A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • Beki

    2015. április 18. szombat

    Kedves Doktornő!
    25 éves vagyok és eddig hamarabb egy héttel jött a menstruációm,viszont időtartama mindig változó volt( 2 napig tartott, következőnél 5 napig, erősebb vérzéssel általában) az ellenőrzésképpen vett tesztek negatívak voltak. Most 5 napja késett, ezért meglepődésemben csináltam újabb teszteket amik már pozitívat jeleztek. Felkerestem a nőgyógyászom, UH alapján megállapították, hogy meg van nagyobbodva a méh nyálkahártyám, ezt okozhatja korai terhesség vagy kisebb ciszta. Két hete kell még várakoznom a következő vizsgálatig, de nyugtalan vagyok, mivel terhességi tüneteim megvannak, jobb és bal alhasi feszülő fájdalmam időszakos. Remélem babám lesz, mint betegségem. Ön mit javasol? Előre is köszönöm 🙂

    • Beki

      2015. április 18. szombat

      Azt elfelejtettem mondani, hogy régebben kiderült ösztrogén + vagyok, így nem szedhetek semmilyen hormon tablettát. És a menzeszem azóta sem jött meg , ez a napokban történt.

    • Gabi

      2015. április 21. kedd

      Nincs mit tenni, mint várni. De mivel a tesztek pozitívak, és terhességi tünetek is jelentkeznek, én megnyugodnék, hogy valóban terhességről van szó.

      • Beki

        2015. április 22. szerda

        Feltűnt hogy a súlyom csökkent, nem tudom terhességnél ez mennyire fordul elő, étvágyam sincsen. egyre kevésbé érzem az alhasi fájdalmaim is mintha megszűnnének, viszont ha mellékhelységen közben és utána fáj a hasam. A mellemen pedig megjelentek kék erek, hízás csíkok és néha fájdogál. Köszönöm!

  • Gina

    2015. április 15. szerda

    Érdekes kérdésem lenne. 6án és 8-án voltam együtt (védekezés nélkül) a párommal. A rá következő szombaton (11) alhasi fájdalmaim voltak ami nem jellemző. Ez olyan erősen sikeredett hogy nem tudtunk együtt lenni sem mert estére a fájdalom oda is átsugárzott. Másnapra enyhült majd teljesen elmúlt ám a rá következő második napon furcsán kezdtek el fájni a melleim. Feszülnek és érzékenyek. Emellett a bimbón (és az udvarán is de nem nagy mennyiségben ) „kidudorodások” jelentek meg. Mennyi az esélye annak hogy a menstruáció előjeleként lép fel ha amúgy meg sem szoktam érezni, csak előtte 2 nappal szoktak láthatóan kicsit nagyobbak lenni?! A menstruációmnak 20án kellene (vagy nem kellene) jelentkeznie. Lehetséges hogy az ritka esetek közé tartozom akik ennyire korán megérzik a változást vagy valami más állhat a háttérben?
    A mielőbbi válaszért előre is köszönet 🙂

    Ps. Egyéb „tünetként” még az egyre gyakoribb szédülés és az alacsony hőemelkedés megmaradása jellemző de ez az idő miatt is lehet 🙂

    • Gabi

      2015. április 21. kedd

      Előfordulhat, bár tényleg ritkaság ilyen korán terhességi tüneteket érezni. Ha már késik a menzesz is, mindenképp érdemes tesztelni.

      • Gina

        2015. április 25. szombat

        5 napja késik de a teszt még negatív. Jövő hétre bejelentkeztem kivizsgálásra. 🙂 nagyon izgatott vagyok. Legkésőbb ott mindenképp kiderül ugye? 🙂

  • Szolnoki N.

    2015. április 15. szerda

    Kedves Doktornő!

    Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy az elmúlt hónapokban is normálisan jött meg a menstruációm(33-35 nap), a párommal mindig óvszerrel védekezünk. Viszont a ciklusom középső szakaszában és előtte is egy héttel gyakran hányingerem van, talán inkább azt mondanám,hogy furcsa érzés van a gyomromban. Igaz ,hogy fáradékony vagyok, bár ez korábban is így volt. Ettől függetlenül fenn állhat a terhesség „veszélye” ? Válaszát előre is köszönöm!

    • Szolnoki N.

      2015. április 15. szerda

      Elnézést de még annyit tennék hozzá,hogy az ezt megelőző menstruációm után kb.5-7 nappal „barnázásom” volt … majd utána a szokásos időben menstruáltam. És most járok a ciklusom felénél. Köszönöm

      • Gabi

        2015. április 21. kedd

        Ha a menzesz az előzőekhez képest pontosan jelentkezett, normális módon zajlott, nem volt eltérés a színében, állagában, erősségében, és nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye.

    • Gabi

      2015. április 21. kedd

      Mivel az óvszer sem nyújt 100%-os védelmet, így teljesen nem lehet kizárni a terhességet sem. A leírtak nem utalnak erre egyértelműen, de ha bizonytalan, egy tesztet nem árt csinálni.

  • Éva

    2015. március 31. kedd

    most hétvégén voltam együtt a barátommal nem védekeztünk.de tegnap jött meg.lehetek terhes?

  • Alexa

    2015. március 26. csütörtök

    A baratomnak elviekben 0,01% az eselye hogy gyereket nemzhessen. 2 hete voltunk egyutt, megszakitasosan „vedekeztunk”, a menstruaciomnak vasarnap kellett volna megjonnie, de harom napja kesik…A hasam ugy faj mintha megjonne, nem erzek sem szedulest, sem hanyingert, a melleimmel semmi valtozas nincs, a szagokra nem vagyok erzekeny, faradekonysagom az ugyan ugy megvan mint egy honapja, de a futast elvezem. Ugyanakkor ver nincsen. Nem jonne jol egy baba, nagyon nem. Terhes vagyok?

