Terhességi tesztek

Sok bizonytalanság van a leendő kismamákban a terhességi tesztekkel kapcsolatban annak ellenére, hogy a tesztelés az első olyan biztos pont, ami szinte 100%-os bizonyosságot adhat afelől, hogy valóban beköltözött a baba a pocakba. Nézzük hát, mik a leggyakoribb kérdések a tesztekkel kapcsolatban!

 Terhességi tesztek1. Mikor teszteljek?
Tesztelni legkorábban a fogantatástól számított 12.-13. napon érdemes. De mikor volt a fogantatás? Ezt senki sem tudhatja pontosan, ezért fordulnak elő néha túl korán elvégzett tesztek. A következő menstruáció (aminek nem kéne megjönnie) első napja előtti 1-2 napban már pozitívat mutathat a teszt. 28 napos ciklus esetén ez a 26.-27. nap, de célszerűbb megvárni a 28. napot.

2. A nap melyik szakában érdemes megcsinálni a tesztet?
Reggel, felkelés után rögtön az első vizeletből érdemes megcsinálni a tesztet, ekkor a legnagyobb ugyanis benne a HCG koncentráció.

3. Milyen típusú tesztek léteznek?
A legtöbb teszt csíkokkal jelzi az eredményt. Az 1 csík azt jelenti, hogy működik a teszt, ha ez nem jelenik meg, akkor selejtes a teszt, amit vettél. A második csík általában nem azonnal, hanem nagyon lassan jelenik meg (hogy az idegeidet borzolja :o)). Ha a mintavétel után max. 5 percen belül 2 csík jelenik meg, az azt jelenti, hogy babát vársz.

4. Mi a helyzet, ha a második csík csak 10 perc múlva jelenik meg?
Nagy valószínűséggel akkor is babát vársz, de azért érdemes egy másik tesztet is elvégezni.

5. Mi van akkor, ha megjelenik a második csík, csak nagyon halvány?
Téves álpozitív eredmény nincsen, akkor is babát vársz, ha a második csík csak halványan látszik.

6. Hogyan kell használni a tesztet?
Mindegyik fajta másként működik. Az egyik fajtánál a tesztre rá kell pisilni, ez azért praktikus, mert nem kell üvegbe pisilned emiatt. Van olyan fajta, amin van egy kupak, azt le kell venni, és belelógatni a pisibe. A harmadik fajtánál egy kis csővel kell felszívni a vizeletet és abból rácsöppenteni a tesztfelületre.

7. Beleesett a teszt az üvegbe, attól még lehet jó az eredmény?
A legtöbb tesztnek nem tesz jó, ha beleesik és az egész szétázik, ezért eredménytől függetlenül érdemes még egyet tesztelni.

8. Vannak-e olyan tesztek, amik hamarabb mutatják ki az eredményt?
Hivatalosan nincsenek, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a Clearblue hamarabb mutatja ki, mint a többi teszt.

9. Negatív lett a teszt. Azért még lehetek terhes?
Valamelyik internetes fórumban készítettek egy statisztikát a babavárók, amiben gondosan vezették, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag a 32. nap volt, de volt olyan kismama, akinek a 46. napon sikerült pozitívat tesztelnie, tehát, ha úgy gondolod, hogy terhes vagy és nem jött meg a menstruációd, akkor pár nap múlva érdemes megint megcsinálnod a terhességi tesztet.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

159 Comments

  • Edina

    2010. április 26. hétfő

    Üdvözlök mindenkit!

    Segítséget szeretnék kérni a MEDI-LAB terhességi gyorsteszttel kapcsolatban.
    Nos egy hete szúró,nyomó fájdalmat érzek az alhasamon és mindennap néha előjön egy kis szédülés,hányinger és a héten beis lázasodtam.
    Arra gondoltam hogy lehet hogy babát várok és vettem egy terhességi tesztet ezt a MEDI-LAB-ot.
    Megcsináltam,halványan kijött az egy csík majd nagyon de nagyon hallványan kijött a második csík,éppen látható hallvány csík.
    Nos az lenne a kérdésem ha ennyire hallvány ez a második csík akkor már az is terhességre utal?

    Előre is köszönöm a választ!
    További szép napot mindenkinek!
    Üdv.: Edina

    Válasz:
    Ha valóban ott a csík, tehát elszíneződött, akkor terhességre utal.

