A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • Tanácstalan

    2010. március 22. hétfő

    Tisztelt Ágnes!
    Köszönöm a válaszát.

  • Tanácstalan

    2010. március 20. szombat

    Tisztelt Ágnes!

    Férjemmel most tervezzük második babánkat. Február 28-án jött meg az utolsó menstruációm. Az ovulációt megérzem, mivel ciklus közepén alhasi fájdalmam van. Akkor akcióba is léptünk. Ez március 14-én volt. Azóta (tehát az ovuláció óta) nem múlt el az alhasi fájdalom. Korábbi terhességem alatt ilyen tünetem nem volt. Ez lehet-e annak a tünete, hogy sikerült teherbe esnem, vagy inkább valamilyen gyulladásra gyanakodjak és nőgyógyászhoz forduljak. Illetve várjak a következő mensesig?
    Válaszát előre is köszönöm

    Válasz: Egy nő két terhessége nem zajlik feltétlenül egyformán. Ha a fájdalom nem erős, csak enyhe feszülés, ami nem is mindig érezhető, akkor nem valószínű, hogy rosszat jelentene. Ha a menzesz nem jön meg, akkor érdemes tesztelni, viszont ha megjön, a fájdalom mégsem szűnik meg, akkor érdemes lenne orvoshoz fordulni.

  • F.Patrik

    2010. március 20. szombat

    Köszönöm a választ, a helyzet az hogy azóta szúró fájdalmat érez a jobb oldalt a vakbél és a petefészek körül, a hányinger azóta is megmaradt fej fájása is van , ha nem terhesség akkor mi lehet ez? Biztos hogy ezek a tünetek nem terhességre utalnak? Ne haragudjon hogy sokat kérdezek de kissé megvagyunk ijedve és így könnyebb kérdezni mint szemtől szemben egy doktorral. Köszönöm hogy elolvasta. Várom válaszát.

  • tündy

    2010. március 20. szombat

    Kedves Tanácsadó!
    én párnappal ezelőtt lefeküdtem a barátommal…de nem védekeztünk.mielőtt elment volna kivette,vártunk kb.5-10 percet megint elkezdtük és attól félek hogy maradhatott benne és amikor másodjára csináltuk kijöhetett az ami még benne volt…de hozzá kell tennem azt is hogy Februárba 2x volt meg…és most Márciusba 19.én jött meg de csak két csöpp volt.Terhes lehetek?
    Terhesség tüneteit még nem észleltem.

    Válasz:
    Ez a megszakításos módszer nem éppen biztonságos, kb. 5% a teherbeesés esélye, de ha 1 éven túl is csak így védekeztek, ez 35%-ra is növekedhet. Ha márciusban csak ilyen kevés vérzésed volt, akkor van okod terhességre gyanakodni, egy tesztet érdemes lenne csinálni.

  • Lujzii

    2010. március 20. szombat

    Üdv!az lenne a kérdésem így 20 évesen, hogy a párommal kb egy hónapja szeretkeztünk megszakított közösüléssel, és azóta nem jött meg, csináltam teszteket mind negatív semmiylen tünetem nincs. akkor mégis mi lehet a baj?miért nem jön meg?Köszönöm.Lujzi

    Válasz: Előfordulhat, hogy tévesen mutat negatív eredményt a teszt, de az is lehet, hogy valamilyen hormonális oka van. Ha már 1-2 hete késik, érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz, hogy minél előbb kiderüljön, mi is a gond. A megszakításos módszernél kb. 5% kockázata van a teherbeesésnek.

  • F.Patrik

    2010. március 17. szerda

    Sziasztok! Lenne egy kérdésem, márc.12 (péntek) együtt voltam a barátnőmmel, elszakadt a gumi, és 17. én (szerda) hányingere van déltől egészen mostanáig és ahogy olvasgattam lehetséges a teherbeesés de az is lehetséges hogy ilyen hamar jelentkezzen a hányinger? Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Nem, terhességi tünete (bármilyen) legkorábban az együttlét utáni 10.-12. napon lehet.

  • Rozi

    2010. március 17. szerda

    Sziasztok!Kérdésem lenne,szeretnék választ kapni rá.febr.22.-én volt utoljára a mensesem,ami nálam 2-3 napig tart mindig.Még márc.16.van,szóval még lenne pár nap a norm.menstruáció napjáig,de kb.3 napja megduzzadt,fáj a mellem,de nagyon.Van már egy 9 éves kislányom,de nála nem fájt így a mellem,vagy 5 éve inplantátumom van,azért fájhat jobban? Nemrég voltam mellkontrollon,semmi gáz.Lehet ez akár menstruácios fájás,vagy izomláz? Nem szeretnék most teherbe esni. Nyugtasson meg valaki!

