A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • manoka

    2009. augusztus 07. péntek

    én is csináltam tesztet negativ lett de még mindig nem jött meg

    Válasz: A teszteknél néha előfordul téves negatív eredmény. Ha továbbra sem jön meg, esetleg egy másik fajta tesztet próbálj ki. Ha az is negatív, és mégsem jön meg, akkor viszont érdemes lenne felkeresni egy nőgyógyászt, mert – hacsak nem terhesség miatt – ha kimaradó vérzés nem természetes!

  • A csajszi

    2009. augusztus 06. csütörtök

    vettem tezstett mindkettő negatív lett:D

  • Picilány.

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Helloka… Már több mint 2 éve van hüvelyfolyásom (sárga) és nem merek vele elmenni orvoshoz… Nemtudom hogy mi okozhatta és aztsem hogy miért van de, nincs rá valami orvosság vagy akármi? Igaz hogy ez nem a terhességhez kapcsolódik csak nemtudtam hova írni… Lécci válaszoljatok nekem:( Köszii. Pussz.

    Válasz: Ezt gomba vagy más fertőzés is okozhatja, meg kéne mutatni orvosnak.

  • A csajszi

    2009. augusztus 06. csütörtök

    ja és köszönöm szépen a válaszod! köszönöm még1x!

  • A csajszi

    2009. augusztus 06. csütörtök

    szóval akkor nem kell félnem hogy terhes vagyok? azért ma még veszek tesztet!!!!

  • A csajszi

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Sziasztok!
    2 napja feküdtem le a barátommal, és nem védekezdtünk mert nem használhaunk se ovszertmsm fogamzásgátlót..
    mielött elment volna persze kivette és ezért nem belém…
    és még aznap este hányingerem volt azóta 2 napja ég a gyomrom hányingeremvan gyenge vok megy a hasam ilyesmi.
    de sokan aztmondják nem hiszik hogy terhes vagyok, hanem az az igazság hogy nem étkezem rendszeresen volt hogy 1 nap nem ettem semmit pl mikor lefeküdtünk egymással.és még 13-20 között várható a menstruációm
    már 2 vee így csináljk de nem akarok mindig ezen feszülni h jajj mikor leszek terhes.
    kérlek szépen segíts mert nagyon kétségbe vagyok esve!!!
    kérlek!
    köszönöm

    Válasz: Ha rögtön az együttlét utáni estén érezted magad rosszul, akkor az biztos nem attól volt, hogy aznap teherbe estél. Viszont a megszakításos védekezés nem egy megbízható módszer. Ha 1 éven túl is csak így védekezik egy pár, a teherbeesés kockázata 35%! Érdemes lenne megbeszélnetek valami hatékonyabb módszert. Fogamzásgátló tabletták léteznek alacsony hormontartalommal, és hormonális módszerekből van még hüvelygyűrű, injekció, de ha ez nagyon nem szimpatikus, akkor sem csak az óvszer marad. Vannak fogamzásgátló krémek, kúpok, amiket a gyógyszertárban be lehet szerezni.

  • mosoly

    2009. augusztus 05. szerda

    Szia!
    Az előbb írtam én kértem tanácsot. Csináltam egy tesztet délután. Az volt rá írva bármikor elvégezhető. Negatív lett.Mennyire biztosak ezek a tesztek? A márkája: Pregnasens. Mennyire bízhatok meg benne? Várom válaszod!

    Válasz:
    A tájékoztató alapján ez egy elég érzékeny teszt, korai terhességet is kimutat. Az, hogy negatív, viszont nem jelenti 100%-ban, hogy biztos az eredmény. Nem tudom, hogy csak bizonytalan voltál, vagy késik is a menzeszed, de ha késik, és továbbra sem jön meg, érdemes esetleg pár nap múlva újabb tesztet csinálni.

  • tinya

    2009. augusztus 05. szerda

    Szia!
    Mikor érdemes tesztet csinálni? Mármint úgy értem mennyi idő után? Milyen napszakban? Mennyire megbízhatóak a terhes tesztek? Érdemes az olcsóbbat megvenni?
    Köszi

    Válasz: Terhességi tesztet legcélszerűbb az elmaradt menzesz időpontjában, reggeli első vizeletből elvégezni, ilyenkor már mindegyik értékelhető eredményt ad. Téves negatív eredmény előfordulhat, ha pl. nem pont a ciklus középső napjaiban alakult ki terhesség, csak később. És az, hogy mennyibe kerül egy teszt nem igazán jelent minőségbeli különbséget. Max. a drágább dizájnosabb, esetleg érzékenyebb, de nem jelenti, hogy jobb az olcsóbb változatnál.

  • mosoly

    2009. augusztus 05. szerda

    Szia!
    Előbb írtad terhes lehetsz, arra kicsi az esély. Kicsi az esélye,hogy a gomba miatt késik vagy a terhességnek? És alakalmazhatom a hüvelytablettát vagy most nem? Kérlek majd erre is válaszolj még fontos lenne.
    Köszike

  • Lány

    2009. augusztus 05. szerda

    Szia!

    Lenne egy kérdésem. Fogamzásgátlót szedek több mint fél éve. Mivel nagyon izgulós vagyok a párom soha nem szokott belém élvezni. Igy lehet már 100%osnak venni a védettséget?

