A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A fórum 2021-től bezárt. Köszönjük az eddigi aktivitást és a sok kérdést, mindenkinek sikeres babázást kívánok!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 572 Comments

  • Évi

    2016. május 20. péntek

    Üdvözlöm.
    5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló gyógyszer szedését és ez alatt védekeztünk hogy tisztuljon le szervezetemből a gyógyszer.De már 2 hete próbálkozunk a férjemmel.Most kellene hogy megjönnie a mensimnek.Két tesztet csináltam második csík halovány,de elöször egy pár napja reggelente hányingerem van most már egész napos és már hánytam is.

    • Gabi

      2016. május 24. kedd

      Gratulálok a babához! A halvány csík is csík, így a teszt egyértelműen pozitív.

  • khaikeji

    2016. május 19. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    27 éves nő vagyok, párommal szeretnénk babát. Általában 28, de legfeljebb 30naposak a ciklusaim. melyeket már napokkal a menstruáció előtt erős görcsök előznek meg.

    Az utolsó menstruációm 2016. április 18-án keződött, 3 napig tartott (normál vérzéssel), melyeket szintén erős görcsölés előzött meg már 4 nappal és két nappal előtte már barnázás (némi…)

    Azóta viszont most semmi, jelenleg a 32. ciklusnapomon vagyok. Minden erős görcs nélkül, méhen néha szurkál picikét és feszül.
    Fehér folyásom van, de normál mértékben, melynek nincs szaga egyáltalán.Csináltam terhességi teszteket, de csak időntúl lettek halványpozítivak. Ma reggel amit csináltam időn belül lett nagyon nagyon nagyon halvány pozitív… nem értem mi történik velem…reménykedem a babában, de már nem merem beleélni magam…holnap este megyek nőgyógyászhoz ultrahangra hátha látunk valamit.

    Ön mit gondol tüneteim alapján? létezik, hogy babát várok a tesztek mégsem mutatnak semmi egyértelműt?

    • Gabi

      2016. május 24. kedd

      A halvány csík is csík! Szerintem a tesztek egyértelműen pozitívnak tekinthetők. Remélhetőleg azóta az orvos is megerősítette.

  • Kinga

    2016. május 18. szerda

    Kedves Doktornő!
    6 napja késik a menstruációm. Tegnap vettem egy tesztet, ami pozitív lett. Viszont semmilyen jelet nem érzek, nem vagyok szokatlanul éhes, nincs hányingerem, nem vagyok fáradt. Wc-re viszont elég gyakran járok, igaz felfázós vagyok. 1 hónapban biztosan felfázok 2-szer úgy, hogy a vizeletem véres.

    • Gabi

      2016. május 18. szerda

      A pozitív teszt nagyon ritkán téved. Így 99%, hogy valóban terhes. A tünetek hiánya sem zárja ezt ki. És az sem biztos, hogy későbbiekben nem jelentkeznek majd terhességi tünetek.

  • Vivi

    2016. május 11. szerda

    Kedves Dr.Nő ! A segítségét kérném. Kb 4 napja fáj a mellem nőt és majd leszakad , ha kiegyenesedek fáj a derekam. Állandóan éhes vagyok . Menstruációm megjött . Viszont a mellém soha nem szokott fájni elötte. Teszteltem negatív lett. Mennyi az esélye a terhességnek? Vagy valami más? Válaszát előre is köszönóm

    • Gabi

      2016. május 18. szerda

      Ha a menzesz időben megjött, színe, állaga, mennyisége nem tért el a megszokottól és nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye. A mellfájdalmat nem csak terhesség okozhatja, érdemes emiatt nőgyógyászhoz fordulni.

  • Maya

    2016. május 09. hétfő

    Kedves Doktorno!
    Ferjemmel reg ota szeretnenk babat. 2016.05.01-jen kapjam tuszorepit choregont de eltelt 8 nap de szedulok hanyingerem van es aluszekony vagyok tehrt a terhesseg jele?

    • Gabi

      2016. május 18. szerda

      Lehetnek a terhesség tünetei is, de egy tesztet érdemes lenne előbb csinálni.

  • Kovács Szabina

    2016. május 02. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Március 26án ( az akkori menstruacióm után mar nem kezdtem el szedni az ujabb level tablettat) abbahagytam a gyógyszer szedését, mert eldöntöttük hogy babát szeretnénk. Azota viszont nem jött meg a kovetkezo. Ma 15. Napja higy késik. Az ilyenkor megszokott tüneteim mind megvoltak, meg vannak is de már enyhebbek, gyakrabban jarok pisilni. Teszteltem kb. 4-5 alkalommal negativ lett sajnos.( x-epil tesztekkel) De azota is probalkozunk folyamatosan, biztos ami biztos alapon 🙂 ön szerint lehetek még terhes? Erdemes lenne meg tesztet vennem? Vagy ez csak a tabletta abbahagyasanak eredmenye? (Tabletta elott se volt soha rendszeres es pontos) Es ha igen, es igy is tovabb probalkozunk menstruacio nelkul , meg teherbe tudok esni?
    Valaszat elore is koszonom!

    Szep napot!
    Sz.

    • Gabi

      2016. május 10. kedd

      Ha továbbra is késik, esetleg érdemes újra tesztelni, mindenképp reggeli első vizeletből. Esetleg másik fajta tesztet is meg lehetne próbálni. Előfordulhat az is, hogy a tabletta abbahagyása miatt késik most a menzesz. Viszont ha késve is, de a peteérés bármikor elkövetkezhet, és talán pont sikerül eltalálni. Így mindenképp érdemes tovább próbálkozni.

