Hét kérdés a fogantatással kapcsolatban

Rengeteg kérdést kapok nap, mint nap a fogantatással, teszteléssel kapcsolatban, ezért most gyorsan összefoglalom a leggyakoribb félreértéseket.

1.Ha 36,5 a hőm, attól még lehetek terhes?

 Hét kérdés a fogantatással kapcsolatbanNincs olyan, hogy ha 37 fok feletti a hőd, akkor biztosan terhes vagy, 36,8 alatt pedig nem. A hőmérés lényege nem az, hogy megmondja, terhes vagy-e, hanem, hogy a peteérés időpontját megjósolja. A peteérés előtti időszakban változó a testhőmérséklet, peteéréskor leesik, utána megemelkedik és a mensesig így is marad. A menstruáció első napján, vagy az azt megelőző napon, de sok esetben csak a menses végén a hő ismét leesik. Ha terhes vagy, akkor fentmarad, de ez nem azt jelenti, hogy ha fentmarad, akkor biztosan terhes vagy, hanem csak azt, hogy még nem jött meg. A hőmérőzésről bővebben itt olvashatsz

2.Ha negatív lett a teszt, attól még terhes lehetek-e?

Igen, lehetsz. A negatív teszt sokszor téved, olyan viszont nem fordulhat elő, hogy a teszt pozitív és nincs baba (csak egyes pajzsmirigybetegségek esetén)

3.Ha a második csík nagyon halvány, akkor az most pozitívnak számít?

Igen. A csík azért lehet halvány, mert nincs még elég hormon a vizeletedben, de véletlenül nem jelenik meg.

4.Ha 5 nappal az együttlét után hányingert érzek az lehet-e a terhesség jele?

Nem. Legkorábban a vélt fogantatás után 12-14 nappal érezhetsz tüneteket.

5.Ha megszakítással védekeztünk, akkor teherbe eshetek-e?

Kicsi rá az esély, de igen, így is teherbe eshetsz. Az ún. Pearl Index szerint (100 nőnél vizsgálják, hogy 1 éven át alkalmazva az adott módszert hányan estek teherbe, 35 a megszakításos védekezés értéke, azaz, 100-ból 35-en teherbe estek).

6.Ha menstruáció alatt szeretkezünk, akkor lehetek-e terhes?

Minimális az esélye, de csak úgy tudod teljesen kizárni ennek az esélyét, ha tudod, mikor van a peteérésed, ehhez pedig több hónapos megfigyelés szükséges. Akinek a ciklus elején van a peteérése, az a menses végefelé már teherbeeshet. A mentstruáció első napjai a sérült méhnyálkahártya miatt kicsi a teherbeesés esélye.

7.Ha megjött, de nem olyan, mint szokott, akkor annak ellenére lehetek-e terhes?

Ha rendesen megjött, legalább 2 napig tartott és élénkpiros vérzést is tapasztaltál, akkor biztosan nem vagy terhes. Ha csak barnás pecsételő folyást tapasztaltál, akkor lehet, hogy terhes vagy.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

297 Comments

  • Anna

    2011. április 18. hétfő

    Sya, Azt szeretném megtudni,hogy terhes lehetek-e? A barátommal menszesz utáni 3.-dik napon lefeküdtünk és bennem ment el. Ma van a 14.-dik napja,de nincs hányingerem,nem szédülök,meg semmi ilyesmi. A barátom próbál megnyugtatni,hogy a menszesz után 5 napig nem eshetek teherbe,de én akkor is félek,hogy mégis. Nem védekeztünk! Annyit csináltam,hogy aktus után rögtön elmentem WC-re. Mit tegyek?? Köszönöm szépen.

    • Gabi

      2011. április 23. szombat

      Nem tudsz mást tenni, mint hogy várod a következő menzeszt. A ciklus középső időszakában (átlagos 28 napos ciklus esetén a menzesz első napjától számított 14. nap körül) a legnagyobb a teherbeesés esélye, de ez nem azt jelenti, hogy ez előtt nem lehet teherbe esni.

  • Gabika

    2011. április 14. csütörtök

    Gabika szerint: A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

    2011. április 11. hétfő – 15:13 Kedves Doktornő, problémám a következő lenne, kb. 10 éve szedek fogamzásgátlót, Diana 35-el kezdtem, aztán a Yadint szedtem. Februárban abbahagytam, rendesen megjött a mensesem. Most áprilisban meg kellett volna jönni már tabletta nélkül – de nem jött meg. Úgy gondoltuk a barátommal, hogy megpróbálkozunk a babával. Lassan két hete próbálkozunk – azóta szúró érzést érzek a baloldali petefészkemnél, és enyhe hátfájást. A tesztek negativak, menstruáció nincs. Lehetséges a teherbeesés ilyen esetben is /ha nincs magától menses/?
    Mikor teszteljek? /Eddig az összes éves vizsgálati leletem tökéletes volt a nőgyógyászomnál/

  • Kriszti

    2011. április 13. szerda

    Szia!
    Egy nagyon fontos kérdéssel fordulok hozzád. 1 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését,24 éves vagyok,15 éves korom óta szedtem.Azóta minden nap együtt vagyok a párommal,nem védekezünk. A kérdésem az lenne,hogy mennyi az esélye annak,hogy terhes lehetek,és mennyi idő múlva csinálhatok tesztet,6 nap van még a menzeszig..Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2011. április 19. kedd

      Kb. 20% esélye van. De fogamzásgátló szedése után előfordulhat, hogy több hónap is eltel, mire sikerül. Azért ha késik a menzesz, érdemes tesztelni.

