A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A fórum 2021-től bezárt. Köszönjük az eddigi aktivitást és a sok kérdést, mindenkinek sikeres babázást kívánok!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 572 Comments

Comment navigation

  • Zsuzsi

    2012. december 13. csütörtök

    És igen, a Börzsönyi Balázs egy cukormorzsi, imádom, rendesen hiányzik mióta szültem 😀 jó szakember, hiába nincs ideje, akkor is alapos, van humora és kedves 🙂

  • noémi

    2012. november 25. vasárnap

    Fric: végre felőled is hallani:) hogy elment az idő ugye? a csajok milyen nagyok már neked, meg Sárám is.. picurom meg mindjárt jön:) csütörtökön töltöm a 36. hetet:) a neve majd meglepi lesz:) meglátod fb-n:))
    amugy nincs semmi különös, meg vagyunk fázva, Sára is én is:( remélem hamar át megy mert nincs kedvem betegeskedni:S

    Szia Moncsi:)
    hát jó lenne ha tudnék neked valami okosat mondani, de az a baj hogy az én lányom is három és fél év hosszú próbálkozások, és kórházba járások, és a 3.inszemináció után sikerült. azátn nézd meg a második baba hoppp csak ugy jött mint a meglepi:)
    hosszú idő után talán annyi hogy forduljatok orvoshoz és ő segit. nem tudom hova valósi vagy de én pesten a Sote2-n DR. Börzsönyi Balázst nagyon tudom ajánlani!!!
    sok sikert és mielőbbi babát.))

    • Zsuzsi

      2012. december 13. csütörtök

      Noémi mi a helyzet….? 🙂
      Mi jól vagyunk. Őszintén, nem tudom kinek milyen volt a babája az elején, Eszter elég hasfájós volt az első 6 hétben. És mellé nem szeret aludni. Sokszor azt sem tudtam merre vagyok arccal előre 😀 javult helyzet, továbbra sem alszik, de vigyorog, meg gagyorászik, így legalább van időm itthon egy-két dologra.

  • FriC

    2012. november 22. csütörtök

    Sziasztok!
    Újra itt 😆
    Velünk minden rendben, Laura jövöhéten lesz 2 éves, Maja meg 10,5 hónapos nagy-kis lány 🙂
    Én -20 kg-nál járok eddig, 😆 de még vagy 10-15 kg rám férne… 😆

    Noncsi,már nem olyan sokára születik mazsola 🙂 tényleg hogy is fogják hivni? 🙂

  • noémi

    2012. november 17. szombat

    Szia Szabcsi!
    Üdv közöttünk! Ne izgulj, új hónap új lehetőség;) mindent bele;))
    Csak türelem kell és kitartás;)
    Azt sajnálom hogy a fórum nem a régi;( annó volt hogy óránként több oldalt is vissza kellett lapozni ugy pezsgett az élet. Aztán ez valahogy oda lett;(
    De remélem idővel újra a régi lesz;) vagy annak a fele;)))
    Akkor nem kell heteket várni egy válaszra;)))

    • Moncsi

      2012. november 20. kedd

      szia noémi 🙂 látom te aktivan segitesz mindenkinek a tanácsaiddal. Én 23 éves vagyok, smár decemberbe 1 éve lesz, hogy próbálkozunk. nagyon elvagyok keseredve. Kisebb fertőzések jelentkeznek nálam, de más semmi. Esetleg neked van valami tanácsod, hogyan lehetnek gyorsan teherbe esni..elég sokat agyalok rajta. A párom elég nyugis…ha lesz időd irj..puszi

  • Szabcsi

    2012. november 08. csütörtök

    Sziasztok!
    Csatlakoznék hozzátok. Sosem jártam ilyen blogos oldalon:)
    Az én kis mesém:
    Fogamzásgátló tabit abbahagytam már júniusban, de babaprojekttel még csak 2 hónapja próbálkozunk. A helyzet az, hogy mensim nem volt júniustól egészen október elejéig, vérvétel kimutatta, hogy alacsony a sárgatest hormonom, a nődoki felírt egy peteérés elősegítő gyógyszert. Meg is jött a mensim, visszamentem dokihoz, aki írt fel további peteérést segítő gyógyszert. A helyzet az, hogy kedden kellett volna megjönnie… Vannak jeleim, hogy esetleg babás vagyok(mellbimbó érzékenység főleg- ami előtte sosem volt), de azért ott a félsz is bennem, hogy lehet csak a hormonom tréfál meg. Tesztet csináltam hétfőn, (egy csík lett csak:( ) olvastam fórumokon, hogy nem biztos, hogy akkor kimutatja már, próbáljam egy hét múlva…szóval hétfőig várok…nem megy az idő:) Nagyon remélem, hogy jók a megérzéseim!
    Szorítsatok nekem!

    • Szabcsi

      2012. november 09. péntek

      Azt hiszem választ kaptam a kételyeimre: megjött a mensim, vagy legalábbis kezdetleges barnás folyásom van. Újabb hónap kezdődik…:)

    • Gabi

      2012. november 15. csütörtök

      Remélhetőleg az újabb teszt már pozitív lett!

  • noémi

    2012. november 04. vasárnap

    Szia Ági!

    Segíts nekem! Tegnap voltunk uh-n, és a doktornő egy „lyukat” (idéztem őt) talált a lepényemen!!!! 32+2 hetes vagyok. Egész pontosan ez van a papíromra írva:

    ” A lepény széli részén egy 18mm-es felritkulás látható”

    Képet is csinált, megnézte, aztmondta áramlás nincs benne!!! Ez mit jelent?? Mi az hogy nincs benne áramlás? Az miért jó vagyépp miért rossz?
    Azt mondta egyenlőre nem kell vele foglalkozni! De azért engem ez zavar!!! Nem tudom mi ez! Mitől lehet! ? Árthat e a babának!? Lehet e következménye!?
    Ha tudsz segíts nekem hogy mi ez az egész!