  • jessicca

    2016. április 29. péntek

    kedves Dr.nő

    Nekem kesset a menstruáciom 11 napot utána meg jot de barna fojásom volt 3 napig a 4 esik nap pedig erős piros verzesem és Bem tudom hogy mit tegyek segitsen kerem

    • Gabi

      2016. május 04. szerda

      Ha a vérzés elhúzódott, nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye. De ha ennek ellenére bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Niki

    2016. április 26. kedd

    Kedves Doktornő!
    Nagyon szeretnék kisbabát. Március 17-én vettem be az utolsó fogamzásgátló tablettát, 4 évig szedtem, mindig megjött az utolsó beszedése után 3.napon. Azaz 28 napos ciklusaim voltak. Előtte teljesen rendszertelen. A 13. napon éreztem valami szurkálást, gondolom peteérés…azóta/előtte is többször voltunk együtt, így reménykedtem…Ha a 28 napot számolom, akkor most vasárnap,azaz 17-én kellett volna megjönnie, de azóta se jött. Viszont pár napig “mindjárt megjön” érzésem volt. De azóta is semmi. Sajnos türelmetlen voltam, és vasárnap reggel csináltam egy 25-ös tesztet,de negatív. Félek,hogy megint rendszertelen lesz a ciklusom,mint a gyógyszer előtt. De nagyon szeretnék babát,és ez az első hónapunk,hogy belekezdtünk. Mit gondol, van esélyem? Semmi más tünetem nincs, ami terhességre utalhat… Köszönöm.
    Azóta voltam éves rákszűrésen, és mondta a doktornő,hogy 7,4 a nyálkahártya…ez mit jelent? mikor lehetek terhes? a rákszűréssel egy napon meg is jött..
    Köszönöm!

    • Gabi

      2016. április 28. csütörtök

      Lehetséges, hogy újra rendszertelenné válik a ciklus a tabletta abbahagyása után, de a terhességet sem lehet egyértelműen kizárni. A méhnyálkahártya vastagsága azért fontos érték, mert utalhat terhességre, vagy arra, hogy a vastagsága elegendő-e egy esetleges terhesség befogadására. Pontosan mm adatokat nem tudok mondani, de ha lenne terhesség, az ultrahangon azt is látta volna az orvos.

      • Niki

        2016. május 10. kedd

        Köszönöm a válaszát. Amit írtam,hogy meg is jött rendesen, az 3 napig tartott és elmúlt.Utána a 3. napon (ez a ciklus 6. napja) estefele volt egy kis mennyiségű „barnázás”, illetve szúrkálást is éreztem. Ez mitől lehet? Azóta semmi folt, ma vagyok a 19. ciklus napon.

    • Magdi

      2020. január 08. szerda

      Szisztok tegnap csináltam egy tesztet halvány pozitív volt ma csináltam negatív az mit jelent?

  • Kitti

    2016. április 24. vasárnap

    Kedves doktornő!
    Feb. 9korul volt utoljara menstruációm.
    És még azóta semmi viszont kb 3hete volt egy barnás pecsetelos folyasom.
    Ami körülbelül fel 1 napig tartott.
    A fogamzásgátlót abbahagytam kb 1 éve mert beteg lettem tőle.
    2hete Terhességi tesztet csináltam és negatív lett ! Lehetséges hogy mivel abbahagytam a fogamzásgátlót bezavar? Vagy valami más lehet a háttérbe?
    Köszönöm

  • Fruzsina

    2016. április 19. kedd

    Tisztelt Doktornő! 1,5 éve fogamzásgátlót szedek. Az utóbbi 3 hónapban csak barnázás volt vérzés helyett átlagban 3-4 napig, ezelőtt pedig 3 napos vérzésem volt. Csináltam több tesztet, nőgyógyászati uh-on is voltam de semmi. A mellbimbóim azóta fájnak, érzékenyek és alhasi, derékfájdalmaim is voltak. Mi lehet az oka feltehetően?

    • Gabi

      2016. április 28. csütörtök

      Annál többet, mint amit a nőgyógyász mondott, én sem tudok mondani. Gyakran a tablettaszedés alatt megváltozik a menzesz jellege, van, akinél sokkal enyhébb lefolyású. Érdemes a tabletta betegtájékoztatóját alaposan átolvasni, hátha abban szerepelnek ilyen tünetek, és a vele kapcsolatos esetleges tennivalók.

  • Niki

    2016. április 19. kedd

    Kedves Doktornő!
    Nagyon szeretnék kisbabát. Március 17-én vettem be az utolsó fogamzásgátló tablettát, 4 évig szedtem, mindig megjött az utolsó beszedése után 3.napon. Azaz 28 napos ciklusaim voltak. Előtte teljesen rendszertelen. A 13. napon éreztem valami szurkálást, gondolom peteérés…azóta/előtte is többször voltunk együtt, így reménykedtem…Ha a 28 napot számolom, akkor most vasárnap,azaz 17-én kellett volna megjönnie, de azóta se jött. Viszont pár napig „mindjárt megjön” érzésem volt. De azóta is semmi. Sajnos türelmetlen voltam, és vasárnap reggel csináltam egy 25-ös tesztet,de negatív. Félek,hogy megint rendszertelen lesz a ciklusom,mint a gyógyszer előtt. De nagyon szeretnék babát,és ez az első hónapunk,hogy belekezdtünk. Mit gondol, van esélyem? Semmi más tünetem nincs, ami terhességre utalhat… Köszönöm.

    • Gabi

      2016. április 28. csütörtök

      Sajnos lehetséges, hogy a tabletta abbahagyása után rendszertelen lesz a ciklus. Viszont ha továbbra sem jött meg, a terhességet sem lehet kizárni. Néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Vivien

    2016. április 18. hétfő

    Tisztelt doktornő . Az a kérdésem lenne önhöz , hogy folyamatosan próbálkozunk és úgy érzem hogy feszül a hasam émejgek és már a reggeli kávétól rosszul vagyok . Lehet hogy babánk lesz ?