  • xxy

    2011. április 02. szombat

    Kedves doktornő! Az lenne a kérdésem hogy január 28-án voltunk utoljára a barátommal együtt..aki már most a ” volt barátom” a menzeszem utolsó napján de véletlenül kiszakadt az óvszer én vettem észre . A barátom azt mondta nem élvezett el. 3 nappal a történtek után mentem el először nőgyógyászhoz de nem mertem neki elmondani a történteket ..de megvizsgált, és felírta a fogamzásgátló gyógyszert azt mondta amikor megjön a menstruációm akkor kezdjem el szedni meg is jött időben a menzeszem és el is kezdtem szedni a tablettát mind a 21-et beszedtem . és nem rég a 7 napos szünetben is megjött időben a menstruációm. azóta már a második levél gyógyszert kezdtem el szedni.Doktornő szerint mennyi az esélye h terhes vagyok? mert hallottam már olyan esetről is ahol attól h terhes volt az illető megjött neki ugyanúgy. és mostanában azt tapasztaltam mintha nagyobb lenne kicsit a hasam ésmintha nőtt volna a mellem ..de azt olvastam ez a tabletta miatt lehet mert még nem szokott hozzá a szervezetem. kérem válaszoljon ..segítségét előre is köszönöm. 1 aggódó lány

    • Gabi

      2011. április 09. szombat

      A leírtakat valóban okozhatja a nemrégiben elkezdett fogamzásgátló. Ha az eset után pontosan jelentkezett a menzesz, mennyisége, színe, állaga, időtartama nem tért el a megszokottól, akkor minimális a terhesség esélye. De ha mégis bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt elvégezni.

  • aggodó :SSSS

    2011. március 11. péntek

    nemtudom h most mivan.. 3 honapja szedek fogamzásgátlot ugy h egy hét szünet van 3 hét gyocerezés után. elvleg azalatt az egy hét alatt is védett vagyok. legutobb mikor megjtöt elötte annyira fáéjt az alhasam h nemtuttam felállni.. gondoltuk h talán a gyocertöl van h szokja a szervezetem. mostmeg vasárnap abbahagytam mer szünet kezdődött hétfőn elment bennem a barátom és tnap (csütörtökön) volt az ideje h megjöjjön. és nagyon kevés vér volt de több barna. és ma is ezvan (pénteken.) ez most mitjelent tehres lettem?:(

    • Gabi

      2011. március 14. hétfő

      Ha a fogamzásgátlót a 21 napos időszakban pontosan és kihagyás nélkül szedi, akkor az a 7 napos szünetben is véd a terhesség ellen. A fogamzásgátló elkezdése után előfordulhat, hogy az addig enyhe, fájdalommentes menzesz megváltozhat, erős hasi fájdalmak kísérhetik, ez lehet normális, ahogy az is, hogy a vérzés mennyisége is megváltozik. Tehát ha pontosan szedte a gyógyszert, a szedés alatt nem jelentkezett hányás, hasmenés, nem szedett mellette antibiotikumot, akkor max. 1% az esélye, hogy terhes legyen.

      • aggodó :SSSS

        2011. március 14. hétfő

        hát voltak olyanok h félorával később szettem be de az nembaj ugye? ma keztem urjaszedni de fél8kor értem haza és fél7kor keleltt volna bevennem de ahogy hazaértem azonnal ebszettem emr sajnos itthonhagtyam..:S mer aztolastam h komolyab baj akkor van ha 1-2 nappal később vettem be..

  • kata

    2011. március 06. vasárnap

    Jo napot!
    En mar nem tudom kihez forduljak segitsegul, mert mindenki, csak kicsufol, vagy egyszeruen nem vesz komolyan.
    Valahanyszor „szexualis” kapcsolatom van valakivel, en bekepzelem, hogy tehes lettem. Hangsulyozom: mindig nagyon figyelek mindenre. De, en ugyis bemeselem magamnak. Mar volt, hogy kesett, megcsianltam 3 terhessegi tesztet, majd megjott, csinaltam meg kettot, hogy biztos negativ-e..majd vartam 3-4 honapot, hogy lam no-e a hasam, s nem e vagyok mehen kivuli terhes. Akkor meg szuz voltam, szoval mindezt egyszeru petting utan muveltem el. Ezt csak azert irtam le, hogy erzekeltessem a helyzet komolysagat.

    Jelenlegi problemam:
    Tegnap elott vesztettem el a szuzessegem. Vedekeztunk ovszerrel, de tortent egy kis balaeset: eloszor az ovszert veletlenul forditva akarta ratenni a fiu, persze ugy nem lehetett es akkor megforditota. (persze nem ugy, h mar le volt tekerve, szoval nem serult meg)
    Most attol felek, hogy mi van ha valami kis elocseppek ra mentek es akkor most belem kerultek es en terhes lettem? Pont aznap volt peteeresem a naptar szerint, szoval most jelenleg kb nem alszok annyira felek.
    Mikor csinaljak terhessegi tesztet, hogy megnyugidjak?
    Kb mekkora igy az eselye, hogy terhes vagyok?

