Könnyebb szülés homeopátiával

Számos homeopátiás szer létezik, ami megkönnyíti a szülés lefolyását, enyhíti a fájásokat, gyorsítja a tágulást, illetve segít a regenerálódásban, azt azonban már kevesebben tudják, mikor érdemes ezeket elkezdeni szedni, milyen adagolásban és meddig.

Könnyebb szülés homeopátiávalMiért jó a homeopátia a szülés segítésére? Orvosi megfigyelések szerint a homeopátiás szerek hatására a vajúdás ideje átlagosan (!) felére csökken, a fájások erősebbek és hatékonyabbak, ritkább az ún. fájásgyengeség és kevesebb a szövődmény.
A homeopátiás szereket előkészítésként a 36. héttől ajánlott szedni.

A 36. héttől a Caulophyllum C-12-t érdemes elkezdeni szedni, amelyből napi 3*3-at érdemes elszopogatni. Ez a szer a tágulást segíti elő, felpuhítja a méhszájat, csökkenti a túlhordás esélyét.

A vajúdás kezdetén a a Hypericum C-3o szedése javasolt, amelyből óránként 1 golyót vegyünk be, valamint az Arnica Montana C30-ból kell bevenni 5 golyócskát, ezzel a szülés közbeni vérzékenységet csökkentheted és a szülés alatti esetleges apró sérülések (pl. a méhnyakon) gyógyulását segíted elő.

A vajúdás alatt a Pulsatilla C-3o fogyasztása (félóránként 1 golyó) segíthet rendezni a rendszertelen fájásokat, és csillapítani a fájdalmakat, a Cicimfuga C-30 pedig fájásgyengeség esetén nyújthat segítséget (10-30 percenként 1 golyó), valamint ha a szülő nő kibírhatatlannak érzi a fájdalmakat.

A Caulophyllum C-30 túlhordás és fájásgyengeség esetén segíthet, valamint segíti a méhszáj tágulását és csökkenti a vérzést.

A Gelsemium C-30 azoknak az anyukáknak a szere, akik szoronganak, félnek a szüléstől, és emiatt a vajúdás csak lassan halad, beindulnak, majd leállnak a fájások. A vajúdás alatt fél óránként 1 szem bevétele javasolt.

A kitolási szak elején újabb 1 adag Arnica Montana segítheti csökkenteni a vérzést és gyógyítani a sebeket.

A szülés után 2 órával újabb adag Arnica bevétele javasolt a sebgyógyulás elősegítésére.

Nagyon nehéz, elhúzódó szülések, komplikációk után (vákuum, fogó, nehéz kitolási szak stb.) érdemes a Bellis Perennis C-30 potenciál alkalmazása, melyből 5 napig napi 3*3 golyót vegyünk be.

Császármetszés esetén a műtét után 5 napig az Arnica szedése javasolt, ezzel csökkentve a műtéti szövődményeket, valamint a fejfájás csillapítására érdemes a Hypericum C-30-at és a Helleborus C-30-at szedni napi 3*3 golyós adagolásban (szükség esetén még további egy adag bevehető).

14 Comments

  • Titanilla

    2010. november 13. szombat

    Sziasztok!35hetes vagyok ma van szombat hétfön már 36leszek.mindenhol mást olvasok a homeos bogyok szedéséröl!Arnica30ch-t rendeltem a patikába elvileg a fájdalmak enyhitésére.Cimicifuga racemosa30ch-t méhnyak és izomlazitó. mikortól és mennyit szedjek?valaki tudna segiteni?várom miharabbi válaszotok.elöre is köszi.Ha van valami jó tippetek akkor azt is irjátok meg köszi

  • Bogi

    2010. november 10. szerda

    Kedves Ági!

    Szeretném a szülést megkönnyíteni homeopátiás szerekkel. A kérdésem a következő:
    Sajnos nem tudok olyan „higításban” beszerezni homeopátiás szereket, amiket leírtál. Pl. Arnica Montana-ból csak CH200-as, Caulophyllum-ból CH15-ös kapható. Milyen adagolásban kell ezeket használni? Ha azt látom, hogy Arnica CH30-ból 1*5-öt kell bevenni (ez összesen CH150-et jelent?), akkor lehet helyettesíteni 1*1 CH200-assal? Vagy a Caulophyllum CH30-at lehet helyettesíteni 2*CH15-tel?

    Válaszodat köszönöm.

    • Vida Agi

      2010. november 13. szombat

      Sajnos ez a higítás-dolog nem így működik, ugyanaz a szer más higításban egészen más hatást érhet el. A C, D és CH higítások között létezik átváltás, tehát pl. a D30-nak van CH és C megfelelője is, az adagolás attól függ, milyen erősségű a szer, ehhez útmutatót itt találsz: http://www.homeopata.hu/adagolas.php

  • Katalin

    2010. október 02. szombat

    Sziasztok!