  • Kriszyna

    2010. április 23. péntek

    bocsánat ágit akartam írni

  • Kriszyna

    2010. április 23. péntek

    Szia Kata.A válaszát köszönöm. Azóta voltam dokinál aki az uh még nem látott semmit,az endometriumom 7,5 mm-es de amikor kitapogatott azt mondta h már jó vastag de elküldött vérvételre amire sajnos nem tok elmenni mert a munka miatt nincs rá időm.Még azóta se jött meg és a melleim is 2 hete érzékenyek de már kezd elmúlni már hányingerem sincs csak a fejem fáj és derékban vastagabb lettem.azt szeretném megkérdezni h lehet-e baba? a válaszát köszönöm.

  • Kriszyna

    2010. április 10. szombat

    Sziasztok! Valaki segítsen nekem… A párommal már nagyon szeretnénk babát már fél éve próbálkozunk és a mensim már 28 napja késik néha van hányingerem rossz a közérzetem,csináltam reggel tesztet ami halványat mutatott rá 2 napra csináltam még eegyet amin csak 1 csík volt de a vérnyomásom 140 ami azelőtt 110nél soha nem volt magasabb,hétfőn megyek dokihoz de nem bírok addig várni.A választ előre is köszönöm

    Válasz: Ha egy teszt pozitív volt, akkor terhes vagy. Két csík ugyanis csak akkor van, ha van HCG a vizeletben. Viszont a tesztek érzékenysége különböző, ezért előfordulhat, hogy az egyik már érzékeli a HCG-t, a másik még nem.

  • kata

    2010. április 03. szombat

    Az Én prblémám nem a terhességi tesztel van hanem a terhességgel.Tavaly 21hétre sajnos megszültem,a kérdésem az lenne hogy:okozhatta-e pajzsmirigy probléma?Ugyanis voltam már p.mirigy kivizsgáláson de ott mindent rendben találtak,a mostani terhességem során a belgyógyászati vizsgálaton kicsit nagyobbnak találta az orvos de különösebb kivizsgálást nem javasolt!Lehetett-e ez az oka a nagy vetélésemnek?Ill.jelent-e valamit az ha a 16hetesen elvégzett AFP vizsgálat értékei 0,szel kezdődnek?(Ugyanis a kislányomnál 1,szel kezdődtek és nála nem volt semmi baj!KÖSZÖNETTEL KATA

    Válasz: Nem hinném, hogy ez okozta volna, mert akkor kivizsgálást javasolt volna az orvos. Az AFP referenciatartománya 0,7-1,5 között van, eközött normális.

  • Kata

    2010. március 22. hétfő

    Köszönöm válaszodat, mindenképpen elmegyek nőgyogyászhoz, viszont még annyit szeretnék hozzátenni, hogy kb. 10-15 perc után jött ki az a két kis halvány csík a teszten a pozítív ablakban, és a terhességi teszt utmutatojában pedig ez áll: 10 perc után, negatív eredmény esetén egy halvány csík megjelenhet a nagyobb kerek ablakban is. Ez a 10 perc után megjelenő csík nem pozitív eredmény, tehát Ön nem trhes. Ne felejtse, 10 perc után nem lehet leolvasni a tesztet…
    Ezért kételkedek a pozitív eredményről… és mert a másik 2 is negatívat mutatott…:S

  • Kata

    2010. március 21. vasárnap

    Kedves Ági!
    olyan kérdéssel fordulnék hozzád, hogy jan. 13-án jött meg utoljára a menstruáciom, szoval már 2 honapja nem… Vettem 3 tesztet, 2 negatív lett, de az egyik teszt pozítív ablakában kijött 2 db nagyon halvány szaggatott csík…
    Nem érzem magam terhesnek, nincsen semmiféle rosszullétem, se mellfszulés, se has ill. derékfájás, se émelygés… semmi.
    Ez mitől lehet? Megeshet h terhes vagyok?:S

    Válasz: Ha 2 hónapja nem menstruálsz, és még egy pozitív teszted is van, akkor nagy rá az esély, hogy valóban terhes vagy. Az, hogy nincsenek semmilyen tüneteid, nem jelenti azt, hogy ne lennél várandós. Nem mindenkinél jelentkeznek ilyen kellemetlenségek. Viszont ha vérzés nem jelentkezik, érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz, aki egyértelműen meg tudná mondani, hogy mi is a helyzet.

