A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • Veronika

    2014. április 27. vasárnap

    Kedves doktornő! Egy olyan kèrdésem lenne ön felé,hogy 3napja késik a havim es alhasi fájdalmaim vannak mint ha meg akarna jönni .A melleim iszonyatosan fajnak es duzzadtak!Jelentősen többet eszek mint előtte! A párommal minden nap együtt voltunk es nem is vedekeztunk a félidőnel sem!Lehetseges hogy terhes vagyok?mikor tesztelhetek? Válaszát előre is koszonom !

    • Veronika

      2014. április 27. vasárnap

      Hozzá tennem azt is,hogy iszonyatosan szeretnénk egy kisbabat!:)

    • Gabi

      2014. május 01. csütörtök

      Ha már késik a vérzés, érdemes tesztelni! Drukkolok!

      • Veronika

        2014. május 02. péntek

        Kedves doktornő ! Sajnos vasárnap megjött rendesen egy napra es azóta pecsetelo verzesem van de az is hol van,hol nincs! Ilyen meg nem volt velem!A terhesseg összes tünete megvan szinte de a hétfői teszten negativot mutatott!ettol meg lehet hogy baba van a dologban?Ugy felek ettől a verezgetestol!:(

        • Veronika

          2014. május 02. péntek

          Kijavitanam,nem verzes csak barnasverzes!ami egyik nap van egyik nap nincs!koszonom előre is a válaszát!

  • Erika

    2014. április 23. szerda

    Üdvözlöm!!Nekem olyan problémám van hogy 1 hete késik a mensesem amitől azt gondolom hogy terhes vagyok hogy már 1 hete nagyon fáj a mellem meg van duzzadva csomós a mell bimbóm körül is a barna része meg nőtt a mell bimbóm nagyon érzékeny és a mell bimbóm körül kék erek látszódnak de minden nap egyre erőssebben látszanak ezek az erek de viszont 3 napja folyamatosan meg fog jönni érzésem van..van egy 4 éves kis fiam mikor vele terhes lettem ugyan ezek a tünetek jelentkeztek..3 éve szeretnénk a férjemmel tesót a fiamnak idáig nem jött össze talán most reménykedek hogy hátha..ön szerint valószínü hogy terhes lehetek vagy csak egy ujabb havi vérzés jöhet??

    • Gabi

      2014. május 01. csütörtök

      Ha késik a menzesz, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. A leírtak utalhatnak terhességre is.

  • Timi

    2014. április 09. szerda

    jó estét nekem az lenne a kérdésem, hogy késett a menstruáciom a barátommal nem szoktunk védekezni csak nem élvez belém..vettem terhességi tesztet vagy 5 darabot de negativ lett voltam nögyogyásznál ultrahangon azt állapították meg hogy nem vagyok terhes! most elkezdtem hizni sokat eszek kívános vagyok pharmatex tablettát probáltam ki de nagyon csíp abba hagytam !!! és hogy a fogamzás gátló mennyire megbízható és a kivánoság és a hízás mitöl lehet ?

    • Gabi

      2014. április 22. kedd

      Ha a terhességi tesztek és az orvos szerint sincs terhesség, akkor vagy a vizsgálat után sikerült teherbeesni, vagy valami más okozza a leírtakat. Ennyiből nehéz lenne bármit is megállapítani. A (pontosan szedett) fogamzásgátló tabletta 99%-ban véd a terhesség ellen. Tehát max. 1% a teherbeesés kockázata. Míg a megszakításos védekezésnél ez az arány kb. 5%.

  • viktória

    2014. március 22. szombat

    Kedves Doktornő!
    múlt hónapban talán 2-3 nap volt a menszeszem és most elmaradt van hányinger émelygés de nem mindennap szagundor és van az hogy elgondolom hogy mit akarok enni annyira megkivánok dolgokat főleg édessséget ja és sokat kell pisilnem ön szerint terhes vagyok tavaly augusztus óta próbálkozunk de semmi már nagyon szeretnék babát!!!

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      Ha továbbra sem jelentkezett menzesz, mindenképp lehet terhességre gondolni. Célszerű csinálni egy terhességi tesztet. Drukkolok!

  • szegedi,maria

    2014. március 11. kedd

    udvozlom,nekem,mar,ket,hete,
    nemjott,meg,szuro,erzes,van,
    lent,a,hasamban,es,a,derakamban,
    a,maleimb,zold,erek,tuntek,fel,
    de,nem,erzekenyebbek,es,nem,duzattak
    ,meg,nagyon,szeretnek,babat.,koszonom
    ,eloreis,a,valaszat

    • Gabi

      2014. március 20. csütörtök

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de van rá esély. Így ha továbbra sem jött meg, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ivanics Bianka

    2014. március 11. kedd

    Üdvözlöm!