    Válasz: Ha a fájdalom erős, erősebb, mint egy sima izomláz, akkor azért jobb megnézetni! Lehet izomláz, ha tornáztál, lehet a menzesz előjele, de ha még nem aktuális, akkor nem valószínű. A terhességek viszont nem feltétlen egyformán zajlanak. Egy nő két terhessége is lehet teljesen különböző.

  • Petra

    2010. március 15. hétfő

    szia kedves Tanácsadó!
    nagyon félek.
    tegnap délután lefeküdtem a barátommal. nem védekeztünk de nem élvezett el csak a közelében járt.
    nagyon félek mi van ha terhes vagyok nem akarok még 15évesen szülni.
    anyunak félek szólni.
    segíts kérlek
    kollégista vagyok.
    kedden délután ha megveszem a terhességi tesztet akkor kimutatja majd?

    Válasz:
    Max. 5% a teherbeesés kockázata. A teszt még így 3-4 nap elteltével nem biztos, hogy kimutatná. Viszont ha véletlenül tényleg pozitív, mindenképp el kell mondanod anyukádnak. Addig viszont annyit javasolnék, hogy az ilyen helyzetek elkerülése végett mindenképpen és minden alkalommal védekezzetek, például óvszerrel.

  • Ilcsi88

    2010. március 13. szombat

    Kedve Tanácsadó!

    Nekem egy olyan problémám lenne, hogy február 15 meg volt a menstruációm, ami nem a megszokott volt és három napot késett, ami eddig nem volt jellemző, így csináltam egy tesztet, ami halványan, de pozitív lett!Tüneteim vannak, de biztosra akartam menni, így csináltan március 9én is kettőt, amik negatív lett.
    Most akkor nem vagyok terhes?Vagy mi lehet a gond?

  • anett

    2010. március 11. csütörtök

    Kedves Tanácsadó.
    Barátommal 3 hete feküdtünk le nem védekeztünk de amikor érezte kihúzta, utána még egyszer és sperma maradhatott-e rajta amitől terhes lehetnék?

    Válasz: A megszakításos módszernél kb. 5% a teherbeesés kockázata.

  • lolly

    2010. március 09. kedd

    Sziasztok! Segítséget kérnék… november végén szeretkeztünk a barátommal, óvszerrel védekeztünk, ami felmondta a szolgálatot. Esemény utáni tablettát rögtön 8 órával az aktus után bevettem és azóta nem volt kétes együttlétünk! A menstruációm is megjött a tabletta bevétele után 5 nappal, aztán pedig rendszeresen a szokott időben jelentkezett. De most Március 5-én kellett volna megjönnie…és késik, semmi jelét nem látom, hogy meg akarna jönni! :S De terhességnek sem érzem a jeleit, nincs hányingerem, nem feszül a mellem…semmi! Lehetséges, hogy így ennyi idő után nem vettem észre, hogy teherbe estem, még ha tünetek nincsenek is!? Azért már 3 hónap elteltével érezném, hogy pocaklakóm van, nem? Vagy ez a menstruáció elmaradás a tablettának köszönhető? Előre is köszönöm! 🙂

    Válasz: Az esemény utáni tabletta valóban összezavarhatja a ciklust, de ha azóta már háromszor is normális lefolyású menzeszed volt, nem valószínű, hogy most amiatt van a késés. Az se valószínű, hogy 3 hónapig terhesség mellett rendesen megjön. Viszont a tünetek hiánya nem zárja ki biztosan a terhességet. Nem mindenki érez tüneteket. Nem tudom, mi lehet a helyzet, ha bizonytalan vagy, egy tesztet esetleg csinálhatsz.

  • marcilla

    2010. március 06. szombat

    Kedves Tanácsadó

    Február 20.-án volt az utolsó menstruációs napom. A ciklusom általában hosszabb mint 33 nap.
    A párommal spirállal védekezünk. De két napja, olyan érzésem van mintha a mensesem jönne meg, ilyenkor a bal mellemben főként elég erős nyomásérzékenységet érzek, szinte már fájdalmat, és megduzzadtak a melleim. Más tünetem nincs.
    Lehetek – e terhes? Vagy mi lehet a probléma. Mostanában elég sokat stresszelek, közrejátszhat ez is?
    Válaszát előre is köszönöm.

    Válasz:
    Előfordulhat spirál mellett is a terhesség, bár kicsi az esélye.

  • volare

    2010. március 06. szombat

    Hello! Érdeklődnék febr.10 -én volt meg utoljára a mensesem és 24 én voltam együtt a párommal.De a menstruációs ciklusom ált.25-26 naposak.Lehetek terhes,mert még nem jött meg?

    Válasz: Ha azóta sem jött meg és nem védekeztetek, akkor lehetsz terhes, csinálj egy tesztet!

