A terhesség első jelei

Honnan tudhatom, hogy terhes vagyok: megérzés 🙂 Na jó, azért vannak kismamák akik már a fogantatás időpontját is pontosan meg tudják mondani. A terhesség első jelei, tünetek és válaszok a kérdéseidre.

A terhesség első jeleiA többség számára ez egy bizonytalan időszak. Ha már jó ideje próbálkozik az ember és túlvan néhány csalódáson, akkor pedig aztán tényleg el tud bizonytalanodni. A könyvek által leírt émelygés, szagundor és hasonló tünetek csak a 6.-7. héten jelentkeznek, vannak azonban olyan jelek, amik az aktuális menses előtt már tapasztalhatóak, már akkor is, amikor a teszt még semmit sem mutat. Sokan beszámolnak róla, hogy olyan „mindjárt meg fog jönni” jellegű érzésük van (erre a tudományos magyarázat az, hogy a hormonműködés még a régi, azaz a szervezet úgy csinál, mintha tényleg leválna a méhnyálkahártya).

Az is előfordulhat, hogy tényleg „megjön” a menstruáció a terhesség alatt, ennek ellenére van baba a pocakban. Ilyenkor az történik, hogy az embrió beágyazódott, ennek ellenére egy kis darab méhnyálkahártya mégis levált vagy egyszerűen csak a hormonok szórakoznak velünk 😉 A vérzés mennyisége általában kevesebb a szokásosnál, vagy más a színe – ez gyanúra adhat okot. Az is előfordulhat, hogy a vérzés egyéb okból adódik, például méhen kívüli terhesség miatt, ezért, ha gyanítjuk, hogy teherbe estünk, esetleg a teszt is pozitív lett és vérzést észlelünk, akkor mindenképpen menjünk el azonnal orvoshoz! A vérzés eredhet hormonális okokból is, és végül akár vetéléshez is vezethet, de hormontartalmú tablettákkal sok esetben megmenthető a baba!

Visszakanyarodva a tünetekhez.

A sikeres megtermékenyülést követő napokban még biztosan nem fogunk semmit érezni, az első tünetek, szurkálás hastájékon vagy a petefészeknél, és az a bizonyos „mindjárt meg fog jönni” érzés csak az elmaradt menstruáció körüli napokban jelentkezhet. Szintén viszonylag hamar észlelhető a mellfeszülés, a mellek megnövekedése és a testhőmérséklet növekedés, sokan még lázról is beszámolnak, sőt olyan anyukával is beszéltem már, aki mindkét gyerekről azt hitte, hogy influenzája van, mert izomfájdalmat érzett és belázasodott. Hőhullámok is már a 4.-5. hét környékén előfordulhatnak. A hőmérsékletnövekedés csalóka tud lenni. A peteérés utáni napokban ugyanis a legtöbb nőnél felmegy a testhőmérséklet, a menses előtti napokban, vagy a menses napján pedig általában lecsökken, van azonban olyan is, hogy valakinél csak akkor csökken le, amikor már megjött a menstruáció, így önmagában a hőmérsékletnövekedés alapján nem állítható biztosan, hogy teherbeestünk.

Az émelygést, hányást az elsőszámú tünetek között említik a könyvek, de ezek csak később jelentkeznek, amikor a petezsák is elkezd kialakulni, úgy a 6. hét környékén, azaz az elmaradt menstruáció után 1-2 héttel. Az émelygés és a hányás (ami egyébként nemcsak reggel fordulhat elő, hanem akár egész nap tarthat ) akár a 15-16. hétig kísérőtársaink lehetnek, de a többségnél a 12.-13. hét táján elmúlik. Vannak olyan peches kismamák is, akik az egész terhességet végighányják. Az émelygéses tüneteket tovább tudja még rontani a szagundor, és az egyéb étvággyal kapcsolatos jelenségek (én például úgy éreztem, minden ételt utálok, csak és kizárólag a szilvásgombócot tudnám megenni, aminek a maradékától másnap már rosszul voltam), bizonyos ételek megutálása és kívánása. A 6. hét után a szervezet észleli a „betolakodót” és úgy reagál rá, mint valamilyen mérgezés esetén. Ilyenkor kvázi mérgezéses tünetek lépnek fel, amik a hetek múltával egyre erősödnek, aztán lanyhulnak.

Gyakran előfordul szédülés, sőt akár ájulás is, ettől nem kell megijedni, de azért az orvosnak feltétlenül jelezni kell.

Néhány tipp a kellemetlen tünetek ellen

Az első igazán biztos tünet az aktuális menstruáció kimaradása, ilyenkor már érdemes venni egy tesztet. A tesztek többsége az elmaradt menses első napján már általában pozitívat jeleznek, de az is előfordulhat, hogy csak pár nappal később jelenik meg a várva várt két csík.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!

A korábbi beszélgetős fórum technikai hiba miatt átköltözött ide >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

25 189 Comments

  • noémi

    2011. november 23. szerda

    én 4hónaposan kezdtem el a hozzátápit, krumpi-répa főzelékkel, aztán igy sorjában mindent:) már mindent eszik, csak reggel este van tej.
    az hogy mekkora a baba súlya csak egy dolog:) nekem sára kicsi:) de azért 10perc kézbenlévés után egy 7kilos gyerek is 3000nak tünik.) már az ágy és a szekrények mellett szépen feláll és sétál. sőt ha a kezem fogja ugy is megy.. meg vagányan elengedi mostmár amit fog és probál egyedül állni, persze annak még nagy zuhanás a vége:)

  • Anita

    2011. november 21. hétfő

    Sziasztok!
    Én is nagyon ritkán tudok ide felnézni.Nekem szinte egész nap fenn van,ha alszik is akkor is csak fél órát max.Viszont éjszaka még alszik az jó!
    Most mondjuk nyűglődött 10óra körül és nagy nehezen elaludt,most másfél órája alszik.Ez nála nagyon-nagyon ritka.Bius már ott tart,h.próbálgatja a hangszíneit(nagyon drága,mikor kényeskedik! 🙂 ),már egy párszor megfordult a hasáról a hátára,szerintem most fog belelendülni.Ja és ő 28-án lesz 4hónapos.Ő most 6,5kg.Én is sokallom,de egyáltalán nem kövér,nagyon szép formás bébi.Szerintem majd most fog megállni kicsit a súlygyarapodásban,mert enni sem eszik már annyit,amennyit régen.
    Én is szedek fogamzásgátlót,nem szeretnék most gyereket egy jó darabig!
    Fric neked kitartás,már nincs sok és sok sikert a szüléshez!Utána meg találj ki valami fogamzásgátlót,ha nem akartok megint hirtelen még egy gyerkőcöt! 🙂
    Sok puszi nektek!

  • Bridget

    2011. november 20. vasárnap

    Sziasztok!
    Húú,már jó régen írtam. 🙂 Tényleg nagyon szalad az idő…Fric,mindjárt szülsz…és Loli…1 éves!! 🙂 Hát,nem semmi.
    Noémi,nektek meg már 8 hósan bilizni tanul,hát ez nem semmi! Le a kalappal! 🙂
    Akkor már járni is tanul? 🙂 Vagy az még várat magára?
    Mi is 5.-én már 3 hónaposak leszünk…pedig még olyan,mintha tegnap lett volna. 🙂
    Olvastam,hogy neked Noémi 7 kiló 8 hónaposan Sára…hááát,nekem 5.6 kiló most. 😀 De, a doki azt mondta,hogy nincs elhízva,csak jó húsban van. Hát,na szereti a hasát,az tuti! 🙂 Meg ugyebár nekem tápszert eszik. Lehet amiatt is jobban hízik. Nekünk is már gagyog és mostmár mindent néz,magyaráz mindennek. 🙂 A kedvence az éjjeli álló lámpa :D,hát attól extázisban van a gyerek. 😀
    Azt szeretném tőletek kérdezni,hogy ki,mikor és mit kezdett el először adni a kicsiknek??? Már annyi félét hallottam.
    Anita,veletek mizu?? Úgy látom te se sűrűn jössz fel…a gyerek leköti az időnket az tuti! 🙂
    Na,örültem csajok…és légyszi írjátok meg ezt a hozzátáplálási dolgot. Előre is köszi! 🙂
    Kitartást Fric 🙂 már nincs sok. Ja,amúgy én irattam fogamzásgátlót,mert egyenlőre nem lesz tesó,majd vagy 3 év múlva szeretnénk. Nem kockáztatok! 😛

    Na,puszi!!!