    3. Éve vagyunk együtt párommal és szeretnénk kisbabát. A menstruációm átlagosan 25-26 napra szokott megjönni. Most ebben a hánapban 16 napra jött meg, előtte napokig alhasi fájdalmaim voltak pisilés után /ami sűrűbben volt mint szokott/. A mellbimbóm környéke viszket és hámlik! Lehet,hogy terhes vagyok? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!!

    • Gabi

      2014. március 20. csütörtök

      Ha a mostani vérzés enyhébb volt, mint általában, és nem is tartott annyi ideig, mint ahogy megszokott, max. 3 napig, akkor szóba jöhet a terhesség. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • Ivanics Bianka

        2014. április 10. csütörtök

        Szia. Köszönöm a válaszodat. De megint felmerültek bennem kérdések. Most már 3. történik olyan,hogy 16 sőt most 14. napra jött meg. Általában együttlétünk másnapján.. De most nagyon gyenge a megszokotthoz képest de ugyan már 3. napja tart. Megint csak ez lenne a kérdésem,hogy lehetek-e terhes? Tudom egyszerűbb lenne tesztet csinálni de félek a negatív eredménytől hiszen már nagyon szeretnénk babát. Köszönöm előre is a választ! Szép napot!

  • nikolett port

    2014. március 11. kedd

    Üdvözlöm doktornő lenne néhány kérdésem 2 hónapja fáj a hasam nem tudom elviseln ha a párom rárakja a kezét a hasamra vagy ráfekszik a hasamra .Ha fürdök és kicsti melegebb vizet engedek a hasamon ojan fura érzés van néha hányingerem van gyakran fáj a fejem is . Két hete volt meg a menszeszem és tegnap ahogy kisvécéztem nagyon fájt a nemiszervem és ahogy megtöröltem véres volt a párommal nagyon megijedtünk mi lehet ezeknek az oka ? Talán terhes vagyok ? . Várom válaszát .

    • Gabi

      2014. március 20. csütörtök

      Nem lehet ennyiből egyértelműen megmondani, mi lehet az oka, de az elhúzódó fájdalom és a vérzés miatt is mindenképp orvosi vizsgálatot javasolnék. Több dolog is okozhatja, kár lenne találgatni, de bármelyik is, orvos nélkül nem fog megoldódni.

  • fehér bius

    2014. március 04. kedd

    Szép napot.olyan problémám lenne mult hónapi havim az atlagos 4nap helyett 3volt .február 09.-én és 15.-én együtt voltam párommal vedekezes nélkül.7.-ére vártam a menszim..meg is jött de nem úgy..első nap sötét barna folyasom volt 4-nap helyet megint csak 3volt de nagyon gyenge vérzéssel.(három nap ki tett 1napot, mind mikor normálisan meg van).gyomor egest tapasztaltam minden eveszet után.szédülés és telitség érzés.mell duzzadt..orvoshoz nem tudok fordulni egyenlőre mivel külföldön tartozkodom.de nagyon szeretnénk kis babát.és félek h újra csalodom
    Őn szerint baba van a dologban?

    • fehér bius

      2014. március 04. kedd

      Bocsanat el irtam 27.-ére vártam a menszim 🙂

    • Gabi

      2014. március 12. szerda

      Lehetséges. Érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Erika

    2014. február 14. péntek

    Tisztelt Doktor Nő!

    Február 8.dikán lett vége menzeszemnek 9.dikén voltunk együtt a férjemmel védekezés nélkül. Mekkor az esély arra, hog teherbesstem?
    Tüneteim: fáj a hasam 4 napja már, és a mellem is ma kezdett el fájni.
    Várom mielöbbi válaszát!

    Üdv: Erika

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      Ha egy pár pontosan a megfelelő időben van együtt, akkor a teherbeesés esélye kb. 20%. Egyetlen alkalomra tehát nem érdemes alapozni.

  • ramina

    2014. február 13. csütörtök

    szep jo estet! mit jelent az ha a memstruaciom utan 10 nappal ujra megjott. most kesik egy hetet. a hasam furabb . tobbet eszem iszom
    es a kelletenel tobbet pisilek. tuneteim: neha van kissebb alhasi gorcsom. remegest erzek a hasamban. olyan dolgokat is megeszek amit nem kene stb
    tobb mint 1 honaoja voltam a parommal.utana ugy ahogy kellett megjott es ra 10 napra ujra de mas volt mint ahogy szokott lenni. es csak 2.5 napik volt meg most 6 an kellett volna megjonnie de meg semmi. mit tanacsol mit tegyek? lehetseges hogy kisbabat varok??? varom valaszat udv ramina

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      Bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, mert teljesen nem lehet kizárni ennek a lehetőségét sem.

