Babaszoba berendezés és Feng Shui

Ha azt szeretnéd, hogy babád jól érezze magát leendő szobájában és az a fejlődését mindenben támogassa majd, akkor érdemes a Feng Shui elvei szerint megválasztani a berendezési tárgyakat. Hogy ezt miként kell megtenned, azt megtudhatod útmutatónkból.

A Feng Shui az asztrológia egyik legrégebbi ágazata, amely 4000 éves múltra tekint vissza. Maga a szó konkrétan szelet és vizet jelent, átvitt értelemben Babaszoba berendezés és Feng Shuiazonban annyit tesz: érezni a környezetet. A kínai emberek alapvető gondolkodásának része, hogy ha megváltoztatjuk a természetet, megváltozik az életünk is. Ha csatornákat, alagutakat, utakat építünk, megváltozik a természet rendje is (és tulajdonképpen ez így is lett…)

Nem találsz a bútoráruházakban az elképzeléseidnek megfelelő babaszobát? Nincs kedved heteket várni a megrendelt bútorokra? Kicsi a hely, ezért méretre szabott bútorokra van szükséged? Megoldás itt

Ugyanez vonatkozik szűkebb környezetünkre, lakásunkra, kertünkre is. Bizonyára mindenki átélte már, hogy egy-egy nagytakarítás, lakásátrendezés után nyugalom töltötte el, és egy darabig minden rendben ment az életében.

A Feng Shui rendszer alapja a távol-keleti orvoslásból ismeretes életenergia, a „csi”. A távol-keleti filozófia szerint az ember csak akkor lehet egészséges és boldog, ha elegendő csi áramlik testében zavartalanul. Mindezt egészséges táplálkozással és életvitellel lehet elérni, melyet javarészt környezetünk minősége is befolyásol.

A csi nemcsak az emberi szervezetben, hanem a környezetben is folyamatosan áramlik. Fontos, hogy a házban, a lakásban is zavartalanul áramolhasson, majd a hátsó ajtón vagy ablakon keresztül távozhasson a szabadba.

A gyermekszoba tájolását valamint a színek megválasztását az úgynevezett Gua-szám segítségével határozhatjuk meg.

Hogyan számold ki a Gua-számot?
Nőknél:

1. A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze , amíg nem kapunk egy számjegyet.Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6
2. Majd az így kapott számhoz adjunk hozzá 5-öt . Pl. 6+5=11, 1+1=2
3. Az így kapott szám lesz a személy GUA száma , a példánkban a hölgy gua száma 2 lesz (2-es föld).

Férfiaknál:

1. A születési év utolsó két számjegyét adjuk össze , amíg nem kapunk egy számjegyet. Pl. 1978-as születési évnél, 7+8=15, majd 1+5=6
2. Majd az így kapott számot vonjuk ki 10-ből . Pl. 10-6=4
3. Az így kapott szám lesz a személy GUA száma , a példánkban az úr gua száma 4 lesz (4-es fa).

A végeredményből megkapod, milyen elem a gyermeked:

  • 1 víz
  • 2 föld
  • 3 fa
  • 4 fa
  • 5 föld
  • 6 fém
  • 7 fém
  • 8 föld
  • 9 tűz
  • Az egyes jegyekhez színeket rendelhetünk. A fekete, sötétkék, grafitszürke és árnyalataik a víz, a barna, drapp, okker, sárga és árnyalataik a föld ,
    a zöld és árnyalatai a fa, a fehér, csontszín, halványszürke, ezüst és egyéb fémes színek a fém, a vörös, piros, narancs és árnyalataik a tűz elemet jelenítik meg. A gyerekszoba színeit ennek megfelelően érdemes megválasztani. Persze nem muszáj a bútoroknak erőteljes színeket választani, elegendő, ha a legfontosabb színek a szoba kiegészítőiben, függönyökben, játéktároló dobozokban, ágytakaróban, falvédőben vagy éppen képeken megjelennek.

    Bármilyen jegyű gyermek számára jó választás lehet a zöld és kék színárnyalatok (nyugtató hatásúak), valamint a pasztellsárga, amely serkenti az agyműködést.

    A Gua-szám ismeretében határozhatjuk meg a szoba fekvését is. Az 1, 3, 4 és 9 számúak kedvező irányai a kelet, dél-kelet, dél és az észak. A 2, 6, 7, 8 számú gyerekek a nyugati csoportba tartoznak, számukra a dél-nyugat, nyugat, észak- nyugat és az észak-kelet a támogató energetikai környezet. Az 5. számmal rendelkező lányok a nyugati, a fiúk a keleti csoportba tartoznak.

    Fontos az is, milyen a szoba elrendezése. Ezzel kapcsolatban könyveket lehetne megtölteni a jótanácsokkal, így most álljon itt néhány megfontolandó gondolat:

    About The Author

    Vida Ágnes

    Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

    Comments are closed.