  • noémi

    2011. november 17. csütörtök

    Sárám 8 hónapos 7kiló és 67 cm:)

    • FriC

      2011. november 17. csütörtök

      🙂
      Szép nagyok vagytok már…

      Kiváncsi vagyok Loli mennyi,jövöhéten megyünk 1 éves státuszra…

      • noémi

        2011. november 17. csütörtök

        Kíváncsian várom az eredményt:)

  • Nettyke

    2011. november 16. szerda

    Sziasztok!
    Nos nekem utoljára októberben volt menstruációm mostanában kéne megjönnie ebben a hónapban, de észrevettem jeleket pl:barnás-sárgás folyásom van,egy kicsi vérfolt volt,gyakran szédülök,szinte mindig fázom stb…
    Voltam háziorvosnál aki azt mondta, hogy 99% hogy terhes vagyok, de mégsem vagyok benne biztos…
    Csináltam tesztet is egy negatív egy pozitív lett, a nőgyógyászhoz pedig csak jövőhétre kaptam időpontot!
    Tudna nekem valaki segíteni,hogy tényleg terhesség vagy valami más??

    • Gabi

      2011. november 19. szombat

      Nyugodj meg! Ha az egyik teszt pozitív, akkor 99%, hogy valóban terhes vagy.

  • Hanna

    2011. november 15. kedd

    Kedves Gabi!
    Azt szeretném kérdezni, hogy augusztus óta próbálkozunk a párommal, mert nagyon szeretnénk kisbabát, egyelőre sikertelenül. Mindketten egészségesek vagyunk.Nekem igaz, rendszertelen a mensim.Általában 30-31napra jön meg.Most nov. 20-án lenne esedékes a mensim. Szedek Elevitet,és kitartóan próbálkozunk. Most csak egy kis mellfeszülést érzek, más egyéb tüntetem nincs, amit ezen a honlapon olvastam. Azért reménykedünk.:) Ha ebben a hónapban sem sikerül a baba, akkor van valami az Eleviten kívül, ami segítene a mielőbbi fogantatásban. Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2011. november 19. szombat

      Vannak esetleg a termékenységre pozitívan ható gyógynövény teák, pl a cickafark és a palástfű.

  • Yuki

    2011. november 15. kedd

    Sziasztok!
    Már napok óta dilemmában vagyok hogy vegyek e egy tesztet. Az utolsó havim elég gyengére sikeredet, nem is igazán volt piros, inkább rózsaszínes- barnás, s most kb 2 hete néha hányingerem van, volt. s ami a nekem legfurcsább, hogy a mellem úgy megduzzadt mint 2 dinnye, ilyen kerek, mint a mücickosoknak, még sosem volt… a kövi havimig még van kb 1 hét… A kérdésem hogy szerintetek várjam meg amíg késik vagy nem jön meg a havim, s csak utána csináljak egy tesztet?

    • Gabi

      2011. november 19. szombat

      Ha türelmetlen vagy, tesztelhetsz már most is, de ha netán negatív, még előfordulhat, hogy késni fog a menzeszed.

      • Yuki

        2011. november 24. csütörtök

        szia!
        nem jött meg a havim idejében, ezért vettem ilyen digitális tesztet, kettőt is. A tesz elsőre és másodikra is pozitív lett. azt írta még ki a teszt hogy 2-3 hete
        terhes vagyok… viszont a leírási papír még azt írta , hogy ha a teszt ezt mutatja, akkor a doki 4-5 hetes terhesnek jegyez fel. Utána számoltunk párommal, s a 4-5 hét az stimmel. szóval akkor 99% hogy terhes vagyok? Nőgyógyászhoz még későbbre kaptam időpontot, gondolom majd Ő mondja meg a tutit.
        Akkor még türelmetlenül várom azt az 1 százalékot.
        köszönöm, hogy válaszoltál

  • Lili

    2011. november 13. vasárnap

    Sziasztok.
    Azt szeretném meg kérdezni hogy az normális ha fáj a farokcsontom kb.2 hete egyébként elviselhetö, de most pénteken tudtam meg hogy babát várok aminek nagyon örülök.:D De ez a fájdalom mitöl lehet a kicsinek nem árt semit?Ülömunkát végzek és fiatal vagyok.Lehet a munkához köze? a választ elöre is köszönöm

    • Gwen

      2011. november 14. hétfő

      Szia!Nekem kb már 4 hónapos terhesen is fájt a farokcsontom.Tágult a testem,alig tudtam ülni már a végén.A szülésen illetve vajudásom meg semmi fájdalmam nem volt,csak tolni kellett.De szerintem neked ez még alakulni fog,nem hiszem,hogy végig kitartana.
      Azért azt hozzá tenném,hogy lassan 5 hónapja szültem de a mai napig úgy fáj odalent,hogy borzalom.Megnézte a dokim,nem sérült a szülésnél meg semmi gond..csak vissza kell állnia a helyére a csontoknak.Remélem vége lesz egyszer:)
      Gratulálok a babához:)

      • Lili

        2011. november 16. szerda

        Köszönöm szépen.már rég óta nézem hogy miket irtok néha szorítottam is hogy na mi volt a szülésnél, meg hogy sikerült e a baba:D csak eddig nem tudtam mit írni ide.Már várom is hogy végre én is menyek az orvoshoz az első ultrahangra 😀

  • noémi

    2011. november 13. vasárnap

    Sárám pontosan 8hónappal ezelőtt vasárnap hajnalban megszületett:) ennek örömére ma először belekakált a bilibe:) imádom:)

    • FriC

      2011. november 13. vasárnap

      🙂
      ti már szoktatjátok a bilire? 🙂

      mi ebben a hónapban leszünk 1 évesek 😆

      • noémi

        2011. november 14. hétfő

        igen:) drága a pelenka:D:D:D már egy éves lesz ..hú hogy rohan az idő…

  • Rius

    2011. november 12. szombat

    Szia! 2011.október 11-én volt az utolsó mensim első napja. 28-án délután, iszonyatos hányinger jött rám, és ez tartott másfél hétig, a nap bármely szakában, nem csak reggel. Párszor volt, hogy szúrkált a hasam is. Hétfőn (nov. 7-én) kellett volna megjönnie, de nem jött. Kedden csináltam egy tesztet (lily) és teljesen negatív lett. Ma a 6. napon tartok és még mindig nem jött meg. Két napja fáj az egész hátam, meg a derekam. Hőm 36,8-37,0 között változik. Tegnapelőtt olyan furcs érzés volt a hasamban, bizsergett vagy mit csinált, nem tudom megfogalmazni, de ma is éreztem hasonlót, meg néha szúr. Tesztet nem merek csinálni, mert ha mesni másnapján negatív volt, most is az lenne tuti. Pisilni sem járok többet, mellem sem fáj…szerintetek?? Köszi, ha válaszoltok.

    • Gabi

      2011. november 19. szombat

      Ha egyébként pontos a menzeszed, és azóta sem jelentkezett, mindenképp ismételd meg a tesztet! Esetleg próbálj ki másik fajtát, és mindenképp reggeli első vizeletből!

  • FriC

    2011. november 09. szerda

    Szóval…
    Látod,én mondtam neked hogy nincs semmi probléma..
    Jóval nagyobb a hasam,de Maja adatai is nagyobbak,mint Lolival amik voltak..
    El sem hiszem,hogy már a 30.hétben vagyok,lassan mütét ujra,és felépülés…
    szóval még 10 hét,de szerintem már csak vagy 8. Loli is 38 hétre jött…
    ….rohan az idő…
    Én meg babazsúrra készülödök,már megvettem az ajándékot,az egyik barátnőm kisfia 1 éves lesz.Aztán Lolinak szülinap,arra is sütni-főzni,stb….

    • noémi

      2011. november 09. szerda

      képeket képeket:)
      már 30.hét ..jézus mária.. még csak most írtad hogy jön a tesó.. komolyan mondom végem van ettől hogy hogy rohan az idő! Sárám is 38ra jött:) kitartás már nem sok van:)

      Többiek miujság?

      • Gwen

        2011. november 10. csütörtök

        Benci is 38-ra jött:)
        Nálunk minden oké,azt leszámítva,hogy az eddig minden éjjelt átalvó kis 4 hónaposom egyik napról a másikra megkel 3szor az éjjel és akkora adagokat eszik mint egy ló.Kezdem magam zombinak érezni,ráadásul a nappalok a fogzásról szólnak.Remélem finishben vagyunk mert már attól is sír,ha a rágóka az ínyéhez ér.Bőszen gyakorolja az átfordulást de még nem sikerült neki.
        Igen Fric,képeket akarunk:)Pocakosat meg Lolisat is!Legalább egyet-egyet tegyél fel a blogra,léégyszi!:)

  • noémi

    2011. november 03. csütörtök

    na szoszo jól vagyunk. Sárának még szirupot kell adni.

