A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • csylla

    2008. november 10. hétfő

    Kérdésem a következő:
    A menzeszem megjött a normális időben a szokásos előjelekkel (mell fájdalom, has puffadtság, erős görcsök), szóval minden úgy zajlott le mind máskor, de most egy hét múlva ismét jelentkezett vérzés nálam ezek az előjelek nélkül. Lehet ez terhesség (a terhességi előjelek nem jelentkeztek nálam)? Vagy a stressz is kiválthat ilyent?

    Válasz: Ilyen köztes vérzést a stressz nem igazán okozhat. Viszont pl. ciszta vagy polip igen. Vizsgáltasd ki magad.

  • kata

    2008. november 05. szerda

    bocsánat hogy ilyeneket kérdezek de kiváncsi vagyok,
    tényleg befolyásolhatja a menstruáció elmaradását avagy késését a stressz, kialvatlanság..stb. ? az ilyenek is hatásssal vannak erre ?

  • kata

    2008. november 03. hétfő

    Nemtudom mennyire felel meg a valóságnak az, hogy állítólag első menstruációtól számított 30 hónapig nem nagy a valószinüség a nemzőképességre. Egyik barátnőm ezt mondta nekem, neki nőgyógyász mondta.

    Válasz: Erre rácáfol az, hogy bizonyos kultúrákban ennyi idősen már simán szültek a lányok, sőt ez volt a normális (Júlia is 14 éves volt ugye…)

  • Alexa

    2008. november 03. hétfő

    Szia!
    Utoljára augusztus végén menstruáltam. Szeptemberben, mikor nem jött meg, arra gondoltam, hogy kimarad. Mert minden év januárjában vagy februárjában egy hónap ki szokott maradni, de idén nem, mert mióta rendszeresen élek nemi életet nincs rendszer a ciklusaimban. Október elején csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett, de a mai napig nem jött meg. Az úgy nevezett első jelek nem jelentkeztek. Most terhes vagyok??? Vagy a menstruációmmal lehet gond???
    Úgy tudom, hogy a ciklus közepén, a peteéréstől számított kb. 3 napig lehet konkrétan teherbe esni. És hogy a a vérzés után 2 napig abszolút nem. Ezek igazak??? Mert egy felvilágosító könyvben olvastam és eddig elhittem ezeket.
    Kérlek, sürgősen segíts! Előre is nagyon szépen köszünöm!!!

    Válasz: A vérzés utáni napok az ún. bizonytalan napok, ekkor magasabb a teherbeesés esélye (egyébként sincsen olyan időszak, amikor egyáltalán ne lehetne teherbe esni, mert mindenkor fennáll a spontán peteérés esélye, amit az orgazmus válthat ki). A peteéréskor megnő az esély, utána pedig minimálisra csökken.
    Javaslom, hogy menj el orvoshoz, mert az összevissza ciklust a terhességen kívül számos nőgyógyászati betegség, fertőzés is okozza, nem lenne jó betegen teherbe esni.

  • kata

    2008. november 01. szombat

    Sziasztok!
    2 hete voltam együtt a barátommal (gumi), szerintünk nemszakadt el, de már 1 hete késik a havim, nagyon félek :S nemakarok terhes lenni, anyum megölne, :S nemmerek neki szólni, mert lehet nincs baj.. nemtudom micsináljak, ha terhes lennék… mennyi azaz idő, amig ellehet vetetni ? :(:(
    félek.

    Válasz: Csinálj egy tesztet, most már kimutatja. A magyar törvények szerint a 12. hétig lehet elvetetni, de javaslom, hogy keresd meg a valsagterhesseg.hu oldalt, ott tudnak neked segíteni mindenben.

  • CsigaBiga

    2008. október 26. vasárnap

    Csak egy hét múlva kéne megjönnie, de mivel a barátommal megszakításosan szeretkezünk és 4 napja hányingerem és szagundorom van ideges lettem. Tesztet csináltam és negatív lett, de ilyenkor már kimutatja a terhességet vagy csak a menstruáció első elmaradt napján?

    Válasz: Várd meg a menstruáció első napját, ilyen korán még nem mutatja ki a teszt.

  • Dora

    2008. október 21. kedd

    Köszönöm szépen a választ, kicsit nyugodtabb lettem. Akkor esemény utánira nincs szükség? Még holnap be tudnám venni… :S

  • Dora

    2008. október 21. kedd

    Szaisztok!
    Még szűz vagyok és a barátommal pettingeltünk, elég közel volt a hüvelybemenetemhez a nemi szervével, de nm hatolt be, talán pár centit, nagyon közel volt. Tudom, hogy ilyennel nm szabad játszani, nm is fogok többet. Ugye ettől nm lehetek terhes?
    Köszönöm a választ.

