Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • betty

    2008. június 27. péntek

    Kedves Monoka, köszönöm kedves szavaid jól esett. ird meg mit mondott a doki!! hát igen remélem nekem is sikerülhet egyszer. nagyon szeretnénk és már jó pár hónapja igyekszünk. a doki meddőségi vizsgálatra akar majd ősszel küldeni minket de én nem szivesen vennék részt rajta, bizok a sorsban hogy megajándékoz majd minket. puszi mindenkinek. sziasztok

  • Panka

    2008. június 27. péntek

    Sziasztok! Én ma reggel teszteltem és negatív lett. Kb-15-20 perc múlva ismét ránéztem és ott volt a csík. Nagyon halványan, de tisztán kivehetően ott van. Szerintetek nem csalóka? Hihetek benne? Köszi a választ!

    Válasz: Hihetsz. A teszt csak akkor mutat pozitívat, ha magas a HCG szint.

  • 1lány a sok közzül

    2008. június 27. péntek

    Szia Monoka.
    🙂 az a helyzet hogy ma elfelejtettem de holnap csinálom reggel mihelyt felébredek.
    Képzeld ma arra keltem fel hogy azt álmodtam hogy pozitiv lett az eredmény:)

    Na holnap kiváncsi leszek,mert már párszor bejött az álmom a való életben is.
    Holnap irok,hogy mizu velem.
    Szia
    Friderika

  • monoka

    2008. június 27. péntek

    Betty ne aggódj előbb utóbb csak nekünk is sikerül!!! Én is ma megyek dokihoz. Ez már a 13. napja hogy késik, de a tesztem negatív. Kíváncsi vagyok hogy mit mond a doki! Pusy

  • monoka

    2008. június 27. péntek

    Szia Friderika!

    Csináltál tesztet? Mi újság? Írd ám meg! 🙂

  • betty

    2008. június 26. csütörtök

    sziaztok ismét én irok nektek problémám feljebb olvashatjátok ma voltam dokinál nem mutatott terhességet sajnos, az ultrahang. de rosszat se tehát nem szervi baj okozza a késést. aztmondta a doki valószinű pár napos terhesség volt ami elment ez gyakori a korai terhesség időszakában. szomorú vagyok de talán egyszer nekem is lesz babám. kivánok nektek sok szerencsét és sok babát. és köszönöm válaszaitokat.sziasztok.

  • 1lány a sok közzül

    2008. június 26. csütörtök

    És lenne 1 kérdésem:
    MIBŐL ÁLLAPÍTHATÓ MEG HOGY MIKOR VAN PETEÉRÉSE VALAKINEK?
    HONNAN TUDOM MEGÁLLAPÍTANI?
    KÉRLEK VÁLASZOLJATOK….

  • 1lány a sok közzül

    2008. június 26. csütörtök

    Ja és nagyon rossz a közérzetem:( hányinger meg szédülás….
    :(:(:(:(

  • 1lány a sok közzül

    2008. június 26. csütörtök

    Sziasztok.
    Megint én vagyok.Csak annyit akartam még irni hogy a hőm(mert mostanában méregetem) 36.9-37˙C.
    Na szerintetek miért?
    Vettem tesztet:) holnap tesztelni fogok:)
    Kíváncsi vagyok az eredményre nagyon:)
    Sok sikert mindenkinek.
    Friderika

  • help

    2008. június 26. csütörtök

    sziasztok!mi van akkor,ha rendesen beszedtem a gyógyszert és mégsem jön meg?:(a tüneteim megvoltak,de vmiért nem jön meg a szokott időben….csúszhat ez a dolog?
    segítsetek:(

    Válasz: Ha rendesen szedted és abbahagytad, amikor kellett (mensi előtt), akkor gond, hogy nem jött meg, keress fel orvost (nem terhesség, de más is okozhatja ciszta, fertőzés pl.)

  • monoka

    2008. június 25. szerda

    Köszi! 🙂 De sajna most csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Így a 11. napon ez már biztos hogy tényleg nem terhesség! 🙁

  • 1lány a sok közzül

    2008. június 25. szerda

    Kedves Monoka.
    Szerintem ha már megjelent a második csik akkor terhes MONOKA:
    lehetsz,de ahogy irtad hogy eltünt 10 perc után az nem jelent semmit mert már más is járt igy,és babájuk lett 🙂 Ismerösök és a kommentárokhoz hozzáfüzni valok közt is akadt ilyen már.

