?
    Most kicsit vizes folyasom van, ami szintelen szagtalan, ez normalis, vagy szivaroghat a magzatviz?
    Koszonom a valaszt, es Kellemes Unnepeket Kivanok.

    • Vida Ági

      Reply Reply 2012. január 07. szombat

      Színtelen szagataln folyás teljesen normális a terhesség alatt, ez az utolsó harmadban akár nagyon nagy mennyiségű is lehet, ez nem gond.
      Minimális rózsaszínes folyás is normális lehet, ha nem erősödik, nincsenek utána erős görcsök, hanem elmúlik az egész, akkor nem kell foglalkozni vele.

  • somik82

    Reply Reply 2011. december 19. hétfő

    Kedves Doktornő!

    A férjemmel babát szeretnénk. Szedem a terhes vitamint és egészségesen élek. Úgy néz ki, hogy össze is jött a baba, csináltam tesztet, a biztonság kedvéért 3 db-ot is.:) Mind pozitív lett. Holnap „kellene” megjönnie, ma tapasztaltam egy enyhe világos barna folyást. Kezdjek izgulni? Vagy ez csak a beágyazódás jele? Érdemes orvoshoz fordulnom vagy várjak még vele?
    Válaszát köszönöm!Egy aggódó „kismamajelölt”.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. december 21. szerda

      Ha a kis barnás folyás nem váltott vérzésbe, és azóta el is múlt, akkor nincs miért aggódni. Ha viszont vérzés jelentkezne, mindenképp orvoshoz kell fordulni.

  • S. Niki

    Reply Reply 2011. december 13. kedd

    Kedves Doktornő!

    15 hetes terhes vagyok és az ünnepeket külföldön töltöm. Tegnap este fürdés után észleltem hogy vérzek (talán két-három cseppről van szó)azóta nem történt semmi: nem görcsölök, nincs folyásom, nem vérzek. Mindenképpen menjek el orvoshoz itt? Veszélyes ha ezt nem teszem meg?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. december 18. vasárnap

      Először is pihenj sokat. Ha csak ez a néhány csepp vér jelentkezett, és azóta sem ismétlődött meg, nem feltétlen muszáj orvoshoz menni. Viszont ha megismétlődik, főleg, ha erősebb vérzés jelentkezik, akkor mindenképp keress meg egy orvost.

  • Gaba

    Reply Reply 2011. november 19. szombat

    Kedves Agi!

    8-9 hetes kismama vagyok. Kedden voltam nogyogyasznal, aki huvelygyulladast diagnosztizalt nalam. Azt mondta, hogy napi 3×1 nospat szedjek es clotrimazol huvelykupot irt fel. A kupot 3 napja hasznalom, azonban a masodik nap ota jelentkezett egy rozsaszines folyas, ami neha picit veres is. A kerdesem az lenne, hogy ez lehet a kuptol vagy valami mas problema van a hatterben? Ha a kup okozza, akkor meg meddig fog tartani?
    Koszonom a segitseget, minden jot.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 27. vasárnap

      Remélhetőleg azóta rendeződött a probléma. Terhesség során ha vérzés jelentkezik, nem érdemes sokáig találgatni, legjobb, ha ilyenkor nőgyógyászhoz megyünk.

  • Soósné

    Reply Reply 2011. november 17. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Terhességem 39. hetének végén járok, egy nappal a 40. hét előtt. Tegnap voltam orvosnál, ahol a méhszáj értékem: C2111 lett, múlt hét szerdáig zárt voltam C3000-el. Az orvosom szerint már bármikor beindulhat a szülés a napokban, a méhemre ezt írta: enyhén kontraktilis uterus. Ma reggel amikor felébredtem enyhén barnás folyásom volt, illetve nap közben is. Nem kellemetlen szagú, de nem is mondanám véresnek. A hasam éjjel is fájdogált, tegnap is elég sok keményedésem volt. A kérdés a folyással kapcsolatos, hogy elképzelhető a nyákdugó kezd távozni”ilyen formában”, de vérzés nélkül? Vagy valami baj lehet? Holnap reggel mennem kell uh-ra és NST-re, érdemes megemlítenem? Várom válaszát! Köszönöm: Soósné Ági

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. november 20. vasárnap

      Nincs gond, csak minden jel szerint kezd lassan beindulni a vajúdás, ezt a szakaszt hívják láthatatlan vajúdásnak, amikor nyílik a méhszáj, jóslófájások jelentkeznek stb. Hamarosan beindul majd a szülés.