  • Regi

    2014. február 06. csütörtök

    Üdvözlöm!
    Olyan kérdésem lenne, hogy múlt hónapban a menstruáció után 2 nappal, 2 menstruáció között (tehát a termékeny szakaszban), és a következő menstruálás előtt pár nappal együtt voltam a barátommal védekezés nélkül, de nem megszakítottan, tehát belém ment. Már másfél hete késik, alhasi fájdalmaim kicsit vannak, a mellem kezd növekedni, sokszor nagyon szomjas vagyok. Viszont csináltam 3 napja egy tesztet amin először 2 csík volt látható (de a pozitívot ábrázoló csík halványan) aztán végül eltűnt és egyértelműen negatív lett. Lehetek-e terhes?

    • Gabi

      2014. február 13. csütörtök

      Igen, lehetséges a terhesség. Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes a tesztet megismételni.

  • Szabina

    2014. február 05. szerda

    Olyan kérdésem lenne hogy barátomal mult honnap 22.-kén csináltuk mensi előtt
    Most peddig 1hete folyton fáj a fejem és szur a méhemnél lehet hogy terhes vagyok előre is köszönöm

    • Gabi

      2014. február 13. csütörtök

      Ha védekezés nélkül voltatok együtt, akkor előfordulhat, hogy valóban terhességről van szó. Ha bizonytalan vagy, mindenképp csinálj egy tesztet!

  • Dia

    2014. január 31. péntek

    Üdvözlöm! Párommal kedden próbálkoztunk először a babával, ciklus.hu-n néztem hogy 22-20-ig vannak a termékeny napjaim. Szedem a vitamint 3 hónapja Ladeevit + C vitamin. 10.-én kellene megjönnie. Tegnap este óta ég az arcom, hajnalban többször kellett pisilnem és olyan érzésem van mintha fel lennék fázva. Van esélyem, hogy összejött a baba? Nagyon szeretnénk. 23 éves vagyok.

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Lehetséges, hogy sikerült a teherbeesés, de a leírt tüneteket még nem valószínű, hogy ez okozza. Az első terhességi tünetek leghamarabb 10 nap elteltével jelentkezhetnek.

  • Renáta

    2013. december 06. péntek

    Üdvözlöm! nekem a terhesség minden tünete jeletkezetett, nö a hasam és a menszeszem nem normális . Most akkor terhes vagyok?

    • Gabi

      2013. december 18. szerda

      Ennyiből még nehéz lenne megmondani. Érdemes lenne csinálni egy tesztet és/vagy nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön, mi is a helyzet.

  • szandi

    2013. december 04. szerda

    Jónapot! nekem olyan problémám van hogy màr 5 hete nem menstruálol ( vagy is már a második menszeszem marad ki ) Fogamzásgátlòt szedek most egy hònapot kikellett hagynom mivel nem jött meg. Lehet hogy terhes vagyok ? Nincs különleges tünetem néha szúr a hasamalja vagy görcsölget, meg a derekam elég sokszor fáj 🙁 Eddig mindig normális volt a menstruáciòm pontosan jött meg 28 naponta !!
    köszönöm válaszát

    • Gabi

      2013. december 18. szerda

      A tabletta abbahagyása után előfordul, hogy nem jön meg rendesen a menzesz. Viszont ettől függetlenül ilyenkor ha más módon nem védekeznek, teherbe lehet esni. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • fandrea

    2013. november 28. csütörtök

    jó napot!
    5. napja van alhasi panaszom,(nem erősen fáj)gyomorégésem is van,meg kellett volna jönnie,de nem!hányingerem is volt,de nem reggel,délután!feszült vagyok,ingerlékeny!tudom mikor voltunk együtt a férjemmel,amikor be csúszhatott a baba,de ez még csak 1 hete volt!ön szerint lehetek terhes?vagy még ezek a tünetek nem erre utalnak?köszönöm

    • Gabi

      2013. december 01. vasárnap

      A leírt tünetek még koraiak lennének. Viszont ha már késik a menzesz, érdemes lenne mégis teszttel próbálkozni.

  • Mercy 20

    2013. november 26. kedd

    Sziasztok

    A helyzet az hogy szoptato anya vagyok 2honapja késik viszont hányingerem van és nyilalo fájdalom vana méhemben és semmit nem birok enni vagy ha eszek kihányom!!semmi olyat nem érzek de ezek vannak este a legrosszabb a hanyinger!!Lehet terhesség??az első gyrrekemnél teljrsen más tüneteim voltak!!!!

    • Gabi

      2013. december 01. vasárnap

      Lehetséges. Gyakran előfordul, hogy egy nő két terhessége teljesen más módon zajlik. Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne tesztelni.