    Ez a mai nem az én napom… kezdetnek rossz csekkeket fizettem be így csomó pénzt „kidobtam” az ablakon.. aztán a gyereknek odaégettem a krumplit de úgy hogy füstölt a konyha ( még most is büdös van) aztán engedtem le a gyerek vizét a kádból, erre az összes víz félre ment és kifolyt a szőnyegre.. mire megszárad lesz fél év és olyan büdös mint a budin.. a poshadó szőnyeg büdös… jön még ma valami?:)

  • noémi

    2011. október 31. hétfő

    hat tegnap este hazaertunk végre! minden ok volt aránylag elég jol birta a repülőzést is. csak akkor nyikorgott mikor nem birt elaludni. viszont képzeljétek középfül gyulladást kapott, 39,3votl a láza, több mint egy hétig. alig birtuk lehuzni neki, orvostol orvosig jartunk, korhazbol korhazba. hat skociaba ne legyetek betegek mert az ellátás szar.
    halistennekmostmar nincs laza, kicsit meg fajlalja a fulet, de szerdan megyunk a doktornőhöz és átnézi őt.
    Fric, te már a 28 hétben vagy??? jézusom??? hogy megy az idő… el sem hiszem..

    • FriC

      2011. október 31. hétfő

      igazából 29… csak elszámoltam én is a heteket…

      Örülök,hogy hazaértetek épségben..
      Sárának meg jobbulást kivánok,nem semmi…

  • FriC

    2011. október 28. péntek

    Járunk dévény tornára.. eddig 2x voltunk,kiváncsi leszek milyen eredmény lesz Lolinál…
    én 27. hétben,vasárnap már 28.-ban 🙂
    holnap ingyen babamozira megyek. .. hogy miért ingyen… mert 24.-ére volt megbeszélve,én lekocsikáztam,aztán meg sehol senki,hát a szonográfus elment pestre,hivom telon,jaj ö ugy sajnálja,stb-stb..,nem kaptam levelet? nem,mondtam.. akkor legyen már szombat és ingyen megcsináljuk.. erre csak annyit mondok,hogy nagyon helyes 😆

    Anyukák hogy vagytok?
    Noncsi,milyen volt az ut? Sára jól birta?
    Na ő már legalább elmondhatja majd,hogy 7 hósan repcsin ült 😆

    • Gwen

      2011. október 28. péntek

      Szia Fric.Mi is fogunk menni,jövő hónap közepére kaptunk időpontot.Egyenlőre csak állapotfelmérés lesz,nem biztos,hogy kell majd járnunk.Benci 4 hónapos lesz szerdán és úgy vettem észre hogy ha hason van akkor a kezecskéivel nehezen,ritkán támasztja magát.Nyökög,kitárja a karjait,aztán annyira nyomja a pociját,hogy bukik:(Meglátjuk mit mondanak.Én csak jókat hallottam a tornáról.
      Aszta,hogy repül az idő,már 28 hetes vagy…:)Nem izgulsz?Nagyobb hasad lett mint Laurával?Utólag visszanézem a babás képeimet,hát..atomnagy hasam volt:)Szép emlékek:)
      Amúgy szépen fejlődik,már megkétszerezte a súlyát(50 cm-el és 2850 g-al született),és mostmár 65 cm:)
      Meséljenek a többiek is.Puszi nektek.

  • Gabryelle22

    2011. október 18. kedd

    Sziasztok. Múlt héten voltam a 12. hetes uh-n. A dokinő kis híjján meggyilkolt a szemeivel, mert (az ő szavait idézem) „Mi a sza..t látok ezen a képen, minek most jött?”
    A problémája csupán annyi volt hogy el vagyok számolva kb 2 héttel és a 12 hetes helyett 13-14 hetes bébit látott a pocakban. Hüvelyi uh-val már nem látott semmit amit vizsgálnia kellett volna, hasival meg még nem látott semmit. Tiszta bunkó volt. De ma megjött a vérvétel eredménye is és minden oké! Egészséges a bébi. ja annyit azért elmondott hogy 65mm volt múlt hét hétfőn a kis pocaklakó! Jaj egyik ismerősöm, 3-as ikreket vár. Ami számomra meglepő volt, hogy a 33. hétben jár és az utcán sétálgatva találkoztam vele. Pagiéknál annakidején ha jól emlékszem elég korán be kellett feküdnie a kórházba. De ő még vígan vásárolgat akkora pocakkal hogyazcsakna!!!! és még csak az egyik bébiről tudják hogy talán fiú a többi meg nem látszott még!!
    Olyan iszonyat mód fáj a bal forgóm! De csak a bal! Nem tom mitől!! Na lépek mert főzöm a vacsit! Mindenkinek szép napot!

    • FriC

      2011. október 28. péntek

      Ne is törödj vele… Máskor más uh-shoz menj. Én se csipek 1-2 embert…
      Egyre csak rohan az idő.. 🙂
      Ha fiu lesz nektek akkor név?

      • Gabryelle22

        2011. november 04. péntek

        Sziasztok. Úgy néz ki hogy kiskukacos van a pociban.tök jó. Tegnap voltam a nődokimnál, 15-16 hetes vagyok. Mondtam neki, tudom hogy még elég korán van, de hátha látunk valamit. erre a kislurkó befordult úgy hogy totálisan ki lehetett venni, hgoy bizony lányoknak olyan nincsen! Totál beterpesztett, nem úgy mint a lányom annak idején! Szóval mostmár azt is tudjuk hogy kisfiunk lesz. Hát igen, a név… gőzöm sincs!!!! ami apának tetszik nekem nem, ami nekem tetszik neki nem. De az egész família örömben úszkál hogy sikerült végre egy kis trónörököst összehozni. Első fiú unoka a családban!!! Fric nektek mi lett volna ha fiú?
        Jól megbetegedtem, influenzás lettem, kaptam gyógyszert, már egész jól érzem magam. délután még a dokinál azt hittem alig élek, de ahogy a gyógyszert bevettem jobban lettem. Na legyetek jók!

        • FriC

          2011. november 06. vasárnap

          Szióka! 😆
          De jó kisfiú.. Ők nem olyan szégyenlősek mint a lányok 🙂 . Nekünk ha fiú lett volna akkor Dánielnek hivták volna. De csajos 🙂 igy Maja 🙂
          El sem hiszem hogy rohan az idő…Még jó pár hét nekem is,és meglesz a kis csajos. most 30. hétben vagyok már….
          Jobbulást neked… Vigy.magadra.

          • Gabryelle22

            2011. november 06. vasárnap

            Sziasztok! 🙁 El vagyok egy picit keseredve. Kb csütörtökön éreztem elsőnek hgoy a bébi megmozdult. elég erőteljes összetéveszthetetlen rúgásokkal közölte hogy ott van bent. Tegnap is és tegnap előtt is azért napi 1x éreztem hogy rugdos. Mostmeg már tegnap délután óta nem érzem. iszonyatosan félek és remélem hogy semmi baj nincsen. próbálom magam azzal nyugtatni hogy még elég pici, 16 hetes szóval nem érezhetem minden egyes mozdulatát. De azért mégis bennem van a félsz, hogy mi van odabent! Főleg mióta tudom hgoy fiú, azóta mégjobban aggódom hogy minden rendben legyen, mert tényleg mindenki alig várja már a kis trónörököst, és tényleg nagyon szeretnénk már hogy megnyugodjunk egy picit. Szóval nyugtassatok meg hogy még pici és azért nem érzem. az a baj nem emlékszem hogy Misellel milyenek voltak ezek. Tudom ott is sokszor idegeskedtem ha néhány órán keresztül nem mozdult meg.

            • FriC

              2011. november 07. hétfő

              Nyugi,nyugi…
              Én sem éreztem mindig a rúgásait. volt hogy 1-2 napig semmit sem…
              szoval minden oké nálad is. majd belehuz, 😆 ugy mint nekem 🙂

              • Gabryelle22

                2011. november 07. hétfő

                Szia. Hát ma a saját megnyugtatásom kedvéért elmentem a védőnőhöz és mondtam neki hogy hallgassunk szívhangot. Hál istennek volt is! Vert a kis szive mint a gép! 😀 Persze hogy én aggódom agyon magam! Ma levették az Afp-hez a vért, jövő héten eredmény. Fric mennyi időd van még hátra? hogy birod? Nagyobb a pocid mint Lolinál volt? Én már most óriásinak érzem! 😀

                • FriC

                  2011. november 09. szerda

                  Kezdek uj hozzászolásban…

  • noémi

    2011. október 16. vasárnap

    fric, a kinai naptárban nézd már meg légyszi hogy bejötte 🙂

    • FriC

      2011. október 16. vasárnap

      mármint nekem? 1 pill…

      • FriC

        2011. október 16. vasárnap

        😆
        Mondom,hogy fiút mond nekem… Lolinál is igy volt 🙂 És nunisom lett

        Megvan a 2. trónörökös neve is. 😀
        Vas Maja 😀

        • Gwen

          2011. október 17. hétfő

          Szeretem a Maja nevet:)

          • noémi

            2011. október 17. hétfő

            na 🙂 akkor hazudós a naptár:) és nagyon szép neve lesz!!!:)

        • Gabryelle22

          2011. október 18. kedd

          De szép nevet találtatok Fric! Én is pont a Mayára gondoltam lánynévként, de mivel van egy olyan név is a tarsolyunkban, amit tudunk valami kellemes dologhoz kötni ezért maradtunk az Amandánál. Misell is azért lett Misell mert egy nagyon cuki romantikus horvátországi nyaraláson a hajó neve volt Michelle, és akkor ott nagyon megtetszett. Az Amanda pedig egy nagyon szép zenében van, ami mindkettőnknek tetszik. De a Maya volt a másik lehetőség. Persze mi még nem tudjuk mi lesz a kis bébi!!