    En ezt nem ertem, mas nyugodtan „vedekezik” megszakitassal, es nem fel..en meg mindentol felek ami egyszer terhesseggel jarhat, meg akkor is, ha kozben racionalisan tudom, hogy nem lehet baj.
    Nem vagyok normalis?!

    21 eves lany.

  • Melinda

    2011. február 23. szerda

    Szia, Ági!

    3 és fél hónapos fiam 2,90 kg és 50 cm-l született. Kizárólagosan anyatejjel táplálkozik, most 4,60 kg és 63 cm. A környezetemben mindenki véleménye az, hogy a gyerek nem nő eléggé.
    Nagyon kiegyensúlyozott, mosolygós gyerek (éjjel jól alszik, 3-4 óránként kér enni, napi 2x van aranysárga széklete).
    Aggódnom kellene a súlya miatt, esetleg felkeresnem egy szakorvost?

    Előre is köszönöm,
    Melinda

    • Vida Agi

      2011. március 04. péntek

      A leírásod alapján semmi baja a kisfiadnak, kis súllyal született és ahhoz képest eddig szépen gyarapodott, valószínűleg ez öröklött dolog nála, nem kell vele foglalkozni.

  • Orsi

    2011. február 23. szerda

    Kedves Ági!

    Tavaly nyár óta fogamzásgátló tablettát szedek, már előtte is szedtem, csak volt egy kis kihagyás. Közben kijöttünk Németországba dolgozni (3 dobozzal hoztam ki), és a gyógyszerem január 20-án elfogyott. (meghosszabbították a munkaidőt, előre nem tudtuk, hogy ilyen sokáig kell maradnunk) Ugye utána kellett volna megjöjjön 24.-én (mindig pontos volt), de nem jött meg, és aznap este még együtt voltam a párommal, de nem védekeztünk, hisz a gyógyszer tájékoztatón az van, hogy mens.-ig véd a tabletta. 25.-én megjött. Aztán amikor elmúlt rá pár nappal erős alhasi szúró fájdalmaim voltak, először jobb oldalon, majd bal oldalon, kb. 12 napig. Néha olyan erős volt, hogy azt hittem összeesek. Elkezdtem kamilla, zsálya és csalánteát inni. Majd elmúlt.Aztán rá pár napra úgy éreztem, mintha meg akarna jönni, és ez már másfél hete tart. Közben hétfőn már meg kellett volna jönnie. De semmi. A melleim feszülnek, és tegnap olyan volt, mikor megnyomtam mintha jött volna belőle valami folyadék, de csak egy borsónyi.
    Ma reggel csináltam egy tesztet, negatív lett.
    Nagyon félek, hogy valami komoly bajom van. (ciszta, vagy akármi, és nem lehet majd babám) Legközelebb áprilisban megyünk haza, akkor tudnék csak orvoshoz menni. Itt kinn félek idegen orvoshoz menni. Tudna esetleg tanácsot adni, hogy mit tegyek most? Nem tudom, hogy a korom számít-e, de azért megírom, hogy 25 éves vagyok.
    Válaszát előre is köszönöm! És nagyon várom!
    Üdvözlettel! Orsi

    • Gabi

      2011. március 01. kedd

      Ha a tablettát előtte pontosan szedte, az még a 7 napos gyógyszermentes időszakra is védettséget ad, akkor is, ha utána nem kezd újabb levél gyógyszert. Az egy napos késés nem jelentős, emiatt még nem kell terhességre gondolni. Hogy most késik, az pedig betudható annak, hogy a nemrégiben abbahagyott fogamzásgátló miatt még nem állt vissza a ciklus. Ez nagyon gyakori. Viszont ez az erős és elhúzódó hasfájás már nem annyira természetes. Ha esetleg megismétlődne mégis érdemes lenne orvoshoz fordulni, még ha nem is nőgyógyászhoz, hanem háziorvoshoz. A negatív teszt ellenére még szóba kerülhet a terhesség, ha az utolsó menzesz óta is voltak együtt védekezés nélkül, ha azóta sem jött meg újra, érdemes lenne csinálni egy újabb tesztet.

  • bettina

    2011. február 23. szerda

    Sziasztok! Nem olyan rég írtam egy másik cikkbe és leírtam, hogy menstruációkor együtt voltam a barátommal… Nos azóta 13 nap telt el és 4-5 napja szurkálást és menstruációs görcshöz hasonlókat érzek az alhasamban. Annyira ideges vagyok, hogy aludni sem tudok mivel reggel megyek tesztért… már nagyon idegesít az eredmény. Viszont nagyon aggódok, hogy mi van ha a teszt nem mutatja ki a terhességet mert még korai?! Érdemes most tesztelnem vagy még várjak egy kicsit? febr. 10-én jött meg 11-én együtt voltam a barátommal 2x is védekezés nélkül de a menszim csak két napos volt tehát másnap már nem volt semmi… Mikor mutatja ki a teszt? A görcsök egyre sűrűbbek.

    • bettina

      2011. február 23. szerda

      most teszteltem de negatív lett:( a teszt azt írja az elmaradt menstruáció első napján jelzi ki. Akkor most mit csináljak?

      • csorbáné nagy ildikó

        2011. február 23. szerda

        Lehet, hogy valami fertőzést sikerült összeszedni menstruáció alatt nem szerencsés e miatt a szex.
        További alhasi panaszok esetén orvoshoz kellene fordulni! A teherbeesés nem valószínű.