  • Annamari

    2013. november 18. hétfő

    Jó Estét kívánok! Nekem olyan kérdésem lenne,hogy 3éve menstruálok de 3év alatt annyira féltem hogy sosem fog rendszeressë válni. Aztán Szeptember 27.-én kicsit meglepödtem hogy ilyen időpontban jött meg. Októberben egy nappal hamarabb jótt meg de ugy gondolom ez nem igazán probléma. Szóval így mivel már 2hónapja megjön mennyi esélyem lehet rä hogy rendszeresré áll a menstruäcióm!? A másik dolog amit megszeretnénk kérdezni az egy még fontosabb dolog lenne. A völegénnyemmel más évek óta babát szeretnénk. Probálkoztunk nagyon sokszor ugye mivel a mensim nem volt rendszeres azt gondoltam terhes vagyok. De mikor megcsináltam a tesztet mindig csalódás ért. Nos tehát mikor mult honapban eszre vettem hogy ugyanabban az idôpontban jött meg. Ugy gondoltam eselyem lehet hogy végre anya lehessek. Egy hete viszont furcsa tüneteim vannam. Idönként fej fájäs. Al hasi gőrcseim vannak. Hányingerem nincs viszont émelyegni olykor olykor szoktam. Egyre fáradtabban érzem magam. És ritkán belenyilal a melleimbe is. Viszont étvágyam nem igazan van. Ellenben percenként vagyok szomjas. Es a keletenel tobbet kell pisilnem is persze ez is naptól fűgg. A testemen viszont semmi változást nem tapasztalok. Bár ahogy tudom a has növekedeset a 4 vagy 5 hettol tapasztalhatom. Tudom hogy a teszt ĺenne a legalkalmasabb hogy megtudjam hogy babát vások e ,de félek hogy ismét csalodnom kell. Milyen esélyem lehet hogy babát várok?:) válaszát előre is köszönőm!

    • Gabi

      2013. december 01. vasárnap

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de terhesség is okozhat ilyen tüneteket. Én mégis mindenképpen a tesztet javasolnám.

  • Noémi24

    2013. november 06. szerda

    Üdvözlöm!Egy olyan kérdésem lenne, hogy a párommal övszerrel védekezem, és nemrég meg is jött a menzeszem de már 2 lassan 3 hete fáj a fejem hányingerem van szédülök, fáj az alhasam valamint a derekam.Lehet ez terhesség?

    • Gabi

      2013. november 12. kedd

      Mivel az óvszer sem nyújt 100%-os védelmet, így nem is lehet teljesen kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • niki

    2013. október 29. kedd

    Az lenne a kérdésem h kb 2 hetes terhes vagyok,és feszülö meg néha szurkáló érzetem van a hasam aljában meg a derekamban. Baj?? Mintha meg akarna jöni

    • Gabi

      2013. október 31. csütörtök

      Ha nem erős fájdalom, akkor nem baj, normális korai terhességi tünet.

  • Alexa

    2013. szeptember 16. hétfő

    Üdvözlöm!
    Nem védekezünk a párommal de meg is jött a menzeszeem.viszont menszi előtt pár nappal hányingerem volt ami még ma sem szűnik.menszi 4.napjan vagyok.ma mar alig vérzek de délelőtt nagyon rosszul voltam.lehetseges igy is hogy állapotos vagyok??

    • Gabi

      2013. szeptember 18. szerda

      Ha a vérzés enyhébb, mint általában, és 3 napnál tovább nem tart, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ha a tünetek továbbra sem enyhülnek, és bizonytalan a terhességet illetően, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, mert 100%-osan a vérzés sem zárja ki a terhesség lehetőségét.

  • klaudia

    2013. szeptember 15. vasárnap

    üdvözlöm kedves doktor nö nekem most kelne mej jönie a menzeszemnek 22diken de mar 2hete faj a melem egy kicsit meg barnult a melbimbom kornyeken es egy kicsit eresek is az alhasam fajdogal egy kicsit es szurkal lehet hogy terhes vagyok valaszat elore is köszönöm

    • Gabi

      2013. szeptember 18. szerda

      Bár a leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, lehetnek annak a kezdeti jelei is. Érdemes lenne terhességi tesztet csinálni, különösen, ha már késik a menzesz is.

      • nikolett

        2013. október 19. szombat

        Kedves doktornő 14.èn kellet volna meg jönnie a menstruàciomnak és màr itt van 19.e a napokba sokszor vol alhasi görcsöm mintha meg akarna jönni de egy idő utàn abba marad a görcsölès. Van mikor hànyingerem van es van mikor a meg szokkotnàl sokat eszek. Mit gondol magavszerint terhesblehetek?

