Játékos Nevelgető:
Ismerd meg a játékos gyermeknevelés módszereit!

Hogyan nevelj játékosan?

Most megtanulhatod hogyan kezeld a kisgyermekkorban leggyakrabban előforduló fegyelmezési problémákat játékos módon:

Amióta 2010-ben elkezdtem tanítani a játékos gyermeknevelés módszereit, sok szülő fordult hozzám azzal a problémával, hogy mindez nagyon szép, de jó lenne tudni, hogy a mindennapokban hogyan is kell ezeket a módszereket használni.

Ha az interneten -akár nálam, a Kismamablogon- olvastál játékos módszerekről, néha talán te is úgy érezted, így leírva szép a dolog, de a hétköznapok sodrásában az embernek nem jut eszébe alkalmazni a módszereket.

Éppen ezért úgy döntöttem, készítek egy olyan anyagot, ami nem csak elméletből áll:
kész eszközöket ad a kezedbe a mindennapok során felmerülő nevelési problémák megoldására.

Igen, ez egy hatalmas nagy játékosan nevelő és fegyelmező játékokat tartalmazó játéktár, benne sok feladatlappal!

Nézzük, mit tartalmaz a csomag!

1. Félelemoldó játékok

A félelmek, szorongások oldása racionális úton, pusztán magyarázattal nehéz dolog. Még felnőtt korban sem igazán hat az a rutinszerűen mondott tanács, hogy "Ne félj!" Hát még gyermekkorban! Ezek a játékos és mesés megoldások azonban a félelem lényegét űzik el és eszközt adnak a gyermeked kezébe a saját félelmei kezelésére.

Mutatok megoldásokat

- esti lefektetési problémák,
- sötéttől való félelem,
- szeparációs félelem,
- más gyerekektől, orvostól, idegenektől való félelem

kezelésére.

2. Játékok a testvérféltékenység oldására

A nagytestvéreknek gyakran sok ellenérzése van a kicsivel kapcsolatban. Néha ez már kezdettől jelen van, más gyerekeknél csak akkor jelenik meg, amikor a kicsi már elveszi a játékait, veszélyezteti a területét. Ebből aztán állandó konfliktusok, versengés alakulhat ki. Hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet?

Természetesen játékokkal 🙂

A Játékos Nevelgetőből megtanulhatsz néhány olyan módszert, amik segítenek:

- a testvérrel kapcsolatos érzelmek rendezésében,
- a testvérek közötti konfliktusok, versengés oldásában,
- a kooperáció és a megfelelő kommunikáció elősegítésében.

3. Hisztiűző játékok

Amikor a gyermeked magán kívül kerül, amikor egész nap nyűgös és nyafogós, amikor tele van indulattal és képtelen kezelni azt, a rászólás, a fegyelmezés mit sem ér. Mit lehet tenni?

A Játékos Nevelgetőben megmutatok néhány olyan hisztizűző játékot, ami:

- segít megtanítani a gyermekednek az érzelmek kezelését,
- segít az érzelmi intelligencia fejlesztésében,
- segít felismerni a gyermekednek, mikor jön majd indulatba és hogyan tudja ilyenkor megnyugtatni saját magát,
- és olyan játékos eszközöket ad a kezedbe, ami neked is segíthet megelőzni, illetve -ha már kialakult- kezelni a hisztirohamokat.

4. Játékos fegyelmezés

Soha nem csinálja, amit mondasz? Egyik fülén ki, a másikon be? Hogyan fejleszthetnéd a kettőtök közötti kommunikációt és teheted játékos módszerekkel együttműködőbbé a gyermekedet?

A Játékos Nevelgetőben mutatok olyan módszereket, amiknek segítségével

- megoldhatsz olyan idegőrlő helyzeteket, mint a reggeli elindulás otthonról,
- a házimunkával, rendrakással kapcsolatos együttműködés,
- vagy a "kérem, de meg se hallja"-típusú helyzetek.

