A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • baby face

    2008. augusztus 17. vasárnap

    meli! esélye mnidig van a nőnek hogy babája legyen, főleg ha tudja hogy nem védekezett és volt szexuális kapcsija

    habár szex sem kell hozzá, elég ha egy spermás kéz oda ér, vagy egy kis előváladék is tartalmazhat ondót

    amugymeg szeretnél babát?

    amikor meg kéne jönnie a vérzésednek (mindegy hogy aktus után egy hónappal vagy két héttel) utána tesztelj és lehetőleg reggel

    ha addig nem jön meg a vérzés, akkor érdemes csak tesztet venni, közvetlenül előtte 1 max 2 nappal mielött tesztelnél tovább nem érdemes halogatni

    ha negatív lett valszeg nem vagy terhes, mert az addigra kimutatná de ha nem vagy biztos várj még pár napot és tesztelj újra egy másfajta érzékenyebb terhességi teszttel

    ha az is negatív akkor tuti h nem terhességről van szó

    ha kételkedsz akkor utána jöhet a doki

    neten keress orvost vagy telefonkönyvben, esetleg valami ismerősöd van akitől megkérdezhetnéd hol található nőgyógyász

  • baby face

    2008. augusztus 17. vasárnap

    Fruzsi, a halvány csík is csík, és a pozitiv teszt eredmény is eltünhet

    tehát lehetsz terhes

  • fruzsi

    2008. augusztus 17. vasárnap

    És még kis kiegészítés: mostanra megjelent a második csík, csak sárgás színe van és kövérebb, mint a controll-csík. De tisztán kivehető. 🙂

  • fruzsi

    2008. augusztus 17. vasárnap

    Ezek szerint nem mindenkinek válaszolsz? Vagy válaszoltok… Na mindegy. Meg vagyok kavarodva teljesen. Ma csináltam reggel egy tesztet, egy csík jelent meg rajta, majd kis idő múlva egy nagyon-nagyon halvány másik, színe sem volt szinte, csak valahogy elütött a környezetétől, egy órán keresztül látszott, majd eltűnt. Az esemény után most vagyok a 17. napon. Akkor mi van most? A tüneteim egyre erősebbek. Főleg este érzem a mindenem meg reggel. Kösziszépen. 🙂

  • meli

    2008. augusztus 15. péntek

    Meg annyit,hogy kulfoldon dolgozunk es fogalmam sincs hogy hol talalhatnek nogyogyaszt!

  • meli

    2008. augusztus 15. péntek

    Sziasztok!
    Kerdesem lenne hozzatok!Kozepidom kornyeken(illetve biztosan akkor)egyutt voltam a parommal 2x is, es azota szinte minden nap fel vagyok puffadva,faj a hasam,neha szur is,es neha neha hanyinger jon ram,de csak hullamokban.Eddig meg soha nem jott ilyen koran az az erzes hogy meg fog jonni,meg 9 nap van a menstruaciomig.Van esely ra,hogy babam lesz?Vagy meg korai ezen gondolkodni?Kerlek valaszolj,nagyon orulnek neki!

    Válasz: Még korai ezen gondolkodni. Ezek akár egy plusz peteérés jelei is lehetnek, ha félidőben voltatok együtt még nem érezhetsz semmit.

  • fruzsi

    2008. augusztus 15. péntek

    Kedves Válaszadó!
    Július 30-án voltunk együtt a pasimmal, másnap olyan megjött dolog történt, nagyon kevés vérzésem volt, ami nem szokott lenni soha, és a harmadik napon totál elmúlt, egy csepp kicsi folt volt, és kész. Aztán 8-án is együtt voltunk. Erős tüneteim vannak, minden klasszikus, alhasi tompa fájástól a szédelgésig, a hányingertől a mell érzékenységéig. Én nem figyelem a ciklusom, fogalmam sincs, rendesen menstruálok-e (mármint normális időközönként), és nem tudom, mikor van peteérésem. 24-én kellene majd megjönnie, de olyan erősek ezek a tünetek, hogy nem is tudom… Beképzelem? Lehet ez pszichés alapon? Én bevallom, valamiért azt érzem, hogy a 30-ai akció a ludas, ami elvben eléggé lehetetlen. Ha az, akkor most nagyjából a 16. napon vagyok, ha a másik, akkor mostanában van a beágyazódás. Csakhogy nem most érzem, amit érzek, hanem kb. 4-5 napja.
    Szerinted?