  • Adryca

    2011. február 16. szerda

    Kedves Ági!
    Sajnos még nem kaptam választ a levelemre, lehet hogy nem jól küldtem el….nem tudom ezért újra leírom a kérdésem, hátha most sikerül.Tehát voltam orvosnál már 1 hete.Ott kiderült végre volt spontán tüszőrepedés, nem is egy.Ezt hüvelyi uh-al látta.Ez kb 3-4 napja lehetett mert rosszúl is voltam tőle és barnáztam is.Erre mondta igazából a dokim, h a tüszőrepedés miatt volt.Ha az nap mikor peteérés volt és rá 2 napra voltunk együtt férjemmel, akkor van rá némi remény h sikerül a baba?A mai napig fájdogál a hasam, olyan mindjárt megjön érzésem van.És időnként erősen belenyilal a mellembe is.

  • Adryca

    2011. február 16. szerda

    Kedves Ági!
    Sajnos még nem kaptam választ a levelemre, lehet hogy nem jól küldtem el….nem tudom ezért újra leírom a kérdésem, hátha most sikerül.

  • Laura

    2011. február 16. szerda

    Olyan kérdésem lenne, hogy az én ciklusom nem túl normális azt hiszem. A gyógyszer abbahagyása után először 36 majd 40 és 41 napra jött meg, babát szeretnék, és az lenne a kérdésem, hogy attól még lehet peteérésem, hogy ilyen hosszú a ciklusom? Minden nap mérem a hőmet és a 18 nap körül leesett és azóta emelkedik ma van a 21. napom.
    A kérdésem, hogy lehet-e kisbabám?

    • Gabi

      2011. február 16. szerda

      A hosszú ciklus is lehet normál ciklus, tehát elvileg lehetséges a terhesség. De ha kb. 6 hónap elteltével sem változik a helyzet, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Adryca

    2011. február 09. szerda

    Voltam orvosnál.Végre volt spontán tüszőrepedés, nem is egy.Ezt hüvelyi uh-al látta.Ez kb 3-4 napja lehetett mert rosszúl is voltam tőle és barnáztam is.Erre mondta igazából a dokim, h a tüszőrepedés miatt volt.Ha az nap mikor peteérés volt és rá 2 napra voltunk együtt férjemmel, akkor van rá némi remény h sikerül a baba?

  • Samy

    2011. február 02. szerda

    Tisztelt Doktornő!
    Lindynette-t szedtem 9 hónapig. Miután abbahagytam egyszer együtt voltam a párommal védekezés nélkül (megszakítással).
    Ezután egy héttel megjött a menzeszem, de a mostani már lassan 1 hete késik. Tehát már több mint egy hónap telt el az együttléttől számítva, terhességre utaló tüneteim nincsenek.
    2 teszt is negatív lett.
    Megnyugodhatok, hogy csak a tabletta abbahagyása borította fel a ciklusom, vagy menjek el orvoshoz?

    • Gabi

      2011. február 07. hétfő

      Nagy valószínűséggel a tabletta utóhatásáról van szó. Max. 5% a teherbeesés esélye, ha csak megszakítással védekeztek, így amíg más jel nem utal rá, nem fontos orvoshoz menni. Ha bizonytalan, pár nap múlva érdemes a tesztet megismételni, ha nem jelentkezik vérzés, a teszt mégis negatív, akkor érdemes elmenni orvoshoz, hogy biztosat tudjon.

  • Alexandra

    2011. január 17. hétfő

    Sziasztok!
    én érdeklődnék hogy tegnap együtt voltam a barátommal és a menstruáció kb szombatra várható akkor megvan rá az esély hogy terhes lettem?

    • Gabi

      2011. január 17. hétfő

      Ha nem védekeztetek, van rá esély.

  • bea

    2011. január 16. vasárnap

    tisztelt doktornő énekem van két gyerekem a fijú13 ééves a kislányom11 lesz nyáron és van egyéletársi kapcsolatom 4-éve mert apáróm meg halt és vele vagyok szeret nék babát de sehogyse jön ősze nőgyógyászom mota 3napota legyük együt féléven keresztül de sajnos még mose jöt ösze és nagyon szeret nék mostanis késet egy hetet és másnap meg jöt már mitjanuár14 elsönek egy ijen barnás volt és nemis ojan ameszeszem mit szokot nagyon gyegén vérzem tanácsát kérem mit tegyek mert még igaság szerit ase tudom mikor van pete érésem kérem segicsen nekem hogy mit tegyük és nem tudom mitöl nötek meg a meleim kérem segicsen vagy hagyon üzenetet elöreis köszönöm magának

    • Gabi

      2011. január 17. hétfő

      Hogy többet tudjon, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Réka

    2011. január 15. szombat

    Kedves Doktornő! a barátommal a reggel folyamán együtt voltunk…igaz védekeztünk, de az óvszer lecsúszott és a hüvelyemben maradt (nem az egész csúszott be, a vége kinn maradt valamennyire). nem tudom mennyi esély lehet rá, hogy terhes lehetnék-e, eseményutáni tablettán gondolkodom

    • Gabi

      2011. január 16. vasárnap

      Ha az óvszerből nem jutott ki spermium, akkor minimális a terhesség esélye, ebben az esetben nem kell az esemény utáni tablettán gondolkodni.

