A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • Szonja

    2009. március 09. hétfő

    Sziasztok..

    én 1 hete voltam együtt a párommal, egy hüvelyi tablettával védekeztünk ami 3 órán át ad védelmet, elélvezett bennem, de vettem be 72 órán belűl eseményutáni tablettát is, mert december elején volt egy abortuszom és ugye nyitva van a mészájam..
    A melleim ugyan nem fájnak de a mellbimbóm iszonyatossan én is észleltem szédülést de nem vészes!Lehetséges a terhesség vagy sem?
    Köszönöm

    Válasz: Valószínűleg a 72 órás tabletta okozza a tüneteidet, de ha nem jön meg legközelebb fordulj orvoshoz.

  • Bébike

    2009. március 07. szombat

    Egy nőn hány terhességmegszakítást lehet végezni? Magánúton, kórházon kívül is lehetséges?

    Válasz: Magánúton is lehet. Nincs maximálva a száma, de a második-harmadikat se nagyon javasolják az orvosok már, ha szeretnél még gyereket.

  • Gusy

    2009. március 07. szombat

    Hello!
    Az lenne a problémám, hogy helyi fogamzásgátló tablettát használok, eddig nem is volt baj, de tegnap nagyon rosszul lettem…a vérnyomásom leesett, a pulzusom még 60sem volt, és legalább 10szer voltam pisilni.Azt olvastam ezek lehetnek a terhesség jelei. A gyógyszert az előírásnak megfelelően használtuk, de előfordulhat hogy a tünetek tényleg jelek?

    Válasz: Erre kicsi az esély, ezek másnak a tünetei is lehetnek, de 100%-os fogamzásgátló nincsen, tehát sosem zárhatod ki teljesen a terhességet. Ha nem jön meg, tesztelj.

  • Zsuzsi

    2009. március 01. vasárnap

    Szia! Egy olyan kerdesem lenne,hogy baratommal ha egyutt vagyunk mindig vedekezunk gumival! A gumi is lehet serult annak ellenere,hogy mi nem vesszuk eszre? Negy napja vettem eszre,hogy nagyobb a hasam es a melleim megduzzadtak es erzekenyek,fajnak. Sokat eszem de en azt hittem,hogy ez azert van mert letettem a cigit es megnott az etvagyam. 3 nap alatt 1,5km-ot hiztam,es gorcsos hasi fajdalmaim vannak,emelyeg a gyomrom.Gyakran van vizelesi ingerem is. Varom valaszod,hogy mi lehet ez es mire utalnak ezek a tunetek,talan terhes vagyok? Elore is koszonom, szia!

    Válasz: Ha kilyukad azt észre lehet venni.
    Ezek nem kifejezetten terhességi tünetek, okozhatja felfázás is akár

  • Kimigirl

    2009. február 26. csütörtök

    Menstruáció alatt is lehet terhességi tesztet csinlni ugye? Mármint nem befolyásolja az eredményt?

  • aggodó..

    2009. február 26. csütörtök

    Sziasztok!

    Ebben a hónapban többször is szeretkeztünk a párommal ugy hogy nem védekeztünk, gyogyszert sem szed de sosem addig míg elélveztem! utoljára szombaton csináltuk. Jeleit egyenlöre nem látja a terhességnek csak olyan meg akar jönni érzése van. 25. én kellet volna megjönnie neki de nem jött meg és aggodik mert azt olvasta hogy elöváladéktol is lehet terhes és eddig pontos volt a menstruácioja!
    Lehetséges hogy terhes?

    Válasz: Igen, lehetséges. Ha megszakítással védekeztek kb. 5% a teherbeesés esélye egy ciklusban.

  • tücsökke

    2009. február 24. kedd

    Sziasztok.
    Nekem február 12.én kellett volna meg jönnie.Azóta semmi és már 23.a van.
    Semmi jele annak hogy megakar jönni és feszül a hasam is folyamatosan.
    a vizeletem viszont teljesen más és van egy jellegzetes illatta.
    Mitöl lehet?
    Lehetek terhes vagy valami más a baj?
    elöre is köszi

    Válasz: Igen, lehetsz. Csinálj tesztet.