  • noémi

    2011. október 12. szerda

    a kínai naptár aztmondta ha ebben a hónapban lennék terhes fiam lenne.. hát na NEM 😀 már csak azért sem:D

    • FriC

      2011. október 12. szerda

      😀 És a jövöhonapban?
      Nekem Lolinál is meg most is azt josolta,hogy kukisok lesznek.. Erre nunisaim lesznek.vagyis 1 már van… 🙂

      • noémi

        2011. október 13. csütörtök

        jövő hónapra lányt mond:) az már jobban tetszene:) sáránál bejött:) lányt irt az is lett:) ma voltunk védőbe és 6790gr és 67cm:)

        • FriC

          2011. október 13. csütörtök

          hihi.. 😆
          Akkor hajrá… 😀
          Jó nagyok vagytok már ti is..
          Van vmi uj dolog,amit anyudtól lehet venni? Tudod mire gondolok…mint a hajpántok 🙂

          • noémi

            2011. október 14. péntek

            amit akarsz az lesz:) minden megoldható:)

            • FriC

              2011. október 15. szombat

              PL.? 😆

              • noémi

                2011. október 16. vasárnap

                mit szeretnél? csak hajpántot? hajgumit? hajcsatot, játékot mittomén:D

  • Bettus

    2011. október 10. hétfő

    Kedves Gabi!
    A segítséged kérném,mert bizonytalan vagyok! 🙂
    Utolsó mensim szept.13-án volt,ezt követően okt. 1-én reggel együtt voltam párommal(persze előtte is),miután a bal oldalon a petefészkem környékén olyan erős görcs vagy szúrás volt,amitől szinte mozdulni nem mertem,mert csak rosszabb volt,ez kb 20percig tartott,utána mint ha mi sem történt volna.Ezen a napon még annyi történt,h a hasam és derekam annyira viszketett,h nem tudtam már mit csináljak.Ezután kb 2-3 nappal, a bal petefészkemnél folyamatosan érzem azt a bizonyos „mint ha meg akarna jönni” érzést!azóta még egyszer viszkettem,valamint 3szor fordult elő,h ettem,majd evés közben émelygés jött rám. Ezek lehetnek terhesség jeleni?? Egyébként a mensesem pontosan mindig 28-29 napos,nem késik soha.Így ha 28nappal számolunk,pont holnap lenne esedékes.ma csináltam egy tesztet ( igaz nem reggel) sajna negatív. Várom válaszát! És a többiek hozzászólását is! 🙂

    • Gabi

      2011. október 12. szerda

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de nem kizárt a terhesség. Ha továbbra sem jött meg, érdemes a tesztet megismételni.

  • noémi

    2011. október 10. hétfő

    tegnap volt nálunk egyik volt osztálytársam:) 17hétben van:) szépen kerekedik a pocikája:) mondtam neki hogy úúúúúgy irigyellek:) de csak márciusig:D:DD: pont március 13ra van kiirva mikor Sára született:) még nem tudni mi lesz nekik:)
    és végre jön a gázos is mert meg kell szerelni, nem ég az őrláng… nem tudjuk bekapcsolni, ha bekapcsolódik akkor el is alszik… de végre jön a gázos:) és jövö hét kedden megyünk anyuhoz skociába:) a repüléstől tojok sára miatt:) hogy ő hogy fogja viselni:) én már repültem ezerszer:) felszállás leszállás nagoyn jo:) de közte…

  • FriC

    2011. október 07. péntek

    „Még emlékszem az első tétova mozdulatodra. Fáradtak voltunk mind a ketten, mert megszülni és megszületni egyaránt nehéz. De te megengedted, hogy elszakadjak testedtől, magadhoz öleltél, hogy érezzelek. Mohón kerestem az életerőt, melyet nekem tartogattál, hiszen már kilenc hónapon keresztül erre készülődtünk. Jó volt hallgatni szíved dobogását, jó volt a nagy munka után csendesen megpihenni ölelő karodban. Tudom, sokszor Te is fáradt voltál, néha majdnem feladtad, de az én létezésem erőt adott. Akkor is a legszebb voltál, ha te nem így érezted, mert olyat adtál Nekem, amit soha senkitől nem kaphattam volna. Testedből tápláltál szíved minden melegével.”

  • Bridget

    2011. október 05. szerda

    Sziasztok!
    Köszi, Anita jól vagyunk. Pont ma vagyunk 1 hónaposak!:) Repül az idő! Fric gratulálok a második kis csajszihoz is!:) Mi nem alusszák át még az éjszakát…:( eszik olyan 9 körül…aztán húzza olyan 2-ig, aztán már beáll a 3 óránkénti evészetre,de napközben még sokat alszik. Lehet ezért is ébred meg éjszaka. Kicsit fájdogál a pocakunk,de ennyi. Tegnap voltunk neki útlevelet csináltatni,hát két órán keresztül kellett ébresztgessük, hogy tudjanak róla olyan képet csinálni,amikor nyitva van a szeme!:D Nem volt egyszerű,de végül sikerült. Jövőhéten megyünk haza…aztán muszáj volt.
    Remélem mindenki jól van. Jó babázást és babavárást!:)

  • Kata

    2011. október 03. hétfő

    Sziasztok! segítséget szeretnék kérni. Nekem mindig pontosan jött meg szinte fájdalom nélkül. Ma kellett volna megjönnie, de nem jött és a hasam már 2 hete fáj, menstruációs görcseim vannak, ma mégjobban, de semmi, egy kevés barna véladék van. 3 tesztet vettem már de mind negatív. De érzem hogy valami rendjén, utoljára a 14 éves lányomnál vettem teszetet az us negatív volt mégis megszületett. Mennyire biztosak ezek a tesztek? Lehet hogy terhes vagyok? meddig várjak még? Köszönöm a választ előre is.

    • Gabi

      2011. október 10. hétfő

      Ha még azóta se jött meg, nem érdemes tovább várni, szerintem menj orvoshoz.

  • Anita

    2011. október 03. hétfő

    Gwen,mintha csak én írtam volna,amit írtál. :)A Bianka teljesen ugyanez.Ő is olyan este 9től reggel 7ig alszik,és van,h.még délelőtt alszik egy pár órát,mint ahogy most is már 9óra óta(3órája).Nekem is sokat van fenn nap közbe,van h.egész nap.Imádja a hangját,ahogy én is :)Meg a vigyorgások!Olyankor meg tudnám zabálni! :)Mondjuk nekem háztartási feladataimat még mindig nem tudom sokszor normálisan elvégezni,nehéz mellette,mert nagyon emberfüggő!És ráadásul most szombaton elkezdtem egy okj-s képzést,ami 2 éves és minden szombaton van.Kemény lesz gyerek mellett,de hát muszáj!
    Bridget remélem jól vagytok! 🙂
    Fric neked még boldog babavárást,hátra van még egy pár hét! 🙂
    Noémi és a többiek sok puszi és jó babázást minden anyukának!

  • Brigitta

    2011. szeptember 29. csütörtök

    sziasztok.en vagyok ma regel megjot .megnyugodtam de olvastam hogy azert meg terhes lehetek,mert edig mindeg pontosn jot meg esetleg 1napal kesobb.most akkor miutan elmulik a menstruaciom csinaljak meg egy tesztet?es hany nap az elmulas utan csinalhatom meg?

  • netti

    2011. szeptember 29. csütörtök

    Sziasztok!

    Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok ,hogy most a 16-dik terhességi hétben vagyok,és sűrűn vannak hangulat ingadozásaim(sírhatnék)…Van olyan praktika amivel túl lehetnék ezen?Amúgy nem érzem magam depressziósnak.Nektek volt ilyen??Hogy lettetek úrrá rajta..Válaszokat előre is köszönöm!!:)

    • noémi

      2011. szeptember 29. csütörtök

      nekem nem volt ilyen. legalábbis nem tűnt fel:)

    • Gabryelle22

      2011. október 03. hétfő

      Szia. Én „még” csak a 12. héten járok, de nálam sűrűn előfordul! Sajna nem tudok mit tenni ellene. A leghülyébb legnyálasabb filmen tudok pityeregni. pl múltkor a jóban rosszban volt a tv-ben pont az a rákos pasas volt benne meg a neje, aztán el kellett kapcsolnom mert könnybe lábadt a szemem. Pedig csak egy hülye film, jóformán oda sem figyeltem igazán!! 😀 Ez ilyen, majdcsak elmúlik! 😀

      • netti

        2011. október 06. csütörtök

        Köszönöm a válaszokat!!!

