Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • kinga

    2009. július 28. kedd

    sziasztok! Én azt hallottam Milananyu, hogy a kismamik kapják meg legelőször az oltást, mert rájuk még inkább veszélyes! ÉS én még pont belesnék ugye az októberbe, na majd meglátjuk! NE izgulj az orvosnál, most is minden rendben volt:) Azon ledöbbentem hogy ilyen sokat kell fizetni! Nálunk a magánrendelés 2000 ft de általában a kórházba hív, az meg ingyenes! hát mi nem is győznénk ha annyi lenne mint nálatok!:( Kíváncsi vagyok a nemére:)
    Anett akkor neked megjött? Lemaradtam, vagy elfelejtettem…:( Bocsi:( Hát nem lehet jó most hogy a fertőzőn dolgozol, mármint így baba miatt. Lehet mindig aggódni!
    BAbacsi reménykedni azért még lehet! NA hogy vagy ma? Megnézted a filmeket? Ma már kedd van? Tesztelsz vagy holnap? Nálatok nem kell gyógyszert szedni a kórházban erre az influenzára?
    ZSuzsi veled mizujs?
    Rita én is sokktól hallottam hogy a tea segített nekik a babához!:)))) Mindent bele:)
    velünk most semmi különös. szombaton jön a festő, azt várom, mert utána végre összerakjuk a bababútorokat!puszi lányok!

  • Szatimy

    2009. július 28. kedd

    Sziasztok!
    Rita, szerintem is jó a cickafark, én is ittam anno. Igaz, én semmit nem éreztem tőle, de ha te érzed, hogy jobb, akkor az bíztató. :))
    Mi is voltunk Balcsin. Igaz, csak pár napot, de az is nagyon jól sikerült!
    Nálunk kicsit felgyorsultak az események, ha minden jól alakul, akkor a hétvégén költözünk. emiatt nem nagyon van időm, mert egy csomó mindent kell elintézni, meg vásárolni. Az üzleteket járjuk folyamatosan a legszükségesebbek beszerzéséhez, de nagyon élvezem!!! Nekem szerencsére nem dagad kezem-lábam, de nem akarom elkiabálni!
    Tegnap voltunk egyébként 4Ds ultrahangon. Törpikét megint fiatalították picit (4 nappal az én számításomhoz képest), de ez még belefér. 1310g-ra becsülték, még mindig kislány, és már be van fordulva.
    Mi még mindig nem vettünk semmit babadolgot, de már kezd idegesíteni, főleg, hogy a kolléganőm, aki 4 héttel járt előtem a hétvégén megszült. Viszont már megbeszéltük, hogy a költözés után elindulunk babakelengyevásárlásra, akkor végre lesz hova tenni.

  • UmiRita

    2009. július 28. kedd

    Milananyu, most cickafarkot iszok és a második szakaszban meg palástfű teát javasoltak! 🙂 1-től kell elkezdenem a másik teát! És akkor neked is a tea segített hozzá? Csak picit rossz hogy nem lehet cukorral ízesíteni, de a közérzetemen már most nagyon sokat segített és érzem is a javulást!

  • milananyu

    2009. július 28. kedd

    Sziasztok.Babacsi lehe baba, nem bizti h megjön, bízni ell.
    Rita, cickafarkot iszol??Én azt ittam amikor lett babóca.
    Pénteken megyek újból dokihoz, most fél 6 ra, lesz para nagyon nagyon, de megint láthatom.
    Nagyon kíváncsiak vagyunk a nemére, lassan kiderül majd az is, legközelebb amikor megyek sztem.
    Most indulunk Milánnal tanácsadásra, bár még alszik, (sose szokott eddig, csak amikor időre mennénk vhová::))
    Kinga??Hogy vagy??Anett az oltást mindenki kapja, vagy aki kéri??Gondolom kismamik nem kaphatnak védőoltást-én így tudom-(merthogy mégiscsak legyengített vírus)
    Szatimy nem szokott mostanában lenni??Zsuzsi?

  • anett

    2009. július 27. hétfő

    Sziasztok.Babacsi,igen,biztos,hogy sertés inf. volt,mert a gyors teszt pozitív lett.Nekünk caps. Tamiflu-t kellett szednünk,7 napig,ami csak addig nyújt védettséget,míg szedjük.Tehát,ha jönnek még,újból el kell kezdeni szedni.Picit irtózom ettől.Rita,oltás csak októberre várható.Na megyek fürdőzni,mert nemrég értünk haza .Meló után barátainknál voltunk,borozgattunk.

  • UmiRita

    2009. július 27. hétfő

    Ja és én is nagyon SZERETLEK TITEKET!!!

  • UmiRita

    2009. július 27. hétfő

    Babacsim! de már megjött, a 28. napra, és akkor a ti kérésetekre teszteltem mielőtt teázni kezdtem volna, ami negatív lett és mostanság van a pé-m, és felavattuk tegnap a kiülőt!! ( tudod hogy értem) De ma is lesz valami az 100%! Mert én akarom! Nem tudom van valami megoldás erre az influenzára? Vagy nem lehet valamit kapni rá? Nálunk a környéken még nincs hála Istennek! Hú csajok az Aldis újságban láttam egy olyan faja bevásárló kosarat, most a sógim azt mondta hoz nekem ajándékba:)) Alig várom! Na megyek vacsit csinálni! Nálatok mizujs?