  • pingvin

    2010. március 16. kedd

    Kedves Ági!

    Lenne egy fontos kérdésem, lehet, hogy butácskának tűnik, de kérlek válaszolj!
    Az normális, ha a terhességi teszten van egy piros vonalam, illetve egy másik inkább csak vonal helyem? Arra gondolok, hogy a nem terhes csíkom erős piros, de a másik csíknak egyértelműen látom a helyét, nincs elszíneződve, de jóval világosabb a sáv színe, mint a hátteré, ez normális, vagy jelent valamit?

    Előre is nagyon köszönöm!!

    Válasz: Ha már a teszt elvégzése előtt is láttad a vonal helyét, akkor ez a teszt így néz ki. Ha nem, akkor terhes vagy 🙂

  • pingvin

    2010. március 14. vasárnap

    Ilcsi!!! Megírod kérlek, hogy mi lett végül? Hasonló problémám van….

  • Ilcsi88

    2010. március 11. csütörtök

    Kedves Ági!

    Nekem van egy olyan problémám, hogy február 15-én megjött a menstruációm három napot késve és mivel nem a megszokott volt így február 23án csináltam egy tesztet, ami halványan, de pozitív volt!Mellem nagyon feszül és émelygés is van!Aztán március 8án csináltam újból tesztet, ami negatív lett, majd még egyet ami szintén negatív lett!Most akkor terhes lehetek vagy nem?Vagy ez mitől van így?

    Válasz: A pozitív teszt mindig igazat mond, mert az a HCG hormon észleli a vizeletben. A negatív teszt viszont tévedhet, ha nem megfelelő a vizeletben a hormon koncentrációja (pl. sokat ittál előtte). Tehát valószínűleg terhes vagy és menj el mielőbb orvoshoz.

  • katka

    2010. március 07. vasárnap

    Sziasztok! Szóval teherbe estem, de sajnos muszáj elvetetnem. Hallottam egy gyógyszerről, Az „abortusz tabletta” (Mifepriston), amit állítólag 7.hétig lehet alkalmazni. „(Viszonylag új módszer az ún. abortusz tabletta (mifepriston), amelyet eredetileg RU-486 néven ismertek. A különböző cégneveken árult tablettát általában csak a korai abortusz céljára (a terhesség 7. hetéig, illetve néhány országban a 9. hetéig) ajánlják. A szájon át szedendő gyógyszer blokkolja a progeszteron hormon működését, s ezzel akadályozza a placenta növekedését. Ahogyan a méh bélése „elhervad” a mifepriston hatására, ugyanez történik az embrióval. Egy további gyógyszer (misoprostol, egy prostaglandin analog) bevétele után a nőnél méh-összehúzódások alakulnak ki (hasonlóan a szüléshez), s ezek kinyomják az embrió maradványait. Az ezt kísérő vérzés elég erős lehet, s eltarthat néhány napig. Azokban a ritka esetekben, ahol ez a módszer nem hatásos, kaaparással kell befejezni.)”
    Szerintetek ez elég jó vagy válasszam a hagyományos módszert?

  • momo

    2010. március 01. hétfő

    Sziasztok. 1.5hete csináltam egy terhességi tesztet(qupido)kijött rajta a másik csík is halványabban,de csak fél óra mulva. Aztán 1 hétre csináltam még1et és az is ugyanolyan volt,tüneteim vannak,de még nem olyan erősek,de vannak. Ezt nem értem,kb.4 hetes lehetek.Voltam dokinál és csak megvizsgált,de se ultrahang se vérvétel ,azt mondta 1 hét mulva csináljak tesztet és ha ugyanolyan csík jön ki mint a másik csak akkor menjek vissza hozzá.Ja és megmutattam neki a tesztemet,és azt mondta hogy az a halvány csík nem is csík/pedig szerintem elég jol kivehető/ de más is azt mondta!!!

    http://kephost.hu/image-4CC6_4B8401F8.jpg Ez az én /nem látható/halvány csíkom. Nézzétek meg ha tudjátok. Szerintetek lehetek terhes,mert már nagyon vágyok rá?!!!! előre is köszönöm.