Kezdd el a játékos nevelést most!

Töltsd le ezt a játékos kis füzetet, amiben hasonló játékokat találhatsz majd, mint a Játékos Nevelgető tréning anyagában:

Katt ide a letöltéshez >>

(a fájl pdf formátumú, letöltéshez asztali gépnél klikk az egér jobb gombjára, majd a "Fájl letöltése..." menüpontra)

Jelentkezés a tréningre >>



Kinek való? Hogyan segít? Miben más?

Milyen korú gyermekeknek ajánlod a Játékos Nevelgetőt?

A Játékos Nevelgetőben található feladatok és feladatlapok már 1 éves kortól használhatóak, amikor a gyermeked még nem tud beszélni, szavakkal kifejezni magát és egészen az óvodáskor végéig tudod alkalmazni a feladatlapokat.

Mi a különbség a Játékos Nevelgető és a Gyógyító Játékok között?

A Gyógyító Játékok csomagban található nevelő és fejlesztő játékok a 0-2 éves korig előforduló problémákra, kérdésekre nyújtottak megoldásokat. Ezek elsősorban elméleti anyagok voltak, amikhez nem társultak eszközök. A Játékos Nevelgető Tréning anyagában azonban kész feladatlapokat, eszközöket, sőt, még egy Mini Nevelgető Társasjáték mintát is találsz, amit bármikor elővehetsz, amikor szükségét érzed.

Jól hangzik, de félek, hogy a gyakorlatban nem fog menni...

Jogos a kérdés 🙂 Évek óta tartok személyesen is játékos nevelés foglalkozásokat és ilyenkor sok szülő számol be róla, hogy amikor a mindennapokban próbálja alkalmazni a tanult módszereket, feszélyezve érzi magát, elbizonytalanodik. Éppen ezért a tréning során bármikor kérdezhetsz, megoszthatod velem a félelmeidet, kételyeidet, vagy a menet közben felmerülő kérdéseidet: segítek!

Mennyibe kerül?

Az online tréningen való részvétel ára most mindössze 5000 Ft!


Ajándék, ha február 27-ig jelentkezel!

SZOBATISZTÁVÁ VÁLÁS ÖRÖMMEL, SZORONGÁS ÉS VISSZAESÉS NÉLKÜL

A szobatisztaság bevezetése sok szülő számára okoz problémát: mikor kezdjük el? Mit tegyünk, ha a kicsi visszaesik? Mennyire vegyük szigorúan a bilizést? Mi a teendő, ha a gyermek már néha ráül a bilire, de néha még nem?

Azt sokan tudják, hogy erőltetni mindezt nem lehet, ameddig a gyermek nem érik meg a szobatisztaságra, addig hiába bármilyen "szoktatás". Azt azonban már kevesebben tudják, hogy ahhoz, hogy egy kisgyerek szobatisztává váljon 3 területen kell megérnie: fizikailag, mentálisan és szociálisan. Mindhárom terület érettségét elősegítheted játékos módszerekkel és mesékkel.

Miben segítenek ezek a játékos módszerek?

1. Fizikai érettség fejlesztése

A szobatisztaság kialakulásához szükséges testi készségek általában 2 éves kor tájékán már megjelennek, azonban ahhoz, hogy a kicsi képes legyen felismerni ezeket, ismernie kell a teste jelzéseit és a benne zajló folyamatokat, valamint meg kell tanulnia kezelni ezeket.

2. Szociális érettség fejlesztése

Hiába képes a kisgyermek fizikailag arra, hogy visszatartsa és elengedje a vizeletét, ha nem ismeri az ezzel kapcsolatos szokásokat és folyamatokat. Ebben a modulban olyan játékokat mutatok, amik ennek az elsajátításában segítenek.