  • babacsi

    2009. július 27. hétfő

    sziasztok örülök hogy mindenki jol van
    Anett azt kérdezném hogy tutira nálatok olyan influenzás betegek vannak? mert tegnap ugy néz ki nálunk is járt egy, sztem lassan eléri az egész országot.. tök gáz és milyen gyogyszert kell szednetek?

    Nálam még mindig semmi, csak görcsölget a hasam, de akkor meg jönne vagy mi. már azon is gondolkodtam hogy holnap reggel ellövöm az egy tesztemet akármenny lesz ahöm, ha nem jön meg. bár hogy megy lefelé a höm, igy már tuti nem baba, csak késik, de ha nem lesz itthon több tesztem ilyen se akkor nyogodtabb leszek. már én se akarok ráparázni.. annyira elegem van.
    a kolleganöm meg a hétvégén elvesztette a 10 hetes babáját, ugy sajnálom szegényt már a 2. vetélése volt..
    most megyek fözni, még este megprobálok jönni, bár kivettem 3 horror filmet a tékábol, hogy addig se agyaljak..
    sok puszi nektek.
    Ritus hogy hogy felavattátok?:) még mindig nem jött meg?

  • babacsi

    2009. július 27. hétfő

    sziasztok nálam röviden annyi hogy merg rfog jönni sajna bár még semmi, de esik a höm lés görcsöl a hasam ez a 31. nqpom.
    most sok a melo de otthonrol irok. Ritus sajnálom:(

  • UmiRita

    2009. július 27. hétfő

    Hali Csajok!

    Nyugi életben vagyok csak nagyon sok a dolgom! Igen teszteltem és ahogy tudtam meg éreztem negatív volt, most meg teázok! komolyan jó hatással van rám a tea! Csak teázok és nem gondolok már a babócára! Babacsim nekem is előző hónapban pont így volt, akkor nekem a 35. napra jött meg! Most meg a 28. ra jött meg! Most azért iszom a teát, mert az helyreállítja a menszimet, és elkezdem komolyan szedni az elevitet, viszont nem fogok már a babán görcsölni! Képzeljétek tegnap éjjel felavattuk a kiülőt:)
    Kinga ti hogy vagytok? Anett, Zsuzskó? Milananyu??

  • milananyu

    2009. július 27. hétfő

    Sziasztok, na most olvasgattam vissza kicsit.
    Mi van Ritussal??
    Babacsi??
    Anett, majd köv hóbnap, csak így lehet hozzá állni, pozitívan.Cickafarktea?
    Kinga, jajj ne is mond a meleget, bár azzal úgy magába nincs bajom, de nekem csütörtök reggeltől iszonyatosan fájt a fejem, először nem vettem be semmit, aztán péntek délután háromig bírtam amikor már vizes borogatás se volt jó, s nagyon hányingerem volt már órák óta.Végül egy algopirynt bevettem előtte körzeti dokim is hívtam mondta ha már hányinger van az már babónak is rossz lehet algo…így megadtam magam, persze lelkiismertfurdalásom van….emiatt.
    Most ennyi, írjatok majd

  • milananyu

    2009. július 26. vasárnap

    Sziasztok, én is megjöttem::)
    Most akkor lett vki kétcsíkos??Ritus, Babacsi?nem tudtam visszaolvasni.
    Nekem röviden annyi, h nagyon jó volt a nyaralás, de szegény MIlánomnak olyan szorulása van nem tudom mitől(főle h amióta szobatiszta visszatartja kakit)h kétszer voltunk ma ügyeleten, egyszer Füreden, egyszer itthon mert úgy begörcsölt a hasija, h menni se tudott.
    Pedig nekünk soha nem volt baj kaival újszülött korától kezdve.
    Most ennyi, megyünk enni, puszi Nektek, mindenkinek, remélem jól vagytok.Anett, Zsuzsi, s a többiek is…

  • anett

    2009. július 26. vasárnap

    Kinga,megértem az aggodalmad gyógyszer bevétele miatt,szerintem hasonlóan gondolkodnék…bár szülésznő barátnőm szerint nagyon kevés az a gyógyszer,amit nem lehet beszedni terhesség alatt.A tájékoztatóra azért van minden horrorisztikus dolog írva,hogy védjék magukat a gyógyszercégek.De egyet értek veled.Babacsi,őszintén drukkolok neked,érződik,hogy te is már nagyon szeretnél babát.Zsuzsi már biztos nyomja a melót,bár nem tudom hányra megy,ha éjszakás.Én hatkor szoktam kezdeni,reggel hatig.Babacsi,te egy műszakban dolgozol?

