Mikor érdemes tesztelni?

A terhességi tesztekkel kapcsolatban állandóan felmerül a kérdés, úgyhogy megérdemel egy külön írást a kérdés, hogy mikor érdemes a legkorábban tesztelni.

Mikor érdemes tesztelni?A legeslegkorábban a következő menstruáció első napja előtt 2 nappal érdemes megcsinálni a tesztet, de még ekkor is nagy valószínűséggel negatív lesz.

Ha rendszertelen a ciklusod, vagy együttvoltatok és szerinted akkor és ott teherbeestél, vagy gyanítod, mikor volt a fogantatás, akkor ahhoz a naphoz, amikor volt, számolj hozzá legalább 12 napot és akkor végezd el a terhességi tesztet.

Hamarabb megcsinálni felesleges, mert a fogantatás után kb. 7-12 nappal van a beágyazódás és a HCG hormon, amit a teszt kimutat, akkor kezd csak el termelődni.

Néhány alapszabály:

  • Ha tuti eredményt akarsz mindig reggel csináld meg a tesztet, mert akkor a legnagyobb a HCG koncentráció a vizeletben
  • Olyan tesztet vegyél, aminek nagy az érzékenysége, így biztosabb az eredmény
  • A beágyazódást nem lehet érezni elvileg, mégis van, aki érzi, de ez azért elég ritka
  • Ha a fogantatás utáni 10 napban terhességi tüneteket észlelsz magadon, akkor azok még nem igazi terhességi tünetek, a hányinger és a többi csak később jelentkezik
  • A terhesség első jelei a beágyazódás után (7-12 nap múlva) jelentkeznek: premenstruációs tünetek (a szokásos menses előtt hasfájdogálás), mellfeszülés, esetleg erős szédülés, émelygés
  • A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.
  • Ha negatív a teszt, és nem jön meg, 3-4 nap múlva tesztelj megint.
  • Ha két csík van a teszten, de halványak, attól még terhes vagy. Téves pozitív teszt nincs. Akkor is terhes vagy, ha csak 10 perc múlva jelenik meg a másik vonal (sok anyukát ismerek, akik a kukából bányászták ki a tesztjüket, mert megjelent a második csík :o))
  • Ha nem jön meg, negatív a teszt, és mégis terhesnek érzed magad, menj el orvoshoz! Általában ki szokott derülni, hogy mégis baba van, vagy hogy valami ártalmatlan kis dolog okozza a ciklusod zavarát.

Két csíkos lett a teszted? Kövesd végig a terhességedet hétről-hétre testreszabott hírlevelünkkel! Katt ide a feliratkozáshoz!

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!

76 Comments

Comment navigation

  • Viki

    2010. október 27. szerda

    Sziasztok!

    A kérdésem ugyanaz mint itt sokan másnak.Okt 1.-jén volt meg utoljára.Okt 5.-én,14.-én,15.-én,16.-án,17.én voltunk együtt a párommal.A menzim ált 26 napos de ezt nem lehet belőni 100%ig.De max 28.Ma 27.-én még mindig nem jött meg erre utaló jelem nincs(előtte puffadt has fejfájás rossz kedv szokott lenni)E helyett gyomorégésem,nagyfokú pisilés ingerem,álmosságom van.Ma teszteltem reggel Discolor 25 érzékenységű teszttel.Negatív lett:(Akkor ez már biztos?Akkor mástól nem jön meg?
    A választ előre is köszönöm.

    Válasz: Nem, nem biztos. A teszt esetleg tévesen is lehet negatív, vagy csak korai volt még. Ha továbbra sem jön meg, pár nap múlva érdemes a tesztet megismételni.

  • Kriszta

    2010. szeptember 09. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    Július 24-én voltunk együtt a párommal, úgy hogy nem védekeztünk, és aznap kellett volna megkezdődnie a menstruációmnak, de nem jött meg, aztán augusztus 11-én elvégeztem egy tesztet, de a második vonal nagyon halvány volt, nem olyan erős mint az első, igy gondoltam negativ. Majd a hó végén hirtelen vérzésem lett, nagyon erős, délután kezdődött és még aznap be is fejeződött, másnaptól,aug.30-tól mostanáig halvány rózsaszin folyásom van. Nem értem mi lehet ez! Ebben szeretném kikérni a véleményét! Köszönöm

    Válasz: Pontosan nem tudom megmondani, mi történhetett, de azt szokták mondani, hogy a halvány csík is pozitív eredménynek számít. Terhesség során viszont az erős vérzés vetélésre utalhat. Ha egyébként más vérzés a teszt óta nem jelentkezett, érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön, fennáll-e még a terhesség.

  • Monika31

    2010. szeptember 08. szerda

    Szeretném meg kérdezni,hogy miért van,hogy 4-dik héten kellet volna megjönni-e de csak 5 héten jött meg szombaton kb 2 napi volt meg de asse normálisan. De görcsöl a hasam. idönként barna fojás van minha meg akkarna jönni. segitség.

    Válasz: Érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Terhesség során viszont a vérzés és a görcs vetélésre utalhat, ilyenkor mindenképp orvoshoz kell menni!

  • Tima

    2010. július 23. péntek

    :)))))))))))

  • Bettuska

    2010. július 23. péntek

    Üdvözletem!
    Még nem kaptam választ a kérdésemre,de örömmel mondhatom hogy 23-án,vagyis ma reggel már pozitív lett a terhességi tesztem!Leírhatatlan mennyire jó érzés ez most!!Köszönöm szépen!!Bettuska!