        Kicsit megnyugodtam,hogy van aki ugyanezzel a „problémával” küzd..Majd csak elmúlik..Nektek is kitartás,az a lényeg hogy nincs semmi gond,én most a 17-dik hetet kezdem,talán múlófélben van a hányinger is :)Üdvözlök mindenkit!! 🙂

  • Brigitta

    2011. szeptember 28. szerda

    sziasztok,utolso menstruaciom augusztus 22 em volt es tartot 6 napot.ma szeptember 28-a van es meg nem jot meg.mar csinaltam egy tesztet es negativ let.ma ereztem ojan fajasokat a hasam alat meg a hasamba mintha mikor megjon az elso napokban.de megis semi.erzem mintha fel lenek pufadva tele a hasam.most akkor lehetseges hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2011. szeptember 29. csütörtök

      A negatív teszt ellenére lehetséges a terhesség. Főleg, ha egyébként pontosan szokott megjönni. Ha továbbra sem jön meg, érdemes a tesztet pár nap elteltével megismételni.

  • Makk Lászlóné éhardt ildikó

    2011. szeptember 27. kedd

    Sziasztok!
    A 3. inszemináción vagyok túl. A 2. sikeres volt, aminek nagyon örültünk 2 év után, de sajnos a 7 hetes ultrahangon már levállt a petezsák, és bevéreztem, korház lett belőle.Most pénteken megyek első ultrahangra nagyon izgulunk, és félünk is. Mit tehetnék , hogy megmaradjon a baba, ha sikerült teherbe esnem. Semmit nem emelek, nem sportolok.Ha van olyan aki ugyen ebbe a cípőbe jár, szívesen fogadnám a tanácsait.

    • noémi

      2011. szeptember 28. szerda

      nekem a 3.inszeminációm sikerült. 7hetesen volt egy kis vérzésem. de hálistennek nem lett baj! sok sok sok pihenés, nem emelés, nincs forróvizes fürdő stb. ezen felül rengeteg magneb6ot kellett szednem, meg miután biztos lett hogy terhes vagyok az orvosom felírt egy gyógyszert hogy megmaradjon a babám. a nevére már nem emlékszem. sok sikert szorítok!

      • noémi

        2011. szeptember 28. szerda

        ja ezt a gyógyszert amit a doki felírt a 13.hétig kellett szednem napi hatot!!! reggel 2.délbe2. este2. aztán a 13.hét után már nagyobb valószínűséggel marad meg a baba igy egyesével elhagyhattam lassan…
        sajna a nevére tényleg nem emlékszem:( de ha akarod utánanézek:)

        • Ildikó

          2011. szeptember 29. csütörtök

          Szia!
          Köszi a segítséget!
          30-Án megyek a dokihoz akkor kiderül, hogy miújság.

  • FriC

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!
    Ma voltunk babamozin,de 1 honap mulva ismétlés,mert nem lehetett rola fotot késziteni 😆

    És KISLÁNY 😆

    Én jól,dagadok.

    • noémi

      2011. szeptember 26. hétfő

      hát akkor gratula a nunishoz:) úúúúúúúúúúgy szeretném ha nálunk valamikor lesz kistesó hogy lány lenne:) én nagyon örülnék:) úgyhogy most irigykedem:)) GRATULA:) puszika!

    • Anita

      2011. szeptember 27. kedd

      Gratulálok a kis csajszihoz!
      Én is kislányt szeretnék majd,ha egyszer lesz kistestvér.

    • Gwen

      2011. szeptember 28. szerda

      Sziasztok!
      Gratulálok Fric!Tudtam,hogy kislány lesz:)Tudod van az a mondás,hogy egy szerszámmal egy félét..:))Én is kislányt szerettem volna,dehát kukisat gyártott az apuka:)
      Mi jól vagyunk,Benci hétvégén lesz 3 hónapos.Olyan kis tündér már!Egyre könnyebbek a napok.Rengeteget mosolyog,egy igazi szívtipró.Egy huncut kacajjal levesz a lábamról..:)Imádom:)Nagyon érdeklődő baba,ha vállon van akkor nagy szemekkel les mindent és mindenkit.Szeret a hintában,játszószőnyegen lenni.Rúgkapál,izeg-mozog,verdesi a lógó bigyókat.És egész álló nap csak gügyög,kiabál,sikoltozik..:)Folyton a szájában a kis ökle,ujjacskái,nagyokat cuppog rajta:)
      Bár könnyebbek a napok és a háztartást is úgy ahogy tudom már vezetni mellette,még mindig hulla fáradtan fekszem le 10kor az ágyba.Ő kb 9től alszik reggel 7ig egyhuzamban,szavunk nem lehet panaszkodni.Elkényeztet minket.Van,hogy délelőtt is alszik egy 2 órát(most is) de a nap nagy részében fent van.Hát így telnek a napjaink:)
      Remélem a többi mamának is könnyebb lesz a nevelés.Bizony nehéz időszak ez,bárki bármit is mondjon.A sírás az mindennapos és nem csak a gyerek részéről..:(De van egy szerető párunk és egy egyre mosolygósabb babánk aki erőt ad:)
      Puszi nektek!Fric..a blogod?:)

    • Gabryelle22

      2011. október 03. hétfő

      Fric! Gratulálok a kislányhoz!!! 😀 Dejóóómááár!! Én azért úgy vagyok vele, hogy tök jó lenne egy kispöcsös, de tuti lányom lesz megint! persze annak is nagyon örülnénk!! Hétfőn megyek 12hetes Uhra kecskemétre. remélem minden oké lesz!

  • Anita

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!Örülök,h.jól vagytok Bridget!Nem volt még kiborulás,sírás? :)Nekem még a mai napig van,amikor nagyon kiakaszt az ordítással.Néha nehéz!Mostanában elég sokat nyűgösködik,és a hangja!!!…lehet operaénekes lesz belőle.Csoda,h.nem törnek az ablakok a hangjától! 🙂
    Én se panaszkodhatok azért rá.Nappal sokszor egész nap fenn van,de éjszaka 9-10-11 órákat alszik.Általában 9óra körül alszik el és reggel 7ig bírja hála az égnek!Én nagyon szeretek aludni(szerintem rám hasonlít :)) és ha minden éjszaka fel kellene hozzá kelnem én már lehet kórházba feküdnék kimerültséggel.
    És képzeljétek most kezd el gagyarászni,meg akkorákat vigyorog!Megzabálom!Olyan jókat beszélgetünk néha.Nagyon imádom!Szerdán lesz 2hónapos.Megyünk szurira 🙁 Nem tudom hogy fogja állni,meg hogy én hogy fogom viselni.
    Noémi nagyon aranyos a kis Sára!Biztos tetszik neki az uszoda.Bianka unokatesója is most lesz 4hónapos és már volt usziba.Biztos jó dolog!
    Fric remélem ti is jól vagytok!Lassan gyarapodik a család megint. 🙂
    Mi lehet Melindával meg Evicával?!Ezer éve nem írtak már.
    Na jók legyetek!Szép napot!És jó babázást mindenkinek! 🙂

    • gyöngyike003

      2011. november 07. hétfő

      Szia Anita én egy új levelező vagyok Adrienn a nevem. Kérdezted,hogy hogy fogja a kisbabád bírni a szurit meg te is hát én már ezen túl vagyok. Hát nem lesz könnyű, de meglehet birkózni vele.Azt is megmondom neked,hogy hova kapja, nem egyet kap hanem kettőt a combjába kapja, ha van még kérdésed akkor az email címemet megadom és ide nyugodtan írhatsz ha gondolod. A kislányom most lesz 3 hónapos de már kezd jönni a kis foga és én erre rá kerestem de közbe bele néztem a hozzá szólásokba és így találtam rád mert én úgy gondoltam,hogy én ezen már túl vagyok és,hogy meg nyugtassalak a sok aggódásoktól hát így leírtam neked a fentiekben amit kérdeztél remélem hogy írni fogsz, mert így találtam magamnak egy társat aki ebbe a cipőbe jár, mint én. Az email címem szami90@citromail.hu Üdv az új társalgótársad Adrienn várom a leveledet.

