Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • milananyu

    2009. július 19. vasárnap

    Sziasztok, megérkeztünk, jó volt a kirándulás, csak fújt a szél.De Milán is horgászott::)
    Ritus, hát én nekem totál mensi jeleim voltak, most is, mint előző 1 évben 100%ra vettem h meg fog jönni.Vagy lehet volt vmi hasfájás, de azt is mensi tünetnek vettem.Mellim is ugyanúgy fájtak pont, csak egy vmi nem jött, mint mensi előtt szokott, azok a pattanások…ebből sejtettem vmit, de persze nem komolyan.Aztán 39nap csináltam egy tesztet…meg 41nap is, mindkettő pozi lett.
    Sztem neked nagyon is lehetséges, h ez most baba, nagyon drukkolok.meg persze a többieknek is.
    Rita, s mikor szeretnél tesztezni??
    Megnézem a képeket máris.

  • UmiRita

    2009. július 19. vasárnap

    Hali Csajok!

    Raktam fel képeket a nyaralásról iwiw-re nézzétek meg! Pusy

  • babacsi

    2009. július 19. vasárnap

    sziasztok Ritus nagyon szoritok hogy beágyzodás legyen. mikor derül ki? én ma vagyok a 22. napon de nem voltunk együtt mikor kellett volna ugyhogy nem reménykedme. a beszélgetés jot tett nekünk azota kedvesebb hozzám meg én is..
    tegnap csak a sogornöm irt sms-t meg a fönököm ajki a barétom de ennyi. snki más. még a családom sem hivott fel.. ma én hivtam az anyuékat isa meg a növéremet is de nem mondták, bár mindegyik nél van most gond, nbiztos nem direkt feljetteték el.. voltunk a váésárbn vettem egy öreg macit a gyüjtemáényembe 100 ft. szegény nem akartam ott hagyni. eza mániám. ha ilyen helyre megyünk mindig meg mentek egy csunyácska öreg macit:)
    most megyek, iszogatom a sörömet, énwekelgetek, majd akkor ünnepelek egyedül. a párom rájött a vásárban hogy tegnaüp volt a zsülinapom, mert mondtam neki hogy vegyünk valami ta növörénék mert jövö héten lesz és igy leesett neki, jol elszégyete magát a barátaink is ott voltak hihi..
    na most elmyegünk Butzsákra a barátokkal szalonnát sütni.. ja meg tudiztam egy jo táskát. hoilnap irtok sok puszi nektek..

  • UmiRita

    2009. július 19. vasárnap

    Hali Csajok!

    Tegnap már egyáltalán nem véreztem, de tegnap óta többször fáj a méhem! Olyan szurkálós érzésem van! Egy nap többször is szurkál! Ez nem tudom mitől lehet! Lehet hogy beágyazódás volt és azért pecsételtem is csak 2 napig? Vagy?
    babacsim biztos tudja a párod hogy a szülinapod van, nem? Milananyu neked amikor terhes lettél az elején nem voltak ilyen szurkálások a méhednél?
    Majd rakok fel képeket a nyaralásról iwiw-re és akkor megnézhetitek!
    Most döglök picit, tegnap laagzisok voltunk és tök fáradt vagyok! Annyit kajáltam, hogy ma ebédelni is csak keveset tudtam!

  • milananyu

    2009. július 18. szombat

    Babacsi, éppen ez az én BMI indexem is::)hajszál pontosan ugyanolyan vagyok, mint Te::)De engem nem zavar, mert sztm is arányos, meg én mindig sportoltam s inkább izmosabb fajtát gyarapítom, plussz nagy cickók::)Soha senki nem mondta rám h kövér lennék vagy ilyesmi, de Rád se gondolom…
    Bár szoptatás alatt voltam 70-72kg, is, akkor meg mindeki mondta h milyen soványka vagyok:)
    Szatimy, akkor Te nem tanítottál, én annyirra szerettem, de már több mint 3 éve itthon vagyok, s leszek is még min. két évig remélem:)Annyira jó itthon majd meglátod Te is:)
    Ritus, örülök, h jól sikerült a nyaralás.Jó meleg volt ott is, gondolom.
    Igen kérek majd képet, már kértem 8 hetesen is, itt van mindig előttünk az íróasztalon.
    Most megyek alszok, jó éjt nektek, holnap anyósékhoz megyünk a Hortobágyra, ők ma mentek.

  • Szatimy

    2009. július 18. szombat

    Sziasztok!
    Babacsi, nagyon boldog születésnapot!
    Milananyu, papírom szerint tanárnő vagyok, de nem dolgoztam a szakmában. Egy multicég személyzeti osztályáról mentem most szülési szabira. Most még nemigen fogtam fel, hogy egy ideig nem kell mennem, pedig már egy ideje erre vártam…

  • babacsi

    2009. július 18. szombat

    sziasztok
    Ritus nem késtél el, ma van a szülinapom. örülök hogy jol sikerült a nyaralás….:) még az is lehet hogy nem jön meg rendesen.. kivárjuk:)
    ma semmi nem történik, sztem a párom elfeljtette hogy mi van ma. én nem szolok neki, de szomorkodom kicsit, most alszik, én meg filmet nézek, vihar van, semmit nem lehet csinálni..még nem is hivott fel senki, egyedül a fönökömtöl kaptam sms-t.. néha elgondolkodom hogy tényleg ma van e a szülinapom….

