A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A terhesség első jelei – Beszélgetős fórumEz az oldal azért született, hogy a korábbi Terhesség első jelei fórumot pótolja. Használjátok egészséggel 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon válaszolok, a blogon a hozzászólások között nem. Ha a kérdésed hosszabb vagy privátban szeretnél kérdezni, kéthetente az online fogadóórán tudsz kérdezni.

999 Comments

Comment navigation

 • Dzsenifer

  Reply Reply 2017. január 17. kedd

  Köszöntöm Dr nő
  3 napja hányingerem van és fáj a méhem 19. Kell megjönie és védekezés nélkül szoktunk lenni a páromal. Lehet hogy terheség van a háttérben?

 • Amanda

  Reply Reply 2017. január 15. vasárnap

  Kedves Dr.nő

  21. Én kellene hogy meg jöjjön de nem tudom hogy most ez mi lehet talán baba van a dologba?mert szédülök hányingerem van és fáj a mellém és kisé az állhasam is fáj és gyakran kell pisilni ez lehet terhességre utaló jel ? A páromal szeretnénk babát védekezés nélkül szoktunk szeretkezni. Vagy csak ez a menstruáció jelle? Előre is köszönöm a választ

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 16. hétfő

   A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de gyakran jelentkeznek a terhesség korai szakaszában. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Akár már most is lehet tesztelni, de ha a vérzés késne, akkor mindenképp!

 • Edina

  Reply Reply 2017. január 14. szombat

  Tisztelt doktornő!
  Már több mint fél éve szeretnénk babát a párommal.Irem pm alulműködésem van.szedem rendesen a gyógyszereket.január 11én kellett volna menstruálnom.december 31e óta feszül a mellem ,de azóta kétszer is volt barnás pici folyasom és egy alkalommal pici véres is volt,azóta semmi.Tesztelni még nem merek és beleélni sem merem magam.☺

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 16. hétfő

   Ha a ciklus ezt megelőzően pontos volt, és most azóta sem jött meg a normál vérzés, mindenképp érdemes lenne egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Amanda

   Reply Reply 2017. január 16. hétfő

   Köszönöm szépen a gyors választ

 • Klaresz

  Reply Reply 2017. január 10. kedd

  Kedves doktornő !!6-ÁN kellett volna meg jöjjön a menszeszem de helyében egy kis rózsaszín folyás jelentkezett és annyi,több azóta sincs semmi!!A tesz negatív,ez mit jelent akkor ??Koszonom

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 16. hétfő

   Ha a kis rózsaszín folyás óta sem jelentkezett normál menzesz, mindenképp érdemes lenne a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Egyetlen negatív teszt még nem jelenti biztosan, hogy nincs terhesség.

 • Klaudia

  Reply Reply 2017. január 07. szombat

  Tisztelt Doktornő ! Érdeklődni szeretnék, dec. 8án jött meg utoljára a menszeszem. 1hete a pàrommal védekezés nélkül szeretkeztünk .szeretnénm babát. Azóta alhasi fájdalmam van . Amikor pisilek érzékenyebb és enyhén fáj a hasam. Mièrt lehet ez?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 09. hétfő

   Ha a vérzés továbbra is késik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Gabriella

  Reply Reply 2017. január 03. kedd

  Kedves Doktornő!

  Kérdésem a következő lenne: együtt voltunk a párommal 6-7 nappal azelőtt hogy megjött volna. Meg is jött, de nem olyan volt mint szokott lenni. A szokásosnál sokkal jobban görcsöltem, szinte az ájulás keringetett. Illetve a szokásosnál intenzívebb volt az első nap, majd másnap alig harmadnap pedig semmi. Általában 3 napig ugyanolyan mértékben szokott lenni. Es sosem faj ennyire. Azóta is szinte minden nap faj a fejem, sokszor a gyógyszer sem segít. Es faj a hátam. Miután elmúlt ra 2 napra ujra együtt voltunk. Ez volt ma 3 napja… ma olyan érzésem volt mintha megfogna jönni. De nyilván nem. Semmi más jele nincs, csak alhasi tajekon kisebb nyomasok, fáradtság es hátfájás. Meg persze a csoki. Csináltam ma egy tesztet de negatív lett. Gondolja hogy a terhesség egy nagyon korai szakaszában lehetek esetleg? Vagy kizárt? Köszönöm előre is válaszát! További szép napot!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 09. hétfő

