Babaszakácskönyv: melyiket vegyem meg?

Babaszakácskönyv: melyiket vegyem meg?Baba szakácskönyv sokféle létezik a könyvesboltokban. Vannak régebbi és újabb kiadású babaszakácskönyvek, használhatóbbak és olyanok, amikben nehezebb keresni. Rövid bemutató a piaci kínálatról.

MIT EGYEN A BABA?
LEWIS, SARA – STANWAY, PENNY

Ez a babaszakácskönyv 0-3 éves korig ad ötleteket az egészséges babatápláláshoz. Nem a legmodernebb elvek szerint íródott, mivel egy régebbi könyv utánnyomott változatáról van szó. Az alap baba receptek jól megvannak benne, de sok újat nem fog mondani annak, akinek némi fogalma van már a hozzátáplálásról.

BABATÁPLÁLÁS KÉZIKÖNYVE
PICIK ÉS KICSIK RECEPTKÖNYVE 0-3 ÉVES KORIG

DR. KEREKES JUDIT
Ha alapos babaszakácskönyvet szeretnél, ami valóban a kezdetektől 3 éves korig elmeséli, mit érdemes enni, hogyan érdemes enni és miért érdemes enni a gyereknek, akkor ezt érdemes megvenni. Sok okos tanácsot találsz benne. Amit kicsit hiányolok az „egyet a családnak-egyet a babának”-típusú receptek a praktikum jegyében, de az árát mindenképpen megéri a könyv.

CSECSEMŐK SZAKÁCSKÖNYVE
DEVICS JÓZSEFNÉ

Ez a baba szakácskönyv meglehetősen a kezdetekre szorítkozott, 1-másfél éves korig lehet használni a benne levő recepteket. Igazából pont azt a részt hiányolom belőle, ami a legtöbb anyukának valóban gondot okoz, hogy a hozzátáplálás kezdetén azt a néhány egyszerű gyümölcsöt és zöldséget, amit már kaphat a baba, hogyan variálja. Ennél a könyvnél inkább azoknak a hónapoknak a receptjei vannak alaposan kidolgozva, amikor már sok mindent kaphat a pici, pedig akkor már könnyebb a kismamák dolga is.

KÖLYÖK-KAJÁK
ÍZLETES ÉS EGÉSZSÉGES ÉTELEK GYEREKEKNEK
CLARK, PAMELA

Gyakorlatiasság terén ez a könyv viszi nálam a pálmát, a gond csak az, hogy ebben még éppen az egészen kicsiknek, a hozzátáplálás kezdetén álló gyermekeknek a táplálása nincs leírva. Viszont olyan 8-9 hónapos kortól már gond nélkül használhatjuk a könyvben található recepteket (annak figyelembevételével, hogy mit ehet már a baba) és jó pont a könyv számláján, hogy ezeket az ételeket a család minden tagja fogyaszhatja.

A kismama babakonyhája –
W. Ungváry Renáta

A Kismama magazinból már jól ismert receptek vannak összegyűjtögetve ebben a babaszakácskönyvben. 1-másfél éves korig kedvünkre kotyvaszthatunk belőle. Előnye, hogy az egyes ételek hozzátáplálási sorrendje itt van a legjobban összeszedve, egyébként is a Kismama-féle hozzátáplálási táblázat az etalon szerintem.



Teljeskörű hozzátáplálási kalauz és receptek a babának az ingyenesen letölthető Nagy Babaszakácskönyvben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Comments are closed.