  • kinike

    2009. február 20. péntek

    Szia ma töltöttem be a 8. hetet és mintha enyhűltek volna a hányinger panaszaim ez normális? Vagy változik a hetek multával ma még reggel hánytam de mos nem vilt olyan sok mint máskor!

  • Nóra

    2009. február 19. csütörtök

    Szia,
    január 28-n menstuáltam utoljára, gyógyszert már pár hónapja nem szedek.
    Az utolsó menstruáció előtt egy nappal majd a menstruációt követően kb 4-5-ször voltunk együtt párommal védekezés nélkül. 2 hete egyfolytában alhasi görcseim vannak, mintha megjönne. Estére nagyon fáradtnak érzem magam és egész nap nagyon sűrűn kell pisilnem. Lehetséges hogy terhes vagyok? Lehetnek ezek az terhesség első jelei ilyen hamar?
    Köszönöm

    Válasz: Igen, lehetsz terhes.

  • Dominika

    2009. február 17. kedd

    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy január közepén együtt voltam a barátommal (már elég régóta szedek fogamzásgátló tablettát) utána ahogy kellett meg is jött a menstruációm. Viszont mostanában (4 héttel később) fel vagyok puffadva, enyhe alhasi fájdalmaim vannak, nagyon halvány és minimális barna folyásom van, és 37 a testhőmérsékletem..Szerencsére más tüneteim nincsenek, szeretném megtudni, hogy ez lehet terhesség, vagy valami erős felfázás?
    Előre is köszönöm a segítséget!

    Válasz:
    Ez lehet felfázás, fertőzés, vagy a következő mensese előjele is. Ha régóta szedsz tablettát, akkor nagyon minimális a terhesség esélye.

  • kittuska segítség!!!

    2009. február 14. szombat

    Az lenne a kérdésem,hogy lehetek-e terhes fogamzásgátló mellett.????
    1 hónapja szedek gyógyszert…és azután 7mentes nap van amikor megkellene jönnie a 4.ik nap van és még semmi??De a barátom nem élvezett belém……!!
    Lehetséges a terhesség így?????Segítsetek gyorsan!!!!!!

    Válasz:Nem lehetséges. Lehet, hogy a gyógyszer keverte meg a ciklusodat. Ha néhány napon belül nem jön meg, fordulj orvoshoz.

  • tucsok13

    2009. február 13. péntek

    Sziasztok,

    A kerdesem:a fogantatas elott a parom influenzas volt es par napig szedett antibiotikumot.Aznap es elotte valo nap mar nem.Amiatt aggodom,h lehet,h az antibiotikum hatassal lehet a spermara?Veszelyes ez a kicsire nezve?

    koszi

    Válasz: Nem veszélyes rá nézve, emiatt ne aggódj.

  • egy lány

    2009. február 09. hétfő

    sziasztok,
    én a barátommal mult kb másfél hete voltam gyütt ugy hogy nem védekeztünk,
    a hasam néha görcsöl, de nagyon, volt olyan is hogy kétpercig görcsölt negyon a melleim meg vannak duzzadva, és semmi más tünet nics, msot kellett volna megjönnie február 8 körül, lehetek e terhes ? tesztet még nem csináltam

    Válasz: Igen, lehetsz.

  • egy lany

    2009. február 07. szombat

    a baratommal decemberben voltam egyutt es egy heten ketszer is bevettem akci utani tablettat. Dec. 31-en megjott a havim de az atlagosnal kevesebbet tartott es gyengebb is volt. Es utana egyaltalan nem jott meg habar az elojeleit ereztem. Lehetseges hogy terhes legyek?
    Valaszat elore is koszonom.

    Válasz: Nem.