   Előfordulhat, hogy terhességről van szó. Ha továbbra is bizonytalan, érdemes lenne a tesztet néhány nap elteltével megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Varga Anna

  Reply Reply 2016. december 21. szerda

  Kedves Doktornő!
  Általánosan 38 napos ciklusaim vannak. Az utolsó menstruációm nov.21-26-ig tartott. Dec. 2-án együtt voltam a párommal, ésb dec. 17 óta barna folyást és pecsételő vérzést tapasztalok. Már ötödik napja. Ez lehet a terhesség jele vagy csak a peteérés miatti vérzés?

  Válaszát elöre is köszönöm.
  Anna

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 29. csütörtök

   Mindkettő lehetséges. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha már késik is az esedékes menzesz, akkor mindenképp.

 • Regina

  Reply Reply 2016. december 15. csütörtök

  Jó napot Doktornő!
  Ismét én vagyok. Ma fura módon nem menstruáció hanem valami más folyás jelentkezett. Hasi fájdalmam nincs a menstruációmnak is majd kb 2 hét múlva kellene meg jönnie. Mellem érzékeny és duzzadt. Tesztet még nem csináltam. Lehet ez a terhesség első jele?

 • Timea

  Reply Reply 2016. december 14. szerda

  Kedves Doktornő!
  Azzal a kérdéssel fordulok Onhöz, hogy a férjemmel nov. 21-én voltunk együtt, és dec. 5-én kellett volna megjönnie. Kb. 4-5 napja csak barnás folyás pecsételően, és többet járok wc-re is. Doktornő szerint lehet terhességről beszélni? Már nagyon szeretnénk babát, de még eddig sajnos nem jött össze.

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 19. hétfő

   Ha azóta sem jött meg “rendesen”, akkor érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

   • Szandi

    Reply Reply 2016. december 27. kedd

    Kedves dr nő! Az előző nenstruáciom ami kb 1 honapja volt ugy volt meg,hogy első nap barnás aztan 3 nap vérzés. Tegnap nyálkás -rózsaszines folyás ma barna. Ez mitől lehet ?

    • Gabi

     Reply Reply 2016. december 29. csütörtök

     A 3 napos normál vérzés lehetett normális menzesz is. Viszont ha enyhébb is volt a szokásosnál, és jóval hosszabb ideig is szokott tartani, akkor akár terhességre is utalhat. Ha a mostani rózsaszínes, barnás folyás nem váltott normál vérzésbe, sőt azóta el is múlt, én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet. Ha a vérzés ellenére továbbra is bizonytalan, akkor is érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Regina

  Reply Reply 2016. december 14. szerda

  Jó napot Doktornő!

  Segítséget szeretnék kérni a párommal próbálkozunk már 2 hónapja a baba ügyön, és 2 napja azt veszem észre, hogy rózsaszín folt és folyásom van pisiléskor. Ez utalhat terhességre? Előre is köszönöm 🙂

 • Janka

  Reply Reply 2016. december 09. péntek

  Tisztelt Doktornő! 09.10.én volt meg utoljára rendesen a menzeszem, november 13-18ig volt “barnázásom”,de nem jött meg…azóta se. 2tesztet csináltam most a napokban,de mind2 negatív.A nőgyógyász nem lát semmit.Se hányinger,se mellfeszülés,illetve más terhességre utaló jel nincs.Akkor miért nem jön meg?Nagyon köszönöm a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 13. kedd

   Előfordulhat, hogy valamiért jelentősen enyhébben jelentkezik a menzesz. Mivel nem is utal rá semmi más, minimális a terhesség esélye. Viszont ha a későbbiekben sem a megszokott módon zajlik a menstruáció, érdemes kivizsgáltatni.