    Válasz: Nagyon örülök! Gratulálok!

  • Bettuska

    2010. július 21. szerda

    Üdvözlöm!
    A párommal babát szeretnénk!9hónapja nem szedem a fogamzásgátlót.
    Július 1-én volt az utolsó menzeszem első napja.
    Július 13-án és 14-én voltunk együtt.
    Úgy számoltam hogy akkor az aktuális!26-án kell majd megbetegednem!
    20-án (tegnap)csináltam egy tesztet!Negatív lett!Korai volt a teszt vagy nem sikerült?
    Türelmetlen vagyok,egy kicsit,de minél előbb szeretnénk tudni róla!Mikor érdemes tesztelnem???Köszönöm válaszát!

    Válasz: Lehet, hogy korai volt a teszt. Ha mindketten teljesen egészségesek, nem érdemes számolgatni, csak próbálkozni, amikor csak jól esik. Tesztelni pedig akkor érdemes, ha már késik a menzesz.

  • Steve

    2010. július 15. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    A párommal közel egy hónapja járunk, és mikor először találkoztunk, meg is történt az első együttlét. Aznap négyszer voltunk együtt, nem védekeztünk, a négyből kétszer a hüvelyében élveztem el. 11 napra rá a párom vett egy terhességi tesztet, ami kimutatta, hogy babát vár. Nem szeretné megtartani, így másnap -vagyis ma- elment a nőgyógyászához, aki a családjuk ismerőse, így a következő napra már be is vállalta az abortuszt, vagyis holnap reggel műtik. Szeretném kérdezni, hogy a teszt valóban kimutathatta-e a terhességet ilyen korán, és hogy lehet e abortuszt végezni a magzat ilyen állapotában, vagyis a fogantatás után 13 nappal. Gyanakszom, hogy át lettem verve, ugyanis egy jóakaróm felvilágosított, hogy valószínűleg a baba sokkal korábban fogant, csak velem akarták kifizettetni a műtétet, ami 35ezerbe kerül. Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, ekkor is ki lehet mutatni már a terhességet és az abortuszt is el lehet végeztetni.

  • Enikő

    2010. június 08. kedd

    Május 25.-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak. Nem szokott késni maximum 1-2 napot. Utoljára 21.-én voltunk együtt a párommal. Június elsején (az utolsó együtt létünktől számolt 11.nap amikor már ki kellene mutatnia a terhességi hormont simán azt olvastam) délelőtt az első vizeletből csináltunk egy tesztet ami szerencsére negatív lett (se még egy halvány csík az egy mellett, másnapra sem változott,semmi). De sajnos azóta sem jött meg. Idén érettségizek nem tudom hogy az a teher ami rajtam van befolyásolja-e,esetleg ez a változékony egyszer hideg, egyszer meleg időjárás. Kérem segítsen hogy mi van ilyenkor! Előre is köszönöm a válaszát!

    Válasz: Előfordulhat, hogy erősen stresszes időszakban késik, vagy kimarad a menzesz. De ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • Ildikó

    2010. április 26. hétfő

    Szia Ági!
    Január elején szültem, a gyermekágyi folyás febr.elejéig tartott. Febr.25-én 2 napig tartó barnás „vérzés”-em volt, majd márc.24-én szintén megjött a vérzésem, 4 napig tartott. Jelenleg is szoptatok, ápr.21-én meg kellett volna jönni a mensesemnek, de nem jött. Ápr.16-án együtt voltunk a párommal megszakítással védekeztünk, ápr.26-án negatív lett a teszt. Lehetek terhes szerinted, vagy még nem állt vissza az igazi menstruáció és néha kimaradhat a szoptatás alatt? Köszönöm a válaszod

    Válasz:
    Valószínűbb, hogy még nem állt helyre a ciklusod. Minimális az esélyed, de ez nem zárja ki a terhességet.

  • alma

    2010. április 22. csütörtök

    koszonom valaszat elso sorban is.de viszont miert is erzem ezt a szurkalo erzest a jobb oldalamon?es ha esetleg meg ma probalkozom a ferjemmel merthat ugyebar meg peteresem van 21-26ig akkor novelem az eselyet a teherbe esesnek? mert hat mi egyutt voltunk 20-an.kerdes meg az volna hogy milyen pozicioba kell lennem ahoz hogy a terhesseg tobb szazalekkal letrejojon?elore is koszonom

    Válasz: A legesélyesebb peterésékor az együttlét és ajánlott a misszionárius póz, ezesetben kb. 20% az esély.

  • alma

    2010. április 22. csütörtök

    kedves dr no.en egy 24 eves no vagyok es vegre mar eldontottuk a parommal hogy babat akarunk,kiszamoltam es aprilis 21-26 kozott van peteeresem en 2napja voltam a parrommal azaz 20-an es eszre vettem hogy erzek egy szuro erzest a jobb mehembe ami mellesleg meg a huvelyembe is lesugarozz neha neha,ma reggel csinaltam egy tesztet ami tudom jol hogy korai volt na meg persze negativ is lett de hat a turelmestlenseg szerintem mindenkibe benne van. na most en ugy hallotam hogy ez a szurkalo erzes a beagyazodassal lehet kapcsolatban de azert felek hogy ne hogy mas problemam ne legyen.meg van 13 napom ahozz hogy megjojjon.kerdesem az volna hogy mikor csinalhatok leghamarabb teszet? es hohy lehetseges e az hogy elsore teherbe eshettem? elore is koszonom

    Válasz: Kb. 20% az esélye, hogy egyetlen próbálkozás után teherbe essen. Tesztet akkor érdemes csinálni, ha már 12 nap eltelt az együttlét óta, vagy mikor már egyébként is késik a menzesz.