  • andi

    2008. augusztus 14. csütörtök

    sziasztok!

    Azt szeretném kérdezni , hogy 3-rom napot késet a menszeszem egy nagy darab alvadt vér jött ki belölem nagyon megijedtem ráadásul nagyon görcsöltem két apranaszot kellett bevennem. lehetséges , hogy elvetéltem? hozzáteszem , hogy a menszeszem mindig pontos an jön meg . A párommal 2 éve próbálkozunk eddig sikertelenül. júniusban volt egy petevezeték átfújásom ahol kiderült mért nem tudtam eddig teherbeesni. Minkét oldali petevezetékem le volt tapadva és el volt záródva, a bal oldali petevezetéket átjárhatóvá tették a jobb aldaliról meg kiderült hogy nagyon vékony ez lehet születési rendelenesség is. mi a véleményetek

  • Nicky

    2008. augusztus 14. csütörtök

    Azt még hozzá kell tennem, hogy 24 éves vagyok és a mensesem rendszeres az utóbbi évek óta.

  • Nicky

    2008. augusztus 14. csütörtök

    Szia!
    Nagyon aggódom, ugyanis a menstruációm első napját követő 9. napon történt… „Vigyáztunk”, viszont azt hiszem két nappal később volt peteérésem. Péntekre kellene megjönnie a mensesemnek, de semmi mellfeszülést vagy arra utaló jelet nem érzek, hogy meg fog. A mellfeszülést követő 1-2 héten belül szokott megjönni, de most semmi jele. Nagyon aggódom,hogy terhes vagyok. Mi a véleményed?

    Kérem válaszolj, nagyon sürgős!!!!

    Válasz: Lehetséges, a megszakításos együttlétnél elég nagy a teherbeesés esélye. Viszonyításképpen: ha nem védekeztek, akkor 1 éven belül 85% a baba esélye, megszakításos védekezésnél 35%.

  • ENikő

    2008. augusztus 10. vasárnap

    Szia Admin!

    Tegnap írtam neked, hogy terhességi tüneteket produkálok ( mellfeszülés, érzékeny mellbimbó, gyakori vizelés, ezek már kb. másfél hete fennállnak), de még nem teszteltem. Kb. 6 nap múlva kellene megjönnie (ha megjön).
    Ma barnás folyást vettem észre, pedig még nem kellene megjönnie (nem szokott ilyen lenni). Lehet ebből még baba, vagy már ne reménykedjek és meg fog jönni?

    Előre is köszi a válaszod…

  • Asterix

    2008. augusztus 10. vasárnap

    Sziasztok!
    Kérdésem az lenne, hogy a jobb mellemből 1-2 csepp átlátszó foladék jön ki nyomás hatására. A mensesemmel minden rendben, utolsó óta nem is volt szexuális kapcsolatom. Ez minek lehet a tünete???????

    Válasz: Hormonzavar, hormontartalmú gyógyszer okozhatja.

  • tesztmániás

    2008. augusztus 09. szombat

    Sziasztok!
    Nekem nincs kérdésem, ma találta rá erre az oldalra, és elég jónak találtam, a redszert is, hogy a kérdések alatt rögtön látszanak a válaszok. Sok oldal áltláthatalan, de ez nagyon tetszik. 34 éves vagyok, nincs gyerekem, 10 éve próbálkozok. Sokáig viszont halogattam a kivizsgálást, a lombik programot pedig ha lehet szeretném elkerülni. Ezért mindent elkövetek, hogy a lombikig ne kelljen eljutni. Kb 2 éve elkezdtem a kivizsgálásokat, kiderült endometriózisom van, erre 3 havi GnrH kezelést kaptam, kb egy évig nem menstruáltam, majd a kontorll lapasoskopia alkalmával mindent rendben találtak, az endometriózis szigetek felszívódtak. Sajnos kiderült még az is, hogy egyik petevezeték sem átjárható. Mivel a vége volt letapadva a petevezetéknek, ezért a műtétet válaszottam márciusban, és a jobb oldali petevezetéket kons. tuba műtéttel sikrült átjárhatóvá tenni. Azóta reménykedek, de minden hónap iszonyat, mindig megjön. Várok még pár hónapot, aztán lehet belevágok a lombik programba. Akik el akarják vetetni a babájukat, azt mindig szívfájdalommal olvasom. Üdv. mindenkinek.