  • Kata

    Reply Reply 2011. november 14. hétfő

    Tisztelt Doktornő!!
    26 hetes kismama vagyok.Az utóbbi hetekben folyamatosan baktérium volt a vizeletemben,emitt kaptam rá Aktil duót,de nagyon úgy néz ki hogy nem segített.Múlt héten pénteken voltam katéterezésen,ennek az eredménye majd csak 22.én lesz meg.
    Olyan kérdésem lenne hogy pár napja,sárga színű folyásom kezdett el lenni,orvoshoz viszont csak jövő héten tudok menni.Esetleg kezdjek el szedni Canesten combit?Vagy Ön mit tanácsol,mit tegyek?Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!!!

  • Eperke

    Reply Reply 2011. november 10. csütörtök

    Szia.
    Nem voltam még doktornál de 1hónapja nem jött meg a menszeszem,de a hasam nőt a melleim is duzzadtak sürün kell pisilnem,de 2 napja cseppegő barnás folyásom van.Ha terhes vagyok árthat a babának?Előre is köszönöm a választ.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 14. hétfő

      Mivel a menzeszed már ilyen régóta késik, elég valószínű a terhesség. Terhesség során pedig ha vérzés jelentkezik, minden esetben nőgyógyászhoz kell menni, mert a vérzés vetélésre utalhat.

  • Véninger Szabolcs

    Reply Reply 2011. november 04. péntek

    Sziasztok!
    Lehet hogy nem ide kéne írnom de kik tudhatnák jobban a kérdésemre a választ mint Ti!
    A kérdésem:-Barátnőm kb két hete szédül hányingere van ez a szédülés a menzeszével egy időben jelentkezett a vérzése a szokásos volt (6 nap) időbe jött meg neki ,
    de a szédülés , hányinger nem múlik
    szóba jöhet baba???(Tesztet még nem vettünk , egyéb terhességre utaló jelek nem voltak az orvosok is megvizsgálták már sokszor nem találtak semmit nála mármint betegségre utaló dolgot, itt jegyezném meg hogy a tüdejével műtötték pár hónapja !! Lehet hogy valami szövődmény 🙁 )

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 07. hétfő

      Mivel a menzesze pontosan jelentkezett, nem valószínű, hogy terhesség okozza a leírtakat. Háziorvoshoz érdemes lenne elmenni.

  • Mónika

    Reply Reply 2011. október 28. péntek

    Szia!

    Én 11 hetes terhes vagyok. Reggel úgy ébredtem, hogy barnás folyásom volt. Pár órán át tartott, aztán elmúlt. Normális ez?
    Jövő héten megyek 12 hetes ultrahangra, és laborra.
    Szerinted minden rendben lehet a babával?

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. október 31. hétfő

      Ritkán előfordulhat, de ha visszatér, vagy erősebbé válik, fordulj orvoshoz.

  • Niki

    Reply Reply 2011. október 23. vasárnap

    Sziasztok én nemsoká a 39 hétben leszek, és fehér folyásom van, ugye az nem baj?
    Köszi a választ

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. október 31. hétfő

      Nem, ez normálisnak számít a 39. héten.

  • krisztina

    Reply Reply 2011. október 15. szombat

    doktornő

    nő a hasam és elég erős bűzös folyásom van ami átlátszós enyhe sárga árnyalata van.
    ilyenkor mit tegyek????
    várom a válaszát.
    szép hétvégét!

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. október 23. vasárnap

      Fordulj orvoshoz, ez fertőzés jele.

  • Balog Brigi

    Reply Reply 2011. október 05. szerda

    szia.7hetes kismama vagyok pár napja halvány barna szinü folyásom van. Meg gyakran szur a lágyékom. mit tegyek mi bajom lehet

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. október 07. péntek

      Ha folyamatosan van a folyás, akkor fordulj orvoshoz.

  • CS.E.