  • Milcsi

    2010. március 07. vasárnap

    Üdvözlöm Dr nő!
    Utólsó mensesem február 2.-án jött meg,28 napra.De átlag 30 napos szokott lenni a ciklusom.
    Pár nappal ezelőtt csináltam tesztet,negatív lett,de még ma se jött meg (szerencsére)
    Lehetek terhes Ön szerint??Mit ajánl,mikor csináljak mégegy tesztet?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Lehetsz, de ha ilyen ingadozó a ciklusod, akkor ez is állhat a háttérben. Várj 2-3 napot, ha nem jön meg, megint tesztelthetsz, de aztán menj el orvoshoz, mert az ilyen hosszú kimaradás hátterében már is állhat (pl. fertőzés, hormonális okok stb.)

  • Anny

    2010. február 23. kedd

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy párommal február 19-én voltunk együtt, védekezés nélkül babát tervezve:) február 6-án volt a mensesem első napja, (folyamatosan 6-án jön meg)
    Terhességi kalkulátorban számoltam, hogy 20-án volt ovuláció.
    Az aktust követő 3 napon egész nap rosszul voltam, 2 x is hánytam, lehet, hogy ettől függetlenül.
    Ahogy olvasgattam itt, még felesleges a teszt kitöltése, mert még várni kell vele.
    Szeretném megkérdezni, hogy ha vásárolnék tesztet felesleges lenne-e most megcsinálni?
    22 éves vagyok, korai lenne-e a gyerekvállalás?
    Köszönettel: Anny

    Válasz: Valószínű, hogy a rosszullétet még nem a terhesség okozta, mert leghamarabb 10 nap elteltével jelentkeznek terhességi tünetek. Ezután már érdemes tesztelni is. Esetleg ha nem 19-én, hanem egy előbbi időpontban sikerült teherbe esni. Hogy korai-e? Ha szeretnétek, egyáltalán nem korai. A 20-as évek a legoptimálisabbak a gyermekvállalásra (legalábbis biológiai szempontból).

  • dzseni

    2010. február 17. szerda

    Kedves Ági,
    Szeretném kérni segítséged. Tegnap este lefeküdtem a barátommal, lecsuszott róla az óvszer, és szinte biztos vagyok bennne hogy „belement” ez így este 11 körül volt, és ma negyed 5 kor bevettem az első Rigesoftot. A másodikat holnap reggel fogom. Vettünk egy „Kék-csík” terheségi tesztet. Ha esetleg mégis terhes lennék, vagy bármi, mikor csináljam meg a tesztet, mennyi idő után képes kimutatni?

    Válasz: Ha a tabletta bevétele után 7 napon belül vérzés jelentkezik, akkor az jó, azt jelzi, hogy a terhességet megszakította. Tesztet ilyen korán még hiába csinálsz, nem tudom, mit ír a teszt útmutatója, milyen idős terhességet képes kimutatni, azt tartsd be, akkor csináld meg a tesztet!

  • Zsuzsi

    2010. január 29. péntek

    Tisztelt Doktornő!

    Ön mit gondol a Medi-Lab terhességi tesztről?Tényleg kimutat már a beágyazódástól számított 3 napos terhességet is??Annak ellenére esetleg,hogy úgy tudom 20-as érzékenységű csak?Érdemes ilyen korán megcsinálni a tesztet?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Nem, nem érdemes, mert kicsi az esélye, hogy kimutatja, valamint azt sem tudhatod pontosan, mikor van a beágyazódás.

  • gyongyver

    2010. január 20. szerda

    szia,mar nagyon reg nem kertem a tanacsod,de most megint hozzad fordulok!dec 1en jott meg a menszeszem utanna pedig jan7en voltam,terhessegi tuneteim vannak,mellfeszules,emelyges,vajon teherbe estem?mar csinalhatok tesztet!koszi

    Válasz: Nem teljesen értem, de ha december 1. óta nem jött meg, akkor már mindenképpen érdemes tesztelned. Ha január 7-én megjött, és ennek ellenére vannak tüneteid (amit a teherbeesés után leghamarabb 10 nappal lehet érezni), akkor is érdemes tesztelned, bár akkor még igazából nem is késik.

  • Anna

    2009. december 11. péntek

    Tisztelt Doktor Nő!
    Köszönöm szépen a segítséget. Mély tisztelettel.

