Szülés animációk

Szülés animációkEgyre több olyan videó jelenik meg, amely animációban mutatja meg, mi is történik a babával a megszületés folyamán. Ilyen videókat szedtem most csokorba. Segítségével megértheted, hogyan is néz ki a szülés, miként indul meg, hogyan néz ki a méhszáj, a placenta és mikor mi történik.

Ezen a felvételen jól látszik, hogyan jut egyre előrébb a baba a szülőcsatornában:

Ez a felvétel a szülés egyes fázisaihoz képes mutatja meg a baba helyzetét:

Ez a videó pedig alaposan megmutatja, hogyan indul be a szülés, hogyan esik ki a nyákdugó, és indul el kifelé a baba:

Vajon lehetséges-e teljesen felkészülni a szülésre lelkileg? Uralni a folyamatot az elejétől a végéig? Katt ide a megoldásért >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

17 Comments

  • Sofia

    2011. február 25. péntek

    Kedves Agi!

    Elore is elnezest az ekezet nelkuliseg miatt, de kulfoldrol irok, itt elek!

    (Kerestem a megfelelo helyet, hogy hol tehetnem fel a kerdesem, talan itt megfelel.)

    21 eves kismama vagyok, es az elso kisbabamat varom. Ez a 30. het 5. napja, tehat meg van idonk:)A babam a 29. het kezdeten mar 1600gramm volt, tehat szerintem kicsit nagyobbacska.
    Tenerifen, Spanyol orszagban lakom.
    Rendszeresen jarok szulesfelkeszitore, es ott a vedono szova tette, hogy itt nem szokasuk gatmetszest alkalmazni, tehat itt igen csak ervenyesul a gatvedelem.
    Ez igy szep, lehet meglepo, de engem kicsit megremitett.Semmi aggodalmam felelmem nincsen a szulessel, es a varandosaggal kapcsolatban, csak ez az egy.
    Sokat olvastam ezzel a temaval kapcsolatban, es lattam, hogy manapsag szinte mindenki a gatvedelem mellett voksol.
    A problemam, hogy nincs valasztott orvosom, akivel talan elbeszelgethetnek errol, es a nyelvet sem beszelem ilyen szinten. Felek, hogy „tulsagosan” is gatmetszes nelkul probaljak majd vilagra hozni a babamat, es egy apro „hiba” es en meg repedek!!!
    Anyukam probalt nyugtatni, hogy ez mennyivel jobb, hogy nem metszenek, es hogy ne aggodjak, ha valoban szukseges, akkor vagnak, de jobb ha nem kell.
    De en akkor is aggodom, hogy legyen kepes bizni ebben, „hogy ha majd szukseges, akkor vagnak!” Es ha az adott pillanatban a doki nem latja szuksegesnek, es a kovetkezo pillanatban repedes…?!?!
    Kerlek, probalj megnyugtatni!
    Manapsag elofordul repedes?Ha igen milyen aranyban?es utana mi a teendo, ill. milyen merteku lehet ez a problema!

    Valaszod elore is koszonom.

    • Vida Agi

      2011. március 05. szombat

      A gátvédelem tényleg jó dolog, ha olyasvalaki végzi, aki gyakorlott benne, akkor nagyon ritka a repedés. Nyilván, ha ott az a szokás, hogy inkább gátvédelemmel szülnek a nők, akkor az orvosok már gyakorlottak ebben és tudják, hogyan kell csinálni. Összehasonlíthatatlanul jobb érzés gátvédelemmel szülni, az orvosnak is jó, hiszen nincs szükség utána varratszedésre, vizsgálatra, nincsenek szövődmények, neked is jobb, mert nincs fájdalom, szabadabban tudsz mozogni, tehát mindenképpen jobban jársz a gátvédelemmel.

  • Luki

    2011. január 13. csütörtök

    Kedves Agi,
    az igazi szulesfelkeszito tanfolyamon mar tul vagyok, harom hetem van hatra a szulesig. Mivel kulfoldon elunk, ezert itt is fogok szulni, un. szuleshazban, ahol nincs orvosi jelenlet, csak midwife.ok(szakkepzett noverek). Alacsony rizikos terhes vagyok, minden szepen ment, makk egeszseges vagyok, vizben szulok majd. Megis kicsit tartok attol, hogy mi lesz ha az utolso pilllantban valami tortenik es nem tudnak atvinni idoben a korhazba? 15 perc mentovel az ut, azalatt mi tortenhet ami akar vegzetes is lehet? Vagy ha pl. lassul majd a baba legzese akkor ok ott, orvos nelkul tudnak segiteni?
    Kerlek mondd el a velemenyedet. Koszonom.
    Egyebkent a hely szuper, nyugodt, jo energiaju.

  • éva

    2010. szeptember 10. péntek

    érdeklodni szeretnék nekem két gyermekem van akiket császár metcéssel hoztam a világra a párommal szeretnénk még egy gyermeket lehetsséges e mik a veszélyek? elore is koszonom a választ

    Válasz: Ez lehetséges. Minél több idő telt el az utolsó császármetszés óta, annál nagyobb a komplikációmentes terhesség esélye.

  • Nikoletta

    2010. július 26. hétfő

    Volt valakinek nehéz szülése.Az elsö babámat 18 óra alatt hoztam világra.