  • izabella

    2010. március 05. péntek

    3 honapos terhes lennek? 3 honaja lefekudtem a volt baratommal. de vedekeztunk. azota rendszeresen megjon a mestruaciom…szerintetek terhes vagyok???…nagyon felek ettol hogy ez bekovetkezhet:(..kerlek segitsetek!!!! elore is koszi

    Válasz: Ha védekeztetek, és azóta is rendesen megjön a menzeszed, akkor nem kell aggódnod. Vagy van valami, ami miatt gyanakszol? Ha igen, csinálj egy tesztet!

  • Gábor

    2010. március 05. péntek

    Kedves Tanácsadó!

    Előző levelemben írtam már önnek melyre választ is kaptam, viszont érdeklődnék még, hogy a barátnőmnek ugyebár 15.-e körül szokott megjönni és február 14.-én voltunk együtt. Most március 3.-a körül olyan érzése volt h. megfog neki jönni, illetve görcsölt a hasa is. Természetesen elolvastam a fórumát is. Mit gondol hány % esély van arra, hogy ez a terhesség tünete?

    Köszönettel,
    Gábor

  • Szabina

    2010. március 04. csütörtök

    Sziasztok!Én a párommal Február 16.-án voltam együtt és utánna 1hetet késett!Nekem általában hat napig van meg a de most csak három napig volt!Nagyon fájnak a melleim és a hasam is!csináltam tesztet de az negatív lett:(Hány %hogy terhes vagyok????Előrre is köszönöm a segítséget!

    Válasz: Ha a vérzés sokkal enyhébb is volt, mint a megszokott, és a színe sem volt élénk piros, csak inkább barnás, akkor még nem zárható ki a terhesség. Pár nap múlva érdemes a tesztet megismételni.

  • pattyne

    2010. március 03. szerda

    Tisztelt Doktor Úr!
    4 napja szeretkeztem, elég hosszú kihagyás után. Tegnap hirtelen rámjött az állandó pisilhetnék, és a vizelet mellé vér és nyálkahártya is ürült (az együttlét a ciklus 7. napján történt-védekezés nélkül). Nagyon fájdalmas volt a vizelet ürítése és szinte 20 percenként éreztem hogy megint sürgősen vécére kell mennem. A tegnap délután így telt el. Este ahogy megfürödtem, semmi gond nem volt már, végigaludtam az éjszakát és ma már semmi nem emlékeztetett a tegnapi „szörnyűségre”. Elképzelhető, hogy teherbe estem?

    Válasz: A terhesség leghamarabb 10 nap elteltével okozhat tüneteket. 4 nap után a gyakori vizelet, a vérzés, különösen a fájdalom nem valószínű, hogy terhesség miatt van. Nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést szedtél össze.

  • inka

    2010. március 01. hétfő

    KEdves Tanácsadó!

    Az utóbbi időben kissé ingatag a menstruációm mert november és december között 36 napig nem jött meg utána januárra már sak 21 nap volt amíg nem szóval egy héttel előbb jött meg mint kellett volna. Most februárba már 1 hete meg kellett volna jönnie és még mindig semmi. A barátommal mindig védekeztünk de persze az elején kis ideig gumi nélkül csináltuk. viszont ebben a hónapban két hetet nem is találkoztunk pont a közepe felé. Lehetséges hogy esetleg terhes vagyok? Nagy stresszelek ezen néha fáj a hasam lehet hogy a stressz okozza??
    köszönöm

    Válasz: Teherbe esni nem csak középidőben, hanem a ciklus bármelyik szakaszában lehet, bár kisebb eséllyel. Ennek viszont minimális a kockázata, ha minden alkalommal védekeztek. Kb. 1-2%. Viszont ha késik, érdemes tesztelni, hogy mielőbb kiderüljön. Ha a negatív teszt ellenére mégsem jön meg, akkor viszont jobb orvoshoz fordulni, mert a vérzéskimaradás sosem természetes.

  • Milla

    2010. február 28. vasárnap

    Kedves Tanácsadó!

    Igazából az elmúlt napokban rengeteget olvastam ebben a témában fórumokon, de egy kis megerősítésre lenne szükségem. 🙂
    3 évig szedtem fogamzásgátlót, tavaly augusztusban abbahagytam (nem gyermekvállalás miatt, hanem a szervezetemet szerettem volna „pihentetni”). Szeptembertől rendszeresen megjött, majdnem mindig 34 napos ciklusokban, kétszer volt 39-40 nap. Utoljára január 20-án volt, tehát elvileg már több mint egy hete meg kellett volna jönnie, de nem…
    Kerestem ovuláció kalkulátort is (nem tudom mennyi értelme volt?!), és a legtermékenyebb időszaknak február 2-től 9-ig lévő hetet adta. Ekkor nem voltunk együtt a párommal, csak egy héttel később. A védekeztünk-e kérdésre, bugyután azt tudom válaszolni, hogy igen is meg nem is… Az aktus elején nem, aztán igen, óvszerrel… Tudom, butaság volt ez is… A melleim kicsit feszülnek, de általában szoktak; semmi más jel. Mekkora az esélye, hogy teherbe estem? Lehetséges, hogy a fogamzásgátló befejezése mostanra zavarna be a ciklusba?
    Tudom, rengetegen kérdezik ezt, és természetesen tesztet kell majd csinálnom, de nagyon félek őszintén szólva. 🙂

    Köszönöm türelmét, és válaszát!