    • noémi

      2012. november 09. péntek

      Már mindegy;) voltam a dokimnál. Egyenlőre nem foglalkozunk vele;)

  • mászi27

    2012. november 01. csütörtök

    Sziasztok!!szeretnék egy kis segítséget kérni!
    tavaly áprilisban injekcióra cseréltem a gyógyszert,aminek eredménye képen nem jött meg a menseszem,de híztam 10-15 kg-t,ezért visszatértem a gyógyszerre idén márciusban!azóta minden hónapban megjött rendesen(kicsi késéssel de nem volt gond)a múlt hónapig amikor is egyáltalán semmi sem történt!érzés volt de ennyi,ráfogtam mindenfélére!(éppen nyaralni voltunk nagyon meleg volt ilyenekre)beszedtem a következő havi gyógyszert,tegnap előtt kellett volna megint megjönnie szintén semmi!érzés van de egyenlőre semmi!!nem voltam még soha terhes tesztet hétfőn csinálok,mert vasárnap kellene elkezdenem a gyógyszert,(amit már nem teszek ha addig nem jön meg)csak és kizárólag többször járok pisilni,ennyi ami változott!sajnos azt sem tudom mire kellene figyelnem amiből rájövök hogy terhes lehetek-e!van valakinek okos tanácsa????köszönöm a segítséget

    • Gabi

      2012. november 07. szerda

      Gyakran előfordul, hogy a vérzés kimaradásán kívül semmi jel nem utal a terhességre. Ilyenkor mindenképp érdemes tesztet csinálni. Ha a teszt esetleg negatív, vérzés mégsem jelentkezik, érdemes lenne visszamenni a nőgyógyászhoz, aki a fogamzásgátlót felírta.

  • noémi

    2012. október 16. kedd

    Hali! Ki hogy van?

  • Ágnes

    2012. október 12. péntek

    Szia Ági!

    Első babás anyuka vagyok, a kisfiam most október 18-án lesz egy éves.

    Rendszeresen olvasom a blogodat, kapom a hírleveled is, nagyon szeretem, és bármi gondom van, nálad keresem először a lehetséges megoldást. A tanácsodra lenne szükségem, mert kisfiam étkezési szokásain kellene úgy érzem némileg változtatni, azért is, mert decembertől visszamegyek dolgozni.

    Jelenleg a következőképpen eszünk (11 kg-os a „picike”):
    – reggel 6 és 7 között ébred, rögtön kéri a cicit, megszoptatom, aztán eszik egy adag pépet (ált. a Babaylove Bio Kölest adom neki) fél üveg Kecskeméti gyümölccsel keverve,
    – fél 10 körül eszik magyar idénygyümölcsöt egy szem foszfovit keksszel leturmixolva, aztán szopi (a szopival altatom el…)
    – fél 1 -1 körül megszoptatom (mondjuk ezek már mind csak 5-8 perces szopik a reggelit kivéve, az hosszabb), aztán főzelék husival/sajttal
    – 3-fél 4 körül gyümölcs (ált. vagy délelőtt vagy délután kap bele babajoghurtot/túrós babadesszertet, változó)
    – 6- fél 7 körül főzelék husival/sajttal (ha együtt vacsizunk, van hogy kap még pár falatot a miénkből is, ha olyat eszünk, amit ő is ehet)
    – este 8-fél körül fürdés után eddig adtam neki vmi husis gyümölcsöt (van hogy én csinálom, van, hogy üveges bébiétel, van, hogy a napi főzelékből maradt még) – NA EZ AZ, amit MÁR NEM KÉR pár napja, csak vizet inna, és rögtön a cicit kéri, és 5 percen belül általában el is alszik rajta.

    Decembertől dolgozom, de nem szeretném még elválasztani néhány hónapig, reggel és este szoptatnám, napközben a nagymamáknál lesz egyelőre.

    A dokim azt mondja, hogy ha úgy érzem, kell pótolni, vagy már elválasztódik/elválasztom, adjak neki 3-as tápszert. Te adnál neki?
    Csak mert
    – soha nem kapott eddig tápszert, végig szoptattam, 6 hónapos korától táplálom hozzá,
    – 4 hónapos kora óta egyáltalán nem cumizik, cumisüvegből sosem ivott (a vizet a MAM itatótanulós cumira hajazó de a végén többlyukú üvegéből issza),
    UGYANAKKOR
    – úgy érzem, kellene valami kevés „kaja” neki elalvás előtt, mert a reggeli fél hetes ébredéstől kezdünk már reggel 6 óra elé is csúszni,
    – meg a tápszerrel lehet, hogy megoldódik majd az elalvás ha majd már egyáltalán nem szoptatom.
    Ja, és jelenleg alul a két középső fent meg a középső 4 foga van kint.:)

    Kipróbáltam pár napja a tápszert, első este sima (nem szelepes) cumisüvegből megivott 1dl-t, jóízzel. Hozzátartozik, hogy este lefekvés előtt mindig kéri az innivalót (eddig a főzelék után vizet kapott).
    Másnap már nem kellett neki, egy-egy kotyot ivott, de aztán semmi. Kipróbáltam, hogy a nappali itatós üvegébe töltöttem át, de abból sem
    kellett neki…

    Kérlek, adjál tanácsot, hogy kapjon-e tápszert, ha igen, milyet (milyen fajtát, pl. Babylove, Milumil, vagy milyet), és főleg miből adjam neki, ha eddig nem használtunk cumisüveget? Vagy esetleg a napközbeni kajálásán változtassak valamit? Az egyébként jó így szerinted?
    Vagy ne erőltessem a tápszert? Az a baj, hogy így a korábbi 6-fél7 helyett már hajnali 5-kor kukorékol és éhen akar halni, szóval az esti fél 7-es főzelék nem tart ki neki reggelig…

    NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM ELŐRE IS a válaszod és a segítséged:)

    Szívélyes üdvözlettel:

    Ágó

    • Vida Agi

      2012. október 15. hétfő

      Nem szükséges tápszert adni, hiszen reggel-este még szopik majd, napközben pedig eszi a pépeket. Amit most eszik az tökéletesen megfelel az ő korában, idővel egyre több főzeléket eszik majd. A hajnali ébredés normális. Nem azért kéri, mert már nem elég a tej, hanem azért, mert többet mozog és hamarabb kiürül a pocak, ez normális.