    • Szilvi

      2011. április 06. szerda

      Szia Réka!Én is így jártam.Végül is eseményutánit használtál?Ha tudsz válaszolj köszi!

  • Bettina

    2011. január 10. hétfő

    2010 októberben abba hagytam a fogamzásgátlót (Tri-Regol) kisbabát szeretnénk a párommal,de még nem estem teherbe …kicsit rendszertelen a menstruációm..voltunk nőgyógyásznál ő azt mondta,hogy ha babát szeretnénk akkor ne szedjek gyógyszert és majd teherbe esek azt mondta hogy akkor a legnagyobb az esély hogy teherbe essek amikor peteérésem van azt mondta hogy figyeljük…de hogy tudom hogy mikor van peteérésem ??

    • Gabi

      2011. január 14. péntek

      Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
      1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet )
      2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
      3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

  • Betti

    2011. január 09. vasárnap

    Sziazstok!
    Ha csak kölcsönös kielégités során voltam együtt a fiúval. De miután én tapasztalatlan voltam és ő segitet abban h neki is jó legyen és utána engem elégitet ki akkor lehetek terhes? Semmi jele nincsen. Mesim meg volt csak annyi h barnás folyadék és enyhén piros nem rendes vérzés ahogy szokot lenni… de időben és kb annyi napig amedig kell neki. Nov.22 voltunk együtt majd rá dec első hetébe megjött és most januárban jan.4-6 ig akkor szerintetek/ed… Van rá esélyem jah és utána rögtön fürödtem kádban. És elég ideges,problémákkal teli időszakban vagyok mert nehéz az élet. És ne ilyen kis tini gondra gondoljatok h attol lehet a vérzés másága?…
    Választ várok én nagyon köszönöm szépen! Fogalmazásért bocsi nem nagyon megy és másik meg h hosszú lett a szöveg picit.

    • Gabi

      2011. január 11. kedd

      Olvasd el az XY-nak írt választ! (Gondolom, ő is te vagy.)

  • Timi

    2011. január 09. vasárnap

    Sziasztok!

    16 éves vagyok. Együtt voltam egy fiúval úgy hogy előtte 1-2 nappal volt meg. Vigyáztunk annyira h nem ment el bennem. Ülő pozicioba voltunk. Közben folyamatosan zuhanyoztunk. Elmentem sürgőségi terhesmegszakításra.(24 órán belül) A tabletta utasitásos papirján azt irják nem feltétlenül jön meg de az orvos és többen azt mondták megjön és maximum fájni fog a hasam. De nem jött meg se tőle és nem is vagyok rosszúl se. Én úgy gondolom ez már elég h ne legyek terhes de félek h tabletta esetleg nem hatott vagy bármi más. Anyukám tudja és segít nekem. Köszönöm a választ…

    • Timi

      2011. január 09. vasárnap

      Jah és inen is várom a válaszokat aki tud segíteni esteleg. köszönöm!!

    • Gabi

      2011. január 11. kedd

      Ha nem jelentkezett 7 napon belül vérzés, akkor valószínűleg nem volt mit megszakítania a tablettának. Ha a következő menzeszed nem jön meg pontosan, az még nem utal egyértelműen terhességre, előfordulhat, hogy csak az esemény utáni tabletta borította fel a ciklusodat, de ebben az esetben egy terhességi tesztet nem ártana csinálni.

  • XY

    2011. január 09. vasárnap

    Sziasztok!
    Nekem az lenne a kérdésem h 16 vagyok. 2 hónappal ezelőtt közös orgazmusig együtt voltam egy fiúval miuttán én tapasztalatlan voltam ő segitet nekem h neki is jó legyen… majd mikor már belejöttem ő újazott engem… és lehetek terhes? meg van de elég ideges hónapaim voltak külömbőző problémák miatt és csak hüvelyi folyás szerű barnás váladék volt kb annyi ideig amennyi ideig meg szokot jönni… következő hónapba úgyan ez… vegyek tesztet? bocsi hogy hosszan írtam… választ köszönöm szépen.

    • Gabi

      2011. január 11. kedd

      Ha konkrét behatolás nem volt, csak a kezéről kerülhetett spermium a hüvelyedbe, akkor minimális esélye van a terhességnek. Ha mégis erre gyanakszol, érdemes csinálni egy tesztet.

  • Ágnes

    2011. január 06. csütörtök

    Kedves Ági

    lehetséges terhességi tüneteket produkálni?Minden tünetem meg van de a tesztek negativak.Novemberben kezdödött,sajnos 27 napra volt 1 napig erős vérzésem és erős görcseim.Azt hittem elment a baba,de 1-2 nap mulva ujra elő jöttek a terhes tünetek,ahasam feszül,fájdogál mint egy terhességnél a teszt most sem mutat semmit.Ön szerint lehetmégis baba?Válaszát előre is köszönöm T.Ágnes ui.még előtej is szivárgott.

    • Gabi

      2011. január 10. hétfő

      Lehetséges. Ha azóta sem jelentkezett vérzés, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön, valóban babát vár-e.