  • Klaudia

    2009. december 10. csütörtök

    Tisztelt DoktorNő!
    Olyan problémával fordulok ÖNhöz, hogy: november 21.-én lefeküdtem a barátommal, óvszert használtunk és szinte 100%, hogy nem került a hüvelyembe sperma. A menstruációmnak kb. december 1.-én, 2.-án kellett volna megjönnie, ám még mindig semmi. Múlt pénteken (azaz december 4.-én) vettünk egy tesztet, aminek az eredménye negatív lett. Azóta még mindig semmi jel nincs a menstruációra, ezért nagyon izgulok, hogy ennek mi lehet az oka. Ma vettünk még egy tesztet és nagyon kevés folyadékot fogyasztottam és nagyon-nagy az izgalom. Elvégezhetném még ma este a tesztet?
    És hallottam, hogy ha valaki nagyon régen szeretkezett, akkor egy aktus miatt megzavarodhat a „rendszer”.Én utoljára majdnem egy éve voltam együtt az ex-barátommal.
    Kellene aggódnom?
    Válaszát/válaszait, segítségét előre is nagyon szépen köszönöm.

    Válasz: Az óvszer ugyan nem véd 100%-osan a terhesség ellen, de elég kicsi az esélye, hogy terhes légy. Ahogy az se valószínű, hogy „összezavarodott a rendszer”. Ha továbbra sem jön meg, akkor érdemes lenne nőgyógyászhoz menned, hogy kiderüljön, mi a kimaradás oka.

  • Anna

    2009. december 10. csütörtök

    tisztelt doktor nő!
    Olyan segítséget szeretnék kérni Öntől, hogy ha lehetséges, hogy a Bács-kiskun megye kalocsai Családvédelmi szolgálat telefonszámát ha megtudná adni azt nagyon megköszönném, mert sajnos nem találom sehol sem ( se internet, se telefonkönyv, sehol sem !) Kérem ha tudja legyen szives adja meg nekem. Előre is köszönöm. Tiszteletem.

    Válasz: 78/461-848

  • Anna

    2009. december 05. szombat

    amúgy a teszt pozitív lett, ez kimaradt belőle.

    Válasz:
    Ha a teszt pozitív, akkor nincs kérdés, teherbe esett.

  • Anna

    2009. december 05. szombat

    tisztelt doktor nő. Olyan kérdésem lenne, hogy most novemberbe meg jött rendesen és a mostani mensim elött kb. 5-6 nappal voltam együtt a párommal védekezés nélkül (elélvezett belém is kicsit mert nem vette ki időbe). és most 3-4 körül kellett volna megjönnie de nem jött meg. vannak olyan tüneteim, mintha megakarna jönni de még se jön meg. meg kicsit mintha hányingerem is lenne. Csináltam olyan tesztet ami 3-4 napos kimutatás volt írva. Hallottam erről az extra peteérésről is, hogy lehet hogy nekem lehetett akkor az is? a mensim még nem a legrendszeresebb, van amikor 26, 28, 30 napos. Akkor lehetséges hogy terhes vagyok? vagy mi lehet a baj? vagy a teszt téved? kérem írjon. előre is köszönöm. tiszteletem.

    Válasz: A teszt tévedhet. Ha nem is időben történt a megszakítás, a terhesség esélye elég nagy. Még akkor is, ha nem a ciklus középső szakaszában történt ez az eset. Érdemes lenne újra tesztelni, ha közben még mindig nem jött meg.

  • zsanka

    2009. november 19. csütörtök

    Lehet jóval kevesebb a vérzésem a gyógynövényektől?
    Teherbeesést elősegítő teákat iszom, és kapszulákat szedem eddig rendkívül erős volt a vérzésem, és általában 26-28 napra jött meg, most viszont 23 napra, és alig van egy pár csöpp. Bocsi hogy így fogalmazok, de eddig sűrű és sötét volt, most meg fakó és piros. A betéten is épp hogy nyomot hagy. Már nagyon szeretnénk babát a férjemmel. És most nem tudom eldönteni, hogy ez a gyógynövények miatt van-e, vagy amiatt hogy babás vagyok. KÉRLEK SEGÍTS!!! (Amiket fogyasztok: Barátcserje kapszula, gránátalma
    kapszula, cickafarkfű tea, palástfű tea)
    Válaszodat előre is köszönöm!!

  • Dimi

    2009. október 26. hétfő

    Sziasztok!

    Kicsit össze vagyok zavarodva mert annyi hasznos információt tudok meg ezen az oldalon hogy hihetetlen.Már két oldalon is írtam kérdéseket,de most még egy eszembe jutott.Nos a párommal soha nem védekezünk,mert babát szeretnénk.Szeptemberben összesen 7 alkalommal voltunk együtt.Szeptember 11,12,13.18,19,20,és 27.-én.Namármost én ezen az oldalon elvégeztem egy tesztet amely a fogantatás és a szülés időpontját mutatja meg.Nekem ezzel annyi a problémám hogy beírtam az utolsó mesim első napját amely szeptember 1.-én volt és 7 napig tartott.Tehát beírtam azt hogy szeptember 1 és a fogantatásra pedig kiadta a szeptember 15.-ét.De mi a párommal akkor nem voltunk együtt csak 13.-án.És ebből adódik a kérdésem hogy eltarthat e két napig ez a folyamat a fogantatás és a beágyazódás! Választ előre is köszönöm! Dimi

    Válasz: A beágyazódás az együttlét utáni 7-10. nap környékén van. A fogantatás az, ami az együttlét után akár még 3 nappal is lehet. Tehát ha 13.-án voltatok együtt, akkor elméletben lehetséges, hogy 15.-én a peteéréskor megtörténjen a fogantatás.