    Reply Reply 2011. október 04. kedd

    Szia!

    Én 8 hetes kismama vagyok és a múlt héten voltam védőnőnél, aki azt mondta, hogy ha barnás folyást tapasztalok (minimális), akkor az normális. Erre ma reggelre nekem is pár csepp világos barna folyásom látszott a betéten. Annak ellenére, hogy mit mondott a védőnő még is aggódom! Tudom, hogy mindenkinél másképpen jelentkeznek „tünetek”, de a világos barna folyás mit jelent minek lehet az oka egyáltalán?! Tudnál tanácsot adni? Menjek orvoshoz gondolom az a biztos, de egy kis megnyugtatásra számítanék tőled, mert csütörtökön mennék az orvosomhoz, akkor rendel, addig nagyon megnyugodnék már, mert ideges lettem a dolgotól. Úgy gondoltam, hogy nem rohanok az orvoshoz, egyből de pár cikket olvastam a dologról és aggodalmaskodni kezdtem! Előre is köszönöm válaszodat minden jót. 8 hetes kismama 🙂

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. október 07. péntek

      Ha tényleg csak minimális, nem nő a mennyisége, akkor nem kell foglalkozni vele. Okozhatja felfázás, hormonális okok, méhszájseb stb. is.

  • Andi

    Reply Reply 2011. szeptember 19. hétfő

    Kedves Ági!

    25 hetes kismama vagyok. 2 hete az orvosom tenyészetre küldte el a levett mintát és kiderült, hogy hüvelygombám van.
    Kaptam kenőcsöt, kúpot és egy horror összegbe kerülő gyógyszert, amit páromnak és nekem is be kellett venni.
    Ennek 2 hete, a tünetek enyhültek, de véglegesen nem múltak el. Enyhe, a korábbihoz képest jóval kevesebb fehéres folyásom van. Az orvosomhoz majd jövő héten kell visszamennem.
    Nem értem honnan jött ez nekem, ugyanis nem fürdök kádban mióta terhes vagyok (csakis tusolok) két külön törülközőben törülközöm, párommal a magzatvíz mintavétel óta (lassan 2 hónapja) nem feküdtünk le, nem strandoltam, pamut fehérneműt használok.
    Már arra is gondoltam a szőrtelenítés okozhat-e ilyet, mert ennél jobban már nem tudok magamra vigyázni.
    Mi okozhatta ezt????
    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdv,
    Andi

    • Vida Ági

      Reply Reply 2011. szeptember 20. kedd

      Gombák mindig vannak a szervezetben, akár a nem megfelelő táplálkozás miatt is elszaporodhatnak, tehát nem muszáj ahhoz uszodába menni vagy nyilvános wc-t használni.

  • Evice84

    Reply Reply 2011. szeptember 15. csütörtök

    2011. július 15-én méhen kívüli terhességgel műtöttek. „Sajnos” férjemmel nem vártuk meg az orvos által előírt 2 ciklust és most ismét terhes vagyok, de ezúttal méhen belül, 5000 feletti HCG-vel. Körülbelül 6. hétben vagyok, babám 3-4 hetes. Pár napja elvétve barnás folyást tapasztalok egy-egy vizelés alkalmával és elvétve gyengébb-erősebb hasi görcsöket. Mennyire kell aggódjak látva az előzményeket, illetőleg mit tegyek?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. szeptember 21. szerda

      Ha még nem voltál azóta orvosnál, az előzmények miatt mindenképp azt javasolnám, hogy keresd meg a nőgyógyászod. A vizsgálat után ő konkrétabb tanácsot tud adni.