    Üdvözlettel

    Válasz: Lehet ez még a tabletta hatása, de kb. 5% esély a terhességre is van. A legjobb ötlet a teszt.

  • Gabi

    2010. február 28. vasárnap

    Köszönöm szépen a válaszát!
    Tegnap csináltam a második tesztet, és negatív lett, de még nem adom fel. Szerdán megyek orvoshoz!Remélem minden rendben lesz!

  • Gabi

    2010. február 28. vasárnap

    Kedves Tanácsadó!

    Nagyon aggódom…Február utolsó napja van és még mindig nem jött meg a menzeszem, pedig 15.-én kellett volna. Egész hónapban vártam, hogy megjöjjön, hisz’ annyira görcsölök, de semmi.A melleim nem fájnak, hányingerem ritkán van.
    Januárban többször is védekezés nélkül voltunk együtt a párommal, mert nagyon vágyunk egy kis babára. De nem merem magam beleélni, mert 2 terhességi teszt negatív volt.Októberi veseműtétem miatt február 4.-én csináltatnom kellett egy vizelet vizsgálatot, és kimutatta, hogy sok baktérium van a vizeletemben. Lehet, hogy ettől késik? De sajnos a műtét előtt még rosszabb volt a helyzet és mégis mindig megjött…
    A kérdésem az lenne,hogy van esélyem rá, hogy babám lesz, a negatív tesztek, és a rossz eredmény ellenére is?

    Köszönöm válaszát: Gabi

    Válasz: Nem, a baktériumoktól nem maradhat ki a menses. Lehet, hogy terhes vagy, de túl korán teszteltél, amikor még kevés volt a HCG a vizeletben, ha mostanában csinálod meg, akkor már elég sok idő eltelt a kimaradás óta, már ki kéne mutatnia a tesztnek. Ha negatív az eredmény, akkor mindenképpen vizsgáltasd ki magad, semmiképpen nem jó, ha ennyi ideig kimarad a menses, ennek utána kell járni, mi okozhatja.

  • lola

    2010. február 27. szombat

    jóestét!!
    Azzal a kéréssel fordulok hozzátok,hogy megjött a menzeszem február 15.én hétfőn.Barátommal szeretkeztünk február 19.én (pénteken) úgy hogy már csak enyhe volt a vérzésem.Védekezés nélkül szeretkeztünk,és nem észlelte hogy elfog menni hanem egyszercsak kihúzta és a hasamra ment el. Félek nagyon hogy teherbe estem ilyenkor mennyi rá az esély hogy menzesz végén előcsepp esetleg került a hüvelyembe? Nagyon köszönöm a választ nagyon parázok válaszoljon valaki kérem!!!!

    Válasz: Kb. 5%.

  • Lívia

    2010. február 27. szombat

    Tisztelt Cím!

    Most második gyermeket szeretnénk. Ha összejött a bébi, kb. 10-11 napos lehet idebent. De már egy hete annyira fáj a mellem, mint még soha. Megduzzadt, megkeményedett. Napok óta aludni is alig tudok, úgy fáj.A mellbimbóm is nagyon érzékeny. Orvoshoz még nem mentem. Az első terhességemnél nem volt ilyen problémám. Furcsállanám, ha pár napos fogantatás után már látszana a mellemen a változás. Ez mell gyulladás lehet?
    Köszönöm a válaszát!

    Lívia

    Válasz: Ez nem probléma, hanem terhességi tünet 🙂 A beágyazódás a fogantatás utáni 7-10. napon van, utána kezdődnek termelődni azok a hormonok, amik mellfeszülést okoznak. Ha nem jön meg a mensesed, akkor csinálj egy tesztet és utána menj orvoshoz.

  • Limcsi

    2010. február 26. péntek

    Hello!

    Az volna a kérdésem van-e okom aggódni, ha két hete „akcióztunk” és 5 napja meg kellett volna jönnie a mensimnek, de még mindig semmi? Pedig védekeztünk is, óvszert használtunk, aminek nem volt semmi baja, nem lyukadt ki meg ilyenek. Mekkora az esély így hogy terhes lettem?
    A választ előre is köszönöm!

    Válasz: Kicsi az esély, 1-2%, de nem lehet kizárni. Szerintem érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • Skiny

    2010. február 25. csütörtök

    És December óta nem jött meg a mensim:(

    Válasz:
    Ilyen hosszú kimaradásnál már érdemes orvoshoz menni, főleg, ha a tesztek nem mutatnak semmit.