    Válasz: Nem. Mivel a tabletták nem adnak 100%-os védelmet, viszont ha rendesen szeded a gyógyszert nem sok értelme van a „dupla” védekezésnek.

  • mosoly

    2009. augusztus 05. szerda

    Szia!
    Olyan kérdésem lenne,hogy a menszeszemnek 1-én kelett volna megjönnie. Most késik és tegnap,azaz 4-én éreztem,hogy hüvelygombás lehetek(már volt). Vettem is hüvelytabletátt és olvastam rajta,hogy menstruáció alatt nem lehet használni ill. előtte már be kell fejezni? Amugy a ciklusom ingadozó szóval szokott késni. Kicsit ideges is vagyok,de utoljára a párommal 26-án szeretkeztünk, mindig gumival védekezünk sose lyukad át. De a multkor észrevettem valami fehér folyadékot rajta,de utána olvastam,hogy a menstruáció előtt van ilyen fehér tejszerű nyúlékony váladék a nőknél. De a gumi tuti nem volt kiszakadva. Szóval ez a két kérdésem lenne a hüvelytablettás és,hogy van-e ilyen váladék és,hogy terhes lehete-e ill. a hüvelygomba miatt késhet-e a menszesz? Ez kicsitt több kérdés 🙂
    Válaszod előre is köszönöm 🙂

    Válasz: Igen, van ilyen nyálkás váladék. Nem, nem valószínű, hogy a gomba miatt késne. Terhes lehetsz, de arra nagyon kicsi az esély. De sajnos az óvszer sem nyújt 100%-os védelmet.

  • nyanya

    2009. augusztus 04. kedd

    Üdvözlöm!
    Azzal kapcsolatosan érdeklődnék,hogy késhet-e a menstruáció felfázás miatt? Mert úgy érzem fel vagyok fázva és olyan mintha meg akarna jönni fáj a lábam(nekem mindig a jobb lábam szokott menstruáció alatt előtte fájni). Várom,hogy megjöjjön, de nem hiszem,hogy terhes lennék, annak gondolom már lettek volna előjelei. Vagy nem? És általában a felfázás miatt mennyi ideig késhet? Általában nekem nem pontos a ciklusom 28-34 nap között mozog.
    Várom válaszát.

    Válasz: Igen, előfordulhat. A koraterhességnek nem mindig vannak tünetei, gyakran csak a menses elmaradása a tünet.

  • Vivi

    2009. augusztus 03. hétfő

    Szia!
    Segítséged szeretném kérni.Fogamzásgátlót szedek.Most szedem a 2. havit.Már előtte is szedtem már fajtát de az nem vált be.Utána kb 2 hónapos szünet és elkezdtem szedni azt amit most szedek, a Mercilont. Már az első hónapban a 3. héten elfelejtettem bevenni egy tablettát. Kb 22 órára rá bevettem. A betegtájékoztató azt írta h ilyenkor vagy hagyok szünetet vagy szedem tovább a következő havit. Én az utóbbit választottam. Gyenge vérzés jelentkezett de a betegtájékoztató írta h maszatolás előfordulhat. Most vagyok a következő havi tabletta 1. hetében és hétvégén mikor bevettem a tablettát rá kb 1,5 órára kihánytam….Sajnos 12óránál később jutott eszembe h valószínűleg az nem szívódott fel.Elolvastam a betegtájékoztatót és 3-4 órát ír.Tehát elolvastam h mi van ha nem vettem be a tablettát. Rögtön bevettem egyet, mintha pótolnám de ez már 24 órával később volt. Sajnos előtte való nap is és 6 nappal előtte is szeretkeztünk a párommal. Most nagyon félek h terhes vagyok….A betegtájékoztató azt írja h van rá esély keressem fel orvosomat, de igazából nem merem.Van rá esély h terhes vagyok?Kb. hány százalék esély van rá?
    Még csak 17 vagyok,elég rossz lenne ha terhes lennék…:(
    Köszönöm szépen válaszod:D

    Válasz:
    Ha az elfelejtett tabletta előtti napokban voltatok együtt, akkor nem valószínű, hogy terhes lennél. De ha utána, akkor is kicsi az esély.

  • bumb

    2009. augusztus 02. vasárnap

    Hello!
    A barátommal már egy 3 hete szeretkeztünk.szeretkezés után elárulta,hogy még az elején megfordította az óvszert. Már egy hete meg kellett volna,hogy jöjjön a menstruációm,de ez nem következett be. Lehetek-e terhes?
    Előre is köszönöm.

    Válasz: Ha még az elején, mikor még „nem jött semmi”, akkor ettől nem valószínű, hogy terhes lennél. De mivel az óvszer sem 100%-os védekezési mód, előfordulhat. Azért egy tesztet lehet, hogy érdemes lenne csinálni.

  • Világ csavargója

    2009. augusztus 01. szombat

    Szia!