  • babacsi

    2009. július 26. vasárnap

    sziasztok tök arik vagytok hogy izgultok értem is, meg rITUs ért is.
    Anett ugy sjnálom, és az is jo hogy a párod is sajnálja.
    nálunk sztem nem meri megkérdezni a párom hogy mi van,,bár csak azt lárja hogy tampont vettem meg hogy mindig ott felejtem a tisztasági betét papirját a fürdöben,, valahogy mindig ott marad:) és sztem ebböl azt hiszi hogy megjött, pedig még nem, de ma egész nap érzem a méhemet, sztem csak késik, nem is reménykedek, ez a 30. nap még csak, de ha nem jönne meg kedden teszt.de sztem meg fog..sajna, de majd megirom.
    Ritusnak is ugy drukkolok nem tudom miért nem ir, mi van vele?
    Anett jol tudod a teás dolgok sorrendjét, ja amugy biztos tudnék csináltatni egy hcg-t de pénteken mikor vettek vért abbol nem jutott eszükbe megnézni, ez igy meg olyan ciki lenne föleg ha negativ..
    jövö honapban nem hömérözök csak halálba idegesit, mert ma reggel lejjebb ment a höm ami mensire utal, és ha ezt nem nézném akkor lehetne reménykedni, hogy késik, de igy.. tök rossz hogy márreménykedni se lehet.
    annyit tehetek hogy jövö honapban tényleg többször megprobálunk együtt lenni, legalább 3 naponta, és elmegyek a dokihoz tüszömérésre mert most nem voltam és legalább megkérdezem hogy akkor most lesz e mütét szeptemberben,
    most megyek kajálni sok puszi nektek.

  • kinga

    2009. július 26. vasárnap

    Babacsi örülök hogy még semmi! Én már hallottam olyat hogy nem volt tünet és terhesség volt. Ha jól tudom veled is ez volt régebben, nem? De nem azért mondom, ne éld bele magad, de nagyon drukkolok, és hátha szerdán pozitív teszt!:) Addig meg tudósíts!
    Anett korábban is volt néha erős fejfájásom, de ritkán, terhesség alatt sem sűrűn, de volt hogy 3 napig és nem mertem bevenni semmit, bár sokmindent mondtak, hogy lehet, de ellentmondó dolgokat, és inkább nem kockáztatok, kibírtam és el is múlt! szerintem jó ötlet ez a teázás dolog, bár én nem tudom hogy melyiket kell, de biztosan rá is van írva!
    Zsuzsi jó időnk volt, bár az a vihar megviselte a babát, nagyon mocorgott, mintha ki akart volna jönni, de a hasfalamon!:D
    Rita?????????teszteltél ugye mielőtt teázol? Mi van veled?
    Milananyuék még nyaralnak biztosan, most szép kellemes az idő nekik!:)
    Én ma takarítottam, meg kádat pucoltam, ilyenek, holnap megyek terhestornára, már annyira hiányzott! Meg a héten jönnek a barátnőim, akiket rég nem láttam, nagyon várom őket!
    puszi!!!!

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 26. vasárnap

    sziasztok.kinga örülök hogy jol éreztétek magatok.jo idötök volt?igen a tesoinak is vannak gyerekei de már nagyok.babacsim nagyon izgulok érted!!!nekünk majdnem egyidöbe szokott megjönni nem,?nekem 1én vagy2.án kellene.ritus hol van,?anett sajnálom de megiiiiint egy uj honap..miottta probálkozok?majd jövök.csak meggggyek pihizni mert megyek éjszakára.millio pusssz.jo pihit.

  • anett

    2009. július 26. vasárnap

    Babacsi,nagyon drukkolok Neked.Akkor szerdán teszt,ugye?Rita is azt mondta szerdán tesztel csak ezen a héten,azóta nem jelentkezett,vajon mi lehet?Én elkezdtem vérezni éjszaka.Szegény Attilám olyan csalódott,meg persze én is,de új hónap…Elkezdem inni a cickafark teát,meg a palástfűt.Jól emlékszem ,hogy a ciklus első felében kell inni a cickát,a másodikban a palástot?Ha valaki tudja,légyszi írja meg.Zsuzsi ,veled?Kipihented a éjszakát?Kinga én is nehezen viselem a meleget,hát még terhesen milyen megterhelő lehet,elhiszem. Remélem nem fáj a fejed,vigyázz magadra.Terhesség előtt is fejfájós voltál?Babacsi,nem tudsz holnap a kórházban vért veteni HCG-re?Az nagyon korán kimutatja.Olyan kiváncsi vagyok..

  • babacsi

    2009. július 26. vasárnap

    sziasztok csak szolok hogy 30. napon vagyok és még semmi. de amennyire össze vissza jön meg, nem csinálok tesztet majd csak a 33 nap után, mert ez volt eddig a leghosszabb ciklusom. de a hasamat érzem kicsit, ezért gondolom hogy csak késik, mert se a mellem se én nem vagyok rosszul. ti hol vagytok?

  • babacsi

    2009. július 25. szombat

    sziasztok nálam még semmi, van mikor 24 napra jött de volt hogy 32-re most 29. nap van, ma ment fek a höm reggel 37,1 re, kváncsi leszek holnap,, de se csepp sew semmi, pedig szoktam elötte barnáni, a mellem nagyobb de egyáltalán nem érzékeny se nem fáj, a mesni elött szokott nagyobb lenni, lehet csak késik.Anett drukkolok. holnap jöbök, örülök KIngus hogy itthon vagytok:)
    puszillak titeket.
    Ritus mi van???????????????????