    • Gabi

      2016. április 20. szerda

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha már a vérzés is késik, mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Kitti

    2016. április 08. péntek

    Kedves doktornő!
    Feb. 9korul volt utoljara menstruációm.
    És még azóta semmi viszont par napja volt egy barnás pecsetelos folyasom.
    Ami körülbelül fel 1 napig tartott.
    A fogamzásgátlót abbahagytam kb 1 éve mert beteg lettem tőle.
    A kérdesem az hogy ha minden aktus után intim zuhanyt végzek akkor is be következhet a terhesség?
    Köszönöm

    • Gabi

      2016. április 11. hétfő

      Igen. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Nina

    2016. április 04. hétfő

    Szep estet! A menzeszem elott 1 hete mar ereztem jeleket (ritkabban pici fejfajas,alhasi fajdalom,csokivagy es mellfajas),hogy megkene kapnom. Azutan mar ritkabban.. Holnap mar elkene mulnia,de nekem meg nem jott meg. Meg mindig erzek alhasi fajdalmat,neha ramtor az idegesseg es iszonyatosan faj a fejem. Vegig olyan erzesem van,hogy megkene kapnom,de meg jele sincsen neki (barnas folyas).. Tesztet meg nem csinaltam,mert gondoltam meg korai,megvarnek meg 1-2 napot.. Volt meg egyszer az eletemben ilyen,hogy 5-6 napot kesett,de akkor meg is kaptam.. Most nem tudom mit gondoljak.. Baratommal majdnem napi szinten van aktusunk es megszakitasos modszerrel „vedekezunk”.. Ezt azert emlitettem,mert harom eve vagyunk egyutt,igy szexelunk es meg sosem lettem terhes,mindig vigyaz,utana le is mossa es nem tudom mennyire lehetseges,hogy terhes lettem.. Vagy megis? Elore is koszonom a segitseget

    • Gabi

      2016. április 11. hétfő

      Ha egy pár csak megszakítással védekezik, kb. 5% a teherbeesés esélye. Ha egy éven túl is csak ilyen módon védekeznek, a kockázat már 35%-ra emelkedik. Azért nem biztonságos ez a módszer, mert az aktus elején termelődő előváladék is tartalmazhat spermiumot. Ha még nem tesztelt, és azóta sem jött meg, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Anett

    2016. április 04. hétfő

    Most viszont olyan görcseim vannak mint ha meg akarna jönni.

    • Gabi

      2016. április 11. hétfő

      Erős görcsök és vérzés esetén nem szabad várni, irány az orvos.

  • Anett

    2016. április 04. hétfő

    Kedves doktornő.
    38 éves vagyok. Szeretnénk gyereket. Február 20.án volt meg utoljára. Csináltam tesztet kettőt is. Mind a kettő pozitív volt. Voltam nőgyógyásznál viszont csak 4.14 re adott időpontot. Viszont az elmúlt napokban volt barnás pecsételésem. Most meg halvány rózsaszín mikor pisilek,de csak a papír olyan.Melleim fájnak, de szerintem nem duzzadtak. Émelygésem néha van.Alhasi szúrós fájdalmaim időként eljön. Szeretném megkérdezni, hogy kell e aggódom, vagy várják nyugodtan 14.
    Válaszát Köszönöm.

    • Gabi

      2016. április 11. hétfő

      Ha a barnás folyás elmúlt és nem váltott vérzésbe, jó eséllyel nincs gond. Ha esetleg vérzés jelentkezik, akkor azonnal érdemes orvoshoz fordulni. Vetélés során általában a terhességi tünetek is elmúlnak. Drukkolok!

  • vica

    2016. április 03. vasárnap

    Kedves Doktornő.
    5 napot késett a menstruációm. 2 hete erősen émelygek, szédülök, fáradékony vagyok és nálam nem megszokott módon szinte állandóan fáj a fejem. Többször hánytam is. Szinte biztos voltam a babában a negatív tesztek ellenére. 3 napja viszont megjött. És szinte már vége is, ami a megszokott 5 naphoz képest gyors lefolyás. A vérzés viszont szinte fekete. Ez a sok furcsaság… nagyon szeretnénk gyereket, de már nem érdemes tesztelnem…

    • MÓNIKA86

      2016. április 08. péntek

      kEDVES DR NŐ!NEKEM OLYAN KÉRDÉSEM LENNE,HOGY AZ UTÓLSÓ MENSESEM FBRUÁR 26.-ÁN VOLT MEG ÉS A MAI NAPOIG NEM JÖTT MEG ÁPR 4.-ÉN CSINÁLTAM 2 DB TESZTET ÉS NEGATÍV LETT.NEKEM OLYAN TÜNETEIM VANNAK A DEREKAM ÉS A FEJEM ELÉG SŰRŰN FÁJ MEG NÉHA VOLT HASI SZÚRKÁLÁS DE MELL FESZŰLÉS VAGY MÁS TÜNET NEM!MI LEHET A PROBLÉMA VALAMI MÁS BAJ LEHET VAGY TALÁN TERHES VAGYOK?KÖSZÖNETEL MÓNIKA!

      • Gabi

        2016. április 11. hétfő

        A negatív tesztek ellenére nem lehet a terhességet kizárni. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Vagy a teszttől függetlenül fel lehetne keresni egy nőgyógyászt, ott a vizsgálat során egyértelműen kiderül, terhesség miatt maradt-e ki a vérzés.

        • MÓNIKA86

          2016. április 14. csütörtök

          Azt szeretném kérdezni még,hogy ha esetleg miomám vagy polipom van az is közre játszhat a menses késéseben és még mindig nem jött meg!!

          • MÓNIKA86

            2016. április 23. szombat

            Szia ismét én írok de még mindig nem jött meg és a héten csináltam tesztet és még mindig negatív lett más baj lehet velem úgye???Jövő héten megyek orvoshoz és félek,hogy valami rosszat fog mondani!