  • UmiRita

    2009. július 18. szombat

    Babacsim drága igaz egy nappal késöbb de nagyon boldog szülinapot!

  • UmiRita

    2009. július 18. szombat

    Hali Csajok!

    Tegnap este megjöttünk a nyaralásból rögtön át is olvastalak titeket, de lusta voltam írni, bocsi! Nagyon nagyon jó volt a nyaralás minden nap szex parti volt, meg kikapcsolódás! majd rakok fel képeket iwiw re és megnézhetitek! OK? Nekem megjött amúgy tegnap előtt reggel, de éppen hogy 1-2 csepp elég volt tegnap is egy tampi! De most nem vagyok elkenődve ez miatt! Majd jön a baba, ha akar, én már egyáltalán nem görcsölök rajta!
    És nálatok? Ki nyaral most? Kinga? Hiányoztatok nagyon ám!

  • babacsi

    2009. július 18. szombat

    sziasztok köszönöm mindenkinek a köszöntést:) zsuzsi a magán doki jobb, csak jha van valami probléma (de ne legyen ) akkor sokat kell visszajárni az anyagilag megterhelö.. mint nálunk.. és igazábol még semmi nem történt..
    Amugy ne zavarjon hogy vékony vagy, én meg fogyni szeretnék, már volt alki megkérdezte tölem hogy tudom e a sajnát BMI-met.. na sirva fakadtam. 178 cm vagyok és 81 kg..
    arányos de husi combos.. nem értem miért kell egy másik embert piszkálni a kiloival…na ez az egyik gyenge pontom, majdn4m kifakadtam igy kora reggel:)
    valamit szeretnék ma csinálni szülinap gyanánt, ami jo nekem, de nem tudom mit.. van valami ötletetek? nem arc pakolásra gondoltam meg körömlakkozásra..
    Milananyu nem lesz gond a dokinál, meglátod, kiváncsi vagyok mekkora már a pici mérete.. kapsz kéept is tuti..
    Ritus nyaralsz még?
    Kinga Egerben? vagy már hazajöttél? kicsit összekavarodtam..mindenki van valhol, én meg csak itthon..
    na még ma irok, de nagyon reggel van és gondolataim egyenlöre bekorlátozodtak a kávé meg a cigi köré:)

  • milananyu

    2009. július 18. szombat

    Sok Boldog szülinapot Babacsi!
    Szép napot kívánok, s mihamarabbi kisbabát:)

  • anett

    2009. július 18. szombat

    Sziasztok.Babacsi,nagyon Boldog születésnapot kívánok neked.

  • milananyu

    2009. július 17. péntek

    Sziasztok, örülök én is babacsi h legalább kiveszekedtétek a dolgokat, így legalább megkönnyebbültetek, s nincsenek elfojtott dolgok.Jönni fog a baba hamar:)
    Itt is dög meleg van, voltunk tóstrandon, jajj de bementem volna, de moderáltam magam, csak térdig nyomultam.Miálánt persze 3 órán át nem lehetett kihozni, sekély részen üldögélt az úszógumijával:)
    Holnap du is megyünk 4 utána amikor annyira nagyon nincs meleg már(csak 32 fok::)
    Pocakom növöget, simán látni már , h nem elhízás:)Ma is voltak nálunk, ők is mondták:)Azért nekem furi még, mert MIlánnal most volt nemrég pocak, érdekes, de szupi.
    Hétfőn nagyon fogok félni, köszi, h gondoltok majd rá.
    Ja Zsuzsi, egyáltalán nem baj, h vékony vagy, bár bizti fárasztó, ezt hallagtni.Így van mindenki más alkat, s szó nincs arról h emiatt nem lehetsz babás.Tényleg a párodnak van/vannak gyerekei?
    Most ennyi, megyek hajat szárítani, bár lehet magától is megszárad.
    Jó éjt

  • kinga

    2009. július 17. péntek

    sziasztok! Babacsi boldog szülinapot kívánok, na meg a kutyusnak is utólag is!:) Az már jó ha beszéltetek róla, még ha veszekedés is lett belőle. Remélem hamarosan megoldjátok és megbeszélitek a problémákat, és akkor jön majd a baba is!!!!!! Zsuzsi szerintem is jobb a magándoki, azért jobban odafigyel, meg máshogy is viselkedik, és így nem olyan kínos! Bár nekünk nem kellett menni, szerencsére! Szerintem sem baj ha vékony vagy, mindenkinek más a testalkata és kész, hülyeség ezért cikizni valakit! A lányok még az apjuknál vannak? Milananyu gondolok rád hétfőn, de minden rendben lesz!!!!!!:)
    velüönk semmi különös, jó itt pihizni kicsit, elég meleg van itt is! Megyek mert nem kényelmes ülni és írni ebben a pozícióban, ledőlök!:))) puszi lányok!