  • zsuzsi

    2010. június 24. csütörtök

    Kedvs Ági! nem talaltam temanak megfelelo rovatot, szeretnek itt erdeklodni, Angliaban eleunk, 9hetes a kisfiam 6.80kg szoptatom,nagyon jo baba, es 4.35kg szuletett…6 hetes korban u.hangon kiderult 2 oldali csipoficama van,de semmit nem csinaltak mindidaig,csak egy levelet keptunk,amiben irtak ujra meg u.hangozzak,hatha elmult,… julius vegere,addigra mar 14 hetes lesz! kérlek valami tornat, megoldast addig hogy mit csinaljak,ami addig is segiti a gyogyulasat, terpesz-pelekarol halottam, felrakhatok ra ilyet, nem art neki?mivel nem tudjuk,milyen szoget zár be a ficam… elore is koszonom tovabbi valaszod szep napot

    Válasz: Aggodalomra semmi ok, valóban kinőheti ezt, de ha mégsem, akkor a 14. héten sem késői elkezdeni a kezelést. Addig nem javaslom, hogy te kezeld bármilyen módon, mert még nagyobb problémát okozhatsz vele.

  • Böbe

    2010. június 13. vasárnap

    Szia. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a 34. hétben vagyok és minden nap érzek hol gyengébb ol erösebb alhasi fájdalmat, mintha a menzim akarna megjönni. Ez utalhat arra hogy hamarabb eg fog születni a baba? Nincs még korán ilyen fájásokhoz? A másik kédésem meg az lenne hogy kaptam borsmenta teát, otthon száritottat, mivelazt mondták hogy vizhajto hatása van, de nem árthat a babának? Köszönöm válaszod

    Válasz: Ez az alhasi fájdalom nem a szülést jelzi, gyakran csak a méhtartó szalagok húzódnak a nagy pocak miatt. A valódi és a jóslófájásokat is a derekadban érzed, sohasem alhasi fájdalmat érzel ilyenkor. Jóslófájásaid egyébként már lehetnek 34 hetesen. Vízhajtó teát terhesen NEM szabad inni, mert a megzatvizet is hajtja.

  • Bodnár Anita

    2010. május 24. hétfő
  • Eszter

    2010. május 16. vasárnap

    Firefoxban sem latszik…

  • Eszter

    2010. május 13. csütörtök

    nalam semmi nem latszik, csak ures feher lap…

  • zsuzsi

    2010. május 07. péntek

    Kedves Ági! nagyon elvagyok keseredve, 3hete szultem,es csak most neztem meg megam alulrol igazan… a huvelynyilasom helyet mintha 2 koldokzsinor lenne,nincs h.bemenet,ez lenne a huvelysullyedes? hogy lehet rendbe hozni? 6hetes kontrollra rendbe jon?hogy fogok igy szerelmeskedni? nem mintha ez lenne a legfontosabb,de megis erdekelne,meg fiatal vagyok! elore is koszonom valaszodat

    Válasz:Nem kell aggódni. A 6 hetes vizsgálaton majd megnézi az orvos, és megmondja, ha gond van, de ilyenkor még elég dagadt lehet az a terület, ettől szokott furcsán kinézni.

  • Eszter

    2010. május 06. csütörtök

    Kedves Agi!
    Nem latszik a video, ez miert lehet? nem youtube-os veletlenul?

    Válasz: Nálam most jók, frissítsd az oldalt.

  • zsuzsi

    2010. április 28. szerda

    kedves Ági, nagyon-nagyon koszonom a valaszat.. tovabbi szep napot kivanok..

  • Kriszta

    2010. április 24. szombat

    Hät igen….sajnos nagy fäjdalommal jär ez a pillanat,de amint megszületik a kis tünemeny,azzonnal el is felejtjük hogy mennyit szenvedtünk! 🙂 ezzel enis igy voltam!

  • zsuzsi

    2010. április 24. szombat

    kedves Ági! nem talaltam a temanak megfelelo bekezdest,,szeretnem itt megkerdezni, hogy engem 9 napja szultem,es gatmetszesem volt jobb oldal fele, az lenne a kerdesem, hogy meg mindig nagyon faj ulni alig tudok,es erzem hogy van valami gumo az egesz varrat korul, ez normalis vagy keressem fel az orvost, vagy varjak 6.hetes kontrollig?

    Válasz:Sajnos ez ezzel jár, a gumót azért érzed, mert meg van dagadva az egész terület, kb. 2-3 hét amíg rendbejön és már nem olyan érzékeny, de egy darabig még utána is érzed majd.

  • Niki

    2010. április 23. péntek

    Kedves Ági!

    Nem ide tartozik ugyen, de szeretnék egy témajavaslatot adni. Tudnál írni a kisgyerekek félelmeinek kialakulásáról, okairól, kezeléséről stb, szóval ami ebben a témában felmerülhet? Nálunk nagyon aktuális lenne a dolog. A kislányom 20 hónaps és az utóbbi időben elkezdett a legkülönbözőbb dolgoktól félni. Van pl. egy álarc felragasztva a fürdőkád mellé amiben már kb. 1 éve fürdik és két napja nem lehet beletenni a kádba, mert zokog és kapaszkodik a nyakamba, mert fél az álarctól. Erre persze egyből levettük onnan, kidobtuk együtt a szemétbe, de ugyanúgy fél és nem ment a kádba, ahonnan korábban alig lehetett kivarázsolni fürdés után. Szóval örülnék egy ilyen témájú bejegyzésnek és szerintem másoknak is érdekes lehet!

    Előre is köszönöm!

    Niki

  • Emene

    2010. április 23. péntek

    Esetleg a császármetszésről nincs ilyen videó? Én az első gyermekemet sajnos csak így tudtam a világra hozni, és most újra várandós vagyok, már az első után érdekelt volna, hogy mi is történt velünk akkor…

    Válasz: Nem tudok ilyenről, de majd körülnézek.