        • Gabi

          2013. október 24. csütörtök

          Lehetséges a terhesség. Ha azóta se jelentkezett vérzés, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Szimi

    2013. augusztus 26. hétfő

    Üdvözlöm azt szeretném kérdezni h ha egy hete kimarad a menstruációm csináltam tesztet az első pozitív pár nap múlva csináltam még egyet negatív illetve másnap megint egy negatív és pár napja el kezdtek fájni a melleim szokványosan mint a menstruációkor szokott.Ennek a késésnek mi lehet az oka a munkahely váltással kapcsolatban lehet?Lehetek e terhes ?
    válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2013. augusztus 29. csütörtök

      Mivel az első teszt pozitív lett, elég nagy a terhesség esélye, főleg, ha azóta sem jelentkezett vérzés.

  • Csilla

    2013. augusztus 17. szombat

    Jó napot!
    2 és fél hónapja szedek fogamásgátlót, Deciora a neve. 3 hétig kell szedni, utána 1 hétig nem. Éppen nyaraltam, amikor kórházba kerültem, így az egy hetes szünet után nem tudtam egyből elkezdeni a következő adag gyógyszer szedését, csak 5 nappal később. Amikor hazaértem egyből vettem be egy gyógyszert, de már aznap este és másnap reggel együtt voltam a barátommal. Ez egy hete volt, azóta folyamatosan szedem a gyógyszert. Mennyi esély van rá, hogy teherbe estem? Nem tudom mennyit számít, a vérzésem az együttlét előtti napon szűnt meg.
    Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2013. augusztus 19. hétfő

      Ha a 7 napos szünetnél hosszabb ideig nem szedte a tablettát, akkor olyan, mint az első hónapnál, hogy csak bizonyos idő elteltével fejti ki a hatását. Így nem lehet biztosra mondani, hogy nem eshetett teherbe.

  • Ivett

    2013. augusztus 07. szerda

    Üdvözlöm!
    Olyan észrevételem van 3 hónapja, hogy a menstruációm mindig 1-jére esik, hiába, hogy az adott hónapok 30-31 naposak (eddig mindig 28 napra jött meg) és a múlt havi vérzésem olyan érdekes nyúlós, nyálkás és bordó színű volt, a mostani pedig élénk piros, de csak 4 napig tartott (amúgy 7 napig szokott). Tesztet csináltam 2-őt is hátha baba áll a háttérben, de (sajnos) negatív lett mindkettő ( a menzesz után 4. és 10. nappal csináltam). Mostanság pedig olyan érzéseim vannak, mint egy várandósnak (már van egy 2 éves lányom, de mivel nincs két egyforma várandósság). Azt szeretném kérdezni, hogy ezek ellenére is lehetek várandós vagy más van a háttérben?
    Köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2013. augusztus 13. kedd

      Ha bizonytalan, esetleg érdemes még egy tesztet csinálni, bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre.

      • Ivett

        2013. augusztus 14. szerda

        Rendben. Köszönöm a választ! 🙂

  • Linda

    2013. augusztus 04. vasárnap

    Kedves Gabi! 🙂
    Nekem utóljára normálisan május 17-23-ig tartott a menzeszem! Ezelött volt egy tüszőrepedésem.. Ezután június 9-től 26-ig kezdődtek olyan görcsök, amire azt gondoltam, újabb tüszőrepedés.. Ekkor 22-én gyenge vérzés kezdődött, ami július 4-ig tartott, ugyanúgy gyenge vérzéssel.. A párommal május 23-25 között lehettünk együtt, de nem védekeztünk, mive szeretnénk babát.. Azóta hasi görcseim vannak, mintha megjönne, de mégse.. Van 1-2 szag amire igen érzékeny vagyok, szó szerint ájulás érzés, és nagyon nagy az étvágyam.. Sokszor fura szédülés jön rám, mintha mindjárt elájulnék, minden előjel nélkül.. Tesztet nem csináltam még, mert nem is gondoltam rá, h ez lehet esetleg egy kis baba is? 🙂 Leheséges, hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2013. augusztus 13. kedd

      Ha május 17 óta nem volt „rendes” menzeszed, mindenképp érdemes lenne tesztet csinálni, vagy nőgyógyászhoz fordulni.

  • cfc

    2013. július 31. szerda

    Üdvözlöm! A barátnőmmel általában úgy voltam együtt, hogy rövid ideig gumi nélkül, de körülbelül 5 perc után mindig felhúztam és csak abba mentem el, előtte még csak közel sem voltam hozzá, két közösülés között pedig mindig letakarítottam a péniszem és wc-re is elmentem. Neki most késik a vérzése, bár hozzá kell tenni, hogy ez elég stresszes hónap volt, mennyi esély van rá hogy terhes?

    • Gabi

      2013. augusztus 13. kedd

      Mivel az aktus elején is jelentkezhet előváladék, és ez is tartalmazhat spermiumot, 100%-osan nem lehet kizárni a terhességet. Max. 5% az esély. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes tesztelni.

