A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A terhesség első jelei – Beszélgetős fórumEz az oldal azért született, hogy a korábbi Terhesség első jelei fórumot pótolja. Használjátok egészséggel 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon válaszolok, a blogon a hozzászólások között nem. Ha a kérdésed hosszabb vagy privátban szeretnél kérdezni, kéthetente az online fogadóórán tudsz kérdezni.

1 073 Comments

Comment navigation

 • Larissza Cséki

  Reply Reply 2017. április 22. szombat

  Kedves Doktornő !
  Olyan gondom lenne, hogy 18. napra pecsételtem, 28 napos a ciklusom. Illetve a mellem nagyon fáj már két napja rendkívül érzékeny, körülötte az ér láthatóbb. Lehetséges a terhesség ?
  Válaszát köszönöm !

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 24. hétfő

   Ennyiből nehéz lenne megmondani, de lehetséges. Ha terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Reni

  Reply Reply 2017. április 22. szombat

  Kedves Doktornő!
  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 26-án kellett volna meg jönnie a menstruaciomnak és tegnap este azaz 21-én elmentem pisilni és rozsaszin volt a wc papur ahogy meg törőltem magam ezért raktam be egy betétet.De nagyon csodálkoztam hogy 5 nappal elöbb jön meg a menstruáciom, de reggel mikor elmentem wc-re semmi nem volt a vetétben. Most nem rég megint elmentem wc-re és rozsaszines barnás valamim van. Ilyenem még soha nem volt pedig már van egy gyerekem és ennyivel elöbb még soha nem jött meg maximum 2 nappal elobb. Mi lehet a baj? Válaszát elöre is köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 24. hétfő

   Ennyiből sajnos nehéz lenne megmondani, mi okozza a vérezgetést. Fogamzásgátló szedése során jelentkezhet ilyen mellékhatás, okozhatja kisebb hüvelyi hámsérülés, vagy méhszájseb is. De korai terhességnél a beágyazódás tünete is lehet. Viszont ez mind csak találgatás, orvosi vizsgálat során derülhet csak ki biztosan. Ha terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes először egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • BM

  Reply Reply 2017. április 16. vasárnap

  Kedves Doktornő! A legutóbbi menstruációm 10 napig tartott, amiből az első 4 napon halvány pecsételés volt. A menstruáció után védekezés nélkül voltunk együtt kb a 14-ik ciklus napon, 28 napos a ciklusom, jelenleg késik a menstruációm már 11 napja. Csináltam tesztet az együttlét utáni 12-ik és 14-ik napon de negatív lett.
  Azon a napon amikor kellett volna a vérzés jelentkezzen csak rózsaszín pecsételés volt, utána nem jelentkezett az sem. Rá 10 napra ismét jelentkezett pecsételés de már el is tűnt. Alhasi fájdalmaim vannak vagyis inkább enyhe szúrasokat érzek. Számításaim szerint pont akkor volt ovuláció, amikor nem védekeztünk. Kérdésem az lenne, hogy mennyiben befolyásolja az ovulációt az, ha elhúzódik a vérzés és nem az átlagos 6 napos hanem több? Elszomorított a két negatív teszt, Ön szerint lehetek terhes? Előre is köszönöm a válaszát! Szép napot!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 18. kedd

   Ha továbbra is késik a menzesz, néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, vagy az eredménytől függetlenül nőgyógyászhoz fordulni.

Comment navigation

Leave A Response

* Denotes Required Field