    Borzasztóan aggódom, ezért szeretném a véleményedet kérni.
    Kedvesemmel pár napja voltunk együtt, óvszerrel. Rendeltetésszerűen használtuk, nem szakadt ki, nem csúszott le, ráadásul vastagabb kiadás volt, mégis félek attól, mi van, ha belesünk a rejtélyes hibafaktorba?? Elvileg nyolcadikán kell majd megjönnie, ilyenkorra már mindig nagyon feszülni szoktak a melleim, most azonban semmi. Előző hónapban két nappal hamarabb jött meg – ezt betudtam annak, hogy abban a hónapban voltunk együtt először, meg úgy általában véve is első alkalom volt mindkettőnk számára.
    21 éves fejjel valójában a legnagyobb gond kettőnk családja lenne, ha összejönne egy baba. Ugyanis jelenleg egyetem, az egzisztencia pedig még fel se tűnt a horizonton… Meg aztán rengeteg kilóméterekre lakunk egymástól, ami csak nehezíti a helyzetet. Ezért vagyunk mi „világ csavargói”, mert a szülők szörnyen konzervatívok, és mert órákat kell utazni egymásig – ami azért költségét tekintve sem piskóta.
    Abban nincs hiba, hogy ő lenne-e számomra a megfelelő és viszont. Ellenben hatalmas balhé kerekedne, ha kedves szüleinket most tennénk nagyszülővé. :S Hülye dolog.
    Soha nem voltam hányós, de talán a félelemtől, talán attól, hogy annyit olvasok róla, mintha elfogna az émely néha – de még ebben sem vagyok biztos.

    Már azt is köszönöm, hogy írhattam neked. 🙂
    „világ csavargója”

    Válasz: Érthető a félelmed! De minimális esélye van, hogy teherbe ess. Ha az óvszer ép maradt, időben felkerült, nem csúszott le, nem szakadt ki, akkor (elvileg) nem történhetett baleset. De ahogy te is tudod, 100%-ban nem lehet kijelenteni. Egyelőre annyit tudok mondani, hogy nyugodj meg! Nyolcadika még távol van, addig még megjöhet!

  • Andi

    2009. augusztus 01. szombat

    Sziasztok!Szükségem lenne egy kis tanácsra!
    Megbetegedés elmúltával elkezdtem szedni a fogamzásgátlót ,és a barátom belém élvezett,meg rá két napra is.(4 hónapja szedem a gyógyszert)
    És a harmadik nap kezdtem érezni azt h rosszul vagyok picit(alhasi fájdalom,enyhe hányinger,fejfájás)
    A kérdésem az lenne ,hogy terhes lehetek- e?
    (mikor a menstruációs ciklusnak vége van akkor kell pár nap míg érett lesz a petém és akkor nem tudok megtermékenyülni ?)
    végülis a nemi életünk nagyon gyakori 1x/nap
    A másik kérdésem az lenne hogy ha minden nap elélvez(nem belém)a párom akkor elég érett lesz az ondó ahhoz hogy teherbe essek?van elég erejük hogy feljussanak a méhemig?
    köszönöm

    Válasz:
    Ha 4 hónapja rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, akkor az a gyógyszermentes napokon is véd. De a tabletta is csak 99%-os biztonságot nyújt a terhesség ellen. Ez a fájdalom más miatt is lehet, nem feltétlenül terhesség miatt. Gyógyszerszedés mellett pedig nem úgy zajlik a ciklus, mint gyógyszer nélkül. Ilyenkor nincs is peteérés. A vérzés sem rendes menzesz, hanem megvonásos vérzés. Az együttlétek gyakorisága pedig nem valószínű, hogy befolyásolja a spermiumok életképességét.

  • segitseeeg

    2009. július 31. péntek

    Sziasztok,
    tanacsot szeretnek kerni:
    a mult heten elfelejtettem bevenni a fogamzasgatlo tablettamat(Novynette)- ez penteken tortent, a 3. heten- de erre csak vasarnap jottem ra.Szombaton ugyanis bevettem a penteki adagot, tudtom nelkul, mert siettem es nem eszleltem, hogy egy napot kesek vele. Vasarnap bevettem ketto darabot, a szombatit es a vasarnapit is.Olvastam olyat, hogy a 3. heten ha elfelejtenem bevenni, uj szelvenyt kell mindjart kezdeni szedni.En ezt nem tettem meg.Gondot jelent ez? Es meg annyit szeretnek, kerdezni, hogy 1 nap tabletta kihagyasa utan meg vedve vagyok e valamilyen szinten a kovetkezo nap, vagy van e esely arra, hogy terhes legyek? Mert valojaban a tabi mentes nap utan szeretkeztem a baratommal, megszakitasos szeretkezessel.
    Kerem a mihamarabbi valaszt. eleg surgos es nagyon fontos lenne!
    Nagyon koszonom.

    Válasz: A betegtájékoztatóban ilyet nem találtam, hogy azonnal kezdeni kell az újabb levéllel. Ezt akkor lehet alkalmazni, ha kicsit késleltetni szeretnéd a menzeszt. Ha két tabletta bevétele között több, mint 12 óra telt el, akkor sajnos csökken a gyógyszer hatékonysága, 7 napon keresztül más módon is védekezni kell. Valamilyen szinten a megszakítás is védekezés, így 5%-nál is kisebb esélye van a teherbeesésnek.
    Heni

  • egy lány

    2009. július 28. kedd

    Szia! Kicsit aggodom mert ugyan megjött a havim bár nem olyan vérzésel mint szokot hanem kicsit kevesebbel és sokszor megszédülök meg néha rámjön a hányinger de csak pár percre és néha nagyon megéhezem de van amikor meg nem kívánok semmit.Szerinted lehetséges hogy terhes vagyok? Előre is köszönöm a választ!