  • babacsi

    2009. július 17. péntek

    sziasztok köszi a köszöntést:) nagyon aranyosak vagytok…
    végre vége a hétnek, nagyon huzos volt.. nagyon dög melegem van,, de holnapra zivatart mondanak.
    tegnap este kicsit beszélgettünk, veszekedtünk, de jo volt, sokat megtudtunk egymásrol, röviden:
    .elmondtam hogy mik bántnak engem a hozzá állásával, erre kiderült hogy nem is biztos hgy mindenáron akar gyereket.ugy értem, mikor elmeséltem neki hogy itt Kaposváron lehet nem csinálják meg az átjárhatoságit finanszirozási gondok miatt és Pécsre kellene menni, ezzel nem is volt gond, mert persze menjünk, tudjuk meg hogy van e gond velem, de mikor mondtam neki hogy inszem meg ilyenek, akkor ezt mondta. szoval nem voltunk együtt, igy ez a honap nekünk totál esélytelen,m ja és naghaon sokat goindolkodott este bár nem mondfta miröl de gondolom felfigyewlt végre a hozzáállási problémákra.. én sem aludtam valami jol.
    nagaon fáj is a hasam, nem tdom mitöl, és azt se tudom mikor kell megjönnie, hogy mikor volt pé, meg ilyenk, minden esetre a 21. napon vagyok..
    most mennem kell takaritani sok puszi nektek

  • milananyu

    2009. július 17. péntek

    ui, Babacsi, igen Isten éltessen sokáig holnap-ha elfelejteném a napján::)

  • milananyu

    2009. július 17. péntek

    Szia Zsuzsi, szerintem csak én vagyok most:)
    Ritus Horvátországban sütteti magát, talán holnap jönnek haza, úgy emlékszem, Kinga Egerben, Anett nem tudom.
    Sztem lehet bevinni párodnak spermát, álatlában nem ott kel produkálni.S azt vizsgálják, s attól függően h eredmény milyen lesz utána vizsgálódnak tovább.Gyógyszer vagy vmi.

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 17. péntek

    sziasztok!köszi lányok a segitséget.azért akarok magánba menni mert mint irta milananyu biztos alaposabb.meg megakarom kérdezni a dokit be lehet -e vini anyagot vagy ott kell produkálnia szegényemnek mert hallottam valahol be lehet vinni igaz egy orán belül oda kell érni vele.azt mondja a párom tuti nem sikerülne neki mert tudja hogy kinnt meg arra várnak mior lesz kész velehát nem tudom olvastam rola mit csinálnak ilyenkr de igazábol em tudom.vagyis a dokik mit csinálnak nem a berci mert azt tudom de tényleg nem olyan kellemetlen?BABACSIM!!!NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁOK !!!!!!!milananyu bizos jo idötök lesz a balcsin.jaj nekünk is olyan jo volt végre 1év után találkoztam a övéreimmel meg akit már 1éve nem láttam.csak hamar eltelett.szatimyakkor mostmár majd tudsz pihenni de j.pihenj minél többet és vigyázz magadra.mindenkinek pussz.a többiek merre vannak?kinga ritus anett??

  • milananyu

    2009. július 17. péntek

    Sziasztok.
    Szatimy én 12 hetes vagyok, genetikára fogok menni, aztán a kombinált tesztes vérvételre kedd reggel, s utána Balcsi, már Milán is nagyon nagyon várja:)Persze én vízbe tuti nem merek majd menni, de azért dokim megkérdem aki úgyis azt mondja, h mehetek…
    Te mit s hol dolgozol?Én tanárnéni voltam mielőtt Milánnal eljöttem, nagyon szerettem.
    Babacsi igaza van Szatimynek a babák tényleg érzik mikor kell jönniük, nekünk se véletlen sztem h épp most jött, költözködtünk előtte, meg vltak vitáink is, volt amiben nem értettünk egyet.
    próbáljátok dolgaitokat rendezni.
    na megyek fő a zöldbab levesem, meg sütök pár palacsintát hozzá.

  • Szatimy

    2009. július 16. csütörtök

    Zsuzsi, a párom magándokinál 8000 Ft-ot fizetett ezért a vizsgálatért. Mondjuk ez Pesten volt, itt szerintem drágább az ilyesmi, bár nem vagyok 100%.
    Milananyu, majd gondolok rád hétfőn! :)) Biztosan minden rendben lesz. Hányadik hétben is vagy?
    Én holnap megyek utoljára dolgozni, de már teljesen kivagyok tőle. Elég gáz lett a helyzet az utóbbi időben, és most már nagyon várom, hogy végre vége legyen.
    Babacsi, én nem is tudom mit mondjak! Úgy örülnék, ha tudnék segíteni nektek! Egy mondjuk biztos, először egymással kell rendeznetek a dolgokat. Azt mondják, a babák megérzik mikor kell jönniük. Lehet, hogy nálatok éppen arra vár, hogy a dolgaitok rendeződjenek. Nagyon drukkolok, hogy ez mielőbb sikerüljön!!!