    Válasz: Nagyon-nagyon minimális az esélye (1% alatti)

  • Lily

    2008. október 21. kedd

    Az előváladék pontosan mikor „jön” ? es mennyi rá az esely hogy tartalmaz spermiumot?

    (bocs a huje kerdesekert de nah…)

  • barbi

    2008. október 19. vasárnap

    Sziasztok!
    Október 10-én voltam először együtt egy sráccal, megszakításosan védekeztünk. Majd még aznap később megjött (ideje volt), egészen rendesen 5-6napig tartott. Ettől függetlenül nem vagyok nyugodt, mert furán szurkál a hasam. Lehet baba?

    Válasz: Nem.

  • timi

    2008. október 13. hétfő

    Még azt szeretném kérdezni, hogy az éjszakai müszak mennyire befolyásolja a baba fejlödését? Tudom, hogy nem járhatok már majd éjszakásba, de mióta terhes vagyok voltam elég sokszor. Ez befolyásolhat valamit? Köszönöm.

  • timi

    2008. október 12. vasárnap

    Szóval nem jelent problémát, ha kisebb az anyaméhem? És az normális, hogy néha fáj a hasam és belenyilall a petefészkembe? Óriásian fáj a mellem, így még soha nem fájt. Ez meddig tarthat majd? 1. baba lesz, még minden új. Köszönöm!

  • kata

    2008. október 11. szombat

    am az aktus vegen mikor felhuztam a tangat vissza kifolyt belőlem az ami belém ment és meg meg is nyomtam a puncim s kijött belőlem….szerintetek teherbe estem?remélem h neem…valaszt előre is köszönöm

  • kata

    2008. október 11. szombat

    Sziasztok! tegnap voltam együtt a pasimmal…és azt mondja hogy mikor mar ugy erezte h elmegy kevette belőlem…de azt mondja h mikro huzta ki egy pici belém is ment…szerintetek terhes lehetek?
    a választ előre is köszönöm…

    Válasz: Így is teherbe lehet esni, de ezt nem lehet még most megmondani, legkorábban kb. 2 hét múlva.

  • timi

    2008. október 11. szombat

    Sziasztok!
    Augusztus 26-án menstruáltam utoljára és tegnap pozitív lett a terhességi tesztem. Kb. 3-4 hetes lehetek. Nagyon fájnak a melleim, hasam is néha. Voltam nögyógyásznál, megvizsgált, de még nem érezte a babát. Kaptam szurit amitöl ha 7 napon belül nem jön meg, akkor megyek vérvételre. A szuri után rosszul lettem eléggé.
    Szerintetek terhes vagyok?
    A nögyógyász még annyit mondott a vizsgálatkor, hogy elég kicsi az anyaméhem. Ez mit jelent szerintetek? Nagy baj?
    Kérlek válaszoljatok!
    Köszönöm!

    Válasz: Nincs nagy baj, csak túl korán mentél el orvoshoz. Ha pozitív a teszt, akkor biztosan terhes vagy, de a babát csak a 6. héttől lehet látni, hamarabb csak gyanújeleket látnak az orvosok, ezért nem állapítják meg még a terhességet.

  • ani

    2008. október 08. szerda

    szeretnem megkerdezni mi van olyankor mikor ha egyuttlet megszakitasos volt de nem ment belem sperma.., de megsincs meg a havi menzesz mar tobb mint 1 hete…nincs semmi jele annak hogy terehes lennek nincs semmi hanyingerem vagy ilyesmi de felek tesztet csinaltam de akkor meg negativ volt de azota mar ujra szeretkeztem de jobban vigyaztam es ideges vagyok mert a bajom nem jelentkezik… lehet hogy csak megfazas miatt?? vannak valami olyan olyan terhessegi jelek amikrol tuti megtuthatom terhes e vagyok erdemes e tesztet csinalnom!! ez fontos kerem valaszoljanak koxonom!!

    Válasz: Szerintem már tesztelhetsz. Aztán ha negatív, akkor menj el orvoshoz, mert fertőzés vagy más betegség is okozhatja a kimaradást. Ha pozitív, akkor meg amiatt kell elmenned orvoshoz.