  • Dr. Vihart Ágnes

    2012. október 12. péntek

    Szia Ági!

  • Zsuzsi

    2012. október 11. csütörtök

    Tádádádáááááám 😀 5 év várakozás, szenvedés és hiábavaló próbálkozás után, megszületett Eszter szeptember 25.-én 17.20 perckor császár metszéssel 🙂 Köszöni, jól van, nem szeret aludni, ellenben gyönyörű 😀

    • noémi

      2012. október 16. kedd

      Gratuuuuuulaaaaaaa!;) szivbol gratulalok!

    • noémi

      2012. október 16. kedd

      Meselj mi hogy volt!?;)

  • Anikó

    2012. október 02. kedd

    Tisztelt Ágnes!

    Elnézést hogy levelemmel zavarom: Szeretném kérni az Ön tanácsát,
    22 éves vagyok és 24 hetes állapotos kismama.
    Kéthegyű szívbillentyű elégtelenségem van évek óta, kórházban is voltam e miatt; terhelés következtében szívfájdalom, nehéz légzés dagadás… tünetek keletkeznek.
    Tesnevelés óráról, és minden sporttól elvagyok tiltva, egy kisebb séta is elég megterhelő… bétablokkolót (Bisoprolo) szedtem, de lassan két éve nem szedem, mióta tervezzük a babát. A kardiológusom azt mondta, mivel a szülést fogadott orvossal tervezem, beszéljem meg vele a császár metszés, mert komplikáció esetén, nem altathatnak, és lehetséges, hogy a szülést nem bírnám „energiával”. És semmilyen szívgyógyszert nem szeretnék szedni, mert fontos számomra hogy szoptatni tudjam a kicsit.és szeretném öntől kérdezni; hogy Ön mit tanácsol?! Mert ugye a babának jobb a természetes úton történő világrajövetel! hogy mi a legjobb megoldás ez ügyben.

    Tisztelettel:

    Anikó

    • Gabi

      2012. október 08. hétfő

      Elsősorban a nőgyógyász és a kardiológus véleményét kellene kikérni, és hallgatnék is rájuk. Valóban a természetes szülés a legjobb választás, általában. De ha ez veszélyezteti az anya vagy a magzat egészségét, nem érdemes kockáztatni. Ettől sokkal egyszerűbb esetekben is döntenek császármetszés mellett.

  • Gabryelle

    2012. október 02. kedd

    szóval kezdem elölről! Párommal megszakítással szoktunk együtt lenni. vasárnapra kellett volna megjönnie… eddig semmi. ma vettem egy tesztet de nem reggeli vizeletből csináltam, és negatív lett. gondolom mert napközben csináltam. Elhatároztam h várok vasárnapig és majd csak akkor tesztelek újra, ha addig meg nem jön. pedig pont felkészültem, mert vettem előre tampont (mindig akkor kell rohanni a boltba mikor mgjön mert csak 1-2 van itthon) sőt megvettem a fogamzásgátlót h majd elkezdem szedni, nehogy baj legyen… nem tudom h mit szólnánk ha most lenne baba, nyilván sokkot kapnánk, de biztos nem vetetnénk el. Hát szorítsatok aztán majd kiderül h mi lesz, majd jelentkezem.

    • noémi

      2012. október 16. kedd

      ????????

  • Gabryelle

    2012. október 02. kedd

    okk elszállt az egész amit írtam…. -.-

  • noémi

    2012. szeptember 20. csütörtök

    Zsuzsi, megvan mar a baba????;))) meselj!!;)

    • Zsuzsi

      2012. szeptember 22. szombat

      Képzeljétek nem 😀 Holnap töltöm a 40. hetet és pár jóslón kívül nincsen semmi! Csütörtökön vizsgáltak, ctg rendben, méhszáj zárt. Hétfőn megyek megint… Már nagyon szeretnék szülni 🙂

      • noémi

        2012. szeptember 25. kedd

        Ami kesik nem mulik!!!;) kitartas;)))

  • noémi

    2012. szeptember 20. csütörtök

    Gabryelle; jol vagyok koszi;) megy az ido;) ma toltottem a 26hetet;)
    Zsuzsi; elmeletileg kislany lesz es nehez a nevvalasztas mivel nalam a Sara abszolult favorit nev;))) nehez lesz uberelni;) nem is lehet;) 1-.en megyek uh ra remelem kislany lesz meg mindig!!! Eddig mindig csak „talan kislany” volt;) remelem az is;))))
    Egyszer rank iesztett mert beindult a szulesem a 23.heten;((( bekerultem a koriba, de halisten minden ok!!!! Egyben vagyunk jol vagyunk es itthon;))) osszeszoritom a labam a 38.hetig!!;)))))
    Azert jo hallani rolatok;))) jo lenne ha neha a regi tobbiek is elokerulnenek;))

    • Gabryelle

      2012. szeptember 21. péntek

      Szia Noémi! Hát csak vigyázz is a kiscsajszira odabent! Egyébként nem emlékszem már rá, szándékosan jött a bébi, vagy „véletlen” sikerült összehozni a tesót? Most kínlódunk Misellel az ovis beszoktatáson… Leventém beteg plusz a foga is jön, nem alszunk már napok óta. Majdcsak vége lesz ennek is.

      • noémi

        2012. szeptember 25. kedd

        „Veletlen” a kisteso;) de annyira hogy huuuu;) saraert evekig orvoshoz jaratm es nezd 😉 a fogzas ismeros… Az terror;( de csak tullesztek rajta!

  • Ági

    2012. szeptember 20. csütörtök

    kedves doktornö
    még mindig nem tetszet válaszolni nekem vagy rossz helyen keresem a választ.
    én voltam a Depo-provera inj. meg nekem volt cistám.
    kérem irja meg hol van az ön válasza.Ági

  • Gwen

    2012. augusztus 31. péntek

    Sziasztok!