    Válasz: Sok sikert! Szorítunk neked! 😉

  • Katica

    2008. augusztus 08. péntek

    Köszönöm a segítséget!További szép napot!

  • Katica

    2008. augusztus 08. péntek

    Sziasztok!!

    A segítségeteket szeretném kérni!Szülés után felrakattam a hurkot,amit idén ápr.30-án le is vetettem!Azóta rendszerint 28.napra megjön,de most egy hete késik!sok tesztet csináltunk már,de eddig mind negatív lett!A melleim nagyobbak,a hasam fáj,hányinger is van!Mit tegyek?Mikor csináljak tesztet?Előre is köszönöm!

    Válasz: Lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe. Az utolsó együttlétetekhez képes számolj 12-14 napot és akkor tesztelj.

  • Melinda

    2008. augusztus 07. csütörtök

    Sziasztok!Nagyon ézékenyek a mellbimbóim,a mellem,nem fáj.Enyhe hányingereim vannak,és gyakran pisilek!Lehet ebból már baba?

  • andi.

    2008. augusztus 06. szerda

    sziasztok!
    már kb 1 hete késik…semmi terhességre utaló jel..a sok vizeleten kivűl.(az lehet megfázás miatt is)) szerintetek kellene aggódnom???remélem nem!!
    Segítsetek lécci!!Nagy rá az esély???a barátom nem bennem élvezett el..akkor is lehetek terhes???most ez furán fog hangzani..de a szopástól lehetek terhes??
    segítsetek!!
    Egy 16 éves lány

    Válasz: A szopástól nem lehetsz terhes, de a megszakításos együttléttől igen, mert az előváladékban is lehetnek spermiumok.

  • Bluefish

    2008. július 30. szerda

    Kedves Mindenki,
    Remélem, hogy élő még ez a topic és nincs épp uborkaszezon, ugyanis nagyon furdal a kiváncsiság. Szerintetek a ciklus 10. napján lehetséges a terhesség létrejötte?
    /Nagyon jó lenne, ha így lenne…/

  • kata

    2008. július 29. kedd

    sziasztok!
    KB 3 hete furcsán érzem magam,a mellem érzékeny és növekszik!1hete elötej jötbelöle persze megijedtem és meg nyomta ( jöt még)de most megjöt ami elég gyenge vérzés!
    most mi van? terhes vagyok?

    Válasz: Lehet. Vegyél tesztet.

  • béjbike

    2008. július 28. hétfő

    de épp ez az hogy nem védekeztünk:S:S

  • béjbike

    2008. július 27. vasárnap

    Sziasztok!Egy hete feküdtünk le a barátommal de nem védekeztünk!Bennem wolt ugy kb 10 percet!de nem ment el bennem!terhes lehetek????mostanában émelygek és zsibbad a karom!de remélem ezeket csak bemesélem magamnak mert még csak 16 vagyok és hát még nem igazán szeretnék bébit:S:SKérlek válaszoljatok!!Mert nagyon aggódok:S:$:(

    Válasz: Ha védekeztetek, akkor nem lehet gond. Ha 1 hete voltatok együtt, akkor még nem lehetnek terhességi tüneteid. Szóval ne aggódj 😉

  • Adrienn

    2008. július 26. szombat

    Kedves Admin!