  • dyna

    2008. október 06. hétfő

    sziasztok!Úgy van esélye hogy terhes vagyok hogy a barátommal lefeküdtünk és belém is ment el de rá 1-2 nappal megjött meg mikor megvolt akkor is egyszer?és ez 1 hete történt és pár napja folyamatosan hányingerem van?köszi a segítséget

    Válasz: Előfordulhat, de minimális rá az esély.

  • Evelyn

    2008. szeptember 25. csütörtök

    Sziasztok!
    Utoljára augusztus 25-én jött meg a menszim, 24-én együtt voltam a barátommal (gumi), utána menszi közben 29-én is (szintén gumi). Ő is, én is biztosak vagyunk benne, hogy nem történt semmi, másodjára el se ment bennem, de elsőre is pont akkor húzta ki. És elvileg menszi idején kisebb a kockázat + gumi + biztosak vagyunk benne, hogy nem volt baj, mégis aggódok. Elég rendszertelen a menszim, van hogy 48 napos a ciklus, van, hogy 27. És még nem jött meg, pedig illendő lenne. Szeptember 11 környékén mintha peteérésem is lett volna, megváltozott a nyák és szúrt 2-3 óráig a hasam. Az előző menszi óta nem voltam a barátommal (elég kevésszer tudunk találkozni:().
    Tesztet még nem akarok csinálni, épp azért, mert nem tudom pontosan kiszámolni, mikor kellene megjönnie (rendszertelenség miatt). Az elmúlt napokban enyhe görcsöt éreztem a hasamban, mint mikor megjönni készül, de nem folyamatosan, csak néha.
    Szerintetek mi lehet a baj? Baba vagy csak az idegesség? Esetleg komolyabb?
    Minden választ köszönök!!!!

    Válasz: Szerintem csinálj egy tesztet biztos, ami biztos, most már ki kéne mutatnia, ha baba lenne.

  • Lily

    2008. szeptember 19. péntek

    ha nem megy el bennem a barátom biztos hogy nem vagyok terhes? ;( félek mert gumi nélkűl csináltuk de nem ment el bennem … de en azért félek ;(

    Válasz: Félni nem kell, de akkor is teherbe eshetsz, ha a barátod nem megy el benned, mert az előváladékban is lehetnek spermiumok.

  • eda

    2008. szeptember 18. csütörtök

    Köszi ma gyors választ!Felhívtam a dokit,bár csak 2 hét múlva tudok menni,addig meg kiderül,h megjön-e rendesen vagy sem.

  • angel

    2008. szeptember 17. szerda

    köszönöm a választ, ez tényleg megnyugtató… amúgy mennyi idő is mire normálisan helyreáll a ciklusom?

  • eda

    2008. szeptember 16. kedd

    Sziasztok!!!

    Nekem 3 napja barnás folyásom van,de nem sok,28. nap jött meg.(ez fura,mert nekem 35 napos ciklusaim szoktak lenni) és szurkál lent a hasam,mellfeszülés,és 2 napja többször volt hányigerem,szédülés…ma csináltam egy tesztet,de negatív!Most szerintetek ez lehet terhesség vagy felfázás,ciszta…miatt van?Nagyon szeretnénk babát,de sok jót nem remélek,bár olvastam elég sok fórumot,és sokan írják,hogy megjött nekik,persze nem olyan erősen.Holnap felhívom a dokit,bejelentkezem vizsgálatra.Vélemény?

    Köszi

    Válasz:
    Ha csak barnás folyásod van, nem vérzés, akkor elképzelhető.

  • angel

    2008. szeptember 16. kedd

    Sziasztok. Az történt hogy hétvégén együtt voltam a barátommal és megtörtént a baleset, elszakadt az a hülye gumi, ráadásul egy része bennem is maradt de már kijött azóta. Rögtön reggel első dolgunk volt hogy elmegyünk gyógyszert feliratni, amit rögtön be is vettem (kb. 8 óra telt el a 72-ből). Escapelle a neve, azt mondják megbízható. Pénteken csinálunk egy tesztet, az nagyon remélem hogy negatív lesz különben nem tudom mit csinálok. Ja és ilyenkor a menszeszem mikor fog megjönni? (3 napja vettem be) És mikor gyanakodhatok?Még nagyon fiatal vagyok ehhez. Kérlek nyugtassatok meg hogy nem vagyok terhes!!!!!!

    Válasz: Valószínűleg nem lettél terhes, mert bevetted a tablettát, de a ciklusod felborulhat, a tablettától pár napon belül meg szokott jönni a vérzés és erősebb is mint szokott.