    Most vettem csak észre,hogy ide került a fórum:)Visszaolvastam mindent:)Úgy örülök nektek,meg a friss babának is Noéminél!Jó hallani rólatok!
    Picit magamról,magunkról.Nekem nem alakult ilyen jól a párkapcsolatom Bencém születése után mint nálatok.)9 hónapos korától a szüleimnél élek a gyerekkel,apuci kiadta az utunkat és egy interneten megismert nő szoknyái alatt bujkál azóta is…Nem részletezem.Viszonylag jól viselem de mindenért kárpótol az én ifjú szerelmem,a kisfiam,aki a hétvégén lesz már 14 hónapos:)A héten megtette első bizonytalan lépéseit is,sokat strandoltunk a nyáron,rengeteget nevettünk,bohóckodtunk,imád bujócskázni és olyan finom nyelves puszit nyom az arcomra amilyet senki más:))Emellett felettébb akaratos,hangosan üvölt ha valamit megtiltok és még csapkod is hozzá..elvagyunk:)
    Igyekszem ide én is felnézni mostmár,hogy rátaláltam az új helyre.Minden jót nektek!

    • noémi

      2012. szeptember 20. csütörtök

      Hat nem semmi;((( nagyon sajnalom hogy igy alakult;(((( vannak ilyen emberek;( de mikor o menne x ido mulva a fiahoz az majd elhajtja, hogy apa neked nem kellettem akkor pislog majd!!!
      Viszont jo rolad hallani es azert orulok hogy jolvagytok;) en ma ttottem a 26 hetet;)))

  • Hajnalka

    2012. augusztus 27. hétfő

    Sziasztók,
    Véleményeket szeretnék.

    http://ciklus.hu/images/diagramok/cc242b3d638d636012653bca5ab23334_120809_120827_1346025600_.png

    Két Gyermekes Anyuka, de még sosem hőmérőztem eddig… Van még egy hetem mensiig, de lehet hogy….? Érzések, bíztató jelek vannak..

    • Hajnalka

      2012. augusztus 29. szerda

      Azóta eltelt 3 nsp és a hőm nem változik, 36.8 és s mensiig még van 4 napom.

      • noémi

        2012. augusztus 30. csütörtök

        Hat en sosem Homeroztem, tul lusta voltam hozza, de remelem
        Baba van a dologban!;)szoritok!;)

        • Gabryelle

          2012. augusztus 31. péntek

          Nahát Noémi! Hogy rohan az idő! Hogy vagy?

  • noémi

    2012. augusztus 26. vasárnap

    betöltöttem a 22.hetet:) rohan az idő:) Fric hogy állsz a fogyókúrával?
    Többiek veletek mi újság? szokott még valaki erre járni?
    Azért sajnálom hogy a régiek közül mindenki így eltűnt, bár megértem mert a gyerekek lefoglalnak minket:)
    azért írjatok ha erre jártok:I) pusziiii

    • Zsuzsi

      2012. augusztus 28. kedd

      Én már nem is tudom megmondani hány éve voltam itt. Ezer 😀 de emlékszem rátok 🙂 én voltam az, akinek zsinórban mentek el a babái, magyarázat nélkül…
      Azóta megvan a megoldás: férj csere 😀 na jó, nem ezért volt a váltás, de tény hogy bevált. Totális véletlenül, kicsit sem várt módon állapotos lettem. Iszonyú stressz és rettegés, ami most is tart, ugyanis a 37. hetet taposom a kisasszonnyal 🙂 Ha jól számolom, közel 5 éve várom 🙂

      • noémi

        2012. augusztus 30. csütörtök

        Emlekszem rad;))) vegre egy nagyon regi ismeros!!! Es vegre nagyon jo hirrel;)) dejooo;) hat szivbol gratulalok! A kisasszonhoz is, meg az uj parodhoz is;))
        Nalunk azota a sok kinlodas es orvosi procedura utan spontan jon a 2. Baba;) 23 hetet toltom ma!;) kitartas;) nem sok van!!!;) hogy fogjak hivni a kicsit?;)

        • Zsuzsi

          2012. augusztus 31. péntek

          A váltás nem volt könnyű, az ex dobbantott egy fiatalabbért. Őrület, hogy 30 alatt is cserélhetnek még fiatalabbra,nem? 😀
          Eszter Zsófia lesz. Remélem most már hamarosan! Akkor leszek igazán nyugodt, ha a kezembe adják és azt mondják minden oké 🙂
          Elképesztő, hogy ti is mennyit küszködtetek és láss csodát, jön a második… Fiú vagy lány? Az elsőnél még azt hiszem háttréből olvastam, Sára gyönyörű 🙂 és a neve is, nagy favorit volt nálam ez a név 🙂

  • Fuzihaj

    2012. augusztus 20. hétfő

    Kedves Ági,

    3 hónapos a kisfiam.
    Hasfájósan kezdte az életet, az első 7hétben alig aludt, így mi is. A 7. hét után változás történt, elkezdtük betartani a napirendet (alvás-evés-pelenkázás-játszás-alvás). Szépen elaludt napközben is, kisebb segítséggel, cumival. Éjszaka már csak egyszer kel enni és esetleg egyszer-egyszer megébred, de alapvetően jól aludt.
    Az evéssel nem volt soha gond, rengeteg tejem van, csak szopizik. Szépen evett, mikor elég volt neki, abbahagyta és jókedvvel jöhettek a további programok.
    Múlt héten volt a 3 hónapos oltása kiegészítve az agyhártyagyulladás elleni oltással. Azóta mintha kicserélték volna. Sokkal többet nyűgös és a nappali alvások teljesen felborultak. Látom, hogy fáradt, de nem akar/ tud elaludni. Sír, a cumit is kiköpi. Ha kiveszem, tovább sír és nyűgös – szerintem fáradt.Fél-egy órákat alszik a korábbi másfél óra helyett, de úgy látom kevés neki. Ezen kívül a szopizások is felborultak. Újabban hosszasan cumizik cicin evés után ami csak azért zavar, mert nem tudom, hogy nem baj-e. Az éjszakai alvás szerencsére megmaradt elég nyugalmasnak.
    Még egy változás van, korábban kisebb időket (5-10-15 perceket) eljátszadozott, nézelődött magában. A legújabb az volt, hogy próbálta megfognia játékokat, ezzel hosszú perceket eltöltött. Most nagyon nehéz lekötni és gyakorlatilag egy pillanatot sincs meg egyedül. Nem kifejezetten a kézbenlétet igényli, hanem hogy vele legyünk és játszunk.
    Nem tudom, hogy az oltással van-e ez összefüggésben, vagy esetleg fejlődési ugrása van?
    El vagyok keseredve, nagyon megköszönném a segítséget.
    Köszönettel,
    Hajni