  • Betti000

    2011. január 02. vasárnap

    Kedves Ági! Az lenne a kérdésem, hogy mennyi a teherbe esés esélye ha hónapok óta össze vissza jön meg van, hogy 1 hónap de inkább 2. Nem tudom megállapítani a peteérésem időpontját sem… A párommal együtt voltunk megszakításosan..viszont (bocsánat, hogy ilyen részletes vagyok) utána bekerült a hüvelyembe egy kevés ondó… Lehetek terhes? Ez kb. egy hete történt.. Érdemes tesztet végezni?… Sok idő van még a menstruációmig mivel két havonta jön de érzek néha alhasi fájdalmat ami nagyon gyenge ugyan..

    • Gabi

      2011. január 04. kedd

      Az esély nem túl nagy, mivel ennyire rendszertelen a menzeszed, a peteérést így valóban elég nehéz lenne kiszámolni. Viszont rendszertelen menzesz esetén is teherbe lehet esni. Ha bármi jel terhességre utal, mindenképp tesztelj!

  • Kika

    2010. december 29. szerda

    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy meddig eshetek teherbe. Ovulációm 2010.12.28-án volt, ha minden igaz kalkulátor szerint. Szeretném tudni, hogy kb. meddig eshetek még teherbe, vagy várjam meg a köv. ovulációt?
    Válaszaitokat előre is köszönöm

    Kika

    • Vida Agi

      2011. január 07. péntek

      Teherbeesni a peteéréskor vagy az előtte levő 2-3 napban lehet a legnagyobb valószínűséggel, utána már minimális erre az esély.

  • sanyi

    2010. december 17. péntek

    sziasztok!
    A barátnőm menstruációjának az első napján védekezés nélkül szeretkeztünk és mindvégig benne voltam. Az lenne a kérdésem hogy lehet-e terhes???? Nem szed gyógyszert!!!! fontos előre is köszönöm

    • Gabi

      2010. december 20. hétfő

      A ciklus első napján kicsi az esély a terhességre, de teljesen nem lehet kizárni.

  • Levente

    2010. december 13. hétfő

    Kedves doktorno!

    Baratnomnek Rendszertelen volt a menstruacioja, addig a napig ameddig le ne fekudtunk! Azota 1x kesett 2 napot. Most viszont December 9.en nem jott meg. Nem szed semmifele fogamzasgatlot.Vedekeztunk,de lecsuszott az ovszer a peniszemrol. November 22.en tortent. Semmi terhessegre utalo jel nincs, Menstruaciot megelozo jelek alhasi gorcs derekfajas.Mennyi az eselye hogy teherbe esett?? Valaszat elore is koszonom.

    • Gabi

      2010. december 15. szerda

      Van rá esély, főleg, ha az óvszerből ondó kerülhetett a hüvelyébe. Érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, ha azóta sem jött meg.

  • Kika

    2010. december 09. csütörtök

    Kedves Doktornő, az lenne a kérdésem, bár ezt már írták, hogy mikortól kell a ciklus időt számítani. Nekem úgy jön ki a 28 nap, hogy a menstruáció utolsó napját beleszámolom. Ha az 1. napot számítom akkor össze-vissza. Hol 30 napos, aztán 29 napos, aztán 32 napos. Akkor most ez hogy van? Válaszát előre is köszönöm.

    Kika

    • Vida Agi

      2010. december 16. csütörtök

      Ha változó a ciklusod hossza, akkor az utolsó két ciklus hosszának átlagát kell figyelembevenni a terhességi kor meghatározásánál.

  • babó

    2010. december 02. csütörtök

    sziasztok
    azt szeretném Tőletek megkérdezni hogy valaki járt-e már úgy hogy a terhességi tesztnél a teszt ablakban volt csík a controllba meg nem és mégis terhes volt.Midstream tesztet használtam 1300ft tehát úgy gondoltam hogy nem gagyi:) Tüneteim: állandó émelygés, megtellik nyálal a szám szédülés
    Írjatok!!!!!!!!!!!!!!
    köszönöm előre is

    • Gabi

      2010. december 06. hétfő

      Nem biztos, hogy a drága teszt biztosabb eredményt ad. Az egyszerű tesztcsíkok is kimutatják a hcg-t a vizeletben. Ha már késik a menzeszed, érdemes újra tesztelni.

  • Zsuzsa

    2010. december 01. szerda

    Kedves Doktornő!
    Segítségét szeretném kérni, mivel tanácstalan vagyok egy picit! Utolsó mensim elso napja november 17. A férjemmel együtt voltunk nov. 26-án , 2 napja alhasi fájdalmaim vannak + olyan érzésem van mintha lufi lenne a hasamban, fáj a mellem, és folyamatosan azt érzem hogy meg akar jönni! Ön szerint mi lehet ez??? Babát tervezünk, tehát örülnénk neki nagyon ha ez a terhesség első jele lenne, vagy még túl korán van, és más lehet a probléma? Segítségét előre is köszönöm.

    • Gabi

      2010. december 01. szerda

      Általában a terhesség első jeleit kb. 10-12 nappal lehet érezni, így kicsi az esélye, hogy valóban erre utalnak a tünetek.

  • Baba

    2010. november 22. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Már írtam önnek,azóta sajnos megjött…nem használt a tüszőrepesztő szuri vagy rosszkor voltunk együtt a párommal.A környezetembe mindenki mondja,h ne akarjam olyan görcsösen a babát és akkor majd jön ha nem számítok rá,csak én sajnos nem tudok nem rá gondolni.Nem tudom mit csináljak!36-37naposak szoktak lenni a ciklusaim,de mult hónapba hogy kaptam a tüszőrepesztőt 42napra jött meg.Ezt nem értem!nem lehet valahogy beállítani 28 naposra a ciklusaimat?!Mit tanácsol?!