  • loreleine

    2009. február 04. szerda

    sziazstok én több mint 2 hete ugy szeretkezem a barátomaal hogy nem védekezünk e honap 13-14 .-e körül kellene megjönni!mennyi az esélye annak hogy terhes lehetek?léci irjatok kb1 hete görcsölget a hasam alja de nem vagyok felfázva,és ha éhes vagyok miután ettem hányingerem van!

  • kira

    2009. február 03. kedd

    22-23-án kellet volna megjönnie, bocsi rosszul írtam

  • kira

    2009. február 03. kedd

    Szia!

    A kalkulátor szerint ma vagyok 5 hetes 4 napos terhes! Szerinted mikor menjek ultrahangra? jan.22-23-án kellet megjönnie! A teszt pozitív! Hányinger is va már!

  • Barby

    2009. február 01. vasárnap

    sziasztok!!!! múlthéten pénteken voltam együtt a barátommal és jan 28-án kellett volna megjönnie de nem jött meg és aggódom…..mert fel van puffadva a hasam….meg hányingerem is van sokat kell pisilnem és olyan érzésem van mindha meg akarna jönni de eddig még nem jött meg!!! az lenne a kérdésem hogy lehetek e terhes??????? Előre is köszi……..:-(

    Válasz: Igen, lehetsz. Ha nem jön meg ezen a héten, akkor a hét végén csinálj egy tesztet.

  • BC

    2009. január 31. szombat

    Hello! 3hete voltunk együtt,védekeztünk, ennek ellenére mégsem jön meg, pedig már egy hete meg kellett volna jönnie.Viszont mostanság tapasztalom azokat a jeleket amiket azelőtt tapasztalok mielőtt meg szokott jönni(pl pattanások,fáj a mellem,stb).
    Olyan tüneteket (hányinger,stb) nem érzek amik utalhatnának terhességre… ennek ellenére gondolom mégis lehetséges…igaz? előre is köszönöm a választ

    Válasz: A koraterhesség első jele ez az „olyan, mintha mindjárt megjönne” érzés, tehát lehetsz terhes.

  • Holley

    2009. január 31. szombat

    Sziasztok! Munkambol adodoan rengeteget repulok (70-80 orat havonta) es egy idegen orszagban lakom, ahol hazassag nelkul baba, nem megengedett. Par napja megcsinaltam a tesztet es pozitiv lett. A kerdesem az lenne, hogy, ha meg nem hagyom abba a munkamat es tovabb repulok par honapig(3-4) az veszelyezteti e baba fejlodeset? Valaszod es tanacsod elore is koszonom.

    Válasz: Nem veszélyezteti, egészen a 36. hétig lehet repülni.

  • Zsuzsa

    2009. január 29. csütörtök

    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy 6 napja késik! Hányingerem van, a hasam úgy görcsöl mint ha megjönne fáj a mellem változékony a hangulatom 2 kilót híztam és állandóan kiráz a hideg!!! A barátommal kivevéssel védekeztünk! Lehetek terhes??? Köszönöm a válaszod!!!

    Válasz: Igen.

  • Noémi

    2009. január 28. szerda

    Szia!!!
    Decemberben vtam együtt a barátommal, gumi nélkül kezdtük…de nem ment el…a végére már az is felkerült…rákövetkező kb 6órára megjött…rendesen..ugyanannyi ideig tartott, ameddig kell,csak 3-4nappal hamarabb érkezett….most januárban is megjött rendesen…de a gyomorszámnál szúró érzés jelentkezik…ugye ez nem lehet a terhesség jele?mennyi esély van arra, h az vok??
    Előre is köszönöm a választ!!!

    Válasz: Ez nem a terhesség jele. Mivel védekeztetek, kicsi az esélye a teherbeesésnek.