    • Vida Agi

      2012. augusztus 24. péntek

      Az oltásnak is lehetnek ilyen mellékhatásai, de 3 hónapos korban egyébként is van egy növekedési ugrás, és a leírásod alapján ez nagyon valószínű. Pár napig szoptasd gyakrabban és helyreáll majd a dolog.

  • Ági

    2012. augusztus 19. vasárnap

    kedves doktornö
    juli 30-aug 14-ig meg volt a menszeszem.
    15-én együtt voltam a párommal és reggelre nem volt már a mensi. tegnap is együtt voltunk.lehetséges hogy sikerült a baba?
    márc.-ba kaptam depo-provera inj.
    júniba nem mentem érte.ez az inj.hatása vagy lesz baba.
    délután sokat eszek reggel meg üresnek érzem a hasam.
    a mellem nagyobb és jön kevés tej és csomók vannak benne.kérem önt válaszoljon.üdv ági.

  • Seyla

    2012. augusztus 18. szombat

    Kedves Doktornő!
    Közel 2 évig szedtem fogamzásgátlót, majd közel fél éve abbahagytam. Azóta még nem állt be a menzim, 2* jött meg, legutóbb több, mint egy hónapja, de csak pecsételés és csak 3 nap. (normálisan 11 hete, egyébként 5 hete) Egyszer már (júniusban)csináltam egy tesztet, negatív lett, és mire eljutottam a nőgyógyászhoz, megjött. A doki azt mondta még próbálkozni kell, sok tüszőt talált a méhemben, nem volt repedés, a késés pedig csak a gyógyszer miatt van. Voltam terheléses vérvételen is, mindent rendben találtak. 3 hete viszont érdekes tüneteim jelentkeztek. 1 teljes hétig haspuffadásom volt, alhasi fájdalmak,étvágytalanság, álmatlanság. Ez a hét végére annyira kiütött, hogy 2 éjszakát teljesen éberen ültem az ágyamban, miután már rángatóztam az idegtől. Kaptam altatót 3 napig, majd további egy hétbe telt, mire nagyjából tudtam enni értelmes kaját és megerősödtem. A háziorvosunk véleménye: a hasi fájdalmak és puffadás nincs összefüggésben az álmatlansággal. Szerinte depressziós vagyok, ami totál kizárt, illetve elküldött egy hasi UH-ra, ahova egy hónap múlva kaptam időpontot. Azóta is fáradékony vagyok, a hasi puffadás és normális emésztés sincs rendben, a hasam néha (szinte mindig)akkora, mint egy 4 hónapos kismamának, a férjem szerint nőttek a melleim, nem tagadom, érzékenyek is. A szaglásom nagyon kifejlett, hányinger, émelygés is jellemző. Elkezdtem mozogni, szedek quamatelt, pankreoflatot és meteospasmylt a gyomromra, de ha babát várok, akkor ez nem biztos, hogy jó!?!
    Volt esetleg valaki ilyen tünetekkel várandós. Mit kellene csinálnom?
    Nagyon köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2012. augusztus 22. szerda

      Először is érdemes lenne a terhességi tesztet megismételni. És átolvasnám a szedett gyógyszerek betegtájékoztatóját is, hogy lehet-e őket alkalmazni terhesség során is.

  • Ági

    2012. augusztus 17. péntek

    remélem válaszol.nagyon bánt a dolog.szeretnék még 1 babát.köszönöm ági

  • Szabina

    2012. július 28. szombat

    Sziasztok!
    Párommal már nagyon szeretnénk babát,ebben a hónapban nem jött meg,vettem is tesztet de negatív 🙁 viszont tünetek vannak…állandóan fáradt vagyok,hőhullámaim vannak,duzzadt az alhasam(olyan mintha egy lufi lenne benne :D),hangulatváltozásaim vannak,gyakori vizelési inger és hányinger.
    Lehet hogy túl korán csináltam meg a tesztet? Lett volna januárban is picink de elvesztettük 🙁 akkor is pár nappal az elmaradt menszi után csináltam és akkor kimutatta…nem értem…
    Reménykedek még,mert nagyon várjuk a csöppséget!
    Szerintetek? Véleményetek?
    Köszönöm,Szabina

    • Szabina

      2012. július 28. szombat

      És még egy valami!Hőmérőzök és már kb.két hete mindig 36,7 körül van…soha nem szokott ilyen magas lenni,sőt inkább mindig alacsonyabb volt a hőm mint másoknak!
      Ez is jelenthet valamit?

      • Gabi

        2012. július 29. vasárnap

        A hőmérőzésből akkor lehet következtetést levonni, ha már legalább 1-2 teljes ciklus óta vezetsz hőgörbét, és az előző hónaphoz képest látható a változás.

    • Gabi

      2012. július 29. vasárnap

      Ha közben nem jelentkezik a vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Lehetséges, hogy korai volt az előző.

  • FriC

    2012. július 23. hétfő

    Na mi van veletek csajok… meséljetek,ha jártok erre néha-néha… Mi jol vagyunk, Lola 20 hónapos,beszélget,már bilizik is,12 kg a hosszát nem tudom,de nagy 😆 … Maja 6,5 hós,és már huzza fel magát mászásba. Maja 6 hosan volt 8 kg és 75 cm hosszu.. Imádják egymást,rajonganak egymásért … eléggé elfoglalt vagyok igy 2 kicsivel,meg fáradt is..