    • Gabi

      2015. március 26. csütörtök

      Mivel késik a menzesz, elsősorban terhességre lehet gyanakodni. A tünetek hiánya sem jelenti, hogy nincs terhesség, hiszen ezek nem egyformán jelentkeznek mindenkinél. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Tita

    2015. március 22. vasárnap

    Kedves Doktornő. Már 5 napja késik a menstruációm. De a megjövős érzés már 2-3 napja van jelen.Ezen kívül megnőtt a hüvelyi folyásom is.
    Máskor menstruáció előtt egy héttel hangulatingadozások és mellfájdalmak vannak jelen.
    Lehet ebből baba?

    • Gabi

      2015. március 26. csütörtök

      Igen, lehetséges. Ha továbbra sem jött meg, mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet!

  • marcsi

    2015. március 14. szombat

    Kedves Doktornő!!

    Február 7-dikén mult el a mestruáciom, és másnap 8-dikán voltam eggyütt a párommal, és most március 1-jén kellett volna megjönnie de nem jött meg már 14napja. Hányingerem volt, meg a hasam ég. De a melleim nem fájnak, a hasam néha fáj de egy perc utánelmulik, a vizeletem nagyon erős . És nem szédülök. Utalhatnak ezek a tünetek terhességre???

    • Gabi

      2015. március 17. kedd

      Mivel a menzesz késik, ez már önmagában is terhességre utal. Főleg, ha védekezés nélkül voltak együtt. Ha közben mégsem jelentkezett normál menzesz, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zoé

    2015. március 04. szerda

    Kedves Doktornő!
    24-én nem jött meg. Viszont ami érdekes hogy 25-én és Márc 1-én csináltam tesztet ami negatív lett. Gyomorégésem mindennap van. Melleim továbbra is olyan érzékenyek amilyenek lenni szoktak általában. Hányingerem meg néha fordul elő de az is csak este 7-8 között. Jövőhetén mindenképpen elmegyek dokihoz. A kérdésem: maga szerint lehetséges hogy terhes vagyok?

  • kati

    2015. február 24. kedd

    Kedves Doktornő! Én 25 éves vagyok,július végén volt egy vetélésem amit műszeresen fejeztek be,azóta csak 2*volt menstruáciom.február 12én kellett volna hogy megjőjjön de helyette csak barna folyásom volt napokig.egy ideje rosszul vagyok kínoz a gyomorsav fáj a mellbimbóm és a hasam is szúrkál.lehet hogy terhes vagyok vagy valami baj lehet?

    • Gabi

      2015. március 02. hétfő

      Vetélés után előfordul, hogy hosszabb ideig tart, amíg a normál ciklus újra beáll. A leírtak utalhatnak terhességre is. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • kati

        2015. március 06. péntek

        Kedves Drnő!ma csináltam egy tesztet igaz nem reggeli vizeletből és negatív lett.a tüneteim mindig megvannak.hányingerem van kínoz a gyomorsav szúrkál a hasam meg megakar jönni érzésem van de nem jött meg.a mellbimbóm is érzékeny meg ha megnyomom jön belőle valami.az orvosomhoz csak májusra kaptam időpontot.nemtudom mi baj lehet de nyugtalan vagyok
        .

  • Helena0430

    2015. február 24. kedd

    Kedves Doktornő!
    Nem tudom hogy mi tévő legyek , januárban késett 21 napot a mensim , de 3 tesztet csináltam és mindegyik negatív lett. Aztán megjött de furán. Megnyugodtam mivel megjött a tesztek negatívak mind a három különböző fajtájú volt . Elkezdtem hízni a hasamra hozzá teszem mindig feszes , kockás , lapos hasam volt . Ezért elkezdtem edzeni rá . Most meg megint késik egy hetet . Kezd bűntudatom lenni , hogy kisbabán lesz és nem vigyáztam rá eléggé. Csináljak még teszteket vagy forduljak a nőgyógyászomhoz . Esélyem van egyáltalán a terhességre mivel három különböző időpontban három különböző tesztel végeztem el az ön vizsgálatot ? De mintha a melleim is mások lennének . Most akarunk majd össze költözni a párommal igazából nem lenne olyan nagy baj a baba , de hát még is félek mert nem vigyáztam eléggé. Sőt előző hónapban még antibiotikumot is szedtem ( augmentin Duo 875mg/125 mg film tabletta) Ha fenn áll a terhesség, előfordulhat , hogy baja lesz a babámnak ezek miatt ? Előre is köszönöm válaszát . Üdvözlettel : Helena

  • Helena

    2015. február 24. kedd

    Kedves Doktor nő !
    Nem tudom hogy mi tévő legyek , januárban késett 21 napot a mensim , de 3 tesztet csináltam és mindegyik negatív lett. Aztán megjött de furán. Megnyugodtam mivel megjött a tesztek negatívak mind a három különböző fajtájú volt . Elkezdtem hízni a hasamra hozzá teszem mindig feszes , kockás , lapos hasam volt . Ezért elkezdtem edzeni rá . Most meg megint késik egy hetet . Kezd bűntudatom lenni , hogy kisbabán lesz és nem vigyáztam rá eléggé. Csináljak még teszteket vagy forduljak a nőgyógyászomhoz . Esélyem van egyáltalán a terhességre mivel három különböző időpontban három különböző tesztel végeztem el az ön vizsgálatot ? De mintha a melleim is mások lennének . Most akarunk majd össze költözni a párommal igazából nem lenne olyan nagy baj a baba , de hát még is félek mert nem vigyáztam eléggé. Sőt előző hónapban még antibiotikumot is szedtem ( augmentin Duo 875mg/125 mg film tabletta) Ha fenn áll a terhesség, előfordulhat , hogy baja lesz a babámnak ezek miatt ? Előre is köszönöm válaszát . Üdvözlettel : Helena

    • Gabi

      2015. március 02. hétfő

      Én megismételném a tesztet. De ettől függetlenül is érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderülne, terhességről van-e szó. Ha valóban terhesség és megfelelően fejlődik, akkor utólag már nem lesz gond az edzés meg az antibiotikum sem! Ha ártottak volna, akkor nagy valószínűséggel nem marad meg a terhesség.