    Válasz: A szédülés nem csak a terhesség miatt lehet. De a terhesség sem zárható ki. Érdemes lenne egy tesztet csinálni. Ennyiből nem lehet megállapítani. Az egészet akár a kánikula is okozhatja.

  • Aggódó lány

    2009. július 28. kedd

    Sziasztok! Amikor együtt voltunk a barátommal,elszakadt az óvszer! :S Másnap reggel bevettem egy esemény utáni tablettát! De még mindig aggódok,hogy mi van akkor,ha terhes vagyok! Kérlek szépen segítsetek,mert teljesen össze vagyok zavarodva! Szerintetek használni fog a tabletta? Vagy még mindig van esély arra,hogy teherbe estem? Előre is köszönöm a segítséget!

    Válasz: A tabletta bevétele után 1 héten belül vérzésnek kell jelentkeznie, ami azt jelzi, hogy a terhesség megszakadt. Viszont ezután több hónapra felborulhat a ciklusod. Egyébként nem tudom, hogy mikor vettétek észre, hogy kiszakadt az óvszer, mert ha még időben, és nem jött ki belőle semmi, akkor nagyon pici esélye van, hogy terhes lettél. Viszont ha bejuthatott élő spermium, akkor az esély már nagyobb.

  • Niki

    2009. július 28. kedd

    Megcsináltam a tesztet, ki jelzett ezek szerint terhes vagyok.

  • Niki

    2009. július 28. kedd

    Üdvözletem.

    Voltam hormon vizsgálaton,és a nőgyogyász azt mondta magas a tesztoszteron szintem,(sajnos a velejáro kellemetlen tünetek is voltak vannak gondolok itt pl. a szörösödésre)és ez szinte természetes védekezésnek felel meg,ezért nem is nagyon védekeztünk, kb 13 éve,már.
    A menses előtt rendkivűl ideges szoktam lenni,és barnább a vizeletem ez meg is volt aztán egyszer csak elmult.
    De most viszont mell feszülés,nyilalás,a mellbimbom állandoan be van keményedve. és alhasi nyilalásaim vannak, azonkívűl nemtudom ide tartozik-e de most rendkivűlien kivánom a szexet.23-25-napra szokott megjönni juli 27 én kellett volna megjönnie. ez terhesség lehet vagy esetleg a változo kor jelei?? 36 vagyok és 3 kamaszom már van..

    Válasz: 36 évesen még kicsi az esélye, de előfordulhat a változó kor is. De még nagyobb eséllyel lehet terhesség is. Egy tesztet érdemes lenne csinálni.

  • Csak én

    2009. július 27. hétfő

    köszönöm a választ!
    Szeretném még megkérdezni,h szombat(25) óta fájdogál a hasam,hol jobb-,hol baloldalt,hol pedig egész hosszában.Hányinger néha elmúlik,majd újra előjön.
    Tovább kerestem a neten,aztán rátaláltam a „generalizált szorongás”ra,a tünetei közül szinte mindenik igaz rám.
    Bebeszéltem magamnak,vagy ez a szorongás lenne,egybeeshet ennyi tünet…..vagy mi is van akkor???
    Előre is köszönöm!!

  • Nazmiye

    2009. július 25. szombat

    köszönöm szépen a választ:)

  • Csak én

    2009. július 25. szombat

    Teherbe lehet esni,ha ck ujjazás volt,de megeshet,h az illetőnek nem volt „tiszta” a keze „vmitől”???? Az első ilyen alkalom volt 16án….még utána történt hasonló….tegnapelőtt vagyis 23-án tompa hányinger,szédülés jelent meg.Aznap sokat voltam tűző napon.Lehetséges,h ck napszúrás tüneteit kevertem volna össze????

    Válasz: Ha valóban volt életképes spermium az illető kezén, akkor is csak minimális esélye van a teherbeesésnek. A napszúrás elég valószínű. Ha netán mégsem jön meg időben a menzeszed, akkor már gyanakodhatsz. De ennek nagyon pici esélye van.

  • Móni

    2009. július 25. szombat

    Még annyit szeretnék kérdeni,hogy azóta is fáj a hasam és nem nagyon eszek és ma az alhasam is fájt a bal oldalam. Szedtem 3 hónapig egy fogyasztó tablettát Metabolt, lehet az étvágytalanság amiatt van? Vagy terhes lehetek?
    Várom válaszod. Köszi

  • Csimbi81

    2009. július 24. péntek

    Sziasztok!

    Július 16.-án kellet volna megjönnie.
    A melleim érzékenyek.
    Ma 24.-én délután teszteltem és negatív lett.

    Lehetek terhes??????

    Köszönöm előre is a választ.

    Válasz:
    Igen, lehetsz! A tesztek néha tévednek. Lehet, hogy nem középidőben sikerült, így nem elég idős, hogy a teszt kimutassa. Ha továbbra sem jön meg, esetleg próbálj ki egy másik fajta tesztet. De lehet más miatt is, hogy nem jön meg, így nem biztos a terhesség.