  • noémi

    2011. szeptember 23. péntek

    na ma reggel megszületett a volt évfolyamtársam kislánya is:) tiszta anyja:)

    az jutott eszembe hogy kiváncsi lennék hogy a régi kismamablog-osokkal mi van? hogy vannak? hogy vannak a gyerekek? nem is sorolok neveket mert sokan vannak:) de ha néha feljár valki közületek és olvas, akkro irjon pár szót:) Paginak láttam már szép nagyok a lányok:)

    nőlnek ezek a gyerekek mint a gomba:)

    járunk Sárával babaúszásra:) tökjó:) nem olcsó mulatság, de inkább erre költök mint más baromságra..:)

    na pislog a monitorom.. tuti el fog romlani ez is…

    • Gabryelle22

      2011. október 03. hétfő

      Hát jah, Pagi a három lánnyal? Vagy Timi, vagy Csucsu, vagy Bee. Barica, Babacsi???? Sehol senki!! pedig kíváncsi lennénk rájuk is!!

  • Anita

    2011. szeptember 21. szerda

    Bridget szívből gratulálok nektek!Bocsi,h.még csak most írok,de nem sok időm van feljönni.De sokat gondoltam rád!Sejtettem,h.már megszültél.Ügyik voltatok!Kitartás az első pár héthez!Az sem lesz könnyű!Még nekem most is nehéz néha!Jó babázást! :)Millió puszi!
    Fric nálad lehet már tudni,h.milyen nemű lesz a második csemete? 🙂

    • Bridget

      2011. szeptember 21. szerda

      Köszi szépen! 🙂 Nekem se sok időm van mostanában feljönni…bár nem panaszkodhatom,mert Hanna nagyon jó baba! Hála Istennek nem hasfájós, csak ritkán tekeri meg a pocakját. Éjszaka 4-5 órákat is alszik, úgyhogy egy szavunk nem lehet. Nem mondom, hogy könnyű ez az éjszakázás, sokszor alig bírom nyitva tartani a szemem! 🙂 De,hát vannak akik ettől sokkal jobban megszenvedik az éjszakázást. Próbálok nappal is, amikor alszik pihizni…de nem mindig jön össze. Már voltunk sétálni is…nagyon élvezi, sokkal jobban alszik a levegőn! 🙂
      Remélem ti is jól vagytok Biankával!:)
      Tényleg Fric…na mi lesz??:) Már csak megmutizta magát!:)

      Puszi, ha van időm jövök!:)

      • FriC

        2011. szeptember 21. szerda

        Sziasztok!
        😆 A neme? jó kérdés,mert faros és mindig hasal az Uh-ok folyamán… De majd remélem hétfőn a babamozin végleg kiderül hogy nunis,vagy kukis 😆
        Nálunk minden oké,Loli próbálkozik az állással,csak még nem jön össze neki…
        Az éjszakákat már végig alussza,20:30-től reggel 5-6 ig alszik 😀
        Jönnek a rágó fogai,attól megváltozott a széklete,szegénynek még a nunit is kicsipte.. 🙁
        Majd jelentkezek…
        Noncsi,hogy vagytok?
        Sára?
        Gwen?
        Gabrielle?

        • Gabryelle22

          2011. szeptember 21. szerda

          Hali. Holnap megyek uh-ra dokihoz. 10 hetes vagyok! 😀 nagyon gyorsan telik az idő! Elmúltak az enyhe kis hányingereim is, hál istennek nem voltak dúúúrvák. Fric te hanyadik héten vagy már? A kislurkó jó szégyenlős! Remélem a mienk hamar megmutatja majd magát. Báááár van egy babona, ami szerint a kismama, ha kerek dolgokkal álmodik lány lesz, ha hosszúkásokkal akkor fiú. Misellel dinnyét vettem álmomban, most meg azt álmodtam hgoy lufikat fújtam fel! szóóóval misellnél bejött a kerek dologgal álmodás, lehet most is nuncis van a pocakban!! 😀 Fric te nem álmodtál ilyeneket? Amúgy álmomban mindig fiam van, és kopasz!!! Kíváncsi vagyok mikor mutatja meg magát a bébid!!!

        • noémi

          2011. szeptember 22. csütörtök

          mi is elvagyunk:) járunk úszni:) fog még nem jön, mászni még nem mászunk csak gurul:) de azért próbálkozik négykézláb:) nagyon cuki:) imádom:) és most várom a mensit:D

          • FriC

            2011. szeptember 22. csütörtök

            Én nem álmodtam még ilyeneket,vagyis legalábbis nem emlékszem rá,vagy csak nem vettem fontosnak…
            Én 23.hétben már,ma vettem észre,hogy elkezdtem dagadni,a lábam,de nagyon fájnak is…
            Mazsola meg rugkapál állandóan… 😆

            • noémi

              2011. szeptember 23. péntek

              édes drága aranyos pici maszat pocaklakó:)))

  • Szilvike

    2011. szeptember 20. kedd

    Sziasztok,

    Segítségeteket szeretném kérni. Aug.18-án jött volt az utolsó menstruációm első napja és még mindig nem jött meg. több terhességi teszt negatív lett, többek között a ma reggeli is. ma iszonyatosan görcsöltem, azt hittem meg fog jönni, de nem egy kis idő múlva el is múlt a fájdalom. Elmentem nőgyógyászhoz hogy legalább valamit adjon mert ezt a fájdalmat nem lehet elviselni. Megvizsgált, de azt mondta hogy nem érzi hogy terhes lennék, de azért a csináltat egy terhességi tesztet. ha nem vagyok terhes akkor mi bajom lehet?

    • Gabryelle22

      2011. szeptember 21. szerda

      Szia. Hány napja késik? Egyébként még nem igazán tudják ilyen korán a dokik észre venni ha baba van. Lehet később volt a peteérésed, és azért negatív még a teszt. Ha nem jön meg pár napon belül szerintem ismételd a tesztet. Drukkolok!

      • Szilvike

        2011. szeptember 23. péntek

        Ma voltam az orvosnál és megállapították hogy túl vékony a méhnyálkahártyám ( 6,7 mm) és nem volt peteérésem, ezért nem jött meg. úgyhogy sajnos nem vagyok terhes 🙁
        De nem tudom hogy ez mit jelent? ilyen még sose volt velem. Mindig időben megjött, max 2 napot késett, de nem többet. Ugye ettől még lehetek terhes? Lehet hogy nagyon buta kérdést tettem fel, de nem vagyok ezekkel még úgy tisztában.

  • Helena

    2011. szeptember 20. kedd

    Sziasztok! avgusztis 25-en volt utoljara mensesem, azota mar parszor volzunk egyutt a parommal nagyon szeretenk egy kisbabat! a hasam szokott fajni mintha meg kellene jonnie, szoktam neha szeduli, minden nehezemre esik es pisilnem is sokszor kell. par honappal ez elot voltam a nogyogyasznal. a doktorno azt hitte hogy terhes vagyok de az csak egy ciszta volt! tehetetlen vagyok,lehet a ciszta vegett nem eshetek teherbe?! elore is koszonom

  • Szandi

    2011. szeptember 19. hétfő

    Sziasztok:)
    Azt szeretném megkérdezni hogy múlt hónapban napra pontosan megjött, de ebben a hónapban meg sajnos vmiért nem jött meg! Ebből lehet esetleg vmi baj??
    Előre is köszönöm a választ:)

  • Kreo

    2011. szeptember 19. hétfő

    Fogamzásgátlót szedek, régebben (a fogamzásgátló előtt) sem volt normális a menstruációm (hol sok, hol kevés, és az ideje sem volt éppen normális). Voltam már orvosnál, de az csak a hasára ütött , hogy biztos meddő vagyok, vagy csak ideges… Most, hogy szedem a fogamzásgátlót egyre kevesebb lesz a menstruációm, görcseim ugyanúgy vannak, de attól még nem lesz több. Van valakinek hasonló gondja? Vagy tud tanácsot adni?
    Előre is köszönöm 🙂

    • Gabi

      2011. szeptember 21. szerda

      A fogamzásgátló igazából nem oldja meg a rendszertelen ciklus kérdését, gyakran még ront is a helyzeten. Érdemes lenne másik orvoshoz elmenni, érdeklődhetsz ismerősöknél, hogy kit ajánlanak, aki lelkiismeretesen utánajár a problémádnak. Remélhetőleg kezelhető a probléma.

  • Kitti

    2011. szeptember 19. hétfő

    Egy kis segítséget kérnék! Nem tudom még,hogy terhes vagyok-e de már másfél-két hete émelygek,hányingerem van gyakori vizelés is van és teltség érzet,kimerültség,fáradékonyság. Tesztet csináltam a tünetektől számítva az 5. napon de negatív lett. Mennyi esélyem van arra,hogy babát várok?

    • Gabi

      2011. szeptember 21. szerda

      A leírt tünetek gyakoriak a terhesség korai szakaszában, de nem utalnak egyértelműen terhességre, azokat más is okozhatja. Viszont a negatív teszt ellenére még lehetséges a terhesség. Ha már késik a menzeszed is, érdemes a tesztet megismételni.