  • Veronika

    2009. január 27. kedd

    Hello!
    3 éve tablettát szedek… Lenne egy olyan kerdesem, hogy azalatt a het alatt amikor nem szedem a tablettat(amikor a bajomnak kell megjonnie) teherbe e eshetek?? Egyutt voltam a baratommal, es felek h teherbe estem…. Legyszi mihamarabb valaszolj…Koszi

    Válasz: Erre minimális az esély (elvileg nem, de a gyakorlatban előfordult már)

  • Névtelenül

    2009. január 27. kedd

    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem,hogy a menstruációm most hamarabb jött meg mint szokott és utána kb 1 héttel ezelőtt megszakításosan voltam együtt a barátommal.mennyi az esélye hogy terhes lehetek?hallottam hogy az orrfolyás,orrdugulás is tünet lehet.most úgy tűnik hogy meg vagyok fázva,mert mondjuk még köhögök is.hányinger és émelygésem nem volt.segítsetek kérlek!előre is köszönöm a választ!

    Válasz: Az orrdugulás a második harmadban fordul elő, nem a koraterhességben, ez nem terhességi tünet. Megszakításnál kb. 2% a teherbeesés esélye.

  • névtelen

    2009. január 25. vasárnap

    Szia az a gondom hogy 3 hónapig gyogyszert fog.gátlót szedtem de gyenge hormon tartalmú volt! Legalábbis a doki azt mondta4! DEC. 3-án fogyott el 5-én jött meg! Utánna dec. 26-án! Most 22-23-án kellet volna! De semmi! 21-22-23-án szurkált a petefészek környéké jobb oldalon és olyan volt mintha meg jönne de nem! A mellem az hétfő ota érzéken és most van mikor fáj is meg nagyobb is lett! Azt el felejtettem hogy babát akarunk! Nem merek tesztelni nem akarok csalódni! Mennyit várjak még a teszteléssel! Szerintem volt peteérésem mert volt olyan váladékom ami akkor szokot lenni!Ki ürülhetett 1 hónap alatt a hormon a szervezetemből! Elötte nem szedtem fog. gátlót csak 3 havi volt összesen! Azt is az orvos tanácsára!

    Válasz: Igen, már a tabletta abbahagyása utáni első hónapban is teherbe lehet esni. Már csinálhatsz tesztet (lehetőleg reggeli vizeletből)

  • chillynovember

    2009. január 23. péntek

    Sziasztok!December 31.-en ,majd jan.1-jen egyutt voltam a baratommal,fogamzasgatlot szedek,igaz,hogy nem percre pontosan,de azokon a napokon is bevettem.Utana masfel hettel ahogy kellett,meg is jott a menstruaciom ( a fogamzasgatlo miatt eleg gyenge szokott lenni mindig) .De most (jan.23.) megis ugy erzem mintha terhes lennek.Lehet,hogy bekepzelem,de megis…. Tuneteim lenyegeben nincsenek,csak mintha fel lenne fuvodva a hasam,es kicsit faj az alhasam.Ennyi,egyebkent mas nincs.A kerdesem az lenne,hogy lehetek ezek ellenere megis terhes?Koszonom.

    Válasz: Ennek minimális az esélye, mivel tablettát szedsz és utána megjött. A puffadás és az enyhe alhasi fájdalom nem kimondottan terhességi tünet, felfázástól is lehet pl.

  • Macóka

    2009. január 21. szerda

    Sziasztok!
    Olyan gondom lenne,hogy december 10.-én együtt voltam a barátommal és történt egy kis baleset,mivel nem vettük észre,hogy az óvszer kiszakadt.Kb. 1 hete vettem egy tesztet,ami negatív lett,ennek ellenére furcsa dolgokat tapasztalok magamon:a mellem megnagyobbodott és érzékennyé vált,szédülés és hányinger,1-2 napja hőemelkedésem volt,olyan mintha menstruálnék,de lassan másfél hónapja nem jött meg (nincs beállva a menstruációm,de ennyit akkor sem szokott késni).Kérdésem az lenne,hogy ezek a tünetek a terhesség hanyadik hetében szoktak jelentkezni?A választ előre is köszönöm!