  • clau

    2009. október 06. kedd

    Szia!Kérlek segíts,mert nem tudom h mit tegyek!fáj a mellem, émelygek,és olyan a hasam, mintha meg akarna jönni, de nem jön meg.Lehetek terhes, ha a tesztem negatív lett?Mert ha az is vagyok, kb.4 napos!Ezt kimutatja a teszt?előre is köszönöm.szia

    Válasz: Vannak ilyen érzékeny tesztek is, amik már nagyon korán kimutatják a terhességet, viszont az átlagos tesztek csak kb. 12 napos terhességet mutatnak ki. A terhességi tünetek is alap esetben csak kb. 10 nap elteltével jelentkeznek. Nem lehet, hogy tényleg meg fog jönni, azért a tünetek? Az émelygés pedig egy enyhe gyomorrontástól is lehet. De a teszt is tévedhet, lehet, hogy még túl korán csináltad.

  • csilla

    2009. szeptember 04. péntek

    lehetek e terhes?Tisztelt doktorno!Segitseget szeretnem kerni.En 20 eves lany vagyok kb 2 honapja a baratom a himvesszojevel izgatja a csiklomat behatolas meg nem volt.szuz vagyok.egyszerse elvezett el a baratom de ha elelvezett akkor egy csepp s ekerult ram es utana szappannal melegvizzel lemosta e sutanna ujra csinaltuk.behatolas nelkul.a menstruaciom rendszeresen megjott azota es ugyanugy mint eddig.bo verzessel stb kerem a segisteget.elore is koszonom

    Válasz: Terhesség csak akkor jöhet létre, ha a spermiumok a hüvelybe jutnak. Így nem.

  • Katica

    2009. augusztus 27. csütörtök

    Kedves Ági!

    Szépen kérem a segítségedet!
    Július 12-én voltam együtt a párommal védekezés nélkül, 20-án viszont megjött. 24-én reggel szédültem, elájultam, hánytam. Azóta a szédülés, és már az álmosság mindennapos lett. Augusztus 20-án már nem jött meg (pedig pontos volt). Kb. 1.5 hete teszteltem, és negatív lett. Az elmúlt 2 hétben kezdett el gyarapodni a súlyom, a hőmérsékletem napközben 37°C, este 37.5°C. Már több, mint egy hete olyan érzésem van, mint akinek meg akar jönni, derekam is fáj, feszül mindenem..
    Elképzelhető, hogy terhes vagyok?

    Válaszodat előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, elképzelhető. A teszt néha téved. Esetleg egy másik fajtával tesztelj újra.

  • Babyju

    2009. augusztus 14. péntek

    Szia!
    5 napja volt inszeminációnk a párommal, felírtak egy hormon tartalmú kapszulát, amit a hüvelybe kell felhelyezni naponta háromszor és a beágyazódást segíti elő. Emiatt kaphatok-e hamis pozitív eredményt, ha mejd megcsinálom a tesztet?
    Köszönöm

    Válasz: Nem.

  • Anita

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Kedves Agi!

    Egy kerdessel szeretnek fordulni hozzad. Yadine fogamzasgatlot szedek kozel 6 eve, es eddig nem volt vele semmi problemam. Az utolso menstruaciom julius 27 kezdodott, kicsit gyengebb es rovidebb volt, mint maskor. Mult heten emelyegtem kicsit delelottonkent, de az nagyjabol elmult, ezert nem is tulajdonitottam neki nagy jelentoseget. 3-4 napja viszont nagyon erzekenyek lettek a melleim, foleg mikor nincsen rajtam melltarto. Mintha duzzadtak is lennenek, es a kek erek is nagyon atlatszanak a boromon. Parszor a hasamban es hatul a derekamban is ereztem szurkalast. Es persze folyamatosan faradt vagyok.
    3 napja csinaltam egy terhessegi tesztet, ami negativ lett (persze lehet, hogy meg koran csinaltam, mert a kovetkezo menzesem csak 24-en esedekes).
    Szerinted mennyire van okom az aggodalomra, ha mindig rendszeresen szedtem a gyogyszert? Okozhatja mas is ezeket a tuneteket? Ha esetleg a fogamzasgatlo mellett estem teherbe, az karosithatja a babat?
    Valaszodat elore is koszonom!

    Válasz: Ha rendszeresen szeded a tablettát, akkor 1% alatti a teherbeesés esélye, tehát gyakorlatilag semmi.

  • ADRIENN

    2009. augusztus 11. kedd

    meg azt elfelejtettem, hogy meg egy furcsa dolgot tapasztaltam.. mostanaban fajt a jobb oldalom a hasam lent… es szinte egesz nap vizelesi ingerem van annak ellenre, hogy nem iszom sokat.. biztosan butanak tunnek a kerdeseim, es elnezest erte. az igazsag az hogy nagyon szeretnek allapotos lenni, es sajnos felek, hogy a gyogyszer miatt most csak a hormon szintem all helyre… 🙁 es persze mar 2 teszt is azt bizonyitja hogy nem vagyok terhes..

    koszonom!

    Válasz: Gyógyszerszedés abbahagyása után általában 1 (de egyes orvosok szerint 3) hónapot ajánlatos várni a teherbeeséssel. A hasfájás esetleg még utalhat arra is, hogy éppen most van peteérésed. Most is érdemes próbálkozni, hátha!