      • Helena0430

        2015. március 02. hétfő

        Kedves Doktornő !
        Csináltam tesztet , de negatív lett . Megint késik vagy 20 napja . A Nőgyógyászom nem ér ár (magánra járok , szabin van )

  • Niki

    2015. február 20. péntek

    Kedves Doktornő.
    Február 13-án kellett volna megbetegednem. Azòta sem jött meg. Csináltam tesztet negatìv lett. Viszont egy 2-3 napja görcsölök mintha megbetegednèk aztán reggelre elmùlik. A melleim ùgyan ùgy fájnak. Lehetsèges a terhessèg?? Válaszát várom. Köszönöm.

    • Gabi

      2015. február 23. hétfő

      Lehetséges a terhesség! Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Niki

        2015. február 23. hétfő

        Tisztelt Doktornő!
        Azòta sem jött meg. Csináltam mègegy tesztet az is negatìv lett. A melleim továbbra is fájnak feszűlnek. Esetleg mèhen kivűlu terhessèg? A görcsölès megmaradt ùgyan ùgy. Vælaszat várom. Köszönöm.

        • Niki

          2015. február 24. kedd

          Esetleg más tesztet kellene vennem? Szèdülès reggelu hányinger nem volt mèg.

          • Niki

            2015. február 25. szerda

            Kedves Doktornő. Tegnap 02. 24 èn reggel megbetegedtem szùrò fájdalmat ès görcsöt èreztem. Annyira nem volt erős a vèrzès. Ma már szinte nem is volt vèrzès. Ez mit jelent? A melleim mèg mindig feszülnek ès fájnak. De mind a kèt teszt negatìv lett!! Nem volt a teszt jò alacsony lehetett a hormon amit kikell mutasson ha terhes vagyok.Kèrek időpontot nőgyògyászomtòl ha elmùlik a menstruáciò. Ön addig hátha tudna valami biztosat mondani nekem. Köszönöm

            • Niki

              2015. február 26. csütörtök

              Doktornő. A menstruaciom el is mùlt. Viszont s melleim mintha megduzzattak volna viszont most már nem fáj. Csináljak mèg egy tesztet csak masik fajtát vegyek?? Lehet mègis terhes vagyok.

  • annamaria

    2015. február 20. péntek

    Hello. 🙂 16 éves vagyok 17 leszek és van baratom akivel egyut voltam január 25 én és azota is nagyon sokszor egyut voltonk de most ebben a honapban nem jöt meg késik már vagy 5 napja es néha ha hirtelen megmozdulok elszoktam szédulni ,és sokszor kel menem pisilni,nagyon kemény a hasam alja maga szerint terhes vagyok kezhetek félni ? 🙁

    • Gabi

      2015. február 23. hétfő

      A védekezésről nem esett szó. Ha nem védekeztetek, elég nagy az esélye, hogy tényleg terhes vagy. Mindenképp csinálni kellene egy terhességi tesztet.

  • Zoé

    2015. február 16. hétfő

    Kedves Doktornő!
    9-én peteéréskor voltam együtt a partneremmel. 6 nappal később olyan érzésem volt mintha tikkelne a méhem. És a derekam nagyon fájt, ma pedig olyan érzésem van mintha fel lenne fújódva a méhem. Hason sem tudok aludni mert olyan mintha labdán feküdnék. Nagyon kellemetlen ez a méh felpüffedés. Amikor ülök érzem hogy lüktet a méhem. Olyan érzés mint amikor az ember megszorítja az ujjat és érzi hogy lüktet. Nem várt 24-én lenne? Mi lehet ez? Baba? Ez lehet a beágyazodás? Köszönöm előre a választ.

    • Gabi

      2015. február 20. péntek

      Lehetséges. A napokban már érdemes terhességi tesztet csinálni.

      • Zoé

        2015. március 03. kedd

        Kedves Doktornő!
        24-én nem jött meg. Viszont ami érdekes hogy 25-én és Márc 1-én csináltam tesztet ami negatív lett. Gyomorégésem mindennap van. Melleim továbbra is olyan érzékenyek amilyenek lenni szoktak általában. Hányingerem meg néha fordul elő de az is csak este 7-8 között. Jövőhetén mindenképpen elmegyek dokihoz. A kérdésem: maga szerint lehetséges hogy terhes vagyok?

  • kata

    2015. február 14. szombat

    Jó napot kívánok ! volt egy abortuszom elvetéltem olyan 4 hónapja , és a párommal szeretnénk babát , együtt létkor belém élvez és utána fáj a hasam alja, föleg ha este történt az aktus másnap reggel görcsölök hasam megduzzad és a melleim is fájnak. mitől van ez ?

    • Gabi

      2015. február 17. kedd

      Nem tudom mitől lehet. Ha terhességre gyanakszik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Bogi

    2015. február 10. kedd

    Kedves doktornő. A mendstruációm elött 1nappal voltam együtt a párommal, 4napig tartott és azóta hányinger, fejfájás, étvágytalanságot érzek. Meg van keményedve a hasam, kicsit szúr is. Ön szerint lehetséges hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2015. február 17. kedd

      Lehetséges. Én mindenképp csinálnék egy tesztet!