  • Edus

    2008. szeptember 16. kedd

    Hallod ez nagyon durva…manapsag a suliban meg otthon mar semmit sem mondanak az embernek higy mitol lehet-e terhes????
    Agymenest kapok ezektol…
    Csajok kerlek keressetek ra a neten arra mitol lehetek terhes vagy hasonlok es aztan irjatok ide.
    Ja es bocs

  • Baby Face

    2008. szeptember 12. péntek

    csajszik, már lassan második hónap telik el vérzés nélkül,, én anyám után szoktam vérezni mostanéban, bár sosem volt rendszeres, és azóta neki már most jön meg másodszorra, amióta elmúlt nekem

    voltam barátommal másfél hónapja és azóta szinte majdnem mniden másnap gumi nélkül, de sose megy el bennem, de ovlt olyan hogyk iszakadt a gumi, meg bennem maradt, és mondta hogy egyszer mnitha kicsit elcsöppent ovlna bennem, meg szerintem oylan kézzel is nyúlt már hozzám

    az a fura hogy bár kimarad a menzeszem, és fáradékony is vagyok, és esténként jön meg az étvágyam és a hagymát, a sós paradicsomot, az uborkát kívánom nagyon

    de nem hízok, nem hányok, (csak buszon émelygek, de azt alapba nem bírom)
    sőt inkább fogytam mert leesnek rólam a nadrágjaim, a cicim a szextől nőtt az elmúlt három hónapban, de egyáltalán nem feszül

    igaz voltam ideges néha mostanaban, ami okot adhat a hormonális zavarokra, de észrevettem hogy mindenen kiakadok mostanaban, néha ok nélkül vigyorgok aztán hirtelen dühös leszek, vagy elsírom magam, ez lehet depresszió is, dem ostanaban nem történt olyan amitől rossz kedvem kéne hogy legyen,

    némely tünetek hiánya a terhesség ellen szól, viszont van pár dolog ami a terhességet részben bizonyítaná

    tudom, csináljak tesztet, múltkor tipikus terhességi tüneteim voltak, de mégsem lettem terhes, bár lehet az lettem ovlna csak én avatkoztam közbe egy kis praktikával, már sosem tudom meg….

    sztetek mennyire vagyok terhes gyanus?

  • Melus

    2008. augusztus 31. vasárnap

    Andi!

    Ezt most komolyan kérdezed? Ne haragudj te hány éves vagy, és volt már szexuális kapcsolatod valaha? Kérlek ne sértődj meg, és ha nem akarsz ne válaszolj. De szereintem megnyugodhatsz 🙂 Ettől biztos nem, feltéve ha a gyomrod nincs közvetelen összeköttetésben a méheddel 🙂 Lányok bocs,erre nem tudtam mást írni!!! 🙂

  • Andi55

    2008. augusztus 31. vasárnap

    Sziasztok!

    Leszoptam a barátomat, ettől lehetek terhes???

    választ előre is köszönöm!

  • M

    2008. augusztus 29. péntek

    Sziasztok!
    Kérlek segítsetek!
    A barátommal pár napja voltunk együtt…. óvszer nélkül…..de max. 2 percig volt bent….. és mikor érezte, hogy jön gyors kivette….
    mekkora lehet az esélye hogy terhes lehetek?:(
    még nem jött meg….. jövőhéten következne:)
    és előfordul az, hogy annyira aggódok, hogy az terhes lehetek, hogy bebeszélem a tüneteket?

    Válasz: Előfordulhat, de tüneteid még nem lehetnek, csak az együttlét után 12-14 nappal legkorábban.

  • betti

    2008. augusztus 29. péntek

    Sziasztok!
    Baratommal a menstruaciom elott egy hettel voltunk egyutt es sajnos az ovszere elszakadt. Aznap vettunk is fogamzasgatlo gyogyszert. 3 napja megjott a menstruaciom de szeretnem tudni hogy lehetseges megis a terhesseg?

    Válasz: Nem.

  • Melus

    2008. augusztus 28. csütörtök

    Ági!

    Szuper, köszönöm!!!Tök jó ez a blog!!!:-) Már ajánlottam másnak is!! Sok sikert neketek is a babához:-)

  • tunde-25

    2008. augusztus 28. csütörtök

    szia segíts nekem légyszi!Mára megjött időben és ahogy kell a menstruációm,viszont előtejszerűm még mindig van.2 hete elevitet szedek, lehet ez az oka??valaki segítsen könyörgöm….