  • milananyu

    2009. július 16. csütörtök

    Sziasztok, még mindig nagyon meleg van…pedig már 21h:)
    Babacsi boldog szülcsinapot a kutyuskának, nekünk cicánk lesz lassan 4 éves…épp egy évvel idősebb Milánnál::)S ő képzeljétek anno hamarabb érezte MIlán mozgását a pocakomban, mint én magam…nagyon érdekesek az állatok, annyi mindint megéreznek:)
    Zsuzsi, lehet először elég ha Sztk n keresztül mentek, s ha esetleg gond lenne, akkor majd magán, vagy nem tudom, mondjuk magán alaposabb, én szinte soha nem megyek sztk ba, max vérvételre.Mondjuk itt rengeteg a kisebbség, s már azért sem, itt nálunk nm egyszerű a helyzet, 10ből 7 kismama fekete:(Nem mintha bajom lenne velük, vagyis …, mert a felújított kórhzázunkat összeköpdösik, stb, ott cigiznek nagy hassal (tisztelet a kivétel, ami nagyon kevés)de hát ezt Ti is tuti tudjátok, de itt Szabolcsban…
    Holnap végre zöldbabalevest főzök, meg palacsintát, bár a meleg lehet akadályoz a sütögetésben:)

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 16. csütörtök

    na megint itt.hát elmentem mert unom hogy akármennyit eszem nem hizom és csak a hasam puffad fel.azt monta a doki hogy szerinte jo a vérképem mert elvittem és hogy örüljek amiért jol nézek ki.igy nem aggodom hogy bajom lenne csak zavar hogy állandoaan mondogatják milyen sovány vagyok olyan mintha egy kövér embernek mondanák foggyál már le mert kövér vaagy.aztán mondtam nkei hogy nem jön össze a baba és mondta hogy a bercinek kellene elmenni andrológiára de nem tudom mit mond rá.nem tudom melyik a jobb a magán doki vagy az sztk_keresztül???mennyi lehet 1magán vizsgálat?na pusz

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 16. csütörtök

    sziasztok.ja nagyon meleg van.boldog szülinapot a kutyusnak:)megyek dokihoz majdleirom mi volt é milyen ügyben voltam.pussz

  • babacsi

    2009. július 16. csütörtök

    milananyu gondoloki majd rád hétfön, de biztos minden rendben lesz ha jol vagy.. pihenj sokat és sok folyadék..
    még nem tudom megfogalmazni mi a gond a párommal, majd ha eröm lesz hozzá..
    most estem haza, itt is dög meleg van, el kell pedig mennünk a boltba még..
    ma 3 éves a kiskutyám, veszek szülinapjára Lakpa sajtot:)
    többiek?

  • milananyu

    2009. július 16. csütörtök

    Sziasztok, hűű de nagyon nagyon meleg van.Mondjuk nem bánom, csak kint elviselhetetlen ilyenkor kora du.
    Babacsi mi a gond a pároddal?nem volt minden oké?
    Strandra készültünk ma du., de itt most elkezdett fújni a szél, s el is borult, bár a meleg az megmaradt.
    Főzni nincs erőm meg hangulatom se:(
    Hétfőn megyek dokihoz, 17h ra, már nagyon várom de izgulok is, meg fogok is h minden rendben legyen.

  • babacsi

    2009. július 16. csütörtök

    sziasztok hol van mindenki?
    csak gyorsan tudok irni mert dolgozom és nagyon el vagyok kapva… siok a lecseszés…
    nagaonm ki vagyok, a párommal kell beszélgetnem mert vannak problémák ugy érzem, biztos ö is érzi, de nem tudom hogy kezdjem el, hogyne bántsam meg…
    majd irok erröl ha beszélterm vele.
    tegnap hivtam a dokimat hogy elmennék egy uh-ra pé miatt ,mert hogy ebben a honapban kitolodott ugy érzem, ma vafgyok a 20. nqapon és tegnap leesett a höm meg fáj t a haasm is, de szabin volt de rendes volt és beszélgettünk telefonon és a tüneteim a sopk bérzés meg minden azt mondta hogy lehette éppen baba is csak elment de ahoz hogy ezt tutira megmondja vizsgálat kellene..
    nem megyek, elegem van, föleg a nagy korházi megszoritások miatt valoszinü hogy nem is lesz szeptemberben átjárhatosági mütétem, mert csak az életmentö mütéteket finanszirozza a korház vagy mi, ugy hogy meg kell oldanom mááshogy de erröl maj személyesen is beszélgetünk jövö honapban..
    most mennem kell majd irok délután sok puszi nektek

  • babacsi

    2009. július 13. hétfő

    sziasztok
    de jo mindenki kicsit nyaral.
    mi végeztünk a házfelujitással egy idöre, csak tegnap voltunk anyukáméknál egy napot a balcsin de hamar elrepült az id9ö.
    zsuzsi neked mikorra kell szoritamni?
    Ritusnak meg Anettnak egy hét még ugye? drukkolok nagyon.
    nálam az van hogy egyhelyben van a höm 36,3 ma vagyok a 17. napon, és sztem most lesz peteérésem, annyitojcsis folyásom volt ma, de elmulott. megprobálom rávenni páromat hogy összebujjbunk, de nem mondok neki semmit. csak az aggaszt hogy miért volt ilyen sok vérzésem..
    egész nap olyan rosszul voltam, hánytam meg minden, lehet a front.
    na most megyek turos gombocot csinálok sok puszi nektek.
    a barátnöm nagy hassal is kicsit napozott, vicces lett hogy a melle alatt mellformán nem barnult le:)
    de toba nem ment.

