Immunerősítés betegségek ellen

Ilyenkor télvíz idején sok kismamában felmerül a kérdés, vajon nem lehetne-e elkerülni a betegségeket, az influenzát immunerősítő szerekkel. De vajon milyen immunerősítőket szedhet egy terhes kismama és melyeket adhatjuk gyermekeinknek?

 Immunerősítés betegségek ellenVitaminok A legkézenfekvőbb megoldás, amit sokan választanak, hogy a téli vitaminhiány elkerülésére különféle multivitaminokat kezdenek szedni. Várandósok számára bőven elég, ha a kismamáknak egyébként is ajánlott terhességi komplex vitaminkészítményeket szedik (pl. Elevit, Gravida, Materna), ezek mellett nem szükséges még pluszban egyéb szereket is bevenni, hacsak azt külön az orvos nem mondta (pl. vaskiegészítést, esetleg orrvérzés miatt C-vitamint).

1 év alatti babáknak a legjobb vitaminpótló immunerősítő az anyatej. Ha már nem szopizik vagy influenzás lett, fél éves kor felett adhatunk neki Cebion cseppeket (C-vitamin kiegészítésnek).
1 éves kor felett Cebion multivitamint is adhatunk a dobozon feltüntetett adagolás szerint, de ezt nem szükséges folyamatosan szedni, elég csak akkor, ha a családban megjelent az influenza megelőzésképpen, illetve ha megbetegedett a baba.

1 éves kor felett lehet adni Béres cseppet is, ha a baba folyamatosan megbetegszik.

Homeopátiás immunerősítés A homeopátiás immunerősítők akkor jönnek jól, ha folyamatosan megbetegszik a kismama vagy a gyerek. A kicsiknél a bölcsődei-óvodai beszoktatás első hónapjaiban is jól jöhet, hogy ne szedjen össze mindent a pici a többiektől. Ilyenkor érdemes homeopátiás orvost felkeresni, aki alkati immunerősítő szert ír fel a kicsinek, amit járványok idején, illetve az első tünetek jelentkezésekor kell szednie.

Influenza megelőzésére és gyógyítására univerzális homeopátiás szer az oscillococcinum, amit a várandós anyáknak, a csecsemőknek és a kisgyerekeknek egyaránt adhatunk. Megelőzésre felnőtteknek heti egy adagot kell bevenni, gyerekeknek 1 éves kor alatt heti fél adagot, 1 éves kor felett heti egy adagot. Betegség esetén a dobozon feltüntetett adagolást kell tartani, azzal, hogy 1 éves kor alatt fél adag szer is elég.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

7 Comments

  • Leighanne

    2011. május 04. szerda

    Szia!

    Immunerősítés céljából a BabyVit csepp multivitamin jó lenne 15 hónapos kislányomnak? Ebben van c-vitamin, a béres cseppben nincs.
    Előre is köszönöm!
    Üdvözlettel

    • Vida Agi

      2011. május 12. csütörtök

      Ha lehet szedni 1 éves kortól, akkor igen.

      • Leighanne

        2011. május 17. kedd

        Kedves Ágnes!

        Köszönöm válaszát! Hamarabb is lehet szedni, csak sehol sincs a gyógyszertárakban, többen is néztem, ezek szerint csak a neten lehet megrendelni http://www.royalpharma.hu/products/BABYVIT-CSEPP.html, így a cebion multivitamint vettem meg! Abban van c vitamin is. Ez is jó immunerősítésre?

        Üdvözlettel

        • Vida Agi

          2011. május 30. hétfő

          Igen.

  • Vincze Bálintné

    2011. február 01. kedd

    Üdvözlöm!
    Úgy tudom, hogy a homeopátiás szereknek legjobb, ha a száj nyálkahártyáján keresztűl szívódik fel.
    13 hónapos kisfiam esetében ezt kicsit nehéz megoldani. Hogyan adjam be neki a szert és egyáltalán jól tudom-e, amit leírtam.
    Köszönettel

    • Vida Agi

      2011. február 06. vasárnap

      Igen, ez így van, ezért szokták azt javasolni, hogy vízben feloldva adjuk a kicsinek a homeopátiás szereket, így hatékonyabbak.

  • Hangné

    2010. december 17. péntek

    Üdvözlöm!
    Segítséget szeretnék kérni kislányom 4 éves és visszatérő légúti problémái vannak szed esténként szirupot és naponta kétszer sprét de visszatér állandóan ,száraz köhögések kezdődik utána láz ,vagy elölte láz utána köhögés .Valami imunerösitöt lehetne neki már nem tudom mitevő legyek salynálom szegényt sok antibiotikumot szed és ezt nem szeretném.Mit javasol???
    köszönettel :Hangné