  • Adam

    2010. november 20. szombat

    Szia. Barátnőmnek november 2-án jött meg. okt. 13-án szeretkezés közben erekció szerű rándulást éreztem de csak egyet és nem volt orgazmus érzésem. körübelül 5 perc múlva rendes orgazmusom volt, de már nem a barátnőmben. Kérdésem az lenne hogy lehetséges hogy ondó is jöhetett ki belőlem? Az utóbbi 3 hónapban 30 napra jött meg barátnőmnek de előtte mindig 28 napra. Válaszodat előre is köszönöm.

    • Gabi

      2010. november 24. szerda

      Ha az október 13-i együttlét után normális menzesze volt a barátnődnek, kicsi az esélye, hogy terhes legyen. De ha valami miatt mégis erre gyanakszotok, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

      • Adam

        2010. november 30. kedd

        a menstruáció jelei előjöttek már napok óta 2.án kellene megjönni. szerinted?

  • julcsika

    2010. november 16. kedd

    Azt kérdezném, hogy teherbe eshetek ha csak egy petefészkem van? 32éves vagyok 32naposak a ciklusaim, de én még szeretnék egy kisbabát mennyi esélyem van rá így? A másik petefészkem egy méhen kívüli terhesség miatt eltávolították, lassan két éve.

    • Gabi

      2010. november 16. kedd

      Igen, lehetséges a terhesség, mivel a meglévő petefészke jól működik.

  • niki

    2010. október 26. kedd

    Doktornő! Ha nekem okt.25-én jött meg, s a ciklusom 33 napos volt, akkor mikorra várható a peteérés?


    Válasz:
    Mindig a ciklus átlagos hossza mínusz 14 nap a peteérés, tehát nálad a 19. nap.

  • Baba

    2010. október 24. vasárnap

    A ciklusaim 36-37 naposak.A ciklusom 12.napján kaptam tüszőrepesztő szurit.Az lenne a kérdésem h ugye mondjuk a szuri 2 nap múlva hatott,tehát a 14.napon volt peteérésem(feltételezzük)viszont akkor a ciklus 28.napján kellene megjönnie hiába 36-37 naposak alapból.Jól gondolom?!

    Válasz:Igen .

  • Törpi

    2010. október 20. szerda

    Sziasztok!

    Nekem olyan kérdésem lenne,hogy már van egy babánk 2 hónapos,elapadt a tejem kb 3 hete de még nem jött meg újra.Ha nem védekeztünk a párommal lehetek-e terhes ez idő alatt?
    Mert sokan azt mondják hogy szoptatási idő alatt vigyázni kell,van aki azt mondja nem kell vigyázni.Most mi az igazság?

    Válasz:
    Ha már nem szoptatsz, akkor előbb-utóbb visszaáll a ciklusod. Mivel eddig nem jött meg, nem is tudod kiszámítani, mikor lesz peteérésed, tehát már az első vérzés jelentkezése előtt teherbe tudsz esni. A szoptatás fogamzásgátló hatása addig tarthat, amíg az anyuka kizárólagosan és a baba igényei szerint szoptat, és két szoptatás között nem telik el 4 óránál több, de emellett is jelentkezhet menstruáció, tehát ez egyáltalán nem biztos módszer.

  • Andi

    2010. október 18. hétfő

    Ez a harmadik nap amiota megjott, de reggelenkent furcsan faj a hasam es enyhe hanyingerem van.Lehetek terhes?A menstruaciom normalis,piros, habar ez a harmadik nap de eleg keves jott.Fontos lenne a valasz.Elore is koszi.

    Válasz: Minimális az esélye. Inkább más miatt lehet a hányinger.

  • virág2

    2010. október 18. hétfő

    Kedves Doktornő!A ciklusom (mens.1naptól a köv.mens.megelőző napig)25 nap.Hogyan is kell kiszámolni a peteéréses napot?Honnan kell számolni a kapott napot?Nekem most okt.12-én jött meg.Mikor van peteérésem?Annyi kalk.van,de majdnem mind más időt ir.Köszönöm válaszát.

    Válasz: Ha a ciklusod 25 napos, akkor a 11. napon van a peteérésed, azaz október 23.-án (mindig a ciklus hossza -14 nap)

  • EVA

    2010. október 12. kedd

    A „baratom” nem igazan szeretne ha megtartanam a babat. Azt mondja ha megis megtartom, akkor majd tavolbol megprobal segiteni anyagilag. Hmm…tavolbol… Azt mondja, hogy eleg nagy kolcsont vettek fel a felesegevel bankbol, ami csak az o neven van es ha evalna akkor a kolcson mellett nem lenne kepes gyereket nevelni es,hogy nem akar a csaladjanak csalodast okozni, mert naluk meg senki nem valt el. Ezek szerintem csak kifogasok. Mondtam neki ,ha ugy dontok,hogy megtartom a babat akor gyerektartast fogok tole kerni mivel,akkor mar a babam lesz az elso es nem ő. Szerinte nem vagyok ra kepes. De szerintem ezt ketten csinaltuk es mindkettonknek fizetni kell.