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 13. hétfő

    sziasztok!!!!már tegnap hazajöttünk de még nem volt erőm irni
    .lehet hogy moderál a gép és csak holnap olvasssátok.nem valami sokat irtatok ugyhogy könyü volt elolvasni kivel mitörtént.mi nagyon jol éreztük magunkat.jo idö volt.voltak unokahugomék ahol van egy 3éves kisfiu meg egy 1éves kislány.nagyon jol elbabáztam velük 3napon keresztül,aztán voltunk az egyik növéreméknél ö kinaiba dolgozik és megkostoltuk nála a kinai kaját.elég jo volt.a barátnömmel is sokat beszélgettem balcsiba is fürödtünk.voltak a kaposvári növéremék.ugyhogy mindenkivel találkoztam.annyira jo volt.most a lányok ott maradtak a balatonon az apjuknál jövö7en hozza öket anyu.jo egy picit kettesbe leni a bercivel.de ö már sajna dolgozik délutánra ment én meg ma és holap még itthon vagyok.anyuéknál nem tudtunk eggyüt lenni mert pont megvolt.de tegnap bepotoltuk:)láttam a bercin hogy ö is szeret babázni és mondta is.jo volt látni ahogy ettette a kislányt.marcinak és leilának hivják öket,az egyik szomszédom meg ott lellén volt évfolyam társam képzeljétek akkor tudtam meg hogy terhes és nem nagyon tudták mert amugy is nagy hasa van és meg is szült még mikor ott voltunk.itt csak azt akartam irni hogy egyszerre tudtam meg hogy terhes és hogy szül.neki ez a 3babája és fiu mind a három.sokat gondoltam rátok látom énrám is gndoltatok és ez jol esett.majd még jövök pussz

  • anett

    2009. július 13. hétfő

    Mindenkinek nagyon szép,kellemes nyaralást.Érezzétek magatokat nagyon jól.

  • milananyu

    2009. július 13. hétfő

    Kinga, én mikor Milánt vártam nem mertem fürdeni, holott a dokim mondta h lehet, csak én annyira fogékony vagyok ilyen női bajokra h nem mertem, ja de csakis ÉLŐVIZET mondot a doki is amibe mehetek, medence kizárva!Abba elég sok minden kerül.
    Napozni hasat közvetlenül nem nagyon jó, vékony vmivel le kell takarni, meg nehogy napszúrást kapj, fejedre is vmi.S magas faktorszámú krém.Nekem ezeket mondták, így csináltam.
    De úgyis menni fogsz dokihoz, majd gndolom elmondja neked is egyénre szabottan:)
    Mi keddhez egy hétre indulunk.Én várom már.

  • kinga

    2009. július 13. hétfő

    sziasztok! Először is Anettnek és Ritának nagyon szorítok, már csak vasárnapig kell várni!!!!!:) Remélem jönnek azok a kétcsíkos tesztek már! Akkor most mindenki elmegy nyaralni! Mi szerdán indulunk Egerbe a szüleimhez, és hétfőn megyünk tovább Szarvasra, ahol egy hetet leszünk! Igen ez a napozás téma engem is érdekelne, meg az hogy akkor most lehet-e vízbe menni, mert többfélét is hallottam ezzel kapcsolatban!Szatimy a harmadik trimeszterben vagyunk!!!!!Én ma megyek terhesgondozásra, szerdán meg uh-ra! Úgy néz ki ma meghozzák a bababútort amit megrendeltünk a múlt héten, tök véletlenül egyébként, mert még csak nézegetni akartunk, de l vol értékelve ez a szett!!! ÉS annyira szép, meg így belefért a keretbe!De még nem rakjuk össze, mert augusztus elején jön a festő, és majd csak utána! Babacsi még szabin vagy? ZSuzsiék mikor is jönnek haza? Szatimy neked vizsgálatok? mikor lesz a következő? Bejelentkeztetek már 4D-re? Hogy állnak a ház papírjai? NA megyek, mert iszonyúan viszket a hasam, bekrémezem!puszi!!!!!!!!!!!!!

  • Szatimy

    2009. július 13. hétfő

    Jó reggelt!
    Mi a déli partra szoktunk főként járni. Van ott a családunknak Siófok mellett egy nyaralója, nagyon szeretek ott lenni. A páromék családjának meg Keszthely mellett van nyaralójuk. Ráadásul Veszprémből származom, így ha a szüleimnél vagyunk, onnan sincs messze a Balcsi, így elég szerencsésen tudunk válogatni a lehetőségek közül. :))
    Milananyu, írtad, hogy Horváthországban voltatok, amikor kb. ennyi idős voltál. Akkor te napoztál? Tegnap napoztam picit (pár órát) persze naptejjel, ami nagyon jól esett, de igazából most esett le, hogy lehet nem kellett volna. Most meg ezen idegesítem magam.

