Folyás terhesség alatt

A terhesség alatt ijesztő lehet, ha bármilyen folyása van az embernek, de a legtöbb esetben ártalmatlan jelenségről van szó.

 Folyás terhesség alattHa a folyás színtelen, nagy mennyiségű és szagtalan, akkor nem kell aggódni, ez teljesen normális jelenség, a második harmadtól folyamatosan előfordulhat ilyen.

Ha a folyás fehér, és nagy mennyiségben egyik percről a másikra jelentkezik, nem akar múlni, akkor hüvelygyulladásról lehet szó, amit orvossal kell kezeltetni.

A különféle gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást, ilyen esetben színtelen vagy fehér, esetleg sárgás színezetű, és kellemetlen szagú a váladék. Ezt is minél hamarabb mutasd meg orvosnak, mert a terhesség alatt is gyorsan és hatékonyan kezelhető jelenségről van szó.

A barnás folyás terhesség alatt általában nem jelent jót. Az első harmadban hormonprobléma okozhatja, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz, ha a saját orvosod nem elérhető, akár az ügyeletre is, itt fel tudják írni azt a tablettát, ami megmentheti a babát.

A szülés előtti utolsó 1-2 hétben a barnás-véres folyás a nyákdugó távozását jelezheti, ami a szülés beindulásának első jele.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Leave A Response

* Denotes Required Field