  • vica

    2016. április 03. vasárnap

    Kedves Doktornő.
    5 napott késett a menstruációm. 2 hete erősen émelygek, szédülök, fáradékony vagyok és nálam nem megszokott módon szinte állandóan fáj a fejem. Többször hánytam is. Szinte biztos voltam a babában a negatív tesztek ellenére. 3 napja viszont megjött. És szinte mar vége is, ami a megszokott 5 naphoz képest gyors lefolyás. A vérzés viszont szinte fekete. Ez a sok furcsaság… nagyon szeretnénk gyereket, de már nem érdemes tesztelnem…

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      Ha a vérzés elmúltával a fenti tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes lenne a tesztet megismételni, mindenképp reggel első vizeletből.

  • cicus0214

    2016. április 03. vasárnap

    Üdv! 2016.02.21.-én kezdődött az utolsó menstruációm terhesség kizárt. És a mai nap vettem észre egy kis barnázást mi lehet a probléma?

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      Terhességet kizárni csak akkor lehet, ha egyáltalán nem volt szexuális kapcsolata az elmúlt 2-3 hónapban. Ennyiből nehéz lenne kitalálni, esetleg hormonális gondok, ciszta állhat a háttérben. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Roxana

    2016. április 03. vasárnap

    Jo napot Dr no. A menszeszem marc. 23.an latogatott meg, az elso napon normal mennyisegu ver tavozott am a masodik es harmadik napon eleg keves, a 4.napon szinte mar semmi nem volt, tegnapelott azaz, apr. 1-jen este furdes utan, alhasi gorcsot eszleltem, mint amikor megszokott jonni, utana viszont a veseimtol iranyult a gorcsos fajdalom ami szinte elviselhetetlen volt, 40percig szenvedtem vele, majd hirtelen abbahanyta. A gorcsok kozott kb 5masodperc szunet volt. Masnap reggel azt vettem eszre a toaleten, hogy rozsaszines folyasom van meg nem mult meg el. Mi lehet ez? valaszat koszonom

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      Az enyhe, 3 napon belül elmúló vérzés utalhat terhességre, viszont az erős, görcsös fájdalom nem jó jel. Egy terhességi tesztet érdemes lenne csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből, de a görcs miatt érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, főleg, ha megismétlődik, mert esetleg méhen kívüli terhesség is lehetséges. Ezzel kapcsolatban ezt a cikket még érdemes elolvasni: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-alatt/a-mehen-kivuli-terhesseg-jelei

  • Etelka

    2016. április 03. vasárnap

    Kedves doktornő.38 èves vagyok.Utolsó vèrzèsem első napja,márc.4. Ciklusom hossza 25-28 nap szokott lenni.Kèsni nem szokott max 28.napra meg jön.Multhèten voltam rákszűrèsen vizsgálat folyamán azt mondta az orvos,hogy valószínűleg miómám van,nyomásra èrzèkeny a hasam.Voltam Uh-on márc.30.-án,szerencsère nincs miómám,csak a mèhem van megnagyobodva. 8,5cm-es uterus,Rfv,egysèges üreg,6 mm-es endometrium.Mko.norm.ov. Március 29.-èn kellett volna megjönni. Olyan èrzèsem van mintha menstruálnèk. Szèdelgès,sürű pisilès,mellfeszülès a tüneteim. Kèt tetszett csináltam, negatív lett. Szeretnènk babát,ő lenne a harmadik gyermek.Most 5 napja kèsik. Mikor teszteljék legközelebb? Ès mit jelent az UH eredmènyem?Mi azaz ,,egysèges üreg”?Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, reggeli első vizeletből. Viszont a méh mérete és a 6 mm-es endometrium érték sem utal terhességre. Az egységes üreg azt jelentheti, hogy nincs benne homályos rész, egységesen látszódik a méh üreg, nem látszódik benne oda nem illő dolog, pl. mióma.

      • Erika

        2019. november 15. péntek

        Szep estet ketsegbe vagyok esve nincs allando parkapcsolatom.vedekeztem de valami nem okes..annyira felek meg jott multhonapban eloszor barna aztan rozsaszin aztan sotet piros es kozben fajt a petefeszkem 🙁 eltartot 5 napig mar minden heten orvost jarom nem szeretnek babat mar van egy kis fiam de egy alkalmasbol nem szeretnek babat..annyira rastreszeltem minden nap neztem magam lent is minden hol lehet annyira bekepzeltem mar igy jonnek a tunetek meg lattam ket uj anyajegyet meg egy szemolcs szeruseget ..elmenntem dokihoz 5 mm endometrium viszont. Ciklus 9 napjan meg 10 mm volt egyik ovariumban sem volt dominans tuszo na ezzel meg jobban meg ilyedtem igy mar nem menstruallok vagy mi lesz :'( csak ilyen olyan gyulladasokat latot ..egyepkent szemtepberben 39 napra jott meg novemberben 32 napra most akkor meddig varjak latja a doki mennyire felek cicim nem faj ..de mar nem birom …kerlek egy par jo szot irj vagy tanacsot koszonom

        • Gabi

          2019. november 24. vasárnap

          Kedves Erika! Biztosat mondani ennyiből nem tudok. Az előző menzesz ha 5 napig tartott, az mindenképp jó jel. Ha csak 3 nap lett volna, akkor szóba jöhetne a terhesség. Azóta nem tudom, mennyi idő telt el, és az sem egyértelmű, mikor volt az a bizonyos együttlét, de ha már 28-30 napnál több telt el az utolsó menzesz óta, akkor mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet. A stresszelés viszont képes megzavarni a ciklust, akár emiatt is késhet. A gyulladást mindenképp kezelni kell, esetleg az is okozhat panaszokat. Sajnos ezen kívül nem sokat tudok mondani, esetleg még annyit, hogy nyugalom, és hogy mindenképp elsődleges a megfelelő védekezés!