  • milananyu

    2009. július 13. hétfő

    Jó reggelt!
    Ti hová szoktatok járni Szatimy?MI mindig Füredre, nagyiméknak van ott egy házuk, s így egész család jöhet mehet amikor csak akar, így tudunk jó időhöz igazodni, nem kell előre foglalni.Anyáék most is ott vannak, igen mondták h ne volt vmi jóidő eddig.
    Tegnap szomszédokkal lecsót csináltunk bográcsba, eléggé megfeküdte a gyomrunkat a férjemmel:)Ma meg grillhamburger party lesz::)
    S Szatimiy jól vagy, mármint bírod még pocakod?(én ezt az időszakot szerettem a legjobban, amiben most Ti vagytok Kingával)
    Én egy hét múlva doki, várom már, szerdán fel is hívom, h bejenetkezzek.

  • Szatimy

    2009. július 12. vasárnap

    Sziasztok!
    Milananyu, mi is Balatonra megyünk, ha minden igaz júl.19-től v. 20-tól, de egész pontosan csak a héten derül ki. Most is voltunk a hétvégén. Nem volt annyira fényes az idő, de azért ma tudtunk kicsit strandolni. Már nagyon hiányzott, hogy kimozduljunk kicsit a négy fal közül. :))
    Rita, Anett, nagyon drukkolok nektek! 19-e már nemsokára itt van.

  • anett

    2009. július 11. szombat

    Voltunk Harkányba pár napot,majd elmentünk Bólyba,ahol anyukám lakik,és átmentünk Lánycsókra kereszt szüleimhez. Ma viszem unoka húgaimat Bakonyára,az egy pici kis falucska,Pécstől nem messze.Ami az érdekes benne,hogy ma fellép ott Junior,és ők imádják.Remélem jó idő lesz.Na megyek is főzni valami egyszerűt,aztán készülődök.Sziasztok

  • milananyu

    2009. július 10. péntek

    Szia, Anett, jó h itt vagy.Hogyne drukkolnánk, alig várom h mondjátok a pozi tesztet.19éig, már egy hét sincs…
    Álmot majd meglátjuk::)Nekünk is Zsombor talonban van ha kisfiú lenne…:)
    S merre jártatok?

  • anett

    2009. július 10. péntek

    Sziasztok.Szabin voltam,voltunk erre-arra,ritkán voltam gép előtt.Sok mindenről írtatok,jó olvasgatni.Ez az álom dolog nem véletlen,szerintem ilyenkor a tudatalatti üzen.Rita,nekünk is nagyon sokáig a Lili volt a favorit,csak egy közeli rokonunk is ezt a nevet választotta,így már nem szeretnénk.Érdekes,sokáig azt gondoltam,hogy nekem tuti lányom lehet csak,mostanság pedig Boldizsárról,Zsomborról ábrándozom…Nekem is,pont mint Ritának 19.-én nem kell megjönnie.Drukkoljatok.Milananyu,jobbulást neked.

  • milananyu

    2009. július 10. péntek

    Sziasztok, nagyon szép a Viktória is, október, na kíváncsi leszek, nagyon jó hónap, jó volt akkor szülni, ugye én 7-én szültem teliholdkor(okt.25ére voltam kiírva)s még ki lehetett vinni a kellemes időbe levegőztetni.Most meg babóka januári lesz(mint én), kíváncsi vagyok, h ugye nagy hidegben mi hogy lesz majd.
    Eldőlt nálunk is, júl 21 én indulunk balcsizni, de csak ha jó az idő, s akkor anyáékkal ott leszünk még egy hetet.
    Kinga, Ti mikor indultok?Szatimy ti mentek vhová??
    Émlékszem én 27 hetes voltam amikor mentünk Horváto.ba, Milánnak nagyon tetszett h fürcsiztem ott, csak úgy rúgdosott(azóta is vízimádó:::))
    Holnap kirándulni visszük Milánt(s anyóst::)))Kőkapura megyünk kisvonatozni, meg Sárospatakra a várba.
    Nekem ez a megfázás nem nagyon akar javulni, elég sokat köhögök, de Milán teljesen rendben van már.Én calcium sandoz+c t iszok.
    Kellemes estét!

  • kinga

    2009. július 10. péntek

    Rita amikor hazajöttök, meg már én nem leszek, most mindenkinek ilyen nyaralós, de majd visszarázódunk ide is:) Babacsi olyan ügyes vagy, biztosan szép lett a táska! A pé meg mindegy, a lényeg hogy szeretgessétek egymást, hiszen végre szabadságon vagy! Így kicsit összerázódtok, aztán jön majd az a baba is!!!!:) Milananyu olyan kíváncsi leszek, bár ha lány, azt még nem fogják tudni ilyenkor! De ez a lánynév-álom érdekes, én pont tegnap álmodtam egy fiúnevet Kornélt, de nekem az nem tetszik, de a második gyerekünk neve volt elvileg!:) Majd meglátjuk!A Nóra nagyon szép!!!!!!!!!!!!!!!! De rossz hogy mindent ugyanúgy végig kel csinálni, pedig az előző terhesség során már annyira kivizsgálták az embert hogy azért a vércsoport biztosan nem változik, a többit még értem is hogy megcsinálják újra!
    ledőlök, mert fáj a fejem, biztosan ez a meleg:(

  • Szatimy

    2009. július 10. péntek

    Igen, Kingával vagyok nagyjából egyidős. Okt eleje-közepére várjuk a babát. Viktória lesz a neve. A másik név Olga volt, de az nem tudom honnan jött… :))