  • M Judit

    Reply Reply 2011. szeptember 02. péntek

    Sziasztok

    A párommal nagyon szeretnénk babát , ezért mindent be is vetünk ennek érdekében. Utoljára augusztus 26-án voltunk együtt , és a menstruációmnak elvileg holnap kellene hogy megjöjjön , vagy is szeptember 3-án , ami remélem hogy nem fog megjönni :).Tudom hogy ha meg is fogant a baba akkor még az túl korai ahhoz hogy tüneteket produkáljak, de még is fura valahogy , tegnap meg tegnapelőtt voltak enyhe görcseim ami nem szokatlan hiszen a menstruációm előtt mindig szokott ilyen lenni , de még is valahogy más volt , inkább enyhén égető , húzó érzés , és ráadásul tegnaptól elkezdett a hüvelyem viszketni és fehér folyásom lenni , ami ma hajnalban kicsit rózsaszínű volt . Tisztában vagyok azzal , hogy valami gombás vagy ahhoz hasonló fertőzésem van amit egyértelműen kezeltetni kell , csak most azt nem tudom hogy azért e mert esetleg besikerült a baba , mert olvastam hogy ilyenkor érzékenyebbek a nők , és nem tudom hogy ennyire korai szakaszban ez előfordulhat e már? Ha még is sikerült a picit összehozni , remélem nem lesz baja ettől! hiszen még a tesztet se tudom megcsinálni , csak arra tudok majd hagyatkozni hogy megjön e vagy sem . Ha van valakinek ezzel kapcsolatosan ötlete vagy tanácsa azt nagyon szívesen venném . Már van egy 8 éves kislányom és volt még ezenkívül két terhességem ,az elsővel elvetéltem a kislányomat megszültem a harmadikat sajnos el kellett vetetnem , és mindegyik terhességem a menstruációm alatt fogant meg .
    Válaszotokat előre is nagyon köszönöm , és gratulálok minden kismamának , és leendő anyukának 🙂
    Üdvözlettel : Judit

    • Gabi

      Reply Reply 2011. szeptember 07. szerda

      Ha késik a menzeszed, érdemes csinálnod egy tesztet. És mivel ez a fertőzés fennáll, jobb, ha minél előbb elmégy nőgyógyászhoz, mert ezt mindenképp kezelni kell. Ha valóban megfogant a baba, az idejében kezelt fertőzés jó eséllyel nem fog gondot okozni.

  • Hajna

    Reply Reply 2011. augusztus 29. hétfő

    sziasztok. az a helyzet, hogy en 3 tesztet is csinaltam, persze 2 naponta.az elson csk enyhen lehetet eszrevenni a kontrol csik jelenletet, a masodiknal latszott eleg jol mig a harmadik mar negativ volt. a havim mar juli, 11 ota kimaradt, hanyingerem is van meg gyomorsavam. nah, most mi van?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. augusztus 31. szerda

      Ha csak halványan is jelent meg a második csík, az pozitív eredménynek tekinthető. A harmadik teszt eredménye lehetett téves is. Ha szeretnél biztosra menni, ultrahangon a nőgyógyász biztos eredményt tud mondani.

  • Judit

    Reply Reply 2011. augusztus 27. szombat

    Szia!
    34 hetes kismama vagyok. 1hete színtelen, szagtalan, vizes folyásom van! Mi lehet az oka??? Nagyon aggódom hogy a picinek valami baja lesz!

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. augusztus 29. hétfő

      Semmi, ez a terhesség utolsó szakaszának velejárója, nem kell foglalkozni vele, erről szól a fenti cikk is.

  • Andi

    Reply Reply 2011. augusztus 16. kedd

    Kedves Ági!

    37 hetes terhes vagyok, az orvos hüvelygyulladást állapított meg, pedig nagyon minimális folyásom volt, ami nem viszketett és szaga sem volt. A Klion hüvelytablettát kellett adagolnom, de 7 nap után leállított az orvos, mert iszonyatosan csípett és nagyon erős, ömlő folyásom lett tőle. Azóta a folyás szerencsére visszahúzódott, de most meg mintha menstruációs szagot éreznék magamból. Nem lehet hogy esetleg hamarosan eltávozik a nyákdugó? Erős görcseim is vannak mostanság.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. augusztus 23. kedd

      A görcsök a 37. héten már normálisak, és a menses-szerű érzés is. A nyákdugó távozását nem lehet előre érezni.