   • Janka

    Reply Reply 2016. december 14. szerda

    Nagyon szépen köszönöm a válaszát! 🙂

 • Juli

  Reply Reply 2016. december 06. kedd

  Tisztelt Doktornő!
  9 napja késik a menzeszem de tüneteim vannak alhasu fájdalom,mell fájdalom,néha a derekam is fáj,es fehéres folyasom van(ez általaban folytonos) … mostanába elég stresszes voltam … munkahely miatt. Mért késhet?

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 13. kedd

   Elsősorban terhességre gondolnék. Ha továbbra sem jött meg, mindenképp egy terhességi tesztet kellene csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. A stressz csak nagyon extrém esetben befolyásolja a ciklust.

 • Mária

  Reply Reply 2016. december 05. hétfő

  Kedves Doktornő! Nekem nov.18-án kellett volna megjönie de 6 napot késet. Teszteltem de negativ volt.
  Viszont sajnos 24 én megjött ami 3 napot tartot. Most dec. 5.e van és kb.5 napja elkezdet duzadni és fájni nagyon a cicim. Ja és egy kis barna pecsét is volt most a napokon. Mi lehet ez? Terhes vagyok? A párommal nagyon szeretnék már babán. Előre ia köszönöm a választ.

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 06. kedd

   Előfordul, hogy a vártnál később jelentkezik vérzés, ami enyhébb a megszokottnál, nem is tart 3 napnál tovább. Ez lehet a beágyazódás tünete is. Ha bizonytalan, ilyenkor érdemes egy újabb terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Móni

  Reply Reply 2016. november 25. péntek

  Tisztelt Doktornő !! Mai napon voltan uhn mivel a menzeszem 2 napig tartott utánna 1 hétig barnáztam !!! Ezt a leletet kaptam : kp.tág hüvely.portio hátul ép.kp nagy méh anteflexioban.szabad környezetben TVS: ép kont.hólyag,az uterus 74×36×37mm-es, az endometrium 11mm vastag , a bal petefészekben egy 23×20 mm-es kis retentiod cysta vizualizálható , bal oldali adnextájon kóros nem látható. Szabad folyadék a hasban nem látható . Ettől még lehetek terhes vagy nem ?? A terhességet nem nézhetik el cystának ?? Válaszát előre is köszönöm.

 • Melinda Kutich

  Reply Reply 2016. november 19. szombat

  Érdeklődni szeretnék. Nuvoring hüvelygyűrűt használok már lassan 2éve. Eddig minden rendben volt vele semmi gondom nem volt. A múlt hónapban sajnos egy nappal később vettem le. De egy hét elteltével ugyan úgy szombaton tettem vissza mióta a gyűrűt használom. Ki maradt egy mensesem. És még mindig nem jött meg a mensesem. Félek attól hogy teherbe estem. Érdemes tesztelni a reggeli vizeletből ha fent van a gyűrű? Köszönöm a választ előre is.

  • Gabi

   Reply Reply 2016. november 21. hétfő

   Elvileg az egy nappal későbbi levétel nem befolyásolja a hatékonyságát. Viszont 100%-ban egyik fogamzásgátló módszer sem véd a terhességtől, így minimális esélye mégis van ennek. Érdemes újra alaposan átolvasni a betegtájékoztatót, hogy mi a teendő ebben az esetben. De mivel a vérzés kimaradt, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

 • Erzsike

  Reply Reply 2016. november 15. kedd

  Tisztelt Drnő 13napja késik a menszeszem a nem várt utan teszteltem 5ik napon es negativ lett a paromal egyutt voltunk es nagyon görcsölt utana a hasam alja! Mitől lehet ez? Mellem kicsit duzzadt más tünet nincs. Várom a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2016. november 21. hétfő

   Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. A hasi görcsöt több dolog is okozhatja. Viszont terhesség tünete csak akkor lehet, ha már egy korábbi alkalommal, kb. 10-12 nappal előbb sikerült a teherbeesés.

Comment navigation

Leave A Response

* Denotes Required Field