  • Annamaria Bara

    2016. április 02. szombat

    Kedves dr nőa parommal szeretnenk gyereket a mult honapba keset tiz napot majd meg jot de csak harom napot tartott es nem is volt eros verzes ebben a honapban egesz ido alat gorcsoltem es neha szedultem is de mar megin kesik 7 napja teszteltem is de negativat mutatott lehetek terhes vagy nem?

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      A negatív teszt önmagában nem jelenti, hogy biztosan nem terhes. Ha a következő vérzés azóta is késik, érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Edina 19

    2016. március 26. szombat

    Hello dr no en Meg szeretnem kerdezni hogy ha nekem 2 Es fel hetet keset de Meg jott viscount anyukamnak Meg volt a terhessege allat hogy Lehetek e terhes?

    • Gabi

      2016. március 29. kedd

      Ha a vérzés nem volt olyan erős, mint a normál menzesz, és nem tartott tovább 3 napnál, akkor van esély a terhességre. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Katica

    2016. március 24. csütörtök

    Az lenne a problèmám, hogy az utolsó menzeszem február 10.-èn volt meg 4 napig. Most márciusban mèg semmi jele nincs a menzesznek. 03.21.-èn clearblue kijelzős tesztem negatív lett. De mèg a mai napig sem jött meg. Esetleg tèvedett a teszt? Csak mert sokat járok pisilni, időnkènt hányingerem van /nèha ètkezès után is/, a mellem duzzadt de nem fáj, fehèr krèmes hüvelyváladèkom van ès tegnap este azt a bizonyos szurkálós dolgot is èreztem. Orvoshoz sajnos bonyolult lenne eljutnom mert külföldön tartózkodom. Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2016. március 29. kedd

      Érdemes lenne újra tesztelni, főleg, ha azóta sem jelentkezett vérzés. Esetleg másfajta tesztet is érdemes kipróbálni, és mindenképp reggeli első vizeletből célszerű a tesztet elvégezni.

  • Tina

    2016. március 23. szerda

    Kedves Doktornő!
    Egy nagyon furcsa helyzetben kérném a segítségét. A férjemmel Németországban élünk ezért nem tudom most kihez forduljak tanácsért. A férjemmel 3 éve szeretnénk babát. Sajnos neki kriptozospermiája van, bár tavaly megműtötték herevisszér miatt a a sperma diagram nem javult. Január óta 50mg l-tiroxint jódot és folsavat szedek. Februárban voltunk egyeztetni a lombik programot,de mivel 2000 euró kértünk néhány hónapot a kezdésre.Írtak még fel nekem a meglevő gyógyszerek mellé 1 terhességi vitamint Folio Fortét ami szintén jódot, folsavat és B12 őt tartalmaz.Közben ovulációs teszt alapján voltunk együtt a párommal. Február 8.án volt meg utoljára 25. én volt peteérésem. Március 9 lett volna a következő időpont esedékes mivel 30napos a ciklusom. De március 4-9 ig pecsételő vérzésem volt. Mell feszülés alhasi menstruáció szerű görcsök szagundor tünetek mellett elmentem a nőgyógyászhoz bár minden tesztem negatív volt éreztem,hogy terhes vagyok.Március 15.-én a nőgyógyász közölte vizelet vizsgálat után hogy pozitív a teszt a baba 2mm melyet hüvelyi ultrahanggal nézett meg. Március 17.-ére hívott vissza. Azt mondta mivel 2 nap alatt nem nőtt a baba gond van. Vért vettek,de olyan szerencsétlenül szúrt meg a hölgy hogy a kémcső alján volt csak egy pici vér. Mivel az én orvosom szabadságon van a héten Március 29.-én lesz következő ultrahang. Hétfőn kellett hívni egy helyettesítő orvost aki azt mondta,hogy a véremben semmilyen terhességi hormon nincs. Ekkor én vettem egy tesztet 25u/ml és az negatívat mutatott.Kb 1 órája fehéres rózsaszínes váladék volt a toalett papíron, azóta kevés színtelen váladék ürül.
    A kérdésem az lenne,hogy létezik hogy ott van a baba de csak az orvosi vizelet teszt mutatja ki? Ha igen jobb oldali szúró fájdalom, nem túlságosan erős csak nem kellemes és a váladék minek lehet a jele? Kibírjuk e így még 6 napig vagy sürgősen keressek fel egy orvost? Ha nincs a véremben terhességi hormon mitől változik a testem, a mellem? Kérem ha van valami ötlete és ön szerint létezhet így is, hogy a baba a hasamban van kérem írja meg. Kétségbeesésemben már nem tudom mit tegyek.
    Előre is köszönöm! Maradok Tisztelettel: S Tina

    • Gabi

      2016. március 29. kedd

      Sajnálom a kései választ! A kérdés elég összetett. A vizeletteszteknél előfordul, hogy tévesen mutatnak negatív eredményt. Az ultrahangon megerősítették a terhességet, de ha 2 hét alatt nem nőtt a baba, az sajnos tényleg gondot jelent. Drukkolok, hogy a 29-i vizsgálaton mégis jó hírekkel szolgáljanak! Remélhetőleg azóta megnyugtató választ kapott az orvostól minden kérdésre.

  • Anita

    2016. március 17. csütörtök

    tegnap este egy kiss barnazasom volt. ma pedig nyalkas barna utana pedig halvany pirosas verzesem van.

    • Gabi

      2016. március 20. vasárnap

      Ha nem váltott erős, normál menzesz jellegű vérzésbe, és azóta el is múlt, mindenképp érdemes tesztet csinálni.

  • anita

    2016. március 16. szerda

    11.kellet volna megkapják a menzeszem.10,voltunk eggyut a párommal kvereztem azota nem jott meg ma erzek enyhe görcsöket. Szedem a femibion 1, orvosagot lehetseges hogy az veget?ha nen akkor miert?