  • ADRIENN

    2009. augusztus 11. kedd

    szia,

    en a kovetkezo kerdessel fordulok hozzad. kb 2 eve szedem a lyndinette 20 fogamzasgatlot, es most egy honapja hagytam abba. sajnos kulfoldon elek, igy eleg nehezen tudok elmenni orvoshoz. a ferjemmel arra a dontesre jutottunk, hogy szeretnenk vegre csaldot, es nem nagyon ismerem a gyogyszer ezen tulajdonsagat, hogy mennyi ido mulva allhat be a mensesem.. most egy honap „gyogyszermentes ido” utan nem jott meg.. teszteltem, negativ lett. 08.05-en kellett volna megjonnie, de semmi. kicsit faj a mellem, ami furcsa mert menstruacio ideje alatt nekem sosem faj vagy feszult a melllem. csak a hasam gorcsolt, ami szinten nem jelentkezik most.
    nagyon szeretnek mielobb terhes lenni es a ferjem is erre vagyik, de nem igazan tudjuk hogy a gyogyszer utan hogy vislekedik majd a testem. sajnos elotte sem volt rendszeres a ciklusom, ezert is szedtem eloszor dianne 35-ot majd kezdtem egy kicsit tobb mint egy eve a lyndinetet.most viszont orvos nelkul a tangeren tulon nem tudom kihez forduljak, remelem Te tudsz nekem segiteni.
    elore is koszonom!

    Adrienn

    Válasz: A gyógyszer szedése alatt valóban rendszeresen jelentkezik vérzés, de nem azt jelenti, hogy a ciklust helyreállítja. Mivel ilyenkor egy megvonásos vérzés jelentkezik, nem pedig menstruáció. Ezért lehet az is, hogy most más tüneteid vannak, mint mikor még a tablettát szedted. Az sajnos változó, hogy gyógyszerszedés után kinél mennyi alatt rendeződik a ciklus. Túl sok konkrétat nem tudok mondani. A mellérzékenység utalhat terhességre, de a közelgő menzeszt is jelezheti. Tehát lehet, hogy a teszt tévedett, de az is lehet, hogy néhány napon belül megjön.

  • Viki

    2009. augusztus 04. kedd

    Szia!

    Biztos sok ilyen jellegű kérdést hallottál már de nem tudom kinek feltenni. Nekem uh-gal nézték a pé-t, 12. napon volt nagy valószínűséggel. Ma a 26. napomon vagyok 28-as ciklussal. Szerinted holnap reggel ha tesztelek álnegatív eredményt kaphatok? Vagy 14 nappal a pé után már pozitívat jelezhet? Terhességi tüneteim vannak, de lehet hogy csak nagyon akarom a picit és pszcihésen befolyásolom magam. Köszi

    Válasz: Szerintem várjál még 2-3 napot a biztos eredmény érdekében.

  • Éva

    2009. július 29. szerda

    Szia!

    Aug.9-én kellene megjönnie, és 07.18-án voltam együtt a párommal. (utolsó mensim 07. 08.) Ma reggel szédülni kezdtem és hányingerem volt. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Mikor tesztelhetek?

    Válasz:
    Az első terhességi tüneteket kb. 10 nap elteltével lehet érezni, a tesztek pedig 12 napos terhességet már viszonylag nagy biztonsággal kimutatják. Holnap akár már tesztelhetsz is!

  • Gabó

    2009. július 29. szerda

    Június 25-én jött meg utoljára.24 naposak a ciklusaim.Julius 16-tol 3 napig barna pecsétem volt.Most 27-én teszteltem de negativ,igaz nem reggel hanem délelött.Lehetséges-e hogy amikor barnáztam akkor estem teherbe?Mert akkor voltunk eggyütt a párommal.Lehetséges hogy olyan késön lett volna peteérésem?

    Válasz: Lehetséges, de túl korán teszteltél, az együttlét után legalább 12 napnak el kell telnie, mire pozitívat mutathat a teszt.

  • ancsi

    2009. július 19. vasárnap

    Szép napot mindenkinek!
    Már két hete késik a mensim, pozitívat teszteltem mit ajánlotok mikor érdemes orvoshoz menni. Nem szeretnék túl korán, nagyon félek az orvosoktól. Előre is köszönöm.

    Válasz: Először is: ne félj az orvostól! Keress olyat, akiben megbízol! Ha két hete késik, akkor már olyan 6 hetesnek számítasz. 12. héten már van hivatalos vizsgálat, ahova már kiskönyvvel szoktak menni, és addigra már az első orvosi vizsgálatokon túl szoktak lenni. Tehát (szerintem) 1 hónapon belül keress meg egy nőgyógyászt!

  • Babácska

    2009. július 08. szerda

    Lenne egy kérdésem 8napja szedem a lindynette 20 fogamzásgátlót és voltam együtt a párommal de még mielött meg történt vna neki hivette bőven elötte fáj a mellem nagyon meg a derekam lehetek terhes? a menszeszemnek 13-14 nap mulva kellene megjönnie. elöre is kösszönöm.

  • Anita

    2009. június 06. szombat

    Sziasztok!

    Szülés óta nem jött meg a mesesem, szoptatom a lányom, viszont lehet terhes vagyok..mikor teszeteljek???

    Válasz: Az utolsó együttléttől számítva 14 nap múlva tesztelhetsz.