    ESZTER:
    Szerintem ne add :fel,de igaz én nem voltam még ilyen helyzetben,de mindenképpen menj majd el és ő megállapitja.
    Lehet bizni csak ne éld bele magad mert én már jártam igy:)

    Sok sikert Eszter és Monoka

  • monoka

    2008. június 25. szerda

    Sziasztok!

    Eszter nekem is ilyen problémám van… ma késik 12. napja, és múlt hónapban is ennyit késett, előtt pedig 1 hetet.
    Március óta próbálkozunk apával, azóta késik a menzeszem 1-2 heteket. Előtte napra pontos volt a menzeszem.
    Volt egy alig észrevehető csík a tesztemen, a másikon kettő volt, de 10 perc után eltűnt. Tehát most én is meg vagyok lőve, mert fogalmam sincs hogy mi van. Lehet hogy ma elmegyek orvoshoz.
    Tehát akár te is lehetsz kismama is, bár lehet hogy inkább a felfázás zavar be.

  • eszter

    2008. június 25. szerda

    Sziasztok!
    Tervezem h orvoshoz megyek .. :)de csak jovo hetre kaptam idopontot addig is.. szakertsuk meg egyutt a helyzetet..
    nagyon szerettem volna ha a kis almom mar ebben a honapban valora valik de a teszt negativ lett a kimaradt verzes elso napja utan a harmadikon es az egy hettel kesobbi is.. pillanatnyilag 12 napja kesik, viszont felfazasos verzes jelentkezett.. nem pont akkor termeszetesen ( csak pisileskor de piros) lehet egy kis felfazasom az teny, de a norm menstruacios ver hatarozottan kimaradt.. Van eselyem? vagy most teszek rosszat neki? vagy adjam fel.. de hogy talaljam ki a kovetkezo ovulacios napomat?
    koszi elore is

  • monoka

    2008. június 25. szerda

    Az hogy valaki teherbe eshet a menzesz előtt egy nappal igenis lehetséges! Igaz hogy ritka, de találkoztam olyannal már akinek a menzesze előtt 2 nappal volt az ovulációja, és akkor esett teherbe is. 6 hónapig mindig a ciklus félidejében próbálkoztak, mire rájött a doki hogy neki máskor van az ovuláció.
    Tehát bármi előfordulhat! Szerintem 30.-a körül csinálhatnál tesztet ha bizonytalan vagy. Kis esély van arra hogy kismama legyél, de van rá.

  • 1lány a sok közzül

    2008. június 24. kedd

    Sziasztok.1 kicsit hosszú lesz….:) Végig olvasva mindenkinek a problémáját nekem is lenne 1 hozzáfüzni való kérdésem.
    Az utolsó menszeszem május 28-án jött meg.Az elmult kb. 3-4 honapja megszakitásosan védekezünk a párommal(akivel 5 éve vagyok együtt és már szeretnénk gyerköcöt mert ő 28 és én 21,de azért ovatosak vagyunk:) )
    Na egy kicsit kitértem:)
    Szoval… a ciklusom ugy 20-22 naponta szokott megjönni.
    De junius 17.-én ugy voltunk együtt,hogy nem védekeztünk egyáltalán és nem szakitottuk meg mert gondoltuk hogy másnap ugy is megjön és nem lehetek terhes…
    Késett is 3 napot de aztán megjött. igaz nem volt az igazi meg csak 2-3 napig tartott(ami nálam elég rövid idő).
    -Szerintetek vegyek tesztett?
    ÍRJATOK ÉS SEGÍTSETEK KÉRLEK…
    ELÖRE IS KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AKI IRNI FOG NEKEM…

  • Vida Agi

    2008. június 24. kedd

    Betty, szerintem menj el orvoshoz.

  • betty

    2008. június 24. kedd

    sziaztok!
    már irtam néhány nappal ezelőtt a problémámról amit egy kicsit fentebb olvashattok. a gond az hogy még mindig nem jött meg május 9 ota ahogy már irtam. a véres barnás pettyezésen kivül semmi nem volt ez is pár napig volt mint ahogy irtam. néztem két tesztet is azóta de negativ mindegyik. a melleim azóta is feszülnek néha megszédülök a hasam puffadt. szerintetek még később kimutathat a teszt terhességet várjak még? lehet hogy még nem érte el a hcg a szintet vagy egyenest menjek dokihoz? válaszotokat előre is köszike.