    Válasz: Ezek koraterhességi tünetek, amik az 5.-6. hétben szoktak jelentkezni.

  • Bobus

    2009. január 07. szerda

    Sziasztok!!
    OLvastam az aírásaitokat és a 72 órás tablettához IENA írásához szeretném hozzáfűzni, hogy ez az eset nálam is megtörtént. Én ráadásul azonnal bevettem a 72 órás tablettát, most van egy gyönyörű 8 éves kislányom az esetből. Nekem ebből az a tanuság, hogy nekem 3 hónapig semmilyen tünetem sem volt, így 16 hetesen tudtuk meg hogy van egy pocaklakónk. 🙂

  • Omika

    2009. január 06. kedd

    Sziasztok!!
    Nekem lenne egy nagy kérdésem!A barátnőmmel együtt voltunk még októberben akkor tettük meg először de nem volt gumim tabit nem szed,kb 2 percig csináltuk gumi nélkül nem mentem el ez idő alatt tehát ondó nem került a szervezetébe,max ilyen előszivárgásos váladék ami szintén tertalmazhat spermimokat.Azt szeretném kérdezni hogy mennyi az esélye hogy baj lehet és teherbe esett?Azóta már novemberben és decemberben is megjött neki a szokott idően a szokott mennyiségben és a szokott álagu volt most januárban még nem jött meg neki de most körül esedékes sztem nemsokára megfog jönni.De hallotam erről a terhesség alatti menstruációról hogy lehetséges bár azt mondját ilyenkor a mennyisége és szine eltérő de neki pont olyan volt mint az előtt mindig!Szerintetek mennyi az esélye hogy terebe esett??Azóta csakis gumival vagyunk együtt azzal pedig nem volt eddig még semmi gond(nem szakadt ki meg semmi).ja és még valami tünetei nincsenek nincs reggeli rosszullét,nem fájnak a mellei stb csak meghizott mostanában egy kicsit de rengeteget eszünk ugyhoyg én is nem csak ő

    Kérlek segitsetek és válaszoljatok nagyon aggódom.Tul fiatalok vagyunk még az iylesmihez!!

  • egy lány

    2009. január 04. vasárnap

    Szia.
    December 30.án voltunk együtt a barátommal megszakításosan, még pont időbe kihúzta… Jöhetnek a férfiből ún. előcseppek, mielőtt elmegy? Kicsit ideges vagyok, gondolkozom rajta, hogy vegyek tesztet, de amint itt olvastam, még korai lenne. Az lenne még a kérdésem, hogy az orrvérzés lehet-e a terhesség tünete és ha igen, mikor jelentkezik? Valahol olvastam, hogy orrdugulás, orrvérzés előfordul a terhes nőknél.
    A választ előre is köszönöm.
    Ja és dec. 18.án jött meg utoljára, szóval jan. 15.én kéne elvileg de 1-2 nappal előbb szokott általába. Várjam meg amíg megjön vagy teszteljek egy hét múlva?

    Válasz: tesztelhetsz korábban is, az együttléttől számított 12. napon. Az orrvérzés a 2. harmadban jelentkezik, az elején nem.

  • moni87

    2008. december 25. csütörtök

    Azt hallotam hogy a terhes nők haja az átlagnál jobban zsírosodik a haja! Igaz ez? Valamint már több mint 1 hónapja nem szedek gyógyszert azóta védekezés nélkül voltuk eggyüt elég sokat! Nem volt soha nagy folyadék igényem, most rengeteget iszom! 1-2 kilót híztam is közben hányingerem is van LEHET HOGY TERHES VAGYOK????

    Válasz: Nem zsírosodik jobban a terhes nők haja. Lehet, hogy terhes vagy, de önmagában ezek a tünetek nem koraterhességi tünetek, később szoktak jelentkezni, ezért ezekből nem lehet megállapítani. Ha nem jön meg, vegyél tesztet.