  • Danyi Mária

    Reply Reply 2011. augusztus 06. szombat

    sziasztok
    én aszt szeretném kéredezni hogy elösör is má három napja késik a menszeszem hol fehér folyás jön tölem vagy peddig szintelen de egyiknek se nincs szaga és és görcsölésem is van de egy párc perces és szúros fájdal is van de azse tar sokáig és gyakran van hány ingerem lehet hogy terhes vok ?
    köszönöm elöre is

    • Gabi

      Reply Reply 2011. augusztus 07. vasárnap

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha nem szokott ilyen késés előfordulni, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Vanda

    Reply Reply 2011. augusztus 04. csütörtök

    Sziasztok.36 hetes kismama vagyok észrevettem,hogy egyik percről a másikra jelentkező sűrű fehér folyásom van de szagtalan.jelenthet gondot a babára nézve?Légyszi írjatok nagyon aggódom.köszönöm

  • Horváth Mariann

    Reply Reply 2011. augusztus 02. kedd

    SZIA Az lenne a kérdésem hogy fehér folyásom volt 2003 óta akkor született a fiam. Azóta született egy lányom is vele is volt végig. Most a harmadik babát várom és a fehér folyásom barna lett 25 hetes terhes vagyok . Most mit tegyek?

  • VG

    Reply Reply 2011. július 29. péntek

    Szia!!! Én egy 8. hetes kismama vagyok és fehér folyást tapasztaltam de nem viszket… A mai napon meg egyszer tapasztaltam barna folyást is ami kb csak egy csepp volt. baj van??? Jövőhét csütörtökön megyek orvoshoz… ez túl késő vagy inkább menjek előbb???

    • Gabi

      Reply Reply 2011. július 31. vasárnap

      Ha nem erősödik a barnás folyás, nem vált vérzésbe, akkor ráérsz orvoshoz menni. Ha viszont vérzés jelentkezne, ne várj tovább!

  • 6hetes kismama

    Reply Reply 2011. július 23. szombat

    Sziasztok! én egy hat hetes kismama vagyok és 4nappal ezelőtt voltam ultrahangon ott mindent rendben talált a doki. 3nappal ezelőtt szeretkeztünk a párommal és másnap egy pár csepp vér jött, de el is múlt. rá két napra pedig barnás folyásom van.
    lehet baja a babának? mert ez az első.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. július 31. vasárnap

      Hacsak nem jelentkezett erős vérzés vagy erős hasi görcsök, minimális az esélye, hogy bármi baj legyen.

  • Zsu

    Reply Reply 2011. július 20. szerda

    Sziasztok!

    Én egy 7 hetes kismama vagyok. A múlt héten sajnos be kellett szednem reggel két szem Azi Sandoz 500mg antibiotikumot. Meg akartak műteni mert nem látták ultrahangon a babát csak a petezsákot. Utolsó pillanatban egy másik orvos mégis felfedezte, így a pici megmenekült. A kérdésem az lenne, hogy a gyógyszer mennyire árthatott a magzatnak?
    Nagyon köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. július 25. hétfő

      Ha a következő vizsgálaton is mindent rendben találnak a babánál, akkor minimális az esélye, hogy bármi gondot is okozott a bevett antibiotikum.

  • zsuzsi

    Reply Reply 2011. július 20. szerda

    hétfón csináltam egy tesztet és terheséget mutatott teggnap is és pozitiv volt tegnap volt egy kis barna folyásom ez mit jelent

    • Gabi

      Reply Reply 2011. július 25. hétfő

      Ha a barnás folyás nem váltott vérzésbe, nem kísérték görcsök, és el is múlt, akkor valószínűleg nincs semmi gond. Beágyazódás során jelentkezhet ilyen jellegű folyás.

  • Zsuzsi

    Reply Reply 2011. július 18. hétfő

    Kedves Ági!
    Volna egy kis gondom,de talán nem is kicsi.Harmadik babánkat várjuk.Az előző kettővel nem volt semmi hasonló.De most állandóan van valami fertőzésem:viszket,büdös,és rengeteg a fehér folyás.39.hétben vagyok.Már szégyellem az orvosomtól hogy ennyiszer van panasz erre.Sokat mosakszom és nem értem honnan szedek össze folyton valamit.Hüvelykúpot és semicilint is szedtem már 3szor.Mitől van ez hogy folyton gombásodok?Mit tegyek?