  • betti

    2009. május 25. hétfő

    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy 10 perc eltelte után miért nem értékelhető a teszt? December óta próbálkozunk a babával, de most először történt az, hogy egy -még- ki nem dobott teszt néhány óra alatt kétcsíkos lett. A teszt megegyezik a korábban is használtakkal.
    Ismerek olyat, akinek így született babája, igaz nem órák múlva, hanem 20-30 perc múlva jelent meg a második csík, de baba lett belőle. Előre is köszönöm a válaszokat!

    Válasz: Lehet, hogy nagyon halványan már 10 perc után is ott volt a második csík, ami mindig csak akkor jelenik meg, ha a vizeletben jelen van az a bizonyos terhességi, vagyis HCG hormon. Szóval az a csík, mégha nem is „időben” jelent meg, valószínű, hogy mégis terhességet jelez. Most nem mondhatom, hogy a biztonság kedvéért csinálj még egy tesztet, hisz az már megvolt, ezt biztosan csak úgy tudod meg, ha elmégy orvoshoz, és ultrahangon megnézi.

  • szisza

    2009. április 17. péntek

    koszonom a valaszt.de en akar hanyszor fel lepek az oldalra az email cimem es a nevem ot van ahol irja h nev(required) es a mail cimem meg meg jelenik alata ahol irja E-mail (nem latszik majd)(required)ma mindegy koszonam a valaszt 🙂

  • szisza

    2009. április 15. szerda

    sziasztok 2 kerdesem lene.1 a fogamzas gatlo tabletaval szedhetek mas gyogyszert is(peldaul peritol,etvagy gerjeszto)mert en ugy halotam h nem lehet mert akor mar nem hat a fogamzas gatlo tableta es a masodik h miert jelenik meg az e-mail cimem a lapon vagyis ide ahova kel irni es kerik az e-mail cimet.koszonom elore is

    Válasz: Lehet más gyógyszert is szedni a fogamzásgátló mellett.
    Minden blogrendszer bekéri kommentelésnél az e-mail címet, de nem jeleníti meg, mert akkor könnyen le lehetne gyűjteni őket és spammelni.

  • Ella

    2009. április 15. szerda

    szia-sztok nekem az lenne a kérdésem hogy 7hetes terhes vagyok és két héttel ezelött az uh kimutatta,hogy hematóma van a petezsák felett azóta is vérezgetek illetve 1-2 nap szünet utána újra vérzek ez mitöl lehet?lehet a hematoma távozik?van arra esély hogy a gyerek megmarad és akkor egész terhesslg alatt el lehet képzelni hogy vérezgetni fogok?vagy mennyi esélyem van arra hogy egészségesen jön a világra?meg esetleg ha valaki tudja ez mitöl lehet és válaszolna az megköszönném.meg vagyok ilyedve mivel a 2 terhességem simán zajlot le.nagyon aggodom hogy milesz bizom benne hogy tudtok valami kis reményt adni nekem mert szeretnénk a babat csak kérdés hogy mennyire is rizikos.a vérzés néha megfelel annak mintha az elsönap jönne meg igy nem csak pecsételö hanem olyan mintha megjönne ez hol eltart 3-4 napig is valamikor meg csak 1.-2nap.bocsánat hogy ide irtam de az elözöeket is ide.elöre is köszönöm a segotséget és a válasz maradok tisztelett és köszönöm

    Válasz: Semmi gond, a hematóma gyakran előfordul, általában magától felszívódik, gondot nem okoz a babánál.

  • Ella

    2009. március 26. csütörtök

    szép napot nekem a kérdésem az lenne ugye irta az elözö hozzászolásban hogy ma voltam az orvosnál a teszt szerint két csik de nem lát semmit annyit mondot megvastagodot méhfal és lehet méhenkivüli terhesség vagy tul korai elküldött vérvételre hogy mennyi a hcg nem lehet látni hüvely uh hogy miis van?létezik hogy csak téved?és a méhen kivüli akkor az mindenképpen elhal vagy eltávolitják?köszönöm elöre is a választ..félek a méhen kivüli terhességtöl meg nagyon szeretném a 3.gyermekemet is megszülni.köszönöm a választ

    Válasz: Túl korán mentél el, a terhességet csak a 6. héttől lehet megállapítani, amikor már van szívhang. A méhenkívülit mindenképpen operálni kell, de nagyon ritka és jellemzője, hogy csak későn lesz pozitív a teszt.

  • Ella

    2009. március 24. kedd

    Sziasztok kérdésem az lenne hogy jan-ban kevésbé volt meg februárban 2-3 nap volt ami olyan volt hogy szinte a menszeszre nem is hasonlitott a teszt azt mutatja hogy 2 csik ami elég erös körülbelül hány hetes terhes lehetek ja és jan-februárban is késve jött.esetleg hány hét amit a teszt kimutat?válaszokat elöre is köszönöm.nem értem ezt a beágyazodás stb dolgot ezért nem vagyok tisztában hény hetes is lehetek.köszönöm sziasztok

    Válasz: a terhességi teszt a megtermékenyüléstől számított 12. naptól mutatja ki egyértelműen a terhességet. Az utolsó menstruáció első napjától kell számítani. Tehát ha pl. febr. 24-én jött meg utoljára, akkor most 4 hetesnek számít. Ilyen bizonytalan esetben csak az ultrahang vizsgálaton tudják megmondani a méretek alapján, hogy most 4 vagy esetleg 8 hetes (pontosat nem tudok) a terhesség.