  • toma

    2008. december 22. hétfő

    sziasztok! az utobbi idoben ovszer nelkul szeretkeztunk a parommal, neki mindig pontosan meg szokott erkezni, de most nem. arra gondolok, hogy az idegesseg okozza nala ezt, mert nagyon ideges! sajnos neki nincs jele hogyha megjon, nem folyik jobban es nem is gorcsol igy nehez helyzetben vagyunk! nagyon remelem hogy nincs semmi baj! nincs valami gyogyszer arra h megjojjon v akarmi?

    Válasz: Nincs ilyen gyógyszer. Ha nem védekeztetek, vegyen egy tesztet. Ha meg védekeztetek, akkor menjen el orvoshoz és vizsgáltassa ki magát.

  • lena

    2008. december 17. szerda

    sziasztok megint en vagyok!15.12.2008 csinalttam 3 tesztet mind a harom pozitiv lett,elmenttem nogyogyazhoz az ultrahang meg nem mutat ki semmit ,a menstruaciom mar 4 napja kesik,szombaton kell vissza menjek a nogyogyaszhoz.
    van ra esely hogy nem vagyok terhes???milyen kovetkezmenyei lehetnek az abortusznak?
    koszi a segitseget.

  • lena

    2008. december 14. vasárnap

    ma 13.12.2008 van ket hete hogy egyutt volttam a baratommal es nem vedekeztunk,az aktus utan kb 10 oraval vettem be tabletakat amiket normalisan 72 oran belul kell bevenii, nagyon nagyon duzatnak erzem a melleimet es mintha nagyobak lennenek,nagyon erzekenyek.ma 28 nspjs hogy menstrualttam.Ma kellett volna megjojon , tudom hogy meg nem sokat keset de en nagyon nagyon flek mert ugy erzem hogy terhes vagyok!
    szerintetek nagy az eselye anak hogy allapotos vagyok???

    Válasz: Nagyon icipici az esélye, mert ezek a tabletták nagyon erős hormontartalmúak és te időben bevetted.

  • noordmor

    2008. december 13. szombat

    A párommal együtt voltunk a 2 ciklus között. A menzeszem pontosan meg szokott jönni, de most késett 4 napot. A 4. napon reggel csináltattam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. A 4. nap délutánján jelentkezett valami vérzés, de inkább barnás folyás. Lehetek terhes?

    Válasz: Ha a barnás folyás csak egyszer jelentkezett, aztán elmúlt, akkor a negatív teszt ellenére is lehetsz terhes. Ha a folyás erősödött és vérzés lett belőle, akkor nem. Érdemes lenne pár nap múlva újabb tesztet csinálnod.

  • Rita

    2008. december 13. szombat

    Sziasztok!
    A Szerelmemmel a menstruációm utáni első napon szeretkeztünk megszakításosan, és nem vagyunk biztosak benne, (én nem :)) hogy isdőben be tudtuk fejezni, bár nem találtunk semmi jelet az ellenkezőjére. Azóta nagyon ideges vagyok, fogyókúráztam és beteg is voltam…és most 5 napja késik. Nincs semmi tünete annak ezen kívül, hogy terhes lennék, csak hogy a bal mellemből nyomásra először átlátszó, aztán enyhén fehérkés, és utánna véres valami jött ki….nagyon megijesztett. Egyre jobban félek, bár nekem mindig 35 napnál többre szokott megjönni, általában inkább két hónap szokott lenni… Nagoyn fiatal vagyok, a szüleimnek nem mondhatom meg, ha baj van, hogy tudnám egyedül megoldani? :'( Ugye nincs baj? Más okból voltam orvosnál, és a vérkép nem mutatott semmi különöset…

    Válasz: Először is vegyél egy terhességi tesztet és csináld meg. Aztán ha pozitív, akkor azt javaslom, vedd fel a kapcsolatot a valsagterhesseg.org szakértőivel, ők tudnak segíteni abban is, hogyan kell otthon megmondani, lelki támaszt nyújtanak, kedvesek nagyon.
    A vérképből ez nem derül ki, csak ha kifejezetten ezt nézik.