  • Skiny

    2010. február 25. csütörtök

    Sziasztok !
    Segitsetek !
    Kedd este teszteltem Gabriel terhességi tesztel,ma is ránéztem a tesztre megtartottam és most egy fehér csík jelent meg a T mezőnél olyan kis „bemélyedés” nem értem mivan 🙁
    Pedig elsőre 10 perc után negatív lett . Előre is köszi a segítséget.

    Válasz:
    Legalább halványan el kellett volna színeződnie, akkor pozitív lenne. De a teszt tévedhet is!

  • Zsebi

    2010. február 24. szerda

    Sziasztok! Nekem lenne egy olyan gondom, hogy új helyre költöztem, decemberben. Akkor még megjött, de 2 hónapja már nem! Viszont párommal szakítottunk. Október óta nem is voltunk együtt! Viszont most 15.ével kibékültünk, csak most voltunk együtt…(persze mint itt mindenki gumi nélkül csináltuk mi is), De még mindig nem jött meg!:S Én egyáltalán nem gondolok arra, hogy terhes lennék. Csak nem értem,hogy mi lehet az oka! Én arra gondolok, hogy a költözés zavart be!Elég messze költöztem el a régi lakohelyemtől! Köszönöm Zsebi

    Válasz: Ne arra gondolj, hogy mások hogy csinálják, ha nem szeretnél gyereket, védekezzetek! Ha bizonytalan vagy, akkor viszont egy tesztet érdemes lenne csinálni.

  • Dóra

    2010. február 24. szerda

    Válaszát előre is köszönöm!

  • Dóra

    2010. február 24. szerda

    Kedves Tanácsadó!
    A párommal óvszerrel védekeztünk, de kiszakadt. Hány % esély van rá h. terhes vagyok?

    Válasz: Ez több dologtól függ, kb. 5 és 20% között.

  • Béla

    2010. február 24. szerda

    Kedves Tanácsadó!

    Röviden szemléltetném a helyzetet. Barátnőmmel együtt voltunk egy este és óvszer nélkül. Elmenni biztosan nem mentem el, erre egészen biztosan emlékszem. De az együttlét után olyan információt kaptam tőle, hogy olyan „furcsa” érzése van.. Mintha történt volna valami. Amit épp nem szeretnék. Azért félek nagyon ettől a kijelentéstől, mert hallottam olyat, hogy nők ezt mérhetetlenül meg tudják érezni ha probléma van.
    Előváladék volt, az szokott lenni, de nem egy barátnőmnél ebből még soha se volt probléma. Pont nála. Kérdésemre azt kaptam tőle, hogy 14-16 nap telt el a menstruációja óta.
    Kérdésem, hogy van e okom félni, mert először találkozom ilyen esettel.

    Előre is nagyon köszönöm válaszát!

    Válasz: Az valóban igaz, hogy a nők sokszor megéreznek dolgokat, de gyakran tévednek is. Kb. 5% esély van arra, hogy ilyen módon teherbe essen. Ha eltelt már 12 nap, érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • Gábor

    2010. február 23. kedd

    Igazából volt már olyan, hogy kimaradt neki egy hónap. Maga szerint mekkora esély van arra, hogy terhes legyen a barátnőm?
    Segítségét előre is köszönöm.

  • Gábor

    2010. február 22. hétfő

    Hello,

    Érdeklődnék, hogy február 14.-én voltunk együtt párommal és úgy észleltük mintha kiszakadt volna az óvszer. Barátnőmnek február 21 óta hányingere van, lázas, hőemelkedése (orvos szerint influenza). Általában 15.-e körül szokott neki megjönni a havi menstruációja,de ez elmaradt.

    Valószínűleg terhes most a barátnőm?

    Várom mielöbbi válaszát.
    Köszönettel,
    Gábor

    Válasz: A 14-i eset után még másnap meg kellett volna jönnie. A láz, hányinger valószínűleg inkább az influenzának tudható be, egyébként is korai lenne még terhességi tünetnek. Viszont a kimaradt vérzés miatt mindenképp érdemes lenne tesztet csinálni.

  • Mary

    2010. február 21. vasárnap

    Ha 2hónapos terhes lennék az már látszódna a hasamon,nem?
    Már éreznék hányingert meg ilyeneket,gondolom.
    2hónapja voltam együtt utoljára a volt barátommal,azóta nem jött meg.Szokott késni,ilyen gyakori,de sosem védekeztünk. Megszakításossal próbálkoztunk,és most eg picit parázok,hogy mi van akkor,ha?…de nagyon reménykedek,hogy csak bemagyarázom magamnak….
    kérlek segítsetek!!

    Válasz:
    2 hónapos terhesség még általában nem látszódik, és terhességi tüneteket, pl. hányingert sem érez mindenki. Előfordul, hogy a vérzés kimaradásán kívül az első jel az, mikor kb. 20 hetesen először érzi meg a baba rúgását. Mindenképp azt ajánlanám, hogy csinálj egy tesztet!