  • Félelem a köbön

    2008. június 23. hétfő

    Sziasztok
    pár napja lefeküdtem a barátommal, és gumi nélkül, mert hát miért is ne, enyi eszem volt. ez volt az első, és azt mondta nem ment el…..énse hiszem, de az elő-cuccccban is van sperma, 72 órás tabletát vetem, 48orára rá be is vetem, nagyon félek ezek elenére hogy terhe leszek, szerintetek menyire lehetséges,,,,nagyon félek, szóljatok hozá….

    Válasz: Ne félj, ha bevetted a tablettát, nem lesz semmi gond.

  • ipszilon

    2008. június 23. hétfő

    köszi a választ!:)

  • ipszilon

    2008. június 23. hétfő

    Sziasztok!
    az lenne a kérdésem,h a fogamzásgátló hatása mennyire terjed ki azokra a napokra,amikor nem szedem?(az a bizonyos egy hét)

    Válasz: Akkorra kiterjed a hatása, ez így van kitalálva.

  • Incu

    2008. június 23. hétfő

    Szia Mezeiné Katus!

    Köszönöm a bíztató szavakat! Ma még mindig nem jött meg, bár a múlt héten csütörtökön volt egy csepp vérzés, aztán reggel egy kis barna maszat. Már azt hittem megjött, de azóta semmi! Ma reggel pedig hányingerem van! Újabb tesztet, ha addig sem jön meg, majd csak pénteken csinálok, nem akarom elkapkodni! Addig reménykedem és vigyázok!
    Minden jót neked és minden kismamának (a leendőknek is)!

  • Mezeiné Katus

    2008. június 21. szombat

    Szia Ditty!

    Szerintem inkább csak késik a menszid. Nekem volt olyan, amikor 72 napra jött meg – valószínűleg foglalkoztatott valami gond. Lehet, hogy csak ennyi.
    Ha aggódsz miatta menj el inkább nőgyógyászhoz, ő egyszerű, nem fájdalmas vizsgálattal gyorsan tisztázni tudja.

  • Mezeiné Katus

    2008. június 21. szombat

    Szia Incu!
    Szerintem még van remény, ha a ciklusod kb. 33 napos. Ilyenkor még lehet, hogy nem kezdett el, vagy csak kis mértékben termelni a szervezeted HCG-hormont. Várj még egy kicsit és ha egy hét múlva se jön meg csinálj újabb tesztet.
    Nekem már van egy kislányom – 15 hós – amikor Őt vártuk én a Gábriel nevezetű tesztel néztem, egyből két csík lett. Legközelebb is ezt fogom venni, megbízom benne ( a beágyazódást követő 3. naptól már kimutatja, ez a fogantatástól számítva kb a12-14. nap). A többi tesztet nem ismerem, nem próbáltam.
    Drukkolok Neked.

  • ditty

    2008. június 20. péntek

    sziasztok!

    nekem kb két hónapja nem jött meg csináltam két tesztet is(Medi Lab)de mindkettő negativ lett.szerintetek mi lehet a baj?hormonális gond vagy esetleg a teszt téved?

  • Incu

    2008. június 16. hétfő

    Sziasztok!
    Jó olvasni, hogy nem csak engem gyötörnek banálisnak tűnő kérdések és gondolatok a teherbeeséssel kapcsolatban!
    Az állandó türelmetlenség és várakozás…egyik hónap a másik után… Remény – csalódás – megint remény – megint csalódás… Komoly megpróbáltatásokkal jár ez a baby-projekt!
    Azért szurkolok mindenkinek! Én is türelmetlenül várom a pozitív teszt-eredményt (ma még negatív volt, 29. nap, de kb. 33 napos a ciklusom)
    Szerintetek még azért reménykedhetek benne, hogy AZ vagyok?

  • Gabi

    2008. június 14. szombat

    Sziasztok! Már egy éve megy a baba projekt, de eddig semmi. Clostylbegitet szedtem, mert nem volt peteérésem. Így minden rendben ment, a legjobb pillanatban voltunk együtt a párommal (ultrahanggal ellenőrzött mindent a doki).3 napot késett a mensim, aztán barnás folyás jelentkezett. Csináltam egy tesztet, ami negatív lett, elmentem az orvoshoz és ő azt mondta, hogy még csak annyit lát, hogy megvastagodott a nyálkahártya, és adott gyógyszert. A tünetek megvannak: sokat pisilek, állandóan szomjas vagyok és a hőmérsékletem is magas maradt. Lehetséges, hogy mégis van pocaklakó? Reménykedhetek? Ha most sem sikerült, akkor hol lehet a bibi? Hol akad el a dolog?