    • Gabi

      2016. március 20. vasárnap

      Ha azóta sem jött meg, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Femibion terhességi vitamin, tüneteket nem okoz, esetleg kedvezőbbé teszi a körülményeket a terhességhez.

  • anita

    2016. március 16. szerda

    A menzeszem eloti nap voltunk egyut a párommal kvereztem azota nem jott meg mar 7nap telt el ma erzek enyhe görcsöket.vajon miert lehet?

  • Nyilas maja

    2016. március 14. hétfő

    Kedves doktornő!feb.11edikén jött meg!a menstruációm vége előtt két nappal voltunk eggyütt a férjemmel és nem védekeztünk mivel babát szeretnénk!31naposak a ciklusaim most viszont marc.7dikén jött meg!nem szokott előbb meg jönni! és nem volt sok a mennyisége!egy pár napja hányingerem van,szédülök,szurkál a petefészkem,fáj a derekam!érdemes tesztelni vagy egyből forduljak orvoshoz?köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2016. március 20. vasárnap

      Mindenképp érdemes lenne előbb egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • timi

    2016. március 13. vasárnap

    6.napja kèsik ma barnázok egy picit 2 napja csináltam tesztet negativ sürübben pisilek ès volt pár napja hhasszurkálásom lehetek terhes?

    • Gabi

      2016. március 20. vasárnap

      Egyetlen negatív teszt még nem jelenti, hogy biztosan nem terhes. Lehetséges, hogy csak korai volt a teszt. Ha a barnázás nem váltott vérzésbe, érdemes lehet újra tesztelni.

  • akira

    2016. március 13. vasárnap

    Kedves Drnő!
    Történetem megpróbálom röviden összetetten leírni önnek,és előre is megköszönöm ha válaszol nekem.
    40 éves vagyok,babám még nincs,(sajnos másfél éve elvetéltem)
    tavaly okt.-dec. 27ig Diamilla fog,tabl. szedtem,előtte rendes volt a ciklusom,tabival kéthetente megv. vérzésem volt 7napig.elfogy ott a három havi adag,abbahagytam dec. 27.én.(itt már nem volt megv. vérzésem sem)mivel babát tervezünk,gondoltam egy két hónapot várunk,ugyn. tisztulási hónapot.mensesem mindez idáig nem jelentkezett,ennek most már majdnem 3 hónapja.a második hónap vége felé nagyon nagy mozgolódást éreztem a petefészkeimnél,több mint egy hétig,és olyan érzésem volt hogy na,talán végre megjön a várva várt menses.de sajna nem.most kb kb másfél hete 3 szor voltam úgy a férjemmel,hogy nem védekeztünk,gondolván,valószínű nem tudok még teherbe esni,mivel még nem rendeződött,nem állt vissza a ciklusom.de feltettem magamnak a kérdést,és így öntől is kérdezném:
    létezhetett e hogy pont akkor már megvolt esetleg a várva várt peteérés ,és esetlegesen rendeződni látszódott minden,de közben megfogant a pici?mert azóta nincs meg a petefészkeimnél a fájdalom, a szurkálás,ill. az aktusok után pár nappal,iszonyatos görcsöm volt,és nagyon felpuffadt a hasam,és két napig tartott.az elmúlt,de felváltotta a mellbimbó fájdalom.iszonyatosan fáj reggel mikor felkelek a mellbimbóm,nappal kicsit enyhül,de érzékeny.tesztelni még túl korai,hisz durván 2 hetes a történet,de iszonyatosan izgatott vagyok.hisz ez egy nagy ajándék lenne számunkra ha ez így megtörténhetett esetleg.ön kedves Drnő mit gondol?
    Válaszával megtisztelne.
    üdv. Akira

    • Gabi

      2016. március 20. vasárnap

      Lehetséges, hogy rögtön az első éppen megérő petesejt megtermékenyül. Ha már terhességre utaló tüneteket érez, és el is telt 2 hét az esetleges megtermékenyülés óta, akkor már érdemes teszttel is próbálkozni, de lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Adél

    2016. március 12. szombat

    Kedves Doktornő!
    Màrcius 9.-én kellet volna, hogy megjőjön, de 7- én elkezdett enyhe barnàna pecételésem lenni, illettve 1x-2x halvàny rózsaszinre vàltozott. A pecsételis nem vàltozott át rendes vérzésr. Ez 11.éig tarzott. egyébként rendszertelen a menstruàcióm. A férjemmel màr 1 éve próbàlkozunk a babával, de még nem jött össze. Ez jelenthet terhességet? Vagy valami gond van? Elôre is Köszönöm a segitséget!

    • Gabi

      2016. március 16. szerda

      Utalhat terhességre, ha bizonytalan és azóta sem jelentkezett a megszokott módon a menzesz, akkor érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Szabina

    2016. március 06. vasárnap

    Sziasztok! Nekem február 20.-án kellett volna megjönnie tehát ma 15.napja késik. Kisebb görcseim vannak,de a hányinger és a szédülés, kivánossag is közrejátszik. Lehetek terhes?? Ja és azt kihagytam hogy a elmaradt menzeszem előtt 3nappal volt egy kis barna pecsét a bugyimon.

  • Szabina

    2016. március 06. vasárnap

    Sziasztok! Nekem február 20.-án kellett volna megjönnie tehát ma 15.napja késik. Kisebb görcseim vannak,de a hányinger és a szédülés, kivánossag is közrejátszik. Lehetek terhes?? Ja és azt kihagytam hogy a elmaradt menzeszem előtt 3nappal volt egy kis barna pecsét a bugyimon.

    • Gabi

      2016. március 08. kedd

      Igen, lehetsz terhes. Mindenképp csinálj egy terhességi tesztet, ha eddig még nem csináltál volna!