  • biyahh

    2010. február 18. csütörtök

    Bocsánat az előző kérdésemhez* 2010. január 31.én kezdtem szedni a tablettát.

  • biyahh

    2010. február 18. csütörtök

    Kedves Tanácsadó!

    2009. Január 31.én kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát a menszeszem 5.napján. A párommal 2010. febr.7.én gumióvszer nélkül szeretkeztünk azzal a bizonyos „megszakításos módszerrel” , de nem élvezett belém, nagyon óvatosak voltunk, sőt eddigi együttléteink során előváladékot sem fedeztünk fel nála. például orális szex során. Picit félünk, mert kezd fájni a hasam, hányingere van és hangulatingadozásom, de ez nálam teljesen normális a menszesz előtti héten, hisz 22-23.án kell megjönnie a tabletta szerint.
    Ön szerint félhetünk? Ilyen fiatalon nem vagyunk még felkészülve egy babára.

    Előre is köszönöm válaszát.

    Válasz: Teljesen kizárni nem lehet a terhességet, de max. 5% erre az esély. Ha netán kérne a menzesz, akkor érdemes egy tesztet csinálni.

  • Barby

    2010. február 17. szerda

    Ja és még annyit , hogy mi 12-én voltunk együtt és 14-15-én volt peteérésem !

  • Barby

    2010. február 17. szerda

    Én most 7,5 hetes terhes vagyok ! Utoljára december 31-én volt meg , január 20-án voltam orvosnál rákszűrésen , csináltattam egy vizelet vizsgálatot is , mert a párommal 1 hónap alatt 4 szer voltunk úgy együtt , hogy belém is élvezett ! A teszt negatív lett , de aztán mégse jött meg ! Csináltam 2tesztet is itthon , itt már mind a kettő egyértelműen pozitív lett ! Egy hete voltam orvosnál újra és a babám 3,5 miliméter ! Nem voltam rosszul , nem szédültem , semmi terhességre utaló panaszom nem volt csak annyi , hogy nem jött meg ! Tehát én szerintem az , hogy valaki panasz mentes még nem jelenti azt , hogy nem terhes ! És a pózzal kapcsolatba szeretném mondani a véleményem : szerintem mind 1 milyen pózba a lényeg , hogy mind a ketten élvezzétek , legyetek felszabadultak ! Mi a párommal január 12-én mikor összejött a baba úgy voltunk együtt , hogy én voltam felül , tehát mindenki azt gondolná , hogy az úgy képtelenség , mert ugye fel állsz és kifolyik… ezért szerintem nem a póz számít ! Szerintem aki babát akar ne számolgasson a pete érésre csináljátok mindig védekezés nélkül ha minden nap együtt vagytok akkor minden nap csináljátok úgy és akkor biztos , hogy a pete érésbe is be csúszik az együttlét és hamar lesz babátok !

    Válasz: Egyrészt: ez igaz, és ez a jó hozzáállás, de másrészt: nem mindenki ilyen szerencsés, hogy ilyen könnyen és gyorsan sikerül teherbe esnie.

  • Csilla

    2010. február 16. kedd

    Kedves Tanácsadó
    én olyan próblémával fordulok ide,hogy kb 1 évig szedtem nagyon nagy hormon tartalmú fogamzásgátlót(rendszertelen ciklus miatt lett felirva) az utolsó 2 hónapban rendszertele lett a menzeszem,2 hétig volt..és hetente megjött.kaptam uj tablettát 3 fázisosat rögtön elkedztem szedni de ezse vált be ugyanigy össze vissza járt a ciklusom,orvosom javasolta hogy egy hónapig ne szedjem,megvizsgált vér ultrahang..minden,nem talált semmit csak vérszegénységet..
    most abban a hónapbanvagyok amikor nem szedem,és már nemtudom h mikor is kéne jönnie..teljsen kiszámithataln lett,uj tablettát kaptam amit a menzi első napján kéne elkezdenem szednem..de még nemjött meg már kb 20 napja hogybefejeztem a a régi tabit,barátommal 2 szer voltunk együtt óvszerelle,egyszer pedig..kihúzásos módszer de még a közelében sem járt,télleg pár perc volt,
    nagyon aggódó tipusvagyok, az a kérdésem hogy normális ha ennyi sok váltás meg ciklus zavar után most nem jönmeg??
    és utolso hét hétbe,jhasmenésem volt most meg influenzés vagyok..és vastablettát is szedek most szóval teljes a káosz
    érdemes még ezmiatt is agggódnom vagy majd megfog jönnI?

    Válasz: Ha egyébként, gyógyszer nélkül is rendszertelen volt a ciklus, akkor nagy az esély, hogy a tabletta abbahagyása után is rendszertelen lesz. Sajnos ez nem ritka. Ettől függetlenül nem lehet kizárni, hogy történik peteérés, de ez így teljesen kiszámíthatatlan időben. Tehát ha van is esély a teherbeesésre, az max. 5%.