  • Bea

    Reply Reply 2011. július 05. kedd

    Hello!!!
    8 ik hetes kismama vagyok az lenne a kérdésem hogy ma reggel mikor felkeltem jött pár csepp ilyen világos barna folyásom fájdalmam nincs nagyon felek nehogy valami baj legyen,ez mit jelenthet nem tudom mert első terhességem. Tegnap voltam dokinál mondta,hogy minden rendbe van jövő héten kell mennem, nem tudom ez mi lehet?Segítséget előre is Köszönöm!

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. július 16. szombat

      Ha csak pár csepp és nem jelentkezik megint, akkor nem kell vele foglalkozni, ha több lesz és rendszeresen előfordul, fordulj orvoshoz.

  • noni

    Reply Reply 2011. július 02. szombat

    sziasztok 38 hetesterhesvagyok és 4-napja gorcsolok és mikor sétálok olyanmintha feszitneszétalorul nemtom mitegyek ezek joslofájások??

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. július 08. péntek

      A jóslófájások nagyjából azonos időközönként jelentkeznek, aztán elmúlnak, tehát a folyamatos, és csak bizonyos testhelyzetben jelentkező fájdalom, nem jóslófájás.

  • jóniné kovács ivett

    Reply Reply 2011. június 29. szerda

    JÓ ESTÉT HIÁBA IRÓK VÁLASZT NEM KAPOK DE MIÉRT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. július 08. péntek

      Érdemes elolvasni kérdezés előtt a „Mielőtt kérdeznél” kezdetű tájékoztató szöveget.

  • timi

    Reply Reply 2011. június 29. szerda

    17 hetes terhes vagyok es napkozben eros sargas zoldes folyasom van(ki kell cserelnem a tisztasagi betetet napkozben 1-szer 2-szer). Menjek orvoshaoz?

  • Szilvi

    Reply Reply 2011. június 21. kedd

    Szia!
    A következő dologgal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni: 24 hetes kismama vagyok és a bő színtelen folyás mellett, minden nap egyszer kis mennyiségű mennyiségű halványzöld színű hüvelyváladékot látok a wc papíron, ehhez korábban nagyon kellemetlen viszketés is társult és akkor több volt a zöldes váladék is. Most vagyok túl egy 10 napos klion hüvelytabletta kúrán éa kenőcsöt is kaptam, az orvos amúgy azt mondrta, hogy ő egyltalán nem lát gyulladást a hüvelyben. A viszketés a kúra után szinte teljesen megszűnt, de azóta is minden nap van egy kevés halványzöldes váladékom. A kérdésem az lenne, hogy mennyire kezeljem ezt a problémát komolyan? Legközelebb két hét múlva megyek orvoshoz, a vizeletvizsgálatnál amúgy gombát találtak az üledékben baktérium jóval határérték alatt volt. Gombás fetőzáés amúgy együttjárhat zöld színű váladékozással? Előre is köszönöm a válaszod!
    Üdvözlettel:Szilvi

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. június 26. vasárnap

      Általában a színes váladékot gomba okozza, mindenképpen beszéld meg ezt az orvosoddal, lehet, hogy további kezelésre van szükség.

  • Ancsi

    Reply Reply 2011. június 16. csütörtök

    5hetes terhes vagyok kb. az ultrahang szerint.Tegnap voltam dokinál azt mondta minden rendeben van, de ma sárgás-barnás folyást észleltem.valami probléma lehet?menjek vissza az orvoshoz vagy majd elmúlik?Aggódom mivel igen erős antibiotikumot szedtünk a párommal mikor teherbe estem és félek nagyon hogy valami baja lesz a babának!

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. június 17. péntek

      Ha nem múlik a folyás, akkor fordulj orvoshoz.