    Válasz: Pedig azt mondják, a halvány csík is csík! Esetleg legközelebb próbálj másik fajta tesztet. Egyébként az orvos kézi vizsgálattal, a méh mérete alapján meg tudja mondani, van-e terhesség, de az elején még valószínűleg nem olyan nagy az eltérés, ezért hívhatott vissza.

  • katka

    2010. február 25. csütörtök

    Köszönöm a választ! A rosszuléteket is elmondtam az orvosnak, és újra voltam nála, de szintén semmi nem volt. Ultrahangon sem látszott semmi. Most laborba küldött.

  • katka

    2010. február 17. szerda

    Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy 4hónapja nem jött meg a menstruációm, terhességi tesztjeim negatívak voltak, utána kaptam egy gyógyszert, amitől pár napig megjött a mentruációm, de 2hónapja ismét semmi. Teherbe eshetek ilyenkor? Vagy egyáltalán miért lehet ilyen? A hasam, melleim és a derekam nagyon fáj. Rosszulléteim is vannak, de babát az ultrahang és a teszt nem mutat. Eléggé kezdek aggódni!

    Válasz: Ha a tesztek negatívak és ultrahangom sem látszik semmi, akkor nem valószínű, hogy terhes vagy. Ezeket a tüneteket elmondtad az orvosnak? Mármint a fájdalmat és a rosszulléteket? A méhen kívüli terhességet is kizárta? Ha nem mondtad, mindenképp menj el újra orvoshoz, és részletesen mondj el mindent. Lehetséges, hogy valamilyen hormonzavar. Vagy bármi legyen is, de ez így nem normális!

  • Ilcsi

    2010. február 01. hétfő

    Kedves Ági!
    Abban szeretném segítséged kérni hogy vásároltam egy PG53 ovulációs tesztet hogy megtudjam mikor van pontosan peteérésem. Viszont nem egyértelmű számomra a leírása. Azt értem hogy amikor peteérésem lesz akkor az a bizonyos páfrány levelekhez hasonló lesz a kristályosodási kép. Kérdésem hogy ha babát tervezünk akkor e szerint mikor érdemes együtt lenni.
    Válaszod köszönöm!! Ildikó!

    Válasz: AKkor kell együttlenni, amikor a peteérés van, illetve, ha már pár hónapja figyeled és tudod, mikor szokott kb. lenni a peteérés, akkor a peteérés előtti 1-2 napban.

  • zsanett

    2010. január 28. csütörtök

    sziasztok
    nekem az a gondom 4 db tesztet csinálltam abol 2 -ö halvány pozitiv és 2-ő pedig negativ most pedig ehy kicsit vérzem léci irjatok

    Válasz: A pozitív teszt sosem téved, mert ha van HCG, azt kimutatja, viszont a tesztek érzékenysége eltérő és a vizelet sem mindig ugyanolyan koncentrációjú, ezért lehet, hogy egy másik teszt még nem mutatja ki.

  • Melánia

    2010. január 21. csütörtök

    sziasztok!

    A párommal mi is próbálkozunk már 3 hónapja. Már van egy hat éves kisfiúnk de nagyon szeretnénk egy kislányt is! Most nekem január 2.-án jött meg és 15. én meg volt az (akció) 🙂 most 21.-én reggel megcsináltam a tesztet és negatív lett:( Szerintetek túl korán csináltam meg? vagy nem volt elég a próbálkozás? Azért bízom benne, mert kiszámoltuk pont félidőben csináltuk de már a második tesztet csinálom de még mindig negatív. Lehet hogy elkapkodom a dolgokat? Szerintetek van remény?

    Válasz: Túl korán csináltad, várj 25.-éig legalább.

  • d.

    2010. január 08. péntek

    üdv.én egy fiatal lány vagyok.és tudni szeretném hogy terhes vagyok e abban az esetben hogyha egy hetet késett a menstruációm ,és mielőtt megjött volna csináltam egy tesztet és a második csík 10 perc múlva nagyon halványan megjelent.nagyon kétségbe vagyok esve.

    Válasz: Sajnos azt kell mondanom, hogy a halvány pozitív is pozitív. Mindenképp el kellene menned nőgyógyászhoz. Nem tudom, mennyire vagy fiatal, de ha nem vagy még 18, az esetleges megszakításhoz szülői beleegyezésre lesz szükség.

  • uJucus

    2010. január 01. péntek

    Üdvözlöm!