  • milananyu

    2009. július 10. péntek

    Szatimy, s mi lesz a Ti kislányotok neve??Amit álmodtál?
    Érdekes, h álmodtam, na majd meglátjuk, mert konkrétan ez jelent meg álmomben h Dankó Nóra-ennyi.Semmi más:)
    Na majd meglátjuk.Te hány hetes vagy, mint Kinga?
    Milánt nagyon nagyon kisfiúnak szerettük volna, meg se fordult a fejünkben h kislány lehet…totál éreztem.Most elejétől kicsit kislányt érzek, nem tudom miért, mert mindig két fiút képzeltem el, de vannak jelek, amik mások mint Milánnál voltak, s ebből sejtem-vagy nem-:::))))Teljesen mindegy.
    Babacsi, sztem lesz pé d csak jóval később majd.nekem rekordom az volt, h 28 nap volt pé…

  • Szatimy

    2009. július 10. péntek

    Milananyu, kb. ennyi idős terhes lehettem, mint most te, amikor én is álmodtam két kislány nevet. Arról nem volt szó az én álmomban sem, hogy kislány lesz, csak a nevek lettek megemlítve. Mint később kiderült, kislányunk lesz. Lehet, nem véletlenül álmodtál te sem kislánynevet. :))

  • babacsi

    2009. július 10. péntek

    sziasztok hu mindenki nyaralni megy, de jo nektk.. majd itthon elirogatok magammal egyedül:)
    nincs tul jo kedvem, éjjl fél 3kor aludtam csak el.. varrtam egy táskát a páromnak amit tuti sose fog hordani, mert nem szereti a táskát de olyan lett mint egy igazi gitrár.. azért tetszik neki.
    ma este jönnek barátaink kicsit, az jo lesz, mert már napok ota ki sem mozdultam itthonrol,
    még mindig nem esett le a höm és nyákom sincs, nagyon fura lehet nem is lesz pé-m eben a honapban?
    na mennem kell fözni, meg hasonlok, de takaritani nem kell szerencsére, tegnap még a fürdöt is kisikálétam pedig az a párom dolga..
    jok legyetek sok puszi

  • milananyu

    2009. július 10. péntek

    Sziasztok!
    Ritus akkor együött lesz lányaink névnapja, mert ha nekünk kislány lesz meg Nóra lesz, júl 11 ő is:::))-ezt a nevet két hete álmodtam meg, nem azt h kislányunk lesz csak ezt a nevet:)
    Kinga én pontosan júl 20 ára jelentkezek be uh ra, s aztán kedden vérvétel, kombinált teszt s vércsop(nem mintha nem tudnánk ugye előző szülésből már)
    Elhiszem Babacsi h nagytakiba vagy, nekünk is mi volt itt építkezés után meg aztán h szerelték konyhát be, annyit kellett takarítani, meg azóta is egyfolytában kellene…Lehet később lesz pé-d h most eddig megvolt neked, nekem volt h 19-25napon vlt csak, persze akkor erre két hétre jött meg, 35-40 napra….
    Kinga mikor mentek Szarvasra?
    Mi is készülünk Füredre, anyáék ma indulnak két hétre, mi sztem egy két hét múlva megyünk de most csak tuti jó időbe::)
    Szép napot Nektek.

  • UmiRita

    2009. július 09. csütörtök

    Mi lesz velem hogy 1 hétig nem tudlak titeket olvasni? Kinga majd a férjed idegbeteg lesz, ha a gyönyörű emmához jönnek a pasik!:) Tegnap voltunk az anyósommal meg a sógorommal a bricostore-ba és anyós olyan édes volt, látott micimackós függönyt, meg karnist, akkor közölte hogy olyant fog a Lilinek( mert ha lányunk lesz így fogják hívni)
    Pont szombaton lesz Lili amikor megyünk Horvátba, majd 1 hétig dolgozunk még az ügyön! Nekem 19.én nem kellene megjönnie, bár most szedem is egész hónapban a vitamint, talán jó lesz!
    babacsim, olyan jó lenne egyszer találkozni mindannyiótokkal! Nem?