      • Kitti

        2011. szeptember 22. csütörtök

        Az eggyüttlét utáni napon/napokban barna folyásom volt! Már a mellem is fájdogál. Remélem 1 hét múlva már 2 csíkom lesz!!

  • Izi

    2011. szeptember 17. szombat

    Sziasztok! Én 7 hetes terhes vagyok, kb egy hete rettentő savam van azt hiszem (a gyomorszájam körül fáj nagyon sokat). Semmit nem kívánok, sőt inkább undorodom a dolgoktól. Lassan nem tudom, hogy milyen kaját tudnék magamnak csinálni amit meg is tudok enni és nem fáj utána a gyomrom. Adjatok tanácsot kérlek. Előre is köszönöm.

    • Vida Agi

      2011. szeptember 19. hétfő

      Rennie-t lehet szedni terhesség alatt a túl sok gyomorsavon.

    • Gabryelle22

      2011. szeptember 21. szerda

      Szia. Nekem azt mondta a nagymamám,hogy minden reggel felkelés előtt az ágyban rágcsáljak háztartási kekszet! Nekem sokat segített! igaz reggel mikor felkelsz a hátad közepére sem kívánod a kekszet, de hidd el sokat segít. pl felszívja a gyomornedveket, és utána könnyebben megy az evés!

  • Mariann

    2011. szeptember 16. péntek

    ja és ez mit jelent? ennyire vagyok nyítva 3110 nőgyógy vizsgálat volt

    • noémi

      2011. szeptember 17. szombat

      én az 5.hónaptól 1újnyira nyitva voltam. 3ujjnyira az veszélyesebb szerintem a fertőzések miatt, uh. vigyázz magadra, szerintem szex csak óvatosan, ha egyáltalán lehet.
      de hogy mit jelent nem tudom annál jobban elmondani mint ahogy le van írva, hogy a külső méhszájad 3ujjnyira nyitva van:) remélem valaki tud neked bölcsebbet mondani:)

  • Mariann

    2011. szeptember 16. péntek

    Mit jelent hogy a külső méhszáj 3 ujnyira van nyitva 26 hetes vagyok, és Terheléses cukorvizsgálat után magas lett az eredményem. Vannak tapasztalataitok? 26hetesen voltam a 2. vérvételen, az éhgyomri jó lett4,65lett a szőlőcukor után viszont 7,88 lett a cukrom. Lehet baja a babának ha nem diétázom? mennyi a határ?

    • hajni

      2011. szeptember 16. péntek

      Szia Mariann!!
      Nekem is terhességi cukrom volt 26. héttől diétáztem. 7.9-TÖL már magas.
      Nekem 3 hétig volt csak elég a diéta és utána sajnos inzulinoznomkellet magam, de a babám érdekében mindenre képes voltam.Én ajánlom neked hogy reggel délben este /a fő étkezéseknél/ evés után 1 órával késöbb mérd meg a cukrod és ha tartosan 7.9 körül van keress fel 1 cukorbetegekkel foglalkozó orvost. De szerintem ezt majd a védőnő és a nögyógyász is ajánlai fogja.
      Egyépként én igy inzulinnal és diétával 36 hétre szültem meg kislányomat teljesen egészségesen 2700g és 48cm. És azért jött csak elöbb mert kevesebb volt a magzatvizem ami nem a cukortol van.
      Lényegébe ha magas a cokrod akkor a babának sookal több inzulint kell termelnie és ez születés után azzal jár hogy le esika baba cukra és potolni kell neki ifuzioval a cukrot és pár napba beletelik mire beáll a kis szervezete.m Az én kislányom is inkubátorba volt 4 napig. De amint emlitettem TELJESEN EGÉSZSÉGES!!!!
      Majd még folytatom csak törpi ordit.
      SZIA

      • hajni

        2011. szeptember 16. péntek

        Szia!
        Ismét itt vagyok!!
        Még azt akartam leirni, hogy ha nem diétázol akkor akár oriásbébid is születhet, vagy akár más egészségkárosodása lehet. De ha betartod a diétát akkor minden rendben lessz.
        Eleinte nehéz de aztán megszokja az ember én napi 6 étkezéssel csináltam a lényeg, hogy ne éhezz. Regelire 2 szeletke kenyeret ettem valami felvágottal és paradicsom, paprika vagy sajt kiséretében, de ha már nagyon untam akkor vettem magmnak diétás lekvárt és lekváros kenyeret ettem. Aztán tizoraira valami gyümi vagy joghurt persze diétás, ebédre általában csirke husit ettem attol nagyon jó volt a cukrom zöldséges rizzsel, uzsira változoan vagy amit reggelire vagy gyümit, vacsit ha marad az ebédböél azt ha nem föztem valamit, és este még valamit rágcsáltam hamlett, abonett mert eléggé svas voltam.
        Ja ést tésztafélét is ehetsz kis mértékben de csakis durum-ot.
        Most ennyi jutott az eszembe. Remélem tudtam sgiteni. Ha bármi kérdésed van irj!!
        Amint tudok válszolok!
        puszii

      • Niki

        2011. szeptember 17. szombat

        Szia szeretnélek megkérni h ha tutsz akkor segíts nekem.hogyan szoktassam le a 3 éves lányomat a ciciröl? Nem csak alvásnál és éjjel hanem napközben is cicizik és nem fogad el semmit amivel le akarom beszélni .

        • Vida Agi

          2011. szeptember 19. hétfő

          Több módja is van a ciciről leszoktatásnak, de ebben a korban leginkább az a módja, hogy megbeszéled vele, mikor, milyen körülmények között lehet és kis lépésekben szoktok le. Amit tehetsz még:

          1. Megteheted, hogy éjjel csak vizet kap szopi helyett, ebből valószínűleg az elején hiszti és nemalvás lesz, de ha kitartasz, akkor néhány nap alatt megszokja
          2. Azt is megteheted, hogy este hozzádbújva alszik el, de szopit nem kap, ilyenkor viszont előfordulhat, hogy éjjel is ezt akarja majd visszaalváshoz
          3. Azt is lehet, hogy szépen nyugodtan megbeszéled vele még napközben, hogy mostantól nincs cici, és megindoklod valamivel (indoklásra többféle verziót hallottam már, pl. „elvitte a nyuszika a tejet a nagyon kicsi babáknak”, „elfogyott a tejecske” stb.). Ha kéri, akkor megint elmondod ugyanezt a történetet. Az altatásnak azonban ugyanúgy kell adni egy keretet, mint addig, tehát ez nem azt jelenti, hogy akkor most szépen el fog ezentúl aludni magától, mert valamilyen mód kell, ahogy elaltathatja magát, pl. bevezetsz valamilyen alvósállatkát, de sokszor az is segít, ha a te párnáddal aludhat el.
          4. 1-2 napig este Apa fekteti le és ő megy be hozzá éjjel, ez általában gyorsan hatni szokott, Apának ugyanis nincs tejszaga és hozzá másként állnak, mint Anyához, rólad tudják, hogy megengedőbb vagy. Az első alkalom lesz nehéz, azt át kell vészelni, addig te tűnj el és Apa is készüljön rá, hogy nem 2 perc lesz elaltatni a gyereket, de onnantól kezdve rohamos javulást fogtok tapasztalni.

  • Szilvike

    2011. szeptember 14. szerda

    Sziasztok,

    segítségeteket akarom kérni. Ma reggel csináltam egy tesztet, akkor úgy tűnt hogy nem értékelhető. Mikor hazajöttem a munkából 2 csík látszódott már, igaz az egyik nagyon halvány volt. Elméletileg holnap kellene megjönni. Szerintetek lehetséges hogy baba van ott? Előre is köszönöm

    • noémi

      2011. szeptember 14. szerda

      minden lehetséges:) de holnap reggel tesztelj, szerintem mensi napján azért már erősebben kéne látszódni a csiknak! sok sikert!

      • Szilvike

        2011. szeptember 18. vasárnap

        Még mindig nem jött meg, tegnap teszteltem, igaz nem rögtön az első vizeletből, de negatív lett 🙁 azonban még mindig nem jött meg. most tartok a 31.napnál, remélem már nem is fog 🙂 holnap tesztelek újra és remélem 2 csíkos lesz 🙂

  • Timi

    2011. szeptember 14. szerda

    Sziasztok.Nekem lenne egy olyan problémám vagyis kérdésem h a héten vasárnap kellene h megjöjjön de tegnap egy egy két csepp vérzésem volt csináltam tesztett is de negatív lett tavaly is ugyan így volt csináltam tesztett negatív lett közben már egy hónapos terhes voltam csak akkor utána sajnos el is ment.A párommal nagyon szeretnénk babát van rá esély h most össze jön mert fáj a mellem is és fel vagyok pufadva.Előre is köszönöm a válaszokat.