  • Nazmiye

    2009. július 22. szerda

    Sziasztok!
    Nazmiye vagyok.szeretném a véleményeteket kérni mert nem tudom hogy ezek a terheségnek a jelei lennének.vagy csak én látom annak,párommal nem védekezünk gyógyszert nem szedek.az útolsó pilanatban kiveszi és elélvez.egészségügyben dolgozok és munka közben vetem észre dolgokat.roszúl éreztem magam szédülgetem és kellemetlen rósz szagokra meghúztam az óromat és végig kirázót a hideg minden szörszálam felált tőle.fáradékonynak éreztem magam voltak, émelygések az volt hogy egész este éreztem és nem tudtam aludni töle.éget párnapig kellemesen a gyomromnál néha szünetelgetet ez akár evésnél ,ivásnál vagy csak alvásnál is éreztem.az ételeknek nem úgy érzem az izét evésnél és volt hogy egésznap nem kivántam semmit.mostmeg akármit eszek többet kel egyek mert nem érzem azt hogy jól laktam.feszült a melltartóban a mellem és megörjitet.volt hogy erösen belenyilalt ijet még nem éreztem,és viszketet is ,még nemjöt meg a havim de nincs is itt az ideje még.a hasam alat pár napja úgy érzem mintha megakarna jönni.nem tudom de úgy érzem és a belsö megérzésem azt súgja hogy az vagyok.persze veszek egy tesztet és megnézem de remélem nem baj hogy a véleményeteket mekérdezem elöte?!elöre is köszönöm:)

    Válasz: Ezek a tünetek mind lehetnek a terhesség jelei, de teszt nélkül nehéz lenne biztosra mondani.

  • katicabogar

    2009. július 22. szerda

    helo! az utolso verzesem elso napja junius 18.an volt. altalaban napig tart. a paromma julius 4.en voltunk utoljara egyutt es 17, 18.a korul meg kellett volna mar jonnie, de mar 4 napja kesik.felvagyok fazva, es a parommal gumival vedekeztunk, elment, de elotte kivette ugyhogy dupla vedekezes volt. 19.en csinaltunk egy tesztet, ami negativ lett. Ezek ellenere megis nagyon felek h terhes vagyok.mitol kesik vajon?terhes lehetek? koszonom a valaszt.

    Válasz: Késhet a felfázás meg az idegeskedés miatt is. De nem lehet a terhességet sem kizárni, bár kicsi az esély, ha mindig időben felkerült a gumi, és nem lyukadt ki, nem csúszott le.

  • Móni

    2009. július 21. kedd

    Szia!
    Köszönöm a választ. Még annyi,hogy azóta is fáj a hasam és nem nagyon eszek és ma az alhasam is fájt a bal oldalam. Szedtem 3 hónapig egy fogyasztó tablettát Metabolt, lehet az étvágytalanság amiatt van? Vagy terhes lehetek?
    Várom válaszod. Köszi

  • Baba

    2009. július 21. kedd

    Szia!
    Érdeklődnék, hogy nekem 25-33 nap közötti szokott lenni a menstruációs ciklusom, az internetes cilklus vezetésem szerint 14 én megkellett volna jönnie, vagyis egy hete. 8 hónapja próbálkozunk a férjemmel a babán, de az orvos azt mondta multufoll szerkezetű a petefészkem, a méhem meg hátra hajló, így elég nehezen fogok teherbe esni. Szerinted mikor csináljak tesztet? Jeleim nem igazán vannak 2x volt hányingerem napközben, többet eszek. Vérzett reggelente az orrom, ennek van köze a dologhoz? Köszönöm válaszod.

    Válasz: 1 hét késésnél már érdemes tesztet csinálni. A terhességi tüneteket nem mindenki érzi, van akinél az első érezhető tünet, a baba rugdalózása. Szóval az, hogy nem érzel semmit, nem jelenti azt, hogy ne lehetnél terhes. Az orrvérzésnek nem tudom, van-e ehhez köze, de a hányinger és a nagyobb étvágy lehet terhességi tünet is. És az, hogy nehezen esel teherbe, nem jelenti azt, hogy ne sikerülhetne természetes úton. Én a helyedben már tesztelnék! Drukkolok!

  • ....

    2009. július 19. vasárnap

    mivan akkor ha a partnerem kicsit ittas volt és szeretkeztünk de ő nem ment el mert ivott és gumi nélkül csináltuk lehetek terhes?

    Válasz: Kicsi rá az esély, de előfordulhat, mert az előnedvben is lehet spermium.

  • morci

    2009. július 18. szombat

    Köszönöm a választ!
    Még egy kérdés: hány nap múlva lehetek biztos a teszt eredményében? (mert ha terhes vagyok, akkor akkor ha terhes vagyok elvileg a 3. hétben vagyok?!) ilyenkor már működik a teszt? milyen tesztet érdemes venni? :S

  • Móni

    2009. július 17. péntek

    Üdvözlöm!
    Olyan kérdésem lenne,hogy kb a hónap elején volt a ciklusom 4-étől 8-ig tartott és valahogy 9-e 10-e körül voltam együtt a párommal.Védekeztünk óvszerrel. És 14-én éjjel hánytam és azóta hányingerem van, néha rosszul vagyok. Lehetek terhes vagy csak valami járvány vagy csak a meleg? Ilyen gyorsan jelentkezhetnek az előjelek?
    Várom válaszát?

    Válasz: Nagyon pici esélye van, hogy terhes légy. Viszont a 14-i hányás biztos nem lehet amiatt. Terhességi tüneteket leghamarabb 10 nap elteltével lehet érezni. Sokkal valószínűbb, hogy valami fertőzés áll a háttérben.

  • morci

    2009. július 17. péntek

    Hello!