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy a tesztet negatív irányba befolyásolhatják e gyógyszerek(miagen, amitrex, citapran) ?

    Válasz: Nem

  • Ilcsi

    2009. december 17. csütörtök

    Kedves Ág!
    Még azt kérdezném hogy az hogy 2 hónapja próbálkozunk össze zavarhatja a ciklust? Eddig rendszeresen jött meg minden hónapban, múlthónapban viszont 6 napot késett. Most bár még csak 1 napja késik de nem tudom hogy kell-e aggódnom. Csináltam reggel egy tesztet de negatív. Kérem válaszát mert kezdek aggódni. Köszönöm!

    Válasz: Az, hogy próbálkoztok, nem zavarhatja össze a ciklust. De az, hogy nagyon akarod, az igen, tehát pszichés alapon is lehet. Valamint a nagy hideg is okozhat ilyet.

  • Ilcsi

    2009. december 16. szerda

    Kedves Ági!
    Segíts nekem kérlek. Mennyire érzékeny a Rossmannban kapható Lily nevű teszt? És szerinted mikor teszteljek mert múlt hónapban 6 nap késéssel jött meg 16-án. Ma ismét 16-a van. A teszten azt olvasom hogy a következő menstruáció esedékességi napján érdemes először tesztelni. De most akkor a szokásos 30 nappal számoljak vagy a plusz6-al amennyivel késett a múlthónapban is. Reménykedek hogy sikerült a baba.
    Válaszát köszönöm!

    Válasz: Nézd meg a teszt hátoldalán vagy a leírásán az érzékenységet. Számold az elmúlt két ciklusod átlagát. Ha 30 nap volt az egyik hónapban és 36 a másikban, akkor 33 napra csináld meg.

  • Zsófi

    2009. december 09. szerda

    Sziasztok! Nekem is halvány volt a 2. csík, de én a várandós tünetek jelentkezése után 1 héttel végeztem el a tesztet, amikor már 1 hete késett. 2 csík jelent meg, amiből tudtam, hogy pozitív a teszt és most már a 32. hetet is betöltöttem. Kívánom nektek, hogy sikerüljön a baba.
    A vetélésnek nemcsak szervi, hanem lélektani okai is lehetnek, pl. tudat alatt az ember nem akarja a babát, vagy van valamilyen lelki gát, vagy túlságosan görcsöl rajta, hogy összejöjjön, s ne legyen baj.
    Amit még javasolni tudok: előtte 1-2 hónappal elkezdtem szedni az Elevitet, majdnem minden héten ettem avokadót és ittam PALÁSTFŰ teát, ami a magzat tapadását segíti a méhfalhoz (ezért palástfű a neve) még a várandósság első harmadában is ittam, aztán amikor kihánytam onnantól nem, mert akkor már nem volt rá szüksége a szervezetemnek.Érdemes megpróbálni! Ne görcsöljetek rajta, csak lazán! Miután abbahagytam a görcsölést ezen, és elkezdtem máson gondolkodni, egyből összejött, persze a fentieket csináltam mellette.
    Sok sikert kívánok nektek!Üdv Zsófi

  • Panna

    2009. december 09. szerda

    Sziasztok! Még egy kérdés és ígérem nem nyaggatlak benneteket! Ha az a 10 ami most már 12 mind medi-lab teszt és pozitív akkor is ok minden?
    Mert elég sok rosszat hallottam a Medi-lab-ról de itt csak ezt lehet venni! De 12 nem lehet hamis pozitív akkor sem,ugye???
    Köszönöm!

    Válasz:12 teszt nem tévedhet 🙂

  • Panna

    2009. december 07. hétfő

    Sziasztok!
    Milananyu köszönöm a válaszodat,most megnyugodtam egy picit!!!!

  • milananyu

    2009. december 06. vasárnap

    Panna egy pozi tesztnek is hihetsz az nem téved, nem hogy tíznek??!!!Gartulálok nagyon, vigyázz magadra!

  • Panna

    2009. december 06. vasárnap

    Sziasztok! Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy ha 10 teszt pozitív akkor hihető-e az eredmény és akkor is ha az medi-labos teszt?
    Nagyon FONTOS a válasz! Köszönöm!