    Válasz: És azt nem mondta, hogy a megvastagodott nyálkahártya a terhesség jele? Igen, jó eséllyel terhes vagy. Szerintem tesztelj még egyet.

  • Betty

    2008. június 14. szombat

    Sziasztok!
    egy kis segitséget szeretnék kérni tőletek mert nem tudom eldönteni vajon lehetek e terhes belülről érzem ösztönösen hogy talán az vagyok. szeretnénk babát a párommal jó pár hónapja igyekszünk. nekem 34-38 naponta jön meg utóljára máj.9.-én volt meg kb most lenne idejea mensesnek de kb. egy héttel ezelőtt (az együttléttől számitva kb 8-10 napra rá) barnás véres pöttyözés volt amit még soha nem éreztem ez kb 3 napig tartott aztán elmúlt. most a mensesnek kell lassan jönnie de iszonyúan fáj a derekam puffadtság érzetem van és nagyon feszülnek a melleim ennyire sosem szoktak. néztem a barnás folyástól számitva 5 napra rá tesztet clearbluet de negativ lett. csak a barnás folyást nem értem. vagy korán néztem a tesztet? kérlek válaszoljatok nekem.

    Válasz: Szerintem várj még 2-3 napot, és ha nem jön meg, akkor tesztelj megint.

  • Ivett

    2008. június 13. péntek

    Sziasztok!
    Már régen írtam nektek,de most nagyon betg vagyok!
    Felvagyok fázva,véres a vizeletem,szúr,csíp.Olyan,mintha kést szúrkálnának belém.
    Szóval ez van.Voltam dokinál írt fel gyógyszert,meg kaptam beutalót is vizelet vizsgálatra.
    Szerintetek az befolyásolja a terhesség menetelét ?

  • Zita

    2008. június 13. péntek

    Sziasztok.
    KB. 3 hete feküdtem le valakivel azóta már csináltam 2 tesztet is mind a kettő más típusú volt és mindkettő negatív, de mégis meg vagyok ijedve mert hányingerem van és hánytam is.Lehet hogy csak az idegességtől vagy elkaptam valami vírust? Ha terhes lennék valamelyik teszt már kimutatta volna ugye?

    Válasz:
    Ha most csináltad a tesztet, akkor nagy valószínűséggel nem, ha korábban, akkor csinálj még egyet,mert a teszt csak kb. a fogamzás után 14-15 nappal lehet a legkorábban pozitív. A fő érv a terhesség mellett, ha azóta nem jött meg, pedig meg kellett volna.

  • Kriszti

    2008. június 09. hétfő

    sziasztok
    Már négy éves lessz a kisfiam és császárral született és azóta nem tudok teherbe esni mit csináljak?

    Válasz: Ha 1 év próbálkozás után nem jön össze, mindenképpen el kell menni orvoshoz, akkor is, ha második baba.

  • Éva

    2008. június 09. hétfő

    sziasztok,mi is megszakitásos modszerrel védekezzünk,eddig bevált,de múlt hónapban 1 nap késéssel megjöt,3 napig tartott,utána barnáztam,a melleim fájtak,eresedtek majd elmúltak,most a menszim után 4 nappal voltunk együtt,pém volt,a váladékból itélve.A melleimen továbra is ott vannak az erek,néha fájnak,van amikor jobban,és néha olyan fura a hasam,szerintettek?

  • loopie

    2008. június 08. vasárnap

    Sziasztok!
    Hasonló a problémám: megszakítással történő „védekezés”, több mint egy hete késik a mensim. A hasam fáj már napok óta, a folyásom igen erős, szintén már elég hosszú ideje, de a teszt negatív. Ha szerencsém van, lehet ez az egész attól, hogy kb 3 hete hajnalban hideg vízbe sikerült ülnöm és felfázhattam? Előre is köszi!

    Válasz: Lehet felfázástól is, de attól is, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért csak később lesz + a teszt, ha a ciklus végén is voltatok együtt, akkor van rá esély.

  • pozitiv teszt

    2008. június 07. szombat

    Sziasztok!
    Ma reggel újabb tesztet csináltam egy harmadik fajtát és az is negatív lett. Akkor mégis a pozitív lett volna a téves?