  • Ibolya

    2016. március 03. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Párommal már egy éve próbálkozunk babával de nem jött össze eddig.Szerdán reggel kellett volna megjönnie de se barnázás se semmi,már hétvégén fájt a hasam egy kicsit azóta semmi.Tesztet mikor csinálhatok?Eddig mindig pontos volt a menszesz egyszer csúszott egy napot mikor a gyógyszert abbahagytam.
    Várom a válaszát!
    Előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. március 08. kedd

      Ha már késik a menzesz, akár 1-2 nap elteltével is érdemes teszttel próbálkozni. Drukkolok!

  • Vivi

    2016. március 02. szerda

    megjott a menszeszem .. de ugyanugy fáj a fejem .. szedulok! hamar le fáradok es hiztam !:/ lehetek terhes?

    • Gabi

      2016. március 08. kedd

      Ha a menzesz enyhébb, mint általában és 3 napon belül elmúlik, akkor még szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Miamanó

    2016. március 02. szerda

    Sziasztok!

    Van két pozitív terhességi gyorstesztem. 🙂
    Késik is a menzeszem, bár még csak 4napot. Mellfeszülésem van,de nem vészes, pár napja voltak különböző típusú has fájdogálásaim,de csökkentek, majdnem megszűntek.
    Voltam dokinál,de uh-hoz korai volt,petezsákot sem látott. Sajnos csak 3hét múlva kaptam újra időpontot.

    A kérdésem az,hogy ha addig nincs semmilyen vérzés,akkor ugye nem kell aggódnom a terhesség megléte miatt? Valóban növekszik bennem egy új élet? (nem szeretném magam azzal stresszelni,hogy folyamatosan tesztelgetek). Ha valami gond van, felszívódik stb.akkor „úgyis” leválik vérzéssel? (korai spontán ab miatt érdeklődöm izgulva) de ha nincs ilyen, akkor elvileg minden rendben van?

    Köszönöm a válaszokat előre is!

    • Gabi

      2016. március 08. kedd

      Ha már van pozitív teszt, és nem jelentkezik görcs, vérzés, akkor nagy valószínűséggel minden rendben odabent. Az idegeskedés biztos nem használ, szóval csak nyugalom!

  • Monika

    2016. február 27. szombat

    Szép estét nekem az lenne a kérdésem,hogy aktus után 8 nappal kicsit barnáztam másnara elmúlt viszon utánna megint barnáztam és erősödött kicsit.De semilyen görcseim fájásaim nincsenek.Ez mitől lehet?Van rá esély hogy ha erősödik is baba legyen?Habár énmár nemigazán hiszek ilyesmiben de a barátnőim azt mondják nagyon is lehetséges.És nemvártig még van 6 napom.

  • Monika

    2016. február 27. szombat

    Szép estét nekem az lenne a kérdésem,hogy aktus után 8 nappal kicsit barnáztam másnara elmúlt viszon utánna megint barnáztam és erősödött kicsit.De semilyen görcseim fájásaim nincsenek.Ez mitől lehet?Van rá esély hogy ha erősödik is baba legyen?Habár énmár nemigazán hiszek ilyesmiben de a barátnőim azt mondják nagyon is lehetséges.

  • Niki

    2016. február 24. szerda

    Kedves Doktornő!
    Szombaton kellene megjönnie, de már egy hete barnázok. Ilyen velem még sosem fordult elő. A melleim meg vannak duzzadva, de ez menzi előtt is ugyanígy szokott lenni. Viszont a hasam feszul es az alhasam erdekesen fajdogal. 3 hònapja próbálkozunk babával, Ön szerint lehet ez esetleg terhesség jele? Vagy talán vmi bajom van? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. február 25. csütörtök

      Utalhat terhességre is, de nem egyértelmű. Én mindenképp csinálnék egy tesztet!

  • Noemi

    2016. február 23. kedd

    Kedves Doktorno!
    Mar 15-16an meg kellett volna jojjon a havi verzesem. 2 napja teszteltem de negativ lett, viszont enyhe barna folyasomvan kozbe- kozbe…Meg szoptatok de tobb mint fel eve rendesen beallt a ciklusom kesesek nelkul… Lehetseges hogy megis terhes vagyok? Most mar 8 napja kesik. Ismeteljek tesztet? Elore is koszonom!

    • Gabi

      2016. február 25. csütörtök

      Lehetséges. Ha időközben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes megismételni a tesztet.

  • Rita

    2016. február 19. péntek

    Kedves Doktornő!

    Babát tervezünk a férjemmel. Január elején abbahagytam a gyogyszer szedését. Időben ugy jött meg ahogy gyogyszer mellett is kellett volna. Azota védekezés nélkül együtt vagyunk. Február végén kellene megjönnie de már pár napja szurkálást érzek a hasamban néha megszédülök és evés után kicsivel újra azt érzem, hogy éhes vagyok! Lehetséges, hogy esetleg sikerült összejönnie a babonak?

    A válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!!!
    Rita

    • Gabi

      2016. február 25. csütörtök

      Lehetséges. Ha valóban késik a menzesz, érdemes tesztet csinálni.

  • Kata

    2016. február 19. péntek

    Kedves Dr. Nő 16.napja késik 2 tesztet csináltam a 9. napon és a 14. napon negatív lett a mai nap volt egy kis rózsaszín folyás ettől még lehet baba?