    Megint én vagyok. Múltkor arról írtam, hogy lehetnek -e a menstruáció előjelei a hőemelkedés és mellfeszülés. És azt is írtam, hogy 25 – én fog megjönni. Ez sajnos nem történt meg. 🙁 Igaz csak 26. -a van, és lehet, hogy késik, de nagyon félek. Az előző menstruációm rendes volt. Ebben a hónapban csak egyszer voltam együtt a barátommal, védekeztünk, sőt egyikünk sem ment el! Nem lehetek terhes! Vagy mégis az lennék? :S Ne haragudj, hogy írogatok, de nagyon félek… 🙁 Kérlek válaszolj minél hamarabb. Semmi jelet nem tapasztalok magamon, ami terhességre utalna…

  • Vida Agi

    2008. július 25. péntek

    Oké szorítunk!!!

  • Melinda

    2008. július 25. péntek

    SZIA
    Beszelttem az orvosal es kivertem neki a vezer hissztit ,igy nem jovoheten szerdan hannem holnap megyek szombaton orvoshoz……szoritsatok nekem.

  • Melinda

    2008. július 25. péntek

    Szioka kedves Admin !

    Jellenleg beloletek meitek erot ,a verzesem 2 napot tartott tegnap este mar halvanyan jott es nem az a vervoros szine volt inkabb olyan sotett.Egy kerdesem volna ha nem zavarlak,teszerinted mi a teendo ilyenkor,a baba elveszet vagy ha van is nem tanacsos nem egeseges a magzatra nezve ….legyszives ha tudsz es idod engei valaszoly.Nalunk erdelyben nincsenek ilyen site-ok,orvendek hogy raakadam erre.Elore is koszonom es ha tudsz a valaszodat is!

    Válasz: Ha szerinted van baba és mellette vérzés is fellépett, akkor érdemes lenne mihamarabb orvoshoz fordulnod.

  • bogi

    2008. július 24. csütörtök

    Admin!!

    Ma is elvégeztem 2 db terhességi tesztet.Mind a kettő egy csíkos volt.Ennek nagyon örülök, de még mindig nem nyugodtam meg.Beszélgettema barátom Anyukájával (aki tapasztalt ezekben), és Ő azt mondta ,hogy lehet hogy ez egy hormonzavar.És az előző kérdésemre az volt a válaszod hogy a tünetek arra is utalhatnak.Szerinted még mire utalhatnak?
    Előre is köszönöm a válaszod!

  • Melinda

    2008. július 24. csütörtök

    Szioka Admin

    Zokogva olvasom valaszod ma a masadik napja es meg mindig verzem ,programaltatam magamat az orvoshoz de csak jovo heten tud fogadni en addig megbolondulok,egyszeruen sirok es nincsen semmi eletkedvem,nagyon szeretem volna a babat!Kosszonom hogy valaszoltal mindenkinek minden jot kivanok,Melinda.

  • Melinda

    2008. július 23. szerda

    Szia kedves Admin!
    Az en igazi nagy problemam nem tudom mi tortenik velem ,busszke anyuka vagyok van egy 5 eves kisfiam.A problemama majus 2 volt egy avortom(ami nagyon megviselt lekikleg ), jun 26-an megjotta mensem 2 napot tarot ,ra 3-4 napra megint olyan erzesem volt mindtha megint a menstruaciom jonne utan egy hetre nagyon kezdtek fajni a melleim,duzadtak es erzekenyek lettek,szagokra erzekeny voltam es folytonosan faradt,de ma 23 jul megint megjott de mindt az az erzesem mindha terhes lennek ,lehetseges ??? Tudom furan hangzik es igazabbol nagyon szeretnem!!Minden jott kivanok innen Erdelybol neked!

    Válasz: Minden jel terhességre utal. Valószínűleg nem „megjött”,hanem terhesség alatti vérzés, ez pedig komoly dolog, mihamarabb keress fel orvost!!!

  • bogi

    2008. július 23. szerda

    Kedves Admin!
    16 éves vagyk és már 8 napja késik a menszeszem. vettem 3 tesztet ésmind a 3 negatívat mutatott.pedig vannak jelek (hányyinger,ételektől való undor,és ha nyomom a mellem akkor tej jön belőle)és péntekem megyek nőgyógyászhoz.szerinted terhes vagyok?