  • Andi

    Reply Reply 2011. június 06. hétfő

    sziasztok!
    Nekem május 6-án jött meg utoljára, a melleim majdnem szétdurrannak már kb. 3 hete.Amikor esedékes lett volna a menzeszem, ( 8-9 napja) volt egy kis barnás folydogálás, de szépen elmúlt. csináltam tesztet , nagyon halvány volt, szinte csak én láttam, de ott volt.Ma megnéztem a kalkulátorral és 4 hetes és 3 napos terhes vagyok. De… Ma a jobb oldalon alul először pici szúrások voltak, most már így estére sunyi módon fájdogál a hasam és kevés barnás folyadékozásom van. Szerintetek elmegy a baba? A lányom 9 éves és nála is a 11. hétig vérezgettem, pecsételgettem, de arra már nem emlékszem, hogy fájt-e a hasam. Volt már valakinek hasonló tünete? Nagyon szerettünk volna már 2 éve testvérkét, de eddig nem jött össze.Orvoshoz még nem nagyon akartam menni, tudom, ha jobban fáj, el kell menni, de bízom benne, hogy elmúlik.Mivel kis faluban lakom, újabb tesztet nem akarok itt venni, mert hát az egész falu erről beszélne…Rendeltem a neten, de csak szerdára lesz itt, addig marad a bizonytalanság. Ha valaki hasonló ” tüneteket” észlelt, kérem, írjon. Köszi.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. június 17. péntek

      Ha barnás folyásod van és terhes vagy, menj el orvoshoz, ezt hormonprobléma okozhatja és gyógyszerrel lehet rajta segíteni.

  • Kriszti

    Reply Reply 2011. május 27. péntek

    Szia!
    Én egy 23 hetes kismama vagyok.Sajnos a 12.héttől volt gombás hüvely fertőzésem,amit a dokimmal meg is beszéltem,megvizsgált és kaptam rá hüvelykúpot.Az utolsó vizsgálat során(2 hete)már azt mondta,hogy minden rendben.Most megint aggódom,hogy kiújjult a fertőzés,mert sárgás színű és színtelen vízes állagú folyásom van,de nem olyan,mint a fertőzés alatt volt.Most nem viszket,nem csíp.Ugye nem megint hüvelygomba??? 🙁

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. június 03. péntek

      Nem, ez a színtelen folyás a terhesség velejárója.

  • Timyke

    Reply Reply 2011. május 21. szombat

    Szia!
    10 hetes terhes vagyok, és ma wc-zésnél, mikor töröltem meg magam alul, láttam hogy ilyen sárgás folyásom volt, olyan se kevés se sok. Nem volt kellemetlen szaga, és nem is viszket. A hasam alja picit fájdogál, de nagyon enyhén. Kell aggódjak?
    Második baba, de az elsőnél nem volt semmi ilyenem.
    Előre is köszönöm a válaszod.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. május 27. péntek

      A sárgás folyás gombás fertőzés jele lehet, fordulj orvoshoz.

  • Zsuzsi

    Reply Reply 2011. május 19. csütörtök

    Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy most vagyok 10.hetes az első babámmal és enyhén barnás folyásom van! szerintetek mit tegyek??? mert nagyon aggódok nem akarom hogy baja legyen a babámnak! nincs semmi fájdalmam csak néha egy két csepp barnás folyásom van!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. május 22. vasárnap

      Ha ez a barnás folyás még nem múlt el, mindenképp keresd meg a nőgyógyászod, remélhetőleg nem okoz gondot, de jobb ezt biztosan kizárni.

  • Tündérke88

    Reply Reply 2011. május 18. szerda

    Sziasztok!

    Érdeklődni szeretnék, hogy gyógyszert szedem, de sokszor elfelejtem. Ma Halvány rózsaszín folyást észlelztem, ilyen még nem volt. A menszesz előtt barnás szokott lenni. Vajon mi lehet a gond? Lehet, hogy terhes vagyok? 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2011. május 22. vasárnap

      Lehetséges, hogy a kimaradt tabletták miatt jelentkezett az enyhébb, közti vérzés.

  • Ági

    Reply Reply 2011. május 10. kedd

    Sziasztok!

    8. hétben vagyok, és tegnap óta a fehér színű folyásom erős sárgára váltott (igazából percekig gondolkoztam, hogy ez most sárga vagy barna, de talán inkább sárgába hajlik). Viszketés, szag, egyéb, fertőzésre utaló jel nincs. Eddig fájdogált a hasam, olyan mindjárt megjön érzés volt, de nagyjából szintén tegnap óta ezek enyhültek. Tegnap emellett hasmenésem is volt, lehet, benyeltem valamit, amit nem kellett volna.