  • kinga

    2009. július 25. szombat

    Anett én a helyedben minden reggel tesztelnék! És amint pozitív már be se mennék dolgozni, csak betelefonálnék! Reméljük így is lesz, ez valóban bármit jelenthet!

  • anett

    2009. július 25. szombat

    Sziasztok.Kinga,jó,hogy megjöttél,Utólagosan,de nagyon boldog névnapot kívánok neked.Nálunk „sertésék” hazamentek,de műszak végére jött megint egy beteg.Főorvosnőnk azt mondta,szeptemberre fog tetőzni a vírus,és nagyon sok megbetegedés várható.én most tartok 35. napnál,vérzés még semmi,viszont a mellem elkezdett ma feszülni.A hőmet nem szoktam mérni,de este mértem egyet,és 37,2 lett.Jelentheti ezt is,meg azt is,majd kiderül.De most már picit nyűgös vagyok ettől a helyzettől,mert ,ha terhes lennék,egy percet sem dolgozhatnék tovább a Fertőzőn.Babacsi,nálad mi újság?Rita,te hogy állsz,teszteltél már?

  • kinga

    2009. július 25. szombat

    sziasztok! Tegnap jöttünk haza Egerből, és nagyon rohanós volt azóta azért nem tudtam jönni! Ahogy hazaértünk jött anyósom, aztán a védőnő, és még a babakocsiért is el kellett mennünk, mert addig volt félretéve! Aztán a nagy meleg meg a fáradság miatt majd szétrobbant a fejem tegnap estére, és alig tudtam aludni is, most kezdek magamhoz térni. Hiányoztatok ám! Köszönöm a köszöntéseket is:) Babacsim nagyon drukkolok, hátha! Pároddal hogy vagytok azóta a veszekedés óta? Jaj meg hogy elfelejtette a szülinapodat is, de rosszul eshetett neked, pedig nem direkt volt! 29. nap már, de neked rövidek szoktak lenni a ciklusaid, nem?
    Anett vigyázz magadra nagyon! Bár úgy hallottam hogy a kismamikat be is oltják hamar! Én kicsit félek nehogy baja legyen Manócskámnak! Vagy az oltástól nem lehet baja szerintetek? Mármint ha én kapok, ő meg a pociban van? Azóta van valami, mármint megjött vagy nem?
    Ritus és veled? Te is azóta eltűntél? szerintem is tesztelni kéne a teázás előtt, biztos ami biztos, nehogy ártson neki! Nagyon jók a nyaralós képeitek, megnéztem ám! Tök jók azok a naplementések!:) Irigyeltelek is!!!!:)
    Zsuzsi de jó hogy hazajöttetek, hiányoztál! De legalább találkoztál a szüleiddel, meg a tesóiddal! A tesóidnak is vannak gyerekei? Mennyi idősek?Már a lányok is otthon vannak akkor! Bercivel már 5 éve, de jó:))))) Mi lassan 4 éve vagyunk együtt, és 1 hónap múlva lesz az első házassági évfordulónk!:) Azért jó hogy a lányok maradtak és kicsit ketteseben is tudtatok lenni!
    Milananyu hogy bírod a meleget???? Meg egyáltalán lányok ti is?! Ez embertelen mindenkinek szerintem! Én annyira rosszul voltam tegnap, meg az utóbbi napokban! a kezem bedagadt, a szervezetem megbolondult, este is hőhullámaim vannak! Az alvás is egyre nehezebb:( Nem is tudom hogy lehet ezt úgy végigcsinálni, hogy ott van már egy másik gyerek aki még kicsi!
    na megyek mert ülni sem kényelmes sokat így, nagyon puszilok ám mindenkit, és mostmár itthon leszek:)

  • anett

    2009. július 25. szombat

    Sziasztok.Babacsi,ez elég gyanús,amit leírtál.Soktól hallotta már,hogy korai terhességnél elájult.Kiváncsi vagyok nagyon,és drukkolok,hátha..

  • babacsi

    2009. július 25. szombat

    sziasztok
    eltüntem pár napra de alig vagytok it t ti is:) Anett vigyáézz a virussal, és nagyon kiváncsi vagyok hogy végül megjön e? és akkor mi lesz ha baba van és kell sazedned a bogyot?

    nem tudom milananyu meg Ritus hol van? Kinga? hiányoztatok komolyan.. Zsuzsi és is 5 éve vagyok a párommal:)
    nekem ez a 29. nap még nem jött meg, de már a melleim nem érzékenyek, de a höm nagyon felugrott.. lehet hogy megjön? tegnap olyan roszul lettem, ugy megfájdult a hasam mintaha kést szurtak volna bele, elájultam és hánytam. a többiek meg persze rögtön rámugrotak, infuzio meg injectiok mire magamhoz tértem, uh-ba is voltam, de ott csak egy megvastagodott bél falat láttak de azt mondták menjek el a nögyogyászatra, mert igy mást nem látni.
    aztán hatottak a gyogyszerek és hazamentem, azota csak a d3rekamat érzem hogy leakar szakadni..
    sztem meg jön..
    szerintetek?