    Velem: Le akarok adni min. 20 max 30 kg… Eddig 5 kg-nál járok 3 hete kezdtem el.. 🙂

    ÍRJATOK HA ERRE JÁRTOK….

    • noémi

      2012. augusztus 14. kedd

      Sok sikert;) jo nagyok a gyerekek;) en meg mar a 21 et toltom;)

    • Gabryelle

      2012. augusztus 31. péntek

      Sziasztok. Nálunk is a fogyókúra a téma, Misell 3 éves 10.-én kezdi az ovit, Levente 5 hónapos 7kg és 68cm. Én „csak” 10kg-tól akarok megszabadulni. Én is 3 hete kezdtem eddig 3kg-nál tartok. Kitartás Fric menni fog! 😀

  • Gyöngyi

    2012. június 10. vasárnap

    Tisztelt Szerkeztő!

    Körülbelül 2 hete ezek a tünetek vannak, „alhasi feszülés (menstruációs görcshöz hasonlít)”,”gyakori vizelési inger”,”viszkető érzékeny mellek”,”fáradékonyság és álmosság”,”fokozott étvágy”,”fokozott nemi vágy” de viszont megvolt de csak 4 napig és a 4. napon is már csak barnás pecsételés (állatába 6-7 napig van meg rendesen) Most akkor mi lehet a baj? Nem akarom magamba beszélni, még orvosnál nem voltam de jövőhét péntekre van időpontom!
    Lehet baba?
    S.O.S
    :))

    • Gabi

      2012. június 13. szerda

      Mivel volt menzesz, kicsit kisebb a terhesség esélye. A tünetek utalhatnak terhességre, de ezek sem egyértelműek. Az orvos előtt esetleg egy terhességi tesztet érdemes lenne csinálni.

      • Gyöngyi

        2012. június 14. csütörtök

        Köszönöm:) Hát remélem lesz kis manó 😉

  • Eszter86

    2012. május 14. hétfő

    Sziasztok!

    Nekem egy hete kellett volna megjönni, de még mindig semmi. Pár napja érzem a hasam aljába szurkálást, illetve hogy fáj, de nem úgy mint amikor megszokott jönni. Pár napja reggelente alig bírok felkelni, egész nap aludnék. A mellem viszont nem fáj, csak egy kicsit feszül. Pár napja hófehér, illetve átlátszó folyásom van. Nem merek tesztet csinálni. Terhes vagyok vagy majd meg fog jönni?

    • noémi

      2012. május 20. vasárnap

      hát hogy terhes vagy e vagy meg fog e jönni ezt sajna nem tudom:) de teljesen megértelek hogy nem mersz tesztet csinálni! nekem Sárámnál testápolós folyásom volt, most a másodiknál testápoló keveredik a nyúlós fehér cuccal…
      szorítok nagyon!!!! azért pár nap múlva csinálj tesztet ha még mindig nem jön meg és írd meg mi volt!!!!
      SZORÍÍÍTOOOKK!!!

    • Eszter86

      2012. május 21. hétfő

      Még mindig nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett. Úgy döntöttem, hogy még várok, és ha nem jön meg egy hét múlva akkor újból csinálok tesztet. Most a legújabb tünetem az étvágytalanság.

      • noémi

        2012. június 12. kedd

        ???? Mi a helyzet?

  • noémi

    2012. május 10. csütörtök

    Tegnap voltam uh-n;) 1cm es dobog a szivecske;)
    Annyira varatlanul jott ez a picibaba hogy azon a heten akartam menni fogamzasgatlot iratni, mikor megtudtam h terhes vagyok;) ugyhogy nem mondanam hogy benne volt az 5 eves tervembe, de ha igy alakult akkor mar remelrm minden rendben lesz es egeszseges lesz!!! Ez a lenyeg;))) orulok h ti is jol vagytok!;) megy az ido rendesen… Nolnek a gyerekek mint a gomba:)

    • Anita

      2012. május 11. péntek

      Valahogy sejtettem,h.nem tervezett volt. :)De gondolom nagyon örültök neki.Ha nálunk is véletlen becsúszna,azért én is örülnék neki nagyon. :)Szeretnék majd Biusnak kistesót,de még nem most.
      Örülök,h.minden rendben veletek!Továbbra is azért nagyon vigyázz magadra!Sárával mi újság?Mesélj róla egy picit.Kíváncsi vagyok rá.

    • Gabryelle22

      2012. május 22. kedd

      Nagyon gratula a hatalmas bébitekhez!! 😀 Azért arra kíváncsi lennék hogy hogyan NEM védekeztetek?! Mert jelenleg nálunk sincs tervbe véve a kistesó, de mi csak megszakításos módszerrel védekezünk. Ha jól emlékszem Fricnek is így jött össze a kistesó… 🙂
      Mivel szoptatok (hál istennek :D) fogamzásgátlót nem akarok szedni, és még nem is igazán beszéltünk más módszerről. 😀 Levente egy imádnivaló kisbaba, csak akkor sír ha van vmi gondja, pl éhes vagy álmos, nagyokat vigyorog és édi ahogy kezd gagyogni! Hétfőn kapunk 2 szurit. Holnap lesz 2 hónapos!!! nagyon tellik az idő. Még 2szer kel éjszaka, egyszer három körül és egyszer hat körül. Mert nekem a hajnali hat még éjszakának számít! Többiek nem járnak erre már? Pagi? No meg nagyon régiek közül Timi, Babacsi, Barica?