  • Greti

    2008. december 11. csütörtök

    Megy a hasam,meg fáj néha a fejem ez jelentheti a terhességet???????

  • Reni29

    2008. december 09. kedd

    Bocs nem jól írtam nov18-án voltunk együtt megszakítással

  • Reni29

    2008. december 09. kedd

    Sziasztok! Okt.18-án voltam együtt a barátommal, megszakítással….sajnos. következő héten csütörtökön megjött a menszeszem úgy ahogy szokott, fájt a hasam első két nap intezív vérzéssel. Lehetek terhes? Tüneteim nincsenek! Aválaszt köszönöm!

    Válasz: Mivel rendes időben megjött és élénk vérzéssel, nem lehetsz terhes.

  • Greti

    2008. december 08. hétfő

    köszi a választ! mégazt szeretném kérdezni,h egy spermium meddig él? azt hallottam 6-6nap akár egy hét más azt mondta 24óra de nem tudom meik az igaz?lehet egyik se lécci válaszolj!!! rem.csak 24óra! áááá :'( köszönöm a választ! hát csaknem leszek az

  • Greti

    2008. december 08. hétfő

    Szia!Azt szeretném kérdezni,hogy a barátommal 1éve és 3hónapja vagyunk együtt, és most dec.3-án megjött a menzeszem 6án szombaton még meg volt de mégis szexeltünk és elment belém:S és azt hallottam h menstuáció ideje alatt ha valaki együtt van a barátjával terhes lehet mert a menzesztől számított 4ik nap a legtermékenyebb.ez igaz?így mikor megvan a mensturuációm SOHA NEM SZEXELÜNK,de most először mégis:S és rá másnapra már csak barna folyásom volt meg még most hétfőn is egy picike!!!Attól félek trehes vagyok/vagy csak leszek!!!!:'( És én nem akarom még!!!! KÉRLEK ÍRJ ÉS SEGÍTS nem tudom mivan:S:'(

    Válasz: Az információid nem helyesek: a menzesztől számított 14. nap a legtermékenyebb. De még, ha teherbe is esel a menzesz alatt, akkor sem történik semmi, nem lesznek tüneteid még legalább 2 hétig.

  • OLGI80

    2008. december 05. péntek

    SZIA EDIG ACIKLUSOM ÖSSZE VISSZA VOLT MEG.LEGUTOBB NOV.11.ÉN TEGNAP A CIKLUSOM 24 NAPJAN TESZTELTEM ÉS POZITIV LET EZEK SZERINT TERHES VAGYOK?IENKOR VANNE MÁR TÜNET?

    Válasz: Ha pozitív lett, akkor terhes vagy. Van, akinek vannak már ilyenkor tünetei, van, akinek semmi.

  • Anita

    2008. december 04. csütörtök

    Sziasztok.A menstruaciom 8napot kesett (eddig meg soha nem fordult elo hogy kesett volna), az arcoman kijottek a pattanasok pontosan ugy ahogy szokott lenni maskor menstruacio elott de meg nem lettem beteg.Szerintetek teherbe estem?Amugy 16 eves vagyok es mar 5eve hogy menstrualok.Szerintetek mit tegyek?

    Válasz: Ha együtt voltál valakivel az elmúlt ciklusban védekezés nélkül, akkor lehet.

  • névtelenül

    2008. december 02. kedd

    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem,hogy ha 2héttel ezelőtt védekezés nélkül együtt voltam a barátommal,akkor még nem jelentkeznek a terhesség jelei,ha esetleg terhes lennék,igaz?

    Válasz: De, 2 hét után már vannak tünetek.