    Az alábbi a helyzet: július 1-jén (épp ekkortájt kellett lennie az ovulációmnak, olyan júli 1-2-3 felé) szeretkeztünk. A védekezés: megszakításos. Az történt, hogy a párom kivette, és hasamra élvezett (amikor már kint volt, és éreztem a hasamon a nedűt, eltelt kb. fél-1 perc). Csakhogy… kérdéses… mert nem biztos benne, hogy elkezdődött-e a dolog, amíg még bennem volt. Ha igen, akkor az csak már kifelé jövet lehetett, nem amikor mélyen bennem volt… :S (Itt még egy közbevetett kérdés: ha jól tudom mielőtt a pasi elmegy, jön egy folyás ami nem ondó, hanem… nem tom milyen funkcióval bír, sikosít? vagy ez hülyeség? na és attól is teherbe lehet esni?)…. Szóval… nem tudni pontosan, hogy most elment e amikor bent volt, vagyis elkezdődött-e… de ez a folyamat megszakadhat?
    Akkor, most 17-e van, a ciklusom 32. napja. A múlt hónapban a 33. napra jött meg, előtte is valahogy 30-32 között. Úgy érzem, hogy már meg kéne jönnie, mert puffadgat a hasam, ez általában szokott. Viszont egy hete kb. hogy jobb oldalt az alhasamnál görcsölget, ilyesmi. És tegnap este egész a gyomrig felnyillalt. Általában egyébként változó hogy hogy fájok mensi előtt, közben. Általában csak annyi, hogy érzem, hogy van méhem. Meg a ciklusom is változékony, egy időben 20-21 napos volt rendszeresen, most meg több, ugye.

    LEhet hogy terhes vagyok?
    Nemtudom mennyire számít, de hátrafelé hajló méhem van, és misszionárius volt a póz. :S

    Köszönöm a választ!

    Válasz: Igen, lehetsz terhes. A megszakításos védekezésnél erre 5%-nyi az esély. És igen, abban a bizonyos előnedvben is lehetnek spermiumok. A póz mindegy, a hátrahajló méh is, mert ez csak picit nehezíti a teherbeesést, de egyáltalán nem zárja ki. Viszont van, akinél a megszakításos módszer hosszú távon is működik, bár akkor a férfi pontosan tudja, hogy mikor kell „leállni”.

  • erika

    2009. július 12. vasárnap

    szia aztt szeretném kérdezni hogy mennyi esély van rá hogy terhes vagyok ha 3napja vesztetttem el a szűzességemet és nem védekeztünk de vettem be esemény utáni tabletát rá két nappal szóval benne voltam a 72 órába. mennyi esély van rá hogy terhes vagyok? válaszodat előre is köszönöm

    Válasz: Ha a 72 órás tabletta hat, akkor a bevétele után egy héten belül vérzés jelentkezik, ha így van, akkor ha volt is terhesség, a tabletta megszakította. Viszont az sem biztos, hogy terhes voltál. De ne lepődj meg, ha most néhány hónapra összezavarodik a ciklusod, ez a tabletta egyik „mellékhatása”. Érdemes lenne megbeszélnetek valamilyen védekezési módot a következő alkalom előtt!

  • Virág

    2009. július 12. vasárnap

    Szia!

    Azzal a kédéssel fordulok hozzád, hogy 3 napja szedem a Mercilont. A mensim első napján kezdtem el. Előtte nem szedtem semmit. A pasimmal együtt voltunk megszakításos közösüléssel. A tájékoztató szerint 7 nap kell a teljes védelemhez. Azt olvastam, hogy a megszakítással is lehet 5% az esélye a terhességnek. Lehet e esélye, hogy teherbe esem?

    Válasz: Igen, lehet esélye, de minimális.

  • RENI

    2009. július 09. csütörtök

    Szia!!!

    Újra írok, sajnos nem vagyok terhes mert megjött, de már elis múlt.De a megint hányingerem volt meg minden olyan tünet, mintha terhes lennék.Én 100%-ban biztos voltam benne, hogy terhes vagyok de nem.Anyukám is úgy volt velem terhes, hogy megvolt nei egy ideig.Ma reggel teszteltem, de semmi csak egy csík.Az interneten olvastam, hogy a 14 és 16-ik nap között van peteérésem, és ekkor a legvalószínűbb, hogy terhesbe essek.Minden nap próbálkozunk, de ekkor meg főleg mert már nagyon szeretnénk.Válaszát előreis köszönöm.

  • Erika

    2009. július 09. csütörtök

    Csak azért idegeskedem, mert ellentétben az előttem írt Manó-val az én partnerem nem 1 perccel korábban vette ki, hanem közvetlenül akkor, amikor elélvezett. Így azért valószínűleg több esélye van annak, hogy terhes vagyok, igaz? Egyébként mennyire veszélyes egy 20 év alatti lánynak a terhesség? Egy 16 éves lánynak mennyivel több kockázatot jelent a szülés, mint egy 20 év feletti nőnek?

  • Erika

    2009. július 07. kedd

    Szia!

