Kirándulás babával

Végre itt a szép tavaszi idő és vele együtt a nagy közös kirándulások ideje is! Ilyenkor szeretnénk többet kimozdulni otthonról, de a baba miatt gondolkodóba eshetünk: nem zavarja meg a napirendjét? Mi lesz, ha végigsírja az egészet?

Kirándulás babávalA jó levegő miatt mindenképpen érdemes elmennetek kirándulni, hiszen ennek az a pozitív folyománya lehet, hogy utána sokkal jobban alszik majd a kicsi.
Amire viszont érdemes odafigyelni:

  • ne menjetek túl messzire: az út ne tartson fél-1 óránál tovább autóval, így elkerülhető a felesleges nyűgösködés,
  • ne csak babakocsit vigyetek: a babának nagyon unalmas egész nap a kocsiban ülve nézelődni (különösen, ha már fél éves elmúlt). Vigyél magaddal hordozókendőt, kengurut vagy hátihordót és ha már unja magát a kocsiban, akkor váltsatok hordozási módot
  • a már járó baba sem biztos, hogy végig tud gyalogolni egy hosszabb túrát: még 2-3 éves gyerkőc mellett is szükség lehet hátihordóra vagy kendőre, ha elfárad
  • testvérek esetén jó megoldás a testvérkocsi: a már 3-4 éves nagy is elfáradhat és beülhet a kicsi mellé pihenni egyet.
  • készüljetek fel az etetésre: ha még szopizik, akkor egyszerű a helyzet, csak egy plédet kell vinni, amire le tudsz ülni és máris jóllakhat a baba. Ha már kanalaztok, akkor olyan bébiételt csomagolj, amit nem szükséges megmelegíteni, pl. gyümölcspépet. A tápszerhez szükséges langyos vizet termoszban tudjátok magatokkal vinni.
  • ne felejtsétek otthon a váltóruhát: a babák általában ilyenkor szoktak háromszor annyit kakilni és bukizni, mint otthon
  • készülj fel rá, hogy a kiruccanástól megváltozik a napirend, de ez átmeneti, lehet, hogy többet, lehet, hogy kevesebbet alszik a kirándulás alatt, de ettől még másnapra vissza fog zökkenni a napirendje a megszokott kerékvágásba.

Miért sír a baba? Megtanulhatsz-e az ő „nyelvén” beszélni, vagy várnod kell egymás teljes megértésére addig, amíg meg nem tanul beszélni? Katt ide a válaszért! >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 Comments

  • cilimama

    2009. május 05. kedd

    Mi a pöttömöt (13 hónapos) már „igazi” túrára is elvittük. Igaz előtte majd két hónapig kerestünk egy normális elfogadható árú hátihordozót. Végül nagy nehezen találtunk, amibe mi is és a baba is azonnal beleszeretett. Így most már nincs akadálya a nyárra tervezett alpesi hétnek. Mindenképpen azt javaslom túrákra kiéhezett sorstársaimnak, jól készüljetek fel, jól válasszátok ki a hordozóeszközt (csemegézzetek a használtak között, ha nincs pénz vadiújra, mi is ezt tettük, de a minőségből, kényelemből, biztonságból ne engedjetek.

  • babusek

    2009. április 18. szombat

    Hát ez az én nagy gondom.Nem merek sehova elmenni a kilenc hónapos kicsi fiammal .mert attól parázok ,hogy a nehezen kialakult napirendünk végleg összeomlik egy kis kiruccanástól.Vagy mégsem?Ráadásul ezért nem merem még az apukájára sem rábízni,így viszont lassan begolyózok mert állandóan együtt vagyunk és a napjaink szinte mindig ugyan olyanok. SEGÍTSETEK MIT TEGYEK? Hogyan tudjam áttörni ezt béklyót?

    Válasz: Emiatt nem kell aggódnod. Ha kiruccantok valahova az adott nap rendje felborulhat, de másnap hazatérve visszaáll a megszokott rend. Mi sokfelé mentünk a fiaimmal, közben általában tartottuk a megszokott rendet, de néha az autózás, kirándulás miatt felborult, ez nem gond.

  • olaszhon

    2009. április 11. szombat

    nekunk igy sikerult az elso kirandulas:
    http://olaszhon.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=96998
    szerintem jol, de rajottem: mindez nezopont kerdese 😉