  • Emese

    2015. január 27. kedd

    Jonapot! Egyutt voltunk parommal peteereskor. Mar masfel hete kesik meg vannak duzzadva a melleim es fajank a mehemnel meg van kemenyedve a hasam mar 3 teszt negativ de meg mindig nincs meg a menstuaciom. Mit tegyek, remenykedhetunk meg?

    neharagudjon hogy ekezet nelkul irok

    • Gabi

      2015. február 03. kedd

      A negatív tesztek ellenére még nem kizárt a terhesség. Ha továbbra is késik, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, vagy nőgyógyászhoz fordulni, ahol egy ultrahang vizsgálat során egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Tulipán

    2015. január 19. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Kb. szeptember óta próbálkozunk a kistesó „összehozásán”, sajnos eddig nem sikerült. Előző hónapban késett 2 vagy 3 napot, most is késik 3 napot, ma negatív lett a teszt, viszont kb. 1,5-2 hete folyamatosan görcsöl a hasam. Lehetek még terhes? Mitől lehet? 🙁 Előre is köszönöm válaszát!!

    • Gabi

      2015. január 27. kedd

      Ha csak késett, viszont színe, állaga, mennyisége nem tért el a megszokottól és nem múlt el 3 napon belül, akkor elég kicsi a terhesség esélye. A görcsölés sem utal egyértelműen terhességre, de ha a görcsök erősek, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.

  • marika

    2015. január 19. hétfő

    Kedves drnő segitségét szeretném kérni december 16 volt menstráciom általában 28 naponta szokot megjöni probálkozunk már 3 éve a férjemmel de sajnos eddig nemjött össze már van 1 6 éves kisfiam és uttána volt egy abortuszom amit nagyon megbántam.most késik már 6 napja vettem a mult héten tesztet és negativot mutatott maga szerint lehet még esélyem köszönöm elöre is a válaszát

    • Gabi

      2015. január 27. kedd

      Ha egyébként pontosan szokott megjönni, és most késik, pár nap múlva érdemes a tesztet megismételni, ha időközben nem jött meg mégis. Egyetlen negatív teszt még nem jelenti, hogy biztosan nem terhes.

  • juls

    2015. január 03. szombat

    Szè napot!! Ha páromal együtt voltunk december 12-èn ès meg jött december 21-èn ugyan ugy ahogy szokot akkor ugye nem lehetek terhes mert miotameg volt menszesz nem volt semi köztük

    • Gabi

      2015. január 05. hétfő

      Ha a vérzés teljesen a megszokott módon zajlott, nem volt eltérés színében, állagában, mennyiségében, és nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye.

  • Debi

    2014. december 29. hétfő

    Kedves doktornő!
    Azzal kezdeném hogy 3éve védekezés nélkül nem esem teherbe de most 12napja késik a menstruáciom ugy érzem mintha meg akarna jönni görcsölgetek is néha hányinger nem nagyon van már nagyon szeretnék egy kisbabát köszönöm a válaszát!:)

    • Gabi

      2015. január 05. hétfő

      Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp egy terhességi tesztet javasolnék! Drukkolok!

  • Zsofika

    2014. december 12. péntek

    Udvozlok mindenkit! Lenne egy olyan kerdesem,hogy a terhessegben levo elso hany hetig lehet gyogyszerrel elvetetni a pocaklakot?

    • Gabi

      2014. december 17. szerda

      Mindenképp nőgyógyászhoz kell emiatt menni, és a vizsgálat után ő meg tudja mondani, mik lehetnek a lehetőségek.

  • Rita

    2014. december 09. kedd

    Kedves Doktornő!
    Nem vagyok biztos abban hogy jó fórumba írom a kérdésemet, de bízom benne! Tegnap voltam az első UH-n terhesség gyanújával, és a kezelőlapomra azt írták: Vag.UH:Uterusban 19,4mm- es petezsák, szikhólyag, embriócsomó látható, szívműködés nem ítélhető meg. Ez mit jelenthet? Minden rendben van? Az első terhességem! „hét múlva hívott volna visza de akkor már ünnepek vannak, így jövő csütörtökben maradtunk! Akkor már lesz szívhang? Annyira félek és izgulok! Ezek jó dolgok amiket a papíromra írtak? A petezsák mérete…? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. december 11. csütörtök

      Igen, jó eredmények. Jó eséllyel már lesz szívhang is a következő vizsgálaton!

  • Erika

    2014. december 01. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Kérem segítsen nekem! Eléggé aggódom, mert párommal pont 10 napja voltunk együtt. Óvszerrel védekeztünk, de mikor kihúzódott, akkor lecsúszott a gumi (bár a vége kint volt). Utána azonnal lemostam magam kicsit, de nem éreztem h baj lett volna. Most a menstruációm két napot késett (bár mindig össze vissza jön) és inkább ilyen nagyon sötétbarnás-véres színe van, de elég sok. Hányingerem van már napok óta. Ön szerint terhesség fenn állhat?
    Köszönettel:
    egy aggódó fiatal lány

    • Gabi

      2014. december 05. péntek

      A hányinger önmagában nem utal terhességre, akár az idegesség, a terhességtől való félelem is generálhatja. Ennek ellenére viszont sajnos előfordulhat a terhesség is, ha lecsúszott az óvszer. Ha a vérzés enyhébb volt, mint általában, ha nem tartott tovább 3 napnál, akkor előfordulhat a terhesség. Ebben az esetben mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

      • Eszter

        2014. december 07. vasárnap

        Kedves doktornő!
        Délután csináltam egy terhességi tesztet olyan 5 óra körül(gondoltam akkor is jó lesz a teszt, mert előtte csak reggel pisiltem). De negatív lett. Viszont a hányinger nem múlik. És fáj a köldökömnél a hasam napok óta. Ön szerint el kéne végeznem még egy tesztet esetleg reggel?
        Hálásan köszönöm válaszát!