  • Jessica

    2013. július 22. hétfő

    Kedves Gabi.
    Nekem Julius. 5. én volt menszeszem és 17. én együtvoltunk a páromal
    másnap furcsán fájt a hasam menstruácios szerüen , a csipöm a hátam is nagyon fáj és érzem hogy a melem is fáj , néha még szédülök is fárat vagyok nincs étvàgyam . Ez most mit jelent : ) Válaszát elöre is köszönöm ! : )

    • Gabi

      2013. július 22. hétfő

      Együttlétet követő napon jelentkező fájdalom egyáltalán nem utal terhességre. Az első tünetek leghamarabb 10 nap elteltével jelentkezhetnek.

  • Burányi edit

    2013. július 19. péntek

    Üdvözlöm! szeretném meg kérdezni hogy a páromal nagyon szeretnénk egy kisbabát és mult honap 10-edikén volt a menstuáciom azota nem jöt meg csináltam terheségi tesztet és negativ ijenkor lehet hogy terhes vagyok ?

    • Gabi

      2013. július 22. hétfő

      Ha egyébként pontos a ciklus, ezt megelőzően kb. 28 naponként jelentkezett, akkor lehetséges, hogy tévesen negatív a teszt. Ha azóta sem jelentkezett vérzés, érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • Sári Szabolcs

    2013. július 09. kedd

    Üdvözlöm! Hány százalék esély van arra ha csak be és ki veszem a hímveszőmet a „puncibol” ? van ok az aggodalomra?

    • Gabi

      2013. július 10. szerda

      Egyetlen behatolás során a teherbeesés kockázata kevesebb, mint 1%.

  • xy

    2013. július 06. szombat

    jonapot. Nekem 2. An volt aktus a baratommal szeretnenk kisbabat. most 6. A van es gorcsol a hasam mint ha meg akarna jonni. Surun jarok pisilni. A hasam folyamatosan faj. Esetleg terhes vagyok? 😀 es meg azt szeretnem kerdezni hogy tesztet mikor csinaljak? Mar az aktus utan 4 nappal pontos a teszt? Elorre is koszonom.!

    • Gabi

      2013. július 10. szerda

      A leírt tünetek még ilyen korán nem utalnak terhességre. Az első korai terhességi tünetek leghamarabb 10 nappal a megtermékenyülés után jelentkezhetnek. Tesztet akkor érdemes csinálni, ha már késik a menzesz. Addig pedig célszerű tovább próbálkozni. Kár lenne egyetlen alkalomra alapozni.

  • Miranda

    2013. július 04. csütörtök

    Udvozlom!

    Lehet kicsit butasagot kerdezek, de az lehetseges hogy parommal a menstruaciom elott kb 1 hettel egyutt voltam es habar a menszeszem kesett par napot de megjott. Nem verzek nagyon. Ilyenkor lehetseges hogy terhes vagyok? Vagy teljesseggel kizart?

    • Gabi

      2013. július 10. szerda

      Teljesen nem lehet kizárni. Ha bizonytalan, érdemes terhességi tesztet csinálni.

  • Renata

    2013. július 03. szerda

    Udvozlom az lenne a kerdesem hogy jun 29-en kellett volna megjonni a mestruaciomnak de elmaradt a ferjemmel 2 alkalommal nem vedekeztunk csinaltam tesztet de negativ lett most nem tudom mit hidjek terhes vagyok vagy nem valasszat elore is koszonom

    • Gabi

      2013. július 10. szerda

      A negatív teszt ellenére sem lehet a terhességet kizárni. Ha továbbra is késik a menzesz, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Fodor Gyuláné

    2013. június 30. vasárnap

    2013. június 29. szombat – 21:07

    Tisztelt Dr nö azal fordulnák önhöz hogy el vagyok kötve már lasan 8 éve és olyan panaszom van hogy nem jöt meg és hányingerem és émelygésem is volt ami három napig tartot de néha kelemetlenek a szagok föképen a kávé mikor leföl .az alhasam elégé kemény és néha ugy fáj mintha menszeszelnék de enyhében a melem csak enyhén fáj ma csináltam tesztet most délután de nem mutatot terheséget ön szerint mire gondoljak vagy várjak még és csináljak ujab tesztet ? Elöre is köszönöm a válaszát Üd Olga Elnézést kérek az elözö levél véget

  • Fodor Gyuláné

    2013. június 29. szombat

    Tisztelt Dr úr azal fordulnák önhöz hogy el vagyok kötve már lasan 8 éve és olyan panaszom van hogy nem jöt meg és hányingerem és émelygésem is volt ami három napig tartot de néha kelemetlenek a szagok föképen a kávé mikor leföl .az alhasam elégé kemény és néha ugy fáj mintha menszeszelnék de enyhében a melem csak enyhén fáj ma csináltam tesztet most délután de nem mutatot terheséget ön szerint mire gondoljak vagy várjak még és csináljak ujab tesztet ? Elöre is köszönöm a válaszát Üd Olga

    • Gabi

      2013. július 10. szerda

      Érdemes a tesztet megismételni, vagy ha a tünetek nem szűnnek meg, ettől függetlenül elmenni nőgyógyászhoz, ott egyértelműen kiderülne, miről van szó.