  • Rékus

    2008. november 24. hétfő

    Helló! Lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni, de 3 hete voltam együtt utoljára a barátommal (azt tudni kell hogy gyógyszert szedek és az utolsó együtt léntünkor elfelejtettem beszedni igy anyu javaslatársa másnap poltam) 1,5-2 hete a cikkben leirt tünetek közül jópár jelentkezett, émejgés rossz közérzet, most pár napja néha hányinger, fáradtság érzet, állandóan kívánok valamit!!! Viszont a havim megjött 1 nappal késöbb mint ahogy szokott!!! Szerinted Csináljak tetszet, attol hogy megjött van esély rá hogy terhes vagyok???

    Válasz: Szerintem ne csinálj tesztet. Émelygés és hasonlók kb. 6 hetes terhesen jelentkeznek, szóval ez mástól volt.

  • valaki.

    2008. november 19. szerda

    Heló,Olyan agodalmam van,hogy menstruációm volt rendesen,pont jokor megjött,barátommal mindig használunk ovszert,de félek mivan ha elszakadt.mert ismerek olyat akinek megjött de terhes volt,késöbb kiderült.vagy ilyenkor azért más a menstruáció? A hasam is fájdogál,de az régebben is szokott,de lehet az idegességtöl,mert totál bepánikoltam emiatt,és lehet emiatt émelygek.mert más tünetem meg nincs.Másik kérdés,hason mikor látszik elöször változás?

    Válasz: Ilyenkor azért más a menstruáció. 1-2 napig tart, inkább barnás pöttyözés, élénk vérzés nincs. A hason csak a 12. hét után látszik, addig legfeljebb puffadás van, de az is később kezdődik, a 8. hét körül.

  • livuss

    2008. november 19. szerda

    Csinaltam 4tesztet, negativ lett. Menstruaciom viszont kesik tobb mint 1hetet. Melleim nagyon fajnak. Lehetek azert terhes???

    Válasz: Igen. A negatív teszt sokszor téved, a pozítv sose. Lehet, hogy a ciklus végefelé estél teherbe azért nem mutatja ki. Pár nap múlva tesztelj megint, aztán ha negatív és még mindig nem jön meg, menj el orvoshoz, hogy kiderítsétek a kimaradás okát.

  • amanda

    2008. november 17. hétfő

    sziasztok előre is bocsi ha nagyon hülyeséget kérdezek!!
    szóval utoljára október 1.én jött meg most ugye november 17. van és ugy kb 10 napja 3 napig volt valami menzesz szeruségem, és elötte gyakran fájt a hasam mintha megjönne. viszont még szűz vagyok és pasi a közelembe se volt ugy 3 hónapja .
    lehet mégis valahogyan h terhes vagyok?!?!?! nagyon aggódom kérlek válaszoljatok’!!
    köszi amcs

    Válasz: Ha nem voltál 3 hónapja pasival, akkor nem.

  • Reni

    2008. november 16. vasárnap

    Szia!
    Az ingerult viselkedes,etvagytalansag, hasmenes,es borzasztoan nagy szexualis vagy is tartozhat a tunetek koze??
    Koszi elore is

    Válasz: Ezek nem jellemzőek.

  • NORRY-19

    2008. november 12. szerda

    Sziasztok Mensesem Szeptember 15.én jött meg 29.én voltam eggyütt egy fiuval,OKtober4.én pedig a barátommal,voltam eggyütt,voltam orvosnál és ultra hangon is ki mutatta hogy 8hetes és 2napos terhes vagyok,kérdésem nem tudom hogy a barátomtol van e a baba vagy attol a sráctol lettem terhes? Ultra hangszerint idöben kitöl lehet meg tudná nekem ezt valaki magyarázni??

    Válasz: Ezt nem lehet biztosan megmondani, mert a ciklusod szeptember 15.-én kezdődött és pár napon belül voltál együtt mindkét fiúval. Elvileg a 29.-i együttlét közelebb volt a peteérésedhez, tehát, akkor nagyobb lehetett az esély, de korántsem biztos, hogy pont akkor volt a peteérésed, ez csak a naptár szerinti adat. Pontosan ezt csak genetikai vizsgálattal lehet megmondani.