  • Zsanett

    2014. november 05. szerda

    Kedves Doktornő!
    A párommal 6 hònapja próbálkozunk azon, hogy kisbabánk legyen. Hőmérőztünk eddig, s próbáltuk mindig pont az ovuláciòkor mindig együtt lenni. Úgy éreztük, hogy az eddig eltelt hónapok alatt most biztosan pont akkor voltunk együtt, s előtte hat napig nem. Utolsò mensim október 7-én volt, az ovuláciòm után 5-6 nappal pecsételő barnázásom volt, ami egy tisztasági betétnyi sem volt. Azòta sokszor érzem azt mintha meg akarna jönni, de semmi fel van puffadva a hasam. Már nem kellett volna megjönnie a mensimnek nem is jött meg hála Istennek le is kopogom.
    Tesztet csináltam november 4-én, de negatív lett a teszt. Vajon ez miert van, lehet baba vagy csak valami hormonális dolog?!
    Eddig mindig pontos volt a mensim.
    Várom válaszát !
    Üdv Zsanett

    • Gabi

      2014. november 12. szerda

      A negatív teszt lehet téves eredmény is, vagy csak korai volt a teszt. Ha továbbra is késik a menzesz, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • révész renáta

    2014. október 30. csütörtök

    kedves orvos olyan kerdesem van hogy fel vagyok fujodva hányingerem van de ha eszek el mulik a hányinger de rendesen meg volt a mut honnapba kicsit eresek a melelyim de már lassan 2 héte fel vagyok fujodva és ez most mit jelent terhes vagyok????? mert nagyon szeretnék kis babát a páromal

    • Gabi

      2014. november 05. szerda

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de kizárni sem lehet. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ivanna

    2014. október 23. csütörtök

    Kedves doktorno!!!!en 3rom gyerekes anya vok elkodttedtem magam de viszont 3om honapja 1napig van meg elootej jon a mellembol ez mitol van

    • Gabi

      2014. október 28. kedd

      Ennyiből nehéz lenne megmondani. A legjobb amit tehet, hogy nőgyógyászhoz fordul.

  • krisztina

    2014. október 22. szerda

    Kedves doktornő!Lehet mindennapi kédéssel fordulok önhöz de szeretné választ kapni a kérdésemre! 3 évvel ezelőtt volt egy abortuszom amit a mai nap már nagyon bánok mert azóta sem esek teherbe! az orvosom azt tanácsolta pròbàlkozzunk! de még meddig??lehet e még valaha babám?Igaz még csak 23 éves vagyok s 1/5 éve h.nem esek teherbe!

    • Gabi

      2014. október 23. csütörtök

      Általában 1 év sikertelen próbálkozás után kivizsgálást szoktak javasolni, hogy kiderüljön, miért nem sikerül a teherbeesés. Ha az orvos ezt annyival elintézte, hogy próbálkozzanak, akkor esetleg érdemes lenne másik orvost felkeresni, olyat, aki utánajárna, hogy mi is a probléma.

  • kati

    2014. október 14. kedd

    Jo napot! Nekeme gy olyan kerdesem lenne, hogy multhonapba hamarabb jott meg 3-4 napig tartott, de hanyas kiserte ezt az egeszett.. a mostani honapba olyan problemam van, hogy az esedekes menstruacio elott csinaltam egy tesztet es megjelent egy masodik csik ami par perc utan eltunt.. aztan most 1 napot kesett most meg csak 1 csepp menstruaciom van. En nem ertem szerintem csak hibas volt a teszt nem ? Hisz a csik eltunt.

    • Gabi

      2014. október 15. szerda

      A terhességi teszteknél az az eredmény számít, amit a tájékoztatóban leírt idő elteltével látunk. Tehát ha az van írva, hogy 5 perc múlva látható az eredmény, és akkor 2 csík volt, akkor az pozitív tesztnek tekinthető, még akkor is, ha később nem látszik a csík. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy hibás volt a teszt. Ha azóta nem jelentkezett mégis vérzés, és továbbra is bizonytalan, akkor érdemes a tesztet megismételni, esetleg másik fajtával próbálkozni.

  • andika

    2014. október 09. csütörtök

    Kedves Doktornő
    Augutus 17 műtöttek méhen kívüli terheseg miat! Már regota szeretnénk babat de eddig nem igazán sikerült! Múlt héten szombaton csináltam egy tesztet de negatív később észre vedtem hogy verzek es görcsölök azt hidtem meg fog jönni de másnap még egy kicsit véreztem es azota nem! Azóta faj a mellbimbóm és folyasom is van ma észrevettem hogy fáradékony vagyok es délután szédülés és hányingerem volt , a menstruáció most 8 kellett volna meg jönni igaz ez csak egy nap! Én csak azt szeretném kérdezni hogy ez lehet terhesség vagy a műtét utáni hormon zavar ?Válaszát előre is Köszönöm

    • Gabi

      2014. október 15. szerda

      Mindkettő lehetséges. Viszont ha csak ez a két napos enyhe vérzés volt, érdemes a tesztet megismételni.

  • sándor pisti

    2014. október 06. hétfő

    Hellosztok ügye bár fiu vagyok de a barátnömröl van szó egy hette voltam ugy a barátnöm el de ö már nekem 100% ra mongy hogy terhes ès ma monta nekem hogy hányingere van meg stb.. Szerintetek eböl mi igazz ????

    • Vida Ágnes

      2014. október 14. kedd

      1 héttel az együttlét után még nem lehet megállapítani a terhességet. Minimum 14-16 nap.

  • Daniella

    2014. október 06. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Agusztus 27 én volt az utólsó menstruációm néha napján feszül a hasam néha olyan mint ha görcsölne de el múlik kisicst értékeny a mellem. A mai napon csináltam egy tesztet nem az első vizelet sugárból és negatív lett forduljak orvoshoz vagy késöbbi napokba csináljam újra a tesztet?