  • hajni

    2009. december 05. szombat

    Szia Hurrikánbabay!!
    Műtét után nekem is szurkált a hasam de nekem nem volt vétzésem sőt 7.hét után jött meg elöször. Lázad nincs??? Menyire erősen vérzel?? Én azt javaslom menj vissza a dokidhoz nehogy valami baj legyen. Azt tudom ha erős vérzésed van akkor irány vissza nekem is ezt mondták!! Majd irj mi a helyzet!!
    pusziiii

  • Hurrikánbaby

    2009. december 05. szombat

    Sziasztok bajban vagyok megint! A műtétem után 4 nappal megjött (normál esetben most kellett volna) azóta is vérzek, vérezgetek a fájdalomtól pedig kaparni tudnám a falat

  • Panna

    2009. december 03. csütörtök

    Sziasztok!
    A kérdésem az,hogy ha 10 medi-lab azt mutatja,hogy terhes vagyok akkor hihetek nekik? Sok rosszat és jót hallottam erről a tesztről,és nem tudom mennyire hihetek neki! Boldog lennék,ha valós lenne! És a Lyli mennyire ad biztos eredményt?
    Köszönöm a választ!

  • Panna

    2009. december 01. kedd

    Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy miért nem sötétedik el a csík a terhességi teszten mindig csak halvány a második csík,de látható,szóval nem szellem csík.
    Már kb. hat hetes terhes lehetesk az orvoshoz jövőhétre kaptam időpontot,de nagyon aggódom. Köszi! Panna

    Válasz: Ne aggódj, ha látszódik a csík, még ha csak halványan is, az mindenképpen terhességet jelez.

  • hajni

    2009. november 27. péntek

    Szia Hurrikánbaby!!!
    Remélem jobban vagy!!??
    Én a második vetélésem után elmentem teljes labor vizsgálatra. Igaz nem találtak olyan gondot ami a vetélést okozta volna. De a pajzsmirigyem kicsit tultermel (remélem jol irom) de csak minimálisan. Ami okozhat vetélést, de nálam még elfogadható. Szerintem neked is jó lenne egy teljeskörű vizsgálat. Majd irj, hogy mi a helyzet!!!!
    pusziiii

  • Hurrikánbaby

    2009. november 27. péntek

    Köszönöm szépen hajni és mindenkinek 1-én genetika vizsgálat. Bár nem tudom van -e értelme hiszen van 2 egészséges gyermekem ( Peti (11) Virág (8 ).Nem adom fel! Ha nem belső akkor szerintetek mi a külső oka a vetélésnek?

  • Detti

    2009. november 24. kedd

    Milananyu! Itt szoktál lenni?

  • hajni

    2009. november 23. hétfő

    Szia Hurrikánbabay!
    Nagyon sajnálom ami veled történt!!!!
    Teljesen egyetértek veled sajnos én is 2 vetélésen vagyok tul 1 mütéttel végzödött 🙁 .
    És ugyan nagyon szeretnék babát de rettegek is tőle, mi lessz ha megint elvetélek………
    Nem tudom hogyan birnám ki mégegyszer……….
    Nagyon sok erőt kivánok neked hogy tul tudd magadat tenni ezen a szőrnyű dolgon!!!
    puszi.

  • Hurrikánbaby

    2009. november 23. hétfő

    Sziasztok!
    Szomorú! Holnap műtenek ,mert elvetéltem megint már 3. alkalommal.Igazából nincs mit írjak már nem érdekel semmi,senki.Azt tudom,ha még egyszer valaki azt mondja ,h „CSAK BÍZZ ISTENBEN V BÁRMI ILYEN” beverem a képét!
    Sziasztok

  • Hurrikánbaby

    2009. november 22. vasárnap

    Sziasztok!
    Ma voltam az ambulancián ,mert bosszantott ez a „barnázás” .Holnapra rendelt uh-t.Terhességet nem észlelt.Olyan hülye érzés várni.

  • Hurrikánbaby

    2009. november 20. péntek

    Szia ! ismét én
    A halvány két csík után 18 és 19.én előbb egy vérfolt utána 19 én 2 barna folt még dokihoz nem tudtam menni . (Dolgozom)a terhességi jelek egyre erősebbek.Szerinted sikerült?

    Válasz: Igen, ha csíkos volt a teszt, akkor sikerült.