    Válasz: A tüneteid arra is utalhatnak

  • Adrienn

    2008. július 23. szerda

    Kedves Admin!

    Az lenne a kérdésem, hogy menstruáció előtt lehetnek olyan tünetek, hogy mellduzzadás, hőemelkedés? Nekem most 25-én lenne a menstruációm. És valószínű, hogy ezek az „előjelek”.

    Válasz: Igen, ezek lehetnek előjelek, sőt a hőemelkedés az szinte mindig van menses előtt.

  • gaboca

    2008. július 21. hétfő

    Üdvözlöm,és nagyon szépen köszönöm a válaszát!A legfőbb vágyam az,hogy anya legyek,úgy érzem megértem rá.2oo7 októberében egy hatalmas lelki trauma ért a harmadik hónap után megállt a babám szívverése, és művi beavatkozással elvették tőlem.Most nagyon félek,nem szeretnem ha megismétlődne!Kockáztatja-e a mostani terhességet az,hogy az előző beavatkozás által szünt meg?Ez már,, veszélyeztetett terhességnek ,,minősül-e?Illetve ez a kifejezés mit takar?Mire kellene jobban odafigyelnem?Szeretném ezt a babát a karomban tartani!
    Június 3.-án jött meg rendesen,június 28.-án csak halvány barnás volt.Akkor most hány hetes terhes vagyok?Harmadikától kell számolni a terhességet,vagy a megtermékenyítés pillanatától ami a naptár szerint június 17.-ke volt? Köszönöm előre is a válaszát!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • caty

    2008. július 16. szerda

    Szia.

    2 hete voltam együtt védekezés nélkül a barátommal. Akkor volt a mensim 4. napja. Ő bennem ment el. Úgy tudom, kicsi a valószínűsége, hogy mensi alatt teherbe essek, de csak kicsi, nem nulla. Pár napja folyamatos fáradtságot és folyamatos éhségérzetet érzek. A melleim érzékenyebbek, és van egy kis alhasi fájdalmam.. Tetsztet nem csináltam, nemtudom ilyenkor már kimutatná-e ha esetleg lenne valami. Érdemes csinálni, vagy várjam meg, hogy megjön-e majd…? Köszi a választ előre is.

    Válasz: Már kimutatná a teszt, meg lehet próbálni.

  • NÓri19841024

    2008. július 12. szombat

    Megcsináltam a tesztet…negatív lett …rá pár órára megjött, ahogy szokott lenni:D

  • kRISZTIÁN

    2008. július 11. péntek

    Sziasztok!!csak annyit szeretnék mondani hogy a barátnömmel 3 hete voltunk együtt és gumi nélkül…3 napja kellett volna megjönnie neki és nem igazán igy történik a dolog..jah és nem szed gyógyszert:(…ugye nem terhes….segitsetek léccike minnél elöbb köszi

    Válasz: Jó esély van rá, hogy terhes legyen. Csináljon tesztet.

  • Bríííí

    2008. július 10. csütörtök

    Kesves Admin!

    Olyan problémám lenne, hogy a menstruációm megjött rendesen, és ugyanúgy volt minden, ahogy szokott. A menstruáció elmúlása után pár napja azt vettem észre, hogy felpuffad a hasam. Lehetek terhes? Mert olvastam, hogy vannak olyan nők, akiknek ugyanúgy megvan a terhesség időszakában. Vagy csak egyszerű emésztészavar? Mondjuk én inkább az emésztészavarra gondolok, mert védekeztünk rendesen, meg meg is volt rendesen, csak nyugtassatok meg, kérlek. 🙂

    Válasz:
    Nem vagy terhes. Ha terhesség alatt „megjön”, akkor az jelentősen különbözik a rendes mensestől, minimális barnás folyás van csak és max. 1-2 napig tart.

  • NÓri19841024

    2008. július 09. szerda

    És mennyi az eslye, h terhes lehetek?Nagyon vigyáztunk!

  • NÓri19841024

    2008. július 09. szerda

    HElló!