  • lara

    2014. október 01. szerda

    HELLO!Egy kerdesem lenne agusztus 30 jott meg utoljara a menstruaciom es egy hete kesik es a teszt azt mutatja hogy terhes vagyok mikor forduljak orvoshoz mikor mutat az ekograf terheseget?koszonom

    • Gabi

      2014. október 02. csütörtök

      Már most is látható ultrahangon a petezsák, akár már most is jelentkezhetsz a nőgyógyásznál. Ha előre be kell jelentkezni, akkor érdemes már most, ki tudja, mikorra kapsz időpontot.

  • Nene

    2014. szeptember 28. vasárnap

    Segítséget szeretnék kérni! ” hete késik a menstruációm a hasam fáj mintha megakarna jönni,de el is múlik majd megint kezdődik…A teszt negatív lett. Attól lehet még terhes??

    • Gabi

      2014. október 02. csütörtök

      Igen, a negatív teszt ellenére nem lehet kizárni a terhességet. Ha továbbra is késik a menzesz, pár nap elteltével érdemes újra tesztelni.

  • bibora 32

    2014. szeptember 21. vasárnap

    Szia! Segitséget kérnék. 2014.08.21 én volt meg a havi bajom rzeptember 5.7 éltünk házas életet. Még nem jött meg de a tesyt negativ. Fáj a derekam a gyomrom a torkomba és néha a hányinger kerülget. Várjak még vagy menjek dokihoz?
    Válasz elöre köszönöm!

    • Gabi

      2014. október 02. csütörtök

      Ha időközben nem jött meg mégis, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Ilyen korán az orvos is csak vizelet tesztet csináltatna.

  • norbert

    2014. szeptember 11. csütörtök

    azt szeretném kérdezni a barátnömmel agusztus 11 voltam elsönek eggyütt és ma kiderült hogy terhes és 23x12mm petezsák és crl.4mm azt szeretném tudni hogy lehetséges-e hogy töllem van a baba mert amit olvastam az azt irta hogy ez a méret 6hetesnek felel meg ?? köszönet

    • Gabi

      2014. szeptember 23. kedd

      Igen, lehetséges. Mivel a terhesség korát az utolsó menzesztől számítják, tehát valójában 2 héttel fiatalabb, mint a számított kor.

  • maya

    2014. augusztus 28. csütörtök

    Kedves Doktorno.

    En a kovetkezo dologban szeretném kérni a segitségét.
    3 hete van hanyingerem,hányok minden nap a melleim is kicsit erzekenyek stb.a terhesseg tunetei de viszont ma megjott a menstruaciom rendesen.
    tesztet csinaltam ami negativ lett vagyis nem vagyok terhes.
    szeretnem megkerdezni hogy ennek ellenere es hogy a menstruaciom is megjott lehetek-e terhes vagy esetleg mas problemam van.
    Segitseget elore is nagyon koszonom.

    • maya

      2014. szeptember 09. kedd

      Kedves Doktorno.

      Nagy szuksegem lenne a tanacsara.
      Miotta utolag irtam voltam noiorvoshoz
      aki elkuldott verre hogy kimutassa terhes vagyok-e.
      Ma voltam az eredmenyert es azt mondta terhes nem vagyok de mivel cisztam van az okozhassa hogy a mult honapban kevesebb ideig volt a menstruaciom.
      Nekem az lenne a kerdesem hogy a ciszta okozhassa-e hogy mar 1honapja hanyok fojamatosan minden nap etvagyam nincsen es ha meg is tudok valamit enni rokton hanynom kell.nem hanyok ki semmitsem es az elmult honapban mar 4kgt lefogytam.
      A doktor ur azt mondta varjam meg hogy ebben a honapban megjojjon a mensesem es aztan menyek vissza hogy megis megvan-e még a ciszta.
      De engemet nagyon nyugtalanitanak amiket az elobb leirtam.
      Lehetek mégis terhes csak meg korai es a vervetel sem mutatta ki vagy mind ez tenleg csak a ciszta vegett van?
      Nagyon szépen kerem segitsem vagy tanacsoljon valamit hogy mihez kezdjek mi vegett vannak ezek a tunetek.

      Segitseget elore is nagyon szépen Koszonom

  • Apollonia

    2014. augusztus 27. szerda

    Kedves Doktornő én eléggé nagy kétségek közt vagyok mert a menstruáciom lassan egy honapja késik tehát ebben a honapban nem volt menstruáciom. Csináltam hét terhességi tesztet amiből öt negativ lett de az utolso két teszten bár kis idő elteltével ki jött egy nagyon halvány csik még a negativ csik mellé. Utána olvastam és azt irják hogy még talán a terhesség korai szakaszában vagyok vagy talán még nem tartalmaz elég terhességi hormont a vizeletem ahoz hogy a teszt ki mutassa a terhességet. Ez lehetséges? A fent felsorolt jelzésekböl párat érzek mint pl a mellnagyobbodást, a mellfájást jobban fáj és érzékenyebb mint álltalában szokott szagérzékenység de nem tulzottan, derékfájás és néha ugy görcsölök mintha meg kellene jőjőn, fáradékonyság folyamatosan feküdnék nehezebb a mozgás és ha nagyon ehés vagyok akkor hányinger es rosszulét és általában nagyon fel vagyok puffadva. Eléggé izgulok és bizok benne hogy terhes vagyok mert a párommal nagyon szeretnénk egy kisbabát. Előre is köszönöm válaszát!!

    • Gabi

      2014. szeptember 04. csütörtök

      A pozitív teszt 99%-ban terhességet jelez, és a tünetek is erre utalnak. Ha esetleg bizonytalan, érdemes nőgyógyászhoz fordulni, az ultrahangon egyértelműen kiderül, lakik-e odabent valaki.