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 24. péntek

    sziasztok drágáim!!!remélem nem nagyon vészes ez az influenza.és hamar vége lesz.anett vigyázz magadra azért.kiváncsi vagyok összejött-e nektekk.de jo lenne igaz mint irtad most jo lenne ha megjöne mert félsz.éjszakáztam és most meg megyek 14re.anyi vendég van hogy jövöhéten mindenkinek 1szabadnapja lesz és 6napot dolgozik mert alig van dolgozo.ja anett 5éve vagyunk eggyütt bercivel .kinga még nyaral?ritus mi ujság?babacsim nnekd megjött vagy nem?mikor kellene?már elfelejtettem.na megyek majd holnap jövök pusszika.

  • anett

    2009. július 23. csütörtök

    Sziasztok.Képzeljétek,”beköszöntött „hozzánk(melóhely)a sertés influenza.Eddig 3 beteget hoztak,hatalmas a káosz,mindenki pánikban,rettenetes,mi van .Minden dolgozónak gyógyszert kell szednie,hát picit oda vagyok ettől,mert a mensim még sehol,de most tényleg várom.Tesztelek ezerrel minden nap,negatív.Ma vagyok 33 napnál.Babacsi semmit nem jelent,hogy keveset tudtatok együtt lenni,ha az a kevés jókor volt jó helyen,bármi lehet,drukkolok neked nagyon.Zsuzsi,hogy te milyen aranyos vagy.Jól esik a kedvességed.Bercivel mióta vagytok együtt?Rita teszteltél?

  • babacsi

    2009. július 23. csütörtök

    sziasztok
    Zsuzsi azért el lehet olvasni, amit irtál.. néha én uis félre nyomkodom..
    teganp jol összevesztünk. már mnem is tudom min, vagyis ö nem tudja én meg már nem szolok. ma van a 27. nap, emelkedik a höm felfelé, de nem gondolom hogy baba lenne keveset voltunk együt..
    mosat sok a melo. késöbb jövök
    Ritus teszteltél?
    Kinga hogy áll a baba szoba?
    én is szeretlek titeket.

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 22. szerda

    sziastttok-babacsim ne sirdogáj.még akármi leht.ritus bocs de csak most olvastalak mert mikor irtam nem 1szer elment a monitor és visza kellett kapcsolnom .szeriiiiintem is tesztelj és utána igyál.nem tudom nektek miért nem siikerül bezzeg aki nem akar az egyböl terhas lesz és nem kell neki a baba.én most nem gondolok rá.nem tudom csak kb 1-2 én kell megjönnie eztis onnan tudom hogy akkor volt meg mikor lellén voltuk anyuéknál.de nem nézem nem érdekel.csak nektek sikerülne végre.nekem már van kettö—-ha nem lesz nem gond de azért a bercivel elmegyekkk dokihoz hogy megtudjuk vele van -e valami vagy velemakkor ugy állk hozzá.bocs ha hülyén irok de a billwntyü is szarakodik-állandoan elakad és a számitogép meg egy idö után lefagy naapjába többszööööör.majd jövök puszika jo éjt.szertlek benneteket nagyon.!!!!!!

  • babacsi

    2009. július 22. szerda

    Ritus tesztelj mire teázni kezdesz.. nem tudom pontosan, hogy melyik tea de valamelyik nem jo terhességebn.. vigyázz. ha neg lesz a teszt akkor is csak mensi elkeztével vagy végén kezd ez a teákat inni, de ha pé megtörténik akkor válts a másikra. de drukkolok. nekem most lett neg a tesztem, bár még csak a 26. na és délután van de fájdogál a hasam. annyira elegem van.. csak sirok..

  • UmiRita

    2009. július 22. szerda

    Végre Babacsim hogy legalább te válaszoltál a bajomra! Akkor úgy gondolod hogy csináljam meg a tesztet? Mert 28. napra jött meg és mindig a 30-31-32. napra szokott megjönni! És ha negatív a teszt akkor nyugodtan teázhatok nem? Na akkor holnap teszt, de úgy is tudom mi lesz a vége! Na puszi megyek fürdeni a medencénkbe!

  • babacsi

    2009. július 22. szerda

    Sziasztok
    Ritus de viszont a teákat csak akkor kezd el inni ha vége a mensinek, még ne kezd el még meg se jött. én tesztelnék egyert, mert ha baba van a palástfü tea árt neki.. erre figyelj.. én régebben málnlevél teázt ittam akkor nem volt görcsöm menszikor.
    nekem megy fel felé a höm, de görcsöl sa hasam tuti megjön. pénteken várom, ma vagyok a 26. napon.