    Én a 29. hétben vagyok, de egy kicsit tájékozódom már a szülés megkönnyítéséről. Úgy tervezem, hogy a 36. héttől én is elkezdem szedni a bogyókat. Azonban most merült fel a következő probléma: terhességi cukrom van, s ahogy olvasgatok kiderült, sok tejcukrot tartalmaznak a bogyók.
    Tehát én nem szehetem? Kérlek segítsetek!

    Köszönettel: Kata

    Válasz Nyugodtan szedheted őket, a dobozon fel van tüntetve a cukortartalom, ezt számítsd hozzá a diétában ajánlott mennyiséghez, vagy pedig kiválthatod a homeopátiás kúrát szüléskönnyítő gyógyteával is.

  • esztka

    2010. április 18. vasárnap

    Szia!

    Egyetértek Krisztával, szerintem nálam is végül a házasélet (is) indította meg a dolgokat (40. hét + 7 napra született meg a lányom).

    Meg talán a mozgás: séta, torna, ablakpucolás :), és én is ittam a málnalevél teát.

    Nálam én türelmes(ebb) lettem volna, de az orvosom annyira nem. Ezért akartam picit siettetni, hogy ne mesterséges megindítás legyen. Végül 1 nappal a tervezett szülésindítás előtt magától kezdődött minden a fenti módszerekkel.

  • Kriszta(Sné)

    2010. április 18. vasárnap

    Tuti:A sex szokott segíteni:-))))

  • Tuti

    2010. április 18. vasárnap

    Sziasztok!

    Én a 40. hétben vagyok már, ma kezdődött el a túlhordás első napja.
    Semmi jele az égvilágon, hogy ki szeretne bújni babóca, így ha van vkinek vmi tippje a szülés beindításához, azt megköszönöm.

    Caulophyllum-ot szedek napi 3×5-öt tegnap óta, előtte 2×5-öt szedtem, illetve reggel és este 2dl málnalevélteát iszom, a harmadik csomagnál tartom.

    Előre is köszönöm.

    Válasz: Nem mondok ilyen tippeket, mert ez veszélyes dolog. Tudom, nehéz, de türelmesen ki kell várni. Segíthet, ha sokat sétálsz, mozogsz, mert a gravitáció neked dolgozik.

  • Középesy Orsi

    2010. március 14. vasárnap

    Én is szedtem a homeo bogyókat az utolsó 3 hétben és ittam a málnalevélteát. Fájások nélkül 2 ujjnyira voltam nyitott a kiírt időpont előtt 2 nappal. A kiírt időpont előtt még ittam egy homeo koktélt és pár óra múlva jöttek a fájások. 3 perces fájásokkal robogtunk a kórházba és 1 óra alatt meglett a baba 🙂

    • zsuzsó

      2010. november 14. vasárnap

      Mi volt abban a homeós koktélban?? Még csak 19 hetes vagyok, de én amúgy is mindig először homeoval gyógyítom magam, ami ált. bejön. Szeretném megkönnyíteni a szülést is. Lernád?

    • Kata

      2011. március 09. szerda

      Szia!

      Ez a koktél engem is érdekelne, kérlek írd meg. Köszi előre is. Üdv, Kata

      • Középesy Orsi

        2011. március 13. vasárnap

        Szia Kata – remélem még nem késő. Mindjárt megnézem és megírom! Orsi

      • Középesy Orsi

        2011. március 13. vasárnap

        Íme a recept:

        caulophyllum thalictroides 9ch
        pulsatilla pratensis 30ch
        cimicifuga racemosa 9ch

        2 dl vízben feloldani 1-1 adagot (az 5 golyót jelent típusonként)és 1 óra hossza alatt kell elkortyolgatni

        sok sikert és gyors szülést!!

        üdv,
        Orsi

  • Bonomo

    2009. december 15. kedd

    Sziasztok Kismamák 🙂

    Mindenkinek ajánlom a homeós bogyókat, már a terhesség 36. hetétől, mert tényleg nagyon sokat segít!

    Én 2,5 óra otthoni vajúdás után bő 3 ujjnyival értem a kórházba 2 perces fájásokkal, amik még mindig nagyon jól kontrollálhatóak voltak! A szülésznőm szerint ez a homeónak köszönhető. Első gyermeknél ritka, hogy ilyen szépen, ütemesen halad a tágulás. Össz-vissz elég volt 6 óra, hogy teljesen kitáguljak. Sajnos nem jól állt be a buksija, ezért 1,5 órán keresztül nem tolhattam, de amikor már igen, akkor 7-8 perc alatt megszületett!

    Tehát adjatok az érzésnek, és hajrá HOMEÓ, mert tényleg segíti ezt a természetes folyamatot! 😀

  • Kónya-Sebe Emőke

    2009. március 27. péntek

    Sziasztok!
    Én 38. hétben vagyok, más recept szerint szedek homeopátiás golyócskákat, bízom benne, hogy használnak. Majd megírom az erdeményt.