  • kálvária

    2009. március 23. hétfő

    Az eset március 10/11 történt. Szóval 18vagyok és a barátom is annyi. Annyit kell tudni rólam, h még soha nem feküdtem le senkivel, de egy régebbi, , jól sikerült, , nőgyógyászati vizsgálaton az az állat orvos véletlenül átszakította a szűzhártyámat. Szóval nem feküdtem le a barátommal, csak, , játszadoztunk, , kézzel, szájjal s közben 2x is, , elment, , . Szóval nem tudom h mi van, mennyi az esély arra, h, , belémkerülhetett, , a spermium és lehetséges h teherbe estem? Rettentően félek! Eset utáni 5,7 nap teszteltem, – lett, s 1hét késéssel megjött a menstruációm. 10nap csináltam újabb tesztet,ismét – lett. Ugye 3 teszt nem tévedett? Mert állandóan a hasam figyelgetem, minden hasrezdüléstől (pl.korgás) megrémülök! És mintha gyakran fájna a hasam és mintha keményebb lenne a hasamalja, de lehet a félelemtől mindezt csak beképzelem. Ön szerint kizárt, hogy terhes lennék?

    Válasz: Ha konkrétan nem került sperma a hüvelybe, akkor nem jöhet létre terhesség. De ha esetleg megszakításos védekezés történt, akkor kb. 5% esélye lehet a teherbeesésnek. Valószínű, hogy 3 teszt már nem mutat téves negatív eredményt, és a vérzés is azt jelzi, hogy nem jött létre terhesség.

  • Milla

    2009. március 15. vasárnap

    Az egyik mondatodnak nagyon örülök! Tévesen poz.teszt nincs. EZ tartja bennem a lelket. 28.cn-on vagyok és annyira halvány a 2.csík, hogy csak én látom, de látom!
    Nagoyn jó az oldalad, rengeteg kérdésre kaptam választ. További jó munkát!

  • dorka

    2009. március 13. péntek

    Szia,

    én az ovulációs tesztről szeretnék kérdezni itt, remélem azt is lehet.
    Első alkalommal csináltam ilyen tesztet és nagyon meglepett, hogy a legsötétebb tesztcsíkom is világosabb volt a kontroll csíknál, amiről az állt a használati útmutatóban, hogy az mindig negatív eredményt mutat, mert ugyanolyannak, vagy sötétebbnek kell lennie. Egyik este, mikor a legsötétebb volt a csík, akkor is csak majdnem olyan sötét volt (nem ittam sok folyadékot előtte, figyeltem rá) , másnap pedig dupla próbálkozás ellenére sem mutatott már semmit, még halványan sem. Mit jelenthet ez?
    Előre is köszönöm szépen!

    Válasz: Valószínűleg rossz volt a teszt.

  • vzsan

    2009. március 12. csütörtök

    hétfőn kellene megjönnie, tegnapelött menst.görcseim voltak amik nem szoktak lenni csak 1-2 nappal elötte.03.02-án volt pepeérésem. lehet még baba vagy ez már menstruácio?

    Válasz: Lehet. A koraterhességi tünetek egyike pont az, hogy olyan görcseid vannak, mintha meg akarna jönni.

  • Picilány

    2009. március 11. szerda

    Szia!
    A múlthónapban volt 4 halvány csíkos poz tesztem.Elmentem dokihoz nem látott semmit.Aztán sajnos meg is jött.Páran azt mondták,hogy van valami vírus,ami pajzsmirigyet támadta és valószínű az okozhatta a pozitív eredményeket.(?!)Nem rágódok a dolgon,de szerettem volna tudni az okát mindennek.A nődoki nem látott semmilyen kóros elváltozást, a pajzsmirigyemmel sincs semmi baj.Szeretném most kérni a te véleményedet is.Előre is köszi a választ!

    Válasz: Valószínűleg korai vetélés lehetett, ez elég gyakori, a terhességek 20%-ában előfordul.

  • Nóra

    2009. március 02. hétfő

    Szia,

    5 napja kellett volna megjönnie a menstruciómnak. Az elmaradt menses után 2 nappal illetve ma, 5 nappal utána csináltam tesztet. Mindkettő negativ lett. Mikor teszteljek legközelebb, amikor is már biztos eredményt mutat a teszt?
    Mert a derekam egyfolytában fáj és kb 2 hete alhasi görcseim vannak egyfolytában, ezek pedig lehetnek a terhesség jelei.

    Köszönöm

    Válasz: Ha nem jön meg, csinálhatsz 2-3 nap múlva még egy tesztet. Azután szerintem fordulj orvoshoz, hogy kiderítsétek az elmaradt menses okát.

  • tücsökke

    2009. február 25. szerda

    Én nekem pont ma 2 hete hogy késik .Mikor teszteljek??Mikor van értelme? hogy tudjamm a megfelelö idöpontott.
    Köszönöm elöre is

    Válasz: Már tesztelhetsz.

  • Anita

    2009. február 04. szerda

    Egy nagy hibát találtam a fenti cikkben:”Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő ”
    A hő nem a menstruáció elött megy fel,hanem az ovuláció(tüszőrepedés) alatt!
    A mensi napján,vagy elötte egy nappal éppenhogy leesik.

    Válasz: Kivéve, akinek a menses végén esik le a hő, mint pl. nekem.

Comment navigation