    UH-ra pénteken, 3 nap múlva megyek. Kérdésem az lenne, hogy aggódjak, és mihamarabb menjek orvoshoz, vagy ráér péntekig, és az UH-n majd meglátom, hogy van-e valami.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. május 22. vasárnap

      Ha 3 nap múlva mész orvoshoz, akkor mindenképpen említsd meg neki.

  • Harcigebe

    Reply Reply 2011. május 10. kedd

    Hello!

    36 hetes kismama vagyok, első babánkat várjuk. 1-2 hete erősödő fehér folyásom van, de nem kellemetlen szagú. Néha viszketés is előfordul, de a vizelettenyésztés nem jelzett semmit. Ma megyek cervixtenyésztésre is.
    A kérdésem: lehetséges az, hogy a baba most fordult keresztbe bennem, eddig fejfekvéses volt, de úgy érzem, hogy keresztben van éjszaka óta és ez nekem igen kellemetlen, mert nagyon szúr a hasam és olyan, mintha szétszakadnék… Mit tegyek? Tapasztalt már vki ilyet?

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. május 18. szerda

      A színtelen vagy fehér színű nagy mennyiségű folyás normális terhesség alatt.
      36 hetesen már nem fordul ilyen nagyot a baba, viszont most már akkora, hogy előfordulhat, hogy bizonyos testhelyzetekben erősebben feszíti a hasfalat.

      • Barbi

        Reply Reply 2019. október 28. hétfő

        Jó napot kívánok
        Én egy kb 3hetes terhes lehetek
        Sötét piros vérzések volt , de nem egy betétnyi, elmentem orvoshoz , irt fel 4fajta gyógyszer , szedem is, barna kisebb folyása volt utánna , utánna egy nagyon mennyiségű sötét barna, azóta csak kicsi, most meg már nincs
        Ez mit jelenthet ? Csütörtökön megyek vissza ultra hangra
        Előre is köszönöm a választ

        • Gabi

          Reply Reply 2019. november 08. péntek

          Ha a vérzés elmúlt, az remélhetőleg jót jelent, hatottak a gyógyszerek. Remélhetőleg a kontroll vizsgálaton is jó híreket mondtak!

  • maya

    Reply Reply 2011. május 09. hétfő

    Üdvözlöm.
    23 éves nö és 9 hetes terhes vagyok és aggodom mert rozsaszines folyásom volt. Az orvosnál már 4. hete nem jártam és csak jövöhéten kell hogy visszamenjek. Addig bármi történhet a picinkkel. Úgy gondolom fel lehetek fázva mert fáj a derekam is és alhasi tájékon erösen szoktam szuro fájdalmat érezni. Elég sokat szenvedtünk ezért a babáért nem szeretném elveszteni. Nem beszélve arrol hogy már 3 napja nem szedem a terhes vitamint(elevit) mert olyan rossz ize van töle a számnak mintha az összes fogam szétrothadt volna, pedig nem. Folyamatosan ápolom. Fogalmam sincs mit tehetnék elég messze van még a május 18, amikor ugyanis vissza kell menjek az orvosomhoz.
    A segítségét elöre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. május 09. hétfő

      Ha a fájdalom erős, görcsös, pihenés hatására sem múlik el, és esetleg vérzés is jelentkezik, akkor semmiképp nem szabad az időpontra várni, be kell menni a kórházi rendelésre. Az enyhe szurkáló érzés lehet természetes!

  • Zsuzsi

    Reply Reply 2011. május 08. vasárnap

    Szia.
    Én egy 30 hetes kismama vagyok és a következő lenne a kérdésem.kb. 1 hónapja volt egy gombás fertőzésem amivel kórházba is voltam, nem tudom hogy a mostani problémámnak köze lehet e hozzá. 1 hete voltam ultrahangon a babócával minden rendben, de 2napja egy kis gonddal küzködöm. volt egy nagyobb folyásom ami teljesen elteritette a betétet és rózsaszines volt. tegnap szintén volt egy kicsi és ma is.nincsen görcsöm és a baba is mocorog.Véleményed szerint mi lehet a probléma.köszönöm válaszod

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. május 18. szerda

      Szerintem fordulj ezzel a folyással orvoshoz.

Leave A Response

* Denotes Required Field