  • noémi

    2012. április 30. hétfő

    7,5 mm-es petezsákban már látható volt a szikhólyag:) 2hét múlva UH kontroll:) remélem már lesz szivhang és minden rendben lesz:)

    • Gabryelle22

      2012. május 04. péntek

      Gratula és szurkolunk hogy minden rendben legyen! Hihetetlen hogy első bébire mennyit vártatok, a második meg ilyen könnyen összejön! 😀

    • Anita

      2012. május 09. szerda

      Gratulálok Noémi!Szívből örülök nektek! 🙂
      Ez annyira jó!Csak lesz akkor kistesó! :)Ez véletlen sikerült így,vagy akartátok?Tényleg hihetetlen,h.az elsőre mennyit vártatok,most meg milyen könnyen összejött. :)Csak nagyon-nagyon vigyázz magadra!Még túl korai!Épp ma volt a tv-ben,h.Kaszás Gézáéknak(főzőműsorban szerepelt) is nehezen,talán lombikkal sikerült az első bébi,a második meg már simán jött.Még egyszer gratula!
      Gabryelle22 neked is gratulálok.Nem lehetett könnyű nektek!De mostmár az a lényeg,h.minden rendben van!Nőjetek nagyra! 🙂
      Mi is jól vagyunk.28-án volt 9hónapos Bius.Már áll,mászik,bejárja a lakást és pakol,rendezkedik. :)Fárasztó a gyereknevelés,de nagyon jó is!Én meg ma tudtam meg,h.mennünk kell orthopédiára Biussal,ert mikor feláll,befelé állnak a lábai,sőt még néha hátrafelé.Remélem nincs nagy baj vele.Majd jövő hét szerdán megyünk.Most hétvégén voltunk wellnessezni.Nem nagyon jött még be neki a víz,félt tőle.De szerintem ez mind csak idő kérdése,hozzá kell szoknia.Nálunk még nem lesz kistesó,egyenlőre minden időmet leköti a bébi. :)Meg járok suliba,sokat gyakorlatra is és jövőre vizsgázok.
      Egyenlőre rólunk ennyit.Ritkán nézek ide fel,mert kevés időm van,de azért mindig visszaolvasok.Mondjuk nem kell már oldalakat olvasnom,mert mindenki ritkán jön fel.Kevés időnk van,már mindenki babázik,nem érünk rá úgy,mint régen. 🙂
      Bridget,Fric,többiek veletek mi újság?

  • zsak

    2012. április 27. péntek

    1. Sziasztok! Nálam elég gyakoriak a reggelente megjelenő „üres has” érzések, sokáig tudnék aludni,állandó ásítozás napközben,gyakori vizelési inger (kb fél óránként),hasmenésem is van már jó pár hete,hátam alja is néha beszúr,pár hete hasam aljában szúró fájdalmat éreztem,volt vérzésem is pár napos (mikor azt hittem elvágtam) és fogalmam se volt mitől van. A melleim megduzzadtak,menstruáció elött is szoktak,de menszesz elött még van 10 napom,és már 1 hete érzékenyek. Hasam alja is mintha megduzzadt volna,de nem akarom beképzelni. Szerintetek terhes vagyok?

    • Gabi

      2012. április 30. hétfő

      Bár nem teljesen egyértelmű, de lehetséges a terhesség. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • noémi

    2012. április 23. hétfő

    Mai teszt: + !!!;)

    • Gabryelle22

      2012. április 23. hétfő

      Sziasztok. Nofene, én rég jártam erre és nagyon nem tudtam írni ide! Noémi!!!! Gratula!! Akkor mégiscsak tesó van a dologban?:)
      Nálunk az a helyzet hogy időközben megszületett a kisbabánk, Levente. Egy hónappal jött hamarabb mint kellett volna 2 hetet voltunk koraszülött osztályon de jól vagyunk hál istennek, ma egy hónapos a kisfickó és 3750gramm. Na kíváncsian várom kivel mi történt.

      • noémi

        2012. április 24. kedd

        Huuuu gratulalok nektek!!;) hogyhogy korabban jott? Kivancsi volt nagyon a szuleire;)))))
        En penteken megyek orvoshoz. Nem nagyon fog meg semmit latni kb 5 hetes leszek penteken;)

        • Gabryelle22

          2012. május 04. péntek

          Már a 33. héten megindult a szülés és kitágultam 1 ujjnyira, így már nem engedett haza a dokim. Aztán még a kórházban is szép lassan tovább nyílt a méhszáj így 35+6 hetesen megszületett Levente. Voltak bonyodalmak, zöld volt a magzatvíz jó sokat nyelt belőle meg a tüdejébe is került. így légzészavar miatt vitték át az intenzív megfigyelőbe, aztán 6 napos volt mikor először szoptathattam. de mostmár minden rendben igazi kisangyal! eszik-alszik baba! 😀

  • noémi

    2012. április 04. szerda

    Orultetek volna mi?;))) hat en nem is tudom;) igen is nem is;)))) mindenesetre 5 nappal elobb megjott akkor.. Csinal erdekes dolgokat a szervezet;)
    Saranak lesz tesoja;) majd ha a joisten is ugyakarja es egy kisbaba ismet minket valaszt;) remelem lany lesz;) egyenlore azonban Sara a mindenem;) elmondhatatlanul anyas!!!! Foyton rajtam logna,;)

  • noémi

    2012. március 21. szerda

    Na utobbi 2 nap – volt…Picit megiedtem;)

    • Anita

      2012. március 26. hétfő

      Már majdnem azt hittem,h.jön a második pici:)Nem örültél volna Noémi?:)

    • FriC

      2012. március 27. kedd

      óóóó….
      Pedig azt hittem,hogy lesz Sárának egy kis húga vagy egy kis öccse 😆

  • Nora

    2012. március 20. kedd

    Tisztelt Szakértő!

    Az lenne a kérdésem, hogy előző ciklus óta számított 17. napon lefeküdtem a barátommal (de azóta nem), majd március második hetében megjött a menstruációm is. Pár napja azonban terhességgel kapcsolatos tüneteket észlelek (meg fog jönni érzés, fáradtság, hangulat ingadozás). Lehetséges, hogy úgy estem teherbe, hogy még a menstruációm előtt?

    Előre is köszönöm válaszát: Nóra

    • Gabi

      2012. március 21. szerda

      Ha a menzesz pontosan jött meg, ugyanúgy zajlott, mint általában, színe, állaga, mennyisége nem tért el a megszokottól és nem múlt el 2-3 nap alatt, akkor kicsi a terhesség esélye. A tünetek nem utalnak erre egyértelműen, más is okozhatja azokat. Viszont ha bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt csinálni.

