A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A terhesség első jelei – Beszélgetős fórumEz az oldal azért született, hogy a korábbi Terhesség első jelei fórumot pótolja. Használjátok egészséggel 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 314 Comments

Comment navigation

 • Anett

  Reply Reply 2018. április 17. kedd

  Tisztelt Doktornő!

  Tavalyi évben estem először teherbe amit észre sem vettem majd pár vizsgálat után műszeres befejezésre utalt be a nőgyógyászom . Azóta 5 hónap telt el , március 8 án volt meg utóljára a menzeszem ami általában 4 napig tart, azóta a mai napon ( 04.17)jött meg de csak inkább barnás nyákos icipici vérrel vegyítve , a hajnali órák óta néha feltörő hányingerrel , állandó mell érzékenységgel szinte egésznap tudnék aludni! Kérem szépen szíves válaszát
  Köszönettel: Anett

  • Gabi

   Reply Reply 2018. április 23. hétfő

   Bár nem 100%, de a leírtak utalhatnak terhességre. Mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • brigi

  Reply Reply 2018. április 11. szerda

  Üdvözlöm!Szeretnék segítséget kérni.Nagyon szeretnénk babát.Március 16án vérzésem volt és 20ig tartott,görcsöltem is.április 9 én halvány pozitívat teszteltem illetve ma is de ez már kicsit erősebb pozitív lett.Nem merem elhinni.Terhes vagyok vagy a vérzés vetélés lett volna amit még kimutat a teszt?akkor inkább halványodna nem pedig erősödne gondolom.Kicsit össze zavarodtam mert a vérzés óta csak 20 nap telt el.A melleim érzékenyek kicsit görcsölök és fehér folyásom van.Orvoshz csak jövőhéten tudok menni.

  • Gabi

   Reply Reply 2018. április 16. hétfő

   99%, hogy valóban terhesség miatt pozitív a teszt! Valószínűleg az utolsó vérzés után sikerült.

 • Dóri

  Reply Reply 2018. március 30. péntek

  Kedves Doktornō!

  Az én esetem kicsit bonyolult, sosem volt rendszeres menstruációm, néha hónapokig kimarad. Tavaly szeptember óta próbálkozunk, utoljára januárban volt meg a menzeszem.

  A tünetek: Nagy mennyiségū vizes folyás, 3 napja volt 2 napig kis mennyiségū barnas folyásom, fáradt vagyok, sokat aludék, (bár sokat is dolgozom), és most beteg is lettem, torokfájás, köhögés, fejfájás. Lehetek terhes? Vagy inkább csak a hormonok szórakoznak?

  • Gabi

   Reply Reply 2018. április 03. kedd

   Ha ennyire rendszertelen a ciklusa, az sajnos megnehezítheti a teherbeesést. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni, de ha negatív is az eredmény, mindenképp bejelentkeznék nőgyógyászhoz. Általában nem természetes, ha ennyire hosszú idő telik el két menzesz között.

 • Anna

  Reply Reply 2018. január 30. kedd

  Kedves Doktornő
  Voltam orvosnal 11mm es petezsak zsik holyag kezdemeny… Orom boldogsag.. Viszont! Fel irt nekem progesterone exeltis t, mondvan hogy igy is nehez teherbe esni manapsag de semmi pontosabban nem mondott hogy miert minek meddig… Napi 1 szem lefekves elott, viszont nem hallottam rola jókat… Szeretnek tanacsot kerni, hogy szedjem e vagy sem… Vagy meg is miert kaphattam.. Elore is koszonom:)

 • Szandra

  Reply Reply 2018. január 30. kedd

  Tisztelt Dr.nő!
  Október óta próbálkozunk párommal a baba projekttel,novemberi ès decemberi hónapban pontosan jött meg a havi vèrzèsem,3napos volt.Januárban már 2nappal előbb jött meg ès csak 2napig tartott.Most viszont 19nappal a menstruáció után barnás-rózsaszínes pecsètelő vèrzèsem volt ès csak fèl napra.Nagyon fáradèkony vagyok,de semmi egyèb terhessègi tünet.Lehetsèges,hogy esetleg terhes vagyok?
  Köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2018. február 05. hétfő

   Mivel a vérzés rövidebb volt a megszokottnál és nem is jött meg pontosan, van esély a terhességre. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

 • Éva

  Reply Reply 2018. január 29. hétfő

  Jónapot Dr Nő!

  Nekem olyan kérdésem lenne hogy december 20-25-ig volt meg a menszeszem 30naposak a ciklusom de már 10napja késik több teszt is negatív lett. A hasam fájt mint a mensi előtt szokott meg folyás érzésem volt de a tünetek elmúltak.. A várt mensi napján is eggyütt voltunk a párommal védekezés nélkül, lehetséges hogy ont akkor fogant meg a baba és azért nem mutatja ki a teszt? Érdemes még tesztelnem? Köszönöm

 • Kanyar Dorina

  Reply Reply 2018. január 28. vasárnap

  Kedves Doktornő! Lehetek attol terhes hogy a baratom ondos szajjal hozzaert a huvelyemhez??? Nem szeretnek meg babat!!! Ma vagyis 2018.01.28. es tegnap este is pecsetelo verzesem es egy kis barna le is jott vele… Lehetek ettol terhes, nagyon remelem hogy nem. 2018.01.03an jott meg es csak ot napig tartott leginkabb 6,7napokig tart. De meg csak 13 eves vagyok es nem szeretnek babat!!

  • Gabi

   Reply Reply 2018. január 29. hétfő

   Ennyitől 99%, hogy nem lehet terhes!

 • Kanyar Dorina

  Reply Reply 2018. január 28. vasárnap

  Kedves Doktornő! Lehetek attol terhes hogy ondos szajjal ert hozzam a baratom?

Comment navigation

Leave A Response

* Denotes Required Field