    • Gabi

      2011. szeptember 15. csütörtök

      Lehetséges, hogy ismét terhes vagy, de ebből egyértelműen nem lehet megmondani. Ha ezután a pár csepp után nem jelentkezik több vérzés a menzesz várható idején sem, akkor érdemes a tesztet megismételni.

  • zsófi

    2011. szeptember 13. kedd

    Sziasztok.
    Júliusban voltam együtt a barátommal, de csak 5percig/max/ és nem ment el. Még ebben a hónapban normálisan megjött, de most augusztusban már nem. És a hasam is megnőtt/olyan mintha terhes lennék/. Lehetek terhes?

    • Gabi

      2011. szeptember 15. csütörtök

      Ha bizonytalan vagy, mindenképp csinálj egy terhességi tesztet. A megszakításos védekezés nem épp a legbiztonságosabb, kb. 5% a terhesség esélye.

      • zsófi

        2011. szeptember 15. csütörtök

        Köszi szépen 🙂

  • noémi

    2011. szeptember 12. hétfő

    kósza kérdés, hátha valaki járt már igy.
    szept1én jött meg. pár napig tartott, szerintem 5én már el is múlt. a lényeg hogy most megint olyan folyásom van mint mikor meg akar jönni, olyan rózsaszínes barnás..??? ,mitől lehet? ok hogy pé körül vagyok.. dehát az járhat ilyennel? nemhiszem nemtudom..valaki volt már igy?

    • Gwen

      2011. szeptember 13. kedd

      Nekem is megjött már egyszer,én is most vagyok peteérésnél.Erősebb folyásom volt de ugyanolyan zselésebb izé volt mint szokott máskor is.Nekem színe nem volt.Más valaki?

      • noémi

        2011. szeptember 14. szerda

        nem tudom, eddig nem sok ötletet kaptam:) de mindegy, csak aznap volt reggel ilyen barnás rózsaszines cucc… mindenesetre érdekes:)

  • Bridget

    2011. szeptember 11. vasárnap

    Sziasztok!
    Jelentem szeptember 5.-én 13:15-kor Hanna baba megérkezett! 🙂 3550gr-al és 54cm-el.
    Pénteken jöttünk haza, és egy szavam nem lehet rá,olyan jó baba! Eszik és alszik. Éjszaka is 4-5 órákat alszik, így még pihenni is tudunk.
    A szülésről…háát, nem egy sétagalopp, az tuti! De, az is, hogy megéri!!:) Ettől csodálatosabb dolog, mint, hogy az embernek gyereke születik, nincs is! Amúgy aránylag gyors szülésem volt. Reggel 5kor kezdődött, olyan 10-7 perces fájásokkal, aztán beállt 7-re. Így el voltam 8-ig, akkor felhívtam a szülésznőt, hogy sztem elkezdődött, és mondta, hogy akkor fél 9-re menjünk be, ő is jön. Így is lett. Aztán olyan fél 11 körül megrepesztették a burkot, mert szépen tágultam, ekkor már 3 ujjnyi volt. Na, utána aztán felgyorsultak az események…fájt rendesen. Majd mikor már azt mondtam, hogy nem bírom, fel az asztalra, és nyomni!! Na, amikor a kicsi feje kezdett kibújni, azt hittem végem..de még két nyomás és kint volt. Érdekes az embernek milyen emberfeletti ereje van ilyenkor nyomni. Hát, szóval így született meg Hanna baba! 🙂
    Ettől nehezebb szülése ne legyen senkinek!!
    Amikor tudok majd jövök!!
    Puszi Mindenkinek!!

    • noémi

      2011. szeptember 11. vasárnap

      Gratulálok:) nagyon örülök nektek:) sok pusz és sok tejcsit!

    • FriC

      2011. szeptember 11. vasárnap

      Gratulálunk nektek…
      Frida és Loli

    • Gwen

      2011. szeptember 11. vasárnap

      Gratulálok:)))

  • Klaudia

    2011. szeptember 10. szombat

    Sziasztok! Segitségre van szükségem! Mult hó 13.án volt meg (első napja) szept. 2 án voltunk a párommal együtt! 5 nappal ezelőtt világosbarna menses szerü pecsételgetéseim voltak 3 napi, 4. 5. Napnál kezdtem vérezni, de nagyon gyengén a szokotthoz képest! Lehetek e terhes? Lehet, hogy most történt meg a beágyazódás? Vagy most lökődik ki? Köszönöm elöre is!

    • Gabi

      2011. szeptember 13. kedd

      A beágyazódáskor jelentkezhet barnás folyás, de a vérzés nem jellemző. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Szilvike

    2011. szeptember 09. péntek

    Sziasztok,

    Utolsó női mentruációm aug.18-án kezdődött és az internetes kalkulátor szerint 09.01-én volt a peteérésem. Párommal együtt is voltunk aznap. Manapság egyre többet érzek szúrkál a hasamba, sokszor szédülök, és napok óta iszonyatosan fáj a fejem. Terhes lehetek vajon, vagy csak valami bacit kaptam el? MIkor érdemes legelőször tesztet csinálni? 28 napos a ciklusom, és 16-a környékén kellene megjönnie. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm

    • noémi

      2011. szeptember 10. szombat

      szerintem már 16án tesztelhetsz.én is napok óta rosszul voltam de én a fronttól. remélem hogy nálatok más a helyzet és jön a baba! szurkolok! sok szerencsét!

      Fric jó szégyenlős babáid vannak:))) Loli is nehezen akarta megmutatni magát:)

      Bridget már lehet babázik:D tökjó:)

      • Szilvike

        2011. szeptember 10. szombat

        Remélem hogy nem csak valami baci volt, hanem egy kisbaba van a pocakban. Bár folyton úgy érzem, mintha bármelyik pillanatban megjönne és már egész sok a folyásom, de majd kiderül. köszönöm a szurkolást, remélem sikerül.

        Mindenkinek jó babázást, illetve babavárást 🙂

  • monika

    2011. szeptember 09. péntek

    sziasztok.2.napja nincs mensim,szeretnek egy kis babat mar reg ota.regota probalkozunk a parommal.tenyleg minden percben olyan erzesm van hogy megfog jönni de eddig meg semmi.

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha azóta sem jött meg, és még nem teszteltél, mindenképp csinálj egy tesztet!

  • noémi

    2011. szeptember 09. péntek

    miért nem jelenik meg megint hogy ki mit írt? nem látok semmit:(

    • Gwen

      2011. szeptember 09. péntek

      Ha a korábbi hozzászólásokra kattintasz akkor láthatod a régieket.Nem tudom amúgy,néha átalakul ilyenre a fórum és pár napig csönd van,mintha nem is működne.Szerintem most csak senki nem válaszolt még.Szerintem Bridget már nincs is otthon…:)
      Fric!Na megtudtatok valamit UHon a piciről?Gratulálhatunk az öcsikéhez?:)És a blogodat se feledd el frissíteni:)

      • FriC

        2011. szeptember 09. péntek

        Még nem tudjuk mi sem most már,hogy kisfiu,vagy kislány-e 😆
        Akkor azt mondták,hogy ugy néz ki,hogy kisfiu,most meg legutóbb az orvos ennyit mondott,hogy lányos. 😀
        Szóval rejtély még egyenlőre 🙂

        Blog… Igen…Elég nehézkes igy Loli mellett. 🙂

        Szept. 26.-án babamozi 😀 fr jó is lesz 🙂

  • Mariann

    2011. szeptember 08. csütörtök

    Szia az lenne a kérdésem , hogy 25 hetes vagyok,árt e a babának a zuhanyfejes maszturbálás? (melegvízes a párom külföldön dolgozik csak azért) Fontos lenne köszönöm a válaszod elöre is

    • Mariann

      2011. szeptember 08. csütörtök

      mikor kaphatok választ? köszönöm

      • Mariann

        2011. szeptember 11. vasárnap

        Nem tudom miért van ez az oldal ha nem kapunk rá választ

        • FriC

          2011. szeptember 12. hétfő

          Én csak azért nem válaszoltam,vagyis az itt blogozók,mert nem tudtunk rá mit mondani.
          És tényleg türelem, 1-2 napot várni kell néha a válaszokra,mert az oldal szerkesztőinek rengeteg kérdezőik vannak,még privát levélben is,mellette még nevelnek meg dolgoznak.

    • Vida Agi

      2011. szeptember 11. vasárnap

      Nem, nem árt neki, ha még zárt a méhszáj. És légyszíves egy kis türelmet, ez egy ingyenes szolgáltatás, sehol nem ígértük, hogy azonnal válaszolunk.

  • FriC

    2011. szeptember 07. szerda

    Bridget, valami fejlemény azóta?