  • Mariann

    2013. június 28. péntek

    Udvozlom! Azzal a kerdessel fordulok onhoz , hogy ebben a honapban nem jott meg ( multhonapban mar hetediken meg jott , azelott tizenvalahanyadikan , le is fogytam , nem mindig vedekezunk , mert eset elotti fogamzasgatloval szoktunk vedekezni , de ha azt nem hasznaljuk , akkor meg szakitassal. Van ra esely , hogy terhes vagyok?:/

    • Gabi

      2013. július 10. szerda

      Megszakításos védekezésnél kb. 5% a teherbeesés kockázata, így teljesen nem lehet kizárni a terhességet. Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Barbi

    2013. június 26. szerda

    Üdvözlöm! 23-án kelletg volna megjönni a menzeszemnek, már előtte 1-2 nappal görcsölt a hasam meg utánna is ma nagyon minimális vérzés volt délelőtt azóta semmi. Párommal megszakításal védekezünk. Lehetek terhes vagy más oka van? Eddig ilyen még nem volt. Válaszát köszönöm!

    • Gabi

      2013. június 28. péntek

      A megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer. Kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha a vérzés sokkal enyhébb, mint általában, és nem tart 3 napnál tovább, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Mariann

    2013. június 22. szombat

    Jónapot! Olyan kérdésem lenne, hogy idén március 20.-án mütöttek petefészkembe ciszta volt, ami a mütét elött elviselhetettlenül fájt, és mostanába is ugyan úgy fáj mint azelött. Szeretnénk a párommal babát és nemis védekezünk egy jó pár hete, fáradékony vagyok meg stesszes. Van esélyem a teherbe esésre? Elöre is köszönöm!

    • Gabi

      2013. június 24. hétfő

      Ha a másik petefészek megfelelően működik/működött, akkor van esély a terhességre. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Hajnika

    2013. június 13. csütörtök

    Lenne egy olyan kérdésem,hogy nekem jun1 én keletvolna megjojon és sajnos meg nm jót meg de viszont a hasamalja meg a meleim fajnak és voltam együtt a párommal és tudomasunkal sperma nem jutott belém igyis lehet szó terhesegrol?? És meg volt ilyen hogy késett hormonzavar miatt

    • Gabi

      2013. június 18. kedd

      Ha csak megszakítással védekeztetek, akkor viszonylag nagy, kb. 5% a teherbeesés kockázata. Lehetséges, hogy most is a hormonzavar okozza a késést, de ezt ennyiből nehéz lenne megmondani. Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zsófia

    2013. június 06. csütörtök

    Üdvözlöm! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy menstruáció után 10-15 nappal ( szerintem peteérésem lehetett, mert görcsölt kicsit a hasam) védekezés nélkül voltam együtt a párommal, és azóta eltelt két hét, és közben voltak megint görcseim, nagyon fáradt vagyok, és sokat is kell pisilnem… lehetek terhes ?

    • Gabi

      2013. június 13. csütörtök

      Igen, lehetséges. Ha a menzesz is késik, mindenképp érdemes tesztet csinálni.

  • kriszti

    2013. június 04. kedd

    Üdvözlöm !
    Azzal a kérdésel fordulok önhöz hogy a párommal védekezés nélkül voltam együtt de úgy hogy meg volt a menstruációm 3 dik napján voltam vele most elvileg 4 napja késik . terhességi tesztet még nem csináltam . nincsenek különösebb tüneteim néha hányingerem van fáj a mellem egy kicsit
    de más nincs ! lehetek igy terhes ?

    • Gabi

      2013. június 06. csütörtök

      Igen, lehetséges a terhesség. Menzesz alatt kisebb a teherbeesés kockázata, de ilyenkor is előfordulhat, nem csak pontosan középidőben. Ha továbbra is késik, mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • ági

    2013. május 06. hétfő

    Üdvözlöm
    Az lenne a kérdésem mentsruációm előt egy hétel teherbe lehet e esni

    • Gabi

      2013. május 09. csütörtök

      Igen. Igazából 100%-osan biztonságos napok nincsenek is.