  • Arika

    2008. augusztus 27. szerda

    A barátomnak a nemiszerve hozzáért a hüvelyemhez de előtte se utána nme élvezett el …. vagy is nem vagyok terhes ugye???

    Válasz:
    Valószínűleg nem.

  • Melus

    2008. augusztus 27. szerda

    Szia Ági! Én nagyon izgulok! 🙂 Nem merek tesztelni, múlt héten hétfőn voltam ultrahangon , akkor a hüvelyi ultrahang azt mutatta hogy van egy domináns tüszőm a jobb petefészekben, középidős voltam, minden nap voltunk együtt, és nagyon fájnak a mellbibóim, meg az alhasam is, mintha megjönne, derekam is fáj, vagyis ma kezdte, bocsi ha ismételem magam… Hétfőn a teszt negatív volt! Úgy gondolom korai volt ahogy a válaszból is kitűnt. Izgulok!!!! Segítsen valaki :-))) Melyik a jó tesz?? Ági , bízom benned!!Puszi mindenkinek, aki hasonló cípőben jár mint én…

    Válasz: ezzel kapcsolatban ezt a cikket olvasd el: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/nem-mindegy-milyen-erzekeny-a-terhessegi-teszt

  • adnilem

    2008. augusztus 26. kedd

    Sziasztok!
    Mar 2 eve,hogy mi is babaprojekten vagyunk.A tavaly novemberben volt egy atfujasom,petevezetek osszetapadas miatt.Azota is csak kinlodunk,hogy babank legyen.
    Aug.17 es 19-en voltunk egyutt a parommal,ez a ciklus 15. es 17-ik napjat jelentene.
    Voltam UH-n 18-an,akkor meg nem volt ovulacio,21-en az orvos szerint mar meg volt az ovulacio.A kerdesem az lenne,hogy mennyi eselyem van a teherbeesesre es a masik dolog,pedig,hogy a tegnaptol olyan erzesem van egyfolytaban, mintha meg akarna jonni.Ez minek a jele?Altalaban a ciklusom 27-28 napos.
    Kerlek segitsetek ki egy valasszal.
    Koszonom elore is.

    Válasz: A „mintha meg akarna jönni” lehet a közelgő menses jele is, de a koraterhességben is sokan szokták ezt érezni. Ha pont peteéréskor vagytok együtt, akkor 20% a terhesség esélye.

  • Timi

    2008. augusztus 25. hétfő

    Szia!
    Ma eldontottuk a parommal,hogy nem varunk tovabb es az o szavait idezve: beletesszuk a babat a pocakomba 🙂
    A kerdesem az lenne,hogy erdemes-e elmennem orvoshoz,hogy megvizsgaljon minden rendben van-e velem,vagy bizzak mindent a veletlenre?
    Elore is koszonom a valaszod! Udv: Timi

    Válasz:
    Érdemes elmenned, nem árt ilyenkor megnézni nincs-e valami gomba, fertőzés, illetve a rákszűrést is érdemes megcsinálni, ha nem volt mostanában.

  • vizinyuszika

    2008. augusztus 25. hétfő

    Szia drága!5én jött meg,de már észlelem magamon a terhességi tüneteket.Már a 2.hónapja szedem a gravida kismamavitamint, és azon tűnődöm, hogy a hányinger hullámaim, és a többi jel nem lehet e annak az oka, vagy hogy babára vágyom.Mit gondolsz létezik pszihés terhességi tünet produkálás?

    Válasz: Igen, van ilyen. Plusz a terhesvitamin is okozhat olyan emésztési tüneteket, amit sokan -tévesen, terhességként értelmeznek.

  • vizinyuszika

    2008. augusztus 25. hétfő

    Szia drága!5.én jött meg.Kb 1 hete szurkál, és feszül a pocim,és a szagokkal is hadilábon vagyok.Furi dolgokat kivánok, amitket, edddig nem igen ettem, folyton éhes vagyok mint a bébialigátor.Már a 2.hónapja szedem a gravida kismamavitamint, és azon tűnődöm, hogy a hányinger hullámaim, és a többi jel nem lehet e annak az oka, vagy hogy babára vágyom.Mit gondolsz létezik pszihés terhességi tünet produkálás?