    11 napja veszítettem el a szüzességem, és elég felelőtlenül megszakításos módszerrel védekeztünk. Mostanában sokat szédülök, és néha hányingerem is van. A melleim elég érzékenyek. A napnak sok szakaszában fáradt leszek és gyakran vagyok éhes. Most pénteken kellene, hogy megjöjjön a menstruációm, de nyoma sincs a szokásos idegességemnek vagy „érzékenységemnek”. Amikor meg fog jönni mindig onnan tudom, hogy sokkal érzékenyebb vagyok, gyakran elsírom magam kis dolgokért… De most semmi ilyen nem fordul elő. Lehet, hogy csak ideges vagyok, hogy terhes vagyok, és beképzelem magamnak ezeket a tüneteket, de lehetséges, hogy az vagyok?

    Válasz: Igen, lehet, hogy az idegeskedés most elnyomja az érzékenységet. Egyelőre viszont kár aggódni. A megszakításos védekezésnél 5% esélye van a teherbeesésnek. De azt ajánlanám, hogy legközelebb azért időben gondoljatok a védekezésre is! Általában az óvszer megfelelő szokott lenni.

  • manó

    2009. július 04. szombat

    Üdv.Énis egy 17 éves lány vagyok..
    Nálunk ugy történt h szeretkeztem a barátomal és mielött még elment volna kb 1percel haamarabb kivete és a hasamra élvezet.. utána kiment és megmosakodott utána ujból elkezdtünk de nem ment el igy abb hagytuk!
    most kell majd 10.én megjönnie és félek hogy nem fog. mert ma mikor regel felébredtem szédültem hohyga le hajtotam a fejem és kicsit hányingerem is volt..edig ezt nem tapasztaltam ..csak ma! és nagyon félek hogy terhes lettem,mert még igazán nem vagyok erre felkészülve! kérem segitsen

    Válasz: Nagyon minimális esélye van, hogy így teherbe ess, bár sajnos nem lehet kizárni. Ha mégis bizonytalan vagy, vegyél egy tesztet. Bármelyik drogériában vagy gyógyszertárban megveheted. Kb. 12. naptól kimutatják a terhességet.

  • evelyn33

    2009. július 03. péntek

    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni,hogy lehetséges terhességi jel e,ha már 3 napja nagyon-nagyon érzékenyek a melleim,főleg a mellbimbó és udvara környékén.Szinte jól esik,ha valamilyen feszülősebb póló tartja,ami nem csiszolódik hozzá.Kb .két napja a hasam is fáj egészen alul,mint a mensis fájásnál szokott.Ma 3.-a van, 10.-én kellene,hogy megjöjjön a mensim.
    Most negyedik hónapja,hogy próbálkozunk a babával,eddig nem sikerült.Remélem,hogy most igen,de nem akarom magam beleélni.Néha mensi előtt szokott fájni a mellem,de emlékeim szerint nem így és nem ennyire.

    Válasz: Igen, ez lehet a terhesség jele, de lehet a menzesz előjele is.

  • RENI

    2009. július 03. péntek

    Szia!!

    Köszönöm a válaszod!!!Azt elfelejtettem megírni, hogy nekem hálistennek nem jön össze vissza meg mióta abba hagytam a gyógyszert!!!Ahogy gyógyszerrel megkellet volna jönnie előtte jön meg pár nappal.Múlt hónapba jún. 5-én jött(gyógyszerrel viszont jún. 10-én) meg és ma a 29-ik nap telt el.Remélem, hogy terhes vagyok, nagyon jólenne :)!!Gyógyszerrel júl. 8-án kellene megjönnie, de remélem, hogy nem fog.Szóval még idegeskedhetek jövőhét közepéig.Azért tudom ennyire, hogy mikor kellene megjönnie gyógyszerrel mert a telefonomba kiszámoltam még régen.Válaszod köszönöm!!!!!RENI

  • RENI

    2009. július 02. csütörtök

    Szia!
    Nem tudom, hogy terhes vagyok-e vagy sem.Már a fogamzásgátlót lassan 4,5 hónapja nem szedem, így nem tudom, hogy pontosan mikor kell megjönnie.Négy napig nagyon rosszul éreztem magam hányigerem volt, a gyomor szájam nagyon fájt és nem kívántam semillyen ételt.Nagyon görcsöl a hasam is.De ezek a tünetek elmúltak a görcsölés az nem.Már nagyon szeretnénk babát és reménykedem benne, hogy terhes vagyok.Ha jól számolgatom, akkor ezen a héten meg kell jönnie, de ha nem akkor veszek terhességi tesztet.

    Válasz: Igen, sajnos nem tudsz mást tenni egyelőre, mint várni, aztán meg tesztelni. Drukkolok neked! Gyógyszerszedés abbahagyása után előfordulhat, hogy rendszertelen lesz a ciklus, és előfordulhat, hogy akár fél-egy évig sem rendeződik.

  • dadelus

    2009. június 13. szombat

    Szia!
    Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e hogy terhes vagyok, ha május 26án kezdtem el szedni a Belara-t(előtte nem szedtem hormonális szert), és a barátommal 31én(nem élvezett belém), és jún11én is együtt voltunk óvszer nélkül, illetve a jún.11-i „alkalommal” kiszakadt a gumi.
    Mennyi esély van a terhességre, ugy hogy mellette szedem a fogamzásgátlót?
    Többen azt mondták hogy 1 hónap után van csak hatása…ezért tartok a terhességtől egy kicsit (tüneteim vannak: mellfeszülés és fájdalom, és nagyon gyakran járok pisilni is, állandóan éhes vagyok)

    Előre is köszönöm a választ!