  • anna88

    2010. február 16. kedd

    Kedves Tanácsadó!

    Én nem aggódó levelet szeretnék írni, hanem pont az ellenkezőjét. Szeretnék teherbe esni. Kérdésem a következő lenne: milyen pozitúrák ajánlottak, hogy minél hatékonyabban történjen meg a behatolás? Az interneten található peteérés-kalkulátorral kiszámoltam a lehetséges peteérési dátumokat. 5 napot adott meg. A kérdésem ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy csak és kizárólag ebben az 5 napban történhet meg a fogantatás vagy csak ebben az időszakban a legvalószínűbb? Köszönettel: Anna

    Válasz:
    Ez az 5 nap csak a legesélyesebb, de ettől függetlenül a ciklus bármelyik szakaszában sikerülhet. Hogy mi a jó pozíció, azt nehéz lenne meghatározni, ki kell tapasztalni. Talán a leghagyományosabb variáció a tuti, ahol a nő van alul, és a hátán fekszik. De a pozitúránál fontosabb, hogy mindkét fél kellően ráhangolódjon, hogy élvezze az együttlétet.

  • Irén

    2010. február 15. hétfő

    Kedves Tanácsadó!

    Párommal pontosan két hete feküdtünk le egymással először.Első alkalommal használtunk gumit,de utána azt a bizonyos „kihúzásos” módszert még aznap este és azóta is.Természetesen nagyon vigyáztunk/vigyázunk.És igen,tudom…az előváladéktól is lehet teherbe esni.Ennek pont két hete.Most pedig 2napot késik.Eddig még nem fordult elő az elmúlt fél évben.Bár mostanában,az elmúlt egy hónapban eléggé stresszelem magam és rendszertelenül is eszem,talán ettől is késhet,meg amúgy is ideges típus vagyok…Pénteken úgy éreztem,hamarosan megjön,(volt is egy kisebb váladék/folyásom),túlságosan is volt olyan érzésem,ill.lelkileg érzékenyebbé is váltam.Múlt héten,vagyis az aktust követően 1héttel később lebetegedtem.Nem éreztem az ízeket estébé ill. volt néhány nap amikor folyamatosan pisilnem kellett.De az elmúlt.Valószínűleg felfázásom is lehetett.Bár nem tudom…Aztán hirtelen megszűnt ez a rengeteg vizelési inger.Hányingert viszont csak néha érzek,de azt inkább az idegeskedéstől.Valószínű,hogy teherbe estem?

    Válasz: Lehetséges, hogy csak az idegeskedéstől késik, de mivel csak megszakítással védekeztetek, van kb. 5% esély a terhességre is. Ha továbbra sem jön meg, mindenképp csinálj egy tesztet.

  • aggódó lány

    2010. február 13. szombat

    Még mindig semmi!Csak a folyamatos görcs.
    A védekezés pedig nehéz nálunk.A gumi óvszerre allergiás vagyok,utána napokig fáj,viszket stb…a fogamzásgátlóról beszéltem édesanyámmal,de nem engedi.Akkor most így mit tegyek ? Nem merek tesztet csinálni,félek az eredménytől.

  • aggódó lány

    2010. február 11. csütörtök

    Azt még kihagytam,hogy az előző mensim is 1 hetet késett.És alapból rendszertelen…reménykedhetem abba ,hogy hamarosan meg fog jönni ?

    Válasz: Ha egyébként sem pontosan szokott megjönni, akkor lehet, hogy most is erről van szó, de mindenképp ajánlanám, hogy beszéljetek meg valami hatékonyabb védekezési módot!

  • aggódó lány

    2010. február 11. csütörtök

    Szia!
    Nekem már 1 hete késik a mensim és aggódok.Nem tudom mi lehet a baj!? A párommal nem védekezünk egyáltalán csak azzal a bizonyos „kiveszi” módszerrel.Tudom ez nagy probléma.
    Viszont nem rég voltam labor vizsgálaton és ott a vizelet kimutatta,hogy kevés baktérium van benne és ha jól emlékszem talán vérplazma(ezt nem értettem rendesen).Hallottam olyat is,hogy hízás is késlelteti a menszit.Én pedig mostanában felszedtem pár kilót.Szóval valamelyik okozhatja a késést?
    Érzek enyhe görcsöt…mindig várom,hogy megjöjjön de semmi.Terhességre utaló jelek nincsenek.Nem vagyok szagoktól rosszul.Nem émelygek,nem szédülök.Említette az orvosom h a kevés vizeleti baktérium miatt ugye sokat kell majd wc-re mennem,ami meg is van.
    Nagyon aggódok! Nem állok még kész egy kisbabára,hisz még csak 18 vagyok.
    A segítséget előre is köszönöm.