  • noémi

    2012. március 19. hétfő

    Hat igen, pezseg az élet… Viszont en kerdeznek valamit es remelem kapok ra valaszt! 28naposak a ciklusaim, febr 27en jott meg utoljara, cikl 13 naptol csinaltam ovu tesztet(akkor jott meg netrol rendeltem) negativok lettek vagyis nagyon halvany2 csikos. Szombaton jott egy ihlet h csinaljak terhessegit, na halvanyan de+ lett, csinaltam du. Is es az is + lett. Vasarnap reggel is csinaltam egy kicsit erosebb + lett de azert meg halvany… Ma reggel 2 ot is csinaltam ugyanabbol pisibol – lett, pisiltem megint es az megint halvany( naaagyon halvany) + lett!!!! Most mivan?

  • FriC

    2012. február 24. péntek

    Hm… Még jó hogy mondtam Áginak,hogy csinálja meg az oldalt… Na mind1…
    Velünk minden rendben van,Maja már hatalmas,mindenki azt hiszi,hogy 3-4 hónapos. Közben meg csak 6,5 hetes 😆
    Laura új szava gyegye(gyere) és közben hiv téged a kezével is. 😀

  • noémi

    2012. február 13. hétfő

    Sára ma megtette az első önálló lépéseit:) teljesen egyedül elvonult az ágyól a fotelig, egyedül feláll és megy:) 11 hónapos pont ma:) korán kezdte:) aztán 5foga jön egyszerre felül.. kicsit nyügi de nem vészes.rosszabb ne legyen! ma nem akart vacsorázni kb fél decit ivott:( remélem nem kel fel hajnalban hogy ő éhes.. bár nagy a valoszinüsége:(

    • FriC

      2012. február 24. péntek

      Aranyos nagyon Sára.. Főleg az a fotel felmászós 😆

  • FriC

    2012. február 13. hétfő

    🙂

    Nálunk minden oké,Maja már 4640 gramm. 😀
    Loli mindent elpakol,aztán kereshetjük a dolgokat.
    Szóval zajlik nálunk az élet.
    Maja most sír,Loli meg a fiókot pakolja. megyek is.majd jövök még.

  • noémi

    2012. február 13. hétfő

    hát még mi is várnánk vele. egyenlőre nem vagyok abban a hangulatban hogy másikat is nevelgessek:D

  • Bridget

    2012. február 09. csütörtök

    De jó, Anita is újra itt van!:) Jaj,szegény Bianka:( mielőbbi gyógyulást neki!!!
    Háát,kistesó lesz majd,de csak 3 év múlva kb. Addig szeretném Hannának szentelni magam.
    Nem szeretném ha egyke lenne,mert az neki sem jó.
    És nálatok??:)

  • Anita

    2012. február 09. csütörtök

    Sziasztok!Üdv.mindenkinek!Végre megint tudunk beszélgetni!Nagyon ügyesek ezek a jányok! :)Már egyedül mennek!Telik ám az idő!
    Sajna most nem is tudok többet írni.Mennem kell.Bia nagyon beteg szegénykém!Meg van fázva,életében először.Szegény,aludni se nagyon tud,nem kap levegőt.Na mentem,majd írok,ha kicsit több időm lesz!
    Puszi mindenkinek!Jó újra itt! 🙂

  • noémi

    2012. február 08. szerda

    4es fel honaposan kezdtem krumpli+sargarepa purevel.en fozok, de van itthon uveges is arra az esetre ha sokaig elkoborolnek es nincs ido fozni.5honapos….huuu hogy elment az ido.nemreg azon izgultunk h ki mikor esik teherbe:)istenkem:)teso lesz valamikor?:)

  • Bridget

    2012. február 08. szerda

    Sziasztok!
    Köszi Fric,hogy írtál iwiw-en,így tudtam csak meg,hogy miért nem lehetett feljönni!
    Gratulálok neked,hisz még nem tudtam!:) Remélem minden rendben ment,bár ahogy a képeket elnéztem,igen.
    Noémi,akkor látom ti is jól vagytok:) nagyon ügyi Sára!!:) Kis erős babó.:)
    Remélem lassan,de biztosan mindenki észleli ezt a változást!
    Mi is jól vagyunk,már betöltöttük az 5.-ik hónapot is!!:) Nagyon szalad az idő. Akaratosak vagyunk,de nagyon….de volt kitől örökölnie!!:D
    Tényleg ti csajok mikor kezdtétek a hozzátáplálást és inkább ti készítitek vagy üveges bébikaját vesztek??
    Na,puszi Nektek!!

  • noémi

    2012. február 08. szerda

    Sára ma elindult:) de úgy hogy le kellett szednem a függönyt, mert annak a rojtjába „kapaszkodik” 🙂 10 hónapos:) egyemmeg:)))))
    hát remélem hogy visszatér a régi élet ide…
    puszi Lolit és Maját:)

  • FriC

    2012. február 08. szerda

    Na én vagyok. Üzentem akinek tudtam,még nem hiszem,hogy elolvasták volna.
    Mi már egyedül járunk 1 hónapja.
    Maja már 4,5 kg,holnap lesz 1 honapos
    Most megyek,Maja alszik,de Loli nyíg 😆
    Majd jövök még.
    Sára?

  • noémi

    2012. február 07. kedd

    Hat eddig nem sok eredmeny van a visszateresre:(

  • noémi

    2012. február 07. kedd

    Gabryellel,bridgettel,Pagival,viraggal tobbiekkel vajon mi van????

  • noémi

    2012. február 06. hétfő

    Koszonjuk!mar hianyzott!

  • FriC

    2012. február 05. vasárnap

    😆 Köszönjük Ági 🙂

    • Tompa Teréz

      2012. május 10. csütörtök

      Sziasztok!
      Tudnátok nekem segiteni,hogy hogy tudnék itt irni az Áginak? Köszi

Comment navigation