  • Hurrikánbaby

    2009. november 17. kedd

    Évek óta gyereket szeretnénk a párommal.2 vetélés után már feladtam reményt.2 nappal ezelőtt csináltam egy tesztet halvány lett a a 2.csík. Semmi különös jel nem utal arra,hogy sikerült volna teherbe esnem.

    Válasz: A halvány csík is csík! Az előzmények ismeretében viszont azt ajánlanám, hogy mielőbb menj orvoshoz, hogy most ne legyen rossz vége. Vannak gyógyszerek, amik segítenek abban, hogy ne történjen vetélés.

  • cukorka

    2009. november 14. szombat

    Sziasztok!
    Ma csináltam terhességi tesztet, az lenne a kérdésem, hogy az mit jelent ha az ellenőrző csik erős a másik csik nem látszik, viszont a jobboldal végig halványrozsaszin??

    Üdv

    Válasz:Elázott a teszt.

  • Anita

    2009. november 12. csütörtök

    Az ultrahang mutatja a terhesseget,doktorur szerint ma jobban nezett ki mint hetfon,a mehem megduzzadt .Levettek a varemet hogy fejlodik e a baba,vagy meghalt bennem.

  • Anita

    2009. november 11. szerda

    Szeretnem megkerdezni hogy a teszt akkor is kimutatja a terhesseget ha kozben elveteltem.Mert lehet hogy ez tortent.Ma a verem kimuttatta a terhesseget de
    az orvos szerint lehet elment mert vereztem napokig es gorcseim voltak.Az ultrahangon meg nem lat semmit,csinaltam 2 tesztet mind a ketton 2 halvanyabb csik jelent meg.Terhes lehetek meg,vagy elment a babam akire mar 2 es fel eve varunk…

    Válasz: Ha az ultrahangon sem látszott semmi, akkor sajnos lehetséges, hogy valóban elvetéltél. A terhességi hormon viszont nem ürül ki azonnal a szervezetből, így lehet, hogy még amiatt mutat pozitív eredményt a teszt.

  • Ildikó

    2009. november 11. szerda

    Szia!
    Ma reggel csináltam egy Gabriel tesztet. A Controll csík nagyon erős piros színt mutat. a T mező alatt szinte alig látható halvány csíkot látok. Most ez mit jelent? Vagy az átnedvesedéstől ez akkor is látszik ha az eredmény negatív?
    Válaszod köszönöm! Üdv: Ildikó!

    Válasz: ha jól kivehető, de halvány a másik csík, akkor pozitív a teszt. Ha színtelen és csak villanyfény alatt látod a halvány csíkot, akkor negatív.

  • Gabriella

    2009. november 08. vasárnap

    -juniusban abbahagytam a fogamzásgátló szedését,október 11-én jött meg utoljára.Addig folyamatosan ciklusosan megjött.
    November 1-2-ára kellet volna,hogy megjöjjön,de még most sem jött meg.
    Egyetlen egy nap éreztem a gyomorsavam és ez mellé haspuffadás is társult.Ennek kb.3 napja.Vettünk egy tesztet a párommal,ami sajnos negatív lett.
    Ezek lehetnek terhességre utaló jelek?
    Várjuk válaszát!!!

    Válasz: Ebben az esetben leginkább a vérzés kimaradása utal terhességre. Ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne megismételni a tesztet, mert még lehet, hogy korai volt. Lehetséges, hogy nem a ciklus közepén, hanem később alakult ki terhesség. A gyomorégés, haspuffadás lehet a terhesség tünete.

  • Ildikó

    2009. november 05. csütörtök

    Szia!
    Most próbálkozunk először babával, lassan esedékes lesz hogy egy tesztet csináljak. Olvastam hogy a reggeli első vizeletből kell megnézni, de mi van akkor ha én minden éjszaka vagy hajnalban is ki kell hogy menjek pisilni? Ebben az esetben változhat a HCG szint?
    Válaszodat köszönöm!

    Válasz: A HCG szint nem változik, csak a koncentrációja a vizeletben. De ha nem iszol hajnalban, akkor a reggeli vizelet is jó. Nappal az a gond, hogy mivel iszunk a vizelet is hígabb, ezért kisebb benne a HCG koncentrációja.

  • Ágnes

    2009. november 04. szerda

    Szia!

    Lefeküdtem a barátommal 10 nappal ezelött és kilyukadt a gumi….
    És már pár napja hányingerem van, fájnak a melleim, a hasam is néha görcsöl… és állandóan wc-re kell mennem…. ezek a tünetek terhesség előjelei ???
    mikortól mutatja ki a terhességi teszt …. ?????