    Én a menstruációm kezdete után 3 héttel voltam a párommal(8-án kezdetem menstuálni és 28-án voltunk együtt) védekezés nélkül.De nem ment belém, hanem elég sokkal előtte megszakítottuk.
    7-én kellett vna megjönnie és ideges vagyok, de lehet csak emiatt késik. Néha kicsit hányingerem van, de lehet az is az idegeskedés miatt..tnap már alig tudtam aludni. Mikor csináljak terhességi tesztet?Köszi a segítséget!

    Válasz: Már csinálhatsz tesztet!

  • szikla

    2008. július 07. hétfő

    Kedves Tanácsadó,
    a terhesség „gyanújelei”, az alhasi fájdalom, szédülés, émelygés, hányinger hányadik naptól jelentkeznek?
    A ciklusom 10. napján védekezés nélkül szeretkeztem a párommal. Valamivel több, mint egy hét telt el azóta. Az elmúlt napokban arra lettem figyelmes, hogy állandóan aludnék, émelygek, időnként szédülök, és néha úgy fáj a hasam, mint amikor a menszeszem kezdődik, pedig addig még jó 10 nap van. A tavasszal petefészek-gyulladásom volt, ami a mostanihoz hasonló fájdalommal, fáradékonysággal járt, de ezek mellett 38 fokos lázzal is. Lehetséges, hogy ez újult ki, bár most lázas nem vagyok?
    Vagy a terhesség jelei is jelentkezhetnek ilyen korán?
    Mikortól érdemes a terhességi tesztet elvégeznem?
    Előre is köszönöm a válaszát.

    Válasz: Kb. az együttlét után 12 nappal lehet tesztelni legkorábban (de lehet, hogy az még negatív teszt lesz). A jelek néha 1 hét múlva már jelentkeznek, de inkább csak a beágyazódás környékén (10.-12. nap táján) szoktak megjelenni.

  • gaboca

    2008. július 07. hétfő

    Üdvözlöm!Június 28.-án kellett megjöjjön,ami meg is történt de nagyon halvány volt,kevés és négy napot tartott .Július 1.-én elvégeztem egy teszten a próbát:két csík az eredmény,de a második halványabb vörös mint az első.A melleim borzasztóan fájnak,fáradtabb vagyok mint máskor,és néha enyhe alhasi fájdalmaim is vannak.A két csík egyforma vörös kell-e legyen?-csak akkor vagyok terhes?Terhes vagyok-e?Mikor lehet megállapítani ultrahangon a biztos terhességet,illetve mikor lenne érdemes elmennem a nőgyógyászhoz.Előre is köszönöm a válaszát!

    Válasz: Ha két csík van, akkor terhes vagy. Nem kell egyformának lenni a csíkoknak és lehetnek halványak is. A 2. csík csak akkor jelenik meg, ha van baba, tehát nem kétséges a válasz.
    Ultrahangra akkor érdemes elmenned, ha már legalább 1 hete késik a mensid. Nagyjából a 6. terhességi héten látszik az ultrahangon a baba szívverése, és csak akkor mondják ki a terhesség tényét, addig csak a petezsák látszik, ami ugyan utalhat terhességre, de ilyenkor visszarendelnek egy másik UH-ra később, amikor már a szívhang is látszik.

  • Nikolett baba

    2008. július 05. szombat

    mikor válaszoltok?

  • Nikike92

    2008. július 05. szombat

    És a hasam is felfújódott,olyan érzésem is van mintha megjönne most 9.-én kell megjönni-e szerintetek terhes vagyok??
    Köszi a választ!

    Válasz: Lehet, de mivel még csak egy hete voltatok együtt, még nem lehetnek tüneteid. Kb. 5 nap múlva tesztelhetsz legkorábban.

  • Nikike92

    2008. július 05. szombat

    Sziasztok!
    Én kb. egy hete voltam együtt a barátommal,azóta a mellem nagyon fáj a hasam egyre nagyobb mert nagyon sokat eszek,vagy lehet,hogy azért,mert terhes vagyok?