    • Gabi

      2016. február 25. csütörtök

      Ha egyébként pontos a ciklus, a negatív tesztek ellenére még lehetséges a terhesség. Ha a rózsaszínes folyás nem váltott menzesz jellegű vérzésbe, akkor érdemes lenne a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből. Ha továbbra is késik a vérzés, a tesztek eredményétől függetlenül célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Nagy Renáta

    2016. február 15. hétfő

    kedves doktornő !!!
    azzal a problémaval fordulok önhöz hogy barátommal jan.16-17én a 3-4napos menstruációmkor voltunk eggütt megszakítás nélkül és úgy döntöttünk hogy jöjjön a kicsi rögtön az után el kezdett szúrni a hasamba a mellembe és a derekamba egy ideig ez így ment aztán egy két napig meg szűnt minden fájdalom. kb. másfél hete újra kezdődtek a fájások és a mai reggel fojamán barna pecsétes vérzésem volt de nagyon minimális és korábban jött meg hó végére számoltam de a mellem most is ugyanúgy fáj január végén csináltam tesztet és negatív lett.
    szándékozok újra csinálni tesztet csak az ön véleményére vagyok kíváncsi h. mennyi az esélye a pocaklakó érkezésének.
    előre is köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2016. február 16. kedd

      Ha csak enyhe barnás vérzés jelentkezett, az utalhat a beágyazódásra. Ha azóta nem volt rendes menzesz, de a fenti tünetek továbbra is jelentkeznek, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Viszont ha csak menzeszkor voltak együtt védekezés nélkül, akkor kisebb a teherbeesés esélye, mint középidőben, (kb. 28 napos átlagos hosszúságú ciklus esetén,) tehát a menzesz első napjától számított 14. nap környékén.

  • Alexandra

    2016. február 12. péntek

    Kedves Dr. Nö.

    Pàrommal egy ideje próbàlkozunk, elözô hónapban meg jött de nem úgy ahogy szokott minimàlis vérzés, utànna pàr napig egy két csepp barnàzàs. Teszteltem negatív.
    Lehetek terhes?

    • Gabi

      2016. február 16. kedd

      Igen, lehetséges, hogy korai volt a teszt. Érdemes megismételni, főleg, ha más is utal a terhességre.

  • Nagy Alexandra

    2016. február 10. szerda

    Kedves Doktor Nö.

    Pàrommal egy ideje probàlkozunk meg jött de nem úgy ahogy szokott, elsö nap minimàlis vérzés, aztàn 3 nap barnàzàs csak egy két csepp. Teszteltem de negatív

    • Gabi

      2016. február 16. kedd

      Ha azóta el is múlt ez az enyhe vérzés, és esetleg más is utal terhességre, érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Janka

    2016. február 09. kedd

    Kedves Doktornő!

    Babát szeretnénk a párommal.
    Most 7-én kellett volna megjönnie, de 5-e óta barna folyásom van, az utóbbi 3 napban elég kevés, ma már szinte semmi.
    Ma teszteltem, a teszt negatív lett sajnos.
    A ciklusom eddig normális volt, egészséges vagyok.
    Mi lehet a baj?
    Köszönöm

    • Gabi

      2016. február 19. péntek

      Ha a barnás folyás nem váltott rendes vérzésbe, sőt azóta el is múlt, mindenképp érdemes a tesztet pár nap elteltével megismételni. Lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Hajnalka

    2016. február 09. kedd

    Kedves Dr-nő.Már másodszor fordul elő velem,hogy „barna a színe a menstruációmnak”(nem szeretnék gyermeket már elmúltam 41 és agyműtétem is volt 2013 Decemberében).Csináltam tesztet kettőt is és mind kettő negatív lett.Mi lehet ennek az oka ,hogy ilyen a színe??Válaszát előre is köszönöm!!

    • Gabi

      2016. február 16. kedd

      A menzesz jellegének változását a terhességen kívül más is okozhatja. Találgatni nem lenne sok jelentősége. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, egy kivizsgálás során kiderülne, hogy mi okozza a változást, vagy egyáltalán probléma-e a változás.

  • Kincső

    2016. február 08. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Párommal kb. másfél éve próbálkozunk babóval. Eddig sajnos nem jött össze. Viszont ez a 3. napja hogy késik. Ami nem sűrűn szokott előfordulni mert inkább 2-3 nappal hamarabb szokott megjönni. Tesztet nem merek venni, mert annyiszor csalódtam már. Titkon most is bízunk benne hogy egy kisbaba áll a dolog mögött. Ön szerint mennyi időt várjak még hogy ha terhes vagyok a teszt is kimutassa? És ha a teszt pozitív, mikor érdemes elmondani a páromnak? (Sokan azt mondják hogy a terhesség csak akkor bizos ha már van szívhang is. Ez mikortól lehet? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2016. február 09. kedd

      Akkor érdemes tesztelni, ha már mindenképp gyanús a késés. Ha ennyi késés még eddig sosem fordult elő. Ha más is terhességre utal, pl. hányinger, émelygés, mellfeszülés, felfújódás érzés, gyakori vizelési inger, szagundor, stb. És ha pozitív a teszt. A babavállalás két ember ügye. Az apuka is épp úgy izgul, mikor sikerül végre, mint az anya. Csak saját tapasztalat alapján mondom, az apuka előtt kár lenne titkolni. 3 gyerekünk van. Az elsőnél is tudta, hogy gyanakszom, reggel teszteltem, de este, munka után el is mondtam az eredményt. Másodszor és harmadszor pedig ő hozta a tesztet, és együtt vártuk ki azt a hihetetlenül hosszú 5 percet, amíg megjelentek a csíkok. És már az első vizsgálatokra is elkísért. A többi családtagnak tett bejelentéssel szokták inkább javasolni, hogy várjunk egy kicsit vele, akár az első 3 hónap leteltéig. Az apa elől amúgy is nehéz lenne eltitkolni, hacsak nem messze dolgozik, és ritkán jár haza.

  • Szandra

    2016. február 06. szombat

    Kedves doktornő én segitséget szeretnék kérni abba hogy nekem már 7 napja késik a menszeszem de ma tapasztaltam gyenge rozsaszin vérzést nagyon szeretnénk babát esetleg elő fordulhat a terhesség ? Kb 3 napja csináltam tesztet ami negativ lett válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2016. február 09. kedd

      Ha azóta a rózsaszínes folyás nem váltott vérzésbe, akkor lehetséges a terhesség. Ebben az esetben érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.