  • virág89

    2008. június 06. péntek

    helló mindenki! ma reggel elindultam tesztet venni azaz csak indultam volna hisz annyira begörcsöltem, hogy nem jutottam el sehová tehát megjött:)))) nagyon nagy kő esett le a szivemről ez részben nektek is köszönhetem akik nyugtattak és bíztattak!! úgyhogy ezúton szeretném megköszönni a segítséget, és kívánok mindenkinek minden jót „baba ügyileg”!! -virág89-

  • pozitiv teszt

    2008. június 06. péntek

    Sziasztok!
    Már egy hete késik a menszim. Csináltam a héten egy tesztet ( medi lab) pozitív lett, majd rá két napra egy másikat ( Easy ) ez viszont negatív lett. Akkor most van baba, vagy nincs. Feszül a mellem, és émelygek is.

    Válasz: Minden tesztnek más az érzékenysége. De tévesen pozitív eredmény nincs, ha +-at mutatott egy teszt, akkor ott biztosan van baba.

  • Rich

    2008. június 06. péntek

    SZIASZTOK!
    tegnap este együtt voltam a barátnőmmel,és akkor a menstruácioja 5.napján volt,én elmentem benne.Mert úgy tom,hogy a menstruácio alatt nem lehet terhes.Ugye nem ejtettem teherbe??? Ma reggel megint vérzett,pedig tegnap már csak barnás volt neki.VÁLASZOLJATOK!TERHES LEHET????

    Válasz:
    A menstruáció alatt nagyon minimális az esélye a teherbeesésnek. A vérzés mennyisége ezt nem befolyásolja.

  • virág89

    2008. június 05. csütörtök

    Hát Mariann erre csak annyit tudok mondani, hogy anyukám gyógyszert szedett, és nem egy feledékeny nőci meg nem is felelőtlen még is van egy hugom….. bár igaz viszonylag régen volt már, az új gyógyszerek biztos biztonságosabbak!!

  • Mariann

    2008. június 05. csütörtök

    köszönöm szépen a segítséget,most elég erősen megnyugtattatok:D

  • Mariann

    2008. június 05. csütörtök

    Sziasztok!Lenne egy kérdésem:)tavaly nyáron kedztem el gyógyszert szedni,egy ideig a párommal védekeztünk,így duplán be voltunk biztosítva.Aztán mostanában szoktunk rá,h csak a gyógyszerre támaszkodunk…kérdésem:lehetek e úgy terhes,h közben menzeszelek,és ugyanazok a menzesz tünetek szoktak előjönni,mint általában.(Egyébként Lindynette 20-at szedek,a nőgyógyászom szerint nagyon jó.)Félek,h a gyógyszer nem fejti ki eléggé hatását és az óvszer nélküli szex meg igen…túl sok esetet hallok mostanában arról,h a gyógyszer mit sem ért:(
    előre is köszönöm a segítséget!

    Válasz:
    Erre olyan minimális az esély, mint a szeplőtelen fogantatásra 🙂

  • virág89

    2008. június 05. csütörtök

    Kösz a segítséget!!!!!!! na az a nagy harcihelyzet még, hogy ügyebár mondtam hogy a cicim érzékeny, de mára már az is elmúlt, tehát ugyan olyan kis mellem van mint általába, szóval már teljesen nem értem, hogy mivan!!! nem baj hétfőn az orvos majd mond konkrétumot!!!

  • szofi

    2008. június 05. csütörtök

    sziasztok lányok,megcsináltam egy tesztet amin az ellenörzö vonal is alig jött elö,és egy 2 csepp rózsaszin folyásom van,vagy volt mert most nincs csak hasfájásom!!tanácstalan vagyok mi lehet most??légyszi irjatok!!!

  • csucsu

    2008. június 05. csütörtök

    Sziasztok! Nálunk is már közel 9 éve működik a megszakításos módszer, egyszer sem maradtam emiatt terhes. Tény, hogy nem egy megbízható védekezési mód, de a párom nekem sem szerette volna, ha teletömöm a szervezetem mindenféle hormonokkal.
    Ő is felelősnek érzi magát, és ki akarja venni részét a védekezésből, ami ugye nem elsősorban a nő feladata…

  • monoka

    2008. június 05. csütörtök

    Szia virág!