    Előre is köszönöm a választ…..

    Válasz: 12 napos terhességet már elég nagy biztonsággal kimutatnak a tesztek. Amiket leírtál, lehetnek terhességi tünetek, bár kicsit korai, mert általában 10 nap után jelentkeznek először.

  • vivien

    2009. október 11. vasárnap

    azt szeretném megkérdezni van ojan terheség ahol a mestruácio meg van mert az egyik rokonomnál igy volt meg mostis terhes és megvan neki várom a választ elöris köszi

  • Timi

    2009. október 06. kedd

    Szép Napot Mindenkinek!

    Nekem is lenne kérdésem, bizonytalanságom kezelésére.
    A mostani ciklusom minden napján együtt voltam a párommal. Október 5-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak, de még ma sem jött meg (6). 2 hete furcsa alhasi „zsibongást”, görcsölgetést érzek, mintha meg akarna jönni, de sokkal enyhébben. 1 hete a mellem fáj, néha van, hogy melltartó nélkül elviselhetetlenül. Időnként szédülök is, mintha imbolyogna a föld a lábam alatt, de a vérnyomásom normális a rögtön utána mért eredmény alapján. Tegnap este, wc-zés után a wc papíron rózsaszínes nyákot vettem észre-két „törlésre” való mennyiségűt. Aztán semmi. Ma reggel csináltam egy terhességi tesztet, de negatív lett.
    Elcsépelt banális kérdés, de ezek a tünetek ugye terhességre utalnak? Mikor csináljak még egy tesztet? Csak mert nem akarok feleslegesen. És mennyire számít az, hogy a mellfájás és az alhasi görcsölgetés néha teljesen megszűnik nap közben, néha meg intenzív?
    Köszönöm szépen a választ! Köszönöm, hogy megoszthattam veletek aggályaimat…jól esett!
    Üdv: Timi

    Válasz: A terhességi tüneteknél természetes, hogy hol enyhébben, hol erősebben érezhetők. Van, aki egyáltalán semmit nem érez. Esetleg az is lehet, hogy mikor lefoglalod magad, nincs időd annyira magadra figyelni, akkor nem érzel semmit, pihenés közben pedig intenzíven. Ez normális. Az is előfordul, hogy a teszt téves negatív eredményt mutat. Ha a időközben nem jön meg a menzeszed, akkor 1-2 napon belül azért ismételd meg a tesztet! De ha véletlenül mégis megjönne, akkor se keseredj el!

  • vivien

    2009. október 03. szombat

    én azt szeretném megkérdezni hogy ha hasam aja fáj és nagyon meleg azon a részen meg pl más izeeket is érzek mint elöte akor terhes vagyok e elöreis köszi a választ

    Válasz: Ha ezek mellett nincs más tüneted, akkor ez még nem ok arra, hogy terhességre gyanakodj. Viszont ha késik a menzeszed is, akkor már ajánlanám, hogy csinálj egy tesztet.

  • Tanácstalan

    2009. szeptember 24. csütörtök

    Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy nekem 2 hete késik a havim. Csináltam tesztet és először két csík volt rajta de 10-15 perc elteltével eltünt és csak egy csík maradt. Ez mitől lehet vagy mit jelent? Utána mégegyet csináltam, az egyértelmüen negatív. Kb. egy hete alhasi szúró érzésem van, néha hányingerem is. Két hét múlva megyek orvoshoz (előbb nem volt időpont sajnos) de addig is várnám a segítségeteket mert nagyon tanácstalan vagyok. Köszi.

    Válasz: Ez elég érdekes, hogy eltűnt a csík, de ha ott volt, akkor viszonylag nagy a valószínűsége, hogy tényleg terhes vagy. (Halványan sem látszik?) Viszont a két hét késés már elég jelentős. Esetleg valami más fajta tesztet még érdemes lenne kipróbálni, hátha megnyugtató eredményt mutat, amíg nem jutsz el orvoshoz, aki majd tényleg biztos eredménnyel tud szolgálni.

  • tesztelő

    2009. szeptember 23. szerda

    Szia, jól látható, erős, vastag csík volt, csak fehér. Akárhogy forgattam, nem forgattam, mindenképp látszott.