  • EVA

    2010. október 12. kedd

    Sziasztok. Koszonom szepen a tanacsaitokat. Tegnap volttam orvosnal es bebizonyosodott,hogy terhes vagyok. 4 hetes, meg csak a zsakocska latszik, embrio meg nincs. Ket het mulva vissza kell menjek. Meg nem igazan tudom,hogy fogok csinalni.

  • Baba

    2010. október 10. vasárnap

    Köszönöm a gyors válaszokat.Még azt szeretném kérdezni,h ugye nekem 36-37naposak szoktak lenni a ciklusaim.Most hogy kaptam a tüszőrepesztő szurit ha nem leszek babás 14nap múlva meg fog jönni?!

    Válasz: Igen.

  • csillag

    2010. október 07. csütörtök

    EVA, ez már bebizonyosodott egyébként,hogy kisbabát vársz?
    Szerintem is mindig a legegyenesebb út a dolgok rendezéséhez az őszinteség!Valóban, ha a szüleid látják azt, hogy megbízol bennük, ők is másként fognak hozzáállni a dolgokhoz!Drukkolunk Neked Mindannyian!

  • milananyu

    2010. október 07. csütörtök

    EVA én is azt tudom mondani, h a szüleiddel mindenképp beszélj a doki után, persze a barátoddal is.
    Sztem is melletted fognak állni egy jó szülő igazából csak ilyet tehet, kiáll a gyereke mellett.ne aggódj.Drukkolok.

  • Zóri (barica)

    2010. október 07. csütörtök

    EVA, nagyon nehéz kérdés….nem könnyű a helyzet, amibe kerültél. Igaz nem ismerem ezt a férfit, így nehéz bármit is mondani, de mások tapasztalataiból úgy tűnik, ilyenkor is inkább a családjuk mellett szoktak dönteni, bár ki tudja. De a legfontosabb, hogy a szüleidnek mindenképpen mondd el valahogy, ha jó a kapcsolat köztetek, akkor melletted fognak állni! Előbb – utóbb biztosan örülni fognak az unokának! Megbékélnek majd hidd el! Csak ne titkolózz, mert akkor meg lehet rossz néven veszik, hogy nem merted nekik elmondani…..szóval szorítok, hogy minden rendben menjen!!!!

  • EVA

    2010. október 06. szerda

    21 eves egyetemista lany vagyok. Orulten beleszerettem egy nos ferfiba( gyerekei nincsenek) Lassan egy eve tart ez a viszony. Probalttam tobbszor veget vetni az egesznek de o olyankor mindig sirt es konyorgot, maradjak vele. A konyei elhitetek velem, hogy szeret. Azonban most mikor 99%,hogy terhes vagyok kezdem ugy erezni, hogy megsem. Habar most meg melettem all, de szerintem ha ugy dontenek hogy megtartom a babat,nem tenne meg a szukseges lepeseket. Az almom egy,hogy egyszer egy szep csaladom legyen 2 gyonyoru,egezseges gyerekel. Egyetlen dolog amitol felek fenöt korom ota,hogy nehogy ne lehesen gyerekem. Nagyon szeretnem megtartani a babat, kepes lennek erte barmit felaldozni.Felek ha elvetetem azal fog buntetni Isten, hogy nem lehet majd tobb. A gond csak az hogy a szuleim tamogatasa nelkul nincs meg az anyagi haterem ahoz, hogy felneveljem. De megis,hogy mondjam el a szuleimnek akik megbiznak bennem, hogy egy nos ferfitol vagyok terhes??? Tudom, hogy ez nem egy ilyen oldal, de nem igazan tudom kivel beszeljek errol.

  • EVA

    2010. október 06. szerda

    Koszonom szepen a gyors valaszokat.

  • csillag

    2010. október 06. szerda

    azt mondják,a pozitív teszt sosem téved!Úgyhogy, igen nagy valószínűséggel terhes vagy!

  • EVA

    2010. október 06. szerda

    koszonom szepen. Azt szeretnem meg kerdezni, hogy a pozitiv tesz ( a a masodik csik halvany ) biztos jele a terhessegnek? Elore is koszi

  • Kriszta(Sné)

    2010. október 06. szerda

    EVA:Már bocsi de eggyüttlét után 8 nappal nem érezhetted,hogy terhes vagy, ugyanis olyankor semilyen tünet sincs még.Érdemes menzi késés utáni 5. napon tesztelni.1-2 napos késés még előfordulhat.Még nálam is volt olyan pedig nemszokott késni mindíg pontos.De igen megszakítással is lehetsz terhes első gyermekem így fogant:-))Remélem segítettem.

  • EVA

    2010. október 06. szerda

    Ugyertem a masik tesztnel a masodik csik halvanyabb mint az elso tesznel a masodik csik :))

  • EVA

    2010. október 06. szerda

    szia, Ma mar 2-dik napja kesik( amugy nem szokot ) Ket terhesegi tesztet csinaltam, 1. a masodik csik halvany 2. a masodik csik meg halvanyabb mint az elso. Nem kellene naprol napra erosodjon? Mi befojasolhatja. Jovoheten megyek dokihoz , de nem birom ki adig. Ahogy mar irttam szep .19 egyutt voltunk a baratommal vedekezes nelkul. De ra 8 napra mar erztem hogy terhes vagyok, lehetseges hogy elotte ,megszakitasos vedekezes mellett estem teherbe? Bocs a furcsa fogalmazasert. Koszonom Szepen