  • baby face

    2008. augusztus 22. péntek

    tünde, bármi lehetséges, de már nem tudodvisszafordítani a folyamatot, max egyéb orvosi eszközökkel….

    de nem bizti semmi

    ha van halvány csik akkor terhes vagy, csak nem erőteljes még a hcg hormon, de az is lehet h psíchésen odaképzeled a másik csíkot, vagy mert szeretnéd h ott legyen, vagy mert nagyon félsz tőle

  • réka

    2008. augusztus 20. szerda

    a barátommal a ciklusom 20. napja környékén voltunk együtt, és kb. 2 percig bennem volt gumi nélkül. ráadásul jóval később ment csak el.
    valaki nyugtasson meg, hogy nagyon nem valószinű, hogy terhes vagyok??
    nagyon félek.

    Válasz: Erre nagyon kicsi az esély.

  • Baby Face

    2008. augusztus 18. hétfő

    Tünde! más kommentjeit iso lvasd, amiket fennt írtam abba benne van minden

  • tunde-25

    2008. augusztus 18. hétfő

    itt nem mindenkinek válaszoltok?kezdem úgy érezni:((valaki mondjon valamit légyszíves:)megköszönném

  • tunde-25

    2008. augusztus 18. hétfő

    ja!és 3 napja fáj a hasam alja és a derekam is.még 12 nap van vissza , hogy megjöjjön-márha megjön-és én már nem bírom -a tesztem negatív lett, de ha nagyon-nagyon nézem nagyon-nagyon halvány csík van.

  • tunde-25

    2008. augusztus 18. hétfő

    sziasztok.11 nap után már lehet érezni, ha terhes vagyok?A melleim fájnak és ha megnyomom egy minimális tejszerű valami van.Segítene valaki??

  • baby face

    2008. augusztus 17. vasárnap

    fiatal és tapasztalatlan csajoknak mondom hogy a pettingtől (orális szex) nem lehettek terhesek, szájon át senki nem megtermékenyithető, attól lehettek terhesek ha spermás kézzel ujjaznak meg, vagy ha behatolnak a hímvesszővel

    és ha nincs orgazmusa az illetőnek az előváladék akoris okozhat terhességet, persze vagy- vagy alapon, mindenki olvasa a többi kommentet is, hátha a saját kérdésére is megtalálja a választ valahol

    aki meg kételkedik az csináljon tesztet és irány a doki

  • baby face

    2008. augusztus 17. vasárnap

    Gaboca a terhességet azt az utolsó menzeszed megjövetelétől kell számítanod, akkoris ha csak utána volt aktus és estél teherbe

    a szülés időpontját meg úgy számolják ki, hogy mostani dátumhoz hozzáadsz egy évet, kivonsz három hónapot és hozzáadsz egy hetet

    pussz pussz

  • baby face

    2008. augusztus 17. vasárnap

    béjbike!! lehetsz terhes is, de egy hét után nem a terhességtől émelyegsz hanem az izgalomtól, a másik meg az, hogy a terhesség akkor lesz biztos, amikor már beágyazódott a megtermékenyített petesejt a méhfalba és elkezd termelődni a HCG hormon, amit a teszt a pisiben mutat ki, az kb aktus után 15 dik nap annál előbb lehet nem mutatja ki minden teszt a babát, de persze ilyenkor még könnyű elvetélni

  • baby face

    2008. augusztus 17. vasárnap

    Enikő, fennt már említettem, hogy a kis barnás folyás az még nem jelent veszélyt

    amugy akkor van peteérés amikor fehér nyálkás folyása van a nőknek, olyan félidő körül és kb 5 napig tart
    olyankor a hőnk is megemelkedik
    amiatt meg nem kell aggódni, ha nincs nagy mellfeszülés, mert attól még lehet baba, minden nőnél máshogy jönnek ki a tünetek

  • baby face

    2008. augusztus 17. vasárnap

    hozzá kell tennem andi, hogy pont mikor nem védekeztem, akkor maradt ki vérzésem egy két hónapra, bár máskor is öszevissza vérzek, és nekem is pontos terhességi tüneteim voltak, mégsem lettem terhes

    és azután jobban véreztem és görcsöltem is piszkosul, pedig nem szoktam
    lehet idegességtől is ám

  • baby face

    2008. augusztus 17. vasárnap

    andi, barátnőmnek is volt ilyen

    ha rendszeres szokott lenni és most nem az, és vér jött ki belőled meg görcsölsz de igy még nem szoktál, akkor lehet vetélés is ha egyáltalán terhes voltál, de lehet terhes vagy és amellett vérzel, úgytudom a barnázás az normális ilyenkor, de akár veszélyeztetett terhesség is felmerülhet

    minél elöbb keress fel egy orvost

    de ne ijedj meg