    Válasz: A tabletta betegtájékoztatója szerint: „A fogamzásgátló hatás kifejlődéséhez legalább 1 heti folyamatos adagolás szükséges és ez a
    hatás a 7 napos gyógyszermentes időszakban is fennáll.”
    Így a 31-i esetnél még nem, de a következőnél már elvileg védettséget nyújtott. Ezek szerint az első alkalommal megszakításos védekezés volt csak, aminél a teherbeesés kockázata 5%. Nem túl nagy, de lehetséges. A tüneteket a terhességen kívül egy felfázás, a gyógyszer hormontartalma vagy más is kiválthatja.

  • Szivicsu

    2009. június 08. hétfő

    Nagyon szépen köszönöm a választ!

    Ismét lenne egy kérdésem, a Mercilon 6 napja szedem, a párom azt hitte védve vagyok én pedig későn szóltam neki, így sajnos gyakorlatilag nem védekeztünk. Én úgy gondolom, hogy baj lehet, hiszen mostanság leszek a termékeny időszakomban. Be kellene vennem egy esemény utáni tablettát, de sajnos nem tudom milyen hatással lenne a két gyógyszer egymásra. Kellene nekem egy szakvélemény, aki biztosra meg tudja mondani, hogy mi történik. Eddig két nőgyógyásszal és egy gyógyszerésszel beszéltünk, mindenki mást mondott. Azt tudom, hogy a beteg tájékoztató szerint 7 nap után véd, de ebben annyira nem bízok, eddig a legkevesebb egy hónapot mondott mindenki. Nem tudom kinek van igaza?!

  • Szivicsu

    2009. június 04. csütörtök

    Sziasztok!

    Két kérdésem lenne, az egyik a Mercilon nevű fogamzásgátló, abban az esetben ha a menstruációm 3.napját kezdtem el szedni mennyi idő múlva hat?
    Illetve, 30-án jött meg a menstruációm, tegnap már csak „tisztultam” és este illetve ma reggel a párommal nem védekeztünk.Mekkora az esélye, hogy teherbe estem, úgy hogy a gyógyszert is még csak 3 napja szedem?

    Előre is köszönöm szépen a válasz!

    Válasz: A betegtájékoztatóban ez szerepel: – Ha a megelőző hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót:
    A menstruációs ciklus (vagyis a havi vérzés) első napján kezdje el a Mercilon szedését; a csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt tablettát vegye be (ha például pénteken jelentkezett a havi vérzés, a „Péntek” feliratú tablettát válassza). Ezt követően a hét napjainak sorrendjében haladva szedje a Mercilon-t. A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a tabletta szedését, ebben az esetben azonban (az első csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítő (barrier-elvű) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell.

    Tehát ha előtte nem szedtél más fogamzásgátlót és nem a menzesz első napján kezdted el szedni a tablettát, akkor még az első 7 napban védekezni kell más módon, csak ez idő után nyújt védelmet, így ha az első 7 napban védekezés nélkül voltatok együtt, akkor van némi esélye a teherbeesésnek, kb. 5-20% között.

  • Nici

    2009. június 02. kedd

    köszönöm szépen a válaszod… most azt szeretném megkérdezni h ma reggel megjött ugy fáj a hasam ahogy szokott vérzésem is a szokott vagyis azaz nem csak pár csepp és élénk piros színe van fenn áll a veszélye azért h terhes vok?

  • Nici

    2009. június 01. hétfő

    Azt is észre vettem h sokat járok pisilni ami oka nem lehet pl az h felfáztam vagy egyéb?
    ezt kérdezem….nem modnom..:)

    Válasz: Igen, lehet a felfázás miatt is!

  • Nici

    2009. június 01. hétfő

    Szia!
    Nekem az a gondom h 27én kelett volna h megjöjjön de azóta sincs semi 1-2 napokat szokott késni de a mai nappal együtt már ez az 5-ik.A barátommal a megszakításos módszert használjuk ami tudom nem helyes.Mostanába kicsit fáradékony vok ami nem tom okozhatja-e az idöváltozás.Azt is észre vettem h sokat járok pisilni ami oka nem lehet pl az h felfáztam vagy egyéb…3 hónapja midnig mikor megjön nagyon görcsöl a hasam annyira h csak a forró víz és az alvás segít…a gyógyszerek nem hatnak…nem tom számít ez valamit.Rendszeres folyásom van amivel már voltam orvosnál de nem talált semit..ma ugy éreztem h megfog jönni de mégse… lehetséges h terhes vagyok?nagyon félek.
    válaszát elöre is köszönöm

    Válasz: Remélem, azóta már megjött! Ha netán mégse, akkor előfordulhat, hogy terhesség áll a háttérben. Valóban, ha egy pár nem szeretne gyereket, a megszakításos módszer nem a legbiztonságosabb. Ilyenkor 5% a teherbeesés esélye, ha viszont egy éven keresztül csak ezzel a módszerrel védekeznek, ez a szám 35%-ra emelkedik. Ebben a helyzetben, elsőként most egy teszt elvégzését tudnám javasolni, amit bármelyik drogériában vagy gyógyszertárban be lehet szerezni.

  • buksika

    2009. május 29. péntek

    sziasztok én 6 hetes terhes vok de el vetetem mert 16 vok szerintetek jol teszem igaz ez még nem bizonyosult be de minden jel ere mutat