    Ez általában úgy szokott lenni, hogyha 28 naposak a ciklusaid, akkor kb. 14 nap múlva van az ovuláció, ami azt jelenti hogy előtte két nappal, és után 1 nappal vagy a legtermékenyebb, de ez változhat is. Sőt van olyan is aki kétszer is ovulál egy hónapban. Amúgy ha a google-be beírod hogy ovuláció akkor kidob egy csomó kalkulátort is. Azzal ki tudod számítani. 🙂
    monóka

  • virág89

    2008. június 05. csütörtök

    Köszönöm a hozzá szólásod Zsuzsa kívánom neked is a legjobbakat!!!!

    még valaki nem tudná azt elmondani nekem, hogy egy nő pontosan melyik időszakba lehet terhes, mert nekem menzesz utáni héten volt szex utóljára… az a termékeny időszak???vagy, hogy van ez!! bár mikor terhes lehetek???? előre is köszönöm

  • zsuzsa

    2008. június 05. csütörtök

    Sziasztok!A megszakitasos modszer nalunk a nyolcadik eve mukodik.Soha gondunk nem volt ezzel.Es ami igaz az igaz,a stressz az nagyon be tud tenni a menszesznek.
    Sajnos nekunk ebbe a honapban nem jott ossze a baba.Majd a nyaron:)

  • virág89

    2008. június 05. csütörtök

    jajjjjjj bocsi! Monokát akartam írni!

  • virág89

    2008. június 05. csütörtök

    Helló nagyon nagyon köszönöm szépen a válaszokat!!! meg, hogy ilyen aranyos választ kaptam!!! Hétfőn megyek nőgyógyászhoz, a tetsztekbe nem nagyon bízok, hisz tavaly ilyenkor is három hónapig nem jött meg, és ha nem csináltam meg vagy 20tesztet akkor egyetlen egyet sem anno, és a legelső azt mutatta, hogy terhes vagyok az összes többi meg negatív lett, erre elmentem dokihoz, és annyit mondott, hogy fiatal vagyok és még nem rendszeres…
    A másik, megbízok páromba, meg az előző kapcsolatom is két évig tartott és két éven keresztül így védekeztünk, szóval megbízok benne meg egyáltalán nem egy „kis fiatal hülyegyerek” aki ne tudná mi a helyzet!
    Remélem Manóka, hogy minnél előbb összejön a „kistesóka”, és kívánom, hogy minden rendbe legyen és, hogy m inden sikeresen alakuljon, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó anyuka vagy!!!:) még egyszer köszönöm /virág89/

  • monoka

    2008. június 05. csütörtök

    Szia virág89!

    Igazából mindenki mondja hogy a megszakításos módszer nem igazán megbízható. Mi 2 éve így védekezünk a párommal (nem szerette volna hogy gyógyszert szedjek)
    és nekünk teljesen biztonságos. Persze ezzel teljes mértékben a barátodra vagy utalva. Tehát ez csak akkor jó módszer, ha 100%-ban megbízol benne.
    Szóval az a lényeg, hogyha a srác tényleg vigyázott, akkor szerintem inkább a stressz okozza nálad a menzesz késését, de ha veszel terhességi tesztet az már biztosan kimutatja hogy mi van. Minél előbb csináld meg, és akkor megkíméled magad az idegeskedéstől.
    Mi most már nagyon szeretnénk kistesót a kislányomnak, reméljük a legjobbakat! 🙂
    Írd meg légyszi hogy mi újság! A legfontosabb hogy nyugodj meg! monoka

  • virág89

    2008. június 05. csütörtök

    hát helló… teljesen kétségbe vagyok esve… totál kivagyok 19leszek és hát a szokásos duma „nem jött meg”!!utóljára a párommal május 7.én voltam (a megszakításos módszerrel) és az utolsó menstruációm április 30.án múlt el tehát az azt jelenti hogy már lassan két hetet késik… teljesen magam alatt vagyok! nincs hányingerem, nincs szédülésem, egyenlőre annyi, hogy pisilés ingerem van(de nálam ez nem újdonsági hisz havonta kéthavonta általában felfázok)na meg a mell feszülés…(de az sem túlzott mértékben, csak kb annyira mint menstruáció előtt vagy nem tudom lehet jobban lehet már képzelődöm.. de nem tudom hogy mivan…:(((( rettenetesen félek…. nem szokott ennyit késni egy hetet általában szokott de ez már túl hosszú idő! befolyásoló tényező lehet az, hogy most érettségizem és stresszesebb vagyok!!!lehetek terhes a menstruációm utáni 5.6. napba????
    előre is köszönöm (bocsi ha valahol hülyén fogalmaztam, de már annyira kétségbe vagyok esve, hogy nem is látom szinte mit írok…)

    Válasz: Igen lehetsz. Vegyél egy terhességi tesztet.