    Válasz: Amiket leírtál, még nem okoznak egyértelműen vérzés kimaradást. Viszont ha csak ilyen módon védekeztek rendszeresen, akkor a terhesség kockázata minden alkalommal egyre nagyobb. Attól, hogy nincsenek terhességre utaló tüneteid, még gyanakodhatsz terhességre, sőt az javaslom, ha még nem csináltál, csinálj egy terhességi tesztet!

  • Segits

    2010. február 07. vasárnap

    Alkalom utáni tablettát kellet használnunk, belém is élvezett a párom,
    az alkalom után kb 26 órára vettem be. 72 óra az időkorlát, de belefért.
    100%-san elmegy az esetleges baba? És az nem baj hogy egy hónappal ezelőtt
    is vettem be ijen tablettát? Kérem segítsen sürgős.

    Válasz: Az nem befolyásolja a tabletta hatását, hogy előzőleg használt-e már ilyet. De ezt rendszeresen nem célszerű alkalmazni, mert nagyon megterheli a szervezetet. Érdemes lenne valami megelőző védekezési módot kitalálni.

  • Zaza

    2010. február 07. vasárnap

    A parom belem elvezett de ez utan torteno 26 orara kb.
    Vettem be a tablettat. A kovetkezot meg 12 orara ra.
    Az idohatar 72 ora, de ez meg belefert. Igy 100%-ra
    elment az esetleges baba? Kerem segitsen
    nagyon fontos.

    Válasz: Ha a tabletta bevétele után 7 napon belül jelentkezik vérzés, akkor igen.

  • Segits

    2010. február 07. vasárnap

    Sziasztok legyszi segitsetek.
    Az alkalom utani tabletta 100%-os vedelmet nyujt?
    Es kb. 2 hete a baratom kb. 3 centire hatolt belem
    1 masodpercig ( de ez ketszer is megtortent par nappal
    utana ) terhes lehetek ettol? Mert a mellem is faj,
    de nem a mellbimbom, hanem kijjebb.
    A bimbom csak erzekeny. Vagy az lehet a mensi tunete is?
    12-e korul kell megjonnie, de mar faj is kicsit a hasam,
    de egy kicsit elesebben faj.

    Válasz: Ha csak valóban ennyi történt, akkor nem valószínű, hogy terhes vagy. De esemény utáni tabletta helyett inkább valami megelőző módszert kellene alkalmaznotok. Fiataloknál az óvszer a legjobb megoldás! De ha mégis gyanakszol, és esetleg ennél több is történt, mint amit leírtál, akkor csinálj egy terhességi tesztet! De a mellek érzékenysége menzesz előtt is előfordul, 12-e már mindjárt itt van!

  • Bia

    2010. február 05. péntek

    Sziasztok!nem tudom h terhes vagyok-e vagy nem mert ma meg jött de késet és amúgy is elég ideges voltam de most is barnás folyásom van nem teljesen vér terheségi teszte azt is meg fogom csinálni nemsoká.

    válasz lcci ide kérem bianka0@freemail.hu
    Előre is köszönöm!

    Válasz: A folyás a menses előjele is lehet.

  • Bianka

    2010. február 05. péntek

    Sziasztok.Ma jöt meg a havim de van egy kis baj h nem nagyon vagyok éhes meg a vér helyett is barnás folyadék jön ez bajt jelent?terhes vagyok?!Nagyon félek.
    Párom is tegnap hagyott el és lehet h az miat nem eszek semmit nem tudom:'(60kg ról most leestem 58-ra:S

  • Bianka

    2010. február 04. csütörtök

    Kedves tanácsadó!
    Szeretném megkérdezni,lehetek e terhes ha barátommal 2hete lefeküdtünk 2x-er megszakításos módszerrel védekeztünk…utána pedig gumival,de nem ment el bennem.
    Előre is köszönöm a tanácsot!

    Válasz: Megszakításos védekezésnél kb. 5% a terhesség esélye.

  • Lola

    2010. február 04. csütörtök

    Kedves Tanácsadó!
    Segítséged kérném mert kétségbe vagyok esve:(
    Január 14.én együtt voltam a barátommal óvszerrel..menstruáció után 2 nappal..de az óvszer elszakadt,nem élvezett el bennem!de mi mégis esemény utáni tablettát vettünk(escapelle) és 13 órára be is vettem.a tabletta után 5 nappal elkezdtem vérezni 5 napig mintha rendes menstruáció lett volna…most meg február 8 . körül kellene megjönni
    De február 2. tól kicsit barna folyásom van nem sok,és az állaga sem normális:S:S
    Most azt szeretném kérdezni h ez a menstruáció előjele vagy mégis mi????mert kicsit megilyedtem:(
    Előre Köszönöm Válaszod!

    Válasz: Ha a tabletta bevétele után jelentkezett vérzés, az jó. Viszont ezek az esemény utáni tabletták akár több hónapra is felboríthatják a ciklust. Ez a barnás folyás is lehet emiatt.