Besárgulás ellen homeopátia

Habár a besárgulás elkerülésére a legjobb az anyatej, hiszen így tud a fölös bilirubin a leghamarabb kiürülni a szervezetből, előfordulhat, hogy a baba ennek ellenére vagy az anyatej hiányában mégis besárgul, és így további segítségre szorul. Ilyenkor jönnek jól az alábbi homeopátiás szerek.

Besárgulás ellen homeopátiaAz újszülöttkori sárgaság kezelésében, illetve ha a baba a hazavitel után enyhén sárga maradt, vagy ismét besárgul, az alábbi homeopátiás szereket alkalmazhatjuk: Sulphur, Aconitum, Bovista, Carduus marianus, China, Natrium sulphuricum, Sepia. Ezek mindegyikéből a D6 potenciált kell választani.

Beadni úgy lehet, hogy a szükséges adagot egy kiskanálnyi lefejt anyatejben feloldod (műanyag kiskanálban, mert a homeopátiás golyók fémmel nem érintkezheznek!).

Mennyit kell beadni? Naponta kétszer 3 golyócskát kapjon a baba, ameddig a besárgulás el nem múlik.

2 Comments

  • Koprnyikné Faragó Gréta

    2011. március 05. szombat

    Szia Ági!

    Nem is tudom hol kezdjem! Kislányom 19 hónapos. Náthás lett,köhögött,majd ami felszakadt neki köhögéskor lenyelte,de volt olyan hogy kihányta. Pár napja nagyon világos volt a széklete,nem az a kimondott hasmenés,és 2-nél nem volt több naponta. Csütörtök délután enyhén sárgás színű lett a bőre. Nagyon megijedtem. Másnap elvittem az orvoshoz,aki azt mondta,hogy a lenyelt váladék okozza. Megvizsgálta mája nincs megduzzadva!Kaptunk Ospent. Hétfőn vinni kell vizeletet. Láza nincs,kedve, étvágya jó! Nem igazán nyugodtam meg!
    Van okom aggódni?
    Köszönöm! Gréta

    • Koprnyikné Faragó Gréta

      2011. március 23. szerda

      Szerencsére azóta már rendeződött a dolog!
      Gréta