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 22. szerda

    sziaszok.anett a lányaim 9és14éveek.most lesza diám szülinapja28án.igen én is 75ben születtem jan 26án.ma ment el anyukám.most egy ideig letudva a látogatása lányok kaptak egy egy pár nike cipőt de nem tudom miért vett a reniek amikor kinövi hova rakom mert ha még a dia kinövi még jo areninek.meg kaptak 2nadrágot 2 felsőt.ja de azt tudni kell hogy az ottani dédi adott 10000ft-ot és elvette az apjuk és ebböl vette a cipőket meg tett hozzá valamennit de nem az a drágaa nike cipő mert a renié nem igazi é az 5000ft volt.na mindegy.babacsim mikor kell neked megjönnie?énnekem 1-2 körül.milánanyu örülök hogy jl vagytok és minden ok.majd jövök pusz

  • UmiRita

    2009. július 22. szerda

    Hali Csajok!

    Mivel nem írt senki ezért a párom tanácsára hallgattam és nem csinálom meg a tesztet! Elkezdem a teás kúrát, és ennyi! Hol vagytok hogy este senki nem volt?

  • UmiRita

    2009. július 21. kedd

    Hali Csajok!

    Adjatok tanácsot kérlek, olyan tanácstalan vagyok! Olvastam tök sok oldalon hogy ha teherve akarunk esni akkor igynk teát és sok helyen bevált hogy a ciklus első felében cickafarkfű teát ittak a ciklus másik felében meg palástfű teát! Vettem ma cickafarkfű teát, meg tesztet is, de nem tudom hogy csináljam e meg a tesztet! Nem érzem hogy terhes lennék, mert egyáltalán nem fáj a mellem, csak néha a petefészkem! Feleslegesen bassz….k el szerintetek megint egy tesztet? Vagy? Mit gondoltok? Mert ez a teás dolog abból is jó lenne hogy helyre rak bennem mindent, főleg a menszimet! Vagy használjam el a tesztet az abiztos? Pedig nem érzem hogy terhes lennék!???????
    Ráadásul keresek egy hülye receptet a neten és sehol nem találom, már kezdek kiakadni!

  • anett

    2009. július 21. kedd

    Sziasztok.Babacsi,képzeld mostanság nekem is olyan uralhatatlan fejfájásaim vannak. Én alapon nem vagyok fejfájós,így szerintem rossz a szemem,készülök szemészhez.Szerintem nekem is meg fog jönni,bár még semmi ,de jelek már vannak.Ritára nagyon kiváncsi vagyok,és nagyon drukkolok.Zsuzsi,már megjöttek a lányaid biztosan.De jó,akkor most örültök egymásnak.Ők hány évesek?Ha jól emlékszem,mi egyidősek vagyunk,ugye?Én 75-ben születtem.Hát már nekem is bőven lehetnének lányaim,vagy fiaim.Az az igazság,hogy én nagyon sokáig nem éreztem,hogy szeretnék.Tudtam,hogy az idő halad,de nem éreztem azt az érzést,amit most.

  • babacsi

    2009. július 21. kedd

    sziasztok nekem tutit meg fog jönni, olyan ideges vagyok hogy ölni tudnék .. a fejem szétrobban ugy fáj:(

  • anett

    2009. július 21. kedd

    Sziasztok.Babacsi édes vagy,de nem kapom el,hisz nálunk ez gyakori,meg hát így nem is lehet elkapni.Nekem már nagyon karikás a szemem,meg fáj a derekam ,cicim,mensi előtt mindig így szokott lenni.Babacsi,erről a hormon dologról már én is hallottam.Milyen érdekes.Rita nagyon drukk neked,holnap dolgozom,de mindenképp ránézek mit írtál.Milananyu már úton van,de jó neki.NA megyek,hamarosan jön haza Atikám,és még nem vagyok kész a kajcsival teljesen.Később még benézek.

  • babacsi

    2009. július 21. kedd

    sziasztok köszi hogy rám is gondoltok.
    Ritus még nem néztem meg az iwiw-t majd du otthon, itt nem lehet.. sok a melo, csak gyorsan irok. milanaanyu jo nyaralást:) nagyon örüléök hogy rendben van a bébike:)
    ZSUZSI nem tudtam elolvasni amit irtál..:(
    Kinga nyaral még?
    Anett vigyázz el ne kapd a szalmonellát:)
    Nem tudom mitöl késhet, én is voltam már 38 napig de volt hogy 22 volt, a dokim azt mondta ha egy nö nagyon aarja hog ne jöjjön meg akkro valami hormon lesz és az az agyban gátol ilyen dolgokat és késik,, engem is jol becsapott.
    Ritus nagyon várom hogy mit teszetlsz:) ugy drukkolok.
    nekem csak kicsit érzékeny a mellbimbom, de nem mérvado, mert mult honapban meg ugy fájt a mellem hogy csak na mégis megjött, ugy látszik ez lesz a legujabb tünetem mensire.. a hasam is elkezdett görcsölni, 25. nap..