  • Kata

    2014. augusztus 21. csütörtök

    Kedves Doktor nő ! Szeretném kérdezni mert kicsit tanácstalan vagyok a dologban ! Hogy a párommal az utolsó menstruációmnál nem vigyáztunk! És a menstruációm előtt egy nappal is közösültünk és a menstruációm utolsó napján mikor már épp csak egy kicsi volt akkor is közösültünk és szeretném megkérdezni hogy fenn áll -e a veszélye hogy esetleg Babát várok ! Bár tudom nagyon kicsi rá az esély de ha jól tudom meg lehet rá az esélye hogy megfogan ! Ennek már egy 1 hónapja! Mindig szoktam érezni ha a menstruációm megfog jönni előtte egy -két héttel és most nem mutatkozik ! Vannak olyan tüneteim ami esetleg utalhat rá de olvastam hogy az attól függetlenül okozhatja más is.Szóval szeretném megtudni . Előre is köszönöm !

    • Gabi

      2014. augusztus 24. vasárnap

      Bár a ciklus középső időszakában a legnagyobb a teherbeesés esélye, de ha védekezés nélkül voltak együtt, nem lehet kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet, de ha késik a következő menzesz, akkor mindenképp.

      • Kata

        2014. augusztus 27. szerda

        Kedves doktornő a menstruációm meg jött. És szeretném megkérdezi hogy ettől függetlenül is csináljak -e egy terhességi tesztet utána ? Hallottam hogy lehet terhes valaki akkor is a közben menstruál. Válaszát előre is köszönöm !

  • Zsuzsa

    2014. augusztus 09. szombat

    Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy lehetek-e terhes. 08.03.-án szererkeztem előszőr és 15-én kell megjönnie. Gumival védekeztünk meg megszakítással, tehát nem élvezett belém. Felfujtuk a gumit minden rendbe volt nem volt kiszakadva.
    Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2014. augusztus 13. szerda

      100%-os módszer sajnos nem létezik. Ha megfelelően használták az óvszert, időben felkerült, nem szakadt el, nem lyukadt ki, nem csúszott le, akkor nincs gond. Viszont a megszakításos védekezésnél már semmi konkrétat nem tudok mondani. Mivel az aktus elején is termelődik előváladék, és ez is tartalmazhat spermiumokat, amitől teherbe is lehet esni. Vagy elég egy tizedmásodperc késedelem a megszakításban. Biztosabb az óvszer. Nem túl nagy a terhesség esélye, ha netán mégis késne a menzesz, akkor érdemes csinálni egy tesztet.

  • Adrienn

    2014. július 26. szombat

    Kedves doktornö..
    Menstruációm utolsó napját övetöen voltam együt a völegényemmel szexuálisan és ö belém élvezett..Elöfordulhat hogy teherbe estem?? Én már szeretnék babát de ö azt mondja fejezzem be a sulit elöbb…Ha teherbe estem nem tudom mit szolna hozzá…

    • Gabi

      2014. július 29. kedd

      Ha védekezés nélkül vannak együtt, akkor igen, teherbe lehet esni. És ha nem szeretne babát, mindenképp kellene valamilyen módon védekezni is. Ha már eltelt az eset óta 10-12 nap, esetleg érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha már késik a menzesz is, akkor mindenképp.

  • horvát hanna

    2014. július 20. vasárnap

    Tisztelt Dr.nő! Június 26.-án meg jött… múlt héten enyhe görcs féleket éreztem, többször is,3-4 napon keresztül. A melleimen kék érek vannak.A mai az-az 07 19-én délután csináltam egy tesztet ami negativot mutatott.Kérdésem mitől vannak erek a.melleimen és a görcs félek mitől voltak?

    • Gabi

      2014. július 21. hétfő

      Ennyiből nehéz lenne megmondani, mi okozza a görcsöket és a kék ereket. Ha terhességre gyanakszik, érdemes lenne néhány nap elteltével a tesztet megismételni.

    • Báló Beáta

      2014. szeptember 04. csütörtök

      Kedves doktornő. A párommal kisbabát szeretnénk. Augusztus 03.-án menstruáltam utoljára. Természetesen a párom belém élvezett. Azt szeretném tudni, hogy atünetek alapján terhes lehetek. Fáj a fejem , a derekam a melleim szédülök, hányingerem van. Most már nem csak délutánonként hanem már reggel is elöfordul hányinger. A hasamon érzek egy kis puffadást. És az a rész egy kicsit be van keményedve, ami eddig soha nem volt. Tesztet még nem csináltam. Várom mihamarabbi válaszát. Elöre is köszönöm.

      • Gabi

        2014. szeptember 04. csütörtök

        Ha már a menzesz is késik, mindenképp érdemes lenne tesztelni!

      • Báló Beáta

        2014. szeptember 05. péntek

        Kedves doktornö. Én még az elöbbihez szeretnék irni. Én tegnap má
        r irtam önnek, csak elfelejtettem, hogy én is nyomást érzek a hasamba. És be is van keményedve. Meg elég szépen látszik a hasamon a kjis puffadás. Ön szerint ott van a kis pocaklakó. Már ma reggel is fájt a fejem a derekam. Hányingerem van. Este is mikor aludtam akkor is fájt a derekam. És tegnap éreztem elöször azt, hogy most kezdtem el fáradni. Már a boltbol alig tudtam visszaérni. Mert már annyira elfáradtam. Várom mihamarabbi válaszát. Elöre is köszönöm. Beáta

  • Niksi

    2014. július 12. szombat

    Kedves Doktornő!27éves vagyok,1hónapja próbálkozunk a férjemmel,július 04.én kellett megjönnie,meg is jött a menstruációm de az eddig átlagos 7nap helyett 4napid volt meg az első 2nap gyengébb vérzés,3.nap semmi egy csepp sem mintha meg sem lenne a 4.nap barnás pár csepp folyás.Csináltam rögtön egy tesztet ami sajnos negatív lett és utána 2-3napra rá is.A hasam 3napja peteérés szerűen két oldalt fáj,ill. középen lent,fel is van puffadva.Vettem ovulációs tesztet de nincs most peteérésem.Lehetnek a terhesség tünetei vagy ne reménykedjek ha negatív volt a teszt?Köszönöm