  • babóca

    2013. május 02. csütörtök

    Tisztelt Gabi! Soha nem volt pontos a vérzésem, 1-2-3 olykor több napos eltéréssel jött. Amikor elkezdtem a fogamzásgátlót már pontos lett. 5 év elteltével mindig egy-egy nappal hamarabb jött. Gyógyszer utolsó bevétele után 6 napra, majd 5-re és így tovább, majd visszatért megint 6-ra…..stb. Aztán abba hagytam a tabletta szedését. 4 hónapig rendesen jött meg, aztán késett 2 hetet, majd a következő 2 hónapban 1-2 napos eltéréssel, de mondhatni, hogy pontos volt. Aztán a következő hónapban már 13 napja késik. A gyógyszer abbahagyása után rengeteget híztam. Lehetséges, hogy terhesség miatt késik most? Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2013. május 09. csütörtök

      Ha azóta más módon nem védekeznek, akkor lehetséges a terhesség. De mivel a tabletta szedése előtt is rendszertelen volt, lehetséges, hogy most is erről van szó. Ha továbbra is késik, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, vagy nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Lilla

    2013. április 16. kedd

    Tisztelt Doktornő!

    Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz (még a szűrővizsgálat előtt), hogy a menstruációm időben megjött, szokásos erős fájással kísérve, azóta pedig alhasi fájdalmakkal küzdök, nem gátolja mindennapjaimat, de azért zavaró! Eltérő mennyiségű és állagú folyást sem tapasztaltam, csupán érzem, hogy valami nincs rendben. Állhat a háttérben valami fertőzés? Már teszten is gondolkoztam, de ha ilyen rendes lefolyású a menstruáció,kizárható a terhesség,nem? Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2013. április 17. szerda

      Ebben az esetben valóban nem túl nagy a terhesség esélye, de sem ezt, sem a fertőzést nem lehet a leírtak alapján kizárni. Ha zavaró a fájdalom, mindenképp a legjobb megoldás nőgyógyászhoz fordulni.

  • szandi

    2013. április 09. kedd

    Jó Napot!
    Érdeklődnék hogy ha rendszeres szexuális életet élek védekezés
    nélkül és 5napja késik a menstruációm fáradékony vagyok ingerült.
    Bár elhízott .Terhes vagyok?

    • Gabi

      2013. április 17. szerda

      Biztosra nem mondhatom, de lehetséges. Mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ibi

    2013. április 07. vasárnap

    Udvozlom!Lenne 1 kerdesem,marcius 21 jott meg a menstruaciom,es 6 napig tartott,29 voltunk egyutt,lehet ra eselyem h terhes maradjak?

    • Gabi

      2013. április 17. szerda

      Igen, lehetséges.

  • xy22

    2013. március 29. péntek

    Üdvözlöm. Én gyógyszert szedtem most kb 7 hónapja, és a legutolsó levélnél miközben szedtem véreztem, de csak pár cseppet, MOst mikor abbahagytam és megkellett volna jönnie , sajnos nem jött meg, szintén ez a pár csepp volt a jellemző.Mikor szedtem a gyógyszert az utolsó hónapban előfordult hogy kihagytam 1-2 napot, vagy másnap eseleg órákkal később szedtem be. Előfordulhat hogy teherbe estem ? Tesztet nem csináltam még, de nagyon fura érzésem van ezzel kapcsolatban..

    • Gabi

      2013. április 06. szombat

      Ha a kimaradt tabletták után, vagy az abbahagyás után voltak együtt más védekezés nélkül, akkor lehetséges a terhesség. Érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • macika

    2013. március 28. csütörtök

    Üdvözlöm!menstruációm után egy nappal voltunk együtt a párommal.. az lenne a kérdésem hogy lehetek e terhes olyankor?

    • Gabi

      2013. április 06. szombat

      Igen, ilyenkor is lehetséges a teherbeesés, bár valamivel kisebb az esélye, mint a ciklus középső időszakában.

  • barbibaba

    2013. március 20. szerda

    Üdvözlöm!Nekem olyan kérdésem lenne mivel febr.20.-án jött meg utoljára és a havi ciklusom 21-24 között szokott meg jönni és ma voltam a dokinál,de még nem látta a petezsákot viszont a tesztem terhességet mutat.Igaz jövőhéten vissza kell mennem hozzá,de több mint 7 évvel ezelőtt volt 1 méhen kívüli terhességem és ki vették a jobb petevezetékem ,de ez által a bal is meg lett bojgatva.Őn szerint van rá esélyem h látni fogjuk a petezsákot? Nagyon aggodom.Mert szeretném ezt a babát és már régóta várok rá.

    • Gabi

      2013. március 24. vasárnap

      Igen, van rá esély, hogy a következő vizsgálaton már látni fognak petezsákot. Drukkolok!

  • bébyke

    2013. március 02. szombat

    Üdvözlöm!A férjemmel gyermeket szeretnénk,utoljára február 12 én volt meg a menstruációm,és 24 voltunk együtt számitásunk szerint akkor volt peteérés!Az lenne a kérdésem,hogy kb hány nap után csináljak tesztet ??