  • milananyu

    2009. július 21. kedd

    Na még épp egy szóra..::)Rita annyira drukolok Neked is, nekem is volt h 42 sőt 45 napra jött meg tudom mit érzel, ráadásul mielőtt babás lettem volna, nekem is volt egy pozi tesztem előző hónapban, épp mint neked:::)))Hajrá!!!!!!!
    Annyira nagyon izgulok értetek.
    Most megyek, pakolunk be.pusssz hiányozni fogtok:)

  • UmiRita

    2009. július 21. kedd

    Aj csajok, nagyon imádkozzatok értem kérlek! Ez bíztató amit a milananyu mondott hogy a barátnőjének is így volt, 28.-29. napon vérzett utána meg csak a mindjárt megjön érzés volt neki! Most megyek be a munkanélkülibe utána meg a dm-be a tesztért meg veszek teát is!Remélem végre baba van a dologban de ha nem akkor sem leszek elkeseredve, majd jön a pici ha akar! Többiek én nagyon szorítok nektek! Anett Babacsim! Nlatok mi újság? Anett nekem is volt már ilyen a csajok emlékeznek rá! 38 napra jött meg a menszim, pedig már tök beleéltem magamat! De remélem nálad babás jel! És érzel valamit? Most mennem kell, hazajöttem, írok! Puszi nektek

  • milananyu

    2009. július 20. hétfő

    Sziasztok, megjöttem ill leültem.:)
    Még írok gyorsan nektek aztán még pakolnom kell holnap reggel indulás.
    Minden rendben volt, 5,17cm babukánk::)11hét 5 nsapnak felel meg…én tudom h a napokban leszek 12…de mensi alapján meg 4napja 12 múltam s ez kicsit bekavart mert nem mehetek még vérvételre::(Pedig le akartam tudni.
    Csak később volt pé.-m s hiába mondtam anno dokimnak mondta h mensi alapján haladunk még, na de ugye most a 12 hetes vérvételre iszonyat pontos adtok kellenek, s azt doki írja papírrra, tehát a lényeg h jövő péteken újra doki(31én), újra 10e ft!!!::((S ha az adok alapján is elmúltam 12 hetes(márpedig úgy lesz akkor végre, sőt 13 is lesz már)akkor kaphatom a papírra a pecsétet, mehetek vérvételre.Kicsit csalódott vagyok, meg bosszús a pénz miatt.
    De meg is nyugodtam, h babóka jól van fejlődnek épp kéz s lábujjacskái(de még nem fejlett teljesen kéz+láb…s ez is kell a papíromra)na majd 31 én, legalább újra láthatom:)Velem ennyi volt.
    Ritus, sztem babóka::)))Beágyazódás barinőmnek is épp így volt, s 28-29nap vérzett kicsit,totál megjön érzése volt, de csak nem jött.
    Babacsim, Te is gyanus vagy nekem::)A spermák elélnek 2-3 napot is, tehát ha pé előtt akció volt pár nappal jó az is…de akkor tuti kislányotok lesz::)))
    Anett, nálad is lehet babó, képzeld nem tudom írtam e már, de nekem MIlánnal a teszt 42 nap se mutatta ki h ott van, csak 50 napon::)na ott is volt ilyen akcióm, mint most sőt ott a mensim alapján két héttel jártam előrébb!!!Ki gondolná milyen fontos a pé::)
    Most búcsúzom, remélem lesz két -három pozi teszt mire vissza térek::)Esetleg vki sms ben írhatna ha pozi, annyit gondolok Rátok(telszámom iwiwemen van::)na persze nem muszály, majd látom vasárnap::)
    Kingának még jó nyaralást, most van pótnászúton ugye, Szarvason??:)
    Tényleg megyek már, puszi mindenkinek s nagyon drukk mindenkinek a mielőbbi pozitív tesztért!!!!

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 20. hétfő

    ssziastok.itt vvvagyok.irtam lejjebb csak moderált valamiért ha akarjátok olvassátok el.nem akarommég1szer leirni mert fáradt vagyok és reggel melo.puszi mindenknek

  • anett

    2009. július 20. hétfő

    Sziasztok csajok.Képzeljétek,Salmonella járvány van nálunk,rengeteg a beteg,és a munka, picit fáradt vagyok.Rita ,amiket olvastam a beágyazódásról,meg a „tüneteiről”,nagyon belefér a Te leírásod alapján,hogy,…,drukkolok nagyon.Várom a szerdát,hogy mit fogsz írni.Babacsi,nálunk is voltak halványabb időszakok,de szerintem ez teljesen rendben van egy kapcsolatban,és egy jó beszélgetés nagyon sokat jelent.Örülök,hogy megbeszéltétek.Milananyu,mi volt a dokinál?Nálam az van,hogy vasárnap kellett volna megjönnie,de nem jött.Hát nem merem leírni,már mennyi tesztet csináltam,mind negatív volt.Mivel az eü-ben dolgozom,könnyen hozzáfértem a tesztekhez,s a vérből hcg is megvolt ma,amiről tudjuk,hogy hamarabb pozi,mint a vizeletből.Az is negatív.Hát nem tudom.A mensim sehol,de még csak nem is érzem,viszont minden negatív.Na mindegy,majd kiderül.Mindenkinek puszi

  • UmiRita

    2009. július 20. hétfő

    Babacsim!