  • kinga

    2009. július 09. csütörtök

    de jó akkor csodaszép most a lakás, Babacsim! Tegyél fel róla képet!:) Akkor irány szépítkezni, hogy este menjen a csábítás!!!!!! Ritus irigyellek én is, mi Szarvasra megyünk 1 hétre, ez lesz egyben a nászutunk is, mert tavaly már nem tudtunk esküvő után sehová se elmennni, mert meló meg suli volt:( Biztosan szuper lesz majd mesélj! Láttam az iwiwen, édes vagy, köszönöm!:)))) szerintem is szuper csaj lesz Emma-baba:) Milananyu persze megértelek, valószínű én is vettem volna be a helyedbe, egész más ha már ott van egy gyerek, és így terhes az ember lánya:) És Milán mit szól a kistesóhoz, mondtátok már neki? Az én orvosom is ultrahangos főorvos, de a lányt 16 hetesen mondta először. A fiút már szokták 12 hetesen, az ugye egyértelműbb és hamarabb látszik:) Kíváncsi leszek! Mikor mész pontosan? Én hétfőn megyek terhesgondozásra, szerdán meg ultrahangra jövő héten. Most vasárnap meg babaexpó lesz, annyira várom! Ma voltunk bababoltban, meg tegnap is, és megrendeltünk egy komplett babaszobabútort!:) Le volt értékelve szettbe, így belevágtunk, hétfőn ki is szállítják, de csak augusztusban tudjuk összeszerelni, mert még festés is lesz addig. A festővel is beszéltünk, ma volt felmérni a terepet, aug 1-2 jön! Közben a beépített szekrényt is megcsináljuk, vagyis apukám meg a férjem csinálja, ahhoz is néztünk bútorlapot, meg terhestornán is voltam, szóval kitettem magamért ma is! Azért is próbálunk mindetn csinálni a lakásban amit tudunk, hogy még baba előtt meglegyen, utána nem lesz ennyi időnk!Szóval tudom Babacsi min mentetek most keresztül, na meg a takarítás is ott lesz nekem is!
    Anett? olyan régen nem írt!:(((((( Írjál!!!!
    Puszi lányok, Ritus szép időt nektek, és jó nyaralást! Babacsi szép estét:) Zsuzsi írj ha hazajöttetek!

  • babacsi

    2009. július 09. csütörtök

    sziasztok köszi a tanácsokat, nem nagyon kell eleresztenem magam, hogy mi sem történne, mert eddig még csak 2x voltunk együtt, ma vagyok a 14. napon, nincs se tojcsim se semmi. lehet hpgy ebben a honapban nem is lesz pé-m? vagy csak késöbb? még a höm se esett le.. már nem vérzek, és semmi bajom.
    most végeztem a nagytakaritással, konyha fürdö és az egész ház..
    az udvar még vissza van, meg be kell szednem a ruhát, holnapra meg kaja sincs.
    ugy elmennék kicsit sétálni, nézelödni, valami, a páromnak nincs kedve pedig jo lenne beülni valahobvá, meg fonott kosarakat szeretnáék venni bgyi zokninak a szekrénybe. ebben a szekrényben nincs fiokos.
    de már kész a szba is, de ugy látom még a nappali ablakot meg kellen pucolnom. lányok, mi volt a konyhában.. hu. tök gáz, hogy 2x kellett lemosnom a szekrény tetejét:)
    holnap megyek a kozmetikushoz délután, már a szemöldököm majdnem eredeti:)
    most megyek fürösdni, hajmosás, a lábamon is akkora a köröm.. ennyire elhanyagoltam magam, mikor a lakás felujitás volt, de ma rendbe teszem..
    pihenjetek sokat. puszi

  • milananyu

    2009. július 09. csütörtök

    Sziasztok.Rita jó nyaralás, jajj de jó Nektek imádjuk Horváto.ot, de most kerítést építünk::)
    Kinga majdnem 11hetes vagyok már..:)Iszonyat telik az idő.
    Én éjjel nem alszok jól, de MIlán alszik dél felé s akkor ledőlök vele, s alszok egy két órát.Nagyon jó.
    Én tegnap bevettem egy fél algopyrint, Milánnal egy szemet se vettem be én se s nekem is volt h két három napig fájt a fejem iszonyat volt(de akkor ugye nem kellett ellátnom egy gyereket még)Most dokimmal meg körzetimmel is beszéltem s ilyenkor fél sőt egész algot is bevehetek, én beérem féllel, mert ha tartósan migrénesen fáj a fej azt mondták agyra nagy nyomás nehezedik s az rossz…szóval bevettem, el is múlt 10 perc múlva, persze akkor veszem ha nagyon nagyon muszály, csak tényleg itt van MIlán s nem megy az h fejfájósan itt fetrengek, türelmetlen vagyok, kiabálok stb…..majd kövi babónál meglátod::)Bár sose fájjon semmink, de én MIlán előtt is front érzékeny voltam.
    Már csak kicsit több mint egy hét s doki, várom már.Nekem genetikus főorvos, s ha kisfiú azt áltban már 12.héten is meg tudja mondani, ha úgy fordul…nagggyon kíváncsi vagyok::)))
    Babacsi, próbálj ne csak úgy tenni, anem komolyan ereszd el magad, ne foglalkozz a témával(könnyű mondani tudom)de ha ez sikerül, egyből lesz babó:)

  • UmiRita

    2009. július 09. csütörtök

    Hali Csajok!

    Mi most egy darabig nem leszünk, megyünk nyaralni Horvátba! Sok jó pasival egyedül csaj!:) De jó is lesz nekem! Kinga írtam az egyik képedhez iwiw-en! Babacsi, ne is mond a párodnak csak sex-eljetek nagyon sokat!:)
    Puszi

  • babacsi

    2009. július 09. csütörtök

    Sziasztok Zsuzsi mikor jön vissza a szüleitöl? nagyon szép idejük van szerencsére.
    mi reggel felavattuk a halot:) ma vagyok a 13. napon, még nem estt le a höm és nincs folyás se, még van pár nap.. a páromnak semmi ilyet nem beszélek, ugy teszek mint akit most ez nem is érdekel.
    na most neki rugaszkodom a konyha takaritásnak…
    késöbb jövök pusz nektek.