  • Nicole

    2008. július 04. péntek

    Szia!
    Meg mindig nem jott meg a menstruaciom es lassan minden jelet produkalok amit olvastam. Csinaltam tesztet es negativ lett pedig junius elsejen menstrualtam utoljara. Mi tortenik akkor a szervezetemben? Segitsetek! Koszonom!
    Nicole

  • kriszti

    2008. július 03. csütörtök

    a barátommal lefeküdtünk és csináltuk egy kicsit gumi nélkül (2 percig kb) utánna gumival folytattuk , megjött a menzeszem 10 nappal előbb de csak egy napig volt aktiv és a második naptól szokatlanul gyenge , ugye nem lehetek terhes ?

    Válasz
    : nem.

  • Nicole

    2008. július 02. szerda

    Sziasztok!
    Mi szeretnenk a parommal babat es az utolso menstruaciom junius elsejen volt. Jelenleg hatalmasak a melleim,par napja volt este hoemelkedesem, de semmi bajom. Olyan erzesem van mintha meg akarna jonni de nem. Tesztet meg nem csinaltunk hogy ne erjen csalodas. De ezek alapjan van ra esely hogy terhes vagyok?
    Valaszotokat elore is koszonom!
    Nicole

    Válasz:
    Igen.

  • FriC

    2008. július 01. kedd

    Kedves Tanácsadó.
    Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
    Szerinted mitől lehetnek ezek? TERHESSÉG? Az elmult 2 napban ugy fáj a hasam mint ha meg akarna jönni,pedig az még túl korai lenne,hisz csak 12-13-ra várom.
    Nem vmi fényes a közérzetem se. Émelygek,fáj a hasam és felpuffadtam.A melleim is fájnak,fáradt is vagyok megyek is pihizni 1 kicsit.
    Kérlek hogy még ebben az 1 esetben segítsetek vagy segits nekem.
    Nagyon szépen köszönöm előre is.
    FriC

  • FriC

    2008. június 29. vasárnap

    Kedves Tanácsadó!
    Újra lenne 1 kérdésem. Az én ciklusom ugy 22-23napos. (05.27volt mensesem,meg 06.20.-án 2-3napot tartott)Junius 17.-én együtt voltam a párommal és nem védekeztünk.Akkor azt hittem,hogy terhes vagyok juni28.-án csináltam tesztet negativ lett.
    de junius27.-én ujra együtt voltam a párommal ugy hogy nem védekeztünk.
    Rákerestem az interneten az ovuláció szóra és azt irta nekem hogy jun.24-29ig vagyok a legtermékenyebb.
    Na a kérdésem a következök lennének:
    Szerinted mennyi lehet az esély arra hogy most terhes leszek?
    És am. miből állapitható meg az ovuláció?

    KÉRLEK TÉGED MINÉL HAMARABB VÁLASZOLJ NEKEM MERT KIVÁNCSI VAGYOK A VÁLASZODRA.
    ELÖRE IS KÖSZÖNÖK MINDENT.


    Válasz:
    Az ovuláció legkönnyebben úgy állapítható meg, ha megnézed a hüvelyváladékodat (méhnyaknyák), ha átlászó és nyúlós, mint a tojásfehérje, akkor van az ovuláció. Ha fehér, akkor nincs.

  • Vida Agi

    2008. június 28. szombat

    Jutta: A mellből jövő folyás (zöld, barna, tejszerű vagy átlátszó) a legtöbb esetben hormonális működésre vezethető vissza. A lényeg, hogy nem szabad a mellet nyomkodni, mert ez beindítja a hormonműködést (azt hiszi a mell, hogy szoptatás következik)

  • Juttta

    2008. június 27. péntek

    A zöldes emlőváladék mitől lehet?

  • adam

    2008. június 27. péntek

    Bnőmnek az elmult este ugy begörcsölt a hasa(a köldöke kerölül) h dokit kellet hivni. Adott neki egy injekciót és attól elmult de attol ki is adta magábaól ami benne volt(hányt). A doki azt mondta h köldökkólia. Ma egésznap fáradt meg furán érzi magát. Emiatt lehet ez? De gyógyszert szed(yadine). Mitől lehet ez neki?

    Válasz: Ha gyógyszert szed, akkor biztos nem terhes.