    • Gabi

      2014. július 15. kedd

      Lehetnek terhességi tünetek. Ha egyébként erősebb menzesz szokott jelentkezni, akkor a negatív tesztek ellenére még szóba jöhet a terhesség. Ha a tünetek is jelentkeznek, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Tímea

    2014. július 07. hétfő

    Jó napot! Az a kérdésem lenne hogy; most 2. hónapja hogy szedem a fogamzásgátlót mikor az 1. havi elfogyott pontosan jött meg. De viszont: mióta szedem a tablettát már 2 szer hánytam át az éjszakát van hogy émelygek, hányingerem van és szédülök! Ez mitől van? van esélye annak hogy teherbe estem? Kérem segítsen tanácstalan vagyok! Előre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. július 14. hétfő

      Ha a betegtájékoztatóban leírtakat betartotta, minimális a teherbeesés kockázata. Érdemes újra átolvasni. A tablettának nincsenek esetleg ilyen mellékhatásai? De ha bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt csinálni.

  • Eszter

    2014. július 04. péntek

    Kedves Doktorno.
    Azzal a kerdesel fordulok onhoz,hogy nem jott meg 1,5honapja 6 szor voltam a parommal.A melembol pedig sargas valami folyik.Almos faradekony vagyok eza terheseg jele.
    Hanyingerem van de mem hanytam es valami nyomast erzek a jasamban.Koszonettel:Horvath Eszter

    • Gabi

      2014. július 14. hétfő

      Igazából nem értem, mi a kérdés. A fentiek alapján lehetséges, hogy valóban terhes. Mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • Reni

    2014. június 30. hétfő

    Kedves Doktornő!
    A menstruációs ciklusom 28-35 napos. De még nem jött meg már ma 2. napja. Csináltam egy tesztet de az negatív lett. A hasamban feszülést érzek és néha be is keményedik. Hányinger fejfájás és fáradság kerülget.
    Válaszát köszönöm.

    • Gabi

      2014. július 10. csütörtök

      Ha időközben nem jött meg mégis, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, mert lehet, hogy csak korai volt az első teszt.

  • Bíró Kriszti

    2014. június 05. csütörtök

    Kedves Doktornő! Az ősszel (2013.október végén) hagytam abba a fogamzásgátló szedését,amit a lányom születése óta szedtem (nyáron lesz 7 éves) .szóval több mint fél éve próbálkozunk egy kistestvérrel…eddig sajnos sikertelenül.Hozzá kell tegyem,mióta abba hagytam a gyógyszert,ilyen 35-38-37-39 napokra jött meg a menszeszem.Most a 40ik napnál járok.-de több napja (folyamatosan)görcsölget a hasam,mintha meg akarna jönni.2 napja csináltam tesztet,negativ volt. Ön szerint van-e esély arra,hogy baba van… illetve ez normalis,hogy több napja görcsölgetek,de nem jön meg? (a lányommal nincsennek ilyen emlékeim) -és hogy több mint fél éve ilyen 35-38 napokra jön meg? Köszönettel,Kriszti.

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Előfordulhat a terhesség, de sajnos ilyen hosszú ciklusnál általában nehezebben sikerül a baba. Emiatt érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Zsófi

    2014. május 22. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Április 16-n volt az utolsó vérzésem, csináltam két tesztet mind a kettő pozitív lett, voltam orvosnál és még semmit nem látott. Van egy kis pecsételő vérzésem, kaptam sárgatest hormont, azt szedem, és jövő héten kell visszamennem. Ez normális? Egyedül az emlőérzékenységet vettem észre meg a fáradékonyságot. Én úgy állok hozzá hogy van már egy pocak lakóm, de persze az emberben ott van a félsz. Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. május 29. csütörtök

      Előfordul, hogy a terhesség korai szakaszában a nem túl nagy felbontású ultrahang készülékkel még nem látszik a terhesség. Ezért általában 2 hét múlva hívnak vissza kontrollra. Remélhetőleg azóta megvolt a második vizsgálat is, és remélem, megnyugtató volt az eredmény.

  • németh anikó

    2014. május 12. hétfő

    Kedves Doktórnő.
    Azzal a kérdésel szeretnék önhöz fordulni hogy nem tudom öszintén mi lehet ez az egész de ugy érzem hogy mozog valami a hasamban voltam orvosnál is de ő azt álitja hogy nem vagyok terhes.naponta töbször is érzem hol kicsit hol nagyobbat vetem terheségi tesztet is de az se mutatta ki a mestruációm is meg volt.Nem értem ezt az egészet erre kérnék öntöl választ ha lehetséges szükségem lenne rá hogy mit tegyek.KÖSZÖNETEL ANIKÓ

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      Terhesség során mikor az anyuka már érzi a magzatmozgást, akkor a terhesség már legalább 4-5 hónapos. Ilyenkor már általában más is szokott utalni a terhességre, de ha mégsem, a nőgyógyász azért mindenképp meg tudja állapítani a terhesség tényét. Így a terhesség esélye nem túl nagy. Nem lehetséges, hogy csak szokatlan, erős bélmozgást érez?

  • Kocsis Tímea

    2014. április 29. kedd

    Kedves Doktornő!
    Április 14-én volt a menstruációm első napja, a párommal védekezés nélkül április 27-én voltunk együtt. Az ovuláció külső tüneteit csak 28-án (hüvelyváladék) tapasztaltam, azóta nincsen. Kérdésem: Mekkora esély van a terhességre? Válaszát köszönöm!

    • Gabi

      2014. május 01. csütörtök

      Ha egy pár pontosan a megfelelő időben próbálkozik, a teherbeesés esélye kb. 20%.