    Vasárnap kellett volna megjönnie a ciklus szerint( mindig be is vált) szerdán meg csütörtökön véreztem picit, azóta semmi! Azért nem merek nagyon reménykedni, mert nem fájnak egyáltalán a melleim, de a méhem meg igen! Pon úgy fáj mintha meg akarna jönni! Nem tudom mi van, de majd szerdán kiderül! Babacsim neked mikor nem kellene megjönnie? Lehet attól hogy babás vagy! Nem? Milananyum ne izgulj tutkeráj minden oks lesz! Babacsim te megnézted iwiw-en a nyaralásunkat? Anett, zsu hol vagytok?

  • babacsi

    2009. július 20. hétfő

    Ritus most az egyszer örülök, hogy rosszul vagy mert lehet hogy baba jele.. de jo lenne. nagyon várom már hogy mit tesztelsz, amugy mikor is kellene megjönnie?
    nekem meg nagyon érzékenyek a mellbimboim, mondtam a páromnak hogy nézze meg, azt mondja dagik lettek, sztem is. de lehet hogy csak a melegtöl..? nem?
    az a baj hogy neme lehet reménykednem, mert ha a hö alapján meg a tojcsi alapján amikor volt pé-m akkoriban nem is voltunk együtt..
    Milananyu ne izgulj, minden rendben lesz, biztos megmondják milyen nagy baba van:)
    Zsuzsi Kinga Anett hol vagytok?
    pussz

  • UmiRita

    2009. július 20. hétfő

    Akkor milananyu lehet hogy a beágyazódástól véreztem? Létezik hogy attól véreztem 2napot? Utána néztem és azt írják hogy a beágyazódás a party után 7-től 10 napig tart? Hát lehet! Veszek holnap egy nagyon érzékeny tesztet és megcsinálom szerdán reggel! Nagyon rosszul vagyok! Többiek hol vagytok?

  • milananyu

    2009. július 20. hétfő

    Szia Rita, Hortobágyon voltunk egy halastónál.csak tegnap, anyósék is ott voltak.
    Képeitek nagyon szupik, nagyon szép hely Horváto. nagyon szeretem én is.
    Sztem lehet nagyon beágyazódás, de jó lenne, ez mikor is volt?4 napja, akkor már teszt is kimutatja.Vegylél vmi nagyérzékenységűt, Clarebluet, v Gabrielt pl, vagy Discolort, s reggeliből csináld.De jó lesz ha pozi lesz.
    Jajj de mi holnap megyünk el, eredményt jó lenne tudnom::)
    Én meg ma doki, már annyira félek izgulok, 5 re megyek.remélem minden oké lesz.
    Majd írok még Nektek utána.

  • babacsi

    2009. július 20. hétfő

    Ritus én nagyon szurklolok neked.. várom hogy mi lesz a teszten, de ha 30 napra szokott jönni, akkor azt várd meg,nehogy csalodj.. de drukkolok.
    én ma vagyok a 22. napon de a hömnem emelkedik.. tegnap voltunk egxyütt de lekéstük már az tuti, ugy hogy m,ost csak várom hogy megjön..
    kaqptam a barátnömtöl egy amulettet ami termékenységet hoz.. olyan aranyos volt hogy nem feljetette el..

  • UmiRita

    2009. július 20. hétfő

    Hali Csajok!

    Milanyanyu nem tudom igazából hogy teszteljek-e! 28. napra jött meg de éppen hogy picikét, 2 napig tartott és tudod nem volt olyan darabos mint amilyen szokott és kevéske is volt! A mellem az nem fájt előtte ahogy szokott, de a petefészkem annál inkább, ilyen szurkálós érzések voltak, és tegnap amikor a párom vacsira ette a tökfőzeléket majdnem odahánytam az asztalhoz, ma meg még kávézni sem bírtam, pedig kívánom, csak az orrom nem! És az is fura volt hogy eddig még soha nem jött meg a 28. napra, mindig, 30,31,32,33! Azért gondoltam arra hogy a beágyazódástól lehetett az a 2nap menszi! Te mit gondolsz! A dokim azt javasolta hogy ha netalántán nem lennék most babás, akkor a pé. környékén kezdjek el palástfű teát inni, a mensziig 2-t 1 nap és az segíti a tapadást! Holnap veszek tesztet, és hogy megnyugodjak meg is csinálom szerdán! Nem leszek attól sem elkeseredve ha nem vagyok terhes!
    Hol voltatok kirándulni?

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 20. hétfő

    sziasztok.itt nem volt vihar pedig sok helyen hallottam hogy jo nagy volt.ma jönnek meg a lányaim délután.már a dia nagyon haza vágyott mondtam is a bercinek hogy és még ö akart elkültözni az apjához .biztos töbet nem mondja.elmegyünk majd a bercivel dokihoz de megvárjuk amig megjön és akor mert akkor tuti nem lezünk eggyütt és azt hiszem 5napig nem lehet elötte.aug 1-2én jön maj meg.megyek fözni bakonyi szeletet nokedlivel.meg boltba és takaritok délután meg lemegyek a lányok elé.anyukámmal jönnek.majd jövök pussz.