3. Mentális érettség fejlesztése

A mentális érettség szintén a szobatisztaság alapfeltétele: a kicsinek meg kell tanulnia odafigyelnie arra, mikor kell kimennie, emlékeztetni magát arra, mit kell tennie, valamint szólni, ha vécére kell mennie. Ennek a folyamatnak a kialakulásában többféle játékos megoldás és mese segíthet.

4. Problémák és játékos megoldások

A szobatisztaság kialakulásának során néha tapasztalhatsz visszaeséseket, elakadásokat, valamint az elengedéssel kapcsolatos problémákat (nem akar kakilni, csak pelusba kakil stb.) A legtöbbek által alkalmazott rábeszéléssel, büntetéssel és jutalmazással ezek a szorongásos problémák nem oldhatóak meg, olyan módon kell megközelíteni a nehéz érzelmek kezelését, ahogyan az a kisgyermek számára a leginkább feldolgozható: játékok és mesék révén. Erre mutatok konkrét módszereket ebben a modulban.

A Játékos Szobatisztaság csomag értéke br. 4900 Ft, de most a Játékos Nevelgető tréning mellé ajándékba adjuk neked, ha február 27-ig jelentkezel!


És, ha most jelentkezel, még ezt is megkaphatod:

Vegyél részt a Játékos Nevelgető Tréninget követően egy 1 hónapos online Mesterkurzuson és ismerd meg a játékos nevelés módszereit részletesen!

A Játékos Nevelgető Mesterkurzus során bemutatom a játékos nevelés összes alapmódszerét, a hatásmechanizmusokat, amelyek működtetik őket és a hozzájuk tartozó megoldásokat.

Szó lesz a gyerekek agyterületeinek fejlődéséről, a játékokhoz kapcsolódó fejlődéspszichológiai ismeretekről is, hogy értsd, mi az, ami miatt működnek ezek a módszerek, valamint a személyiségfejlődés állomásairól, a gyerekek eltérő egyéniségének kezeléséről, hogy minden korban te magad megtalálhasd a gyermeked számára leginkább megfelelő megoldásokat!

Milyen módszereket tanulhatsz meg a Mesterkurzusból?

- Milyen meséket használhatsz a gyermeked nevelésében?
- Hogyan nevelj mondókák, ölbéli játékok segítségével?
- A zene, a tánc, a mozgásos játékok használata a nevelésben
- A kézműves tevékenységek, rajzolás, színezés, festés, gyurmázás használata a gyermeknevelésben,
- Számtalan ötlet, ahogyan a bábozást használhatod a gyermeked nevelésére (ezeket a módszereket akár már csecsemőkorban is használhatod)
- Szerepjátékok használata kényes nevelési helyzetek oldására.

Ahogyan az alapkurzusban, úgy a mesterkurzusban is sok-sok letölthető, kinyomtatható feladatlapot, azonnal használható megoldást találsz majd.

A Mesterkurzusban található anyagokat egészen kiskamasz korig alkalmazhatod a gyermeked nevelésére.

Tarts velünk és alkosd meg a saját játékos nevelési módszereidet!

A Játékos Nevelgető Mesterkurzus ára az alapozó kurzussal együtt most mindössze br. 9900 Ft!


Vidd el a Játékos Nevelgető Tréning és a Mesterkurzus teljes anyagát ajándék Játékos Szobatisztaság online tréninggel most akciós áron! Az akció lezárul:

A Játékos Nevelgető online tréning anyagát megrendelés és fizetés után egy zárt online felületen érheted majd el. Fizetni átutalással, Paypallal vagy bankkártyával tudsz.

Jelentkezz most!

Melyik csomagot választod?

Mindent tudni akarok!
(Játékos Nevelgető + Mesterkurzus, 2 hónapos online tréning + Játékos Szobatisztaság)
br. 9900 Ft

Csak egyet viszek!
(Játékos Nevelgető 1 hónapos online tréning + Játékos Szobatisztaság)
br. 5000 Ft

arrow

Ez a jobb ajánlat!